Jump to content
Ody Mandrell

2x05 - The Engineer

Recommended Posts

Posted (edited )

5. rész - The Engineer / A mérnök

 

epguidere205.jpg

 

Írta: 

Rendezte: 

 

Helyszín: 

 

Szereplők:

 

Történet

 

 

Érdekességek

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tetszett az alapötlet, hogy egy ilyen szabotázsakciót indít az Első Rend a Colossus ellen, bár az egésznek a kivitelezése egy kissé átlátszó volt. Amikor a rész elején mondják, hogy ez lehet csapda is, már akkor sejtettem, hogy ez bizony az lesz és összességében minden olyan 'túl szép, hogy igaz legyen' módon alakult Nenaval kapcsolatban. Ami miatt nagyon tetszett a rész, hogy többet megtudtunk Neekuról és a korábbi életéről, meg úgy általánosságban azáltal, hogy itt a középpontba került a karaktere (és nem volt zavaró, vagy idegesítő momentuma most) egy kicsit közelebb került hozzám, pedig sosem tartozott a kedvenceim közé. Az Első Rendet is láthattuk, hogy változatos akciókkal próbálják még mindig valahogy kézre keríteni a Colossust és egy kis bepillantást is nyerhettünk a Tierney és Pyre közötti hatalmi harcokba. Sokat mondó volt, ahogy Tierney Pyre orra alá dörgölte a terve zsenialítását és aztán, ahogy Pyre lekezelően megállapította, hogy a terv végül mégsem jött be. Arra kíváncsi vagyok, hogy Nena szereplni fog e még a sorozatban, mindenestre mellette Neeku egy új oldalát ismerhettük meg és beleláthattunk, hogy a mindig jókedvű és optimista felszín alatt azért neki sem teljesen fenékig tejfel az élete és fájó volt látni, ahogy csalódott Nenaban. A Tierney és Pyre között lezajlott interakció mellett érdekes volt még a kalózok helyzete is a Colossuson, itt gyakorlatilag nem kellett sok (egy hirtelen jött idegen vádaskodása) és már majdnem ellenük fordultak Dozaék, úgyhogy csak egy kis szikra kellett ennek a feszült helyzetnek, eddig persze még ők is kitartottak az állomás mellett... és az igazat megvallva nem is várok ebben olyan nagy pálfordulást egyelőre, bár korábban már üzleteltek az ER-el és Kraganből kinézem azt, hogyha jönne egy jó ajánlat ő azért átállna akár a másik oldalra is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Remek rész volt! Neena-n keresztül kaptunk egy kis kitekintést milyen is most a helyzet és a hangulat a galaxisban. Nem sok kellett és máris úgy vélekednek egyesek, hogy itt az Első Rend győzött, és jobb ha szolgálják mert ők a nyerők. Kicsit DJ feeling, bár Neena elkötelezettebbnek tűnt. Sajnos időközben halála is ítélték. Ennyit a győztes oldalról. Az ER egyébként gyorsan rajtaüthetett a rendszereken, gondolom már előre el volt tervezve az invázió.

Tetszett a Neena Neeku szál is (mennyire hasonlít a nevük, ebből még lesz valami :oops: ). Ez egyébként Neeku része is volt, akiről többet is megtudhattunk, a családjáról, arról hogy támogatták, és főleg arról, amit eddig is tudtunk de ennyire szívet melengetően még sose jött át: Neeku végtelen nagylelkű és jószívű lény. Szinte nem is ismerek más ilyen gyermek lelkű és ártatlan, felnőttkorban lévő lényt az SW galaxisban. Jar Jar még a hasonló kategória, de nekem ezzel a résszel Nikto jóval a gunga fülé került, már-már azt mondom, hogy kedvencé vált. :oops: Ez az évad messze jobb az ő szempontjából mint az első, mert itt látszik igazán milyen is ő. Ezzel a résszel mélységet is kapott a karakter. 

A sztori szempontjából borítékolható volt, hogy az ER is feltűnik ami a végén meg is történt. Ismét csak hozták a formájukat, főleg Tierny aki halálra ítélte Neena-t mert nem sikerült elkapniuk a Colossust. Csak halkan jegyzem meg, hogy talán ha lőttek volna rá a rombolóval. :P 

 

Mindent egybevetve nálam ez holtversenyben az évad legjobb része eddig a Quick Salvage Runnal. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 órával ezelőtt, Wilde írta:

és az igazat megvallva nem is várok ebben olyan nagy pálfordulást egyelőre, bár korábban már üzleteltek az ER-el és Kraganből kinézem azt, hogyha jönne egy jó ajánlat ő azért átállna akár a másik oldalra is.

Kragant már egyszer átverte az ER, szóval én annyira nem vagyok benne biztos, hogy csak úgy melléjük állna. Bár amilyen kapzsi...

 

Annak tükrében, hogy az első évadban a kalózok voltak a főellenség jobb karja, kissé fura, hogy most meg ott bandáznak a néppel a kantinban. :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Kragant már egyszer átverte az ER, szóval én annyira nem vagyok benne biztos, hogy csak úgy melléjük állna. Bár amilyen kapzsi...

 

Annak tükrében, hogy az első évadban a kalózok voltak a főellenség jobb karja, kissé fura, hogy most meg ott bandáznak a néppel a kantinban. :) 

Mintha Synara lenne mindig Kragan lelkiismerete, vagy  úgy is mondhatnám ő az "emberarcú kalóz" megtestesítője, akinek a morális iránytűje azért rendben van és igyekszik a főnököt olyan irányba befolyásolni, hogy együttműködőbbek legyenek. Ezzel együtt a konfliktusok nem simultak el, Doza (joggal) tart a kalózoktól, ők meg érzik, hogy ha nem is kezelik őket ellenségként, de azért nem is látják olyan szívesen a platform lakói (bizonyos múltbeli érthető okokból). Szóval azért ez egy kényszerűség szülte szövetség. Kragannek elsősorban inkább az önbecsülésén eshetett csorba, amikor az ER átverte (na nem mintha ez kalòzok között ismeretlen lenne), amit könnyen felülírhat egy jó anyagiakkal kecsegtető ajánlat... persze ekkor léphet közbe Synara. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

A végső esetben ezt is megpróbálhatná az ER. Tam-on keresztül kapcsolatba lépni Kragannal és belülről szabotálni a Colossust. Kíváncsi leszek innen merre tovább. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na, ez egy jó rész volt. Mennyire élvezetesebb, ha Neeku nem pengeti az ember idegeit és Kaz is képes anélkül megmozdulni, hogy orra bukna. Megjegyzem, tetszik, hogy újra és újra céloznak a bénaságára, vagyis még a Resistance keretein belül sem normális az, amit Kaz művel. A rész nézése közben eszembe jutott, hogy ha mindenki látja, hogy ez a kölyök tényleg béna, akkor hogy lett a Köztársasági Haditengerészet pilótája. Aztán eszembe jutott, hogy az első részben az apja maga mondta, hogy ő juttatta be az akadémiára és a haditengerészethez is. Szóval Kazt a hátszele vitte előre, valószínűleg az apja nélkül sosem lett volna pilóta, hiszen tényleg rettenetesen béna a pilótáskodáson kívül szinte mindenben, beleértve a járást is. :) 

 

Na de, a részről. Nagyon örültem, hogy Neeku rendesen lett kezelve és többet is megtudhattunk róla. Ez nagyon kellett a karakternek, és bár én továbbra sem szívlelem, ha ezen a visszafogottabb úton tartanák, még talán meg is kedvelem.

 

Nena érdekes karakter, és szerintem nem most láttuk utoljára. Az Első Rend halálra ítélte "tehetsége" miatt, ezután nem szökhet túl sok helyre el, ha csak nem az Ellenálláshoz, akiknek egyetlen képviselőit ismerik. Általa végre kicsit bepillantást nyerhettünk abba, mi a helyzet a Galaxisban. Az Első Rend előrenyomulása magabiztos, bár ezt már az ep8-ból sejthettük, amikor Rey azt mondta, hogy pár hét alatt beveszik a legfontosabb rendszereket. Úgy tűnik, ez tényleg így van. Mondjuk nem csoda, a Köztársaság hadseregét durván megcsonkították, a maradék a kormány és a vezérkar pusztulása után maradt zürzavarban nem veheti fel szervezetten a harcot, a lokális erők meg nyilván nem jelentenek kihívást az Első Rendnek. Ráadásul, ők harminc éve tervezték ezt az offenzívát, és bár valószínűleg a Csillagpusztító és a Supremacy pusztulása kicsit visszavetette a tervet, szerintem még mindig közel terv szerint haladnak.

 

Az Első Rend szála most kicsit visszafogott volt, bár tetszetős Tierney és Pyre farokméregetése.

 

Viszont két dolog még mindig zavar: a Colossus oldaláról semmi komolyabb utalás nincs az Ellenállásra, Tierney és Pyre oldaláról meg az Első Rendben történt hatalomváltásra. Jó lenne, ha ez végre bekerülne a képbe. Dozáéknak mi az elképzelésük, mi van az Ellenállással? És Tierney és Pyre még mindig azt hiszik, hogy Snoke a fővezér? Azért szerintem ezek lényeges kérdések, pláne az első, hiszen a sorozat címe az, hogy Resistance.

  • Like 1
  • Tetszik 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information