Ugrás a kommentre

SWSAGA Winter Madness - Szabályzat


Donát

Ajánlott hozzászólás

Ebben a topikban összegzésre kerül az SWSAGA Winter Madness szavazásának 2019-es szabályrendszere.

 

A játék célja

A játék célja, hogy a fórum közössége egy 1 hónapon át tartó szavazásos játékban kiválassza kedvenc Star Wars karakterét, a Star Wars Episode IX - The Rise of Skywalker érkezése előtt. 

 

A játék lebonyolítása

A játék során először is egy 32-es főtábla kerül kialakításra. A főtábla egyik felére, azaz 16 helyre automatikusan kvalifikálnak a Saga főbb karakterei. A másik 16 hely selejtezők révén kerül feltöltésre. Ebből 8 helyet kiemelt selejtezőkből (itt csak egy ellenfelet kell a karaktereknek legyőzni a főtáblára kerüléshez), 8 helyet pedig csoport selejtezőkből (itt több vetélytársat kell a karaktereknek legyőzni a főtáblára kerüléshez) tölt fel a fórum közössége. A selejtezők 8 nap alatt fognak lezajlani, naponta 2 selejtezővel, azaz 1 kiemelt selejtező és 1 csoport selejtező kerül minden nap megrendezésre November 8-ától.

 

A selejtezők lebonyolítása után 32 karakter marad versenyben a SWSAGA Winter Madness díj elnyeréséért. A főtáblára automatikusan kvalifikált főbb karakterek ellenfelei sorsolással dőlnek el.

 

A főtábla 16 győztese sorsolást követően kerül a nyolcaddöntős elrendezésbe, ezt követően pedig sorsolás előzi meg a negyeddöntős és elődöntős párosításokat is.

A selejtezők és a legjobb 16-ba kerülés során minden nap 2 párharc kerül kihirdetésre (minden nap este 20:00-tól) és ezt követően 24 órán keresztül (kivéve a döntőt) lehet voksolni a párharcok résztvevőire. A nyolcaddöntőktől naponta 1 párharc kerül kihirdetésre. A szavazás a döntő esetében 48 órán keresztül tart. A verseny optimális ütemezése érdekében a nyolcaddöntőket, negyeddöntőket és a döntőt 1, az elődöntőket 2 szünnap előzi meg.

 

A szavazás módja

Szavazni minden swsaga.hu regisztrált felhasználó jogosult. A szavazási időszak minden párharc esetében a kiírástól (20:00:) a következő nap este 19:59:59-ig fog tartani (kivéve a döntőt, ahol péntek estétől vasárnap 19:59:59-ig lehet majd szavazni). A szavazás végéig a szavazóknak jogukban áll megváltoztatni a szavazatukat. Minden felhasználó egy párharc során egyszer jogosult szavazni. 

 

Döntetlen állás esetén

Döntetlen esetén a következő tiebreaker szabályok lépnek életbe:

1. Amint a döntetlen állás feljegyzésre kerül a szavazás lezárultát követően, a szavazás a holtversenyben érintett versenyzők között újrakezdődik egy óra időtartamig. Ha a pontegyenlőség egy óra után már nem áll fent, akkor a párharcot értelemszerűen az egy óra alatt előnyt szerző versenyző nyeri.

2. Ha az egyórás "hosszabbítás" után a holtverseny újfent fennáll, akkor az a karakter jut tovább, amelyik több élőszereplős (EpI-VIII, RO, Solo blu-ray verzió) filmben szerepelt.

3. Ha a két karakter ugyanannyi filmben szerepelt, akkor az dönt, hogy melyik karakter szerepelt többet élőszereplős sorozat epizódban (The Mandalorian).

4. Ha a két karakter ugyanannyi filmben és sorozatban szerepelt, akkor az dönt, hogy melyik karakter szerepelt először Star Wars filmben (évszám). 

5. Ha az Erő akaratából ez is megegyezne, akkor pénzfeldobás dönt.

 

Selejtezős kialakítás

A selejtezőre kényszerült karakterek két nagy csoportba kerültek szétosztásra. Az automatikus főtáblás helyezést érő 16 helyről épp csak lemaradók 8 kiemelt selejtezős párharcba kerültek, a kisebb karakterek pedig 8 csoport selejtezőbe. A selejtezős és főtáblás helyezések kialakításánál a 2017-es szavazás eredményét is figyelembe vettük. Ebből fakadóan az idei szavazásból a 2 éve leggyengébb teljesítményt nyújtó karakterek kikerültek, helyettük új karakterek kapnak lehetőséget. A főtáblás kialakításnál is történt cserélődés a 2 évvel ezelőtti eredményből kiindulva.

 

A kiemelt selejtezős karakterek egy ki-ki meccset vívnak egy másik kiemelt selejtezős karakterrel a párharc győztesei pedig a főtáblára (TOP 32) kerülnek.

 

A csoport selejtezős karakterek csoportos küzdelmet folytatnak a többi, csoportjukba kerülő selejtezős karakterrel. A 8 csoportból 6-ban élőszereplős karakterek kapnak helyet, 2-ben pedig animációs szereplők. Az élőszereplős csoportokban 4, az animációs csoportokban 5 szereplő harcol a továbbjutást jelentő 1. helyért. A győztesek itt is a főtáblára (TOP 32) kerülnek.
 

Csoport selejtezők listája:

A párosításokat október 21-től egyesével hozzuk nyilvánosságra.

 

A kiemelt selejtezők listája:

A párosításokat október 30-tól egyesével hozzuk nyilvánosságra.

 

A topikok rendje

A szavazásos topikokban kizárólag szavazni és az adott párharcról értekezni lehet majd. A verseny teljes alakulását kommentálni, nagyobb vonalú értékeléseket/eszmefuttatásokat a Kibeszélő topikban tudjátok megtenni. Szavazattok minden nap, hiszen minél többen teszitek, annál reprezentatívabb lesz a játék. Remélem mindenki örömét leli majd a játékban és persze az Erő legyen a kedvenceitekkel! 

 

 

winter_madness_2019_nov.png

winter_madness_2019_dec.png

  • Nagyon tetszik 1
  • Zavaros 1
  • Köszönöm 1
  • Tetszik 2
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vendég
Ez a téma zárva van.
  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.