Ugrás a kommentre

Chapter 4: Sanctuary


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

4. fejezet - Sanctuary / Menedék

 

epguidem04.jpg

 

Írta: Jon Favreau

Rendezte: Bryce Dallas Howard

 

Helyszín: Sorgan 

 

Szereplők:

Din Djarin - Pedro Pascal

Grogu

Cara Dune - Gina Carano

Caben - Asif Ali

Omera - Julia Jones

Stoke - Eugene Cordero

Winta - Isla Farris

 

Történet

Mando és a Gyermek megérkezik a Sorgan nevű bolygóra, annak reményében, hogy itt elrejtőzhetnek a Birodalom maradványa és a többi fejvadász elől.

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com

 

 

Pár kitétel.

 

1. A felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tetszett ez a rész is! Főleg a hangulata volt, ami nagyon elvitte. Annyira kellemes volt, és hozzá a remek zene, hogy egyszerűen magával ragadott. Nem ez lesz a kedvenc részem, de nem sokkal marad el a többitől. Valószínűleg pont azért mert annyira bejött ez a chill hangulat, hogy számomra totál megtörte a harc az egészet. Voltak abban is remek pillanatok, de most elsőre annyira nem adta. Talán másodikra. :D

Bébi Yoda továbbra is übercuki és viszi a showt a vicces megjelenéseivel, de nagyon bejött az új karakter is, akivel remélhetőleg még találkozunk.

Na majd még lehet írok róla. Úgyis megnézem ma még legalább 2x. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: 1x04 - Sanctuary

Tetszett... Érezhetően más volt a hangulat, ahol a technika és úgymond "barbár" ezt leginkább a támadókra mondanám. Zene az itt is teljesen rendben. Látvány, akció rendben volt. AT-ST lépegető sose volt ilyen fenyegető. Még kell meg kell néznem felirattal. Az 1-3 jobban tetszett, de ettől ez nem rossz, Baby Yoda nagyon cuki volt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem lehet minden epizód olyan tökéletes, mint az első 3 :D a négy közül ez volt a leggyengébb rész, ami nem azt jelenti persze, hogy nem volt jó :) Jó volt ez, bár hasonló epizódot már láttunk a Clone Warsban is... na meg a sztori nem igazán haladt előre. Viszont megismerhettünk egy új karakterét, és a Mandónkat is tovább mélyítették. Most már egyértelmű, hogy nem valójában nem mandalóri, csak befogadták. A TCW-s flashback sem hiszem, hogy Mandalore-on játszódna.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nos én is csak ismételni tudlak benneteket. Mármint abban, hogy az eddigi epizódok közül ezt tartom a gyengébbnek. Igaz láttunk már ilyet a TCW-ben, de tetszett. Adrián már megelőzött, én is azt akartam mondani, hogy AT-ST még sose volt ennyire fenyegető mint most. Kellett volna pár ewok, ők könnyűszerrel elintézték volna. :D Egyébként titkon reméltem hogy nem hagyja ott hősünk a zöld csöppséget. Pedig tényleg idilli hely lett volna neki. Ez csak egy kis mellékszál volt. Az előzetesek alapján újra látjuk még Cara-t is. Egyébként az "élőszereplős" tooka is adta! :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 perccel korábban, RacerX írta:

tooka

Az nem Loth macska volt? A tooka asszem lila. Amúgy ja, csak egyetérteni tudok az előttem szólókkal. Kicsit gyengébb epizód lett, mint az első három, de tetszett. A hangulat, és persze Baby Yoda elvitte az egészet a hátán. Bírtam, hogy sétálnak Mandoval a bárban, és ott tényleg előjött mennyire pici. A rész végén nagyon elhittem hogy otthagyja a gyereket a falusiaknak. Ki is mondta, hogy az élet amit ő él, nem való neki. Aztán a fejvadász a végén meglepett, azthittem a 3.rész végén a Mandaloriak mindet elintézték, de ezek szerint nem. Érdekes volt, hogy mindenki meg akarja ölni a gyermeket, nagyon érdekel, hogy sikerükt ezt elérnie ennek a cukiságbombának. 5/5

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem remek rész volt ez is! Más hangulatú és tény, hogy nem egyedi sztori, de nagyon hangulatos epizódot láttunk. :) Baby Yoda továbbra is annyira aranyos, hogy már nem találok rá szavakat. :D Cara Dune nagyon szimpatikus karakter, én is remélem, hogy még keresztezik az útjaik egymást Mandóval. Nagyon tetszett, ahogy bemutatták, mennyire nem illik bele ebbe az idilli környezetbe, és hiába szeretné maradásra bírni a szép özvegy, nem maradhat. Szomorú, hogy sem ő nem telepedhet le egy ilyen békés helyen, sem a kicsit nem hagyhatja itt, sőt, sehol máshol sem, hiszem mindig védenie kell ezentúl, az most már világos.

Ez a nyomkövető elég komoly dolog, vajon hogyan működik? 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tényleg ez eddig a leggyengébb rész, de még ez is bőven f*sza volt, és ezt is csak azért mondanám gyengébnek, mert nem elég, hogy a Hét szamuráj átirata, hanem mert már láttuk is Star Warsban. Viszont az epizód remek dolgokat tartalmazott, amik igazán feldobták a starwarsosságot. Kezdjük azzal, hogy láthattunk egy "élőszereplős" tookát. Vaó! Ez a faj eddig csak a TCW-ben és a Rebelsben tűnt fel (utóbbiban voltak a loth-macskák, és ez is az volt), szóval megjelenése a Mandiban egy újabb példaértékű pillanat arra, hogy elmosódjon a határ az élőszereplős és az animációs anyagok között. Sok ilyet még! 

Cara Dune karaktere is bejött. A színésznő eddig még semmiben nem volt szimpatikus, de itt elnyerte a tetszésemet. Főleg azt bírtam, hogy általa kicsit betekintést kaptunk a politikai helyzetbe is. Az egykori birodalmi tisztek levadászásáról már hallhattunk az Utóhatás-trilógiában, szóval ez egy szép kikacsintás volt ama könyvekre, a blkepárti Köztársaság és a békefenntartásra átalakított hadsereg meg a leszerelési törvény utóhatása (szintén az említett könyvekből) - és tudjuk, hogy mit eredményez laza 25 év múlva. Az meg új adalék, hogy a Lázadók Szövetsége is használt shock-troopereket, ez a katonai osztály eddig csak a KNH-ra és a Birodalomra volt jellemző.

Nagy pacsi jár Bryce Dallas Howardnak (azért nem semmi, hogy immár apa és lánya is SW rendező :) ), amiért képes volt az AT-ST-t fenyegetővé tenni. Komolyan, amikor az elején bejelentették, hogy van itt egy AT-ST, és Mando és Cara bátorsága is inába szállt, majdnem felröhögtem. AT-ST, b*szod! Plüssmacik nullázták le őket farönkökkel! De ahogy a vörös "szemekkel" felállt, hőseink fölé tornyosult, és a sötétben, mint valami mechanikus szörnyeteg közeledett a falu felé, ha nem is tudtam elfelejteni azt, hogy két farönk elég lenne ellene, legalább elhittem, hogy tényleg képes ez a vacak fenyegetést jelenteni.

Ami meg Baby Yodát illeti, háááát messze ebben a részben volt a legcukibb! Amikor sunyiban nyúl a gomb felé, megtudtam volna zabálni! :D 

 

Arra viszont már nagyon kíváncsi vagyok, hogyan működik ez a mágikus nyomkövető, mert őszintén szólva, ez a cucc egy nagyon kényelmes megoldás az íróknak. Ez zavar is! Most komolyan, hogyan találja meg az a kis doboz - ráadásul nincs rajta semmi, csak egy ledlámpa, és emellé még pittyeg - a célszemélyt az egész Galaxisban? Mit mér be, és a felhasználó mi alapján követi? Ráadásul, ezek új cuccok lehetnek, mert se a TCW-ben, se a Rebelsben, se a mozifilmekben nem volt ilyenre még utalás sem. Ha az ep5-ben a fejvadászoknak szétosztottak volna pár ilyet, Boba Fett nem lett volna akkor májer.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ami még nagyon tetszett, az a "gólyalábú halászdroid". Imádom az ilyen apróságokat, amik csak még élhetőbbé teszik a Star Wars világát. És egy kis érdekesség: a kék halak, amiket halásztak a falusiak, a krillek, eredetileg a Kaminóról származnak, ez az aiwah-k (a kaminoi szárnyas lények) fő tápláléka. :) 

 

RQsZrNP.jpg

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amúgy az AT-ST lépegető nagyon adta, mint egy állat vagy szörny. Ebben a részben engem egy T-Rex emlékeztet, (khm. Bryce Dallas Howard khm) lábnyom, a hang, itt főleg a menésére gondolok, plusz a két szép piros szeme, meg ahogy a fák mögött állt, meg az, hogy sötétbe volt, volt para.

 

Szerkesztve: - Adrián
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nemrég végeztem a résszel (bár a nátha miatt sokszor megkellett állítanom, mert olyan tüsszögésrohamok törtek rám) , egy kellemes kis chill rész volt, ahogy írták előttem.
Meg egy kis TCW utalás is, azt a részt de szerettem a sorozatban mikor hasonló játszódott le.
Semmi erő és én ezt annyira szeretem. Tudom tudom, nincsen SW erő nélkül, és erő sincsen SW nélkül, de bevallom picit már untam az utóbbi időkben.
Cara Dune karaktere szimpatikus nagyon, a színésznő maga meg imponáló :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem volt ez rossz, lekerült a sisak is. :- ) Kaptunk egy szép zöld, élettől nyüzsgő bolygót is .Ráadásul  41perc, ez is egy csúcs. :-)   A Loth-cat  úgy látszik elsőre nem kedveli az erőhasználókat, pedig nagyobb volt mint a Baby Yoda, a szája meg akkora, hogy egyben, vagy kettőben le is tudta volna nyelni a Kis Yodát mint ő a békát, ettől függetlenűl én kedvelem a Loth macskákat mert aranyosak. A mostani rész is azért megint csak a Mandonk karakterét építgette, megmutatta hogy tud kedves udvarias lenni a hölgyekkel, de ha kell jól arcul is suhintja őket. Ezen az eldugott bolygón is van hírneve a Mandaloriaknak, a szállást adó hölgyön is látszott hogy pontosan tudja hogy egy  Mandalori harcossal van dolga, szimpatikus is volt neki, mellesleg valahol rendesen megtanult lőni is. Ilyen asszony jól jön a háznál. Cara Dune, a volt nehéz gyalogos, ez a katonai osztály a Mandalóriak között is hadrendben van, a harmadik részben a nagydarab Vizla is az volt. Azért rendesen odatette magát, még akkor is ha régebbről ismerik egymást. (nekem legalább is ez jött le)  Erre a szerepre ő megfelelő karakter amilyen háttere van
( Harcművészeti karrierjét thai bokszban kezdte. Részt vett a Mixed Martial Arts, más néven Kevert Harcművészetek versenyén, a World Extrame Fightingban ) Nyugodtan mondhatjuk hogy most a Mandi az adósa  lett , vagy a Kis Yoda, vagy a saját élete miatt, de nem nagyon méláztak el ezen, mint két sokat látott profi harcos akik az ilyen apróságokkal már nem törődnek, nem számolják, csak kölcsönösen tisztelik egymást. Egyenrangú karakterek.  Ez a rész is többször nézős, a harmadik rész 4x volt meg, pedig még nem is kezdtem nagyon elemezgetni.  AT-ST a kiszűrődő piros fény és a sötét háttér ütős volt. 
Nekem így elsőre simán hozta az 1-2 rész színvonalát, de ebben több az infó, ezért 1x2xbiztos meg kell még nézni. :-) Sebaj.

Szerkesztve: - Go Rien Moss
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát nem tudom... Alapjáraton sem jön be ez a rész, de így az első három után borzalom.

Alapból utálom a sorozat fillereket. Cara Dune sehogy nem tudott megfogni, csak egy x. veterán.

A történet is olyan meh, ultra deja vu.

A lépegetős fosztogatók javítottak volna a részen, ha komolyabb fenyegetésnek tűnnek.

Pedig az elején mennyire megörültem, hogy végre erdős táj, meg orkok. Most legalább 3szor kell újranéznem az első 3 fejezetet, hogy ezt elfelejtsem.

Szerkesztve: - starwarsfan1113
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Huh, hát ez egy igen éles stílusváltás volt az első három rész után, de nálam működött. Az Onderonos részekre emlékeztetett a TCW-ből, ott is hasonlóan készítette fel Anakin és Obi-Wan a helyieket a harcra. Számomra a lépegető egyértelműen a rész csúcspontja volt, ahogy először előbukkant a fák közül, az libabőrös volt. Egyébként én nem bánom, ha van néhány ilyen filler jellegű rész is, mert pld. a Mando komoly karakterfejlődésen ment át most is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyedül leszek ezzel, de nekem eddig ez a kedvenc részem a sorozatból.

Kifejezetten tetszett Sorgen, jó volt látni fákat végre az eddigi havas, vulkanikus és sivatagos helyszínek mellett. 

Cseppet se zavart, hogy Hét Szamuráj érzése volt a résznek, ezek sose zavarnak, szóval még a deja vu érzés se vont nálam le semmit. 

Cara Dune :love: Remélem még látjuk az évadban. 

A végén az összecsapás is tetszett, főleg ahogy elbántak a lépegetővel.

 

Most pedig megyek és újra megnézem, mert még csak 4x láttam. :D 

 

Új kedvenc Baby Yoda jelenete:

 

tenor.gif

 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kivégeztem ezt a részt is. Volt egy kis szentimentális beütése a filmnek, amin abszolut nem csodálkozom, hiszen csak Bryce Howard rendezte. Vagyis, azt kaptam, amit vártam. 

Maga a rész nem volt rossz. Nem volt olyan feszes, mint az első 3 rész, ez a játékidőn is látszik. Lehet, hogy ez az első évad  nyugvópontja. 

Cara nekem bejött. Jól meggyűrném vele a lepedőt... :love: Hagymám maga elverni általa... :yes: Remélem, lesz még közös kalandjaik Mandóval, vagy esetleg, felbérelhetnék ellene.

Az AT-ST fincsi volt, az orkok, mint a Gyűrűk Urabeli testvéreik, igazi fajankók voltak. A TCW-ben volt már egy hasonló rész, az Onderonos részen kívül, amikor Hondo Ohnaka akarta betakarítani a földművesektől a termést. Hondo-t bírtam, ezek az orkok csak szimplán ostobák, stílus nélkül. 

Sajnálom, hogy Baby Yodának nem találták meg a megfelelő búvóhelyet. Mandónak kell levadásznia mindegyik fejvadászt, aki üldözi őket, vagy ki kell sütnie valamit, amivel megoldódna minden problémájuk. 

Az eddigiek:

1: 10/10

2: 10/9

3: 10/10

4: 10/7

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 perccel korábban, cyrano írta:

Kivégeztem ezt a részt is. Volt egy kis szentimentális beütése a filmnek, amin abszolut nem csodálkozom, hiszen csak Bryce Howard rendezte. Vagyis, azt kaptam, amit vártam. 

Maga a rész nem volt rossz. Nem volt olyan feszes, mint az első 3 rész, ez a játékidőn is látszik. Lehet, hogy ez az első évad  nyugvópontja. 

Cara nekem bejött. Jól meggyűrném vele a lepedőt... :love: Hagymám maga elverni általa... :yes: Remélem, lesz még közös kalandjaik Mandóval, vagy esetleg, felbérelhetnék ellene.

Az AT-ST fincsi volt, az orkok, mint a Gyűrűk Urabeli testvéreik, igazi fajankók voltak. A TCW-ben volt már egy hasonló rész, az Onderonos részen kívül, amikor Hondo Ohnaka akarta betakarítani a földművesektől a termést. Hondo-t bírtam, ezek az orkok csak szimplán ostobák, stílus nélkül. 

Sajnálom, hogy Baby Yodának nem találták meg a megfelelő búvóhelyet. Mandónak kell levadásznia mindegyik fejvadászt, aki üldözi őket, vagy ki kell sütnie valamit, amivel megoldódna minden problémájuk. 

Az eddigiek:

1: 10/10

2: 10/9

3: 10/10

4: 10/7

 

A Cara típusú nők nekem is bejövősek, de azért nem adnám olcsón a bőrömet , lássa hogy legalább megpróbáltam a lehetetlent. :-) Esküvő után gondolom én mosogatnék, meg tisztogatnám a fegyvereit, ő meg vadászna, + megvédene ha kell. Bár az már elég eldurvult világ lenne ahol egy ilyen nőnek kéne megvédenie. 
Hondo Ohnaka egy szerethető csirkefogó, Cad Bane light kiadásban. Most az egyik kedvenc jelenetem az volt amikor Mandó kínyította a kincsesládáját, egy fél hadseregnek elég lenne.
Látszik hogy a biztosra megy , ha a két kedvence csődöt mondana.  
 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Elég gyenge eresztés volt, de az első három után lehet egy gyengébb is, megbocsájtjuk. Szegény főszereplő elég rosszul láthat abban a sisakban, mert 23:15-nél, amikor bemennek a pia főzdébe kb. 3x próbálkozott elrakni a stukkerét, és dugta szerencsétlen mindenhová de nagyon nem jött össze neki :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én is megtekintettem. Háááát.... rosszabbra számítottam. :D

Kellemes csalódás volt. Örültem ennek a nyugodt hangvételnek. Mandinkról újfent kitudódott néhány dolog. Mibe fogadjunk, hogy ha majd mi is láthatjuk az arcát, akkor lesz valami heg a pofiján? :D

 

Howard szépen megrendezte a részt. A T-Rex -es jelenetet adtam, végre félelmetes volt az AT-ST. Komolyan, mit szívtak a régi trilógia készítői, amikor készítették a "szent" 3-ast? Különösen arra gondolok, amikor a macik simán elintéztek egy lépegetőt. :lol: Itt meg a két piros szemmel majdnem bement alám egy barna maci... nem sokon múlott. :D

 

Cara karaktere meglepett: nem volt szimpi a színésznő, de egek atyja, ez a rész megváltoztatta a róla gondoltakat. Kemény volt, az akciója a lépegető ellen a végén tetszett.

Baby Yoda meg egyem meg. Hát végre illemet is tanul majd? A béka túlélte. :yeah:

 

Ez a nyomkövető engem is baromira érdekel, hogy hogyan is működik. Remélem a következő részekben elmagyarázzák nekünk, ha meg nem, remélem jön valami bölcs magyarázat Pablo atyánktól. (Persze bögrével a kezében magyarázzon, úgy kell azt. :P)

 

Összegezve: bár nem a legjobb a rész eddig - egyelőre a leggyengébb - de a nyugodt percek, a kémia a karakterek között - Baby Yoda :oops: - és a rész atmoszférája ezzel a Hét szamurájos stílussal - emlékeztetett a TCW Bounty Hunters c. részére is - megvettek kilóra. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Bárcsak minden rész ilyen "gyenge" lenne. :clap2:

 

Nekem tetszett a heti Mando adag, az 1-3. részhez képest eltérő stílus (nem minőség) ellenére is. Számomra eddig szerencsére hozza az elvárt színvonalat a sorozat. A történet eredetiségének hiánya nem zavart különösebben, a hangulat, a karakterek és a látvány ismét gyorsan beszippantottak. A TCW Bounty Hunters részére hajazó botos gyakorlatozást leszámítva eszembe nem jutott azon agyalni, hol láttam már ezt a felállást. 

 

Amit továbbra is baromi erősnek érzek, az a hamisítatlan SW-hangulat! A sorozat képi világa lenyűgöző, remekül eltalálták a legutolsó apróságig, amit öröm nézni. :clap: Látszik, hogy hozzáértő és SW-szerető, az univerzummal tisztelettel bánó alkotók kezében van. Az ehhez hasonló kis falukon keresztül jobban megismerhetjük a messzi-messzi galaxis hétköznapibb oldalát, ami még realisztikusabbá, emberközelibbé teszi azt. Ha a világ- és karakterépítés oltárán fel kell áldozni az akciót, ezer örömmel. Nem mintha ebben a részben nem lett volna akció és feszültség. Pozitívum, hogy új réteget adnak az olyan régebbi, ikonikus elemeknek, mint a B2-es super battle droid, vagy az AT-ST. Sokkal fenyegetőbbnek hatottak ebben a sorozatban, abban a nyúlfarknyi játékidőben, mint korábban valaha. Baromi hatásos volt pl. a sötétben, vörös "szemekkel" világító lépgető, amint előcsörtetett a fák közül, és érezni lehetett a falusiakat fenyegető veszély súlyát. Hangulatteremtés: csillagos ötös! 

 

Az élőszereplős loth-catért nagy pirost pont. Imádom az ehhez hasonló kapcsolódási pontokat, főleg, ha animációsból élőszereplősbe "konvertálnak" át dolgokat. Baby Yoda még mindig cuki, bár ezzel sok újat nem állítok. :) Igazából minden feltűnése aranyat ér, de ezúttal két kedvenc jelenetem is született tőle: az egyik, amikor a küzdő Carát és Mandót nézi a levest szürcsölve, mintha csak mozizna egyet. A másik, amikor a szörnyűlködő gyerekek láttán inkább kiköpi a békát, és nem érti, hogy mi rosszat csinált... :D

 

23b5d11b6f1a389cc50e90c01faab629.png

 

A nyomkövető működésére én is baromi kíváncsi vagyok. Gondolom, az egyedi biometrikus azonosító alapján képes megtalálni a célszemélyt. Ehhez ismerni kell az illető utolsó tartózkodási helyét, ami leszűkíti a korlátolt hatótávú keresés paramétereit. Aztán, minél sűrűbb a csipogás, annál közelebb a célpont. Remélem a későbbiekben részletezik ezt, illetve a "kódláncot" is.

 

Cara Dune és Mando kapcsán tetszett, hogy egyenrangú feleknek ábrázolták őket. A csajszi kellően talpraesett, és laza, nekem szimpatikus volt a látottak alapján. Mint csaj, nekem annyira nem jött be (csak hogy legyen egy ellenvélemény is). :P 

 

Megfordult a fejemben, hogy Mando hátrahagyja Baby Yodát, mert tényleg ideális, békés élete lehetett volna neki a Sorganon, a banditák kiiktatását követően. Jó, hogy Mando belátta a szakmája veszélyeit egy gyerekre nézve, de azért örülök, hogy egyelőre nem kell megválnunk zöld kis barátunktól. Egyébként kissé "gonosz" húzás volt a behozása, mert így igen fájó lesz elengedni, ha eljön az ideje.

 

Összességében szórakoztató rész volt, "filler" ide vagy oda, én zabáltam, mint Baby Yoda a levest... :)  

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.