Ugrás a kommentre

Yoda József

Tag
 • Összes hozzászólás:

  2.015
 • Csatlakozott:

 • Utolsó látogatás:

Közösségi hírnév

222 Nagyon kedvelt

Yoda József tevékenysége

 • Születésnap 1997-09-13

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Budapest
 • Érdeklődés:
  Star Wars, foci, könyvek

Legutóbbi látogatók

3.894 profil megtekintés
 1. Yoda József

  Egyéb fontos

  @tomcsi80, @Darth Revan9, @MissKarrde, @Nabopolasszar, @Bence1997: Nektek is köszönöm szépen!
 2. Yoda József

  Egyéb fontos

  Köszönöm szépen a jókívánságokat, @JakeSully, @Darth Sky, @Kenobi tábornok, @M.Laci, @Darth Cupsy, @Pildi, @Ody Mandrell, @Rog, @RacerX, @Frenkie, @kudar Téged is Isten éltessen, Dzséjt!
 3. Yoda József

  Rey, az utolsó/első Jedi

  Az idézett részben nem pont erről beszéltem. De ez mondjuk igaz, Luke is túllépett gyorsan Ben halálán. Bár ő dühből is elkezdett lövöldözni, szóval azért itt is intenzívebb reakciója volt, mint Reynek bármikor. De ha úgy is vesszük, hogy Luke könnyen túllépett ezen, ez még mindig csak egy eset, és nem az amit én példának felhoztam. Míg Luke-ot, Anakint láttuk igazán szenvedni, fizikailag vagy lelkileg is, és adott esetben rokonszenvet váltott ki, addig Reyt egyáltalán nem. Róla minden lepattan, mert "tökéletes".
 4. Yoda József

  Rey, az utolsó/első Jedi

  @Dzséjt Most pont nem arra gondoltam, hogy gyorsan megtanulta hsználni az Erőt, stb... Evvel kapcsolatban tényleg olyan mint Luke, még sokan mások. Kicsit változtatnék a megfogalmazáson. Reynek voltak kudarcai, de mégis úgy tűnik, hogy ezek lepattannak róla, és semmilyen hatással nincsenek rá. Kiderül, hogy a szülei nem azok a hősök, akiket ő szeretett volna. Reakció: könnyezik kicsit, aztán mintha mi se történt volna. Kylo-t nem tudta a maga oldalára állítani, szintén ugyanez. Könnyezik egy sort, utána már minden rendben. Mikor a Falconban van, már olyan boldognak látszik, mint akivel madarat lehetne fogatni. Persze, még van hátra egy rész, ahol komolyabban is látszódhat, hogy hatással voltak rá ezek, de az időugrás miatt nem hiszem, hogy nagyon előtérbe kerülne ez. Luke-ra hatással voltak az őt ért kudarcok, az hogy Vader az apja, a Jedi visszatérben egyértelműen meghatározta az ő cselekdeteit. A kudarca Kylo-val szintén meghatározó volt. A TFA-ban még jól működött az, hogy Rey-nek időbe telik elfogadni a sorsát, hogy ne a Jakkura vágyjon vissza folyton. A TLJ-ben szinte mindenen azon nyomban túllép.
 5. Yoda József

  Rey, az utolsó/első Jedi

  Azért ilyen messzire nem mennék. A feministás baromság valóban hülyeség, de egy olyan főszereplő, akivel nem tudok azonosulni (mert a filmekben azt látjuk, hogy semmiért nem kell komolyan küzdenie, egész egyszerűen minden összejön neki, amihez nyúl), nekem messze van a jó karakter fogalmától.
 6. Yoda József

  Harry Potter

  Erről ez jutott eszembe
 7. Yoda József

  Rey, az utolsó/első Jedi

  Ami csak még jobban rontana a helyzeten, mert az időugrással átugranánk a karakterrel kapcsolatos lényegi részeket
 8. Yoda József

  Rey, az utolsó/első Jedi

  Egy szóval se mondtam, hogy rossz szereplő. Azt mondtam, hogy rossz FŐszereplő. És igen, egy főszereplőt, illene olyan jól megírni, mint a többi főszereplőt.
 9. Yoda József

  Rey, az utolsó/első Jedi

  Nem is vitatja senki, hogy fontos szereplő lenne, és nem is az a baj, hogy gyorsan tanult. Az a baj, hogy szinte készen kaptuk a karaktert és alig van tere a karakterfejlődésre. Ha meg némi fejlődést tapasztaltunk nála, az meg egy pillanat alatt végbement. Ezek nem a jól megírt főszereplők ismérvei. Még a hozzá képest mellékszereplőnek számító Finn is jobban felépített karakter. A másik főszereplővel (Kylo) meg egy lapon nem is lehetne említeni annak tekintetében, hogy melyikük a jobban megírt karakter.
 10. Yoda József

  EPIX spoileres topik

  Akkor nem tudom hogy lesz ebből rendes lezárás egy filmben. Vagy csak kamuzott
 11. Yoda József

  Rey, az utolsó/első Jedi

  Nos, avval egyetértek, hogy Rey nem a legjobban megírt, és nem a legérdekesebb főszereplő. A származásával kapcsolatban felépített misztikum egy huszárvágással le lett rendezve, ezzel számomra is kissé érdektelen lett a története. Emellett szinte minden összejön neki, túlságosan jó és idealizált, így nincs tere a fejlődésre, ami szintén nem a kiváló főszereplők ismérve. Szvsz Kylo ezerszer érdekesebb karakter. DE könyörgöm, ezt a feminizmusos hülyeséget ne toljuk már itt. Igen, érződik a karaktereken a nyíltan feminista Kennedy kéznyoma, de azért ennyi még belefér. Kb most vannak egyensúlyban a nők és a férfiak a SW-ban, és ez így is van rendjén (csak maradjon is így!)
 12. Yoda József

  Luke Skywalker

  Hát JJ eredetileg lebegő köveket akart Luke köré az ep7 végére, hogy megmutassa mennyire vele van az Erő. Erről Hamill beszélte le. Rian elgondolása ezzel szemben az, hogy elvágta magát az Erőtől. JJ alapvetően másfajta Luke-ot tervezett, mint Rian, persze lehet az ő terveiben is meghalt volna
 13. Yoda József

  EPIX spoileres topik

  Jedháról tudom, hogy hideg, a Wookie is írja, de a Craitről nem találtam ilyen infót. Az, hogy nyakig be vannak bugyolálva a sivatagban, az még nem jelenti azt, hogy hideg is. A Nap ellen is védekeznek ezzel, lásd Rey-t a Jakkun
 14. Yoda József

  Rian Johnson új trilógiája

  Zeroh a legnagyobb kamu egy dologra jó: megtudod mi nem lesz a filmben. Ugyanis amit ő lehoz, mint kémjelentés, az 99%-ban kamu
 15. Yoda József

  Resistance

  Az enyémet nem teszi tönkre semmi ma is bármikor képes vagyok előkapni bármilyen mesét, amit imádtam 10 éves korom előtt
×

Fontos információ