Ugrás a kommentre

3x03 - The Antilles Extraction


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

3. rész - The Antilles Extraction / Az Antilles kivonás

 

epguider303.jpg

 

Írta: Gary Whitta

Rendezte: Saul Ruiz

 

Helyszín: Skystrike akadémia, Atollon

 

Szereplők:

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Wedge Antilles - Nathan Kress

Derek Klivian (Hobbie) - Trevor Devall

Rake - Corey Burton

Argin Relik - Corey Burton

Goran - Corey Burton

Vult Skerris - Mario Vernazza

Kallus ügynök - David Oyelowo

Arihnda Pryce kormányzó - Mary Elizabeth McGlynn

Jun Sato parancsnok - Keone Young

C1-10P

 

Történet

A súlyos veszteségek miatt a lázadók kénytelenek új pilótákat toborozni. Szerencsére az egyik Fulcrum-ügynök tud is néhány pilótáról a Skystrike Akadémián, akik szívesen csatlakoznának a lázadáshoz. A beszervezésükkel Sabine-t bízzák meg, aki nem először jár egy birodalmi akadémián.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- A készítés korai szakaszában az epizód címe ”Darklighter” volt, és a történet Biggs Darklighter dezertálását dolgozta fel. Viszont az idővonalbeli komplikációk miatt, Wedge lett a történet szereplője.

- A Vult Skerris sisakján látható szarvas figura eredetileg a Birodalom Visszavághoz készült AAT modell oldalán volt látható. Legjobban azonban a Kenner által készített AAT játékon ismerhető fel.

- Ezra említi, hogy ő is szivárgott már be Birodalmi akadémiára. Ez utalás az első évadban látott ”1x05 Breaking Ranks” című epizódra. Ezra szerepe itt nagyon hasonlít az első évados Kananéhoz, aki akkor a fiúért aggódott hasonló módon, mint most Ezra Sabine miatt.

- Wedge Antilles és Derek „Hobbie” Klivian pilótákat láthattuk az első trilógiában is. Sabine nem tudja meg Hobbie teljes nevét az epizódban, ezért is habozik kicsit, amikor bemutatja a pilótát Sato parancsnoknak.

- Egy évvel az epizód bemutatása előtt már volt célzás Wedge kapcsolatára Fulcrummal, mégpedig az Aftermath című regényben. Az olvasók akkor joggal hihették, hogy Ahsokáról van szó, de ez most megdőlt mivel az epizódban tisztázódott a Fulcrum alias használata.

- Az epizódot az a Gary Whitta írta, aki azután csatlakozott az írói csapathoz, hogy a Rouge One munkálatait befejezte. Sabine álneve (Ria Talla) egy Rouge One korai verziójából megmaradt név.

- Wedge és társai menekülése közben leválik a TIE vadászaik napeleme. Egy régi Kenner játékban is használták ezt a funkciót. Egy gombnyomással le lehetett választani a TIE vadászok szárnyait, így szimulálva a harci sérülést.

- A kezdeti szakaszban az egyik akadémiai oktató az a Valen Rudor báró volt, akit az első évadban ismerhettünk meg.

- A Rebelsben most debütáló TIE interceptornak vörös jelzése van, mely a hajó elit státuszára utal. Ezt az elemet a Legends művekből vették át, ahol pl. Soontir Fel hajóján volt látható hasonló jelzés.

- Az interceptor mellett egy klasszikus lázadó szállító hajó is most szerepel először a sorozatban. Ezt a teherszállítót a korábbi filmekből már jól ismerhetjük. A modellkészítők anno mint nagy ”tuna ship”-ként hivatkoztak rá. A pilótafülkéje a csillagbusz fülkéjének módosított változata.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Wedge pilóta kadét teljes karakter illusztrációja

 

2.jpg

A Skystrike akadémia külső nézeti illusztrációja

 

3.jpg

TIE interceptor illusztráció

 

4.jpg

A Skystrike akadémia digitális concept festménye

 

5.jpg

Argin Relik digitális concept festménye

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 4 héttel később...

Jó kis rész volt. Végre, a Lázadók kulcsfigurái is elkezdtek feltűnni. A múltkor emlegették Dodonnát, most megjelent Wedge és Hobbie - poén, hogy utóbbi nevét nem mondták ki most sem. :) Először le sem esett, hogy Luke szárnyembere a másik pilóta, csak amikor már szökésben voltak. Kallus nagy arc, megint tett egy lépést a lázadás felé. Nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy ő az új Fulcrum. Elvégre, gyanúsan nem talált semmit a szökevényekről, de amikor szöktek, egyből feltűnt.

Pryce nem semmi, ügyes volt a csapdája és a kézitusában hatékonyabb, mint a rohamosztagosok. Apropó, ez volt az első eset, hogy láthattuk, valóban vannak nők a Birodalom hadseregének gyalogsági és pilóta soraiban. Sabine-on kívül több női pilótát is láthattunk (női tiszthez már volt szerencsénk a Rebelsen kívül).

Azt figyeltétek, hogy a TIE Interceptorok (heh, ezek sem az ep6 idején debütáltak ezek szerint :) ) elit egységének ugyanolyan vörös jelzése van, mint három évtizeddel később az Első Rend elit TIE vadászainak? Jó kis kikacsintás. Érdekes volt a birodalmi pilóták okítása, aranyos, milyen szépen könyörtelenségre nevelik őket. A szimulátorok jók voltak, és poén, hogy a Ghost már tananyag. :) Kíváncsi vagyok, hogy Vult Skerris szerepel-e majd még. Egész jó pilótának tűnt. Illetve vajon Wedge és Hobbie maradnak a Főnix-sejttel, vagy ők is mennek Dodonnához? Mivel a Főnix veszített most sokat, logikus lenne, hogy ott maradnak, de tudjuk, hogy két évvel később Wedge már a Vörös 2-es lesz.

És még Sabine-ról is megtudtuk, hogy eredetileg milyen a hajszíne. Lassan az egész csajt kiismerjük. :lol:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Átvezető résznek nem volt rossz, bár nekem eddig ebben az évadban ez tetszett a legkevésbé.

 

A Skystrike Akadémia jó kis betekintést engedett a Birodalom hadigépezetének felépítésébe. Most már láthattunk egy pilótakiképző központot is, ahol belepillanthattunk a szimulációk általi kiképzési programba. Az akadémia összetétele érdekes volt, nemcsak nők, de színes bőrű kadét is volt a fedélzeten, egyébként a karakterek, a dizájn és a megvalósítás is tetszett. Azt sajnáltam, hogy kimaradt Biggs, főleg, hogy összekötötték volna valamilyen szinten Sabine karakterével... viszont, ha már Sabine, akkor azt sajnáltam vele kapcsolatban, hogy róla nem tudtunk meg sok mindent pedig előzetesen vártam volna egy-két sztorit a birodalmi életéről. Wedgenek nem volt valami nagy belépője, egyszerűen csak úgy képbe került és ott volt, de azért annak örültem, hogy a Birodalomban is van néhány olyan katona akiknek helyén van az erkölcsi iránytűje és ezzel nem egyértelműen gonosznak mutatják be az ott harcolókat, persze lehet, hogy sokaknak akikben felmerültek a kételyek nem mertek volna csatlakozni a Birodalomhoz.

Pryce szereplését egy kicsit olyan belerőltetettnek éreztem, abból a szempontból, hogy egyrészt megmutassák milyen penge észjárású, másrészt ellensúlyozzák Kallust, akinek a szerepe egyre inkább egyértelművé válik, hogy ő bizony át fog állni. Még visszatérve Pryce karakterére, nekem az olyan idegenül hatott, hogy leállt bunyózni Sabine ellen. Az utóbbi esetében a mandalori származás okán ez nem volt különös, de Pryce esetében számomra olyan furán hatott az a jelenet, inkább ütötte volna le őt is egyből Sabine.

 

Még egy kicsit Kallusra kitérve, tetszene, ha tényleg ő lenne ez a Fulcrum, akitől az információt kapták. Valahogy úgy jobban működne az a jelenet is, amikor elengedi a szökevényeket, hogy nem csak Zeb miatt teszi, hanem erősebb motivációi is vannak.

Az merült fel bennem, hogy mi lenne, ha Thrawn mesterterve úgy öltene formát, hogy rájönne Kallus árulására és rajta keresztül becsapdázná a szivárogtatott infók segítségével a főszereplőket. Ettől még Kallus szándékai lehetnének tiszták, de mégis "neki köszönhetően" kerülnének veszélybe hőseink. Itt pedig lehetőség lenne akár egy olyan megoldásra, hogy a Ghost csapatából senkit nem kéne kiírni a sorozatból ezen a ponton, hanem Kallus lenne az, aki feláldozna magát a csapatért. Ezzel meglenne egyrészt az érzelmi töltete a veszteségnek, mert Kallust addigra még jobban megkedvelhetnénk, másrészt egyik főhősünk sem esne áldozatául Thrawn tervének és milyen ironikus lenne, hogy akár az egész Főnix sejtet Kallus mentené meg.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez a Biggses téma a Reconban is előkerült, de én őszintén szólva, nem értem, hogyan merülhetett fel - az amúgy érdekes - teória, amikor pontosan tudjuk, hogy Biggs alig néhány nappal Luke előtt csatlakozott a felkeléshez, és nem volt benne évek óta. Hiszen miközben a Tatooine felett apa-lánya találkozó volt, Biggs ott volt Tosche-ban és Luke-kal épp azt beszélte meg, hogy csatlakozni fog a felkeléshez.

 

A Kalluson elmélet tetszetős.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Még egy kicsit Kallusra kitérve, tetszene, ha tényleg ő lenne ez a Fulcrum, akitől az információt kapták. Valahogy úgy jobban működne az a jelenet is, amikor elengedi a szökevényeket, hogy nem csak Zeb miatt teszi, hanem erősebb motivációi is vannak.

Szerintem így volt. Ő Fulcrum de még nem akarja magát felfedni a lázadók még nincs itt az ideje viszont mégis segíteni akar így jó ürügy volt hogy Zeb miatt teszi.

Amúgy Kallus még sose látta Sabinet sisak nélkül vagy csak a hajszín miatt nem ismerte meg?

 

A Kalluson elmélet tetszetős.

Nekem is tetszik de remélem nem így lesz. Én szeretném látni Kallus-t a 4. évadban a lázadók közt jó lenne látni hogy milyen lenne mint lázadó hogyan viselkedne milyen interakciók lenének Ghost csapattal. Már most is kezdem kedvelni de ha átállna akkor nagyon megkedvelném. Szeretem az ilyeneket filmben/sorozatokban amikor egy negatív karakter végül jó lesz és aztán össze áll a jókkal (pl Ventress vagy Avatar: The Last Airbender - Zuko karaktere).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hiszen miközben a Tatooine felett apa-lánya találkozó volt, Biggs ott volt Tosche-ban és Luke-kal épp azt beszélte meg, hogy csatlakozni fog a felkeléshez.

Ez az epIV regényváltozatában volt benne (mármint tudom, hogy abban benne volt, de nem tudom hogy azóta máshol is előjött-e)? Mert ha igen, akkor az már nem kánon, és nyugodtan felülírhatják.

Szerkesztve: - Nabopolasszar
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amúgy Kallus még sose látta Sabinet sisak nélkül vagy csak a hajszín miatt nem ismerte meg?

Emlékeim szerint még nem volt olyan rész, ahol Kallus egy légtérben tartózkodott volna Sabine-nal és nem volt rajta sisak, de még így is nehéz elképzelni, hogy nem látta soha az arcát. Évek óta üldözi a Ghost legénységét, ismeri őket, a nevüket, és most láthattuk, hogy Sabine-ról van kép a Birodalom adatbázisában (igaz, régi kép, hiszen még az első évados fizimiskája van :) ).

Úgyhogy szerintem Kallus felismerte, csak nem akarta elárulni. Ezzel is segítette a lázadókat. Aztán megszólalt Wedge. :)

 

Ez az epIV regényváltozatában volt benne (mármint tudom, hogy abban benne volt, de nem tudom hogy azóta máshol is előjött-e)? Mert ha igen, akkor az már nem kánon, és nyugodtan felülírhatják.

A starwars.com adatbázisában benne van, ezért lett kánon.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jaj, nagyon tetszett az epizód! :) Kedvelem Ezrát, de jó volt, hogy most Sabine volt a főszereplő,és kapott egy olyan megbízást, ami tökéletesen testhezálló. Nekem tetszett barnán (de nem biztos, hogy ez az eredeti hajszíne, inkább most erre festette - festeni könnyebb, mint eltávolítani a hajfestéket csak úgy hirtelen :P), de sokkal komolyabbnak tűnt így.

Wedge feltűnése tök jó ötlet, én is üdvözlöm a régi trilógiás szereplők beszivárgását a Rebels érájába, meg aztán jó látni, hogy pl, így szereztek pilótákat, ráadásul az igazán lelkes fiatalokból, akik nem fognak visszariadni olyan öngyilkos küldetésektől, mint a Halálcsillag elleni támadás, hiszen már a birodalmi akadémiáról való szökésüknél is halálos veszélyt vállaltak.

 

De a legjobb momentum Kallus színvallása volt. Egyetértek abban, hogy nem csak Zeb miatt törlesztett, hanem mert ekkor már erősen szimpatizálhat a Lázadókkal reményeim szerint. Egyszerűen imádnám, ha ő lenne a torz hangon hallott Fulcrum. :)

 

Az merült fel bennem, hogy mi lenne, ha Thrawn mesterterve úgy öltene formát, hogy rájönne Kallus árulására és rajta keresztül becsapdázná a szivárogtatott infók segítségével a főszereplőket. Ettől még Kallus szándékai lehetnének tiszták, de mégis "neki köszönhetően" kerülnének veszélybe hőseink. Itt pedig lehetőség lenne akár egy olyan megoldásra, hogy a Ghost csapatából senkit nem kéne kiírni a sorozatból ezen a ponton, hanem Kallus lenne az, aki feláldozna magát a csapatért. Ezzel meglenne egyrészt az érzelmi töltete a veszteségnek, mert Kallust addigra még jobban megkedvelhetnénk, másrészt egyik főhősünk sem esne áldozatául Thrawn tervének és milyen ironikus lenne, hogy akár az egész Főnix sejtet Kallus mentené meg.

Fulcrumhoz hasonlóan én is sajnálnám, ha már búcsúznunk kellene tőle, de az az igazság, hogy ezzel egy gyönyörű ívet kapna a karakter, szóval részemről nagyon rendben lenne, ha így alakulna a történet.

 

 

Emlékeim szerint még nem volt olyan rész, ahol Kallus egy légtérben tartózkodott volna Sabine-nal és nem volt rajta sisak, de még így is nehéz elképzelni, hogy nem látta soha az arcát. Évek óta üldözi a Ghost legénységét, ismeri őket, a nevüket, és most láthattuk, hogy Sabine-ról van kép a Birodalom adatbázisában (igaz, régi kép, hiszen még az első évados fizimiskája van :) ).

Úgyhogy szerintem Kallus felismerte, csak nem akarta elárulni. Ezzel is segítette a lázadókat. Aztán megszólalt Wedge. :)

Bennem fel sem merült, hogy nem ismerte fel. Mióta van már a nyomukban, kell, hogy tudja, ki az a Sabine Wren, hogy néz ki, miben jó, stb.
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem is nagyon bejövős volt ez a rész. Most nem voltak főszerepben a jedik, az Erő, Maul vagy hasonló erős SW motívumok, mégis sikerült egy olyan részt összerakni, ami hozza az előző részek színvonalát.

 

Megint betekintést nyerhettünk a birodalmi élet bizonyos részeibe, ez számomra mindig öröm. A kegyetlenség és a törtetés újfent megjelenik, ami engem inkább meglepett, az a naprakészség. Nem gondoltam volna, hogy pl. a Ghost már "tananyag", ill. a gyakorlaton szinte egy az egyben a rész elején látott küldetést szimulálták. Azért ott se olyan hülye mindenki és alapvetően vannak jó módszertanaik is. Az is látszik, hogy most már kompetensebb arcok kerültek a fontosabb posztokra. Bár azért Sabine szépen elkente az "öreglány" száját. :)

Ha már a nyitánynál tartunk, akkor "örültem" a birodalmi tisztogatásnak, most a lázadók jártak pórul. Ráadásul említésre került, hogy ez arrafelé rendszeres. Fontos, hogy a jók oldalán is meglegyenek a komoly veszteségek, még ha nem is látjuk mindig, de legalább tudjunk róla. Ez adja meg az egész harc komolyságát, hitelességét, ill. ad súlyt a szereplők kockázatainak, áldozatainak.

 

A küldetést Sabine vezette, amit üdítő volt látni. Nem csak azért, mert tökre bírom a csajszit, de már elég rég kapott ilyen fajsúlyos szerepet. Jó és érdekes látni, hogy a lázadók (persze részben kényszerűségből is) mennyire univerzális emberekkel dolgoznak, ami Hera csapatán is látszik. Most már ott tartunk, hogy lényegében (Zeben kívül talán, de lehet ő is csak egy lehetőségre vár) bármelyik csapattag le tud vezényelni egy missziót. Bátran küldhetik azt, akinek épp valamilyen szempontból jobban fekszik az adott feladat, a vezetői képességek, az elszántság vagy épp az elkötelezettség terén senkinél nem kell aggódni. Sabine kapcsán annyiból nekem is maradt kis hiányérzetem, hogy használhatták volna jobban a múltját.

A cím alapján Wedge-re főszerep hárult, mégis inkább elvolt a háttérben. Láttuk, hogy remek pilóta, helyén van a szíve és társat is szerzett. Ezek az árulások is kifejezetten fontos szeletét tárják fel a korszaknak, hiszen egyértelműen láthatóvá teszik, hogy a Birodalom a látszat ellenére belül sem volt egységes. Elég sokan vannak olyanok, akiknek nem tetszenek a birodalmi protokollok, erkölcsi és morális alapon inkább a kiutat keresik. Ez egyrészt magyarázat a lázadók hatékonyságára, hiszen mégis sokat tud segíteni egy olyan figura, aki belülről ismeri az ellent. Másrészt pedig könnyebb elképzelni az Ep.6-os finálé után a Birodalom szétesését, mert rengetegen lehettek olyanok, akinek nem jött össze a kiugrás, de a sithek bukása megteremtette az esélyt.

 

Mindezek ellenére az epizód csúcspontjának mégis Kallus "árulását" tekinteném. Szép volt, hogy utalt Zebre, azt kicsit sajnálom, hogy a végén nem látjuk, amikor ezt közlik a lasattal. Ennek ellenére én is úgy gondolom, hogy itt ennél többről van szó, de egyelőre még Sabine-ék előtt se akarta egyértelműen felfedni magát az ügynök. Nagyon remélem, hogy ő is egy Fulcrum (most már tudjuk, hogy több is van belőlük), nevezetesen az, aki az elején leadta a drótot. Így szépen összeállna a kép, valamint (lehet belemagyarázás, de) nekem is úgy tűnt, mintha a torzított hangból azért felismerhető lenne Kallus egyedi orgánuma és hanghordozása.

Az pedig most már abszolút egyértelmű, hogy Kallus döntött és a lázadók oldalára állt. Pryce kóstolgatta egy sort és arcoskodott, hogy majd megmutatja a frankót. Kallus reakciója már önmagában is beszédes, de később ott lett volna a nagy lehetőség a bizonyításra. Sabine alaposan kifújta a kormányzó orrát, Kallus pedig fülön csípte a szökevényeket. Ha egy kicsit is érdekelte volna a birodalmi karrierje, akkor most könnyedén nagyot alakíthatott volna. A lehetőség ott volt a kezében, de ő a lázadóknak segített, ez számomra már végeleges döntés.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Remek rész volt, kiváló hangulattal. A TCW a Köztársasági érát bővítette remekül, a Rebels pedig a Birodalommal teszi ugyanezt. Sose hittem volna, hogy megismerem Wedge vagy Hoobie múltját. Nagyon jó, hogy ilyeneket is beleszőnek a sorozatba.

 

Meglepő volt, hogy a rész egy teljes lázadó kudarccal kezdődik. Ilyet még eddig nem láttunk. Mindenkit megöltek. Főleg a vége volt drámai. :o Az interceptorok (ugye azok voltak?) feltűnése hatásos volt, de főleg a hatékonyságuk volt meggyőző. A sima TIE vadászok elbújhatnak mellettük. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a lázadók továbbra is azt csinálják mint anno a Köztársaság. Segítenek a rászoruló rendszereken. Nem csoda, ha később megizmosodik a mozgalom. A segítségük mindennél jobb toborzó erő lehet.

 

A rész központi eleme, hogy bemutassa miként is tettek szert új pilótákra, és egyáltalán új tagokra a lázadók. Dzséjt többek között hiányolta ezt a momentumot a második évad végén, hát most kapott egy kis magyarázatot. :) Az első évadban láthattuk miként képzik ki a leendő rohamoszikat, most a pilótákon volt a sor. Mit mondjak, itt sem rózsaszín lufikat eregetnek. Eleve egy sérült és magatehetetlen hajót kell szétlőni. Ilyen képzés mellett érthető, hogy a rész elején miért is lőtte szét a pilóta a megsebzett corvettet. Aljasságra és hidegvérre vannak nevelve a pilóták is. Sabine jól beépült az akadémiára, bár abban szerencséje volt, hogy rátalált a dezertálni készülő kis csapatra. Wedge és Hoobie később már nem lesz olyan mint e rész előtt. Bár nem az eszükkel tűntek ki, mégis szerethető karakterek már most. :) Kellemes volt látni az útjukat a lázadáshoz.

A rész meglepetése számomra a Birodalmi kontingens volt. Pontosabban Pryce és Kallus. Pryce nekem egyre inkább női Tarkinnak tűnik, a terve a rebellisek elfogására elsőrangú volt. Ha nincs Kallus akkor sikerrel is jár. Kétlem, hogy meglépnek a bázisról. Egyébként Kallus ezen tettén csak pislogtam. Ahogy nyíltan segített nekik az már előrevetíti, hogy ő az új Fulcrum. Vajon Sabine átadta Zebnek az üzenetet? :D

 

Egyébként Hera magyarázata a Fulcrum státuszról eléggé új megvilágításba helyezi ezt az egész dolgot. Nekem tetszik. :)

 

A rész vizuálisan is remek volt. Mind a kiképző bázis és bolygó hangulata mind pedig a végén feltűnő Atollon bázis ködös naplementés kettőse sokat dobott az amúgy is remek összképen. :) Szerintem nagyon erősen indult az évad, csak így tovább!

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

És még Sabine-ról is megtudtuk, hogy eredetileg milyen a hajszíne. Lassan az egész csajt kiismerjük. :lol:

Vagy csak befestette feketére. :D

 

Fulcrum beszédjének stílusa és a hangsúlyozása nagyon hasonlított Kallus-ra

Direkt figyeltem rá és nekem is feltűnt! Ezer százalék, hogy Kallus lesz. De valaki megcsinálhatná rendes hanggal mint Ahsoka esetén. :P

 

Wedgenek nem volt valami nagy belépője, egyszerűen csak úgy képbe került és ott volt, de azért annak örültem, hogy a Birodalomban is van néhány olyan katona akiknek helyén van az erkölcsi iránytűje és ezzel nem egyértelműen gonosznak mutatják be az ott harcolókat, persze lehet, hogy sokaknak akikben felmerültek a kételyek nem mertek volna csatlakozni a Birodalomhoz.

Ez az aspektus nekem is tetszett. Wedge egy olyan ember aki jóhiszeműen csatlakozott a Birodalomhoz de csalódott. Előtte jónságosnak gondolta a szervezetet.

 

Pryce szereplését egy kicsit olyan belerőltetettnek éreztem, abból a szempontból, hogy egyrészt megmutassák milyen penge észjárású, másrészt ellensúlyozzák Kallust, akinek a szerepe egyre inkább egyértelművé válik, hogy ő bizony át fog állni. Még visszatérve Pryce karakterére, nekem az olyan idegenül hatott, hogy leállt bunyózni Sabine ellen. Az utóbbi esetében a mandalori származás okán ez nem volt különös, de Pryce esetében számomra olyan furán hatott az a jelenet, inkább ütötte volna le őt is egyből Sabine.

Szerintem pont így volt jó. Vittek egy kis eredetiséget Pryce karakterébe.

 

Még egy kicsit Kallusra kitérve, tetszene, ha tényleg ő lenne ez a Fulcrum, akitől az információt kapták. Valahogy úgy jobban működne az a jelenet is, amikor elengedi a szökevényeket, hogy nem csak Zeb miatt teszi, hanem erősebb motivációi is vannak.

Az merült fel bennem, hogy mi lenne, ha Thrawn mesterterve úgy öltene formát, hogy rájönne Kallus árulására és rajta keresztül becsapdázná a szivárogtatott infók segítségével a főszereplőket. Ettől még Kallus szándékai lehetnének tiszták, de mégis "neki köszönhetően" kerülnének veszélybe hőseink. Itt pedig lehetőség lenne akár egy olyan megoldásra, hogy a Ghost csapatából senkit nem kéne kiírni a sorozatból ezen a ponton, hanem Kallus lenne az, aki feláldozna magát a csapatért. Ezzel meglenne egyrészt az érzelmi töltete a veszteségnek, mert Kallust addigra még jobban megkedvelhetnénk, másrészt egyik főhősünk sem esne áldozatául Thrawn tervének és milyen ironikus lenne, hogy akár az egész Főnix sejtet Kallus mentené meg.

Ez jó kis teória, de szerintem Kallus nem fog meghalni most még. Pontosabban a Rouge One-ig biztos nem. :D

 

Szerintem így volt. Ő Fulcrum de még nem akarja magát felfedni a lázadók még nincs itt az ideje viszont mégis segíteni akar így jó ürügy volt hogy Zeb miatt teszi.

Amúgy Kallus még sose látta Sabinet sisak nélkül vagy csak a hajszín miatt nem ismerte meg?

Szerintem felismerte. Azért mondta neki, hogy adja át az üzenetét Zebnek.

 

Mindezek ellenére az epizód csúcspontjának mégis Kallus "árulását" tekinteném. Szép volt, hogy utalt Zebre, azt kicsit sajnálom, hogy a végén nem látjuk, amikor ezt közlik a lasattal.

Én inkább arra lettem volna kíváncsi, ahogy kérdőre vonják Zebet a Kallus "kapcsolat" miatt. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Direkt figyeltem rá és nekem is feltűnt! Ezer százalék, hogy Kallus lesz. De valaki megcsinálhatná rendes hanggal mint Ahsoka esetén. :P

Volt ilyen régen a trailerből

Itt a link: http://pep-no.tumblr.com/post/147533928627/thewookieegunner-commandervisor-so-i-pitched

 

 

Szerintem felismerte. Azért mondta neki, hogy adja át az üzenetét Zebnek.

De az már az után volt hogy Wedge elárulta a nevét. Amúgy valószínűleg felismerte csak direkt nem szólt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A starwars.com adatbázisában benne van, ezért lett kánon.

Ok, kánon, de azért mégsem olyan, mintha egy könyvben vagy képregényben lett volna róla szó, hisz a sw-com adatbázisát bármikor át lehet szerkeszteni, ha valakinek (pl. a Rebels stábjának) az érdeke úgy kívánja, és a legtöbben még észre sem vennék. Szerintem simán be lehetett volna hozni Biggs-t, majd ezután átszerkeszthették volna az adatlapot is annak megfelelően. Ezzel max Legends műveknek mondtak volna ellent, azt meg már párszor megtették mostanában :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyrészt, jól hátsón dugnák magukat a lompossal, ha eltörlik az EU-t, aztán az általuk megnevezett kánont elkezdik kényük-kedvük szerint átírogatni, másrészt, nem csak a starwars.comon szerepel az infó, hanem olyan forráskönyvekben is, mint a Minden ami Star Wars:

"Régi barátok. Luke elmeséli Biggsnek, hogy látott egy űrcsatát a Tatuin felett, ám ekkor még nem tudja, hogy Darth Vader csillagrombolóját látta, amint Leia hercegnő űrhajóját fogta el. Ezután Buggs elárulja terveit, hogy csatlakozik a Lázadók Szövetségéhez, és arra buzdítja Luke-ot, hogy tartson vele." És végül egy hivatkozás látható a képre, amin Biggs és Luke Tochie-ban van. Remélem ez már elég bizonyíték arra, hogy az ötlet, miszerint Biggs szerepeljen Wedge helyett, alapból lehetetlen helyzet volt, hiszen könyvben is fellelhető az infó, amely szerint Biggs pár nappal a yavini csata előtt még nem volt a Lázadók Szövetségének a tagja, ennél fogva az átírása eme infónak elég meredek húzás lett volna.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem is tetszik de remélem nem így lesz. Én szeretném látni Kallus-t a 4. évadban a lázadók közt jó lenne látni hogy milyen lenne mint lázadó hogyan viselkedne milyen interakciók lenének Ghost csapattal. Már most is kezdem kedvelni de ha átállna akkor nagyon megkedvelném. Szeretem az ilyeneket filmben/sorozatokban amikor egy negatív karakter végül jó lesz és aztán össze áll a jókkal (pl Ventress vagy Avatar: The Last Airbender - Zuko karaktere).

 

Kallust én is kedvelem és sajnálnám is, ha meghalna csak arra gondoltam, hogy így nagyot üthetne a halála.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

nem csak a starwars.comon szerepel az infó, hanem olyan forráskönyvekben is, mint a Minden ami Star Wars

Na látod, pont ilyenre gondoltam :P Mert az nem nagy cucc, hogy egy weboldal adatbankját ít kell írni, ha viszont valami "fizikai hordozóval" mond ellent, az már kevésbé kimagyarázható.

 

Egyébként kíváncsi vagyok, hogy a Birodalom hogyan torolja meg a 2 pilóta dezertálását. Érdekes lenne ha megtudnánk, hogy nem sokkal az epizód után fehérbe öltözött "fekete autóval közlekedő" hatósági személyek kopognának az Antilles és Klivian család ajtajain :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Erre a kérdésre szerintem a Breaking Ranks már megadta a választ. Ha visszaemlékeztek, Kell anyjának is segítettek eltűnni a Birodalom elől. Szóval szerintem a lázadók azért gondoskodnak a családokról. Ezért is ők a jók. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ok, kánon, de azért mégsem olyan, mintha egy könyvben vagy képregényben lett volna róla szó, hisz a sw-com adatbázisát bármikor át lehet szerkeszteni, ha valakinek (pl. a Rebels stábjának) az érdeke úgy kívánja, és a legtöbben még észre sem vennék. Szerintem simán be lehetett volna hozni Biggs-t, majd ezután átszerkeszthették volna az adatlapot is annak megfelelően. Ezzel max Legends műveknek mondtak volna ellent, azt meg már párszor megtették mostanában :D

Az Ep4 újraírt, ifjúsági regényváltozatában is szerepel, ami "könyves kánon".

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kallust én is kedvelem és sajnálnám is, ha meghalna csak arra gondoltam, hogy így nagyot üthetne a halála.

Sokak szerint Rouge One spoiler

 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sokak szerint Rouge One spoiler

 

 

 

Ez nagyon érdekes infó. :)

Tegnap azt írtam, sajnálnám, de haljon meg a Ghost csapatának védelmében, mert az szép vége lenne ennek a karakternek, de most úgy érzem, azt még szebb lenne, ha végül csatlakozna a Lázadókhoz, olyannyira, hogy a Halálcsillag elleni támadás előkészítésében is részt venne. :) Nagyon megkedveltem a fickót, mi tagadás.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem is tetszett a rész! pb-hez hasonlóan kihagyott ziccernek érzem, hogy Zebbel nem beszélték meg Kallus "üdvözletét".

Bár ez simán ellőhető a következő részben. Volt is már ilyen a Rebels-ben. De mikor rögtön Zeb jött be a képbe komótosan, biztos voltam benne, hogy ez jön és nem.

Sato parancsnok parolázott inkább.

Nekem olyan semmilyen ez a karakter. abszolúte nem érdekel, mikor a képen van.

Tetszett a cica-box és a szárnyatlanított TIE-ok trükkje!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.