Ugrás a kommentre

Értékeld a filmet


Ody Mandrell

Milyen osztályzatot adnál a hetedik epizódnak?  

41 felhasználó szavazott

  1. 1. Milyen osztályzatot adnál a hetedik epizódnak?



Ajánlott hozzászólás

Hát srácok, lányok! Megtörtént! Bekövetkezett! Elég határozottan nyitott a Star Wars új korszaka! Nagyon nehéz összeszedni a gondolataimat, és most nem is fogok bajlódni ezzel, mert 8-ra mennem kell melózni és addig valamicskét még szeretnék alvadni is. Egyelőre csak annyit, hogy érdekes élmény volt, de abszolút a szó pozitív értelmében! Anno 1999-ben, alig 14 évesen, ergo gyerekként egész másként éltem meg a Baljós árnyakat, és egészen más élményként éltem meg Az ébredő Erőt is ma éjfélkor. Ez más. Más korszak, más sztori, DE hamisítatlan STAR WARS! A történetről nem írnék egyelőre semmit, azt át kell még rágnom magamban párszor és természetesen tipikusan az a moziban is sokszor nézős film (Ez mondjuk nem is volt kérdés) de tényleg, a sztoriról majd máskor. Amit viszont mindenképpen kiemelnék azok az új színészek/karakterek. Fantasztikusak voltak! Én éreztem, hogy Rey lesz a kedvencem (így is lett) de mindegyikük nagyon nagyon jó volt. Még az a kis aranyos droid is, BB-8. Le a kalappal. Rengeteg fiatal tehetség rejtőzik szerte a "galaxisban", és örülök, hogy Abramsék felfedezték/felkarolták őket! A régiek viszontlátása, hát az meg maga volt a mámor! Még a régi, jól megszokott kedvenc droidjaink feltűnése is hatalmas vigyort csalt az arcomra! (Amúgy rengeteg olyan momentum volt, ami hatalmas vigyort csalt az arcomra, kezdve a film rendkívül jó humorával és sok sok remek mozzanattal és momentummal, stb...) És tudjátok mit értek el nálam elsősorban ezzel a filmmel? (Legalábbis most így érzem) Azt, hogy rettenetesen érdekel a szereplők sorsa. Mindegyiknek. Iszonyatosan kíváncsi vagyok, hogy hova fog kifutni ez az egész. Merre tart mindez és kinek milyen szerep jut benne a fő történeti szál alakulásában! Elmondani nem tudom mennyire foglalkoztat ez a kérdés, és hogy mennyire tudni szeretném MÁR MOST a válaszokat ezekre a kérdésekre.

 

Rengeteg dolgot írhatnék még, hatalmas (de egészen más) élmény volt, mint a korábbi SW filmek.

 

Kíváncsian várom a többi véleményt is és később kifejtem én is részletesebben.

 

Jó éjt! :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon tetszett, megérte a várakozást. Hjaj..

Mit lehetne most írni? A látvány pazar. A hangulat is el lett találva.

Egy percre sem gondolnánk, hogy nem a messzi messzi galaxisban vagyunk.

Kylo Ren remek volt. Finn is működött. Rey meg ellopta a show-t!

Han, Leia, és Chewie remekül lett adagolva. Néhány poén szintén. Amennyi volt, mind ült.

Megválaszolt pár kérdést, de még többet vetett fel!

Ki Snoke?

Mennyire erős?

Ki Rey? Vannak tippjeim, sőt, de mire nem emlékszik pontosan?

Mi elől bújtattákbújtatták a Jakkura kislányként, ha Kyloval kb egyidősnek tűnik?

A moziban az elején volt taps és csujjogatás, a végén nem.

Hagyom ülepedni. Késő\korán van!

Egyelőre 10\10!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ezt beírtam a Premier megtekintés topicba is onnan majd töröljétek vagy nemtom :)

 

Hát nem őszinte a mosolyom :(

Hát kapásból sikerült egy olyan negyven éves körüli faszi mellé ülnöm aki szinte minden lópikulán kacarászott mint valami idétlen 5 éves ráadásul olyan kisstílű volt hogy az otthonról hozott cuccait ette, itta.

 

Amikor elkezdett beúszni a szöveg fülig ért a szám, tartott ez mindaddig míg Kylo el nem kapta a sugárnyalábot az Erővel amire tán még Yoda se lenne képes. Aztán ez a rohadt sok poén benne, oh Jesus why??? Még jó, hogy Kylo nem Sith, szégyent hozna a Rendre, mint valami elkényeztetett óvodás tör-zúz ha valami nem tetszik neki. Fojtson meg valakit ha dühös vagy mittudomén, de ne csapkodja darabokra a legközelebb eső tárgyat, ennyire erővel földhöz is vághatta volna magát vagy toporzékolhatott volna, minden estre a tekintélye az ment a levesbe (az ocsmány képéről ne is beszéljünk, de ez bocsánatos a casting volt a hibás, remélem a sebhely miatt többé nem veszi le a maszkot). Egyébként nem tudom Luke mit tanított neki dejarik-ot vagy szabakk-ot, de, hogy lenyomja egy full képzetlen ember...jó sérült volt, és Rey jól hadonászott a botjával, azt a tudást át tudta adaptálni valamelyest fénykardra is, de azért egy padawan szinttel ne érjen fel, azért később Kylo-t megpróbáljuk kihúzni a szarból, hogy "be kell még fejezni a tanítását" mondattal kérdés ez kinél mennyire sikerül, nálam nem.. Ha már harc, tök felesleges volt leszerződtetni a két csókát a Raid-ből ezért. Térjünk vissza Rey-re, ahhoz képest, hogy semmi képzést nem kapott elég jól nyomja a Force Pull-t meg a Mindtrick-et ezeken csak a fejemet ráztam (elmetrükknél reménykedtem, hogy valami beépített Ellenálló és max kapunk egy újabb poént hurrá!!!, hogy csak szívatta Rey-t.

És nem megölik Han-t!!! icon12.gificon12.gificon12.gif (OK ez szubjektív dolog ezt már a podcast-ben is mondtam, hogy ez nekem nem fog bejönni) Maz Kanata szórakozó helye: egy két "régi" fajt fájt volna belerakni Mr, Abrams??? Olyan volt mintha nem is a "mi" galaxisunk lett volna, ez egyébként az egész filmen éreztem(kihangsúlyoznám, hogy csak élőlények szempontjából) Ackbar meg a sullusti pilótát kevestelem, de még ez is elfogadható kategória, hisz nagy a galaxis. Most hirtelen nem is ugrik be Maz túlélte az ostromot? Mert akkor ugye szegényebbek lettünk egy csavaros sztorival hogyan is pecázta ki Anakin kardját a Bespinből. (egyébként mikor először megláttam az jutott eszembe, hogy akár Yoda fajából is lehetne lehet a füleit levágták, de lehet hülyeség :) )

 

Amikor sétáltunk kifelé egy 9éves körüli kiscsávó meg a bátyja (15-16) közötti párbeszédnek lettem fültanúja:

 

KisCsávó: -Na, hogy tetszett?

Bátyj huzza a száját -Nekem nem tetszett.

KisCsávó: -Szerintem szar volt.

 

Én nem lennék ennyire szélsőséges, hisz akadtak részek ahol ismét fülig ért a szám pl.: Falconos üldözés a Jakkun, de nem ez lesz életem kedvenc SW filmje, nem fogom ignorálni és lépten-nyomon fikázni, mint teszik azt egyesek a PT-vel, de dicshimnuszokat sem fogok róla zengeni és arról is letettem hogy még egyszer moziban megnézem, majd lekalózkodom, majd ha lehet talán az újranézések majd enyhítenek rajta.

 

UI.: Meglepően sokat fejlődött a holotechnika először azthiitem Snoke egy óriás :D

Szerkesztve: - Darth Cupsy
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Megnéztem, néztem, néztem és még elnéztem volna órákon keresztül. Igazándibol most hogy írom ezeket a sorokat mondhatom el, hogy "lattam, illetve kezdem látni" a filmet. Az érzéseimet nem tudom így hírtelen leírni, mondhatni leírrhatalan. Engem JJ. megvett kilóra. Éreztem én már az új Star Trekeknél is (amik szintén nagyon bejövősek nálam), hogy ez a fazon valamihez nagyon ért. Az emberi kapcsolatokat rendkívül élvezetes, magávalragadó módon, humorral mutatja be. Pályát tévesztett, neki szerelmes filmeket kellene rendezni mert remekül érti egy férfi nő kapcsolatát, hogy a barátokat, bajtársakat mi az ami összekötti. Egyszerűen a szereplők között szikrázott levegő. És nem utolsó sorban a karakterek zseniálisak. Nekem Rey nagy kedvencem lett, ez a csaj rendkívül vagány, kemény, de jó szívű és kedves is egyben. Finn: amilyen negatívan álltak ehhez a fekete sráchoz, az előítéletek miatt nem nagyon vártam tőle semmit, pedig de. Ő egy hős típus. A nagy öregeket pedig megkönnyeztem a 3D-s szemüveg alatt. Annyira jó volt öket látni újra. És úgy látni öket újra hogy sokkalta érettebbek gondolkodásban és egy elrontott közös élet súlya nyomasztja őket. Szívszorító volt ahogy Han próbálta helyrehozni a dolgokat a szeretteivel. Egyedül Kylo figuráját kell még emésztenem. Az látszik rajta hogy nem ura teljesen önmagának. Egy pszichopata gyilkos. Nyoma sincs a türelemnek és a fegyelemnek. Ezek az őrült kirohanásai kicsit olyan gagyivá tették az Első Rend mindenek feletti hatalmát. Kicsit olyan volt mint Darth Vader bohóc sipkában, de ezt betudom annak, hogy a sotét oldal tébolya elhatalmasodott rajta. Volt már ilyen a sith történelemben is. Nem lehet mindenki olyan érett és fegyelmezett mint Palpatine és Vader. Talán ennyi így első érzetre. Még alszom rá, mert itt kavarognak a miértek és a hogyanok.

Szerkesztve: - A pécsi
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hú, emberek én még mindig felvagyok pörögve szerintem nem fogok aludni. :D Így akár most leírom a véleményem. :)

 

Na hát hol is kezdjem. Egyszerűen nem találok szavakat. Ez az évezred filmje vitathatatlan. Örülök, hogy az a morzsányi spoiler ami egy lipóti 3 kilós kenyérről esett le sem volt igazi infó. 1 dolog volt oké. Mondjuk az pont egy fontos cucc. Az egész film Luke misztikuma köré épül. Hihetetlen élmény volt így látni a filmet, hogy szinte semmi spoiler. Sejtéseim persze voltak. A trailerben láttuk, hogy lesz egy Finn vs Kylo. Mikor szorongatta a fénykardját az apja kezével tudtam, hogy kinyírja mert ugye akkor még nem volt meg a Kylo vs Finn.

Apropó. Apa. Nagypapa. Hűha. Nem találok szavakat. Álmomban sem gondoltam volna, hogy Kylo Solo fia. Fordítva gondoltam. (Mivel majdnem 100%, hogy Rey Luke lánya), hogy Kylo Luke fia és Rey Solóék közös gyereke. Hatalmas volt az egész film. Itt a legnagyobb rejtély (hogy is hívják?) Kylo (mestere?) körül forog. Ki ő? (Ne spoilerezzetek :D hogy ki ő. Tippeket kérhetnék. Mondhati spoilermentes dolgokat. :D) Ki a fene ő? Amúgy ahogy elnéztem ő valami hologramm féle. Az is lehet rég meghalt, csak Erő-szellem. Kylo meghalt? Nem egészen tiszta.

Bicsi, hogy össze-vissza írok, nincsem gerince a mondandómnak, de ilyen fokozott érzelmi állapotban nem tudok átláthatóan írni. :(

Na szóval. Ott tartottam, hogy Kylo kinyírta az apját. Szegény Han. :'( Majdnem megkönnyeztem csak hát 99,99% biztos voltam benne, hogy meghal így már előre kigyászoltam. Istenem. :cry: Na most hol folytassam? Ja igen Kylo nem volt valami nagy sith harcos. Sárga szeme sem volt. Ráadásul egy Erő-érzékeny csajszi lenyomta aki soha nem tanult vívást. Még egy UN-Erő-érzekeny dezertált rohamosztagost sem volt könnyű legyőznie.

Keveseltem Luke szerepét. Meg sem szólalt. Legalább szólalt volna meg, hogy "lányom!" Én kezdek attól félni, hogy nem fogja elfogadni a fénykardot majd a VIII. részben. Innem jut eszembe. A filmnek 2 nagy hibája volt: konkrétan félbehagyták a filmet. Már csak a "To be continued" felirat hiányzott. A másik. Ha jól emlélszem egy PT-s vagy OT-s bolygó sem köszönt vissza. Ami nagy pozitívum: (nincs bajom a politizálással az SW-ben, az már más kérdés, hogy a való életben van :D) ) szóval hogy nem volt benne politika! Szerintem ez a film a PT és az OT tökéletes gyermeke. Vannak hiányosságok a filmben, pl Maz Kanata hogyan jutott hozzá a fénykardhoz, stb. Meg az eltetlt 30 év. Voltak utalások, hogy Luke száműzte magát valami kudarca miatt. Nos, mit írjak még? :) Mondjuk a csillagpusztítóról (a hírhedt Starkiller bázis gondolom im english). A sötét oldal nem tanulta meg, hogy Halálcsillagokat nem érdemes építeni? Mert konkrétan ez egy Hyperhalálcsillag. (Pontosan mi ez? Bolygó hajtóművekkel?) Az akkumulátor feltöltéséhez egy teljes Csillag kell. Érthető, hisz egy naprendszert elpusztít. Tetszetős darab mindenesetre elfogadnám karácsonyra. :) És a Falcon. Ócskavas jelzővel ellátva! Tudtam! :D

Kevés volt a 2 óra. Így is tömör volt egy picit, hosszabb kellett volna. Mondjuk 3 órával már kibékültem volna. :)

Lehetett látni, hogy csak a jakkui üldözőjelenet volt Imaxel felvéve. (Meg azt hiszem egy Finn-Rey párbeszéd). A többin láttam, hogy konvertt Imax. De ez alig vehető észre. Még mindig sokkal jobb mint a 4DX vagy a sima 3D. (Gondolom ha az Imax feliratos lett volna mind odajöttetek volna. :D). Egy dolgot nem értek ami egy picit off. Egy csomóan nem jöttek el az előadásra. Mikor a CC rendszerében azt látom, megtelt az előadás nincs több jegy fight, (:P) hogy nem jöttek el vagy huszan és más meg úgy szeretett volna eljönni a premierre. Minek veszik meg a jegyet ha nem jönnek el? Más eljött volna... pokolba az ilyenekkel. Jó ezt visszaszívom. Erősen visszaszívom, mert lehet, hogy fontos dolog akadt. (Ne adj Isten meghalt valamelyik családtag, autóbaleset, szívroham, stb). Én csak azt utálom (mert akik nem jöttek el tuti 99%-ban hogy nem a fent felsorolt okok miatt) ha valaki megveszi a jegyet és vagy neincs kedvem nem jövök, vagy majd megnézem később. Vagy megveszek egy csomó jegyet hogy idegesítsek másokat akik nem jönnek el és van egy csomó szabad hely. Stb. Vagy egy üzérnek a nyakán maradtak a jegyek. Mind egy elég az offból úgy vélem. Visszatérek hát az évezred legjobb filmjére :) Hol tartottam? Ja igen. Starkiller bázis. Alias Hyperhalálcsillag. Jó kis cucc. :)

Szóval Vader nagypapi lett. Csodás. :) Milyen szép lett volna, ha átáll a jó oldalra. Közel állt hozzá. Áh de ez a Kylo kispályás. A mestere. Az már nem. De kár, hogy Rey nem Leia gyereke. Így nem lesz Rey Solo. :(:D Apropó, Rey. Szóval Erő-érzékeny. És ahogy én elnézem hatalmasabb benne az Erő, mint Luke-ban. Én akárhogy erőltetem magam sajnos nem tudok többet írni. Még azt, hogy én tapsoltam ezerrel, mások alig. Volt egy 10 másodperc, mikor hangos volt a taps. És büszke vagyok magamra! :) Én kezdtem el először tapsolni! ;)

Érdekességnek természetesen lefotóztam magam 2 rohamosztagossal és Kanen Jarussal is beszélgettem. :) Na jó, nem konkrétan vele, hanem az őt megformáló 501-es tagú emberkével aki a Fókuszban is benne volt. Sajnos olyan izgalmi állapotban voltam, hogy elfelejtettem fotózkodni. (Ott állt az Imex terem mellett) De azért megkérdeztem, Ezra hogy van. :)

Összességében elégedett voltam a szinkronnal. Egyedül Kylo hangját megcsinhatták volna jobban de ő sem vészes.

Szerkesztve: - Rajmesz
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tetszeeeeett.

A legjobb 4-5-6 feldolgozás a blueray óta :D Jólesett. Egyértelműen a régi Trilógia rajongóit célozta - vagyis azokat akik minden másra fújnak és ez kissé lehetetlen kihívás is, de azért nem félek a box office eredményektől.

Képi világ pazar. Spoiler nélkül: tudták überelni a "naplementés" TIE-vadászokat a film későbbi részében. Spoileresebben: tudták überelni a Birodalom híres "Én vagyok az apád"-át. Nyitókép pazar. Zene tökéletes. Dialógusok jók. Karakterek nagyon nagy többsége szerethető.

A gyenge pont Kylo Ren. A második vetítésről hazajövet hallottam, hogy "Disney szereplő" ez mindent el is mond.

Fekete haj ami az adott karakterhez nem illik mert az a divat a negatív szereplőknél; ostoba (oké hogy neki nem kell a térkép de azért ott hagyni?????) vívni nem tud; arcra finoman szólva nem volt spoileres; idegileg instabil; és mindezek tetejébe beszari. Honnan örökölte azt a manipulálhatóságát????

Sem Han, sem Leia nem volt ilyen akaratgyenge.

Viszont ami váratlan volt, hogy rengeteg vállsérülés ellenére mindenkinek megmaradt a keze.

 

 

Azért valaki nyugtasson meg, hogy a három rathtar nem báb volt :)

 

 

Ja, és a szinkron is vállalható lett! Egy hatalmas poénnak (a T-17-esnek) ugyan egyszerűen lekeverték a csattanóját, de más nem tűnt fel. Hux hangja volt kicsit idegesítő,de ő eredetiben is az :)

 

Voltak hibák, logikailag lesz mit szétszálazni, de ami engem illet: nem tartom valószínűnek hogy megállnék két megnézésnél :D

Fun fact: az éjféli vetítés után lelkesebbek voltak a nézők, mint akikkel a háromórás vetítés után beszéltem. Ott a többség egyébként először látta a filmet.... hajnal háromra moiba menni, azért ad egy handicap-et.

 

 

Jelenlegi rangsorom: 6 2 3 7 5 1 4

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem nagyon-nagyon tetszett az elkapott lövés amúgy.

 

Na aaaz nagy volt. Kylo egyetlen értelmes és látványos trükkje az Erővel. (Miközben máskor még egy fénykardot sem....)

Apropó Kylo. Az eredeti neve ugye másnak is feltűnt, hogy EU tisztelgés? (Tudom, az EU-ban meg OT tisztelgés volt, na de.... na.)

Reyt nem tudom hova tenni. Kicsit eltúlozták a képességeit.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sziasztok! :)

 

Én nemrég értem haza a vetítésről, a Mammutban néztük meg többedmagammal, és hát... nem találom a szavakat! Egyszerűen zseniális lett! :) Bíztam benne persze nagyon, hogy az lesz, de annyira örülök neki, hogy tényleg ilyen jól sikerült. :) JJ tényleg érti a dolgát, tudtam én, hogy nem fogja hagyni, hogy rossz irányba fusson el az SW... :D.

Na de magáról a filmről is csak beszélek már. :D

Először is, a látvány, az effektek egyszerűen lehengerlőek. Nyoma sincs annak a műanyag, steril hangulatú díszletnek, zöld-háttérnek, ami az előzmény trilógiában volt rengetegszer, és ami miatt annyian neheztelnek arra a hármasra a mai napig (hozzáteszem, nekem semmi bajom azzal sem :D de ég és föld a különbség :)). Itt tényleg minden fel lett építve, elhiszem, hogy minden valahol, valamikor meg lett csinálva csak ezért. :D Egyszerűen szuper.

Aztán a zene, John Williams hozta a jól megszokott formáját, és remek háttérzenét komponált a filmhez. Nagyon tetszett, amikor felcsendültek a jól ismert motívumok, de az is, hogy igyekezett saját "indulót" adni minden egyes új főszereplőnek. Talán annyi, hogy egy kicsit a háttérbe szorult a zene, nem igazán tudom hirtelen visszaidézni az új dallamokat, de ezt inkább betudom annak, hogy annyira a hatása alá kerültem a film cselekményének, hogy emiatt elsiklottam felette, de egy második nézésre már biztosan felfigyelnék rá jobban. :)

És hát a legnagyobb elismerést a színészek érdemlik. Egyértelmű, hogy Daisy Ridley elvitte a show-t, zseniális volt Rey-ként, nem tudom, hogy csinálta, de sikerült azonnal megkedvelnem őt. John Boyega Finnként szintén egy jól sikerült karakter, habár hozzáteszem, hogy engem egy idő után már kicsit zavart el a folytonos poénkodása, nem esett át a ló túloldalára, de néha már sok volt kicsit. :D Oscar Isaac Poe Dameronként pedig hát, ő is rendben volt, csak szegény elég keveset szerepelt, így egy kicsit nehéz róla véleményt alkotni. :/ BB-8 pedig istenem... kövezzetek meg, hogy fiú létemre ilyet mondok/írok, de akkor is kimondom, annyira cuki lett! :D Komolyan, olyan kis aranyos, és sikerült neki személyiséget adni pusztán azzal, hogy a fejét éppen hogy tartja... hát mikor az elején Rey mondja neki, hogy nem jöhetsz, és lehorgasztja a fejét, komolyan én is megsajnáltam, aztán mikor azt mondja neki, hogy na jó, gyere, hogy megörül, kis izgága lesz, meg már majdnem ugrál örömében. :D Kicsit a WALL-E jutott róla eszembe. :)

És hát itt van nekünk még ugye Kylo Ren, na vele egy kicsit bajban vagyok. :/ Az elején még nagyon jól indul az ő karaktere, kellően fenyegető és sötét, nem tudunk róla semmit, stb., stb., de aztán ahogy haladunk előre, kiderül, hogy Han és Leia fia, leveszi a maszkját... mintha valahogy elvesztette volna a hitelét. Lehet, hogy csak én látom így, de onnantól inkább volt egy hisztis, pszichopata tini kölyök, egy fénykarddal, tör-zúz, ha rossz hírt hall, nem egészen egy ilyen főgonoszra számítottam. :/ (Bár hozzáteszem, az hatalmas volt, amikor éppen szintén kaszabol valamit, és a két rohamosztagos inkább elmegy a másik irányba :D). És igazából nem tudjuk meg a motivációját. Miért utálja annyira a szüleit, mi történt, ami miatt ennyire elfordul a Jediktől? Nem derül ki róla sok minden, bár ez lehet, hogy szándékos volt, és okoznak még meglepetést vele kapcsolatban a következő, vagy akár mindkét részben. Ja, és miért kellett neki végülis a maszk? :D Zavarta a saját arca, hogy ne tudják, ki ő? Mert ezen kívül nem sok értelmét láttam, innentől elkönyveltem úgy, hogy biztos menőnek hitte magát úgy, hogy az rajta van. :D Snoke-ot pedig egyszerűen nem tudtam komolyan venni, nem értettem, hogy most a hologram szándékosan ilyen hatalmas, vagy tényleg a "valóságban" is ilyen nagy? És hogy róla még ennyit se tudunk meg... csak úgy van, mert miért ne legyen, nekem így jött le legalábbis. :/ Mindenki úgy viselkedik vele, mintha egy isten lenne, de semmit nem tudunk róla, és ezt a nagy áhítatot így nehéz volt hova tenni.

A nagy visszatérőket mindenképpen öröm volt látni, mikor Han és Chewie felbukkantak, mindenki megörült a teremben. :D Ahogy C-3PO-t is jó volt látni (az, ahogy egyszercsak "beúszik" a képbe, és magyaráz Hannak, tipikus 3PO :D), illetve R2-t is, vicces volt látni, hogy barátkoznak össze BB-8-el.

És hát ugye Han halála... :( Szomorú vagyok nagyon miatta, de be kell vallanom, hogy igazából számítottam rá, hogy ez lesz, a hogyant nem tudtam csak, de igazából ugye tudtam, hogy Harrison Ford annyira lobbizott annak idején Lucas-nál, hogy a Jedi visszatérben ölje meg Han-t, ami akkor ugye nem történt meg, és most viszont már igen. :( Az egész jelenetnél, már mikor nézi, ahogy megy Kylo át a hídon, tudtam, hogy itt történni fog valami. És aztán egyre közelebb került ahhoz, míg végül tényleg megtörtént. :( Végig bíztam benne, hogy nem ez lesz, de sajnos tényleg végig sejtettem. :(

Nagyon tetszett, ahogy a cselekmény haladt, ahogy Finn és Rey összebarátkoztak, ahogy a veteránok tanítják az ifjakat. :D Meg amikor felmerült bármi olyan téma, ami a régi filmekkel volt kapcsolatban, amikor Han arról beszél, hogy az Erő mind igaz, a Jedik, a Sith-ek, stb., olyan áhítattal néztek Rey-ek, mint kb. ahogy mi néztük a filmet a mozikban. :D Nekem is az bejött, amit írtak korábban, hogy az egész film arra épült, hogy mi is van a Luke-al, hogy miért vonult száműzetésbe, egyáltalán hol van, él-e még, mit csinál, stb. Sajnáltam, hogy ő maga végül alig kapott 1 percet a film legvégén, és még csak meg sem szólalt. :/ De persze örültem neki, hogy végül ő is benne volt. :) Illetve kíváncsi leszek, hogy kicsoda Rey, ki a családja, ez még biztosan előkerül a következő részben. :) Viszont visszatérve Kylo-ra, kicsit durva, hogy egy Erő-érzékeny lány, aki még csak éppen ismerkedik az Erővel, gyakorlatilag elintézi gond nélkül őt. Ez is nekem kicsit elvette azt a keveset is, amit gondoltam eddig Kylo karakteréről, remélem, a következőben kezdenek majd vele valamit, mert neki nem igazán sikerült jól a belépő, amit sajnálok, de ez a helyzet. :/

Az egész film egyébként hihetetlenül poénos lett, úgy egyikben sem rémlik, hogy lett volna 1-2 poénnál több, it meg dúskáltak benne, és ennek ellenére nem zavart, nem vitték annyira túlzásba. :D

 

Rengeteg a kikacsintás az eredeti trilógiából, van, hogy egész jelenet ismétlődik meg, párbeszéd, szóval látszott, hogy tényleg próbálták megnyerni a nézőket vele. :) Így visszagondolva nem egy főelemet átemeltek a IV. részből ebbe (itt is egy droidban rejtik el a legfontosabb adatot, ugyanúgy elmenekül, találkozik valakivel, aki segít; ugyanúgy ugye van egy Halálcsillagra emlékeztető bolygó, jó, persze, ki van a filmben is hangsúlyozva, hogy hiába 60× nagyobb, ezt is ugyanúgy csak fel kell robbantani :D de a lényege ugyanaz), de ezzel nincs baj, mert igazából ez is csak feltűnt, nem zavaró tényező volt. :)

Igazából már hajnalban elkezdtem ezt írni, aztán szépen elaludtam... :D De most befejeztem, és el is küldöm, de biztosan tudnék még ugyanennyit gond nélkül írni. :D Remélem, nem lett kicsit hosszú. :D

 

Az Erő legyen veletek (ezzel a filmmel ott volt :)), Viktor

(ez a 2., 3. alkalom, hogy írok ide, remélem, tetszik majd, amit írtam :D)

Szerkesztve: - Viktor0417
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na aaaz nagy volt. Kylo egyetlen értelmes és látványos trükkje az Erővel. (Miközben máskor még egy fénykardot sem....)

Apropó Kylo. Az eredeti neve ugye másnak is feltűnt, hogy EU tisztelgés? (Tudom, az EU-ban meg OT tisztelgés volt, na de.... na.)

Reyt nem tudom hova tenni. Kicsit eltúlozták a képességeit.

Nálam működik Rey! A cím rá utal! Nyilván nem a "levegőböl" jött a tudása!

Számomra egyértelmű, hogy csak előjött a tudása. Szunnyadó ereje felébredt.

Leia miért öleli úgy? -mint egy kedves nagynéni. Röpke ismeretségük nem ok még erre. Leia tudja, amit Han úgy tűnik nem tudott Rey-ről.

Ezek a szótlan film végi jelenetek egyértelműen egy irányba mutatnak.

Kylo neve? Érdekes. Hisz volt már ez a név az OT-ben is EU nélkül is lehet jelentősége.

Nekem tetszett, hogy a Falcont Corellian YT-nek nevezték.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na aaaz nagy volt. Kylo egyetlen értelmes és látványos trükkje az Erővel. (Miközben máskor még egy fénykardot sem....)

Apropó Kylo. Az eredeti neve ugye másnak is feltűnt, hogy EU tisztelgés? (Tudom, az EU-ban meg OT tisztelgés volt, na de.... na.)

Reyt nem tudom hova tenni. Kicsit eltúlozták a képességeit.

Szerintem nincs eltúlozva. Csolinak van igaza. Kylo és Rey is Luke jedi iskolájában tanult, gondolom csecsemő, vagy kisgyermek koruk óta. Kylo az idősebb gondolom tudatosabb volt az énje amikor Snoke gonosszá tette. Rey kissebb volt ( nem tudjuk hogy mennyire kicsi), amikor Luke elrejtette. Egy biztos Rey-nek még nem tökéletesek a képességei , de próbálja alkalmazni a tanultakat. (elmetrükk, vívás, levitáció) Igazándiból Rent Snoke, Rey-t pedig Luke fogja tovább képezni úgyhogy mindkettőjük képességei csak dúrvábbak lesznek.

Szerkesztve: - A pécsi
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Snoke-ról még pár dolog:

Mikor megláttam mekkora, akkor leesett az állam. Szóval egyik szemem sír, a másik nevet, hogy becsaptak.

Mert első gondolatom az volt; na ez merészség! Enyhényszólva nem kompatibilis.. Hogy lehet vele konforntálódni, honnan a fenéből jöt egy ekkora humanoid?

Kövezzetek meg, de Andy Serkis szerepeltetése egyelőre számomra marketingfogás, bárki lehetett volna, de gondolom hoszabb távra terveznek, szóval félig visszaszívom ezt a gondolatot.

A szinkron számomra egyetlen fájó pontja, hogy megmaradt "az ősi erő", ami nem cseng túl jól.

Vissza a figurára:

Kivel gyűlt meg a baja? Láthatóan sérült és beteges. Luke?

Saját korábbi tanítványai?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ööö... valamit benéztem. Bocsi. Nem lényeg.

 

Donát, Ody, Dzséjt, Frenkie és a többiek? Piszkosul kíváncsi vagyok mindenki véleményére! Ne tartsátok magatokban! Gyűlnek már, hál Istennek, de gyűlhetnének gyorsabban is. Legalább ennyi örömöm legyen itt a melóban, hogy olvashatlak titeket a Filmről!

Szerkesztve: - Darth Riddick
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ööö... valamit benéztem. Bocsi. Nem lényeg.

 

Donát, Ody, Dzséjt, Frenkie és a többiek? Piszkosul kíváncsi vagyok mindenki véleményére! Ne tartsátok magatokban! Gyűlnek már, hál Istennek, de gyűlhetnének gyorsabban is. Legalább ennyi örömöm legyen itt a melóban, hogy olvashatlak titeket a Filmről!

Többször kell látni az átfogó véleményhez. Az biztos, hogy ez megint egy új Star Wars amit ízlelgetni kell, de nem rossz. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez nem vitás. Mindenképpen többször kell megnézni. Szombaton megyek a 2. megtekintésre, immár nem egyedül, hanem egy kedves barátommal. De valszeg a két ünnep között is belefér egy megtekintés és január elején is tervezek további kettőt. A Sith-ek bosszúja is 5x volt meg moziban. Ez megér ugyanannyit! :)

 

De egy megtekintés után is azért csak van valami, amit le tudsz/tudtok írni?! :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nyilván le van még taglózva! Hisz én is. De egyetértek Riddick, remélem azért dobnak véleményt, akár csak pár sorost is az őstagok akár 1 nézésből is.

szerk.:Jó pihit, akkor. Én 3,5 órát toltam fél nyolcig, de most nem akaródzik lepihenni.

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Összességében nagy élmény volt a film, imádtam BB-8-t, Rey-t, Hant, Leiát, a film első felét, a zenét, a párbeszédeket, a hangulatot, Finn is kellemes csalódás volt, de azért nem tudok elmenni pár negatívum mellett. .:( Ezek a dolgok engem kicsit kizökkentettek, a filmélményt azért nem tették tönkre, és most szigorúan olyan szemszögből nézve írom le ezeket (a film elég erős ahhoz, hogy elbírja), amilyen dolgok miatt a PT-t ekézték.

 

 

- Engem nagyon zavartak a szinte ctrl c+crtl v snittek, párbeszédek, sztori

- Rey kapásból elvezeti MF-et, minden technológiai dolgot vág, de egy pisztoly elsütéséhez segítség kell? WTF

- Kylo Ren legjobb esetben is kb. tinédzser lehetett amikor átállt, és még mindig vívódik. Luke az Ep6-ban Vader (!) ellen indul, hogy visszatérítse, egy hisztis kamasz átállásától, tetteitől pedig azonnal elbujdokol, és hagyja, hogy a galaxis elinduljon újra a sötétség felé??? Ezt nem veszi be a gyomrom, számomra ez a legnagyobb probléma. Ráadásul Han és Leia is szakítanak miatta... Pedig lehet csak egy pár pofon kellett volna (az EP7-es karakteréből kiindulva), és sírva szaladt volna haza. Még most is vívódik, és legyőzi egy szinte még civil csaj? Na ne. És miatt bújkált el Luke, az utolsó Jedi, akire Yoda rábízta a rend újjáépítését? Ez nagyon fura.

-A film vége szerintem kicsit összecsapott volt (Ki élte túl, ki halt meg, másodpercenként történtek a dolgok, Starkiller pusztulása stb.)

- Nekem nem jött be Snoke sajnos egyáltalán, súlytalan volt.

- Maz Kanata sem jött be, kidolgozatlannak éreztem azt a szálat (és lezáratlannak) :(

- "Grandfather" - ?! ez nagyon furán hangzott számomra abban a szituban

- Tudom banális, de mindenki pont ugyanott van, oda érkezik, ahol a másik van, stb. ebből nekem túl sok volt.

- Kylo Ren, mint félelmetes gonosz, nekem totál nem volt az, de végre valami eredeti (bár nagyon megidézte az ep3-as Anakint számomra, ennek nagyon örültem, ugyanakkor fenyegetést jelentő gonosz nélkül maradtunk, úgy érzem.

 

Ha ezt a fimet Lucas csinálta volna, fele ennyi copy-val a régi trilógiából, akkor a kritikusok szanaszét cincálnák a logikátlanságok miatt. De itt a nosztalgia faktor betömi ezeket a lyukakat. Persze, ha tudunk meseként tekinteni rá, akkor abszolút működik, ahogy a többi 6 rész is. Nem is tudom, van-e még egy ilyen filmtörténeti jelenség, mint a SW, aminek ennyire szubjektív a megítélése.

 

Viszont abszolút illeszkedik az eddigi 6 részhez, pl. elhiszem, hogy Kylo Ren Anakin unokája, nálam ez működött.

 

Összességében maga a premier (Allee, 2D feliratos verzió) nekem hangulatban messze alulmaradt az Ep3-tól, ott emlékszem SW zenék mentek a film előtt, és nem voltak reklámok. Itt meg... Már majdnem pankráció volt a tömény fél órás reklámoktól, CC logóktól, előzetesektől. A filmélmény is messze elmaradt számomra az EP3-tól, de a hiba valószínűleg bennem van: ahogy Ody mondta nagyon jól, az egy csúcspont volt. Egyelőre nem lettem meggyőzve, hogy kellett a folytatás, de ez még több nézés után biztosan csiszolódik majd bennem.

Szerkesztve: - yodinhoo
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem nagyon tetszett a film, a látványvilág, a szereplők az előzetes igényeimet kielégítették, pedig kicsit tartottam a teljesítményektől, de le a kalappal. Az abszolút kedvenceim Kylo Ren, Rey és persze BB-8. Sokakkal ellentétben Kylo kitörései kifejezetten tetszettek, ingatag karakter tele érzelmekkel (kiváncsi leszek mi térítette át a sötét oldalra). Ez az ingatagság adhat szerintem a későbbiekben jellemfejlődést neki, lehet Snoke tanít neki egy kis önfegyelmet. Rey még Kylo-nál is jobb karakter lett. És van egy sanda gyanúm, hogy nem csak egy „roncsvadász” lesz ő. Abszolút ellopta a showt. BB-8 meg hatalmas, és nagyon kreatív húzás volt. Sokszor megmosolyogtatott, belőle tényleg kihozták a maximumot, sőt lehet még sok kis rejtett képessége lesz.

A történet kicsit tényleg kitaposott ösvényen halad, de szerintem annyi újat is tettek bele, hogy nem róható fel hibának. Egyetlen dolog nem tetszett az egész filmben, hogy a szuperfegyvert muszáj volt már megint a film végére elpusztítani, szerintem elég lett volna, ha csak egy része sérül meg..

A mellékkarakterek közül Hux nem volt rossz. Phasma csak volt és kész, Snoke meg hát nem tudom, nekem még most olyan semmilyennek tűnt, talán majd az EPVIII-ban többet meg tudunk róluk

A film nagy csavarát, ugyebár Han elvesztése azért egy kellően drámai jelenet volt. Ezt előre lespoilereztem ás mégis nagyott ütött a moziban is, bevallom elérzékenyültem.

DE a végén Luke igaz nagyon rövid megjelenésének nagyon örültem, egy bölcs, erős jedi mesternek tűnt, akit remélem a következőkben akció közben is láthatjuk majd, véleményem szerint nagyon erős jelenet volt, és lehet nem emlékszem jól, de mintha könnybe lábadt volna a szeme is mikor megpillantotta a fénykardot.

 

De mindenképpen meg kell még nézni majd párszor. :)

Szerkesztve: - luke19
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.