Ugrás a kommentre

Chapter 7: The Reckoning


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

7. fejezet - The Reckoning / A leszámolás

 

epguidem07.jpg

 

Írta: Jon Favreau

Rendezte: Deborah Chow

 

Helyszín: Nevarro, Arvala-7, Sorgan

 

Szereplők:

Din Djarin - Pedro Pascal

Grogu

Gideon moff - Giancarlo Esposito

"Kliens" - Werner Herzog

Kuiil - Nick Nolte / Misty Rosas

Cara Dune - Gina Carano

Greef Karga - Carl Weathers

IG-11 - Taika Waititi

RA-7 - Chris Bartlett

 

Történet

Mando ajánlatott kap egykori megbízójától, Greef Kargától: térjen vissza a Nevarróra, hogy megölhesse a Klienst, aki birodalmi csapataival megszállta a várost. Mando beleegyezik, de mielőtt útba ejtené a bolygót, csapatot szervez magának.

 

Érdekességek

- A forgatókönyv korai változatában, Cara Dune egy "kruch" nevű stratégiai játékban méri össze tudását a sorgani vendéglőben, lebegő fém nyílhegyeket használva a birodalmi lépegetők kicsinyített másaként, amelyek egy csőről lógnak alá. Végül, a birkózó mérkőzés jóval hatásosabbnak és helyénvalóbbnak tűnt, hogy bemutassa a harcos Dune-t, kiaknázva a színésznő, Gina Carano hátterét, mint a különféle harcművészetek bajnoka.
- A visszatekintéshez tervezett jelenetben, Kuiil az ugnaught műhelye rövid időre látható a háttérben, számos képkockát felhasználva az 1. fejezetből.
- A 7. fejezetben történik meg a birodalmi csapatszállító (ITT) második kánon feltűnése, miután a Star Wars: Lázadók számos részében látható volt. Mindkét változat a Kenner Products 1979-es, eredeti Star Wars játékszériájának birodalmi csapatszállító járművén alapszik.
- Az eredeti trilógia koncepciós művésze, Ralph McQuarrie tervezte a sárkánykígyókat a Dagobah mocsárbolygóhoz, melyek a Mandalori és Greef Carga osztagát megtámadó repülő-hüllőszerű lények alapjául szolgáltak. Christian Alzmann koncepciós felügyelő a pteranodon nevű repülő dinoszaurszokról mintázta a lények szárnyait.

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com

 

Pár kitétel.

 

1. A felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én az előző részt az eddigi legjobbnak tartottam, de ez még jobban tetszett.

 

Baby Yoda nagyon meglepett amikor fojtogatni kezdte Cara-t :o Az Erő-gyógyításra számítottam, már a 2. epizódban is ilyesmivel próbálkozott.

 

Kuill :cry:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Először azt hittem, csak egy laza átvezető rész lesz a bagy fináléhoz. Nem készültem egy hálaisten részre. Előszőr a pterodaktilusok támadása, aztán BY bebizonyította, hogy gyógyító ereje van és valószínűleg ezért hajt rá a Birodalom. Aztán Greef pálfordulása, a death trooperek, Gideon moff és a rohamoszi kontingens megjelenése a behjtható szárnyú TIE-jal és a rebelses csapatszállítóval. Végül Kuill halála... :( Ütős volt, na. Pofánütős.

 

És mindez pár órával az ep9 előtt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon jó volt a rész! A cselekmény is visszatért a fő sodorra, és magában úgy simán: izgalmas volt. Rég tapasztaltam ilyet. Az IG-11 rehab jelenetnél még húztam a számat, hogy ez most minek, de úgy minden más telitalálat volt! A TIE nagyon tetszett, ahogy leszállt!

Ja és a repülő dögök; nem a Harc az Endor bolygón-ból van ez a faj is? Ha igen kalap fel, áll le! :clap:

 

@Whill Lehetséges ep 9 kapocs

Spoiler

Valószínűleg lesz erő-gyógyítás a 9-ben és ennyi a kapcsolat.

 

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

25 perccel korábban, Whill írta:

De végül miért volt olyan fontos az Ep 9-hez? Én semmi utalást vagy promót nem vettem észre. A stáblista után se volt semmi.

Volt egy új EP9 promó az epizód előtt/alatt/után a Disney+ -on, lehet csak ennyi, de majd kiderül.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Eddig a 3.rész volt számomra Az epizód. De most ez letaszította a trónról. Egyszerűen annyira jó volt minden. Ahogy Mando összeszedte a társait a munkához, a hangulat az akciók, minden tökéletes lett. Már most látni akarom az évadzárót, hogy mi fog történni a hőseinkkel.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez nekem most 9/10.

Tudtok valamit a a galaxis helyzetéről a polgárháború után? Mivel a kliens utal rá, hogy nem lett jobb a helyzet, talán még rosszabb is. Míg az előző részek alapján, pl. Tatuinon határozottan jobb a helyzet.

Persze az is lehet, hogy csak azon réteg helyzetére gondol, akik a rezsim pozitív felén álltak, tehát nem őket használták rabszolgaként, vagytak dolgoztatták halálra, vagy tették tönkre a bolygójukat a nyersanyag termelés miatt.

Szerk:

Vagy egyszerűen nem ért egyet azzal, hogy ez a politikai eszme hosszútávon kifizetődő. Tehát mindegyik eszme a jólétet tűzi ki alapul, csak abban nem hisz, hogy az Új Köztársaság módszerével ez működhet. Tehát nem arra utal, hogy rosszabodott volna valami, hanem hogy a fenálló alap problémákat nem oldja meg, és a káosz és halál-al a Birodalom nélküli jövőre utal, arra, hogy nem fog semmi változni. Míg a Birodalom volt hatalmon, addig pedig számára volt remény a galaxisra nézve, hogy nem lesz káosz.

 

Szerkesztve: - starwarsfan1113
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez nagyon erős volt, végig. Rendesen megkönnyítette a várakozást a mai premierre, mi délben nézzük a 9.-et. ;) 

 

Baby Yoda überelhetetlen, megint odatették, minden megmozdulása 10/10. Tudtam anno egyből, hogy Mandot is gyógyítani akarta... alap. A pilótáskodást még gyakorolnia kell, most nem volt rá sok ideje. ;)  IG-11... nagy poen volt, szerettem, és még csak most jön a java, tuti, hogy meglepi lesz vele kapcsolatban. Talán marad is Mando mellett, már csak az Öreg emlékére is... vagy túl szentimentális vagyok? Kuiil naaagy kedvencem, éreztem, hogy elveszítjük: a sori elején már beféltettem... de most nem számítottam rá. Szomorú vagyok, de ha már, akkor így. Súlyos volt ez a halál, és ahogy bemutatták, az nagyon Profi. A birodalmi komlink... aztán ő. :(

 

Sárkányok 10/10. Akció a kliensnél szintén. Az a pár mondat a hithű ex-birodalmitól, hmmm. Aztán a halálosztag, és a Tie leszállása. Esposito nagyon adta, baromi hatásos volt a pali, római hadvezérek mintájára, kb. ;) 

 

Hirtelen ennyi, minden pillanatát élveztem, már most idegel, hogy mennyit kell várni a 2. évadra. De ez van, ezt kell szeretni, hiszen This is the way.

Szerkesztve: - Darth Porg
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Eddig messze ez volt a legjobb rész. Még az 1-3 epizódoknál is jobb volt. Nem csak sztoriban és látványban, de a zene is elképesztően hangulatos lett.

Az a helyzet, hogyha ezt a színvonalt képes a jövőben tartani, akkor nálam simán lenyomja az új filmes trilógiát.

 

o7

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tökéletes rész volt. Izgalmas,látványos,voltak finomságok benne bőven. Történt benne végre valami.
3 percenként néztem az időt hogy csak még ne legyen vége.

Sajnálom hogy a 7.részig kellett várni az első igazán kiemelkedő részre,kár a többi töltelék részért.
Biztos volt hogy felpörög az évad végére,hisz a sorozatok így vannak felépítve,de ez nagyon látványos semmittevés volt az évad közepén.
No,de Láthattuk most hogy ilyen amikor nem a Yoda baby étkezési szokásait kell nézni.

Szerkesztve: - miro
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon jó rész volt végre mozdul a story előre, plusz a 4 résznek is adtak értelmet, nem csak egy epizódikus kalandozás a sorozatban, mint az utána lévő 2 rész, bár az 5. rész esetében látok még esélyt arra, hogy a 4 mellé emeljék, ha a 8. részben feltűnik Boba Fett a titokzatos alak akit láthattunk Fennec hullája mellett.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Fantasztikus rész volt, szerintem az eddigi legjobb! Most aztán nem lehet azt mondani, hogy nem haladt a történet. :) 

 

Örültem a visszatérő karaktereknek, Caranak, Kuiil-nek és Carganak is. Kohéziós elemnek is tekinthetők ezek a szereplők, de persze ennél többek is egyben. A sztori nagyon rendben van, tele meglepetésekkel és izgalmakkal. Ilyen pl. a repülő lények esti támadása, ami kicsit a Riddick-et juttatta eszembe. :cool: Baby Yoda végre használhatta gyógyítási képességét, ennek Carga látta hasznát. Szimpatikus volt, hogy ezt meghálálta a fickó akkor, amikor teljes mellszélességgel beállt Mando mellé. Egyébként is jó volt látni, hogy ellenségekként váltak el de most a végére majdnem barátok lettek. 

Cara nagyon jól hozta a hidegfejű, kemény és racionális zsoldost, viszont szegény ugnaught halálán elérzékenyültem. :( Három részben szerepelt, de sikerült annyira közel kerülnie hozzám, hogy megérintsen a halála. Ezáltal Babay Yoda Gideon moffhoz kerülhet, akinek igen csak hatásos belépője volt, hisz egyből lemészárolta a klienset és embereit. Ebből is látszik mennyire nincs egység a Birodalmi maradványok között, gyakorlatilag mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti. A moff belengette mennyire fontos a kis zöldség, és már tényleg nagyon kíváncsi vagyok mire kell nekik. 

 

Bombasztikus fináléra és cliffhangerre számítok! A TROS után ma ez az epizód...jó manapság Star Wars rajongónak lenni. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kuiil! A sorozat legemberibb, legszerethetőbb (Baby "Lobogó Fülű" Yodát leszámítva) karakterét nyírta ki a birodalom. Nem tudta kiélvezni a csendes nyugdíjkort, mert egy igaz(?) ügy mellé állt. Nagyon kár érte. 

 

Remélem Gideon és csapatának mindkét fülét kicsipkézik Mandóék, a kicsit pedig visszaszerzik. Talán az Endoron nem volt ennyi birodalmi, mint itt. Na meg a Death Trooperek. Meggyőzőbbek voltak itt, mint az RO-ban. 

 

A "kisember" fitogtatja a tudását rendesen. :D Amilyen nagy fekete szemei vannak, kinézem belőle, hogy a sith fekete nagy ura lesz, pöttömben. Milyen jó jelenet volt, amikor gyógyított.

 

Az egész rész nagyon jó volt, ahogy fentebb írták, eddig a legjobb. 

Filoni és Favreu nagyon kitalálták.

Nem mellesleg, azért így félbe hagyni a sztorit amit majd 27-én fejeznek be, ha egyáltalán akkor befejeződik, rusnya dolog. Addig kattoghat az agyam. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Egyébként is jó volt látni, hogy ellenségekként váltak el de most a végére majdnem barátok lettek. 

Ok, mint láthattuk Greefnek van valamiféle becsület kódexe, de emellett szerintem gyakorlatias és üzleties felfogású. Mandora is pusztán az üzlet miatt ment rá. És a saját közös problémájuk miatt kereste fel, de most, hogy a kellemetlenségének forrása nincs többé nincs én nem lepődnék meg ha simán elsétálna ha lenne rá lehetősége.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2019. 12. 18. - 12:07, Yoda József írta:

Baby Yoda nagyon meglepett amikor fojtogatni kezdte Cara-t :o 

Szerintem azt azért tette mert azt hitte Cara bántja a Mandot.

2019. 12. 18. - 15:17, csoli1138 írta:

Az IG-11 rehab jelenetnél még húztam a számat, hogy ez most minek, 

Fontos jelenete lesz még annak a robotnak, ezért kellett. :) 

2019. 12. 18. - 17:23, starwarsfan1113 írta:

Vagy egyszerűen nem ért egyet azzal, hogy ez a politikai eszme hosszútávon kifizetődő. 

Ott szerintem az elvei szerint beszél. Pont úgy mint a Centristák a Köztársasági szenátusban. 

27 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

Ok, mint láthattuk Greefnek van valamiféle becsület kódexe, de emellett szerintem gyakorlatias és üzleties felfogású.

Mindenekelőtt nem bűnöző. :) Lehet, hogy simlis de nem tesz rossz fát a tűzre. Mindenesetre meglepetés volt a feltűnése.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Mindenekelőtt nem bűnöző. :) Lehet, hogy simlis de nem tesz rossz fát a tűzre. Mindenesetre meglepetés volt a feltűnése.

Nemrég olvastam a Fejvadász Kódex című könyvet, tudom Legends, de abban elég jól el lett magyarázva, hogy azért nem az a Standard, hogy minden fejvadász legyen egy velejéig romlott alak, mint Bossk. Szóval egyet értek egyáltalán nem bűnöző, csupán fejvadász aki lelkiismeretesen végzi a munkáját, azzal hogy vissza akarta szerezni a Baby Yodát, csupán az üzlete, a Céh jó hírét védte. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ráadásul a Céh-ben bűnözőket üldöznek, szóval mondhatjuk, hogy a törvény oldalán áll. Akár egy seriff. 

Hát azzal már azért finomabban fogalmaznék, mert magányszemélyek akár bűnözők (Jabba) is adhatnak megbízást akárkire, akármiért is, lásd a Kis Yoda sem hiszem, hogy bankot rabolt volna korábban :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Felrakta a Jófogásra!

Mintha a fegyverszekrényében láttam volna egy pillanatra. 
De szerintem jegelve van, mert a forgatás szempontjából sok helyen nagyon nem praktikus a túl nagy mérete miatt.
Egyszóval macerás vele a forgatás, másrészről ez is egy lassú mesterlövész szerű fegyver, a hatása parádés, de lassú a töltése.
Kár érte, mert én is megszerettem, de háborúba ahol sok az ellenfél nem ezt vinném. De például  a Cara számára átadott fegyver az tűzerőben, tűzgyorsaságban szimpatikus, pedig az sem kis darab.
Mellé a pisztoly és a vibropenge, + az egyéb bombák és alkarra szerelhető fegyverek. 
 
 

Szerkesztve: - Go Rien Moss
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.