Ugrás a kommentre

Évadértékelés


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

  • Ody Mandrell megnyitotta a topikot
  • 2 hónappal később...

Hát, azt se gondoltam volna, hogy az enyém lesz itt az első poszt. 

Az első résznek vagy négyszer ugrottam neki, mire végig tudtam nézni. Aztán ma megnéztem az első négy epizódot. Hát, a grafikai kivitelezés nem nyerte el a tetszésem. Ez a fajta megvalósítás nekem erős visszalépés a Rebelshez képest, a TCW-hez mértem (nálam ez az alap) meg egyenesen kiábrándító. 

A karakterek nem rosszak, de nem is jók. Nagyon remélem, hogy az évad többi részében azért jobban kibontják Kaz, Yeager és Tam karakterét. Talán Yeager a legérdekesebb. Na, meg az idióta droid is itt van. 

Maga a történet eddig (nekem) vérszegény. Nem szoktam a filmek százalékos értékelését figyelembe venni, de a napokban találkoztam egy 63%-os értékeléssel. Ezzel azt hiszem, a látott 4 epizód alapján, ezt jogosnak érzem.

Meg fogom nézni a következő napokban a teljes sorozatot és azt hiszem, Filonitól elvárhatom, hogy elérje legalább a 75%-ot. Dave-ben bízok, mert kedvelem a pasit és szerintem Lucas után a legnagyobb mesélő az sw univerzumában. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Úgy írtál évadértékelést, hogy csak négy részt láttál? :D

Aha! :D Alaposan meglepődtem, hogy egy új sorozat kapcsán nincs senkinek sem mondanivalója itt. Sok hümmögés után vettem a bátorságot. Majd megismétlem, ha láttam a többit is. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

17 órával ezelőtt, M.Laci írta:

Meg fogom nézni a következő napokban a teljes sorozatot és azt hiszem, Filonitól elvárhatom, hogy elérje legalább a 75%-ot. Dave-ben bízok, mert kedvelem a pasit és szerintem Lucas után a legnagyobb mesélő az sw univerzumában. 

Ehhez a sorozathoz már jóval kevesebb köze van Filoninak, ahogy a Rebels 3-4. évadjához is. 

Utóbbiakból már konkrétan semmire nem emlékszem, csak Thrawn-ra és, hogy tetszett az utolsó pár rész.

Erre a sorozatra/évadra szerintem is az egyik legjobb jelző az, hogy "vérszegény", bár inkább én azt mondanám, hogy számomra érdektelen.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az első évad olyan volt számomra mint az EPI. Megmutatta milyen az élet békeidőben az Új Köztársaságban. Ezúttal egy külön szegmenst ragadtak ki ennek ábrázolására, de ezt nem bántam. Ebbe a békés és vicces hangulatba kúszott be szép lassan az Első Rend fenyegetése és a háború szele. Ebből a szempontból nem tudok kivetnivalót találni a sorozatban, szerintem jól oldották meg a feladatot. 

Talán a békeidős korszak miatt, de a hangvétel elég gyerekbarát volt, ami még az elődöket is jócskán "alulmúlta".  Engem csak itt-ott zavart ez, de érezhetően itt most ez a szempont került előtérbe. Persze nagy kérdés, hogy megmarad-e ez a tónus, vagy esetleg később kicsit komolyodik? Meglátjuk. Az utóbbit nehéz elkerülni ha lépést szeretnének tartani az eseményekkel.

Maguk a karakterek nagyrészt jól felépítettek, de amiben igazán erős a széria, az a mellékszereplők ábrázolása. Ebben szinte minden korábbin túl tesz a Resistance. Talán csak Neeku debil viselkedését vitték néhol túlzásba, de ezt jócskán kompenzálta a többiek izgalmas és érdekes karaktere.

 

Szeretem az első évadot, főleg a korszak miatt amit bemutat. Ugyanis az ST-nek úgy kell a világtágítás mint szomjazó embernek egy csepp víz. A Resistance egy jó lépés ebbe az irányba.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Befejeztem én is ,az utolsó 8 részt ledaráltam egy nap alatt.

 

Megmondom őszintén eleinte nem igazán tetszett a sorozat, nem volt túl izgalmas egy állomás életét követni. A hangulata nagyon megfogott, de igazából azért folytattam hogy hogyan kapcsolódik a filmekhez és bővíti-e az ismereteinket.

Aztán a második félévad már nagyon tetszett. Belecsaptak a lecsóba. Döbbenetes hogy az Első Rend milyen pofátlanul átvette a hatalmat az állomáson. Mint a maffia. Nem fenyegetnek szóban ha kell az éttermed, de úgy alakítják az eseményeket hogy bejöhessenek. Dozának semmi esélye nem volt, ráadásul nincsenek a Köztársaság területén, így az Első Rend azt csinál amit akar. Mondjuk a Vérvonalból kiindulva ha a Köztársaság területén lettek volna akkor sem történik semmi amilyen(a régi Köztársaságnál ezerszer rosszabb) Szenátus volt hatalmon.

Az sem volt semmi hogy láttuk hogyan készülhetett a Starkiller, illetve a teszteredményeket. Csak a 2 gyerek maradt életben.

Pár szót a karakterekről.

 

Kaz elképesztően fejlődött jó irányban. Bár most is csetlik-botlik, de már a tökösség is mutatkozott benne a végére. Egyedül talán ő látta a legjobban hogy az Első Rend nem barátkozni érkezett az állomásra. Meg azt hogy nem meghunyászkodni kell, hanem harcolni ellenük. Különben az Első Rend végre nem olyan ostoba mint a Birodalom. Szépen levezették ki lehet a kém. 

 

Tam. Ha szépen akarnék fogalmazni akkor azt mondom hogy okádhatnékom van tőle. A barátai elelnében(akik mindig kiálltak mellette, és akiket ismer hogy jó emberek) beáll egy szervezetbe amiről ordít hogy diktatórikus. Mindezt azért mer egy ismeretlen nő akit 2 órája ismer duruzsolt valamit a fülébe. Mondjuk azt nem értem hogy ott a platformon Yaeger vagy Kaz miért nem mondta el neki mit tettek a Csillagpusztitóval. Ez hiba volt. Az sem mentség Tam számára hogy ő békében élt és hogy a Birodalomban jól éltek a felmenői. Attól az még diktatúra volt. A náci Németországban és a Szovjetunióban is éltek jól családok, mégsem a demokrácia mintapéldányai voltak. Én sem éltem nácik alatt ,de nem vágyom rájuk.

Ráadásul már a lakosság vegzálásánál rájöhetett volna hogy az állomás védőivel nem stimmel valami.

Szóval nem csak árulónak tartom, a barátai szembeköpőjének, hanem még ostobának is. Remélem egy jól irányzott lövedékkel kivonják a forgalomból a kedves barátai.

 

Yaeger és Doza a két öreg veterán nagyon jó.  Két ellentétes oldalról jöttek, de együtt dolgoznak. Doza meg ugye valamiért otthagyta a Birodalmat azaz nem volt a szívügye.

 

 

Neeku-t minden részben agyon akartam lőni, de a végén aztán csak ő mentette meg az állomást. Az meglepi volt nekem hogy a Collossus egy űrállomás, de jó ötletnek tartom.

 

Amik még tetszettek az Hux beszéde, meg az az újdonság hogy közvetítették a rohamosztagosoknak. Szerintem csak nekik, nem az egész galaxísnak ment Hux beszéde és a lövés. Ha a galaxisban egy ilyet leadnak tuti kitör a lázadás az Első Rend ellen. Ráadásul mintha személyi panelen nézték volna a katonák az adást.

A végén meg ott izgultam hogy hova ugranak. Na mondom ha pont az EP8 elejére ugranak és épp megy még a harc, nekik annyi. Még jó hogy Neeku megint adta magát és elrontotta a koordinátákat.

 

Összeségében nagyon tetszett, főleg a második 8 rész ami megmentett számomra az első évadot. Kiváncsi vagyok hova ugranak majd és hogyan tagozódnak be az Ellenállásba.

Most már tudjuk hogy nemcsak a Falconon lévők testesítik meg az Ellenálást, hanem itt van ez a csapat is.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 7 hónappal később...
7 órával ezelőtt, ZoliZoltán írta:

Nekem konkretan az 1. reszt sikerult megneznek félig.Mikor elindult a sorozat.

Olyan erdektelenseget valtott ki velolem,hogy ihajjj.

Tehát akkor nem tudsz évadértékelőt írni igaz? ;) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 évvel később...

Hát ez fájdalmasan középszerű az utolsó pár részt leszámítva, ahol azért legalább érződött a tét. Ha már az ST felvezetése, néztem volna inkább Poe akciózását, mint egy semmi közepén lévő, érdektelen állomás unalmas mindennapjait. Az új Köztársaságból nem láttunk semmit, talán majd valamelyik élőszereplős sorozat bemutatja a Hosnian Prime-ot, ha már az egyik legfontosabb bolygóról van szó, aminek a megsemmisülése egyelőre kicsit lóg a levegőben. Neekuból nagyon elegem volt már egy idő után, kicsit kevésbé tömény dózisban elviselhetőbb lett volna az ostobasága.

 

Ami tetszett:

-Az Első Rend "csendes" hatalomátvétele. Bár már nagyon közel voltunk az Ep. 7 cselekményéhez, mintaszerűen be lett mutatva, hogy milyen módon terjesztették ki a befolyásukat semleges bolygókon. Pryce személyében egy agyafúrt főgonoszt sikerült a képernyőre vinni, aki szépen apránként átveszi az irányítást. Talán egy-két kivégzéssel jobban nyomatékosíthatta volna, hogy vele nem lehet szórakozni, a végére azért egy kicsit lerombolódott a tekintélye a foglyok folyamatos kiszabadításával.

-Az űrhajók és járművek változatossága. Köztük a Colossus, amit nagyon szépen kidolgoztak, ha már ennyi időt töltöttünk rajta. A kreativitásra nem lehetett panasz.

 

Még nem vagyok biztos benne, hogy belekezdek-e a 2. évadba, talán a Bad Batch után. Aki már látta, segítsen ki, megéri a rászánt időt?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 órával ezelőtt, misafeco írta:

Hát ez fájdalmasan középszerű az utolsó pár részt leszámítva, ahol azért legalább érződött a tét. 

 

Ha abban reménykednél, hogy ezzel ráálltak a helyes ösvényre akkor ne tedd!

 

8 órával ezelőtt, misafeco írta:

 

Még nem vagyok biztos benne, hogy belekezdek-e a 2. évadba, talán a Bad Batch után. Aki már látta, segítsen ki, megéri a rászánt időt?

 

Nem. Szerintem a 7, 12, 15. rész amit esetleg érdemesebb megnézni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 órával ezelőtt, misafeco írta:

Még nem vagyok biztos benne, hogy belekezdek-e a 2. évadba, talán a Bad Batch után. Aki már látta, segítsen ki, megéri a rászánt időt?

Ha nagyon ráérsz vállald be, de nagy változás nem lesz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.