Ugrás a kommentre

Padmé Amidala vs. Galen Erso (TOP 32 Párharc)


Donát

Normál 32 Párharc #4  

24 felhasználó szavazott

  1. 1. Ki jusson az SWSAGA Winter Madness TOP 16-ba?

    • Padmé Amidala
      18
    • Galen Erso
      6

A szavazás lezárult


Ajánlott hozzászólás

Padmé vs. Galen - az idealista politikus vs. az életét feláldozni kész szabotőr tudós. Nem tűnik simának, szólnak érvek Padmé és Galen mellett is. Előbbi jóval több időt töltött a vásznon és végigkövethettük a teljes tragédiáját. Utóbbi kevesebbet szerepelt, de a tragédia itt is adott. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy kit hozunk ki győztesnek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nehéz kérdés. Padmét többet látjuk, régebben ismerem, jobban bennem van a karaktere. Ilyen formán érdekesebbnek, komplexebbnek és izgalmasabbnak tűnik, mint Galen. Ha utóbbinak is több tér jut, akkor lehet másképp döntenék, de jobb híján most ez a mérleg nyelve. Padmé, mint karakter, nekem nagyon hiányozna a PT-ból és TCW-ból, hiába tennének mást a helyére. Galen esetében azt érzem, hogy inkább a szerepe és jelentősége kiemelkedő, de szereplőként "pótolhatóbb".

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Padmé fontos szereplője és egyben katalizátora is volt a PT eseményeinek, egy remek ember, aki ráadásul a főhős szerelme és (önhibáján kívül) bukásának egyik okozója. Az egyik legfontosabb karakter a Sagaban. Kevés másik versenyzővel szemben maradna nálam alul.

 

Galen nevéhez is jelentős tett fűződik, az önfeláldozása is példaértékű, de Padméhoz képest mégis csak egy mellékszereplő.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Galen drámája sem gyenge, de Padmé útja számomra sokkal meghatóbb és szomorúbb (pl. a mustafari párbeszéde Vaderrel megannyi megnézés után is ütős). Padmé személye jóval inkább hozzám nőtt az évek során, így Galennek ezúttal nem sok esélye volt. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Még vacillálok. Gondoltam, belenézek azokba a jelenetekbe, amiket szeretek tőlük. Korábban bevált a döntéshozásban, most... Most ezekből kell gazdálkodnom:

 

 

 

Az újdonság varázsa miatt a második felé hajlok, ugyanakkor eszemben van, hogy ott a Halálcsillag jelenléte is nagyon sokat nyom. De azt sem tudom feledni, hogy Padmé szerepét sajnos nagyon visszafogták a legfontosabb részben, az ep3-ban, és a fenti jeleneten kívül igazából nincs fontos szerepe a történetben. Az ő jelenetei a vágóasztalon landoltak, pedig azok olyasmiket is tartalmaztak, amik bizony a Rogue One-hoz még jobban hozzákötötték volna az ep3-at.

Padmé egy erős nő, politikusok között a legszimpatikusabb. Tudja, meddig működik a diplomácia és mikor kell fegyvert ragadni, nem olyan végtelenül naiv, mint Staine volt. Jóságát visszatükrözi Luke, politikai éleslátását és ideálját Leia. És meglátta Darth Vaderben a jót, amikor már mindenki lemondott róla.

Ugyanakkor itt van Galen, aki nagyszerűen jelképezi, milyen a Birodalom valójában, mit tesz egy emberrel, egy családdal. Hogyan használja ki és pusztítja el aztán a környezetét, de Galen képes volt dacolni velük, s bár megteremtett egy szörnyű fegyvert, az életét és a lelkét is kockára tette azért, hogy ezt a bűnét jóvá tegye. S élete nagy részét abban a szörnyű bizonytalanságban kellett leélnie, hogy nem tudta: él vagy hal a lánya. Mindezt azután, hogy a feleségét a szeme láttára ölték meg.

Szörnyű életet rendelt nekik a sors (az Erő), mindkettőnek része volt abban, hogy a Birodalom megerősödött és az is maradt, de hibájuk és életük ellenére erősek maradtak és megtettek mindent, hogy a gonosz végül ne arasson diadalt. Mert bár Padmé nem lehetett része a Birodalom elleni harcnak, gyermekein át ő is harcolt ellene, ráadásul részese és alapítója volt annak a csoportnak, amiből majdnem két évtizeddel később kinőtt a Lázadók Szövetsége.

 

Tényleg érme lesz ebből... :para:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Padmé győz ebben a körben, aminek örülök, de végül pont ezért böktem Galenre: hadd legyen neki is minél több szavazata, még ha nem is tud teljes magabiztossággal szembeszállni Amidala királynővel.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Donát megszűntette a topik kiemelését

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.