Jump to content

Recommended Posts

Immár harmadszor is véget ért ez remek sorozat. Az ötödik évad végén, Ahsoka távozásával egyszer már elengedtem a TCW-t, ami számomra nagyon mély élményeket kínált, addig ismeretlen szereplőket ismertetett meg és ismert szereplők új oldalát. 

 

Ilyen történet volt például a Mortis szál, ami szerintem az egész Star Wars univerzumban megkerülhetetlen. De sok kedvenc történetem volt, mint például az onderoni-csata, vagy az éjnővérek vagy a szenátusi politikai huzavonák. 

 

Megismertem olyan új szereplőket is, akiket megkedveltem. Ilyen volt például Assajj Ventres, akinek az eredettörténete simán lehetne egy űropera három felvonása. Ő benne láttam azt a rossz oldalon álló erőhasználót, aki áttér a fényre. Vagy Hondo Ohnaka, az űr gengszter, akire nem tudtam haragudni. Olyan modern Rózsa Sándor, nyakon öntve egy adag csibészséggel típusú karakter. A szám mindig mosolyra húzódott, amikor megláttam. 

 

Az ismert szereplők karaktereit is sikerrel mélyítette el a sorozat. Gondolok itt elsősorban Anakinra. Anakint a filmek alapján egyátalán nem találtam szimpatikusnak. De ez a sorozat az öntelt, beképzelt jediből egy érző szívű, igaz barátot formált. Ennek nagyon örültem. 

Kenobin viszont leesett az állam, szó szerint. Róla soha sem tudtam volna elképzelni, hogy képes lenne elhagyni a rendet, és mégis. Máig sem tudom, hogy bírta így elfolytani magában a szerelmet, amit Satine iránt érzett. 

 

Szóval, hírtelen véget ért a TCW. Én meg rohadtul haragudtam a Disney-re. Aztán elkezdett kiszivárogni egy-két pletyka, hogy a kész epizódokat műsorra tűzik és ez lesz a hatodik évad, ami olyan tragédiával indult, ami nem nagyon jellemezte eddig a TCW-t. Bár volt hozzá fogható, mint például Satine halála, de nem ez uralta a sorozatot. Aztán az évadzáró történet megintcsak nagyon erősre sikeredett. Akkor szintén azt gondoltam, hogy kész, itt a vége. 

 

Az idei tavasz meghozta végre azt, amiben talán már nem is reménykedtem már. Az utolsó küldetések megjöttek és végelg lezárul a TCW. 

 

Az első négy epizódos etap, a Bad Batch. Nem ismertem a TCW Legacy-t, így a történet teljesen új volt számomra. Ez a történetszál simán beillett egy klasszikus TCW-s kalandnak. Azt gondoltam, hogy bemelegítésnek jó lesz ez. 

 

A második etap sem volt rossz a maga nemében, de hasra sem estem tőle. Maga a testvérek karaktereit nem sikerült megkedvelnem az elején. Ezek szerintem a modernek mondott Disney karakterek. Nehéz eldönteni első látásra, hogy ki a fiú, ki a lány, vagy hogy ezek testvérek vagy szeretők. 

Amúgy nekem ezzel semmi bajom sincs, csak olyan Star Wars idegen karakternek éreztem őket. Végül azért csak sikerült megszeretnem őket és még tettek egy nagyon fontos dolgot is: ráébresztették Ahsokát, hogy milyennek kellene lennie egy igazi Jedinek. 

 

A harmadik etap viszont... Nos, itt fogytak el a szavak. Igazi filmszerű élményt adott. Filoni nem a levegőbe beszélt, amikor ezt megemlítette. Mind a történet, mind a technikai kivitelezés, mind Kiner zenéje. Ezt összefűzve moziban kellene megnézni. 

A végén Rexxel együtt könnyeztem én is.

 

Nem tudom, hogy lesz-e még ilyen animációs sorozata az SW-nek, de ha soha más nem lesz, akkor is elégedett leszek és akkor is örökké hálás leszek George-nak, Dave-nek és a Disney-nek is, mert olyan határtalan élményt nyújtottak, amit nem tudok eléggé megköszönni nekik. 

  • Like 3
  • Tetszik 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fura, hogy ezek az évadértékelős topikok mennyire konganak az ürességtől. :hmm:  Nemcsak itt, az előző évadoknál meg a Lázadóknál is.

Vajon azért, mert már mindenki kiírta magát az epizódos topikokban? :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information