Ugrás a kommentre

Yoda József

Ezüst támogató
  • Összes hozzászólás:

    7.506
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

  • Győztes napok:

    26

Hozzászólások

  1. 59 perccel korábban, Bence1997 írta:

    Lehet maradvány, vagy pusztán csak imitálják őket. Például sok száz évvel később, a Yavini csata évében volt egy Burnium Ro nevű terrorista, aki a nihil módjára próbált fosztogatni, de a Birodalom megállította őt.

     

     

    Közben este lement a Disney Upfront Walt Disney része és az Acolyte az alábbi módon képviseltette magát. :D

    Image

     

    Nagyon új dolgot nem mondtak, az IGN csinált egy rövid interjút Leslye-vel, aki ezt mondta:

    [A Klónok Háborúja] Sok mindent inspiráltak az Éjnővérek. Ebben a sorozatban nincsenek Éjnővérek, de inspiráltak minket, Asajj Ventress inspirált minket. A kedvenc epizódom a The Wrong Jedi. Határozottan merítettem belőle némi inspirációt.

    A legutóbbi spotban amúgy volt olyan jelenet, mint ami a "5x18 - The Jedi Who Knew Too Much" epizód legvégén is Ahsokával és Anakinnal

    • Nagyon tetszik 1
  2. A Galaxy's Edge-ben meg lehet szerezni egy holokront, amibe kristályokat helyezve különböző karakterektől hallhatunk idézeteket. Sárga kristályt belehelyezve, nem más, mint Rey Skywalker beszél, ráadásul a szöveg alapján egyértelműen már Ep9 után járunk időben, amikor ezeket mondja, így gondoltam a készülő film szempontjából érdekes lehet ezeket megosztani itt.

     

    "A gonosztól származom. Néha még mindig el akarok menekülni előle, de megtanultam, hogy vannak a vérnél erősebb dolgok, és a legkisebb fény is visszaszoríthatja a legmélyebb sötétséget.

     

    "Talán már hallottátok: én vagyok az összes Jedi.

     

    Amikor találkoztam Luke Skywalkerrel, felajánlottam neki a fénykardját. Ő pedig eldobta. De az Erő nem mindig könnyíti meg a dolgokat. Szóval próbálkozz tovább. Ez minden, amit tehetsz.

     

    Luke Skywalker volt a mesterem. Ahogy a nővére, Leia is. És a fia, Ben az életét adta értem. Azért vettem fel a Skywalker nevet, hogy tisztelegjek előttük és az örökségük előtt.

     

    Tanulmányoztam a Jedik szent könyveit. Tudod, melyek a legfontosabb oldalak? Az üresen hagyott oldalak a végén. Mert azok az ősi tanítók tudták, hogy azok a leckék még nem fejeződtek be, és soha nem is fejeződhetnek be.

     

    Bennek igaza volt a múlt elengedésével kapcsolatban. De abban nem, hogy el is kell törölni. Az én feladatom az, hogy valami újat alkossak. Nem úgy, hogy elpusztítom a múltat, hanem úgy, hogy építek minden jóra, ami benne van.

     

    A sivatagban nőttem fel, mégis minden éjjel egy szigetről álmodtam. Egy apró pont a végtelen tengerben. Olyan tisztán láttam, de soha nem gondoltam, hogy valóságos lehet. De valódi és vár rám.

     

    Rey vagyok. Rey Skywalker.

     

    Az Erő sokkal nagyobb, mint bármilyen hitvallás, bármilyen filozófia, bármi, ami egy csomó könyvbe belefér. Skywalker mester tanított meg erre az első leckén az Ahch-To-n. Azonnal tudtam, hogy soha nem fogom elfelejteni. Hogy azután soha többé nem leszek ugyanaz az ember.

     

    A néhai Jedik a galaxis sebeit akarták bekötözni. Megnézték, mi volt elromolva, és látták, hogyan lehet helyrehozni. Amikor ezt olvastam, azt gondoltam: hát, ebben már most is jó vagyok."

    • Nagyon tetszik 1
    • Tetszik 6
  3. 2024. 05. 11. - 20:10, Donát írta:

    Hát szerinted. :) Egy darabig valóban jó volt a szétválás után. A sorozat vége viszont botrányosan rossz lett. Azóta se tudtam rávenni magam hogy újranézzem és nem egyedül vagyok ezzel így. Szóval remélem a Sógun nem jár így. 

     

    :D Remekül tükrözi a véleményem:

     

    Nekem le is van mentve, ahogy az Index szanaszét szedi a forgatókönyvet :D Sajnos valóban elég silány munka

     

    Kedvenc részem:

     

    "Ez az, ami a leginkább feldühítette a rajongókat: Drogon nem az anyja halála miatt gyújtja fel a trónt, nem az isteni igazságszolgáltatás sárkánya, hanem egyszerűen - nem tud célozni. A trón csak egy ostoba bámészkodó, rosszkor, rossz helyen, a sárkány a falat célozta. A FALAT. Csattanós válasz ez a jelenet értelmét, mondanivalóját kereső rajongói teóriákra - nem érdemes keresni, mert az alkotói szerint nincs neki."

    • Vicces 1
  4. Mi van, ha a fölső kép egyfajta látomás, valaki épp "visszanézi" az eseményeket (ezért ilyen "színtelen" a világ), hasonló pszichometriai képességgel, mint ami Cal Kestisnek vagy Quinlan Vos-nak is van?

     

    Persze lehet csak simán az van, hogy az előzetesbe bekerültek végül nem felhasznált jelenetek :D 

  5. 2024. 05. 10. - 23:45, Frenkie írta:

    Egy jó példa napjainkból pont erre. Tavaly október 7.-én a Hamasz-os csávok elraboltak 1000 valahány túszt. Következmény? Izrael rommá bombázta a gázai övezetet, már kb 40 000 a palesztin halottak száma.

    Tehet róla az a szerencsétlen 8 éves gyerek?(az emberrablásról). Természetesen nem. Civilek közé vannak beásva a Hamasz-tagok hát Izrael tüzel. A rengeteg civil áldozatért természetesen a Hamasz a felelős. Mert mindennek következmánye van. Ha tavaly nem rabolnak el embereket az a 40 000 palesztin még mindig él. Ne húzgáld az oroszlán bajszát és nem leszel halott.

    Tudom, hogy nem kéne aktuálpolitizálni, DE:

    Azért ez így végtelen leegyszerűsítése a konfliktusnak, ami nem tavaly október 7-én kezdődött, hanem úgy cirka 70 éve tart. Azért ilyet írni, hogy a 40000 civil  haláláért a Hamasz a felelős, miközben Izreael konkrétan népirtást követ el, erős... Nem akarom a terrorista Hamasz pártját fogni (isten ments), de remélem úgy értetted, hogy "a Hamasz IS felelős"

  6. 17 perccel korábban, Dzséjt írta:

    HA probléma és törvénybe ütközőt követtek el? :o Szerintem egy normális társadalomban alap, hogy probléma és törvénybe ütköző az, ha valakik tétlenül végignéznek egy gyilkossági kísértletet.

    Te megvédenéd a fiktív országod miniszterelnökét, aki korrupt diktátorként viselkedik, miközben az ország egyre jobban szakad lefele, ha éppen azt látnád, hogy valaki az életére tör?

     

    A példában felmerülő párhuzamok a valósággal pusztán a véletlen szüleménye természetesen :D

    • Vicces 2
  7. Nem álltak le.

    De még ha esetleg ezt el is fogadjuk, hogy leálltak, eleve belefújni ebbe az akcióba már olyan hiba, ami gólhelyzetet hiúsított meg (és szembe is megy minden elfogadott bírói gyakorlattal) - azaz potenciálisan végeredményt befolyásoló hiba.

     

    Ezt max az elfogult madridisták tagadják

  8. A helyet először a 2017-es Star Wars: The Visual Encyclopedia nevezte elsőként "Royal Palace of Alderaan"-nak.

     

    Az Obi-Wanban megjelenő helyet ugyanezzel a névvel illeti a databank.

     

    Mindkét helyszín az Aldera, a főváros

     

    A különbségekre egyébként most látom, hogy már @Dzséjt is felhívta a figyelmet, méghozzá a sorozat Part I-es kibeszélőjében

    • Tetszik 2
  9. "Ugyan" :D De ha gondolom a Real gólját nem nézték volna meg VAR-ral, és nem adják meg, akkor menne a felháborodás.

     

    Vinit meg a Lipcse ellen kellett volna kiállítani, mint a huzat, amikor nemes egyszerűséggel megfojtogatta Orbánt, de gondolom erre is csak legyintünk, hogy "ugyan" :D

    • Tetszik 1
  10. 5 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

    Pedig megérdemelte a döntőbe jutást.

    Valahogy a véleményes bírói ítéletek mindig oda kedveznek mostanában, gyakorlatilag az összes egyenes kieséses párharcukra jutott idén végeredményt befolyásoló hiba. Úgyhogy egyetértek a mákos jelzővel

×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.