Ugrás a kommentre

4x13 - Family Reunion – and Farewell


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

13. rész - Family Reunion – and Farewell / A család újra együtt - és elbúcsúzik

 

epguider412.jpg

 

Írta: Dave Filoni, Henry Gilroy, Kiri Hart, Simon Kinberg, Steven Melching

Rendezte: Dave Filoni, Bosco Ng, Sergio Paez

 

Helyszín: Lothal, Lira San

 

Szereplők:

Ezra Bridger - Taylor Gray

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Garazeb Orrelios - Steve Blum

Thrawn főadmirális - Lars Mikkelesen

Arihnda Pryce kormányzó - Mary Elizabeth McGlynn

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Alexsandr Kallus - David Oyelowo

Cikatro Vizago - Keith Szarabajka

Ryder Azadi - Clancy Brown

Hondo Ohnaka - Jim Cummings

Ketsu Onyo - Gina Torres

Rukh - Warwick Davis

Rex - Dee Bradley Baker

Wolffe - Dee Bradley Baker

Gregor - Dee Bradley Baker

Mart Mattin - Zachary Gordon

Melch - Dee Bradley Baker

Darth Sidious - Ian McDiarmid

Ephraim Bridger - Dee Bradley Baker

Mira Bridger - Kath Soucie

Jacen Syndulla - ???

Chava - Grey Griffin

Gron - Gary Anthony Williams

Pellaeon kapitány - Jim Cummings

C1-10P "Chopper"

 

Történet

Pryce segítségével a lothali lázadók bejutnak a Birodalmi Komplexumba, ám ekkor Thrawn közbelép és Ezra népe érdekében kénytelen feladni magát. A főadmirális csillagrombolóján a Jedi Rend ősellensége várja, Darth Sidious. Az Uralkodó egyszerű ajánlatot tesz Ezrának: segít neki és nem csak népének kegyelmeznek meg, de az ő élete is örökre jobbra fordulhat. Lothal, a Ghost legénységének és a Galaxis sorsa Ezra kezében van, aki kész meghozni az utolsó nagy áldozatot.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- Az epizódok munkacímei "The Light of Lothal" első és második részek voltak.
- Ebből az epizódból kiderül, hogy a 4x12 Wolves and a Door-ban látható Jedi Templomból kimetszett darabot Thrawn Chimaerájának fedélzetére szállították.
- A pajzsgenerátor kondenzátorainak megjelenése hasonló az endori bunkerban is láthatóéhoz, amely A Jedi visszatérben szerepelt.
- Az epizód végét titokban tartották mindenki, még a rajta dolgozók előtt is, ameddig lehetséges volt.
- Az idősebb Sabine-nek egy purgill festése látható a vállán. 

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Egy Loth-macska figyeli Ezrát és a farkasokat. Koncepció rajz

 

2.jpg

A birodalmi főhadiszállás generátor terme

 

3.jpg

Palpatine kancellár koncepció rajza

 

4.jpg

Zeb koncepció rajz

 

5.jpg

A birodalmi üzem felszállása I

 

6.jpg

A birodalmi üzem felszállása II

 

7.jpg

Az ultra Purrgil koncepció rajza

 

8.jpg

Ephraim Bridger koncepció rajza

 

9.jpg

A birodalmi csillagromboló elszeparált helyisége

 

10.jpg

Birodalmi parancsnok és tiszt koncepció rajza

 

11.jpg

A Ghost és a birodalmi gyár

 

12.jpg

A Ghost, birodalmi csillagromboló és egy purrgil hármasa

 

13.jpg

Lothal koncept art

 

14.jpg

X-szárnyú koncepció rajz

 

15.jpg

A Lothal-i birodalmi főhadiszállás

 

16.jpg

Ezra otthona

 

17.jpg

A birodalmi főhadiszállás leszálló platformja

 

18.jpg

A birodalmi főhadiszállás sematikus hologramja

 

19.jpg

A "binders remote" koncepció rajza

 

20.jpg

Alexsandr Kallus birodalmi tiszti egyenruhában

 

21.jpg

A Lothal-i birodalmi főhadiszállás kupola részlete

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ahhoz képest, hogy (tripla) rész volt elmehetet volna egy Star Wars filmnek is mert olyan jó és izgalmas volt ez az egyik a másik Thrawnnak nem ilyen halált szántam volna neki..... Thrawn megérdemelt volna egy méltó halált, mondjuk veszített volna egy hajócsatában. És a másik láttuk Ashoka-t a végén sztem mivel JJ Abramsról van szó sztem tuti, hogy fogjuk látni a 9.részben valamilyen formában ha már ha a 8.részbe beakarta volna rakni Ashokat. ( JJ Abrams féle 8.rész - lehetett olvasni a forgatókönyvben - ha ő kapta volna meg a 8.részt)

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szép lezárást kapott a sorozat. Szegény Thrawn pont mint a Bendu esetében, most se számíthatott a purgilok érkezésére. Kb. mindenkinek a szálát úgy varták el, ahogy számítottunk rá. Zeb visszatért a népéhez, Hera maradt a lázadóknál. Thrawn szerintem egyébként életben maradt, így az új sorozatra őt is visszahozhatják még. Egy biztos Ahsokát még látni fogjuk valahol. :)  Jacen Syndulla meg egy kis kikacsintás volt a Legends felé, ott Soloék egyik gyerekét hívták Jacen-nek. A császári gárdisták meg végre csináltak is valamit. :P

Szerkesztve: - luke19
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mindenre számítottam csak erre nem. Másféle zárást képzeltem,talán egy kicsit keserédesebb reménykedést,viszont ez is remek volt és előremutató.
És ahogy írtátok korábban, Ahsoka egy Jedi,akárminek is vallja magát. Nem a rész ellen szól,de ahogy ott megjelent a legemlékezetesebb.


Yoda ezek szerint szimplán nem érzékeli Ezrát vagy halottnak hiszi,ha Luke az utolsó Jedi.
 -vagy Ezrát sose kellett annak venni.
 

Viszont így tuti,hogy így vagy úgy megjelennek a következő animációs sorozatban. (máris életre keltek az Ezra=Snoke agymenések,hogy az ismeretlen régiókba vitték a purgilok és ott majd jól besötétedik a srác...)
 

Szerkesztve: - Lizardking
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 perccel korábban, Lizardking írta:

Mindenre számítottam csak erre nem. Másféle zárást képzeltem,talán egy kicsit keserédesebb reménykedést,viszont ez is remek volt és előremutató.
És ahogy írtátok korábban, Ahsoka egy Jedi,akárminek is vallja magát. Nem a rész ellen szól,de ahogy ott megjelent a legemlékezetesebb.


Yoda ezek szerint szimplán nem érzékeli Ezrát vagy halottnak hiszi,ha Luke az utolsó Jedi.
 -vagy Ezrát sose kellett annak venni.
 

Viszont így tuti,hogy így vagy úgy megjelennek a következő animációs sorozatban. (máris életre keltek az Ezra=Snoke agymenések,hogy az ismeretlen régiókba vitték a purgilok és ott majd jól besötétedik a srác...)
 

És, hogy lesz belőle 3 méter magas lény ezrabol? Szerintem ezra meghalt. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Palpatine-t szokni kellett, de nem volt rossz. Az öreg majdnem beetette Ezrát, de Ő már érettebb volt annál, mintsem, hogy bekapja a horgot. Mennyire felépített dolog volt Ezra állatokkal való kapcsolata a sorozatban. Ugyanígy a Kallus-Zeb szál is nagyon szép véget ért. Az egész annyira szépen ért véget, hogy még a rész elején sem hittem volna, nemhogy az első évad idején. Ami még nagyon érződött, az a Sabine és Ezra közti kapcsolat. Ahogy Kananéknél úgy ez is többről szól már. Az endori csata után ugrás remek volt, és Sabine Ahsokával indul Ezra keresésére..Nagyon szép! Nevezhetjük akár ordító cliffhangernek is a végét, mégis valami megnyugtató üzenete is volt egyben.

 

Elképesztő magasságokba jutott a Rebels a saga beli jelentőségben, rá fogom erőszakolni a családomra, mert aki ezt nem látta nagy dolgot hagy ki.

 

@Milky: Ezra és Thrawn feltehetőleg nem halt meg. És ne 9-től várd, hogy behozzanak bármit is a sorozatból, utalásnál erősebben.

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem találok szavakat. Így már rég izgultam. Az utolsó Jedik mellett számomra egyértelműen a Lázadók lett, az új, Disney-s korszak mozgóképes alkotásai közül a legjobb.

Hála az Erőnek nem halt meg Ezra. Nagyon egyedi módon iktatták ki őt és Thrawn-t is. Tudni akarom, hová kerültek, kár, hogy erre még éveket kell várni.

Ahsoka túlélte A Jedi visszatért. Úgy meghatódtam, mikor megláttam a végén.

Jacen Syndulla. Dave úgy tűnik nem akarta veszni hagyni Jacen Solot, csak most az új kánonban Jacen Hera és Kanan fia. Ezek szerint még az évad során Kanan és Hera együtt voltak? És úgy, hogy nem mondták el egymásnak az érzéseiket?

A legjobb jelentetek az új átjárónál voltak. Tiszta Jedi visszatér érzés volt. Hihetetlen érzés kerített hatalmába. Vannak még ilyen átjárók ezek szerint.

Ezra húzása óriási volt a purgil-kel. Nem tudom, hogy mi lesz ezután? Thrawn és Ezra békét kötnek? Az Ismeretlen Régiókba kerültek? A chisse-ekhez mennek? Már önmagában a hídon lezajlott jelenet közvetlen folytatása is érdekel.

A vége nagyon megható. Gregor áldozata kiemelkedő. És mégis csak egy kisebb fajta győzelem lett, holott mindenki vereséget jósolt.

Pryre és Rukh. Nekik is végük. Rukh meglepett, úgy gondoltam, vele még fognak játszani.

Hatalmas volt a befejezés.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez gyönyörű lezárás volt, én a végén elmorzsoltam néhány könnycseppet. Még egy pohár Whiskey-t is ittam a részre! :) De kezdeném kicsit azzal, ami nem tetszett, bár ez semennyi árnyékot sem vet a zárásra, mert tulajdonképpen azt prezentálta, amit szerettem volna: pozitív befejezést. Nem egy Rogue One-ra hajazó mészárlást, nem hősök legyilkolását, hanem életet, reményt, győzelmet. Szóval ennek tükrében talán kicsit fura, hogy negatívumként említem: egy-két halál még belefért volna. Talán elég lett volna, ha Melch tényleg meghal (mellbe lőtték, az istenért), vagy ha odaveszik Wollfe is, vagy Azadi, esetleg Mart, Ketsu vagy Hondo. Gregor is megütött, főleg, mert ez már a harmadik halála. Talán pont ezért választották őt, hogy végleg meghaljon, a szemünk láttára. De talán egy vagy még két halál a mellékhősök sorában drámaibbá tette volna az epizódot.

 

Na, ennyit a negatívumokról, a többi... Huh. Azt hiszem, Thrawn és Ezra ügyét ennél elegánsabban nem is oldhatták volna meg. Tessék, remek választ kaptunk arra, hová lettek: a túró tudja. Eltűnt a hipertérben egy lerobbant csillagrombolón, ellenségektől körülvéve. Akárhová is került, onnan nem tudott visszajönni. Ezért nincsenek ezek ketten ott a csatatéren, ezért nem keresi Luke Ezrát, nem foglalkozik Thrawn többet a lázadással... Bár ez szvsz. sosem volt kérdéses, amit már sokszor leírtam: Thrawn hiányára maga a filmek adnak magyarázatot azzal, hogy a Birodalom három legmagasabb vezére volt a főnök bennük.

 

Thrawn amúgy remekül nyomta. Amikor Ezra keménykedett, majd visszaszólt a főadmirális, hogy befejezte-e, kirázott a hideg. Aztán elindult a bombázás, Thrawn kegyetlenül lesújtott a Birodalom erejével. Megrázó volt, ahogy a városra hullottak a lézernyalábok. De persze, mint már korábban is, Thrawn képtelen számolni a csodával, a természetfelettivel. Oké, senki sem láthatta előre a purgilokat, amiknek bevonását roppant elegáns megoldásnak tartok. Miért? Mert Ezra Erejének lényét képezik. A kapcsolatot, amit a kezdeti nehézségek ellenére a sorozat végére oly tökélyre fejlesztett, hogy képes volt harcba hívni a természetet. Mindez, amit itt láttunk az az Empire Day és a Gathering Forces című epizódokban elkezdett út betetőződése.

 

Nagyon tetszett ennek tükrében Thrawn és Ezra beszélgetése, akik először találkoztak. Nagyon lejött, hogy mi az, ami miatt Thrawn zseniális taktikus, és mi az, ami miatt mégis veszít: túl logikus, földhözragadt, és bár korábban mondogatta, hogy a győzelemhez meg kell érteni az ellenséget, mivel azok Erőhasználók és az eszméikben hívők, erre valójában sosem lesz képes. Nem képes, mert nem képes hinni, nem tudja elfogadni azt, ami a logikáján túl mutat. Eszmék, Erő, ezek neki nem azok, amik valójában. Megfogja őket, meggondolja őket, aztán valami logikus képbe csomagolja őket, de ezek a fogalmak túlmutatnak azon. Alapvető emberi probléma, ami szerény véleményem szerint nagyon is valós, főleg ez az oka, amiért sokan annyira szürkék.

 

Na de elkalandoztam, térjünk vissza ide. Szóval, mi is volt még? Ja, igen, valami, amire nem számítottam. Oké, sok ilyen volt, de az Uralkodó újra megjelenése nagyon megdöbbentett. Hihetetlen ez a csóka, meg amit művelnek vele. Tehát van az ep4, ott emlegetik. Oké, van egy császár, f*sza. Aztán az ep5-ben beköszön, ragyás ábrázatát látva tudjuk, hogy nem jó ember. Az ep6-ban ezt elég átütően prezentálja, szikrákat hány a gonoszsága, aztán jött az ep1-3, ami - akkori hitünk szerint - végletes aljasságba tudta taszítani. A TCW ezt kiegészítette, de most, a Rebels, annak ellenére, hogy csak három epizódban szerepelt, tovább növelte annak tényét, hogy Darth Sidious a Galaxis mindenkorri legnagyobb g*ciputtonya. Snoke harmatos lepkefing, akiről a történelemkönyvek képaláírásban fognak megemlékezni. Volt pofája sebhelyek nélkül, hófehér ruhában megjelenni és előadni a jótét lelket. Hát elmegy az ilyen a büdös francba. Mondjuk már korábban is utaltak rá, hogy az Uralkodó rejtegeti valódi arcát, de ez... Ez durva volt. És Ian McDiarmid... Ó, csak egyszer, még egyszer utoljára láthatnák egy új mozifilmben Palpatine szerepében. Még ha csak egy cameo erejéig. Nagyszerűen játszott. Ian Abercrombie nagyszerű volt a TCW-ben, Tim Curry másfajta Palpatine-t hozott, de ő is jól adta a figurát. Arra a pár sorra a Siege of Lothalban Sam Withwer is hozta az elvárta. De Ian McDiarmiddal az igazi Darth Sidious.

 

És még mindig be akar jutni a nexusba. Nem csoda, ha odaérne... A franc, bele sem merek gondolni, mit művelne. Hát képes volt szétdarabolni a lothali Jedi templomot még a megsemmisülése előtt és a Chimerára vinni (apropó, Chimera, poén volt Palleonról hallani, kár, hogy ennyi volt, őt jobban kedveltem, mint Thrawnt). Ennek az "embernek" semmi sem szent. És még mindig manipulál, minden téren. De Ezra végül Jedihez méltón döntött.

 

Apropó, jó volt kicsit akciózni látni a császári őrséget, bár a prétoriánus gárdához továbbra sem érnek fel. Biodíszek lesznek ezek már az idők végezetéig. :)

Rukh remélem tényleg megdöglött végre. Mondjuk elég biztos, ha valami csoda folytán nem is sütötte meg a pajzsgenerátor (ami Zeb reakcióját elnézve kizárt), akkor is kozmikus por lett a komplexum robbanásakor. Mint az a tetű Pryce, aki abszolút megérdemelte a sorsát, viszont meglepett, hogy méltósággal távozott az élők sorából.

 

És akkor a befejezés. Nos, nézzük csak. Amikor Zebről kiderült, hogy elvitte Kallust Lira Sanra, ahol a lasatok befogadták, ott buggyant ki a könnyem. Belegondoltam, hogy mit jelenthet ennek az embernek mindez. A faj, amiről azt hitte, ostobaságában és a Birodalomba vetett vak hitében kiirtotta, él és barátként üdvözli. Kallus szerintem ezen a ponton megváltásra került. Bár a bűnét nem törölték el, nem volt fajirtásért felelős többé. Szerintem Kallus ezután soha többé nem hagyta el Lira Sant.

 

Rex harcolt az Endoron, de még most sem erősítették meg, hogy őt láttuk-e Han csapatában. Bár a ruhája is az volt az előző részben, amit Nik Sant hordott, és most már a csatában való részvételét is tudjuk, még nincs szó szerint összekötve, hogy Nik Sant az valójában Rex. Bár a Rebel Recont még nem láttam, ott talán valaki végre kijelenti, hogy Rex tartott a Patfinderekkel.

 

És Hera is harcolt Endornál. Ezt már sejtettük a Forces of the Destiny-ből, de jó, hogy kimondták. Szóval a Ghost ott röpködött valahol a csatában annyi más "névtelen" hős között. Vagy éppen egy B-szárnyúban ült... Vagy egy X-szárnyúban. Vagy egy A-szárnyúban. Akárhogy is, ott volt. De nem ez a meglepő, hanem Jacen Syndulla. Oké, mindig is feltételeztem, hogy Hera és Kanan csak nem vallották meg nyíltan az érzéseiket, de azért titkon volt köztük egye-petye. Na, Kanan férfi volt, Hera gyönyörű nő, és sokszor csak ketten voltak összezárva a Ghoston (Choppert most nem számítom, mégis csak egy droid). Ez azért okoz olyan feszültségeket, amiket egy bizonyos módon lehet levezetni. És alapvetően érezhető volt, hogy intimebb a kapcsolatuk. És hát na, volt rá precedens, hogy éjszaka volt, de Kanan nem volt a kabinjában. Konkrétan tegnap előtt néztem meg a Twilight of the Apprentice-t, majd annak hatására a Twin Sunst, és abban fel is merült bennem, hogy éjnek évadján Kanan miért nincs a kabinjában, miközben a holokronja beszél. Hát, most már sejtjük, hol éjszakázott a Jedi lovag. :) Ez valahol szomorúbbá teszi Kanan halálát, elvégre született egy fia - és az is érthető, miért szorgalmazta hirtelen annyira az érzelmeik bevallását. Az az érzésem, mielőtt Hera elment a Yavin IV-re, történt egy s más köztük, aminek végül Jacen lett az eredménye. Viszont megnyugtató is, hogy azért a szerelmük nem volt beteljesületlen. Nem lehettek család, de Hera nem vesztette el egészen Kanant. Most már csak abban reménykedem, hogy Jacen Syndulla nem volt egyike Luke Skywalker tucatnyi tanítványának. :clap2:

 

És akkor Sabine... Nos, tegnap este ugye megnéztem a Spark of the Rebelliont, amiben Sabine még látványosan magányosan tengeti napjait a Ghoston. Ha visszatekintek, ezt sokáig nehezményeztem, mígnem kiderült, hogy bizony a koncepció része. Nos, Sabine mindig is remek színfoltja volt a csapatnak, és Ezra és Kanan mellett ő fejlődött a legtöbbet. A magányos, zárkózott csajsziból vezető lett. Már az ütött, ahogy engedte elmenni Ezrát, és, ahogy átvette az irányítást Herától. A fiatalok elkezdték leváltani az öregeket, mint az ep8-ban. És ott maradt Lothal védelmezőjeként. Érdekes, hogy a rész végéig az járt az eszembe, hogy szép a Birodalom kirúgása Lothalról, de mi állítja meg őket, ha vissza akarnak jönni. Jó, fellázadt az egész bolygó, Rexék is emlegetik a dolgot. Aztán, pont Sabine jelenete előtt bevillant: a Birodalomnak egyrészt ez súlyos veszteség volt, másrészt: akad más dolguk is. Most már csak hónapok választanak el minket a polgárháború kitörésétől. A Birodalom hatalmas vagyonnal bírhat, de Palpatine ezt "elherdálta". Nem hiszek abban, hogy kimeríthetetlenek a tartalékaik, csak mert egy egész galaxis felett uralkodik. Egyrészt, ez nem igaz, a peremvidéken számos bolygó van, ahová még a Birodalom hatalma sem ér el igazán, lásd: Tatooine. Másrészt, hiába a forrás, ha gyorsabban költekezel, mint, ahogy kapod a pénzt.

 

És a Birodalom nem spórol semmin (na jó, mindenen spórol, de a termelés mennyiségén nem). Lecserélte a komplett KNH-t, majd sokszorosára növelte a haderőt. Már pusztán több ezer Imperial-osztályú csillagromboló legyártása hatalmas összegeket emészthetett fel, és hol vannak még a TIE/ln vadászok, a rohamosztagos páncélok, az E-11 fegyverek, a katonák kiképzése. Ez hatalmas tétel. Brutálisan, elképzelhetetlenül hatalmas tétel. Igen, spóroltak mindenen, de muszáj is volt, mert ha nem teszik, még nagyobb lesz a kiadás. És akkor hol vannak még az olyan költséges projektek, mint a szuper csillagrombolók építése (nyilván többe kerül, mint egy Imperial), a Halálcsillag, a különféle TIE-programok, mint az Interceptor, az Advanced, a Defender vagy a Striker. És akkor még egy Halálcsillag II. is épült.

 

Amit ebből ki akarok hozni: nem csodálom, hogy Lothallal ezután nem foglalkoztak. Hatalmas anyagi és emberi veszteségeket szenvedett el onnan a Birodalom, és a java csak ezután jött. Mert a lázadás már tartott, és bár hivatalosan még nem volt polgárháború, a kisebb lázadó sejtek egyre több gondot okoztak. És talán pár hónapra vagyunk a scarifi és yavini csatától, onnantól kezdve a Birodalom már nem fordíthat figyelmet egy olyan bolygóra, amiből hasznot már nem húzhat. Elvégre mi kötötte Lothalhoz? A Jedi templom és a gyár. Mindkettő elveszett. Ha a háborút megnyernék, akkor nyilván visszamennének hülyére bombázni Lothalt, de tudjuk, hogy ez nem így lett. A Birodalom ellen fellázadt Mandalore, fellázadt Lothal, tudjuk, hogy ekkortájt már bőszen harcolt az Alkony-század, tudjuk, hogy Saw Garrera sejtje is aktív, tudjuk, hogy a Szövetség sem csak meetingelt. Láthatóan a Birodalom kezd pofára esni, nem csoda, hogy Tarkin annyira, de annyira meg akarta találni a lázadók főparancsnokságát.

 

Ezután már nem fogom ugyanolyan szemmel nézni az ep4-et, de a fene essen belé, az RO-t sem. Igen, megváltozik a nézetem egy alig két éves filmről. Miért? Mert tudom, hogy azon a tárgyaláson mi csúszik majdnem el néhány idióta miatt. Néhány politikus miatt, akik nem hajlandók megszavazni (édes Jézus, szavaznak katonai kérdésben, hogy gondolta ezt Mothma...?). Tudom, hogy nem csak a filmben szereplők erőfeszítését és áldozatát meszelnék el ott, hanem Heráékét is. Kanan áldozata vagy éppen Jun önfeláldozása menne a levesbe, ha akkor és ott a Yavin IV-en egy birodalmi kutató lánya és egy lázadó orgyilkos nem dönt úgy: csapatot verbuvál és seggbe rúgja a Birodalmat. És már tudom, hogy Tarkin nem csak a semmiért aggódik, mint az RO előtt, és nem csak a scarifi események miatt hatja a Lázadókat. A Rebels ezt adta hozzá a Galaxis törzénetéhez: sztorikat, amikben megmutatták, hogy a lázadás miért veszélyes. Miért nem csak bosszankodnak miatt, miért hajtja szinte megszállottan őket Tarkin. Az RO és a Rebels örökre megváltoztatta az ep4-et.

Persze nyilván működött ezek nélkül is, és nem tökéletesek, de akkor is: jó tudni, miért volt annyira veszélyes a lázadás a Birodalomra és miért volt gonosz a Birodalom, ahogy jó tudni azt is, hogy hogyan emelkedett fel Palpatine és hogyan lett egy jó emberből Darth Vader. És azok sem tökéletes történetek, ugyanakkor a már meglévőek azok nélkül is működtek. ;)

 

És akkor a záró képsor, az egyetlen kérdőjel, ami maradt a Rebels után. De ez a kérdőjel, ha Tatooine-on tűnne fel az ep1 idején, még a Csillagpusztítóról is látnák az ep7 időszakában.

 

Sabine elindul az endori csata után, hogy megkeresse Ezrát. Ezzel nincs gond, okés, főleg azután, ahová a lány érett. (Megjegyzem, azért vicces, hogy Kanan egyepizódos dizájnváltása után - amin azért láthatóan megütközött néhány néző - most itt egy jelenet erejéig többen is új külsőt kaptak.) DE OTT VAN AHSOKA TANO!!!!!!!!!!!!!! :o BAZ'MEG! És nem csak úgy belibeg. NEM! Mint valami kibatyott főpapnő, úgy áll ott, és X-szárnyú vadészgépek kísérték le Lothalra egy olyan hajón, ami ugyan a régi Köztársaságból származott, de úgy fest, hogy az új Köztársaság jelzéseit viseli. Mi a f*sz? :o :shocked:Mintha valami titkos spirituális vezetője lenne a Lázadók Szövetségének, vagy mit tudom én. Hol volt eddig? Mivé vált? Luke mit tud róla? Tud egyáltalán róla? Mi van most Yoda szövegével, hogy Luke az utolsó Jedi? Mit jelent ez a jövőre? A következő sorozat főhősei Ahsoka, Sabine és talán Ezra lesznek? Arra utal már ez az utolsó jelenet? Annyi kérdést vetett fel ez a pár másodperc, hogy ihaj, és nagyon-nagyon ajánlom, hogy most aztán k*rvára álljanak elő a válaszokkal! Elég volt a hitegetésekből, az agyunk húzásából, a rejtélyekből. Az A Wolrd bitween Wolrds-szel elkezdtek felvezetni valamit, aminek középpontjában szerintem olyasmik állnak, amikről most még csak tanakodunk. Szerintem Ahsoka utolsó jelenete sokaknak fog csalódást jelenteni ebben a formában, de én azt mondom: várjuk ki a végét. Dave Filoni, aki számomra most már megrendíthetetlenül George Lucas és Rian Johnson szintjén áll, nem ad hoc dobta oda be. Neki tervei vannak, és én ezekben eddig nem csalódtam. A Star Wars jövőjének minden eleme koncepciók mentén halad, csak lassan bontakozik ki. De eddig mindig kibontakozott, és amikor megtörtént, ütött.

 

Szóval lehet, hogy most Ahsokával kapcsolatban több kérdésünk volt, mint eddig bármikor, ami fura, de lehetséges. Lehet, hogy a filmek ismeretében mindezen kérdések java megkérdőjelezhető. De nem ez az első eset, hogy valamit újra kell értelmeznünk, és az sem az első eset, hogy a választ csak később kapjuk meg. Elvégre, négy évvel ezelőtt még hitetlenkedve vakartuk a fejünket, hogy miért nincs benne Ezra és Kanan az ep4-5-6-ban. Ma már tudjuk. És miért nincs benne Ahsoka? Nos, talán holnap megtudjuk. ;)

És ezzel vége a Rebelsnek, újabb korszak zárult le. A lázadás kora? Talán ezzel a Lucasfilm is szögre akasztotta a Birodalom elleni lázadást? Meglehet. Ugyan még jön két hónap múlva a Solo, ami bár a Birodalom érájában játszódik, de talán már nem a Birodalom elleni lázadásról fog szólni. Vagy talán az is része a búcsúnak ettől az érától. Akárhogy is, hogy Ahsoka első évad végén elejtett szavaival éljek: nem tudni, mi lesz. Egy fejezet lezárult számunkra, de egy új hajnal virrad, egy új kezdet. És míg az RO-rúl úgy jöttem ki, hogy sajnáltam, hogy az új hősök, akiket megkedveltem, több történetet már nem kaphatnak (legfeljebb visszatekintve), most izgalommal várom a jövőt. Mert tudom, hogy Ezra Bridger odakint van valahol és Sabine Wren és Ahsoka Tano elindult megkeresni. Mert tudom, hogy Zeb és Kallus a Lira Sanon él. Mert tudom, hogy Hera Syndulla és fia, Jacen Syndulla odakint vannak. Mert nekik még van reményük, van történetük, amire kíváncsi vagyok.

 

Szerk.: még egy apró negítvum. Nem tetszik Sabine új frizurája.

És még egy pozitívum. Végre kiderült, ki Chopper hangja. :D Dave Filoni. Ezzel megoldódott a Rebels egyik legnagyobb rejtélye. :lol: És több mint húsz év után végre eszükbe jutott Rexet előléptetni századosból parancsnokká! :yeah:

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 órával ezelőtt, TheMilkyWay írta:

Ahhoz képest, hogy (tripla) rész volt elmehetet volna egy Star Wars filmnek is mert olyan jó és izgalmas volt ez az egyik a másik Thrawnnak nem ilyen halált szántam volna neki..... Thrawn megérdemelt volna egy méltó halált, mondjuk veszített volna egy hajócsatában. És a másik láttuk Ashoka-t a végén sztem mivel JJ Abramsról van szó sztem tuti, hogy fogjuk látni a 9.részben valamilyen formában, ha már ha a 8.részbe beakarta volna rakni Ashokat. ( JJ Abrams féle 8.rész - lehetett olvasni a forgatókönyvben - ha ő kapta volna meg a 8.részt).

"Impressive. Every word in that sentence was wrong."

Thrawn nem halt meg, J. J. Abrams meg sosem írt forgatókönyvet az ep8-hoz, mert nem volt olyan terv, hogy ő kapta volna meg az ep8 rendezését. Már 2014-ben tudtuk, hogy Rian Johnson írja és rendezi az ep8-at, Abrams meg akkor még javában dolgozott az ep7-en.

 

3 órával ezelőtt, Lizardking írta:

"I see your defeat... like many arms in a cold embrace ." -- The Bendu

Lol! :o És tényleg! Szó szerint. Vaó!

 

2 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Ezek szerint még az évad során Kanan és Hera együtt voltak? És úgy, hogy nem mondták el egymásnak az érzéseiket?

A szex és a szerelem nem járnak kéz a kézben, és még ha mindkettő fenn áll, akkor sem kell feltétlen kimondani egyikhez a másikat. Eleve, senki előtt nem volt titok, hogy szerelmesek egymásba, és egymás előtt sem volt titok. Csak nem vállalták fel az együttélés lehetőségeit, ami érthető abban a helyzetben, amiben éltek. Be is következett az, ami miatt visszatartotta magát Hera (mert Kanan úgy tűnik, azért kevésbé volt visszafogott). Az egyikük meghalt. Persze jobb, hogy úgy következett be, hogy előtte azért kimondták, amit kellett és Jacennel még könnyebben dolgozhatta fel Hera.

Amúgy Jacen érdekes ember, csak gondoljunk bele. Ember-twi'lek hibrid (és feltehetően erős az Erőben), bár twi'lek jegyeket nem igazán mutat a haja színén kívül.

 

2 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

A legjobb jelentetek az új átjárónál voltak. Tiszta Jedi visszatér érzés volt. Hihetetlen érzés kerített hatalmába. Vannak még ilyen átjárók ezek szerint.

Vagy legalábbis közvetítő csatornák, mert ugye az átjáró annak a Jedi templomnak a maradványaiból nyílt, ami eleve kaput nyitott a nexusra. De ezzel kapcsolatban van egy elméletem, egy másik topikban kifejtem.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Gyerekek! Alaposan megleptek! Nem tudtam elképzelni, hogy tudna úgy tetszeni a sorozatzáró, ha Ezra életben marad... Hát Filoni tudta a helyes választ :P:)

 

Viszont akkor a legújabb Thrawn könyv az ep6 után játdzódik, esetleg még Ezra is szerepelhet benne? :o eddig csak azt tudtuk, hogy a Rebels eseményei után,de akkor most már biztosnak tűnik az előbbi is :)

 

Ami miatt még hiányérzetem van, az az, hogy újra bedobták Ahsokát, anélkül, hogy tudnánk merre volt a 4-5-6-ban...

 

12 perccel korábban, Dzséjt írta:

J. J. Abrams meg sosem írt forgatókönyvet az ep8-hoz

 

Forgatókönyvet nem, de koncepciót igen, amiből Rian nem sokat tartott meg, erről Daisy mesélt nemrég, volt róla szó valamelyik ep8-as topikban. Viszont azt, hogy Ahsokát belerakta volna a 8-ba, azt nem tudom honnan szedte Milky... Ilyenről szó sem volt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Ezek szerint még az évad során Kanan és Hera együtt voltak?

A Twin Suns részben mikor Ezra átmegy Kanan szobájába a holokronhoz, akkor Kanan nincs a szobában éjjel. Bármi történhetett akkor. :P

 

3 perccel korábban, Yoda József írta:

Viszont akkor a legújabb Thrawn könyv az ep6 után játdzódik, esetleg még Ezra is szerepelhet benne? :o eddig csak azt tudtuk, hogy a Rebels eseményei után,de akkor most már biztosnak tűnik az előbbi is :)

 Szerintem kizárt, mert Vaderrel fog szövetségre lépni Thrawn benne. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 perccel korábban, Yoda József írta:

Forgatókönyvet nem, de koncepciót igen, amiből Rian nem sokat tartott meg, erről Daisy mesélt nemrég, volt róla szó valamelyik ep8-as topikban. Viszont azt, hogy Ahsokát belerakta volna a 8-ba, azt nem tudom honnan szedte Milky... Ilyenről szó sem volt.

Köszi, újra leírtad, amit én, csak más szavakkal. :P Nem volt Abrams-féle ep8 forgatókönyv és még a koncepciókban sem szerepelt Ahsoka.

 

Az új Thrawn könyv ezek tükrében még érdekesebb lett. Mert vagy ez után játszódik, és akkor ide vele de tüstént. Vagy csak kábítottak minket, és valójában ez előtt játszódik. Vagy történt valami Thrawn és Ezra között az ugrást követő percekben, ami miatt a főadmirális visszajutott, Ezra meg nem. Akárhogy is, ez a könyv várós (csak még előtte el kéne olvasnom az előző Thrawn könyvet).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

27 perccel korábban, Dzséjt írta:

Vagy történt valami Thrawn és Ezra között az ugrást követő percekben, ami miatt a főadmirális visszajutott

Ezt inkább ne :P Jó ez így, tartsák csak meg őket az új sorozatra :) 

 

Amúgy, ha valaki még kételkedne abban, hogy túlélte-e Ezra és Thrawn: "Both Ezra and Thrawn I would say survived it" by Dave Filoni, Rebels Recon :)

 

Szerkesztve: - Yoda József
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

15 perccel korábban, Yoda József írta:

Ezt inkább ne :P Jó ez így, tartsák csak meg őket az új sorozatra :) 

Abszolút egyetértek. Szerintem most az lenne az igazi, ha az új sorozatba fő, főbb vagy mellékszerepben visszatérnének ezek a szereplők, de a mozifilmek eseményeihez nem kapcsolódó, vagy legalábbis csak lazán kapcsolódó eseményeket mesélnének el. Az ep6 és 7 közötti kerek 30 év szinte teljesen ismeretlen és rengeteg dolognak enged teret. Nem kell azzal foglalkozni, hogyan született az Első Rend vagy az Ellenállás, ez maradjon meg a könyvek és képregények feladatául, ahogy már elkezdték elmesélni (Első Rend) vagy el is mesélték (Ellenállás). Az új sorozat meg elmesélhetne egy konfliktust, ami a polgárháború lezárta és az Első Rend-Ellenállás háború kitörése között zajlott, de nem feltétlen kapcsolódik ahhoz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Luke találkozhatna Ahsokával, Ezrával, velük alapítana meg az új jedi rendet, a kis Jacen lehetne padawan..

Csak egy ilyen storinak megint tudjuk mi a vége és azt is, hogy nagyon szomorú a Renek miatt. De én rájuk is bízom magam. Jöjjön aminek szerintük jönnie kell, úgy tűnik jó lesz az nekem is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Üdv :) A sorozat eszményi magasságokba jutott, mind mondanivaló, izgalom, misztikum, minden tekintetben "egyensúlyban" volt. Hihetetlen, klassz perzsát kéne fordítanom, de így nem megy :D Nagyon kíváncsi vagyok a trió sorsára, remélem lezárják méltóképpen őket. Most különösen hidegrázós az mikor Ashoka megígéri Ezrának hogy megkeresi :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mithrandir Ahsoka, Thrawn és Ezra életben maradása, Jacen 2.0, egy bizonyos Pellaeon kapitány, huh, Filoniék alaposan megágyazták maguknak a folytatást, nem panaszkodhatunk. :D Gyönyörű búcsú volt ez a sorozattól, és mindenki tiszteletét tette a három részben, aki csak számít. Azért is örülök, hogy a készítők dönthettek a show befejezéséről, mert egyben egy új történetet is felvezethettek csupán ennyi játékidővel, ahol ismét szabadon mozoghatnak majd. Meg kell még nézni jó sokszor, de nincsenek kivetéseim. Pazar finálé, amivel Filoni végleg becementezte magát, mint az új Lucas.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sokan Ahsoka-ról fehér Gandalfra asszociáltak, itt feljebb is, és a Star Wars News Neten is. Nekem inkább a Force Awakens vége jutott eszembe, Luke is hasonló messianisztikus alakként jelenik meg ott, a zene is a Force Theme, utána meg a mozifilmes End Title.

 

Lényegében annyira senkit sem öltek meg, hogy Dume farkassal és Jacennel az az érzésem, hogy Kanan halálát is szinte teljesen visszavonták. Pedig hogyha ezekkel a karakterekkel megyünk tovább, akkor előbb-utóbb le kell zárni a történetüket. Gregor halála ezzel együtt viszont eléggé súlytalan volt, pláne, hogy szerencsétlen már másodjára patkol meg :D 

 

Világos, hogy Ezra és Thrawn nem halt meg, de mondjuk az már kevésbé, hogy a széttört üvegű hajóban miért nem haltak meg, de szinte mindegy is ez.

 

Azért ez nekem kicsit fura, hogy ez az összetartó csapat ennyire szétszéledt. Hogy Hera már egyedül küzdött Endoron, és Zeb, Sabine, Kallus már nem voltak vele.

 

Zeb és Kallus befejezése a legmeghatóbb, legemberibb. Ők voltak a kedvenc karaktereim ebben a sorozatban! Palpatine jelenetei ebben a részben meg valami egészen hidegrázósak!!! Nem bántam volna, ha először így látjuk meg a Rebelsben, és csak utána, amikor Ezra lerombolja a templomrészt, csak akkor látjuk meg a valódi arcát. Így egy kicsit felemás volt, hogy igazából egyszer már látta korábban Palpatine valódi arcát. De ez nem ennek a résznek a számlájára írandó.

 

Bravó Rebels! Várom a következő sorozatot!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, IndianaAndrisSolo írta:

Lényegében annyira senkit sem öltek meg, hogy Dume farkassal és Jacennel az az érzésem, hogy Kanan halálát is szinte teljesen visszavonták.

Azért egy álomban megjelent farkas és egy gyerek még nem egyenlő a feltámasztással. Kanan hulla, ennél halottabb az SW-ben senki sem lehet.

1 órával korábban, IndianaAndrisSolo írta:

Világos, hogy Ezra és Thrawn nem halt meg, de mondjuk az már kevésbé, hogy a széttört üvegű hajóban miért nem haltak meg, de szinte mindegy is ez.

Miért kellett volna meghalniuk? Lothal légkörében voltak, nem vákuumban, azt meg már láttuk az ep3-ban, a TCW-ben és a Rebels első részében is, hogy a lyukak elzárására fel vannak készítve a hajók, ha az űrben kötnének ki. Az ablakokra simán rázárulhat egy erőtér vagy egy fémlemez, amennyiben ugrás után nem egy másik bolygó légkörébe érkeztek.

1 órával korábban, IndianaAndrisSolo írta:

Azért ez nekem kicsit fura, hogy ez az összetartó csapat ennyire szétszéledt. Hogy Hera már egyedül küzdött Endoron, és Zeb, Sabine, Kallus már nem voltak vele.

Kallus eleve nem is volt a csapat tagja, ugyanakkor ki mondta, hogy nem harcoltak vele tovább? Endort kihagyták, nyilván okkal, még a Szövetségből sem harcolt ott mindenki, a szárazföldi erőkből például csak a Pathfinderek vettek részt a harcban, az olyan századok, mint az Alkony "otthon" maradtak. Beszédes az is, hogy Zeb egy lázadó hajón vitte el Kallust Lira Sanra az Endor után, ami jelzi, hogy a Lázadókkal voltak még akkor is. Mivel az egyikük hírszerző, a másikuk meg inkább szárazföldi katona, így nem sok szerepük lehet egy űrcsatában, a holdra meg a Pathfinder kommandót küldték, amiknek nem tagja. 

Mondjuk attól, hogy összetartóak, még járhatnak külön utakon, ez még a való világban is így megy. Eleve már a Rebels folyamán is sokszor jártak külön utakon. Az évadkezdés során Kanan, Ezra, Zeb, Sabine és Chopper a Mandalore-on volt, míg Hera külön utakon járt a Yavin IV-en. Később Hera otthagyta a csapatot Chopperrel a Lothalon. És valószínűleg mindkét esetben tartósabb időről volt szó. Mindez pedig nem csoda, mivel alapvetően egy katonai szervezet tisztjeiről van szó, nem csoda, ha más-más megbízatást kapnak.

 

Ezért is volt Lothal felszabadítása ugyanolyan renegát akció, mint később Kashyyyk felszabadítása - sőt mondhatjuk, hogy Ezráék szakadárokká váltak, mint Saw. Nem egy, a Szövetség által szentesített akciót hajtottak végre, éppen ellenkezőleg, valószínűleg teljes mértékben szembement a kapott parancsokkal. Mármint abból kiindulva, hogy az atolloni kudarc után elég nehezen bólintottak rá a második támadás tervezetére, s miután az csúfos kudarcot vallott, szerintem a Lázadók Szövetségének politikai vezetése a legbiztonságosabb lyukban bújt el és még bottal hadonászásról sem akartak hallani. Tuti, hogy visszarendelték Hera tábornokot és embereit. A támadás után még azt sem tartom kizártnak, hogy nyíltan elhatárolódtak a lothali eseményektől, nehogy véletlen háborúba lépjenek a Birodalommal, amitől még az eadui támadás után is fostak. Ennek tükrében szerintem minden létező holosávon közölték a Birodalommal, hogy nekik aztán nincs közük a lothali szakadárok terrorakciójához...

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Eljött a búcsú ideje. Eleinte nem éreztem magamhoz annyira közel ezt a sorozatot, mert még ott volt a tüske a TCW elkaszálása miatt, amit akkor nagyon szerettem és az az éra is jobban érdekelt, mint a birodalmi időszak, aztán kezdetben a karakterek sem nagyon ragadtak meg, persze aztán szépen, lassan hozzámnőtt a sorozat, viszont most a végére ért el oda, hogy egyszerűen letaglózott. Érzelmileg ilyen igénybevételt csak a filmek (azokból is elsősorban az Ep. III) és a TCW néhány történetszála jelentett. Ezt a befejezést olyan szépen, érzelmesen és egyben sejtelmesen sikerült véghezvinni, kinyitva ezzel a kaput egy új korszaknak, hogy minden tekintetben kielégítette az igényeimet és felül is múlta a TCW csonka befejezését (mondjuk így pláne fájó, hogy azt nem tudták rendesen befejezni, ki tudja milyen zseniális lezárást találhattak volna ki Filoniék).

 

Ugyan az egész csapat volt a főszereplője a sorozatnak és nem egy ember, mégis, ha valaki köré kellene központosítani a fókuszt, akkor az Ezra lenne nálam. Ezra pedig hatalmas utat járt be (csak úgy, mint Ahsoka a másik sorozatban) és egy igazi vezéregyéniséggé nőtte ki magát a végére. Itt az utolsó részben ez nagyon látványos volt, ahogy Hera meg a többiek indulnak egy konvencionális tervvel és közben Ezra a háttérben egy igazi stratégaként mindent kitervelt, irányított, elrendezett. Tényleg igazi vezető vált belőle és nem csak taktikailag, de érzelmileg is felnőtt. Ő az aki előre megy, ő ment meg másokat, ő áldozza fel magát. Visszautalnék ezen a ponton az előző részre, mert szerintem most még inkább értelmet nyert az az epizód. Nem csupán a misztikum és az Erő elmélyítése, egy érdekes visszautalás formájában a TCW egyik legkülönlegesebb történetszálára, hanem Kanan és Ezra kapcsolatában az utolsó tanításra, ami úgy érzem nem csak azért volt az utolsó, mert Kanan már meghalt és nem tudta tovább tanítani Ezrát, hanem ez volt a legfontosabb és legérzékenyebb téma, amit egy Jedinek el kell sajátítania. Itt ebben a részben egy nagyon komoly próba elé állította Ezrát az Uralkodó (aki újfent zseniálsi volt, csatlakozom a dícséretekhez), a szokásos Sith módszer szerint rájátszani az áldozat gyengeségére, hogy az ne tudjon tudatos döntést hozni, hanem az érzelmei ragadják el. A "jediség" fokmérője, ha van egyáltalán ilyen, az én olvasatomban mindig próbákon világlik ki. Obi-Wan esetében Darth Maul legyőzése az Ep. I-ben, mondjuk Luke esetében a tróntermi jelenet az Ep. VI-ból, Ezra nagy próbatétele pedig szerintem ez volt, amit itt láthattunk. Hasonló volt Kanan megmentésének visszautasítása is, de itt konkrétan a szüleiről volt szó, akiket már nagyon régóta keresett és nem is a múltba kellett volna belenyúlnia. A kísértésnek ellenállás, az elengedés, a szenvedés (ebben az esetben valaminek a hiánya) elviselése mind nagyon jelentős morális, erkölcsi döntéseket igényelnek és Ezra képes volt ezt meghozni, ellenállva az Uralkodó csábításának. Szerintem itt vált belőle Jedi, még ha hivatalosan nem is tekinthető annak, vagy ő magát sem így határozza meg, attól még szerintem az. Kanan áldozatának lényegét, pedig itt a gyakorlatba is átültette Ezra az epizód végi döntésével, ez pedig nekem azt szimbolizálta, hogy átvette gyakorlatilag Kanan szerepét, aki ha rangban nem is volt vezetője, de mégis a csoport szive-lelke volt, aki saját maga elé helyezte a közösséget, ez is a jedik útja. 

 

A többiek egy utolsó nagy csatában pedig megmutatták, hogy mi is a lázadás lényege. Itt gyakorlatilag szinte mindenhonnan, nagyon különböző helyekről, életutakról érkező embereket láthattunk a klónok, csempészek, kalózok képében, de mégis a közös cél és a csapat kohezív ereje volt, ami vitte előre őket. Nagyon jól működtek együtt csapatként, a véksőkig elmentek és a végén megint úgy győzték le Thrawnt, ahogy az képtelen volt reagálni. Thrawn gyengesége abban áll, hogy képtelen az alázatra, ez alatt arra gondolok, hogy elfogadni azt, hogy nem lehet mindent kiismerni. Számára vannak olyan területek, ami elérhetetlenek, de ő mindent kontrollálni akar. Mondjuk a purrgilokra nem feltétlen számíthatott, de mondjuk, ha tudott is volna ilyen eshetőségről, lehet azt is úgy könyveli el, hogy az lehetetlen és így nem is számol velük. Mindenesetre remélem, hogy még viszontlátjuk egy másik sorozatban.

A csapattól való búcsú pedig valami fantasztikusra sikeredett. Hera mindig is egyfajta anyaszerepben volt itt a csapaton belül is és most már szó szerint is azzá vált, Kanan pedig tovább él a gyerekében és így Hera sem csak a veszteségre gondolhat, hanem az a veszteség egyben egy új kezdet is (ez paralell a sorozat lezárásával, amennyiben lesz másik sorozat és így folytatás). Zeb és Kallus párosa az egyik legkülönlegesebb pársítás, amilyet nem hiszem, hogy láttunk volna a Saga-ban. Barátból ellenségek már váltak, de ellenségből barátok, úgy hogy ez már túlmutat azon és itt Zeb a megbocsájtást és a megváltást is elhozta számára, ilyen fordulatot még nem láttam. Itt nem csak Kallusról van szó, hogy számára mit jelentett, ő min ment keresztül az első évad óta, hanem Zeb is óriásit nőtt a szembemben. Korábban csak egy ilyen vicces nagy melák volt, aki benyögi, hogy "Karabast" aztán vadul beleveti magát a küzdelembe (mondjuk még ennyivel is Chewienál klasszisokkal többet tett hozzá az egészhez). Ezzel a húzásával viszont valahogy fölé nemesült annak a korábbi figurának és valami hihetetlen érzelmes befejezést írtak neki. Gondoltam, hogy majd visszatér a lasatokhoz, de azt, hogy így, azt nem! Sabine távozása a csoportból szintén nem lepett meg, korábban azt gondoltam volna, hogy ő majd visszatér a Mandalore-ra, de ott volt az is, amit Ezra még a rész elején mondott, hogy neki itt van az új családja (még, ha Sabine vér szerinti családja valóban él is) és Ezra áldozatával Sabine ottmaradt a Lothalon, ezzel adózva Ezra emlékének. Szerintem ez csak még jobban megerősített a csapathoz való tartozását, mintha Herával + Jacennel akcióztak volna tovább a Lázadásban. Itt már egy új út kezdődött el, az a csapat, amelyet a sorozatban megismerhettünk nincs többé. Ez Kanan halálával indult el ez a folyamat, majd jött Ezra önfeláldozása, Herának is gyereke lett... viszont nem búcsúztunk el végleg Lothaltól, erről Sabine tett. Korábban is éreztem, hogy van kettejük között valami speciális kapocs, nem szerelmi kötédésre gondolok, de valami ami összefűzik őket, talán az, hogy ők a fiatalabb generáció...

 

A végéről meg annyit, hogy Ahsoka feltűnése szerintem kellett. Egyrészt számomra a rész egyik legepicebb pillanata volt, ahogy állt ott és nekem is Luke jutott eszembe az Ep. VII-ből, titkon remélem kapcsolódik valahogy. Másrészt ott volt az is, hogy azt mondta még vissza fog térni (jó mondjuk korábban is megtehette volna), de az, hogy nem az volt az utolsó pillanat, amit látunk tőle - ami már két éve is - hogy elsétál a Malachoron, hanem legalább megmutatták, ezzel sejtetni engedtek (még, ha puszta vak találgatás formájában is) valamit a jövőjéről, szerintem jobb volt, mintha semmit sem látunk belőle. Ahogy az animációs sorozatok képezik az összekötő kapcsot a filmekkel, úgy képezheti az összekötő kapcsot az animációs sorozatokon belül Ahsoka, remélem a jövőben is fontos szerepet szánnak neki! 
Nagyszerű négy év volt (mintha csak tegnap indult volna az egész) és nagyszerű lezárás... köszönjük az alkotóknak! :clap:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Páran kimutatták a neten, hogy amikor Ezra a szülei képéhez beszél, mielőtt Hera odaér a létrához, ráteszi a kezét a hasára. Micsoda odafigyelés ez a háttér részleteire!

Szerkesztve: - Merr-Sonn
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Bár alapvetően jól szórakoztam, több ponton sem vagyok kibékülve a befejezéssel. 

 

1. Ezra vs. Uralkodó - először is nem tetszik, hogy megint előjött a nexus. Szép volt, jó volt, egy rész belefért, de azt szeretném, hogy szépen záruljon le a hely és ne kapjon több súlyt ennél. 

 

Másrészt blamának érzem, hogy először megmutatják, hogy a Császár képes ilyen messzeségből is hatni Ezrára az Erővel (Bilincs), majd mégsem próbálja megölni Ezrát. Még azt mondom oké, hogy először az őrökre bízza, na de amikor látja, hogy nem megy, miért nem varrja el a szálakat? Ezra halála a Császár szemszögéből fontosnak kéne, hogy legyen, ehhez képest... az a baj, hogy nálam itt nagyon kilóg a lóláb azt üzenve: valahogy meg kell oldanunk, hogy Ezra ne Sidiousszal kerüljön szembe, mert ott nincs esélye. Sokkal királyabb lett volna, ha Sidi megbünteti Ezrát és ugyanúgy elzárja, mint anno Mault a TCW-ben, azzal, hogy majd előbb-utóbb megtöri. 

 

2. Lothal sorsa. A Tarkinon át a Sith Nagyurakon keresztül folyamatosan azt látni, hogy a Birodalom vérbe fojt minden ehhez hasonló felkelést. Értem, hogy sokba került nekik eddig is Lothal, értem, hogy nem érné meg alapból visszamenni, de pont a Birodalom eddig látott viselkedéséből következik, hogy ilyen kudarcot nem engedhetnek megtorlatlanul. Valahogy az EpIV előtt nekem egyáltalàn nem fér be egy EpVI végihez fogható ujjongás Lothalon. 

 

3. Ahsoka. Válasz sajna nuku. Örültem volna, ha érdemben kapunk magyarázatot arra, hogy mi van vele, miért nem tér vissza a lázadáshoz. 

 

A rész ettől még szórakoztató, sőt, megható is volt, de a fentiek miatt nem mondanám, hogy ez egy jó lezárása a dolgoknak. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az Ahsoka-szálat szinte biztos, hogy a kövi sorozat, vagy majd az ahhoz kapcsolódó kiadványok valamelyike megválaszolja majd.

 

Lothal-nál nekem az a magyarázatom, hogy nagyon röviddel ezután jöhetett Scarif és Yavin, és ezzel rendesen azt érték el a Lázadók, hogy a Birodalom innentől kezdve erősen rájuk figyeljen, főleg, hogy innentől kezdve nyílt háború van. Szerintem nem értek rá arra, hogy Lothal-t visszafoglalják. Az is lehet, hogy a DS első megsemmisítendő célpontjai között volt, csak a Yavin 4-be beletört a bicskája.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, IndianaAndrisSolo írta:

Az Ahsoka-szálat szinte biztos, hogy a kövi sorozat, vagy majd az ahhoz kapcsolódó kiadványok valamelyike megválaszolja majd.

 

Lothal-nál nekem az a magyarázatom, hogy nagyon röviddel ezután jöhetett Scarif és Yavin, és ezzel rendesen azt érték el a Lázadók, hogy a Birodalom innentől kezdve erősen rájuk figyeljen, főleg, hogy innentől kezdve nyílt háború van. Szerintem nem értek rá arra, hogy Lothal-t visszafoglalják. Az is lehet, hogy a DS első megsemmisítendő célpontjai között volt, csak a Yavin 4-be beletört a bicskája.

A Birodalomról alkotott eddigi ismereteim alapján, ha egy nép az EpIV előtt kivívta a szabadságát, az pont az üzenetértéke miatt TOP1-es prioritást kapott a Birodalomnál, hogy megtorolja. Mivel egy galaxis méretű flottával rendelkeznek, nyilván ők döntik el - triage rendszerrel -, hogy mire "van idejük"/erőforrásuk és mire nincs. Számomra az eddigi művek azt üzenték: a Birodalom az EpIV előtt nem engedte, hogy egy bolygó kiszabaduljon a szorításukból. Ezt amúgy az EpIV után bármikor el tudnám képzelni, de nálam az EpIV előtt nagyon necces.   

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem tudjuk, hogy a Rebels jelenlegi befejezése mennyi idővel játszódik az Ep. IV előtt. Lehet, hogy 1-2 héten belül már ment is a Scarifi csata + Yavin. Szerintem itt pont ezért nem volt válaszcsapás. Valamint azért sem, mert sztem a Lothal-t eredetileg a HCs-vel akarták elpusztítani, hogy példát statuáljanak, a HCs felrobbantása után pedig lehet, hogy más lett a fő prioritás + a 2. HCs-nál is lehet, hogy ez tervben volt, csak ugye az se tartott sokáig. Sokkal gazdaságosabb lelőni egy lézerrel a bolygót, mint odacsődíteni egy rakás csillagrombolót, plusz azért talán már ez is kijelenthető, hogy a lothali lázadók működésével minten bizonnyal már a polgárháború lóg a levegőben, és a Birodalom be lehet valamelyest tojva, elvégre a három fő emberüknek meggyűlt a baja velük: Tarkinnak, Thrawnnak, Vadernek. Sőt, tkp. Palpatine-nak is. És az inkvizítorok is fűbe haraptak.

 

Am ez meg nem az első válaszcsapás lett volna a Birodalom részéről, sokadjára küzdötték vissza magukat Ezráék Lothal-ra. Már Vader is vmi ilyesmi miatt jött Lothal-ra a 2. évad elején.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.