Ugrás a kommentre

John Williams gálakoncert Az ébredő Erő előtt


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Minden kétséget kizáróan az egyik legfantasztikusabb “bemelegítési” lehetőséget kínálja december 17-én 19 órai kezdettel – azaz néhány órával a VII. rész premierje előtt – két fővárosi filmszínház: a Corvin Budapest Filmpalotában, illetve a Puskin Moziban mutatják be A Star Warstól Schindler listájáig – John Williams filmzenei gálakoncertje című másfél órás koncertfilmet, amelyet a Port.hu így jellemez:

 

John Williams egyike minden idők legnagyobb filmzeneszerzőinek, 49 Oscar-jelölése és 5 Oscar-díja önmagáért beszél. A Los Angelesi Filharmonikusok társulata Gustavo Dudamel karmester vezetésével a 2014-15-ös évadjának nyitókoncertjén rendhagyó gálaesttel köszöntötte a mestert, legismertebb műveit szólaltatva meg Wald Disney Concert Hall-ban.

Miközben decemberben az egész világ a Star Wars VII. lázában ég, a koncerten felcsendül Williams talán legismertebb filmzenéje, a bevonuló Darth Vader alakját megidéző Imperial March (A birodalom visszavág), hallhatók lesznek továbbá részletek a Csillagok háborúja, a Schindler listája, az Amistad, a Cápa és a Kapj el, ha tudsz és a Tintin kalandjai filmzenéjéből.

 

Ha valakinek ez az időpont kevésbé megfelelő, december 27-ét (Művész Mozi, 19:00), deember 28-át (Művész Mozi, 19:00), vagy január 2-át (Uránia Nemzeti Filmszínház, 19:00) is becélozhatja, de információink szerint közel két tucat magyarországi moziba fognak eljutni a kópiák, ezért érdemes figyelni a hozzánk közel eső filmszínházak kínálatát.

 

Akiben a kétség legkisebb jele is felmerül azzal kapcsolatban, hogy a koncert megéri-e egy mozijegy árát, következzék egy kis kedvcsináló:

 

 

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.