Ugrás a kommentre

Az ébredő Erő posztere


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

A D23 expó egyik nagy meglepetése Az ébredő Erő posztere volt, amit kimondottan erre a rendezvényre készített a legendás művész, Drew Struzan, aki a felújított változatok és az előzményfilmek posztereit is festette. A művész az utóbbi években visszavonult, de néha még vissza-visszatér. Az Anakin régi fénykardját tartó Finnt, Reyt, Kylo Rent és az öreg Hant ábrázoló jellegzetes stílusú posztert a rendezvény minden látogatója megkapta.

 

drew.jpgAz eredeti festmény; Drew aláírása Solo mellett látható

 

A kép a klasszikus sárga-kék/nappal-éjszaka kontraszttal dolgozik. A kompozíció finoman aszimmetrikus, Finn kék kardja és Kylo Ren vöröse között Rey botja teremt egyensúlyt. Kylo Ren mintha a sötétségből bontakozna ki, míg a kép bal oldala három nap fényében izzik. A legnagyobb jelöli ki a kép elsődleges fókuszát, Finn és Rey alakját, a középső pedig Solo figurájához vezet.A posztert alulról a legkisebb nap és a felhővárosi lépcsők jellegzetes fényei zárják le – ezek aligha lesznek láthatóak a filmben, inkább a művészi szabadság részeként kerülhettek a poszterre.

 

Az alkotó a következőket írta Facebookján a képről:

 

ep7poster-205x300.jpg

A logóval ellátott változat, amit a D23 Expo résztvevői kaptak

 

Szeretnék köszönetet mondani minden rajongónak. A hangotok meghallgatásra talált. Nem is lehettem volna boldogabb, mint amikor a Lucasfilm és a Disney megkeresett, hogy elkészítsem ezt a képet nektek, J. J. Abramsnek, Kathleen Kennedynek és az egész stábnak, akik olyan keményen dolgoztak, hogy a VII. részt vászonra vigyék. Az Erő legyen velünk sokáig!

 

Mindebből akár arra is következtethetünk, hogy ez a munka egy egyszeri alkalom volt, és nem ő fogja festeni a VII. rész hivatalos, mozikba kerülő poszterét. A művészről ismert, hogy idegenkedik a jelenlegi moziplakátok készítésének világától: már A klónok támadása poszterének megfestése se tartozott a kedvenc munkái közé, az Indiana Jones negyedik részénél pedig hosszú időre betelt nála a pohár, ekkor döntött a visszavonulásáról.

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.