Ugrás a kommentre

Tindalos

Fórumtag
  • Összes hozzászólás:

    27
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

Hozzászólások

  1. 8 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

    Teljesen más fizikát várni egy másik galaxisban szerintem is abszúrd. Kultúrális és több-kevesebb biológiai eltérés lehet, de azért az alapvető törvények nem változnak. Ha a fizikát felrúgják, akkor ahhoz egy másik univerzum vagy dimenzió kell, mint a hipertér. Nekem ennél fogva elég az, ha más nyelven beszélnek, és olyan fajok jelennek meg, amiket a Galaxisban még nem láttunk. (Hogy ellenpéldát mondjak, a Stargate: Atlantisban az volt a baj, hogy a Pegazus galaxisban ugyanúgy XXI. századi angolt beszéltek a földi emberek, akik kanadai fenyőerőkben éltek európai középori falvakban. Tehát ezt a szintet kell túlszárnyalni a részemről. :D )

    Esetleg hanyagolhatnák a 4 végtag 5/10 ujj sémát...

  2. 2022. 11. 12. - 11:46, Darth Sky írta:

    Tényleg brutál, milyen rétegekkel és új aspektusokkal gazdagítja a sorozat az SW világát. Korábban bele se gondoltam igazán, milyen áldozatokat kellett hoznia pl. Mon Mothmának azért, hogy a Lázadás ne csak egy hamvába holt kis mozgalom legyen. A mindennapos színészkedés, és az ezzel járó stressz, plusz a családi drámák... durva. O'Reilly remekül hozta a tehetetlen idegtől remegő anyát, akinek gyakorlatilag a tulajdon lányát kell odavetnie a galaxis szabadságáért cserébe. Illetve az is elgondolkodtató, hogy a Luthenhez hasonló "névtelenek" nélkül mennyire nem működött volna ez az egész lázadósdi. Apropó, Luthen rész végi monológja zseniális volt, nagyon erős a színész, a karaktere minden pillanatának nagyon domináns és unikális atmoszférája van. Hasonló kaliber még Andy Serkis, aki igazán emlékezetessé varázsolta Kino Loy karakterét. Parédés színészek, elsőrangú rendezés, tömény dráma. Én is csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni a szériáról. :clap:

     

    Azért, mert kevesebbet és/vagy semmit nem írok az utóbbi részekről, ne tévesszen meg senkit. :) Részben időhiány, részben peddig annak oka, hogy az előttem szólók már szépen összefoglalják az én gondolataimat is, mire firkálnék az adott részről. Nem szeretném rangsorolni a többihez képest, de remek sorozat, várom a dupla finálét!

    Hmmm....dupla finálé lesz? :o

  3. 2022. 09. 27. - 14:00, Dzséjt írta:

    A "Bakony" és az AK-k még az elviselhető kategória. Az előbbin a trailerek alapján azért javítani fognak, az utóbbi meg a világon talán 10 embert érdekel, és a másik kilenc úgysem ebben az országban él. :D 

    Sőt igazából engem is csak a kecskék azok, amik mellbe vágtak első nézésre (az AK-kra már a trailer felkészített, a "Bakony" meg csak szimplán unalmas háttér volt), de mivel titeket már figyelmeztettelek, így számotokra lehet, hogy annyira nem lesz súlyos. :) 

    Uhhh....kicsit fura volt egy lézer fegyveren a gázelvezető cső! Na meg az a jellegzetes forma... :)

  4. 2022. 09. 02. - 16:13, Bence1997 írta:

    Elnézést, StageCraft. :D

     

    Egy olyan LED technológia, amellyel kvázi virtuális környezetet teremthetsz magad köré. A Mandaloriant, Boba Fettet és Obi-want így csinálták. Előbbinél jól működött, utóbbi kettőnél - különösen az Obi-wannál - volt, ahol kilógott a lóláb. Az Ahsoka is amúgy ezzel fog készülni. Ez mondhatni helyettesíti a blue/greenscreent.

    Ööö...mintha képernyő előtt játszanának?

  5. 19 perccel korábban, cyrano írta:

    Észrevettétek, hogy Revát megérintette a búvóhelyen felfedezett jedi ikon? Indulatosabb is lett. 

    A pici Leia pedig a kövi részben leszedi róla a keresztvizet, mert simán meg fogja látni benne a legbemsőbb énjét. Na, akkor ki tudja, milyen indulatok szabadulhatnak ki belőle. 

    Na akkor azt hittem hogy jön egy visszaemlékezős jelenet a jedi templomból! Pl az első rész bevezetője az ő szemszögéből! 

    • Tetszik 1
  6. 9 órával ezelőtt, kudar írta:

    Húha. Nehéz, nagyon nehéz.

    Eddig úgy érzem, hogy ez nem az én sorozatom, pedig nagyon szeretném, hogy az legyen.

    A mandonál, Bobánál folyamat érzem a libabőrt, és olyan pillanatokat okoz, amiket sose felejtek el.

    Itt pedig csomó olyan van már most, amiket jobb lenne elfelejtem. Sajna azt hiszem a fő probléma a rendezéssel van. Egyszerűen képtelen feszültséget kelteni. Ülnek a katonák közt, és semmi. Tudom, hogy most izgulnom kéne, hogy lebuknak, de semmi. Ahogy a városban is mikor bujkálnak.

    Az újratalálkozással alapban voltak aggályaim, de úgy voltam vele ha jól megoldják és epic lesz, akkor rendben van. Hát ez minden volt csak epic nem. Ahogy szegény Obi össze vissza rohangált a dombok közt és próbálta menekülőre fogni. Én több párbeszédre számítottam, olyan harcra ami méltó az újratalálkozásukhoz. - és tudom, hogy Obi megtört jedi, nincs ereje teljében, és azt is, hogy valszeg még újra találkoznak, ami remélhetőleg már megadja majd amit vártam - de mégis valahogy nem adta. John Williams zenéje meg sosem volt ennyire semmilyen. Javítás: Igen közben felhívták rá a figyelmem, hogy ez nem JW zenéje. Ettől még a zene továbbra is semmilyennek érzem.

    Majd jött az a jelenet amin megint majdnem besírtam. 10 évig kereste Vader Obit, majd mikor megvan, hagyja(meg egy osztag trooper) hogy egy kis tűz, amit egy kézmozdulattal elolthatott volna, megfossza a céljától - majd a robot szépen lassan kihúzta másik domb mögé. De legalább Leias üldözés nem volt benne. :D LOL

    Számomra totál jellegtelen lett ez az újratalálkozás. :( Reménykedem a folytatásban.

    Ja és hát a GIt, bár nem mondták ki, hogy meghalt volna, eléggé úgy lett beállítva. Nyilván nem, de akkor miért?

     

    Viszont ami még mindig remek az Obi és Leia párosa. Zseniálisak. A kikacsintgatások Padméra, Anakinra. Imádtam.

    Ahogy be van megint mutatva, hogy mit művel a birodalom a bolygókkal.

    Fwrek, aki bár tényleg kedvesnek mutatkozik, mégis csak a Birodalom embere. Baromi jó volt.

    Most, hogy GI kikerült a képből, Hármas nővér kicsit jobban adta. Sokkal jobban igazából.

    Quinlan említése is szuper volt.

    És Vader mikor fojtogatta az embereket az utcán, és mikor Obit végighúzta a tűzön, azok is nagyon eltalált jelenetek voltak, viszont úgy érzem ez nekem kevés, amit Deborah Chow számlájára írok, mert a fentebb említett jelentek lehetett volna sokkal jobban kivitelezve. Nem lettek számomra emlékezetesek.

    Vader mikor megjelent  a ROban - pedig ott aztán alig volt jelenete - félelmet keltett, és tiszteletet. Itt még várom ezt a pillanatot.

     

    Hát ez van. Én sajnálom a legjobban, hogy nem jött be, de még mindig reménykedem az évad második felében.

    Egyet értek.  Csalódás ez a rész! :(

    (A Vader szinkron pedig egy katasztrófa!)

    • Nem értek egyet 1
  7. A hajók korával kapcs.:

    Eldöntetett hogy az amerikai B-52-es bombázókon lévő hajtóműveket modernebbekre cserélik (marad a 8 db!). A gépek üzemidejét így sikerül 2050-ig kitolni,ami azt jelenti hogy 100 éves gépek is fognak szolgálni az USAF-ban! Gondoljunk bele mikori technika...! (Miközben a modernebb, "vagányabb" B-1,B-2 stb... tipusok kikopnak jóval korábban...)

    • Zavaros 2
    • Tetszik 2
  8. 2020. 12. 23. - 12:12, IndianaAndrisSolo írta:

    Karakterek, akiknek a feltűnésére nagyon nagyon várnék ebben a show-ban:

     

    1.  C A D   B A N E - igazából titkon azt remélem, ő lesz a fő antagonistája a sorozatnak (de most már vagy itt, vagy a Bad Batchben folytatni kéne a történetét!!!)

    2. Hondo Ohnaka

    3. Rotta, azaz Büdöske, mint Jabba trónját magának követelő, immár kifejlett nyálkás szeméthegy

    4. Bossk, illetve a többi Birodalom visszavágos fejvadász, de főként a trandoshan.

     

    Érdekes lenne, ha flashbackekben feltűnne Daniel Logan is Bobaként, illetve egyébként Windut itt lehetne úgy visszahozni, hogy közben nem is támasztják fel, hanem csak flashbackekben, stb.

     

    Ha Hondo és Bane visszatérne, akkor viszont nagyon remélem, hogy vagy animatroniccal, vagy mocappel oldják meg, és az eredeti hangok, Corey Burton és Jim Cummings szinkronizálja majd őket. Egyébként még egy jó plot lehetőség, hogy Qi'Ra itt tér vissza kicsit idősebben, mint a Crimson Dawn új vezetője. 

     

    TOVÁBBÁ egyébként ha már Luke vendégszerepelt a Mandoban, itt valahogy egy Han Solo-feltűnés illeszkedne a dologba. A Solo-Fett rematch sajnos kimaradt egyelőre, és a Solo-ban sem lett behozva Boba.

     

    Mekkora lett volna már ha egy "utolsó utáni" jelenetben Boba betolta volna a tróntermébe a carbonitba fagyasztott Windut...;)

    • Vicces 1
  9. 2020. 12. 11. - 19:28, NorbiLordi írta:

    Egyébként Valin Hess ezzel a mondatával vajon az Első Rend-re célzott? Én ezt hallottam ki belőle :D 

     

    "Tudják, mindenki azt hiszi,hogy szabadságra vágyik, de amire igazából vágynak, az a rend. És amikor erre rájönnek, tárt karokkal üdvözölnek majd minket."

    Nem hinném,mivel csomó könyvben azzal kérkednek (a birodalom kezdete óta) hogy ők rendet tartanak és hogy az milyen jó! Bezzeg az anarchista lázadók...

    • Tetszik 1
  10. 2020. 12. 13. - 12:31, Dzséjt írta:

    Szerintem ebből is lehet epikus dolgot csinálni, úgy értem, nem galaktikus mértékben, hanem csak kis, mondjuk csillagrendszer mértékben. Afféle epilógusa is lehetne a Skywalker Sagának, ami megmutatja, hogy bár nem lett rózsaszín álom a galaktikus élet Palpatine kicsinálása után, a rend elkezdett helyreállni, és már nincsenek baljós árnyak, nem fenyeget a klónok támadása, se a sith-ek bosszúja, nem kell várni egy új reményt, senki sem tart attól, hogy a Birodalom visszavág, nem tart addig a baj, amíg a Jedi visszatér. Az ébredő Erő már egyensúlyban van, az utolsó Jedik immár az új rend első Jedijei, és ez az egész lenne a Skywalker kora, egy ezeréves békeidőszak, ahol a legnagyobb bajt kis dolgok idézik elő. És ezek a bajok nem olyan kolosszálisak, hogy csak Jedik tudják megoldani, immár a kisemberek is képesek rá, mert egyrészt, nincsenek Jedik, akikre áttestálhatnák, másrészt ők is annyira vágynak a békére, hogy inkább sajátkezűleg vágják pofán a bajkeverőket. A történet kisléptékű, de ebbe is lehetnek epikusabb csaták (a Rogue One sem volt epikus sztorival megáldva, mégis az egyik legepikusabb csatát prezentálta)l s közben megmutatja, hogy igenis, nincs már galaktikus fenyegetés Sidious után. Aztán egy ilyen filmmel 10 évre el is lehetne felejteni, hogy azzal foglalkozzanak, mi van a jövőben. Lehet foglalkozni a múlttal, hogy megmutassák, mi vezetett el a Skywalker Sagáig. Tíz év múlva meg jöhet az ep10-11-12.

     

    Hmmm...lehet hogy ebben fogják felvezetni az új ELLENSÉGET...? 

×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.