Ugrás a kommentre

Chewbacca vs. Jyn Erso (NYOLCADDÖNTŐ)


Donát

NYOLCADDÖNTŐ #1  

29 felhasználó szavazott

  1. 1. Ki jusson az SWSAGA Winter Madness TOP 8-ba?


A szavazás lezárult


Ajánlott hozzászólás

Chewbacca.png

Korábbi SWSAGA díjak:

Chewbacca: Legjobb idegen lény (AFII)  gold_lightsaber.png

 

vs.

 

 

Jyn_Erso.png

Korábbi SWSAGA díjak:

Jyn Erso: -

 

 

Korábbi eredmények:

Chewbacca: 18-5 (vs. Boba Fett),

                  18-9 (vs. Lando Calrissian)

 

Jyn Erso:     15-8 (vs. Grand Admiral Thrawn)

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Indulnak a nyolcaddöntők! Chewbacca korábban már búcsúztatott két klasszikus karaktert Boba és Lando személyében, most egy új karakterrel néz szembe. Chewie népszrűségét jól jelzi, hogy az Aranyfénykard II-ben őt választottuk a legjobb idegen lénynek. Jyn viszont egy igazi főszereplő, aki zsebre vágta a kiváló karakter Thrawnt, úgyhogy neki áll a zászló - és Chewie rajongóknak üzeni, hogy nem okoz gondot ez a bizonyos zászló állás, ha nem nézel oda. :P 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én Chewbaccára szavaztam, mint látom egyedüliként eddig. :D Jynt is nagyon kedvelem és jó volt a Rogue One-ban, de nem tett rám akkora benyomást mint mondjuk Rey az ep7-ben, Chewie pedig sokszor ugyan nem jelentős szereplő, de sokkal közelebb áll hozzám. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nálam a folyton bőgő bundás pajti a nyerő. Jyn az RO legjobban kidolgozott karaktere és jól is működik, de Chewi belőlem sokkal több érzelmet képes kiváltani. Ő a hűséges útitárs, aki bár elsőre kemény és kissé zord, valójában talán a tiszta szívűbb és "hősiesebb" karakter az egész SW univerzumban. Ő valóban tűzbemegy a szeretteiért.

 

+ tegyük hozzá hogy igenis van kidolgozott családi élete és személyisége. Egy egész filmet is kapott. Úgy hívják holiday special.

 

++ A jelenet amikor próbálja összerakni C3PO-t. Számomra talán az egész SW egyik legkedvesebb jelenete. Szegény Chwei ott tényleg minden tudását beleadja.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 órával ezelőtt, Jar-Jar Binks írta:

+ tegyük hozzá hogy igenis van kidolgozott családi élete és személyisége. Egy egész filmet is kapott. Úgy hívják holiday special.

Azt nehéz komolyan venni. Poénnak elmegy nyári éjszakákon. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Dzséjt tobzódhatsz. :lol: 

Hallod-e, hamar rápillantottam a szavazatokra, mert féltem, hogy Chewie ezt is behúzza, de akkor megrendült volna a bizalmam a fórum közösségében. :D Szerencsére ez nem történt meg, és Jyn vezet. Természetesen én is Jynre tettem, hiszen szenzációs karakter.

18 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Azt nehéz komolyan venni. Poénnak elmegy nyári éjszakákon. :D

Ennek ellenére Chewie családja a kánonban is megvan. Felesége Malla és fia Lumpawaroo is említve van név szerint, sőt Lumpy szerepel is A Birodalom vége című könyvben. Igaz, inkább hívják Waroonak, mint Lumpynak. (Itchy viszont még nincs kanonizálva.)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mivel egyik karakter sem kifejezett kedvencem, ezért ennél a szavazásnál két szempontot vettem figyelembe. Egyrészt azt, hogy a szereplők karakterjegyeit tekintetbe véve melyikük a komplexebb figura. Itt egyértelműen Jyn felé billen a mérleg nyelve. Sokkal jobban kibontották a karakterét, a jellemrajza egyértelműen összetettettebb, mint Chewbaccáé, aki az érzelmek skáláján csak a legminimálisabb kifejeződésekre képes és a motivációk terén sem túl érdekes. Jynt ezzel szemben végigkísérhetjük az életútján, onnantól kezdve, hogy gyerekként elveszíti a szüleit, odáig, hogy felnőve feláldozza az életét is egy olyan ügyért, amiben hisz. Itt egyértelmű, tiszta, jól alátámasztható motivációkat kapunk és összességében egy sokkal életettel telibb karaktert, mint a két lábon járó molycsemege esetében.

 

Most jön az a rész, hogy DE és egy Shyamalan twist... mégis Chewbaccára szavazok. A másik szempont, ami alapján ezt a párharcot átgondolatam ugyanis az volt, hogy melyik szereplő az, aki jobban hozzátartozik a Saga-hoz (ez alatt kizárólag a számozott epizódokat értem, nálam ez a SW esszenciája), aki csak egyszerűen megjelenik valahol és nem csak én, de egy laikus is rávágja, hogy melyik filmes univerzumról beszélünk. Ebben az összevetésben pedig Chewie a nyerő, ugyanis amellett, hogy azon kevesek közé tartozik akik mindhárom trilógiában feltűnnek, Lucas a személyében egy olyan elsőre is feltűnően jellegzetes és felismerhető karaktert alkotott meg a képében, aki nélkül papíron remekül működött volna a klasszikus trilógia, de én el nem tudnám képzelni nélküle a Saga-t. Úgyan nem kedvelem egyiküket sem különösebben, e szempontok miatt mégis Chewbaccára esett a választásom, bár az eredményeket elnézve, érdemben nem befolyásoltam a végeredményt. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 órával ezelőtt, Wilde írta:

ez alatt kizárólag a számozott epizódokat értem

Akkor ez tényleg igencsak leegyszerűsíti a kérdéskört, ugyanis ebből a nézőpontból Jyn nem is létezik. :D

 

De persze értem, hogy mit szeretnél közölni. Chewie-val nekem az a bajom, hogy abszolút pótolható. Gyakorlatilag bármilyen lényt, sőt akár droidot is be lehetne tenni a helyére, ugyanezt a hű jóbarát sémát ráhúzni és fel se tűnne.

A másik, hogy szerintem nem tűnik túl intelligens lénynek, valamint (mivel ő volt akkortájt az egyetlen vuki) fajnak. Most az egy dolog, hogy nem tud beszélni, de a különféle reakciói olyan egyszerűnek és ösztönösnek tűnnek. A legárulkodóbb, amikor csapdába esnek, mert ráveti magát a kajára. Ha le akarnám vetíteni a mi világunkra, akkor a szereplők döntő többsége ember lenne, Chewie (és a droidok) pedig mondjuk kutyák vagy majmok. Persze nem tudom mennyire volt egyáltalán cél intelligensebbnek megírni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Donát megszűntette a topik kiemelését

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.