Ugrás a kommentre

Már keresik Han Solót


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Augusztusban a Lucasfilm feje, Kathleen Kennedy maga nyilatkozta, hogy még nem aktuális a kérdés, mostanra azonban előrelépés történhetett a fiatal Han Solo kalandjáról szóló film előkészületeiben, ugyanis elkezdődött a film szereplőválogatása. Legalábbis az űrcsempész új, fiatalkori megszemélyesítőjét már keresi a Star Wars stábja. Erről a Hollywood Reporter adott hírt még december elején.

 

hansolo_ford.jpg

 

Az alkotóknak van idejük, hiszen a forgatás a tervek szerint csak 2017 januárjában kezdődik. A feladat azonban nem egyszerű, és ezt jól érzékelteti Carrie Fisher egy nemrég tett nyilatkozata. Arra a kérdésre, hogy az eredeti Star Wars-trilógia főszereplő triójából Mark Hamill (Luke Skywalker) miért nem futott be olyan karriert, mint Harrison Ford, a Leia hercegnőt alakító színésznő azt felelte: generációnként csak egy olyan színész születik, mint Harrison Ford.

 

Szóval ha a Star Wars illetékesei méltó utódot akarnak látni Han Solo szerepében, nem kisebb a feladatuk, mint az új generáció Harrison Fordját megtalálni. Egy olyan fiatal színészt,

 

  • aki hasonló sármmal rendelkezik,
  • akinek hasonló jelenléte van a mozivásznon,
  • hasonlóan hiteles az akciójelenetekben, legalább fele annyira helytáll a fizikumával
  • és mindemellett játszani is tud, akár humoros, akár drámai szituációban.
  • Végül az alkotók azt is szeretnék, ha legalább egy kicsit hasonlítana a fiatal Harrison Fordra.

Kemény dió…

 

Nem valószínű, hogy sokan sorolnák ezt előre, ám úgy tűnik, a fenti szempontok közül a humor különösen fontos lesz a főszereplő kiválasztásánál. Kathleen Kennedy egy korábbi interjúban így nyilatkozott: „Szórakoztató és vicces filmre készülünk. Han Solo az a szereplő a Star Warsban, akiről mindenki tudja, hogy szellemes és jó humorú figura. Ez most sem lehet másképp.”

 

A film forgatókönyvírója, Lawrence Kasdan Az ébredő Erő Los Angeles-i díszbemutatóján szintén úgy nyilatkozott, mókás, könnyed, de semmiképp sem idétlen filmnek szánja a Han Solo-kalandot. A karakterre jellemző humorra példaként az 1977-es Új remény egyik jelenetét említette, amelynek zárómondata („Úgyis untam a bájcsevegést.”) Kasdan személyes kedvence a Star Wars-filmekben. Ez az a jelenet, amelyben Han Solo a szabadítóakció közepén megunja a magyarázkodást, és nemes egyszerűséggel szétlövi a Halálcsillag börtönblokkjának kezelőpultjába épített adó-vevőt.

 

boringconversation.jpgA Hollywood Reporter úgy tudja, a Disney és a Lucasfilm minden idők legszélesebb merítését végzi Jeanne McCarthy szereposztó rendező vezetésével, akinek csapata már december elejéig több mint 2500 színészt meghallgatott, vagy személyesen vagy felvételről. A film rendező párosa, a Lego-kalandot összehozó Chris Miller és Phil Lord már a McCarthy általa leszűkített körből fog válogatni. (Ők hárman korábban a Jump Street-filmeken is együtt dolgoztak.)

 

Hollywoodi információk szerint mivel az alkotók mindenkit számításba vesznek, nem nehéz bejutni a válogatásra. A színész ügynökségek gyakorlatilag 18 és 32 év között minden férfi ügyfelük nevét bedobják a kalapba.

 

Ahogy a lap megállapítja, a válogatás épp ellentétes szemléletben zajlik, mint Az ébredő Erőesetében. Míg J.J. Abrams tudatosan viszonylag ismeretlen arcokat keresett az új Star Wars-trilógiához, addig a Han Solo-film alkotói azt sem bánnák, ha egy ismertebb, akár befutott színész öltené magára az űrcsempész mellényét.

Ami közös: ezúttal sem csak amerikai színészek jöhetnek szóba, a stáb Kanadában és Nagy-Britanniában ugyanúgy keresi a legmegfelelőbb főszereplőt.

 

Kennedy nyár végén úgy nyilatkozott, a történetben szereplő Han Solo valószínűleg a tízes évei végén vagy a húszas évei elején jár majd, de a Hollywood Reporter forrásai szerint legjobb eséllyel a 25 év körüli színészek pályáznak.

 

Néhányan a próbálkozó színészek közül: Dave Franco (30), Aaron Taylor-Johnson (25), Hunter Parrish (28), Logan Lerman (23), Colton Haynes (27), Max Thieriot (27), Miles Teller (28), Nick Robinson (20), Leo Howard (18), Tony Oller (24), Chandler Riggs (16), Rami Malek(34), Ansel Elgort (21), Jack Reynor (23), a kanadai Landon Liboiron (23), valamint az angol Ed Westwick (28), Tom Felton (28) és Joshua Sasse (27).

 

2016 egyik legizgalmasabb kérdése lesz, ki játssza el a fiatal Han Solo szerepét.

 

 

 

Teljes cikk megtekintése

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.