Ugrás a kommentre

CSOPORT SELEJTEZŐ 7 (Jar-Jar, Lando, Boba, Amedda)


Donát

Csoport Selejtező #7  

29 felhasználó szavazott

  1. 1. Ki jusson a Winter Madness főtáblára?


A szavazás lezárult


Ajánlott hozzászólás

  • Donát megnyitotta a topikot
  • Donát kiemelte a topikot

Nah megérkezett a csoport amire mindenki már nagyon készült. Kétség se férhet hozzá, hogy Amedda gond nélkül lehozza a csoportot.

Talán még Lando az aki kapni fog 1 szavazatot, de másnak esélye sincs itt. 

Szóval a szavazatom Amedda kapja, ki más. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jar-Jart az EP1-ben nem szerettem, kiváltképp az eltúlzott idétlenkedéseit a Tatooine-on, illetve a naboo-i csatában. Viszont az epizód egyik legjobb jelenete is hozzá kapcsolódik, nevezetesen az Amidalával való rövid kis párbeszéde. A második részben már visszafogottabb, az ügyeletes balek. Az hogy, ő a beterjesztője annak a javaslatnak, ami Palpinak túlhatalmat biztosít, nem jelent semmit, hiszen maga a törvény is egy politikai háttéralku eredménye, csak kellett egy személy, aki ezt formailag be is nyújtja. Ez olyan, mint amikor egy törvényjavaslatot névleg egy mezei ogy. képviselő nyújt be, de mindenki tudja, hogy az a kormány előterjesztése. Jar-Jar-nak az EP3-ban már csak statisztálás jut (szomorú arca viszont Padmé temetésén megindító), a sorsát megnyugtatóan rendezi az Utóhatás-trilógia, talán az egyik olyan ritka megoldás ebben a könyvben, ami kimondottan tetszett. Jar-Jar egy eredendően balek figura, akiből később a horderjű események folytán tragikomikus mellékszereplő lesz. Ezzel együtt is soha nem lesz a kedvencem.

 

Lando soha nem volt a szívem csücske, az EP5-ben pláne nem, viszont a ROTJ-ben jelentős szerepet vállal az endori győzelemben, és ott alapvetően szimpatikusabb. Karaktere jelentős mélységeket kap a Solo-ban, ráadásul Donald Glover mérföldekkel jobb színész, mint Billy Dee Williams. Nagyon kíváncsi leszek, az EP9 milyen irányba viszi a karakterét, remélem nem csak egy nosztalgikus faktor, Han-pótlék lesz minden funkció nélkül.

 

A Boba Fett-rajongást sose értettem, király páncél de kb ennyi, nincs valamirevaló akciójelenete, ráadásul a renoméja alaposan megcsappan az idióta halálával is (remélem, nem hozzák vissza, mint anno az EU-ban!). Egyetlen érzelmi megnyilvánulása, amikor Rystáll csábításának enged. Ott hittem el, hogy nem egy droid egy király páncélzat rejteke alatt. :D

 

Amedda a mellékszereplők közül is mellékszereplő. A prequel-trilógiában részenként 2-3 mondat jut neki. Mégis, in-universe jelentősebb, mint sok más szereplő. Minden bizonnyal ő Palpatine legkorábbi ismert szövetségese. A kezdetektől már olyan titkokat tud, mint senki más... hogy egyáltalán, hogy került ennyire Palpi bizalmába, jó lenne tudni, mert ő aztán a legmélyebb Sith-összeesküvésbe is be van avatva. Közjogi értelemben Amedda volt a Galaxis második embere Valorum kancellárságától kezdve a Birodalom bukásáig, mintegy legalább 36 éven át, először alkancellárt majd fővezírként. Aztán a Palpatine utáni Birodalom névleges vezetője egy rövid ideig, de a Coruscant pl. a kezén maradt még annak összeomlása után is, legalábbis névleg. Mindattól függetlenül, hogy egy elvtelen talpnyaló, szerintem érdekes karakter. Vajon az Új Köztársaság vezetői mit tudhattak meg tőle a békekötés után? 

 

Mivel ezt Lando vagy Boba Fett úgy is behúzza, megszánom a kék ördögöt és rá adom a szavazatom. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na nézzük. Jar Jar nem. Boba Fett szokás szerint nem, pedig a múltját ismerve akár ő is lehetne kedvenc, Amedda jól tudja mondani, hogy "order" meg hogy "yes master" de ez nekem kevés, bocs' Dei. :P Lando az aki itt a legnagyobb reputációval és múlttal rendelkezik. Esetleg ha nem létezne a SOLO vacillálnék, de létezik, szóval Lando!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Bár nem gyűlölöm Jar-Jart, az Ep1-ben vannak túlzásba vitt és idegesítő jelenetei. Jó szándékú és szomorú sorsú karakter, ennek ellenére nem érzem közel magamhoz. 
  • Landót sem tartom különösebben érdekes karakternek, bár ezen a Solo sokat javított. Az Ep5-ös árulását sikerült jóvátennie a Ep6-ban, ami pozitívum. Remélem, az Ep9-ben előnyére bővítik a karaktert.
  • A filmek alapján Boba nagyjából csak egy "biodíszlet", de a TCW keretein belül jó kis eredetsztorit kapott. Ami viszont rávilágított, miért lehet sokak számára ilyen cool karakter (a páncélját leszámítva), az a Legendák-beli A fejvadász háborúk-trilógia. Tudom, nem kánon, de számomra olyan szinten élettel töltötte meg és érdekessé tette ezt a karaktert, hogy nem tudok elvonatkoztatni tőle. A könyvek nélkül valószínűleg Landóra szavaztam volna, így viszont Fetté a voksom.
  • Amedda sosem gyakorolt rám nagyobb hatást, Palpatine bizalmasaként nem mutatott semmi extrát.
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ha nem lenne a Solo, ebben a brancsban akkor is Landóra szavaznék, de mivel a Lucasfilm galád módon megcsinálta a Solót, ezért kénytelen vagyok így is Landóra szavazni, akit régebben is jobban komáltam, mint Hant, de aztán képes volt ellopni Solo saját filmjét. Alig várom, hogy az ep9-ben is feltűnjön. :) 

A többiek... Jar Jar, hát ő Jar Jar. Továbbra sincs vele bajom, de szerintem csak Neeku olyan karakter, akivel szemben én Jar Jarra szavaznék. Mas Amedda nagyvezír remek bútordarab Palpatine mellett, szerintem néha le is kell prolni. Boba Fett meg... Nos, Jango Fett másolata, és most az eredetire sem szavaztam, pedig őt bírom, ellentétben a copy-val. :evil:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Donát megszűntette a topik kiemelését

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.