Ugrás a kommentre

Tyrannum

Fórumtag
  • Összes hozzászólás:

    8
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

Tyrannum összes hozzászólása

  1. Tyrannum

    Filmek

    Ha valóban lesz már addiga trailer az interneten. Mert az időeltolódást láthatóan már a 15 perces anyagnál is figyelembe veszik, van egy olyan érzésem, hogy nem véletlenül vannak ezek a 8 utáni időpontok Spanyolországban sem. De egyébként persze szeretném, ha a nagyobb filmes blogok mellett elsőként jelennénk meg az előzetessel, és lesz Avatar Day fejléc is.
  2. Tyrannum

    Filmek

    Sajnos nem. Ennek a lehetőségét meghagyom az olyan országok lakóinak, akik akár sokadik alkalommal nézhetik meg, miközben a kamerával vesződnek.
  3. Tyrannum

    Filmek

    Jake, természetesen én ott leszek. Már foglaltam jegyet. 21-én valamikor kb. tíz óra után már keresheted is a beszámolót. Tudod hol.
  4. Tyrannum

    Filmek

    Jake! Ezért most nem szerettem volna külön regisztrálni a Hardwired fórumába (de örülök, hogy már ott is jelen van a blog ) de a legutóbbi Ain't It Cool összefoglaló, amit belinkeltél, ebben a mondatban teljesen hibás: "He also said that the CG special effects aren?t necessarily revolutionary..." Ilyesmi egyáltalán nem hangzott el, de leírom mi az a hasonló dolog amivel az író összekeverhette. Amit nem írtam bele a saját összefoglalómba, pedig gondoltam rá, az az arra vonatkozó kérdés, hogy mit érez a filmiparban kiváltott esetleges forradalomról, amit az Avatar technológiája indíthat el. Erre mondta azt, hogy nem hiszi, hogy olyan szempontból forradalmi lesz a film, hogy ezután mindenki motioncapture-t fog használni. Mert most még túl drága és bonyolult eljárás, sok film egyszerűen nem engedheti meg magának és nincs is rá szüksége. Tehát csak ennyi, meglepő módon ezt félreértette az angol anyanyelvű cikkíró, de szerintem a technikai rész zavarhatta meg (nem én értettem félre, ebben biztos vagyok). Emiatt mondjuk bizonyos fenntartásokkal kell olvasni annak a cikknek a többi részét is.
  5. Tyrannum

    Filmek

    Nem tudom, hogy ellenkezik-e a fórum szabályokkal, de például itt egy torrent: Spoiler: http://www.mininova.org/tor/1496514 A Soulseek nevű zenére specializált fáljmegosztót is érdemes megnézned, ha még nem ismered. Az Avatarról: Ez egyébként érdekes, mert ez a hír engem sem feltétlenül zavarna annyira, ha a Marketsaw nem kezelte volna ilyen tényként a dolgot. Nekem egyébként egy kicsit elegem is van belőle az elmúlt hét eseményei miatt, még kevésbé hiszek a "forrásainak". Szerintem képet sem látunk a trailer előtt, mivel nyilván az a cél, hogy az legyen az első benyomás minden téren. Viszont szó szerint illene már egy hivatalos posztert kiadni. Már csak azért is, mert egyszerűen olyan nincs, hogy fanmade poszterekkel és logóval hivatkozzanak egy filmre. Jelenleg sok helyen ez van és valamennyire káros. Legalább ennyi kéne, és ezzel azt is megmutatnák, hogy azért "nem őrültek meg teljesen" a marketinget illetően. Szerk. Betettem spoiler mögé a címet. Oldie.
  6. Tyrannum

    Filmek

    Ez az Avatar trailer kiküldés így nagyon gyanús. Főleg, hogy azt nehéz elhinni, hogy pont Európábából és nem Amerikából szivárogna ki. Ez erősen kétséges, ráadásul több, mint egy hónap van a Transformers-ig, nem hiszem, hogy kockáztatnák. És a forrás persze "nem nevezheti meg", hogy honnan vannak a képek. Szerintem Jim Dorey most ismét egy kicsit túl hiszékeny volt és mivel képeket is küldtek neki, rögtön elhitte, hogy valódiak. Persze a Transformers 2-nél régóta elképzelhető a trailer és reméljük is, hogy így lesz, de például a címre vonatkozó képet még semmiképpen sem szabad komolyan venni. A Believe jelmondat is elég fantáziátlan lenne így. Frissítés: Közben már frissült is a Marketsaw, és tény, hogy a képek hamisak. Viszont azt állítja, hogy második forrás is megerősítette a Transformers 2-t. Ez már csak azért érdekes, mert akkor miért nem kérdezte meg eddig is a másik forrást? Igazán már tényleg csak hivatalos közleménynek lehet hinni. Talán két-három héten belül lesz is.
  7. Tyrannum

    Filmek

    Ez valóban értékelendő, főleg, hogy saját kis alkotásról van szó, de ez nagyon messze van az Avatartól több téren is. Persze, még jó, hiszen az avatar 200 milliós film. Itt "csak" a régóta használt motion capture-t használják, ez igazából önmagában már nagyon elterjedt. Viszont az arcjátékot semmilyen módon nem rögzítik, azt külön animálják. Az Avatarnak ez az egyik kulcsa hiszen a teljesen hihető karakterekhez fontos a mimika és minden apró rezdülés. A The Curious Case Of Benjamin Button már egy jó példa, ott viszont Brad Pitt arcjátékát egy külön stúdióban rögzítették és nem "élőben", mint az Avatar jeleneteinek forgatása közben. A másik pedig ugye a Volume, a virtuális stúdió, ami az operatőrnek és rendezőnek valós időben megmutatja, hogy nagyjából milyen lesz a virtuális díszlet és a szereplők, és ez szintén "élőben" óriási fegyvertény és lehetőség a filmkészítés terén. Aztán persze még a környezet végső renderje lesz érdekes, azon rengeteg múlik, de ha az animáció jó, az már félsiker.
  8. Tyrannum

    Filmek

    Üdvözlök mindekit, ez az első posztom itt. Az Alfától omegág blog egyik szerkesztője vagyok, amit JakeSully megtisztelő módon be szokott linkelni pár helyre. Ez a trailer leírás egyébként nem a várható első előzetesre vonatkozik, hanem egy állítólag hónapokkal ezelőtt készített, elvetett verzióra (a Marketsaw ezt is írja). De én még a levétel után sem vagyok teljesen meggyőződve, hogy ez hiteles leírás, de azért itt van röviden magyarul: Spoiler: Jake Sully otthon nézi a TV-falát, a világ szörnyű híreiről, de aztán megpillantja a Pandorát, ami a hamg szerint az "élete lehetősége". Akövetkező jelenetben egy étteremben toborzók, ha minden igaz azt ígérik, hogy újra használhatja majd a lábait. Ezután egy nagy űrhajóban látjuk az Alien jellegű sztáziskamrákat, majd a hajó megérkezik lassan az Alpha Centauri rendszerbe, egy Szaturnuszszerű gyűrűkkel rendelkező bolygóhoz. Innen a kamera lassan a bolygó egyik holdjára fókuszál, ez a Pandora. Ezután azt látjuk, hogy Jake egy valószíbűleg avatar irányító kamrában fekszik. Majd ezután a sötétségből egy másik kamrából lassan kék fény szűrődik ki, egy női hang (ha igazi, akkor Sigourney talán) azt mondja: "nyisd ki a szemed". Ekkor az utolsó képként extra közeliben kinyílnak Jake na'vi avatarjának szemei. Közben frissítési gondok lehettek, de az üdvözlés azért még érvényes. Jake, küldtem itt egy üzenetet, kérlek olvasd el és ha teheted válaszolj.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.