Ugrás a kommentre

SWSAGA Winter Madness - Szabályzat


Donát

Ajánlott hozzászólás

Ebben a topikban összegzésre kerül az SWSAGA Winter Madness karakter szavazásának 2018-as kiírásának szabályzata. 

 

A játék célja

A játék célja, hogy a fórum közössége egy kicsit több mint 3 hetes szavazásos játékban kiválassza kedvenc Star Wars karakterét, még a Star Wars Episode VIII - The Last Jedi érkezése előtt. 

 

A játék lebonyolítása

A játék során először is egy 32-es főtábla kerül kialakításra. A főtábla egyik felére, azaz 16 helyre automatikusan kvalifikálnak a Saga főbb karakterei (lásd a képen alább). A másik 16 hely selejtezők révén kerül feltöltésre. Ebből 8 helyet kiemelt selejtezőkből (itt csak egy ellenfelet kell a karaktereknek legyőzni a főtáblára kerüléshez), 8 helyet pedig csoport selejtezőkből (itt több vetélytársat kell a karaktereknek legyőzni a főtáblára kerüléshez) tölt fel a fórum közössége. A selejtezők 4 nap alatt fognak lezajlani, naponta 2+2 selejtezővel, azaz 2 kiemelt selejtező és 2 csoport selejtező kerül minden nap megrendezésre November 20-ától.

 

A selejtezők lebonyolítása után 32 karakter marad versenyben a SWSAGA Winter Madness díj elnyeréséért. A főtáblára automatikusan kvalifikált főbb karakterek ellenfelei sorsolással dőlnek el az alábbi rendszerben:

grajz.png

 

A főtábla 16 győztese sorsolást követően kerül a nyolcaddöntős elrendezésbe, ezt követően pedig sorsolás előzi meg a negyeddöntős és elődöntős párosításokat is.

A legjobb 16-ba kerülés, a nyolcaddöntők illetve a negyeddöntők során minden nap 2 párharc kerül kihirdetésre (minden nap este 20:00-tól) és ezt követően 24 órán keresztül lehet voksolni a párharcok résztvevőire. 

 

Az elődöntők során a két elődöntő egymás után kerül megrendezésre, és a szavazás egy-egy napig tart majd. A végső döntőben pedig két napig lehet majd szavazni a kedvenc karakterre. Így a verseny összesen 4 nap (selejtező) + 8 nap (legjobb 16) + 4 nap (nyolcaddöntők) + 2 nap (negyeddöntők) + 2 nap (elődöntők) + 2 nap (döntő) = 22 nap alatt fog befejeződni.

 

A szavazás módja

Szavazni minden swsaga.hu regisztrált felhasználó jogosult. A szavazási időszak minden párharc esetében a kiírástól a következő nap este 20:00-ig fog tartani (kivéve az elődöntőket és a döntőt, ahol 2 nap áll rendelkezésre). A szavazás végéig a szavazóknak jogukban áll megváltoztatni a szavazatukat. Minden felhasználó egy párharc során egyszer jogosult szavazni. 

 

Döntetlen állás esetén

Döntetlen esetén a következő tiebreaker szabályok lépnek életbe:

1. Amint a döntetlen állás feljegyzésre kerül a szavazás lezárultát követően, a szavazás a holtversenyben érintett versenyzők között újrakezdődik egy óra időtartamig. Ha a pontegyenlőség egy óra után már nem áll fent, akkor a párharcot értelemszerűen az egy óra alatt előnyt szerző versenyző nyeri.

2. Ha az egyórás "hosszabbítás" után a holtverseny újfent fennáll, akkor az a karakter jut tovább, amelyik több élőszereplős (EpI-VII, RO blu-ray verzió) filmben szerepelt.

3. Ha a két karakter ugyanannyi filmben szerepelt, akkor az dönt, hogy melyik karakter szerepelt először Star Wars filmben (évszám). 

4. Ha az Erő akaratából ez is megegyezne, akkor pénzfeldobás dönt.

 

Selejtezős kialakítás

A selejtezőre kényszerült karakterek két nagy csoportba kerültek szétosztásra. Az automatikus főtáblás helyezést érő 16 helyről épp csak lemaradók a kiemelt selejtezőkbe kerültek, a kisebb karakterek pedig csoport selejtezőkbe. A kiemelt selejtezős karakterek egy párharcot vívnak egy másik kiemelt selejtezős karakterrel, és a párharc győztesei jutnak a főtáblára. A csoport selejtezős karakterek szintén párharcot vívnak a többi csoportjukba kerülő csoport selejtezős karakterrel.

 

A kiemelt selejtezők listája:

 

kiemelt_selejtez_k.png   

  

Csoport selejtezők listája:

csoport_selejtez_k.png

 

A topikok rendje

A szavazásos topikokban kizárólag szavazni és az adott párharcról értekezni lehet majd. A verseny teljes alakulását kommentálni, nagyobb vonalú értékeléseket/eszmefuttatásokat a Kibeszélő topikban tudjátok megtenni. Szavazattok minden nap, hiszen minél többen teszitek, annál reprezentatívabb lesz a játék. Remélem mindenki örömét leli majd a játékban és persze az Erő legyen a kedvenceitekkel! 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.