Ugrás a kommentre

2x20 - Twilight of the Apprentice


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

20. rész - Twilight of the Apprentice / A tanítvány alkonya

 

epguider219.jpg

 

Írta: Dave Filoni, Simon Kinberg, Steven Melching

Rendezte: Dave Filoni

 

Helyszín: Malachor, Atollon

 

Szereplők:

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Darth Vader (Anakin Skywalker) - Jeams Earl Jones, Matt Lanter

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Maul - Sam Witwer

Hetedik Nővér - Sarah Michelle Gellar

Ötödik Fivér - Philip Anthony-Rodriguez

Nyolcadik Fivér - Robbie Daymond

Rex - Dee Bradley Baker

Jun Sato parancsnok - Keone Young

AP-5 - Stephen Stanton

C1-10P

 

Történet

Hőseink elérik az ősi, kihalt Sith világot, Malachort, ahol egy Sith Templomra, Inkvizítorokra és egy nem várt szövetségesre lelnek. Kanan, Ezra és Ahsoka hite próbatétel alá kerül, és minden tudásukra szükségük lesz, ha fel akarják fedezni a bolygó szörnyű titkát.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- Az Ahsoka és Rex között zajló beszélgetés nagyon hasonlít a The Clone Wars sorozat pilotjában elhangzott párbeszédre. Ezzel, mint egy keretbe foglalják a két karakter kapcsolatát.

- Ebben az epizódban kapott először nevet egy inkvizítor, aki pedig nem más, mint a Nyolcadik Fivér. A Hetedik Nővér és az Ötödik Fivér csak visszamenőleg kapott titulust, az epizód megírása előtt név nélkül szerepeltek a történetben.

- A Malachor Sith templomában látható ősi írás dizájnja Ralph McQuarrie nevéhez fűződik. Ezt a stílust egyébként már láthattuk korábban a lothali Jedi templomban is.

- Dave Filoni az epizód készítése során sokat merített az alvilág ábrázolási formáiból, amelyeket az alászállás során, a különböző szinteken jelenít meg.

- A megkövesedett testek látványát - amiket Malachor csatamezején láthatunk -, a Pompeiiben lezajlott katasztrófa maradványai ihlették.

- Az ősi kereszt-fénykard utalás Kylo Ren hasonló fegyverére, egyben magyarázat is annak eredetére. A képes útmutató szerint Kylo kardja egy ősi dizájnon alapul, amely még a Malachor pusztulása körüli időkben volt használatos.

- A Hetedik Fivér nem más, mint egy terrelian jango jumper, amely fajjal először a 2x11 Lightsaber Lost című TCW-részben találkozhattunk.

- Miközben a Return of the Jedi végén a sisak nélküli Vadernek nincs szemöldöke, addig itt mégis látunk ilyet. Ennek annyi az oka, hogy a készítők úgy gondolták, így kifejezőbb lesz a megjelenített animáció.

- A történet kezdeti szakaszában még szerepelt volna egy párbaj Maul és Vader között, de ezt a sztori későbbi fejlődési szakaszában elvetették. Az ok prózai. Túl sok párbaj lett volna már ezzel együtt, így Maul meg lett kímélve a Vaderrel való találkozástól.

- Eredetileg a Sith templom szívében lévő pokoli gépezet befejezte volna a tüzelési ciklust. A kész epizódban viszont ezt megváltoztatták azzal, hogy kiszedik belőle a holocront, megszakítva így a műveletet.

- A Crystal Crisis on Utapau című TCW-sztoriszálban Yoda említ olyan Sith szuperfegyvereket, amiknek kyber kristály ad energiát. A Sith templom épségben lévő gépezete ritkaság számba megy.

- Az eredeti szkriptben Maul az alábbiakat mondja Malachorról: ”Palaptine elhozott ide, amikor még gyerek voltam. A mesterem sokáig tanított az ősi sötét tudományokra, felkereste a relikviákat és helyeket, mint ez is.”

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Darth Maul teljes karakterillusztrációja

 

2.jpg

A kapucnis Darth Maul teljes karakterillusztrációja

 

3.jpg

Darth Maul fénykardja

 

4.jpg

A Nyolcadik Fivér teljes karakterillusztrációja

 

5.jpg

A Nyolcadik Fivér fénykardja

 

6.jpg

A Malachor-barlang illusztrációja I

 

7.jpg

A Malachor-barlang illusztrációja II

 

8.jpg

Malachori tájkép I

 

9.jpg

Malachori tájkép II

 

10.jpg

A Sith templom és a csatatér

 

11.jpg

Ezra a malachori csatatéren I

 

12.jpg

Ezra a malachori csatatéren II

 

13.jpg

A Sith templom központi terme I

 

14.jpg

A Sith templom központi terme II

 

15.jpg

A Sith templom bejáratának illusztrációja

 

16.jpg

A Sith templom külső nézetből

 

17.jpg

Az ősi Jedi sisak illusztrációja

 

18.jpg

A Phantom megérkezése a Malachorra. Digitális festmény

 

19.jpg

Kanan, Ahsoka és Ezra a Malachoron. Digitális festmény

 

20.jpg

Ezra kinyitja a templomot

 

21.jpg

Kanan, Ahsoka és Ezra leesnek a mélybe. Digitális festmény

 

22.jpg

Kanan, Ahsoka és Ezra a Sith templom előtt

 

23.jpg

A Nyolcadik Fivér támadása

 

24.jpg

Ezra és Darth Maul digitális festményen I

 

25.jpg

Ezra és Darth Maul digitális festményen II

 

26.jpg

Ezra és Darth Maul digitális festményen III

 

27.jpg

Ezra és Darth Maul kinyitják a kapukat

 

28.jpg

Ezra és Maul a holokron előtt

 

29.jpg

A Sith templom

 

30.jpg

Az inkvizítorok

 

31.jpg

Darth Vader megérkezik Ezrához

 

32.jpg

A Sith templom kitörése

 

33.jpg

Vader elhagyja a templomot. Digitális festmény

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...

Hát ez egy érzelmi hullámvasút volt a végén egy robbanással. Van egy olyan érzésem, hogy a megítélése nagyon vegyes lesz. Nagyon magasra tettük az elvárásokat, és amit vártunk, hát bizton állítom, hogy nem azt kaptuk. Én nem csalódtam, mert megadta azt az érzelmi ütést, amit vártam, ami meg a nyitva maradt szálakat illeti, nos...

Lezárásnak hála istennek, nem nevezhető, de itt most minden megváltozott, az is biztos. A két (három?) inkvizítoron kívül tulajdonképpen senki sem halt meg, de mindenki maradandó sérüléseket szenvedett. Kanan fizikailag, megvakult. A vak szamuráj motívumát szépen belevitték, kíváncsi vagyok, így is marad-e. Wolffe-nak kibernetikus szeme volt, így elvileg Kananét is lehetne pótolni, de most úgy tűnik, jobban lát, mint anno. ("Ne bízz a szemedbe, az megcsalhat.") Jó poén volt, amikor Maul közölte, hogy ez gyors lesz és Kanan harminc másodperc alatt leverte. :) Amúgy az mekkora volt, hogy felvette a Jedi maszkot (érdekes, ez úgy tűnik, korábban nem a templomi őrök sajátja volt), és ezzel tényleg azzá vált, ami egykor a Főinkvizítor volt. Milyen szép visszautalás.

Aztán akkor itt van Darth Maul, vagyis hát most már csak Maul. Hogy ezt nem lehet eltaposni. Hát még mindig él! Még ezt is túlélte. Azért kíváncsi vagyok, milyen fegyver lehetett Malachore. Egy Csillagpusztító beta változat? Vagy 1.0? A TCW-től tudjuk, hogy anno a Sith-eknek voltak Halálcsillag kaliberű fegyverei, ez nyilván az egyike lehetett. Azért az a csata sem lehetett semmi, ami a Sith-ek és a Jedik között dúlt ezen a bolygón. Van egy olyan érzésem, hogy az a sok halott a fegyver elsütésekor vált kővé. Amúgy egész Malachore-nak nagyon baba hangulata volt, a sok kővé vált halottal kifejezetten borús, sötét, de rejtélyes.

De visszatérve Maulra, még mindig egy aljas rohadék, most már igazán foglalkozhatnának vele jobban is a Sith-ek. Bár úgy tűnik, azért hajkurászták az évek során. Itt volt az ismeretlen bátyó, meg kiindulva a fénykardjából, nem most ölt először inkvit. De még mindig él, még mindig menekül. Eltaposhatatlan egy csótány ez. Kíváncsi vagyok, mikor tesznek pontot az élete végére végérvényesen. Megjegyzem, talán ez az a rész, ahol éreztem némi csalódást: Mault most már meg kellett volna ölni, véglegesen. Eleve izzadtságszagúan feltámasztott karakter és kezd kicsit erőltetett lenni, hogy még ebben az érában is vígan él. Na jó, nem olyan vígan, de még mindig itt van. Ahhoz képest, hogy egyszer régen Lucas egy interjúban mennyire bizonygatta, hogy miért volt fontos megölnie Darth Mault az ep1-ben...

Ami az Inkvizítorokat illeti, hát, úgy tűnik, mind a három újonc fűbe harapott. A Hetedik Nővért sajnáltam, mert volt benne potenciál. Az Ötödik Fivérnek a halálát ebben a részben már korábban sejtettem, nem lepett meg. De, hogy még az újat is kicsinálták? Mondjuk nála azért van esély talán a túlélésre, azért Jedit láttunk már nagyobb esést is túlélni, és hát éppen ebben az epizódban egy Sith is simán túlélte - ugyanakkor ezek nyilvánvalóan nem érnek fel se Jedihez, se Sith-hez, szóval esélyes, hogy ezt a taknyolást nem élte túl. Amúgy milyen barón röpködtek a fénykardjaikkal. :lol:

És akkor itt van Ahsoka és Vader. Kár, hogy nem mutatták, mi történt az utolsó pillanatban. A párbaj nagyon jó volt, az azt megelőző beszélgetés is, és tényleg minden arra volt kihegyezve, hogy Ahsokának vége. De aztán Vader kijött, megjelent itt is a cronvoj (úgy tűnik, ez Ahsoka jelképévé vált), aztán láttuk, amint a Lady Tano elsétál a sötétbe. Vajon mi történhetett az utolsó pillanatban? Talán a legvalószínűbb, hogy a robbanás szétválasztotta őket, és már egyikük sem tudta folytatni a harcot. De mi lesz ezután? Vajon ez a találkozó elég mély sebet hagyott ahhoz Ahsokában, hogy ne akarja folytatni a harcot? Hogy örökre eltűnjön a Galaxis térképéről? Nekem erre a kerek válaszom az lenne, hogy nem. Pont, hogy most már tudja, mi lett Anakinnal, pont ennek kéne még tovább tüzelnie, még aktívabbá tennie. Ha Ahsoka most eltűnik, örökre ott marad a kérdés: miért? Miért távozott újra? Mi történt az utolsó pillanatban? Bízom Filoniékban, hogy ezt nem így akarják lezárni, mert ez nem lezárás, ez egy k*rva nagy kérdőjel, egy szélben lengedező szál.

Fontos összevetés amúgy, hogy ezúttal is hátulról látjuk távozni, mint anno a The Wrong Jediban, csak míg akkor a Jedi Templomot körülölelő alkonyba sétált el, most a Sith Templom sötétsége nyelte el. Ez sem semmi szimbolika.

Aztán itt van Vader. Vajon benne elindított valamit Ahsoka? Szerintem nem, ennek jelét sem adta. Amikor szembefordul vele, és látható az arca, a szeme a Vader maszkra mért vágáson át, és megszólal (milyen remekül összekeverték Vader két hangját), érezhető, hogy benne nincs jó. Amikor kimondta Ahsokára a halálos ítéletet, az jelezte, hogy itt biza még az a Vader van, akit az ep4-ben látunk. Egy könyörtelen, céltudatos Sith Nagyúr, akinek csak a hatalom, az erő és a mestere jelent valamit. Viszont talán Obi-Wan óta most szenvedett először vereséget, ami tovább fogja űzni a Sötét Oldal felé.

És végül, Ezra. Azt hiszem, a záró képsorok, hogy ki tudott nyitni egy Sith holokront, amit "egy Jedi képtelen kinyitni", mindent elárul. Ezra bekerült a Sith bűvkörébe, nem először, de most először tudatosan használni kezdte a Sötét Oldalt. De számára is van remény. Mielőtt kinyitja azt az izét, Kanan a kabinja felé pillant. Ez is jelzi, hogy már többet lát, mint mikor még látott. Talán Kanan még megmentheti. Ahsoka nagyon bízott benne. És nekem az is szimbolikus jelzéssel bír, hogy a szeme kiemelkedik a vörös ragyogásból (nyilván, csak a Holkoron fénye vetült rá, de bevörösödött a szeme, ami a Sötét Oldal jele). A spéci kis fénykardját is elvesztette (amúgy azt hiszem, kijelenthetjük, hogy az inkviíztorok fénykardja bár cool, elég komoly tervezési hibával bír: az eddig ismert négyből három invizítor azért halt meg, mert szétvágták a kardját). Remélem, zöldet csinál legközelebb. És az már lehetne hagyományosabb.

Amit még nagyon kiemelnék, az a zene. A Duel of the Fates taktusainak bejátszása, vagy éppen a záróakkordok, nos, Kevin Kiner nagyon odatette magát. Meg merem kockáztatni, eddigi SW-s munkái közül magasan a záróakkordok a legjobbak.

Mindent összevetve, nagyon jó epizód volt, ami végül nem azt hozta el, amit vártunk. De pont ez az egyik jó benne. Ahogy az ep3, az ep5 és az ep7, végül ez is reménnyel zárult. Hőseink örökre megsérültek testileg vagy lelkileg, néhányukat talán örökre, de legalábbis hosszú időre elvesztettük, de a remény egy figyelő tekintet és egy kis cronvoj képében azért ott van a legvégén. Van még mit mesélni, és azt hiszem, a harmadik évad nagyon izgalmas lesz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szép összefoglaló Dzséjt! Nekem nagyon tetszett a rész!

Többet adott mint vártam. Maul immár hivatalosan is elpusztíthatatlan.Sidious-nak "tervei voltak vele". Akkor miért vadásztak rá inkvizítorok?

Gondolom ebben a formában ezen a helyen már kicsúszott a sith-ek kezéből. A 8.Fívér, -ez a neve az új inkvinek-, nem biztos hogy meghalt.

Az a kérdés, hogy mi történik a bezáruló templommal. Bár egyértelműen el lehet itt éldegélni.

Ahsoka: elsőre nem HD-ban néztem és meggyőződésem volt, hogy összerogyni látom, nem besétálni.

Pedig besétál. Mit sejtet ez? Mit súgott a fülébe Anakin? Miért érződik mégis a részen az amit Vader kijelentett, hogy meghal..

A félig off-screen halállal kibékültem volna, de tényleg egy ekkora kérdőjel? Ennyi tellett?

Maul: Menjen megint Obi-wanhoz és darálóba vele! ;) egyébként nagy figura, de nekem is elég már belőle. És hogy neki adták mindkét 2. évados Inkvit?

Meglepő. De, hogy Ezra nem ölt haragból parancsra, az azért reményt ad.

Ezra:szerintem marad Ő jófiú sok rosszal. Sok gonddal. Van baja elég.

Kanan: Óriási lépéseket tett, hogy igazán komoly jediként tekintsünk rá. Nagyon bírom. Szerintem lesznek mechanikus szemei. Ő lesz az sw Geordi-ja!

Nagy veszteségekkel számol a világos oldal. Én Ahsokát is ide veszem. Kanan is csúnyán megsérült. Ezra sem lesz a régi.

Bátyók és Nővérek: nem tartom veszteségnek őket. Szerintem Sidious sem. Vader megvan.

Vader: Nem tudom megingott-e. Úgytűnik nem. De nem lehetünk biztosak. Az a besétálás egy igencsak :fuckoff: -momentum..

A templom hangján, vagy fene tudja minek hangján pedig éreztem, hogy ismerős. Nika Futterman volt. (Ventress)

Szóval Filoniék főladták a leckét. Várjuk a 3. évad első trailerét, ha lesz akkor a korai szezonnyitót!

Ja és Dzséjt asszem convor a madárka, nem az aminek írtad.

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyre jobban az gondolom hogy valaki nem fog vissza térni vagy ha mégis akkor valamelyikük már nem lesz ugyan az a személy mint aki eddig volt.

Ezt én se gondoltam volna h mind3-ra igaz lesz amit gondoltam.

 

Nekem csalódás volt többet vártam. Nem kaptunk semmi nagy információt vagy valami magyarázatot. A lezárás nem tetszett. Lóg minden a levegőben. Ahsoka elsétál. Megint?? Kanan megvakult. Ezra maradt az egyetlen épp "jedi" akit meg megcsapott a sötét oldal szele ami szintén furcsa. Miért is? Mi céllal állna ő át? Yoda miért küldte oda őket? Hogy tudást szerezzenek? De azt csak a sötét oldallal lehet megszerezni. Maul is csak lógni fog innen a levegőben. Mert ő a 3. erő egyik oldalon se áll és nem nagyon fogjuk látni hogy ő mit fog csinálni. És neki mi célja? Leverje a Sitheket? Egyedül nem tudja ő maga mondta. És a reckon végén elmondták hogy a 3 .évadban nagyobb lázadáson lesz a hangsúly amit valószínűleg meg spékelnek Rouge One-al is ha jól értettem vagyis lesz egy új történetszál valószínűleg új karakterek is közben itt meg minden függőbe van. Ami rendeben is lenne de eddig se közöltek sok infót vissza fele és azt érzem hogy egy jó darabig nem fogjuk megtudni Ahsoka és Maul sorsát és csak úgy lesznek.

 

IubzP5G.png

SghAE2I.png

Szerkesztve: - Fulcrum
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem nagyon tetszett a rész!

Többet adott mint vártam.

Nekem csalódás volt többet vártam.

Igen, ahogy írtam, vegyesek lesznek a megítélések. :lol:

 

Ja és Dzséjt asszem convor a madárka, nem az aminek írtad.

Ja, tényleg, convor, köszi. Alapból convojra emlékeztem, de tudtam, hogy az nem lehet, mert van benne r betű. :D

 

Maul immár hivatalosan is elpusztíthatatlan.Sidious-nak "tervei voltak vele". Akkor miért vadásztak rá inkvizítorok?

Gondolom ebben a formában ezen a helyen már kicsúszott a sith-ek kezéből. A 8.Fívér, -ez a neve az új inkvinek-, nem biztos hogy meghalt.

A Son of Dathomir című képregényben van benne, mi célja volt Maullal Sidiousnak (vele akarta levadászni Maul anyját, Talzint, ez meg is történt, de Maulnak sikerült elmenekülnie, miután Sidious és Grievous leverték Talzint, és Grivi lebökte, mint egy malacot). Gondolom azóta bujdosik, próbál újra hatalomra jutni.

 

A 8.Fívér, -ez a neve az új inkvinek-, nem biztos hogy meghalt.

Nem biztos, de az az érzésem, hogy ő sem sétált ki onnan élve. Az egész jelenet azt sugallta, hogy ezt biza bebukta. Úgyhogy én halottnak vélem, amíg rá nem cáfol. :)

 

Maul is csak lógni fog innen a levegőben. Mert ő a 3. erő egyik oldalon se áll és nem nagyon fogjuk látni hogy ő mit fog csinálni. És neki mi célja? Leverje a Sitheket? Egyedül nem tudja ő maga mondta. És a reckon végén elmondták hogy a 3 .évadban nagyobb lázadáson lesz a hangsúly amit valószínűleg meg spékelnek Rouge One-al is ha jól értettem vagyis lesz egy új történetszál valószínűleg új karakterek is közben itt meg minden függőbe van. Ami rendeben is lenne de eddig se közöltek sok infót vissza fele és azt érzem hogy egy jó darabig nem fogjuk megtudni Ahsoka és Maul sorsát és csak úgy lesznek.

Mégis mi célja lenne egy Sith Nagyúrnak, akit egész életében arra neveltek, hogy egyszer ő lesz a Galaxis ura? Talán ő akar lenni a Galaxis ura? Egyedül nem képes rá, de mint látható, azért buzgón keresi a potenciális szövetségeseket és esetleges szuperfegyvereket, amivel ezt elérheti.

Azt sem hiszem, hogy csak azért, mert a következő évadban a lázadás nagyobb hangsúlyt kap (ami nem csoda, elvégre, Lázadók a sorozat címe), még ne kaphatna benne szerepet Maul vagy Ahsoka. Bár Ahsoka esélyes, hogy ebből a sorozatból eltűnt, ugyanakkor semmi sem zárja ki, hogy még visszatérjen. Ugyanígy Maul is lazán visszatérhet még. Nem nehéz visszamesélni egyiket sem.

 

Ezra maradt az egyetlen épp "jedi" akit meg megcsapott a sötét oldal szele ami szintén furcsa. Miért is? Mi céllal állna ő át?

Nézzük, csak, Darth Maul éppen elég célt vázolt fel neki: átfogóbb tudás, céljainak (az igazságnak) az elérése, olyan eszközök használata, amik a Jediknek nem áll módjába. Darth Maul technikailag beleverte a fiú fejébe, hogy ha igazságot akar a szüleiért, ha le akarja győzni a Birodalmat, az a Sötét Oldallal valósítható meg. De, még ha ezeket nem is fogadná el Ezra (márpedig a tény, hogy kinyitotta a holokront nekem azt sugallják, hogy nagyon is elfogadta), akkor is ott van a másik tény: nem kell cél, hogy átálljon a Sötét Oldalra. Ez nem így működik, hogy csak céllal pártolnak oda az emberek. Pont ez a lényege, hogy simán át lehet oda sodródni (Yoda az ep5-ben remekül leírta). Jó példa erre Barriss. Nyilván sosem volt szándékában a Sötét Oldalra állni, de félelmei, dühe és tettei észrevétlenül átsodorták.

Arról nem beszélve, hogy szerintem Ezra sohasem fog átállni a Sötét Oldalra. Kanan nem fogja hagyni.

 

Yoda miért küldte oda őket? Hogy tudást szerezzenek? De azt csak a sötét oldallal lehet megszerezni.

Nem feltétlen amiatt a tudás miatt küldte őket oda, ami a holokronban lapul. ;) Pont, mint Ezra, te is (és ahogy látom, csoli is :) ) csak ezt a tudást veszed figyelembe, pedig pont, hogy sokkal többet tudtak meg hőseink, amihez pont nem kellett a Sötét Oldal. Kanan igazabb Jedi lett, mint valaha, Ezra megismerte a lelkében lakozó sötétséget - most jön a feladat, hogy akárcsak Yoda a Galaxis bölcsőjében, ő is elfogadja, ezáltal legyűrje Sötét Ezrát -, Ahsoka bizonyosságot lelt Anakin sorsával kapcsolatban, és mindhárman megismerhették a Sötét Oldal igazi természetét és a harcokkal járó kudarcokat, áldozatokat, hiábavalóságot -> hiába harcoltak, a problémát nem tudták megoldani, de ugyanúgy súlyos vereséget szenvedtek, mint a Jedik a klón háborúkban. Ebből a tudásból valószínűleg jobban fognak profitálni majd, mint bármiből, amit a holokronban találnak.

Ezrának, Kanannak és Ahsokának pontosan ugyanazért kellett elmennie Malachore-ra, amiért Yodának el kellett mennie Korribanra.

 

Hatalmas találat Fulcrum! :clap::sor:

Ugyan képpel nem illusztráltam, de én is írtam erről...

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

És igen: köszi Yoda! :fuckoff::whistle: Kivel is vagy? :hmm:

Végülis Ezráék meg akartak szabadulni az inkvizítoroktól, és ez sikerült is - legalábbis az a kettő, akik folyton szívatták őket, most fűbe haraptak, ráadásnak pedig egy harmadik is ottmaradt. Plusz így a kis csapat meglátta milyen áldozatokkal jár a harcos út (és ahhoz képest még olcsón megúszták)

Szerkesztve: - Nabopolasszar
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Reggel hét óra után már nem bírtam ki, hogy bele ne nézzek külföldi fórumokba és a készítők későbbi nyilatkozataiba, s hát... azóta gondolkodok, hogy írjak-e. Már többször elkezdtem, töröltem, s újrakezdtem.

Röviden: értelmetlen befejezés, nem tetszett, csalódott vagyok. Vagy csak én nem értem a modern szimbolizmust. :o De ez nálam most kaszát érne. :(

Lehet, hogy nagy butaság a rész megtekintése nélkül véleményt formálni, talán majd egyszer meg is nézem, s talán akkor majd nagyon is fog tetszeni (beletekerve biztosan). De most valahogy ez nem hiányzik. Sajnos. Előbb valahogy le kell ülepednie a dolgoknak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az utolsó pár percig nekem pont azt hozta amit vártam. Faltam minden egyes percét. Aztán szomorú volt látni, hogy kifarolnak minden drámai momentumból amit felállítottak és ahelyett hogy végre lezárnának egy-egy szálat, egyre többet görgetnek maguk előtt. Az Inkvizitorok mondjuk szerencsére feldobták a pacskert, de gondolom majd jönnek a helyükre újak és amilyen kidolgozatlanok voltak ezek, igazából szinte édes mindegy hogy most akkor az ötödik vagy a negyvenharmadik fivér fogja Ezráékat hajkurászni.

 

Szerintem vagy Ahsoka vagy Maul szálát le kellett volna zárni. A tökéletes az lett volna ha mindkettő végére kiteszik a pontot. De még így is azt mondom, hogy ez a dupla simán 10/10-es volt. Rebels epizód talán még sose kötött le ennyire.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ugyan képpel nem illusztráltam, de én is írtam erről...

Bocsi, neked is jár a pont!

 

De ez nálam most kaszát érne. :(

Lehet, hogy nagy butaság a rész megtekintése nélkül véleményt formálni, talán majd egyszer meg is nézem, s talán akkor majd nagyon is fog tetszeni (beletekerve biztosan). De most valahogy ez nem hiányzik. Sajnos. Előbb valahogy le kell ülepednie a dolgoknak.

Úristen! :facepalm: Mi ülepedjen ha meg sem nézted..Áh, ne haragudj, de most szót sem érdemelsz..

 

Az utolsó pár percig nekem pont azt hozta amit vártam. Faltam minden egyes percét. Aztán szomorú volt látni, hogy kifarolnak minden drámai momentumból amit felállítottak és ahelyett hogy végre lezárnának egy-egy szálat, egyre többet görgetnek maguk előtt. Az Inkvizitorok mondjuk szerencsére feldobták a pacskert, de gondolom majd jönnek a helyükre újak és amilyen kidolgozatlanok voltak ezek, igazából szinte édes mindegy hogy most akkor az ötödik vagy a negyvenharmadik fivér fogja Ezráékat hajkurászni.

Szerintem vagy Ahsoka vagy Maul szálát le kellett volna zárni. A tökéletes az lett volna ha mindkettő végére kiteszik a pontot. De még így is azt mondom, hogy ez a dupla simán 10/10-es volt. Rebels epizód talán még sose kötött le ennyire.

Dettó! Én is nagyon kajáltam. egyszer sem néztem meg, hogy mennyi van vissza?

Kellett volna valami lezárás. Gondolj bele: Én egy jó ideig abban voltam, hogy Ahsoka összerogyott, miközben Vader kisétál.

Azzal ki békült volna ki? Én részemről igen.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

@Dzséjt, @csoli1138: Ha láttam volna a teljes részt, az sem változtatna a véleményemen, talán még rontana is rajta. ;) A befejezés érzelmileg/hangulatilag lehet kiváló, de értelme semmi, szvsz. Ha ki akarják írni Ashokát, akkor meghal, börtönbe kerül, karbonfagyasztják, távoli bolygón reked hajótöröttként, stb, sok lehetőség lenne, de ez az elbattyog a setétbe' (megint) és nem tér vissza megoldás nem valami jó. Hogyan tovább? Elbujdosik messze-messze egy távoli helyre, cserben hagyva a többieket, a társait? Ő szvsz nem ilyen.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Gondolj bele: Én egy jó ideig abban voltam, hogy Ahsoka összerogyott, miközben Vader kisétál.

Akkor most kapaszkodj meg: Ahsoka összerogy. Kikockáztam. Mintha a bal karjával átölelné magát, aztán térdre rogy és előre bukik a sötétbe. Szerintem meghalt. :para::o

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem bejött a rész, noha nem minden alakult úgy, ahogy vártam. Én is úgy vélem Ahsoka vagy Maul sorsát le kellett volna zárni, sőt, szerintem mindkettejükét. És én is azt mondhatom, hogy ennyire még nem kötött le Rebels epizód (pedig ez még 2x olyan hosszú is volt). A többit nagyjából már leírták az előttem szólók.

 

Egy valamivel kiegészíteném (remélem nem írta előttem senki, jelen pillanatban k... álmos vagyok, lehet hogy figyelmetlenül olvastam): Mikor Ezra behelyezte a holocront az "obeliszkbe", és beszélt hozzá egy hang... Annak mintha lett volna egy kis Talzin mamás beütése :hmm:

 

Akkor most kapaszkodj meg: Ahsoka összerogy. Kikockáztam. Mintha a bal karjával átölelné magát, aztán térdre rogy és előre bukik a sötétbe. Szerintem meghalt. :para::o

 

Én is kikockáztam, VLC-ben lelassítottam amennyire csak tudtam, de nem látok ilyesmit... Az tény hogy nagyon aprókat lép és sántikál (nyilván megsérült ő is, mint Vader, aki szintén lesántult). De ez az előrebukás... én nem látom

Szerkesztve: - Yoda József
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

@Dzséjt, @csoli1138: Ha láttam volna a teljes részt, az sem változtatna a véleményemen, talán még rontana is rajta. ;) A befejezés érzelmileg/hangulatilag lehet kiváló, de értelme semmi, szvsz. Ha ki akarják írni Ashokát, akkor meghal, börtönbe kerül, karbonfagyasztják, távoli bolygón reked hajótöröttként, stb, sok lehetőség lenne, de ez az elbattyog a setétbe' (megint) és nem tér vissza megoldás nem valami jó. Hogyan tovább? Elbujdosik messze-messze egy távoli helyre, cserben hagyva a többieket, a társait? Ő szvsz nem ilyen.

De ezeket honnan veszed, hogy nem tér vissza meg hogy elbujdosik?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

@Dzséjt, @csoli1138: Ha láttam volna a teljes részt, az sem változtatna a véleményemen, talán még rontana is rajta. ;)

Most megfogalmazom úgy, hogy átjöjjön, mit gondolok arról, ha valaki bármilyen véleményt mond valamiről, amit nem ismer, szóval ne vedd személyes sértésnek, ezt mindenkiről gondolom, aki hozzád hasonlóan cselekszik: ha legalább megnézted volna, akármi a véleményed, értékelhető lett volna. Most olyasmibe pofázol bele, amiről lövésed sincs. A véleményed annyit ér, mintha meg sem írtad volna: nagy büdös semmi. egy üres lufi, és sajnálom az összes másodpercet, hogy elolvastam, mert addig valami értékelhetőt is csinálhattam volna. Majd ha megnézted a részt, akkor lesz értéke a mondanivalódnak, addig meg minden posztod a csak önmosdató süket duma és üres beleugatás a témába.

 

Annak mintha lett volna egy kis Talzin mamás beütése :hmm:

Inkább Asajjos, Nika Futterman szólalt meg. :) Ettől függetlenül nekem is Talzin ugrott be róla (még eszembe is ötlött, hogy nehogy még ő is visszatérjen, mert az már sok lenne a "jóból"), csak a cast listán szembesültem, ki volt valójában a Jelenlét hangja.

 

De ez az előrebukás... én nem látom

A térdre rogyás látható (persze belemagyarázható, hogy nem térdre rogyott, hanem csak egy gödörbe lépett bele, csak hát... na...), és ha valaki térdre rogy, majd mégis előre haladva tűnik el a sötétben, az csak két dolgot jelenthet: vagy térden csúszik tovább, ami azért elég furán venné ki magát. Vagy előre bukott.

 

Amúgy érdemes elolvasni Filoni IGN-es interjúját.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Akkor most kapaszkodj meg: Ahsoka összerogy. Kikockáztam. Mintha a bal karjával átölelné magát, aztán térdre rogy és előre bukik a sötétbe. Szerintem meghalt. :para::o

Csak a lépcsőn megye lefelé.

Szerkesztve: - Fulcrum
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sok újat nem tudok hozzáfűzni, mert elmondtatok nagyjából mindent amit gondolok, én azok közé tartozom akiknek tetszett az évadzáró. Hiányérzet bennem is van, mert a csúcskatarzis az lett volna, ha Ahsoka története itt lezárul, az egész párbajt ez a hangulat lengte körül. Mikor Ahsoka úgy döntött ott marad egy kicsit meg is könnyeztem, nagyon durva ebbe belegondolni annak tükrében, hogy a TCW kezdetekor mennyire nem szerettem. Sajnáltam volna halálát, de a tökéletes lezárásra itt volt a lehetőség, úgy érzem ez egy kihagyott ziccer, talán túlságosan is a gyerekekre gondoltak ekkor vagy esetleg (remélem) olyan terveik vannak amik ezt felülmúlhatják. Viszont baj lesz így ha senkinek a sorsát nem merik lezárni mert az hatalmas kérdéseket vet fel mind az OT mind a Rouge One tekintetében.

Maul: mindig eléri, hogy az egyik kedvenc negatív szereplőm legyen, de azt is mindig eléri, hogy szívből gyűlölni tudjam. Azért le sem tagadhatná ki volt a mestere, az Ezrával való ténykedése engem nagyon emlékeztetett arra, ahogy Palpatine puhítgatta Anakint. Remélem azért a sorozaton belül lezárul az ő sorsa is, a megjelenését erősnek érzem, ilyenkor szoktam sajnálni, hogy a Rebels nema TCW struktúráját követi, ahol több idő és tér lenne kibontani a mellékszálakat. Azért Maul egója szépen csorbát szenvedhetett, hogy pillanatok alatt legyőzte őt egy nem túl magas kategóriás (hú de rosszul hangzik ez így de nem találtam jobb szót) jedi, akit egy perccel korábban vakított meg. Kanan mellett sem lehet elmenni szó nélkül, nagyon sajnáltam amikor megvakult és akkor is amikor néha úgy tűnt Ezra jobban bízik Maulban az ügyüket illetően mint Kananban, de végül ez az epizód az ő karakterét illetően igen dicső tekintetben emlegethető, úgy látszik ő az évadzárók specialistája. Ahogy Vakon felvette a harcot Maullal, bár rövid volt nagyon hatásos és a végén, amikor Ezrával együtt megszerezték a holokront. Voltak már erős pillanatai, de gyakran meginog a magabiztossága, azonban szerintem kijelenthetjük, hogy igazi jedi. Remélem a Herával való kapcsolatát ezek után jobban előtérbe helyezik.

Ezrával kapcsolatban joggal vetődhet fel a kérdés, hogy mi lesz vele ezek után. Én sem érzem teljesen azt, hogy ő a sötét oldalra állna még ha meg is kísértette őt, de azért most minden megváltozott, ebből bármi lehet, még akkor is, ha eddig nem igazán volt meg benne a potenciál a sötét oldal felé forduláshoz. Ott a családja elvesztése, a sokszor bizonytalan mestere és most már tudatosan is használta a sötét oldalt, emellett ott a holokron. Biztosan központi szerepet kap majd ez a megkísértés, a Star Warsban a főszereplőknél úgyis mindig jelen van ez a motívum.

Vannak a neten érdekes teóriák, Ezra Rebelsen túli szerepéről is, spoiler mögé teszem, mert ki tudja, hátha van alapja

 

 

Volt ugye a pletyka, mely szerint Benicio Del Toro az Ep8-ban az öreg, sötét oldali Ezrát alakítja majd. Ebből sokan arra következtettek, hogy Ezra és Maul lehetnek a Ren első lovagjai, bár akkor érdekes lenne Snoke helyzete. Amúgy jó ötletnek tartanám, ha már a Rebelsben elindítanának olyan szálakat, amik az Ep7 előzményei, amiket továbbszőhetnek majd a későbbre tervezett Ep6 és 7 közötti animációs sorozatban.

 

 

Inkvizítorok: nos nem tudni hányan vannak még vagy hányan voltak, de remélem az derül ki, hogyha vannak még, akkor igen kevesen. Egyrészt valahogy elvenné az élét ha nagyon nagy számuk lenne, másrészt eddig egyedül a Főinkvizítor jelentett komoly fenyegetést, a többiek gyenge játékosok voltak, talán a Hetedik nővérben volt némi potenciál, viszont ha ez így megy tovább, lassan már rájuk is úgy tekintünk majd mint a birodalmi rohamosztagosokra. Kíváncsi vagyok mi lett a Nyolcadik fivérrel, ha meghalt arra remélem kapunk majd egy utalást a harmadik évadban, viszont ha visszatérne nem tudom mit lehetne kezdeni vele, most már eljutottunk arra a szintre, hogy az Inkvizítorok gyenge játékosok Kanannal és Ezrával szemben, igaz kaptak a nyakukba egy sokkal nagyobb gondot Maul személyében.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csak a lépcsőn megye lefelé.

Itt egy Filoni interjú az évadzáróról.

http://www.ign.com/articles/2016/03/31/star-wars-rebels-dave-filoni-on-ahsokas-fate-mauls-return-and-much-more

Nem látok lépcsőket. Ezen a ponton ki mit lát bele. Én azt, hogy összerogy és előre bukik. Ti lépcsőket. :)

Azt az interjút mintha valaki már posztolta volna épp alattad. :P

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem látok lépcsőket. Ezen a ponton ki mit lát bele. Én azt, hogy összerogy és előre bukik. Ti lépcsőket. :)

Azt az interjút mintha valaki már posztolta volna épp alattad. :P

 

Igen, és Filoni mit mond? Még sok sztori van, amit Ahsokáról el lehet mesélni, de a Rebels nem róla és Vader-ről szól, így ennek nem itt van a helye. Persze ezek lehetnek olyan történetek is, amik közvetlenül a Klónháborúk után történtek, mintha erről is beszélne Filoni, ha jól értettem.

 

Nézd meg újra! Fokozatosan lépeget lejjebb Lady Tano, egyre lejjebb kerül a feje, lépésenként... Ha előrebukna akkor egy pillanat alatt eltűnne a feje. De ilyen mozgást csak lépcsőn végez a fej :P

Szerkesztve: - Yoda József
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem látok lépcsőket. Ezen a ponton ki mit lát bele. Én azt, hogy összerogy és előre bukik. Ti lépcsőket. :)

Azt az interjút mintha valaki már posztolta volna épp alattad. :P

Tudom csak mikor elkezdtem írni és 10 percig kerestem az interjút addigra te beraktad de kiszedtem már.

A lépcsőt jó hogy nem látod mer abból a szögből nem is lehet mivel lefele megy. A másik azért lépcső mert szintekét csökken Ahsoka azaz lépcsőfokonként.

Szerkesztve: - Fulcrum
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem látok lépcsőket. Ezen a ponton ki mit lát bele. Én azt, hogy összerogy és előre bukik. Ti lépcsőket. :)

Na jó, ez tényleg lépcső, van jelenet a nyílás másik oldalán is, és ott lépcsők vannak. Akkor ezt benéztem... :(

 

Igen, és Filoni mit mond?

Filoninak mindezek után akkor fogok hinni, amikor ló legel a sírján. Hogy beharangozta már, hogy itt a vége Ahsoka történetének, hogy mennyi mindent akart elmondani, mert már "olyan közel a vég", aztán nesze. :D

 

Nézd meg újra! Fokozatosan lépeget lejjebb Lady Tano, egyre lejjebb kerül a feje, lépésenként... Ha előrebukna akkor egy pillanat alatt eltűnne a feje. De ilyen mozgást csak lépcsőn végez a fej :P

Nálam csak az első leereszkedés látszik - lehet, világosabbra kéne vennem a tévét. De mindegy is már, látható az epizódban az ajtó másik oldal, és ott egyértelműen vannak lépcsők. Azért kár, jobban tetszett volna a bukásos változat. :(

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

De ezeket honnan veszed, hogy nem tér vissza meg hogy elbujdosik?

Még reggel olvastam a TFN fórumán, hogy volt egy Q&A panel, azon mesélte Filoni, hogy Ahsoka története ezzel véget ért, a Rebelsben már nem fog szerepelni. (A bujdosást csak én tettem hozzá, hogy akkor vajon mit csinálhat a következőkben, ha már nincs köze a felkeléshez.)

 

@Dzséjt: Elolvastam, megértettem, de nem teljesen értek veled egyet, de tiszteletben tartom a véleményedet, s tanácsként megpróbálom megfogadni. Sajnálom, ha ennyire kiborított, amit írtam, nem volt szándékomban. Részemről a témát ezzel lezártnak tekintem és befejeztem.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Most olvasom az interjút és ott tényleg azt mondja Filoni, hogy szerinte Ahsoka szerepe a Rebels-ben itt véget ért, bár teljesen nem zárná ki a visszatérését.

Ha nincs vele komoly tervük akkor így csak még nagyobb csalódás ez a befejezés :( Pedig tényleg nagyon szuper ez a dupla.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az a kérdés, hogy csak a Rebelsben nincs vele nagyobb tervük, vagy már a nagy egészben sincs. Úgy értem, hogy ha az utóbbi, akkor kenjék a hajukra. Ha viszont tényleg lenne egy sorozat az ep6 és ep7 között, ahol viszont már komolyabb szerepet kapna, akkor egye-fene. De akkor tényleg jól magyarázzák meg, hogy most miért tűnt el.

(Még mondhatnánk, hogy ott ragadt űrhajó híján, de legalább két hiperűrképes TIE van vele a bolygón.)

Mondjuk továbbra is nehezemre esik már Filoninak hinni. Egyszerűen ő az új McCallum, csak míg utóbbi azért lódított, mert lövése sem volt a Star Warsról vagy a készülő filmről, addig Filoni szándékosan csinálja.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Még reggel olvastam a TFN fórumán, hogy volt egy Q&A panel, azon mesélte Filoni, hogy Ahsoka története ezzel véget ért, a Rebelsben már nem fog szerepelni. (A bujdosást csak én tettem hozzá, hogy akkor vajon mit csinálhat a következőkben, ha már nincs köze a felkeléshez.)

Tényleg volt egy panel pár napja ahol levetítették az újságíróknak az évadzárót.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

(Még mondhatnánk, hogy ott ragadt űrhajó híján, de legalább két hiperűrképes TIE van vele a bolygón.)

 

Azokra ráfoghatják, hogy megsemmisültek. :)

 

 

Összességében tetszett a rész csak nem egy évad záró hanem inkább egy évad "nyitva hagyunk egy csomó kérdést" volt. :)

Amúgy hány évad lesz 3 vagy négy? Mert ha 3 akkor lehet az OT sémáját követik az első vidám a középső mélypon a 3. pedig a mélypontból való kimászás.

 

Pár apróság azonban nem tetszett például az "inkvikopterek" meg, hogy Kanan felveszi azt a maszkot, jó gondolom a gyerekek miatt nem lehetett mutatni a sérüléseit, de elég furán jön ki a dolog, hogy éppen élethalál harc megy erre ő nem egyből visszamegy amint tud hanem inkább maszk után keresgél, hogy eltakarja az arcát.

 

Én örültem, hogy Maul életben maradt, mármint felőlem meg is halhatott volna csak akkor ne ilyen nímand módon, hogy lerántják egy röpke mozdulattal valami szakadékba.

 

Palpi: Nekem is feltűnt Maul édesgetésében Palpatine "árnyéka".

 

Némi párhuzamot kezdek érezni a TFU-val Rahm Kota-Kanan, Ezra-Starkiller.

Szerkesztve: - Darth Cupsy
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Igen, és Filoni mit mond? Még sok sztori van, amit Ahsokáról el lehet mesélni, de a Rebels nem róla és Vader-ről szól, így ennek nem itt van a helye. Persze ezek lehetnek olyan történetek is, amik közvetlenül a Klónháborúk után történtek, mintha erről is beszélne Filoni, ha jól értettem.

 

Érkezik az Ahsoka könyv ami a TCW utáni történteket meséli el.

Szerkesztve: - Fulcrum
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.