Ugrás a kommentre

Chapter 5: The Gunslinger


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

5. fejezet - The Gunslinger / A fegyverforgató

 

epguidem05.jpg

 

Írta: Dave Filoni

Rendezte: Dave Filoni

 

Helyszín: Tatooine

 

Szereplők:

Din Djarin - Pedro Pascal

Grogu

Toro Calican - Jake Cannavale

Peli Motto - Amy Sedaris

Fennec Shand - Ming-Na Wen

Riot Mar - Rio Hackford

Dr. Mandible - ???

R5-D4

 

Történet

Mando és a Gyermek útja a Galaxis középpontjától legtávolabbi bolygóra, a Tatooine-ra vezet. A fejvadász reméli, hogy itt a Céhen kívül is találhat munkát.

 

Érdekességek

- Amikor a Mandalori először kommunikál a Tusken Fosztogatókkal, a jelbeszéde a következőképpen fordítható le: "Vadászunk, és engedélyt kérünk, hogy átkelhessünk a területeteken." Ez az egyszerű válasz arra a kérdésre, hogy "Miért jöttetek ide?"
- Tiszta fotó utalás látható a Mos Eisley-i kantina ajtaja felett lévő műanyag jelen, melyet a The Mandalorian gárdája nyújtott a Star Wars: Egy új remény forgatási dizájnere, Roger Christian kantina szakértő, Tom Spina látványtervező és a Lucasfilm kreatív executive producere, Pablo Hidalgo számára. Chris Reiff Star Wars illusztrátor csinálta a végső kantina jelet, melyhez kiaknázta a Los Angeles-i forgatást a The Mandalorian: Chapter 5-höz.
- A Mos Eisley-i kantina boksza, melyben a Mandalori leül tárgyalni Toro Calicannel ugyanaz, ahol Jabba a Hutt kifutófiúját, Greedót is utolérte a vég az 1977-es Star Wars: Egy új reményben. Calican ugyanott ül, ahol Solo is, csaknem egy évtizeddel korábban.
- Fennec Shand, a The Mandalorian Chapter 5: "The Gunslinger" részéhez készített sisakja esetében, Brian Matyas koncepciós művész utalást tett a középkori lovagi sisakokra, némi nőies és agresszív vonásokkal kiegészítve azt. Shand ruházata esetében Matyas a geometriai formákkal, a divatos színekkel és ruhaanyaggal akart reflektálni a nő szerepére, mint felső kategóriás orgyilkos. A látványterv részeként, Matyas utalni akart Felhőváros adminisztrátor bárójának, Lando Calrissiannak az öltözékén látható formákra és vagyonra.

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com

 

 

Pár kitétel.

 

1. A felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A legjobb epizód volt eddig, csak azt sajnálom, hogy alig haladt előre a történet megint... Gyakorlatilag a rész végi cliffhanger volt az egyetlen pont, ahol továbbhaladt a főszál. Én Greef Cargára tippelek, szerintem ő találta meg a holttestet.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Örülök, hogy a jelek szerint a nemzetközi fórumokon a túlnyomó többség élvezte a részt. Sajnos én ehhez nem tudok csatlakozni. Hiába voltak jó pillanatai összességében nem igazán tetszett. Szerintem a Disney-érában eddig ez volt a leggyengébb élőszereplős produkció. Remélem újranézésekkel javul a helyzet.

Ami jó volt és meglepett: amikor a kezdő fejvadász lelőtte a csajt. Illetve az elején a hajók párharca nagyon baba volt.

  • Nem értek egyet 2
  • Szomorú 1
  • Meglepő 3
  • Tetszik 1
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kezdem azt érezni hogy ennek a baby yodanak ( megtalálásának és megmentésének)  igazából semmi nagy jelentősége nincs a történetben,és mi vártuk csak azt hogy majd kiderül hogy miért keresik,miért kell másnak,ki ő valójában,honnan van stb,de igazából a készítőknek nincs olyan különös tervük vele,csak ad egy kis keretet a sorozathoz,ami miatt minden részben elkalauzolnak bennünket egy új helyre,szinte különálló részenként.
Azon kivül hogy aranyos,és itt a karácsony előtt el lehet adni majd 80 millió darab plüsst belőle mást nem igazán adott a sorozathoz ha a szívemre teszem a kezem.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 perccel korábban, Bomarr írta:

Az évad vége szinte biztos, hogy Baby Yoda szálára lesz kifuttatva.

Legyen igy,csak ne az utolso resz utolso 20perceben..Csak Én azt vártam hogy lesz egy erős fő száll ami köré fog épülni a sztori.
Ehelyett tényleg az első rész után akár lehetne a maival folytatni a sorozatot,ha valaki nem akarja megnézni a többi részt mert effektív semmi összefüggésük nincs.

Amugy a Tattooine abrazolasaval engem megvettek.

A kedvencem.

Szerkesztve: - miro
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 perccel korábban, miro írta:

Ehelyett tényleg az első rész után akár lehetne a maival folytatni a sorozatot,ha valaki nem akarja megnézni a többi részt mert effektív semmi összefüggésük nincs.

Az első három rész ismerete szerintem kifejezetten szükséges a mostani részhez, hisz azokból derül ki hogy a Mando és a BabyYoda miért utaznak együtt és miért üldözi őt a Fejvadász Céh, illetve hogy a Mando mitől lett hirhedt és miért adna sokat a Céh azért ha beszolgáltatják.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, Bomarr írta:

Az első három rész ismerete szerintem kifejezetten szükséges a mostani részhez, hisz azokból derül ki hogy a Mando és a BabyYoda miért utaznak együtt és miért üldözi őt a Fejvadász Céh, illetve hogy a Mando mitől lett hirhedt és miért adna sokat a Céh azért ha beszolgáltatják.

Az első és a harmadik akkor inkább én így írnám.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nos nekem sem ez lesz a kedvenc részem. A 3. és 1. részt eddig nem lehet überelni nálam. Viszont így is tetszett. Voltak benne hullámvölgyek, de ahogy mindig a hangulata baromira elvitte. Imádom ezt a lassú történetvezetést, de azért az sem ártana ha kapnánk egy történetet, ami jobban foglalkozik a fő szállal, bár ahogy írtátok előttem, lehet ez csak a sorozat vége felé lesz aktuális.

Nem hittem volna egyszer ezt írom, de örültem nagyon Tattooine-nak. Jó volt újra látni és baromi feelinges lett. Kicsit kihalt, de hát nem pöröghet Mos Eisley sem 100on mindig. :D

Aki nekem kicsit lehúzta az a fiatal fejvadász volt. A gyerek játéka engem teljes kizökkentett annyira gyenge volt.

Amúgy ma még tuti megnéztem legalább egyszer, de nem erre a része mondták, hogy lesz valami kapcsolódása a 9. filmhez? Remélem nem az az alak akinek a végén láttuk a lábát. #micsodacliffhanger

De összességében bejött. Az elején az űrharc, a siklókkal bejárni a dűnéket és úgy ámblokk. A sok ismerős dolgot már fel sem sorolom, de azért a Pit droidokat mégis. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A sztori nem haladt, és lehet, hogy nem is igazán fog. Mi van ha a titkos alcím," kalandok egy csecsemővel"?

Nagyon élveztem az űrcsatát, és a nosztalgiavonatot,ami egyszerre volt ep4 és ep1! Kenobi és Luke szirtje! Áhh!

Pit droidok?! Dewback, cantina...Sajnálom. Megvettek kilóra. A speeder jelenet és "huza vona párbaj.."

Én nagyon jól szórakoztam! Még a retro-néni is működött, érdekes szinfolt a fizimiskája és a stílusa is.

Filoni odatette! -szerintem!

 

A gyermek erőérzékeny és lehet, hogy a vére kell. Lehet, hogy még a midichlorián szót is hallani fogjuk, és lehet, hogy köze lesz Sidi-bácsi életbiztosításához a dolognak.

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kalandok egy csecsemővel? :lol:

Bocs,de szőrnyen hangzik.

 

Viszont egy nagyon érdekes véleményt olvastam róla,amivel egyetértek: 

 


“ Most állásfoglalás nélkül írom, hogy teljesen más tónusnak tűnik ez a sorozat, mint amit eddig SW-nak neveztünk. Én ebből arra következtetek, hogy ez egy nagyon elnyújtott karakterdráma, mert ahogy itt valaki korábban utalt rá, Mando jelleme lesz a központi szál. 

Én úgy gondolom, hogy ez egy lassú sorozat marad, nem fognak magyarázni neked semmit. Ettől függetlenül rengeteg embernek fog tetszeni, és lehet, hogy olyanoknak inkább, akik nem imádták a filmeket. “


 

 

Szerkesztve: - miro
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem is értegetem ezeket a "nem halad előre a történet" hsz-eket. Mihez képest? Amit ti vártok? Kit érdekel, hogy szerintetek mit-hogyan-mikor kéne? Nem ti vagytok az alkotók... ennyi. Észre kéne venni, hogy EZ  a történet. Így folyik. Pont így. Ilyen "lassan". Nem megy előre? Hova megy, hátra? Pfff. Felcsesztem magam ezeken. Viszi a gyereket. Menekül előre, ahogy tud. Majdnem elkapták, többször is, többen is az epizódok során. Legalább az évad végét várnátok meg. Nézzétek már meg egyben az eddigieket: honnan-hova jutott, miken ment keresztül... megy ez, csak lehet nem úgy, ahogy ti elképzelitek. Írt már egyikőtök is egy forgatókönyvet? Fejben, ja. Nem hiszem, hogy szívesen olvasnám... És simán benne van akár 3 évad is. Majd kiderül, hogy miért fontos a bébi. Hova sürgetitek a sztorit? Olyan helyszínek és figurák jöttek elő, hogy csak lestem... fan service. Igen. Ez az alapja az egész sorinak, és erre jön a történet. Mintha nem ugyanazt néznénk... bocs, de ideges lettem kicsit. 

Mindegy. Nézem újra, naagy örömmel. Kiscsávó nem egy nagy színész, oké. Ez van. A kék fejű csávó is szar volt, de ez legyen a legnagyobb baj. "Befejezted?" legnagyobb poen, feküdtem. De igazából nincs is kedvem írni semmit, tökre lehúz ez az állandó epizódonként visszatérő vinnyogás, hogy húúú, rövid, nem megy előre, láttuk már szamurájoknál, stb. 

 

Oké, ez is csak 1 vélemény, mint bárkié. De azért örülök, hogy nagyon máshogy látom...

Szerkesztve: - Darth Porg
  • Nagyon tetszik 3
  • Nem értek egyet 3
  • Zavaros 1
  • Szomorú 1
  • Tetszik 4
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 perccel korábban, Darth Porg írta:

Nem is értegetem ezeket a "nem halad előre a történet" hsz-eket. Mihez képest? Amit ti vártok? Kit érdekel, hogy szerintetek mit-hogyan-mikor kéne? Nem ti vagytok az alkotók... ennyi. Észre kéne venni, hogy EZ  a történet. Így folyik. Pont így. Ilyen "lassan". Nem megy előre? Hova megy, hátra? Pfff. Felcsesztem magam ezeken. Viszi a gyereket. Menekül előre, ahogy tud. Majdnem elkapták, többször is, többen is az epizódok során. Legalább az évad végét várnátok meg. És simán benne van akár 3 évad is. Majd kiderül, hogy miért fontos a bébi. Hova sürgetitek a sztorit? Olyan helyszínek és figurák jöttek elő, hogy csak lestem... fan service. Igen. Ez az alapja az egész sorinak, és erre jön a történet. Mintha nem ugyanazt néznénk... bocs, de ideges lettem kicsit. 

Mindegy. Nézem újra, naagy örömmel. Kiscsávó nem egy nagy színész, oké. Ez van. A kék fejű csávó is szar volt, de ez legyen a legnagyobb baj. "Befejezted?" legnagyobb poen, feküdtem. De igazából nincs is kedvem írni semmit, tökre lehúz ez az állandó epizódonként visszatérő vinnyogás, hogy húúú, rövid, nem megy előre, láttuk már szamurájoknál, stb. 

 

Oké, ez is csak 1 vélemény, mint bárkié. De azért örülök, hogy nagyon máshogy látom...

 

Nekem ez a fajta történetmesélés (filler epizód, aminek köze nincs a főszálhoz, a végén egy csattanóval, ami előrébb löki a történetet - sok sorozat él ezzel amúgy) nem jön be. Ennyi. Nem kell ezen felhúznod magad. Én azt vártam, hogy nem egy Rebels szerű epizodikus sorozatot kapunk, hanem egy GoT szerűt. Az első 3 rész pl. nagyjából ilyen volt, onnantól kezdve meg mintha lazán kapcsolódó kalandokból állna a sorozat.

Szerkesztve: - Yoda József
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 perccel korábban, Darth Porg írta:

Mi a fő szál? :))) Ez. Mennek. Aztán majd kiderül mi van a gyerekkel, stb. De értelek, okés. 

Na igen, de én pont azt vártam volna, hogy minden epizódban közelebb kerüljünk a rejtélyhez, hogy mégis mit akarnak a kölyökkel, meg kinek kell stb...

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az is lehet, hogy végül én is elégedetlen leszek a történettel. Hogy kevéskének fog tűnni, és csak a hangulat és látvány lesz nálam 5*. De bízom bennük annyira, hogy nem nyúlnak mellé. Van itt bőven lehetőség, nem hiszem, hogy elcsesznék. Ez egy szakma! És Filoniék nagy májerek. ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 perccel korábban, Darth Porg írta:

Nem is értegetem ezeket a "nem halad előre a történet" hsz-eket. Mihez képest? Amit ti vártok? Kit érdekel, hogy szerintetek mit-hogyan-mikor kéne? Nem ti vagytok az alkotók... ennyi. Észre kéne venni, hogy EZ  a történet. Így folyik. Pont így. Ilyen "lassan". Nem megy előre? Hova megy, hátra? Pfff. Felcsesztem magam ezeken. Viszi a gyereket. Menekül előre, ahogy tud. Majdnem elkapták, többször is, többen is az epizódok során. Legalább az évad végét várnátok meg. Nézzétek már meg egyben az eddigieket: honnan-hova jutott, miken ment keresztül... megy ez, csak lehet nem úgy, ahogy ti elképzelitek. Írt már egyikőtök is egy forgatókönyvet? Fejben, ja. Nem hiszem, hogy szívesen olvasnám... És simán benne van akár 3 évad is. Majd kiderül, hogy miért fontos a bébi. Hova sürgetitek a sztorit? Olyan helyszínek és figurák jöttek elő, hogy csak lestem... fan service. Igen. Ez az alapja az egész sorinak, és erre jön a történet. Mintha nem ugyanazt néznénk... bocs, de ideges lettem kicsit. 

Mindegy. Nézem újra, naagy örömmel. Kiscsávó nem egy nagy színész, oké. Ez van. A kék fejű csávó is szar volt, de ez legyen a legnagyobb baj. "Befejezted?" legnagyobb poen, feküdtem. De igazából nincs is kedvem írni semmit, tökre lehúz ez az állandó epizódonként visszatérő vinnyogás, hogy húúú, rövid, nem megy előre, láttuk már szamurájoknál, stb. 

 

Oké, ez is csak 1 vélemény, mint bárkié. De azért örülök, hogy nagyon máshogy látom...

Kit erdekel? Miert kinek csinaljak a sorozatot? Nem a nezoknek?
Ja hat amugy eltalaltad. Ez,Illetve ennyi a foszall,mennek. Egyszeru,mint a te gondolkodasod.

Ezert tudsz is vele azonosulni.. :lol:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

21 perccel korábban, miro írta:

Kit erdekel? Miert kinek csinaljak a sorozatot? Nem a nezoknek?
Ja hat amugy eltalaltad. Ez,Illetve ennyi a foszall,mennek. Egyszeru,mint a te gondolkodasod.

Ezert tudsz is vele azonosulni.. :lol:

Azért eddig értelmesebbnek tűntél.:45:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na, lehiggadtam. Senkit nem akartam megbántani, nyilván. Máshogy látjuk, jogunk van hozzá. Nekem 5 rész után nagyon adja a tempo, érezni "vélem", hogy mit akarnak és hogyan az alkotók. Bejön. Erősen fogalmaztam talán, mert néha nehezen értem, hogy mások mit nem értenek-éreznek egy számomra nyilvánvaló alkotói megoldásban. Pedig nyilván ízlés dolga, hogy kinek miért működik vagy nem amit lát. Én nem érzek helybetopit, jók az arányok, megyünk előre, lassan. Majd ha visszatér a kliens és a doki... stb. Ki tudja kik és mi jön még... és akkor jön a Fő szálnak gondolt yoda-misztikum. Remélem. :) Ebben a részben is olyan dolgokat kaptam, amik simogatják rajongó lelkemet, alig várom, hogy lássam a folytatást. Nem tudom máshogy leírni. Nekem ez elég, és sokkal több olykor, mint amire anno számítottam.

 

Peace, bazdddmeg!  ;)

Szerkesztve: - Darth Porg
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, miro írta:

Kalandok egy csecsemővel? :lol:

Bocs,de szőrnyen hangzik.

 

Viszont egy nagyon érdekes véleményt olvastam róla,amivel egyetértek: 

 


“ Most állásfoglalás nélkül írom, hogy teljesen más tónusnak tűnik ez a sorozat, mint amit eddig SW-nak neveztünk. Én ebből arra következtetek, hogy ez egy nagyon elnyújtott karakterdráma, mert ahogy itt valaki korábban utalt rá, Mando jelleme lesz a központi szál. 

Én úgy gondolom, hogy ez egy lassú sorozat marad, nem fognak magyarázni neked semmit. Ettől függetlenül rengeteg embernek fog tetszeni, és lehet, hogy olyanoknak inkább, akik nem imádták a filmeket. “


 

 

Naná, hogy szörnyen hangzik! Bár elmaradt a kacsintó smiley, de a lényeg hogy a sorozat stílusát akartam meghatározni ezzel a furcsa suta szókapcsolattal!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem volt rossz rész, de szerintem is az eddigi leggyengébb. A kikacsintások a New Hope-ra nagyon tetszettek (buckalakók, Mos Eisley, stb.), de ezeken kívül szinte már mindent láttunk a sorozatban a mai eseményekből. Apropó, ti észrevettétek az utalást a 3. epizódra (high ground)? :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hova lett a Mandi nagy puskája? Enélkül meztelen. De a fejvadász csajnak, (aki egyébként jó pár sci-fi -ben szerepelt) a sisakja és módosított MK puskája is tetszett, azt is megtartottam volna.
A buckalakóval való alkudozás is remek volt, ők vannak itt itthon. Eddig mindenki kapásból rájuk támadt, pont a Mandi nem. Az űrcsata, hát a Mandalori hajója nem egy Slave 1. Sok találatot kapott de kibírta, de lehalt a rendszer. Ahogyan átkapcsolt a "tartalék" rendszerekre , vagy újra indította a rendszert, az kifejezetten tetszett. Amit kezdek unni, az az hogy a Kis Yoda mindenhonnan kiszabadítja magát, lehet ezért keresik, egy szabadulóművész, aki sok pénzt hozott a konyhára amíg meg nem szökött. Miért nem bírt aludni a hajón, meg milyen hangok jöttek a hajóról, hogy a karbantartó csaj majdnem beszart? Öszességében nem volt rossz a rész, pláne hogy voltam Tunéziában Luke házában, ami ugye a Tatuinon van, ami meg  a filmbéli nevét  a dél-tunéziai Tataouine városról kapta. Régi szép emlékek.
Na és a végére de nem utolsó sorban a karókra tűzött rohamosztagos sisakok, ikonikus jelenet, most már tudni hogy melyik bolygó,melyik városa. Egy sisak biztosan elférne nálam a lakásban tisztára suvickolva.

Ha lehet, ne legyen már vérre menő vita arról, hogy halad a sorozat vagy sem, mindenki várt valamit, egy részét megkapta , a másik felét még nem, félig teli a pohár, vagy félig üres, a végeredmény ugyan az, csak a megközelítés más. Mindenkinek 100%-ban tetsző sorozatot nem lehet készíteni, a sorozat egy része tisztelgés a régi részek látványvilága előtt, nosztalgia az "öregeknek" , a másik fele komoly reklám és marketing hogy döljőn a pénz a Disney-hez. Csak maradna meg az egyensúly, akár az erőben.   

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

35 perccel korábban, Darth Porg írta:

Na, lehiggadtam. Senkit nem akartam megbántani, nyilván. Máshogy látjuk, jogunk van hozzá. Nekem 5 rész után nagyon adja a tempo, érezni "vélem", hogy mit akarnak és hogyan az alkotók. Bejön. Erősen fogalmaztam talán, mert néha nehezen értem, hogy mások mit nem értenek-éreznek egy számomra nyilvánvaló alkotói megoldásban. Pedig nyilván ízlés dolga, hogy kinek miért működik vagy nem amit lát. Én nem érzek helybetopit, jók az arányok, megyünk előre, lassan. Majd ha visszatér a kliens és a doki... stb. Ki tudja kik és mi jön még... és akkor jön a Fő szálnak gondolt yoda-misztikum. Remélem. :) Ebben a részben is olyan dolgokat kaptam, amik simogatják rajongó lelkemet, alig várom, hogy lássam a folytatást. Nem tudom máshogy leírni. Nekem ez elég, és sokkal több olykor, mint amire anno számítottam.

 

Peace, bazdddmeg!  ;)

Én értem teljesen mit akarsz mondani, át is érzem, de a leg jobb mondatod a mai napon ez "Peace, bazdddmeg!  ;)"

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lehet, hogy hiányzik pár rövid jelenet a kliensről és a dokiról, esetleg a többi mandaloriról... talán jót tenne a pihi, amíg nem látjuk a színen a főhősöket. Megtörné az eddigi "uncsi" :)  történetvezetést, levegőt kapnánk. Végig színen vannak ők ketten... 

Baromi szomorú volt látni a kihalt kantint. Benne volt minden az eltelt évek történéseiről... droid pultos... nálam ez volt a legerősebb érzelem, amit ez az epizód kiváltott. A hiány... sokak hiánya. :) :( 

Szerkesztve: - Darth Porg
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.