Ugrás a kommentre

RoCSeV

Fórumtag
  • Összes hozzászólás:

    96
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

Hozzászólások

  1. 8 órával ezelőtt, Rixon írta:


    Emerie létezése nem egy orbitális kérdés? Ezelőtt a sorozat előtt nem láttunk sose női Jango Fett klónt, Omega eleve módosított volt és a pontos funkciója, jelentősége ki is derült a sorozatból. Ellenben Emerie ugyanolyan klón, mint a férfiak, öregedésgyorsítással, mindennel, csak épp nő. Ne mondd már, hogy nem lényeges kérdése, hogy őt miért alkották, a kaminoiak soha semmit nem csinálnak "csak úgy". Mi lett volna vele a cél, és miért kellett Hemlocknak magához vennie őt? Emerie gyakorlatilag főszereplői státuszba lépett elő a harmadik évadban, és semmi konkrétummal nem rendelkezünk a múltjával, és így a motivációival kapcsolatban sem. Az Echoval való párbeszéde tökéletesen alkalmas lett volna arra, hogy pár mondatban elmondja, miért volt ilyen sokáig hűséges Hemlockhoz, és most mi változott.

    Scorch meg lehet, hogy téged nem érdekel, de most miért kell azért megszólni, mert engem igen? Valóban, az egyik kedvenc Star Wars-játékom a Republic Commando, és valóban, Scorch az egyik kedvenc karakterem belőle. Egy tragikus comic relief karakter volt, aki humorkodással fedte el, hogy milyen pszichés megterhelés éri a háború borzalmai alatt, majd dezertált a birodalmi seregből és a Mandalore-on telepedett le az osztaga életben maradt tagjaival. Ehhez képest itt egy random egybites gruntot csináltak belőle. Semmi más funkciója nem volt a jelenlétének, csak az, hogy ott legyen, majd megölték, ezzel elvéve annak a lehetőségét, hogy bármikor később szerepelhessen még más történetben. Elnézést kérek, hogy ez nekem nem esett jól.

    Crosshair inhibitor chipjének pedig semmi értelme nincsen. Mivel, hogyan és mikor távolította volna el? És ha eltávolította, akkor minek a hatását erősítették fel a géppel? Egy katyvasz az egész.

     

    IMG_20240502_232020.jpg

  2. 1 órával ezelőtt, Rixon írta:


    Ha csak ennyi van Emerie történetében, akkor tényleg semmi akadálya nem lett volna, hogy legalább ennyit elmondjanak. Egy félresikerült kísérlet, mivel Hemlockot meg kitagadta a tudományos közösség az "etikátlan" munkája miatt, kellett neki egy asszisztens, ez lett Emerie. Mondjuk ahelyett, hogy Omega a falat cseszteti két részen keresztül, meg csúnyán néz a dokinénire, akár ezt kifejthették volna. Vagy ha már a felvezető részekben nem került erre a sor, akkor legalább pár mondatban mesélhetett volna a múltjáról Echonak itt a végén.

    Scorch személyiségének változását már az inhibitor chip is magyarázza, nem ezzel van a bajom elsődlegesen, hanem azzal, hogy nem jutott lehetősége redemptionre, plusz mivel igazából a nevén és a kinézetén kívül semmi más jele nincs annak, hogy ő Scorch, így gyakorlatilag bárki más, egy random kommandós is lehetett volna, és akkor nem kell kinyírni. Ez így ebben a formában nem Scorch, a karakter, csak egy klón kommandós, akinek úgy van festve a páncélja, és úgy szólítják meg. Semmi más nem köti az eredeti karakterhez, így teljesen felesleges volt behozni, mint egy baitet az RC fanok számára (miközben amúgy a Bad Batch eleve egy elnagyolt Delta Squad, a Bad Batch sztorija meg jórészt ugyanazokat a kérdéseket boncolgatja, mint az utolsó RepCom könyv).

    Explicit ki volt mondva az első évadban, hogy a chip hatását erősítették fel Crosshair esetében. Ami mellett eleve kb. lehetetlen, hogy ellenszegüljön, így a chipet se tudta volna kiszedni. Annyira nem áll ez össze sehogy, hogy én végig abban a hitben voltam, hogy csak úgy kondicionálták, hogy azt gondolja, már nincs a chip a fejében és önállóan cselekszik. A sorozat elején még fixen a fejében van, hiszen csak rá hat a 66-os parancs a csapatból, később meg már nem igazán kellett volna rá lehetősége legyen, vagy ha mégis, ennek igaán szánhattak volna egy olyan Crosshaires epizódot, mint amik jellemzően a legjobbak voltak pl. a második évadban. Az a gép, amibe Hunteréket rakták nem ugyanaz, mint amibe Crosshairt még az első évadban.

     

    Tuti,hogy nem halt meg RC-1138 Gregor is felrobbant oszt túl élte . De szerintem sajnos valóban ennyi volt egyenlőre az ő története... Többre számítottam én is ,hogy mik vannak a tartályokban és Cody,RC-1138, exegol, nal see több infomorzsa,és a kaminoie klonozo technológia. De ez van egyenlőre. sok szempontból egyértelműen igazad van. Nagyon sok nyitott kérdés maradt. Reméljük idővel minden helyére kerül.

     

     

  3. 2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

    Erre nem is gondoltam, pedig simán benne lehet, hogy a mesterét kereste. :clap: 

     

    100% Ilyen Thrawn hazavágja az ÚK flottáját elképzelések után ne is csodálkozz. :D Ilyen majd a második évad végén, esetleg.

     

    Valószínűleg megtudta a teljes képet, és ezért lett hirtelen ilyen lelkes.

     

    Ez valóban elég érdekes volt. Tudhatták volna, hogy sietni kell, erre annak semmi jelét nem mutatják. 

     

    És ha Baylan-hez ment? Mert ugye ő volt a banditák vezére. Shin nem tudhatta, hogy már nincs ott.

     

    Rohamosztagos egyenruhában. A Rebelsben nem is egyszer használta ezt a trükköt. Amint megvolt a páncél, gyerekjáték volt megszöknie.

     

    Ezt még a Rebelsben  tette el?

     

     

    Azt szerezte a lothali templomba. És és Vader vágta ketté a kardját 2 évad utolsó rész a tanonc alkonyatan. 

    • Köszönöm 1
  4. 26 perccel korábban, csoli1138 írta:

    Ezra a multkor csak Sabine-t akarta minél nagyobb biztonságban tudni, a helyzetet felmérve állítja is, hogy nem lesz rá szüksége, elég az erő. Plusz leszögezte, hogy az a kard már Sabine-é. 

    Ezeknél fogva jóleső érzés volt, hogy saját kardot épített, ráadásul Kanan nyomdokain. 

    Ezranak volt egy kék kiber kristálya is. Valószínűleg magánál tartotta mindig csak alkatrészek nem voltak a kard elkészítéséhez számára.

  5. 32 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

    Az nekem nem volt világos, hogy Palleon Thrawn jobbkeze. Így már másabb a dolgok állása. Bár arra Palleon se válaszolt, hogy merre van a főadmirális. :) 

     

    Más. Vad ötlet, de lehet benne valami, hogy a Fegyverkovács áruló lenne? Ő vezette oda őket Gideon rejtekébe, és le is lépett még idő előtt. Ez azt is megmagyarázná, hogy miért volt ennyire nyájas végig Bo-Katannal. ÉS talán ő is szöktette meg Gideont? :P 

     

    Gideon egész erősnek tűnik már, szerintem meggyűlik vele Thrawn baja. 

    Tuti,hogy áruló. Ez lesz a csavar benne.

  6. Ideje újra kezdeni. Valószínűleg ideje lesz újra építeni a jedi rendet. Az a droid a klónok háborújaban játszott nem? Aki segített a ifjoncoknak a fénykard építésben? Ez a két sith meg szerintem jedi volt aki engedett a sötétségnek.

  7. 2018. 02. 26. - 20:24, Ody Mandrell írta:

    A Rebels történetében nem vártam még ennyire epizódot mint most. :D 

     

      Spoiler elrejtése

    Egyébként igazad van. Zöld! Amúgy nem is lehetett volna Ahoska, hisz nem halt meg.

     

    Star-Wars-Rebels-Ezra-Convor-768x381.png

     

    Viszont ha ez tényleg a Leány, akkor az ezer kérdést vet fel!

    [/spoiler}

    De amugy észre vetted a mandalore hősei 2 részben,hogy Sabine karján is ott van morai :D

  8. 11 perccel korábban, Lizardking írta:

    Mindenre számítottam csak erre nem. Másféle zárást képzeltem,talán egy kicsit keserédesebb reménykedést,viszont ez is remek volt és előremutató.
    És ahogy írtátok korábban, Ahsoka egy Jedi,akárminek is vallja magát. Nem a rész ellen szól,de ahogy ott megjelent a legemlékezetesebb.


    Yoda ezek szerint szimplán nem érzékeli Ezrát vagy halottnak hiszi,ha Luke az utolsó Jedi.
     -vagy Ezrát sose kellett annak venni.
     

    Viszont így tuti,hogy így vagy úgy megjelennek a következő animációs sorozatban. (máris életre keltek az Ezra=Snoke agymenések,hogy az ismeretlen régiókba vitték a purgilok és ott majd jól besötétedik a srác...)
     

    És, hogy lesz belőle 3 méter magas lény ezrabol? Szerintem ezra meghalt. 

  9. 1 órával korábban, Dzséjt írta:

    Így már világos, ezt el is tudom fogadni. Mondjuk én sem A tervnek képzeltem el, inkább egy tervnek a sok közül.

     

    Meggyőztél.

     

    Én is erre gondoltam "kinyitás" címszó alatt, de hajnali 2-kor már azért az én fogalmazásom sem tökéletes. És ezt tartom: nem hiszem, hogy meredekebb lenne azt feltételezni, hogy Palpatine a remek fejével és földöntúli képességeivel képes volt kitalálni, hogy Ezra bejut a nexusba, mind azt, hogy egy "egyszerű" történész anélkül, hogy egyáltalán tudna a kódkulcs létezéséről, megfejti néhány hét alatt a kapu kinyitásának módját. Még Sabine-nak is kellett a kódkulcs, anélkül ő is legfeljebb nézegethette volna a képet.

    És pontosan ugyanennyi dolog utal arra, hogy azért gyulladt meg, mert erőszakkal próbált bejutni. ;) Fix magyarázat erre a részben nincsen, mindkét lehetőség egyaránt fennáll. Az, hogy a kék tűz áttört, az szerintem nem szól ellene a teóriának, mert önmagukban a képességek nem jók vagy gonoszok, a felhasználótól függ, hogy azok miképp fejtik ki hatásukat. Elmetrükkel egy Jedi elérheti, hogy egy narkódíler átgondolja az életét, egy másik Jedi meg elérheti, hogy egy lépegető pilótája a halálba sétáljon. A fojtogatással egy Sith embert ölhet, egy Jedi csak meghátrálásra kényszeríti a kocaőröket. A telekinetikával elérhető, hogy egy gyümölccsel játszanak, de az is, hogy úgy a falhoz vágjanak valakit, hogy az menten szörnyethal.

    Maguk a képességek tehát semlegesek, nem azokat kell visszatartani, hanem a felhasználókat. Eleve nem a képességek használnák a kapukat, hiszen azok még csak nem is tudatosak. A felhasználó az, aki használná jóra vagy rosszra az ott lévő hatalmat, és szerintem logikus az, ha a készítők eleve megpróbálják ellehetetleníteni, hogy egy alapvetően gonosz személy bejusson egy olyan helyre, ahol az univerzum ura lehetne, és az időben bárhová elszökhetne. Én legalábbis tuti nem alkotnék meg egy ilyen helyet úgy, hogy szabadon ki-be mászkálhassanak akár a gonoszok is, kivéve, ha én is az vagyok és eleve azért alkottam meg a helyet, hogy a Galaxis ura legyek általa.

    Ez nagyon jó gondolat. És talán rávilágítottál a rendszer legnagyobb gyengeségére, ami tovább erősíti azt, hogy ezt a nexust nem fogják sűrűn használni. Időutazni lehet vele, az biztos, hiszen a jelenkori Ezra képes volt átnyúlni a múltba, szóval valószínű, hogy át is léphet. De a célhelyre egy nexusból kivezető kapun át érkezik, ami, ha bezárul, kívülről már nem nyitható ki. Elgondolásom szerint ez ugyanis így működik: a nexusból - ha tudod használni - bármikorra és bárhová nyithatsz kaput, de a nexusba már csak az olyan elkészített helyeken juthatsz be, mint a lothali Jedi templom. Tehát Ahsoka hiába tudja, hogy Malachorra két kapu is nyílt, lehetetlen, hogy ő Malachoron azokon a helyeken, ahol átlépett, nyisson kaput a nexusra.

    Tehát a probléma: elhatározod, hogy visszatérsz a múltba és megölöd Palpatine szenátort, úgyhogy amikor csicsikál, a nexusból kaput nyitsz a hálójába és ledöföd. De ott is ragadsz, egy olyan világban, amit nem ismersz, hiszen megváltozott a jövő. Nem tudod, hogy mi lesz, mi következik, és a legrosszabb: lehet a jövő úgy változott, hogy te magad meghalsz, mielőtt átlépnél a nexusba, vagy sosem találja meg a múltbéli éned. Ezzel máris létrejött a paradoxon. Ám ha még ez kivédésre is kerül, akkor sem jársz jól, hiszen egy ismerős, de ismeretlen világban kell élned, ahol ráadásul már nem élheted a régi életedet.

    És az sem biztos, hogy ezzel sokkal jobban járnánk. Megölik Sidioust, de semmi sem garantálja, hogy ettől aztán sokkal jobb lesz a Galaxisnak. Elvégre még ott van Maul, aki feltehetően nem lakott együtt a mesterével. Láttuk, hogy Maul is cudar dolgokat tudott művelni. És persze ott van az Ismeretlen Régiókban Snoke, ott van az a tény is, hogy Sidious nélkül Anakin még sodródik a Sötét Oldal felé, és nincs rá garancia, hogy nem áll át Palpatine nélkül. Stb.

    Szóval szerintem már csak ezért sem fognak sokat élni ezzel, nem lesz itt cikázás az idővonalakon. Persze a lothali kapun átmehetnének bármikor - mármint a bezárása előtt -, ugyanakkor mi a garancia arra, hogy hozzáférhető. Most csak azért volt elérhető, mert a Birodalom leásott a tövéig, de a templom felemeléséhez már két Jedi kell (vagy két inkvizítor). Ha egyedül vagy, már buktad. Vagy egyáltalán a farkasok engednék, hogy újra használd a nexust? Meg eleve, a saját jelenedbe már semmiképpen sem térhetsz vissza, ha megváltoztatta azt a múltban. És így tovább.

    Szóval már az nagy hátrányokkal jár, ha csak visszatérsz a múltba, mert semmi garancia arra, hogy aztán hazamehess a saját idődbe. Ha meg még be is avatkozol... Éppen ezért, ez még Sidiousnak sem biztos, hogy megérné. Az egyetlen kihasználható haszna ennek a megfigyelés. Megismerhető a múlt, és ha a kapuk a jövőre is nyílnak, az is. Ez viszont már olyasmi, ami az Uralkodónak nagyon jól jönne - bár itt is felmerül, hogy ha a jövő mozgásban van, mennyit ér a jövőről szerzett információ? Mert ha annak ismeretében beavatkozol, az ugyanaz, mintha a múltba visszatérve avatkoznál be: megváltoztatod a jövőt. Vagy pont a jövő ismerete hozza el azt a jövőt? Na de akkor a jövő még sincs mozgásban. Szóval elég komplex és önmagában szintén kockázatos dolog, hogy talán még ezzel a lehetőséggel is óvatosan éljen az ember.

    De önmagában a múlt ismeretéből is sokat lehetne profitálni. Például Sidious tudja, hogy a halált valaki legyőzte, lényegtelen kire gondol, a kapun át megnézheti, hogyan csinálta. Vagy megtudhatja, kik a lázadók, csak ablakot kell nyitnia arra a pillanatra, amikor megalakult a Szövetség, és hopsz, máris írhatja a jelenlévők névsorát. Sőt akár a Lázadók bázisait is felfedezheti, hiszen elég a kapukon át megnéznie, tegnap hol voltak. Vagy egy órával azelőtt. Senki és semmi nem tudna elrejtőzni Sidious előtt. Az ablakokon át lázadó eligazításokat nézhetne végig, vagy az ellene szövetkezők titkos megbeszéléseire pillanthatna be. Elég csak hírét vennie valaminek, aztán a nexuson át megnézheti, mi történt, és annak ismeretében cselekedhet. Csak egyet mondok: bejut ide és rákeres a még életben lévő Jedikre. Bent és Yodát még azelőtt megöletheti, hogy elkezdik Luke taníttatását, de akár magát Luke-ot és Leiát is felfedezheti, ha mondjuk a Tantive III-on rendezett utolsó meetingre pillant be.

    A nexus időutazás és a jövő megtekintése nélkül is a Galaxis leghatalmasabb urává tenné Darth Sidioust.

    Ha be is tudott volna jutni oda.Hatalma nem lehetne mivel a sötét oldalnak ott nincs ereje ott ,csak a fénynek. Ezt még a Mortison mondta az Atya.Szóval lehet betudott volna lépni de a kapu nem mutatott volna neki semmit se. Szóval ő nem tudta volna használni a nexus-t. Szerintem találkozni fogunk eme kapukkal még és tovább bővítik a tudásunk :D

  10. 1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

    Na erre nem is gondoltam. A prófécia. Lehetséges, hogy köze van ehhez a helyhez. Érdekes volt Hyden megjegyzése, hogy a Jedik történetében lépten-nyomon a Mortis isteneibe botlanak. Amúgy tökre élveztem az öreg történelem óráját. :D 

     

    Persze kellett, de még így is nagy dolog szerintem.

    Én ezt a részt csak,úgy néztem,hogy kiderültek itt a dolgok :D Mikor először láttam a mortisi részeket sokszor megállítottam és vissza néztem lassítva kockáról kockára,hogy ott mikor térde teperi a leányt és a fiút anakin ezek már akkor tudható volt,hogy ezek nem tűnnek el egyhamar na meg a freskó ahogy mondja a természetnél fogva alakítható a jövő :_D És Asoka Mortisi Szikrát kapott a leánytól szóval ő tuti nem hall meg szerintem soha :D Hát sajnálom,hogy végett ér a Lázadó. Ismét egy jó sorozatnak lesz vége. Akinek meg kételyei vannak Mortis isteneivel az nézze vissza a 3 részt a TCW.ből. Mindenre fény derült ott is meg itt .

×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.