caseyjones 953 Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 (edited ) A premier óta folyamatosan eszembe jut az a jelenet, amikor a szigeten Luke elcsukló hangon megkérdezi Rey-t: „Várjunk csak... hol van Han? ” Na, ez a jelenet eléggé megindító volt számomra. Emlékszem, rendesen mellbevágott ez a rész mind a két alkalommal, amikor moziban láttam a filmet. Hirtelen megrohantak az emlékek Luke-kal és Hannal kapcsolatban; a sok kaland, amelyeket közösen éltek át, illetve a barátságuk. Nagyon bírtam az ő párosukat, részben ezért kedvelem annyira az Original Trilogyt, valamint az ahhoz kapcsolódó regényeket. Nem mondanám azt, hogy ez volt a kedvenc TLJ-s jelenetem, inkább úgy fogalmaznék, hogy számomra az egyik legszívszorítóbb jelenet. Kifejezetten nagy hatással volt rám érzelmileg. Edited March 5, 2018 by caseyjones 4 Quote Link to post Share on other sites
Darth Revan9 2550 Posted May 1, 2018 Share Posted May 1, 2018 Újra nézve az egyik kedvenc jelenetemet, amikor Luke utal Darth Sidious-ra és a régi Jedik hibájára, még mindig nagyon jó. 2 Quote Link to post Share on other sites
Darth Porg 868 Posted May 1, 2018 Share Posted May 1, 2018 Ahogy ott ül a Jedi "jin-jang" mellett és hirtelen ráront a kamera, hmmm. Amit és ahogy mond Luke, a mellé ez nagyon dögös megoldás, szeretem. Rey beszólása után Luke feje: zseniál. Erre nem is gondolt. ott esik csak le neki... nagy pillanat. Quote Link to post Share on other sites
Ody Mandrell 10434 Posted May 1, 2018 Share Posted May 1, 2018 A Prime Jedi. Valóban remek jelenet, de ez elmondható az összes szigetes részről. Nekem a kedvencem az Rey látogatása a tükörbarlangban. Ott minden nagyon egyben van: zene, misztikum, vágás. 2 Quote Link to post Share on other sites
Adrián 765 Posted October 28, 2019 Share Posted October 28, 2019 Luke vs Kylo Ren nekem ez a No.1. -Aztán persze ott van a tróntermi jelenet(párbaj). -Yoda. -Luke szivatja Reyt a levéllel -Kylo Ren összes jelenete. -Ahch-to bolygón játszódó jelenetek. 3 Quote Link to post Share on other sites
starwarsfan1113 60 Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 Esküszöm imádom, ahogy Chewie eszi (enné) a sült porgot a többi előtt. Ehhez hasonló morbid jeleneteket családbarát filmben utoljára az első két Shrekben láttam. 1 3 Quote Link to post Share on other sites
Pildi 2388 Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 27 perccel korábban, starwarsfan1113 írta: Esküszöm imádom, ahogy Chewie eszi (enné) a sült porgot a többi előtt. Ehhez hasonló morbid jeleneteket családbarát filmben utoljára az első két Shrekben láttam. Szerencsére sokkal inkább vicces, mint morbid. Quote Link to post Share on other sites
Darth Porg 868 Posted November 27, 2019 Share Posted November 27, 2019 (edited ) Ha már poénok: nem tudom megunni, hangosan felvakkantok amikor látom... Csuvi üvöltve beszakítja az ajtót, Luke felugrik és az a fej... mindkettőjük feje és hangja. "idejössz nekem egy betépett csajjal, bazdddmeg, és belehajtasz a házamba?!" (Ponyvastarwars) Edited November 27, 2019 by Darth Porg 4 1 Quote Link to post Share on other sites
Whill 914 Posted November 29, 2019 Share Posted November 29, 2019 A tróntermi harc. Amikor Rey és Kylo egymásra néznek, majd hátat fordítanak egymásnak, és elkezdenek az őrökkel harcolni. Szerintem egy csodálatosan megkomponált jelenetsor, és a zene is tökéletes alatta. 3 4 Quote Link to post Share on other sites
Darth Revan9 2550 Posted November 30, 2019 Share Posted November 30, 2019 Igen, az tényleg egy tökéletes jelenet. 1 Quote Link to post Share on other sites
gafz 89 Posted November 30, 2019 Share Posted November 30, 2019 "Ez övön aluli volt..." 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Fives 53 Posted April 28, 2020 Share Posted April 28, 2020 Luke Skywalker utolsó harca a kedvencem, talán az egész trilógiából. A monológja a "párbaj" alatt, miszerint Kylo Ren mindegyik állítása téves, majd ahogy ezután a napba nézve meghal. Már sokszor láttam, de még mindig elérzékenyülök. 1 6 Quote Link to post Share on other sites
Ody Mandrell 10434 Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 (edited ) Ezek ma már ikonikus szavak és jelenetek. Edited April 29, 2020 by Ody Mandrell Quote Link to post Share on other sites
Yoda József 2837 Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 (edited ) Hatalmas katarzis volt az a jelenet a moziban, amikor kisétált, és azóta is beleborzongok minden újranézésnél. Az "öreg Luke"-ot nyugodtan tekinthetjük új karakternek akár, annyira újszerűen hatott. Így nálam holtversenyben Kylo-val ők ketten az új trilógia legjobb új karakterei. Zseniális amit Rian kezdett vele ebben a filmben, akárcsak Mark Hamill alakítása, aki annak ellenére nyújtotta élete legjobb alakítását, hogy talán sosem békélt meg igazán a szerepével. Edited April 29, 2020 by Yoda József 3 3 Quote Link to post Share on other sites
Fives 53 Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 7 órával ezelőtt, Yoda József írta: Hatalmas katarzis volt az a jelenet a moziban, amikor kisétált, és azóta is beleborzongok minden újranézésnél. Az "öreg Luke"-ot nyugodtan tekinthetjük új karakternek akár, annyira újszerűen hatott. Így nálam holtversenyben Kylo-val ők ketten az új trilógia legjobb új karakterei. Zseniális amit Rian kezdett vele ebben a filmben, akárcsak Mark Hamill alakítása, aki annak ellenére nyújtotta élete legjobb alakítását, hogy talán sosem békélt meg igazán a szerepével. Teljes mértékben egyetértek. Nekem nagyon tetszett Rian Johnson megközelítése Luke-hoz. (Ha jól tudom a ROTJ- nél is felmerült hogy Luke a győzelme után visszavonul egy szigetre.) Ezért is sajnálom a sok negatív hangot a film körül, mert nem arról megy a vita hogy menyire volt igaza, Luke-nak, hogy a Jedi rendnek véget kell érnie, és a film végére miért látta úgy, hogy Rey miért tudja úgy ujjá teremteni, hogy fent maradjon az egyensúly. (Csak a ti fórumotokon.) Én is szeretem Kylo Rent. Adam Driveré a legjobb színészi teljesítmény az ST-ben. A többi filmjében is jó, remélem előbb-utóbb Oscart nyer, de erről a megfelelő topikba. 4 Quote Link to post Share on other sites
Iqvi 2395 Posted February 20 Share Posted February 20 Ha csak egy jelenetet kellene mondanom a megannyi zseniális jelenet közül, akkof a választásom erre esne. Nagyon hatásos jelenet amikor Luke és Yoda újra találkozik. 1 2 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts