Ugrás a kommentre

starwarsfan1113

Ajánlott hozzászólás

Kiváncsi vagyok, az itteni sw rajongók közül hányan néznek animéket, valamint akik csak hallottak róluk, azoknak mi a véleménye erről az egész szubkultúráról.

Nyugodtan indítványozzatok kibeszélést az éppen nézett sorozataitokról.

Csak annyit kérnék, hogy a +18-as, és egyébb bizarr dolgokat mellőzük.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kiskoromban megvoltak a szokásos dolgok (Pokémon, Beyblade, stb.), de azon kívül sosem tudott megfogni az anime. Pedig még amikor először megjelentek Magyarországon az anime csatornák, akkor próbálkoztam, de valahogy nekem túlságosan idegen ez az egész világ. Viszont elismerem a művészi értékét, és vitába szállok, amikor valaki sztereotipizálja az animéket, de én magam sosem tudtam rajongóvá válni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sajnos egy ideje már nem nézek anime-ket, úgyhogy ha valakinek vannak jó ajánlatai ne tartsa magában!

 

Pár régebbi sorozat, ami így hirtelen eszembe jut és kifejezetten tetszett:

Cowboy Bebop, Code Geass, Fullmetal Alchemist, Neon Genesis Evangelion, Death Note, Record of Lodoss War, Trigun, Hellsing, Black Lagoon

Újak közül a One punch man tetszett nagyon, de szinte ez az egyetlen amit az utóbbi évekből láttam.

 

Az abszolút kedvencem az 1997-es Berserk. Az szerintem egy mestermű. Kb. annyira rajongok érte mint a Trónok harcáért. Kis híján már az eredeti mangát is kiolvastam. Az animációs sorozaton ugyan érződik az olcsóság, de a karakterek, a hangulat és a sztori valami elképesztő.

 

Filmek közül nagyon szeretem Hayao Miyazaki műveit, meg azokat a filmeket, amiket anime fronton általában klasszikusként kezelnek (Akira, Grave of Fireflies, Ninja Scroll, Perfect Blue stb.). Amit a filmeknél különösen szeretek az a Vampire Hunter: Bloodlust

Itt egy előzetes hozzá:

 

Amiket nem szeretek anime-ban: azok amik nyüglödő tinédzserek köré vannak felépítve.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Régen mocskos sok animét néztem a rövidektől a leghosszabban tartókig, de sajna mostanában kevés az idő így elmaradoztak. Favoritok a One Piece, Naruto, Bleach és a Fairy Tail, rövidekből pedig egyértelműen a Death Note, de persze csomó ínyencség van. :D Most jelenleg csak a My Hero Academiat nézem, de azt is imádom. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

@Bomarr ami mostanában felkapott, és minőségileg jó is:

Dororo: régi Tezuka manga alapján készült, már befejezett. A főszereplő célja az elvett testrészei visszaszerzése a démonoktól, akikkel az apja alkut kötött.

Kimetsu no Yaiba, vagy Demon Slayer: az első évad nem rég ért véget, a következő arcot egy movie-ban dolgozzák fel.

Mindkettő démonokkal foglalkozik. A Dororo a középkori japánban, a másik meg a 19.-20. század fordulóján.

 

@kudar a kimetsu no yaibát neked is ajánlom. Meg talán a dr. Stone-t. Az utóbbiban az emberiség kővé dermed, és párszáz év múlva szabadul csak ki a főszereplő, akinek vissza kell állítani a civilizációt, és rá kell jönnie, hogy tudja megmenteni a többi embert.

Szerkesztve: - starwarsfan1113
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szintén régen rengeteg animét néztem régebben, de sajnos az időhiány nálam is beköszönt. Persze ez leginkább annak köszönhető, hogy képes voltam 1 év alatt háromszor is végignézni a One Piece-t az aktuális részig. :D Ja igen, One Piece a kedven animém, de persze szeretek mást is. Fullmetal Alchemist: Brotherhood, Gintama, Higurashi no Naku Koro ni, Death Note, Durarara és Hayate no Gotoku. Most hirtelen ezek jutnak eszembe, de így gépelés közbe megjött a kedvem egy újabb One Piece maratonhoz. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozom én is a régen animét nézők klubjához... Sőt, nagy rajongó is voltam, anime/japán klubokba is jártam, de a sok weeaboo hülyegyerek miatt sajnos az animét is kvázi megutáltam (tudom, ez így nem helyes, meg a SW-t se utáltam meg a sok gyökér purista miatt, de na, ez van...)

 

Az Inuyashával kezdtem, igaz picit idejét múlt a grafika, de a sztori nagyon ott van, csak hát közel a vége fele abbahagytam, de sztem majd újra felelevenítem... A kedvenceim voltak még a Yu Yu Hakusho, Naruto, Full Metal Alchemist, Full Metal Panic, KiddyGrade, Jigoku Shoujo (Pokoli Lány), Death Note, Paradise Kiss, Gravitation, Yu-Gi-Oh, Tokyo Mew Mew, Kaleido Star; szal változatos műfajokban nyomtam, de alapvetően az old school választékból kedveltem animéket mindig :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem az animével való első találkozásom (mint szerintem a korosztályomban minden srácnak) a Dragon Ball-al történt és persze a mai napig az a favorit. Dragon Ball előtt mindig a Sailor Moont adták így abból is jó sok részt láttam :D Dragon Ball betiltása után jött a Pokémon és mint mindenki abban az időben én is néztem és gyűjtöttem mindent amit csak lehetett belőle, mai fejjel azonban már nem nagyon hoz lázba. Aztán volt még Inuyasha is abban az időben, de azt már nem nagyon követtem (nemrég már sokadszorra kezdtem bele, hogy végignézem, de valamiért kifullad mindig). Ezek után az animés pályafutásom parkolópályára került, leszámítva, hogy amint bejött széles körben az internet és a letöltések akkor a Dragon Ball fennmaradó részeit végignéztem. Aztán kb. 10 éve ismerkedtem meg a Narutoval, a Bleach-el és Full Metal Alchemist-al ezeket végig is néztem, Borutot a mai napig követem, bár szvsz sehol nincs az elődökhöz képest. aztán jött a DB Super amit szintén végigkövettem, láttam az új Broly filmet is ami szerintem a legjobban sikerült film a DB filmek történetében. jelenleg is nézem a Dragon Ball Super Heroes sorozatot ami ugyan csak 8p körüli, de cserében csak a darálás megy benne. :D Kb. 2-3 éve határoztam el, hogy belekezdek a One Piece-be (gyerekkoromban sima tetőantennával tiszta idő esetén elég szépen bejött az ORF1-2 és valamelyiken láttam 1-2 részt, akkor érdekesnek találtam, de lévén nem sokat értettem belőle így annyira nem fogott meg, de aztán ahogy említettem, pár éve elkezdtem nézni, egy évig tartott mire utolértem az aktuális részt, azóta is követem :) Egész estés animékből is láttam párat pl. Appleseed, Ghost in the shells, Akira, Paprika, Nauszika- A szél harcosai, A vándorló palota. Laputa az égi palota. Majd kihagytam sorozatból a Trigunt amit nagyon bírtam, nagy kedvencem még az Afro Samurai is. Hát kb. ennyi a teljesség igénye nélkül, mert tuti hagytam ki valamit :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én megmondva őszintén, nem vagyok annyira benne az animék világában. Persze néztem régen néhányat - ami éppen ment az RTL -en, esetleg a régi Jetixen stb. - de mára nem maradt semmi a Naruton kívül. :D Jelenleg csak azt nézem, ha marad rá időm, akkor 1-2 Shippuden részt megnézek. Valamikor 20 év múlva végzek vele ilyen tempóban. :P

 

Amikre emlékszem azok:

- InuYasha

- Yu-Gi-Oh! (ez szinte gyerekkorom egyik legmeghatározóbb animéje volt, egek, régen annyi kártyát szereztem be, hogy a régi éjjeliszekrényem egyik fiókja tele volt csak kártyalapokkal :D)

- Pokémon (régen szerettem, ma már nem fűz hozzá nagy kötelék, de emlékszem rá halványan és az egyik filmet, amit "Mewtwo visszatér"-nek hívtak, na az nekem régen nagyon tetszett)

- Bakugan (a CN egyik legjobb animéje volt. Nagyon szerettem, talán még golyóm is volt - ne úgy értsétek :hehe: - az eredeti szériát és az azt követő folytatásokat imádtam, a jelenleg menőket már nem követem)

- Beyblade (nagyon szeretem, bár ez is fakul nálam, különösen az eredeti sorozat, de a Metal Fusion idején újra divattá vált - legalábbis a sulinkban az volt - a pörgőkkel való játszadozás)

- Digimon (emlékszem, hogy néztem, de ennyi. Több nem rémlik. :D)

- Hunter x Hunter (még év elején kezdtem bele, kb. 140 részből áll, ebből már kb. 40 -et láttam, de a nyár óta nem jutott rá időm, szerintem egy egyedi széria, szerethető karakterekkel, ami máig furcsa nekem, hogy van egy fiú karakter, akit egy lány szólaltat meg. :lol:)

- Tsubasa Kapitány (na igen, a foci régen nekem az egyik szenvedélyem volt, pedig szemüvegesként nem volt könnyű sokszor kapusként védeni, egyszer alul meg is kaptam a magamét :P)

- Sámán király (nem tudom, hogy mennyire ismerős ez sokatoknak, de máig az egyik legkedvesebb mesém, bár igaz, itt is kopni kezdtek az emlékek, de régen ezt is rongyosra nézem)

 

Meg ugye Avatar: TLA, és Korra legendája, amik most szóba jöttek, bár ezek már inkább amerikai animék, nem "eredetiek", de jobb megemlíteni őket. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem elég rövid volt az animézős időszakom. Anno hébe-hóba belenézegettem a Dragon Ball-ba és egy idő után leálltam vele. Más animével nem foglalkoztam azóta. mert nem érdekel az a műfaj.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...
2 órával ezelőtt, Dei írta:

Szóval a Netflix, miután megerőszakolta a Death Note-ot, most új prédát szemelt ki magának. 12 részes élőszereplős One Piece sorozatot fognak gyártani.

A gyomrom már most görcsbe van a hírtől. Mivel érdemeltük ki ezt a sorscsapást? 

Plusz Hollywood a Steins;Gate-re is rátette a kezét, azt a Skydance Television fogja csinálni... Írtam is róla a Sorozatok topikban, mert elfelejtettem, hogy Anime topik is van. :D

 

Max röhögünk egy jót :D az eredetit senki se veszi el tőlünk.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Plusz Hollywood a Steins;Gate-re is rátette a kezét, azt a Skydance Television fogja csinálni... Írtam is róla a Sorozatok topikban, mert elfelejtettem, hogy Anime topik is van. :D

Úgy látom nincs megállás, pedig a sok gyatra adaptáció után okulhatnának.

8 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Max röhögünk egy jót :D az eredetit senki se veszi el tőlünk.

Mi igen, valakiknek meg ez lesz az első találkozása velük és azt is rossz adaptáció fomájában.

 

Am elgondolkodtam rajta, hogy a One Piece adaptáció már az elejétől fogha halott ötlet. A sorozat része az egyedi karakter dizájn, amit nem fognak tudni adaptálni élőszereplős formába.

Egy ilye karaktert adaptálni szerintem lehetetlen. One Piece spoiler! Csak akkor nézd meg, ha már láttad az 519. részt!

 
 
 
 
Spoiler

Franky, aki az egyik fő karaktere a sorozatnak. Szerintem élőszereplős formában ez nem nézne ki jól és még enyhe voltam.

latest?cb=20130225034035

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 hónappal később...
  • 3 hónappal később...

Tudnátok ajánlani nekem valami animét, amely hasonló a Death Note-hoz, és mondjuk nem 3-400 részes? A "hasonló" alatt a témáját, stílusát, komolyságát, célközönségét értem (e tényezők közül akármelyik). 

A Death Note az egyetlen anime, amit végignéztem, ráadásul kétszer is, így úgy gondoltam, ezen a vonalon lenne érdemes elindulnom az animéket tekintve.

Szerkesztve: - caseyjones
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 órával ezelőtt, caseyjones írta:

Tudnátok ajánlani nekem valami animét, amely hasonló a Death Note-hoz, és mondjuk nem 3-400 részes? A "hasonló" alatt a témáját, stílusát, komolyságát, célközönségét értem (e tényezők közül akármelyik). 

A Death Note az egyetlen anime, amit végignéztem, ráadásul kétszer is, így úgy gondoltam, ezen a vonalon lenne érdemes elindulnom az animéket tekintve.

Válogass innen: https://myanimelist.net/anime/1535/Death_Note/userrecs

 

Nem mindegyik lesz témáját tekintve teljesen ugyanolyan. A legközelebb a Code Geass áll hozzá szerintem is.

 

Illetve írok én is párat, amelyeknek kicsit másabb témája van, de hasonló kvalitásokkal bírnak (hasonló célközönség, lélektani-pszichológiai, jól kidolgozott főszereplők és karakterinterakciók)

 

Steins;Gate

- téma: időutazás

- forrásanyag: Visual Novel

- epizódszám: 24

- Pro: Elképesztően részletesen kigondolt időutazós történet, amelynek a nyugati médiumok között is alig akad párja. Zseniális atmoszféra. Szerethető karakterek. Lassan indul, mert nagy hangsúlyt fektetnek az elején a részletek kidolgozására és a karakterek bemutatására, de később felpörögnek az események, és onnantól abbahagyhatatlan

- Kontra: Nagyon "otaku-heavy". Rengeteg benne az otaku kifejezés, a szubkultúrára való utalás, és a Japán mém. Elvégre a szereplők maguk is otakuk, ráadásul a történet helyszíne Akihabara, az "otakuk fővárosa". Egy kezdő animésnek elsőre ez sok lehet, lehet nem értékelné annyira.

 

Vinland Saga

- téma: 11. századi skandináv-angol történelem

- forrásanyag: manga

- epizódszám: 24

- Pro: Elképesztően szép animáció. A 11. századi élet és háborúk valósághű, kendőzetlen ábrázolása. Egy "antihős" aki elviszi egyedül a hátán a sorozatot.

- Kontra: Némely viking harcos ereje kicsit el van túlozva. A háromból az egyik főszereplő nem valami érdekes. Sajnos befejezetlen, és nem tudni, mikor lesz folytatása (de összességében az évad egy teljes történetívet mesél el). Ha a folytatásra is kíváncsi vagy, ahhoz a mangát kell olvasni. A történelmi hitelességre (már ami magukat az eseményeket illeti) nem igazán törekszik.

 

Mahou Shoujo Madoka Magica

- téma: ezt nehéz lenne megfogalmazni... talán: üzletkötés az ördöggel?

- forrásanyag: - (original anime)

- epizódszám: 12

- Pro: Szép animáció. Viszonylag egyedi karakterdesign. Sötét atmoszféra. A karakterek.

- Kontra: Az elején valami kislányos baromságnak tűnik. A befejezése elég nehezen értelmezhető.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 9 hónappal később...
  • 2 hónappal később...

Pont ez volt az egyik oka annak (a sok másik mellett), amiért olyan 5-6 rész után dobtam azt az animét :D sem a kimagasló népszerűsége, sem pedig a benne lévő Star Wars utalások sem győztek meg, hogy folytatni kéne.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2021. 07. 25. - 9:26, Darth Cupsy írta:

Valaki nézi a Hősakadémia című animét? Ha igen, a kérdésem az lenne, hogy a főszereplő csávó mindig ilyen "minden részben elrívom magam egyszer" típus lesz vagy kinövi? 

3 évad után dobtam a sorozatot, mivel a főkarakter irritáló. Későbbiekben nem lesz sírás minden részben, de ettől még ugyanolyan idegesítő marad.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Dei írta:

3 évad után dobtam a sorozatot, mivel a főkarakter irritáló. Későbbiekben nem lesz sírás minden részben, de ettől még ugyanolyan idegesítő marad.

 

Jelenleg 7 rész van vissza a 3. évadból ezt már szerintem megnézem, ha már letöltöttem, szinkronnal néztem eddig és jelenleg én sem érzek késztetést, hogy a 4-et elkezdjem feliratosan.

Amúgy nem lenne rossz, ha nem egy ilyen rinya-p.na lenne a főszereplő. Mondjuk a szőke gyerek se jobb, az meg fullba tolja a kretént. A tüzes-jeges csávó még a legszimpatikusabb, de az is csak azóta mióta belátta, hogy mindkét oldalt használnia kell. Azt hittem meghúzzák a "Naruto csavart", hogy a rivális átáll, na akkor instant kaszáltam volna.

 

Amúgy ezt a fajta főszereplő karaktert én nem is értem, shounenbe erre én még nem láttam példát, Son Goku, Luffy, egyszer ha bőgött pályafutásuk során, Ichigo talán egyszer se, Naruto is talán 2x-3x. De azok is érthetőek voltak (Son Goku először látta újra Gohant, az öreget; Ace halála stb. ), ez meg minden sz.ron... Szerintem sokat mond a fiatalabb generációról, hogy ez ennyire sikeres. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2021. 07. 29. - 13:55, Darth Cupsy írta:

 

Jelenleg 7 rész van vissza a 3. évadból ezt már szerintem megnézem, ha már letöltöttem, szinkronnal néztem eddig és jelenleg én sem érzek késztetést, hogy a 4-et elkezdjem feliratosan.

Amúgy nem lenne rossz, ha nem egy ilyen rinya-p.na lenne a főszereplő. Mondjuk a szőke gyerek se jobb, az meg fullba tolja a kretént. A tüzes-jeges csávó még a legszimpatikusabb, de az is csak azóta mióta belátta, hogy mindkét oldalt használnia kell. Azt hittem meghúzzák a "Naruto csavart", hogy a rivális átáll, na akkor instant kaszáltam volna.

Most belenéztem újra a sorozatba, de egyszerűen csak nem bírom...Deku annyira irritáló. 

Az érdekesebb karakterek meg alig kapnak játékidőt. Mindenesetre egyel kevesebb sorozat amire elmegy az idő, helyette újrázom One Piece-t megint. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egy ideje már nagyon ritkán nézek animét, általában csak folytatásokat. Bár lassan már azokból is kifogyok... Ritkán megy a duma ebben a topikban, úgyhogy most érdekességképpen nagyjából összeszedem, hogy számomra mik azok az animék, esetleg animefolytatások, amelyek a közeljövőben érkezni fognak, és kifejezetten érdekelnek (szívesen olvasnám mások ilyenfajta listáját is amúgy)

 

Attack on Titan: Final Season Part 2 (2022. január(?)): Alighanem ezt a címet nem kell bemutatni senkinek. Minden bizonnyal az utolsó Attack on Titan animáció lesz (hacsak nem lesz még egy Part 3 gyártási nehézségek miatt), ami az idén tavasszal végetért manga utolsó szakaszát viszi képernyőre. Én egyébként olvastam a mangát, megéltem a hatalmas felháborodást és a megosztottságot a végjáték kapcsán (a befejezés fogadtatását a legjobban a rész értékelő szavazása szemlélteti MAL-on, ilyen szavazatarányokat én korábban el sem tudtam képzelni ennél a mangánál). Én amúgy nem utáltam a befejezést, de nem is nyerte el a tetszésem, kb. csak elfogadtam, hogy "ez van". Arra leszek a leginkább kíváncsi, hogy vajon az anime eltér-e a manga végétől a megosztottságot látva, hogy kiengesztelje a rajongótábort.

 

Code Geass: Dakkan no Z: Imádom az eredeti Code Geass sorozatot és annak 2 évadát, ami az egyik legemlékezetesebb befejezést tudhatja magáénak azok közül, amikkel eddig fikcionális történetben találkoztam. Mostanra már igazi klasszikusnak lehet nevezni, hiszen 15 éves. A főszereplő az egyik legösszetettebb karakter, akit láttam. Egy igazi cselszövős, taktikázós politikai-háborús dráma, meglehetősen sci-fi technológiával, és egy kis szupererővel. Szerencsére a készítők is úgy gondolták, hogy ezt a 2 évadot nem kell bolygatni, mert úgy jók, ahogy vannak, ezért inkább rebootolták a szériát mozifilmekkel, amelyekből az első 3 a sorozat történetét dolgozza fel, az eredeti befejezést változatlanul hagyva, a negyedik film pedig közvetlen folytatása ennek. Így tulajdonképpen a negyedik film valamilyen szinten mégis folytatása a sorozatnak, de hivatalosan mégsem. Egy nem vagyok rájuk dühös :D ugyanis nekem ez a negyedik film, még ha jól is szórakoztam rajta (jó volt újra látni a régi karaktereket), nem nyerte el kifejezetten a tetszésem, ugyanis gyakorlatilag semmi nem volt benne a karaktereken kívül, amit szerettem a sorozatban. Itt konkrétan a cselszövős, taktikázós politikai részre gondolok. A Dakkan no Z animesorozat ezt a filmet fogja folytatni, és új főszereplőgárdát vonultat fel, a régi karakterek pedig mellékszereplőként fognak feltűnni. Ezt pozitívan értékelem, hogy végre valamelyest elszakadtak a megszokott felállástól, de mégis úgy gondolom, sok értelme nincs már folytatni ezt a történetet. Én inkább múltbéli történetet mesélnék, abban ugyanis látom a potenciált, hogy hasonló politikai dráma legyen, mint a sorozat volt. Ettől függetlenül biztosan bele fogok nézni, aztán majd látom, mi a helyzet.

 

Mahou Shoujo Madoka★Magica Movie 4: Walpurgis no Kaiten: Az univerzum röviden csak Madoka, és így fogok rá hivatkozni innentől kezdve. Az anime, ami első ránézésre egy kislányoknak való habos-babos valaminek tűnik, de hamar kiderül róla, hogy egy pszichológiai horror. Az eredeti sorozat rövidke, 12 rész mindösszesen, de ebbe a 12 részbe azért sikerült elegendő számú plot twistet beleszőni, hogy fenntartsa az érdeklődést, és a karakterek pszichéjére is jutott elég idő. A folytatás egy filmként érkezett, ez volt a Movie 3 - ezt két összefoglaló film előzte meg. Nekem bejött, ugyanis maradtak nyitott kérdések a sorozat végén, amiket szépen továbbszőtt a film... hogy az újabb kérdéseket nyisson. A régi stábtagok szerencsére visszatérnek, így remélem, hogyha a sztori nem is lesz olyan jó, mint a sorozat, a hangulatot és a látványvilágot hozni fogja a mű.

 

Vinland Saga: Season 2: Az első évad 2018-ban ment le, és egészen mostanáig kellett a folytatás bejelentéséig várni. Annak idején egyből a szívembe zártam, számomra a 2010-es évek legjobb animéje a Steins;Gate-tel egyetemben. Eleve a setting is elég ritkaságszámba megy, ritkán találkozok olyan távolkeleti művel, ami az európai középkort mutatja be. A Vinland Saga a 11. századi észak-európai történelmet mutatja be. Persze nem történelmi dokumentumfilm, bőven van benne kitalált elem, és egyes viking harcosok erejét is eltúlozták picit (de nem tolakodóan), de megtörtént eseményeken alapul a történet, számos, a valóságban is lezajlott csatát láthatunk. Valós történelmi személyek is tiszteletüket teszik, többek között I. Svend dán király és fia, Knut. Azt is érdekes volt látni, hogyan mutatják be a japánok a középkori kereszténységet, ami egy elég újszerű megközelítés volt az itteni történelmi filmekhez képest. A hangulat és a látvány egészen pazar, a Wit Studio animátorai igazán kitettek magukért, remélem ez a második évadra is jellemző lesz. A sztoriról szinte semmit nem tudok, csak apróságokat, a mangát nem olvastam, mert annyira tetszett az anime megvalósítása, hogy inkább azt akarom kivárni.

 

Youjo Senki II: Gondolkodtam, hogy ezt felvegyem-e a listára, ugyanis várom is meg nem is. Ehhez az animéhez kell egy bizonyos hangulat az embernek, hogy élvezni lehessen, ugyanis egy nagyon komoly témát dolgoz fel (I. világháború) egy alternatív világban, ahol létezik mágia (emiatt a csatákban létezik "csatamágus" zászlóalj), egy jó adag fekete humorral karöltve, amit a főszereplő szolgáltat. Tulajdonképpen isekai anime, ugyanis egy érzéketlen könyvelő kerül át a mi világunkból ebbe a másik világba, ráadásul egy kislány testébe. Gyakorlatilag a kislányba zárt ördögöt kapjuk így, aki egy csatamágus zászlóaljat vezényel a háborúban. Tudom, ez így elsőre nem tűnik valami érdekesnek, de annak idején mikor néztem, megvolt ehhez a hangulatom, és valami hihetetlenül kellemesen szórakoztam a sorozaton. Úgyhogy ha egy kis fekete humorra vágytok, rajta :D majd valamikor ha kijön a második évad, biztos kedvet kapok majd hozzá.

 

A végére hagytam 2 kakukktojást (egyben a legvártabbat is), amelyek olyan animék, amik még nincsenek bejelentve, ezek ugyanis a közeljövőben megjelenő visual novelek, de 99%, hogy lesz belőlük anime:

 

Anonymous;Code: Az A;C egy 2015-ben bejelentett visual novel, a Science Adventure széria hatodik fősodorbeli darabja (a Chäos;Head, Steins;Gate, Robotics;Notes, Chäos;Child és Occultic;Nine után). Ha minden jól megy, idén végre megjelenik. A sztoriról szinte semmit nem tudok, csak annyit, hogy a hackelés a fő témája, és egyfajta "szimuláció a szimulációban, ami szintén egy szimuláció a szimulációban, és stb..." dolog lesz állítólag. De a Science Adventure következő darabja alap, hogy érdekel, az ugyanis olyan számomra a VN-ek között, mint a Star Wars. Először mindenképpen a visual novelt szeretném végigvinni, mielőtt az animéhez nyúlnék, tekintettel arra, hogy a Steins;Gate-et leszámítve az összes SciADV anime adaptáció egy borzalom :( 

 

Steins;??? (a cím második fele nem ismert még): És végül eljutottunk ide, a legjobban várt animémhez, ami még be sincs jelentve. A Steins;??? a Science Adventure széria hetedik darabja lesz, egyelőre csak a cím első fele ismert. Olyan jellegű módon fog kapcsolódni a Steins;Gate-hez, mint a Chäos;Child a Chäos;Head-hez. Ebből is először a VN-hez fogok hozzányúlni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 évvel később...

Ajánlanám figyelmetekbe Kajtár Virág szerzőtársam legújabb írását, melyben elég érdekes dolgokat írt le az animékben található Star Wars utalásokról: https://rebohu.blog.hu/2022/09/22/animek_tele_star_wars_utalasokkal. Nekem nagyon tetszett, az eddigi egyik legjobb Rebos írásnak tartom. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.