Ugrás a kommentre

Yoda József

Tag
 • Összes hozzászólás:

  1.880
 • Csatlakozott:

 • Utolsó látogatás:

Közösségi hírnév

184 Nagyon kedvelt

Yoda József tevékenysége

 • Születésnap 1997-09-13

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Budapest
 • Érdeklődés:
  Star Wars, foci, könyvek

Legutóbbi látogatók

3.800 profil megtekintés
 1. Yoda József

  5x20 - The Wrong Jedi

  Mondjuk mi 3. személyként nézve a dolgokat, könnyen beszélünk. Az ő szemszögükből nézve viszont az égvilágon minden Ahsoka bűnösségére mutatott. Az már egy másik kérdés, hogy nem kellett volna kizárni a Rendből, hanem a Renden belül megoldani az ügyet azzal, hogy ők nyomoznak egy kicsit. Ugyanúgy Barris nyomára bukkantak volna, mint Anakin
 2. Yoda József

  A The Clone Wars animációs sorozat

  Resistance? Mondjuk annyi különbséggel, hogy a Restistance kapcsán nem hangzott el hivatalos forrásból, hogy 3D
 3. Yoda József

  Rey, egy új reménysugár

  FELTÉVE, ha tényleg a szülei hagyták ott Pluttnál! Ilyen téren még lehet csavar. Írtam is, mi van ha a valódi szülei, akik rendes emberek voltak, korán meghaltak, és úgy került azokhoz az alkoholista szörnyekhez, akik végül piáért lepasszolták Pluttnak? Én személy szerint örülnék neki, ha látnék Reyben negatív dolgokat is megjelenni, pl. ne lépne túl könnyen azon, hogy azok, akiket a szüleinek jelenleg hisz, milyen emberek voltak, hanem emésztené magát, lenne benne egy kis gyűlölet, stb... Aztán végül is kiderülhetne, hogy nem ők voltak a szülei, hanem jobb emberek, akiket túl hamar ragadott el a sors, ezért került abba a helyzetbe, amilyenbe... És ez adna neki a végén egy kis megnyugvást, hogy azért mégse voltak szar emberek az igazi szülei. Ez sokkal érdekesebb annál, hogy egy huszárvágással letudjuk a dolgot: "utolsó senkiházi alkeszek voltak a szüleim, akik otthagytak a nagy kakiban, sebaj, nem érdekel"
 4. Yoda József

  Hux tábornok, a fanatikus szolga

  Attól még, hogy rásütöd mindenféle indoklás nélkül, hogy marhaság, amit írtam, nem lesz az. Nekem mérnökként igencsak rosszul esne, ha mindenki csak azt az embert dicsérné, aki használja azt, amit én tettem lehetővé. Most ne az legyen már a nagy érdem, hogy itt van ez az egyedülálló csúcstechnológia a hajón, és rájövök, hogy használni kéne, hogy elkapjuk őket Erre bárki képes lett volna. (Na jó, Snoke nem, mert neki meg látszólag fogalma se volt róla hogy a SAJÁT hajóján létezik ilyen, ez is mutatja mennyire is érdekelte őt ez az egész...) Ehhez képest a RO-ban csak úgy özönlöttek kifele a TIE-ok a hangárokból százszámra Nem telt egy órába, de még 5 percbe sem. Ok, akkor tegyük fel, hogy teljesen használhatatlanok a TIE-ok. Még mindig ott vannak a bombázók, amik nagyobb hajók ellen lettek kitalálva. A RO-ban is azok bénították meg a csillagrombolót. Az meg, hogy nem tudjuk őket fedezni, rossz kifogás, mert az Ellenállók minden energiájukat a pajzsokra koncentrálták. Tehát a lövegeikre nem sok jut. Vagy, ha a bombázók miatt a lövegeikre koncentrálják, a pajzsra nem jut, az meg a távolról lövöldöző Supremacynak jó. Win-win szituáció Az üzemanyag meg ne legyen kifogás, amikor az egyetlen alakulatot akarjuk elpusztítani, amelyik még komolyabban küzd ellenünk. Az a lehetőség is ott lett volna, hogy egy csillagrombolót a hiperűrön keresztül eléjük ugrasztanak. Vagy a galaxis másik részéből, vagy a többi üldöző csillagromboló közül. Ha jól emlékszem, ez is fel lett itt korábban hozva, aztán valami olyasmi lett rá az erősen izzadtságszagú magyarázat, hogy "Minek? Hiszen előbb utóbb úgyis elfogyott volna az üzemanyag és akkor annyi nekik. Teljesen fölösleges lett volna plusz erőforrásokat igénybe venni". Hát nem, nem lett volna felesleges, mint azt a végeredmény is mutatja. Mellesleg, miért ne érne meg az plusz erőforrásokat, hogy az utolsó ellenségünket egyszer s mindenkorra eltüntessük a térképről? Számos jobb megoldás kínálkozott volna Huxnak ahelyett, hogy arra vár, hogy elfogyjon az üzemanyaguk. Ő beszari módon mégse élt ezekkel, inkább azt az utat választotta, aminek elvileg a legkisebb volt a kockázata. Aztán végül is ezzel járt a legrosszabbul. Az tagadhatatlan, hogy így is majdnem győztek, és hogy a "majdnem"-ből miért nem lett "teljesen", az valóban Kylo miatt történt a végén. DE, ha már jóval korábban jobb döntéseket hoz, akkor el se jutunk addig a pontig, hogy Kylo döntései keresztbe tegyenek az akciónak.
 5. Yoda József

  A tükörbarlang

  Arról nem is beszélve, hogy mi van ha Reyt már nem is a saját szülei hagyták Pluttnál? Mi van ha ők meghaltak már jóval korábban? Lehet, hogy ők rendes emberek voltak, csak azok voltak alkoholisták, akikhez Rey utánuk került. Aztán ők adták el őt piáért.
 6. Yoda József

  Hux tábornok, a fanatikus szolga

  Mondjuk ha nem 3 TIE vadászt küld ki rájuk, miután lekövette az Ellenálló flottát a hiperűrön keresztül (ami nem az ő érdeme, hanem azé, aki feltalálta és kifejlesztette a technológiát), hanem mondjuk 1000-et (a Supremacyban azért gondolom csak volt annyi, sőt... ) igen gyorsan végzett volna a dologgal. Az meg a röhej kategória, ahogy a film elején Poe átveri. Úgyhogy sajnálom, de a TLJ Huxból számomra egy dilletáns barmot csinált. A TFA-ban sem láttam semmi jelét a zsenialitásának. Azért az nem nagy hadvezéri teljesítmény, hogy jó sok fényév távolságból megnyomok egy gombot, és szétlövetek egy rendszert. Az eredményességét nem vitatom, a hozzáértését már annál inkább (a kettő a való életben sem jár mindig együtt... Lehetne pár politikust felhozni példának pl.) Majdnem elpusztította teljesen az Ellenállást, ezt akár eredménynek is nevezhetnénk, de azért valljuk be: ebben a helyzetben az volt a csoda, hogy nem pusztította el teljesen. Ehhez elég komoly hozzá nem értés kell, hogy a legjobb és legnagyobb haderővel képtelen vagy egy pár száz fős társaságot (akiknek még az üzemanyaga is fogyóban) eltüntetni. Úgyhogy nem, számomra semmi nem menti fel Huxot a dilettanizmus alól, sajnálom a TFA-ban se volt nagy szám, örülök, hogy a TLJ konzekvensen még erre rátett egy lapáttal. Ha pedig így is ő a legjobb az ER-nél... Hát akkor sok jövőt nem jósolok nekik Kylo az évek alatt remélem jobb hadvezérré válik.
 7. Yoda József

  A tükörbarlang

  Én nem írtam, hogy ez bullshit lenne Sőt, éppen ezért várok még egy apróbb csavart vele kapcsolatban, hogy teljes legyen az összkép. Mert egyelőre még nem az. Természetesen nem feledkezem meg róla, még van egy epizód Eddig én elégedett vagyok az ST-vel, de végülis, hogy érdemes volt-e megcsinálni, a záródarab fogja eldönteni. Nagyot kell ütnie, mert könnyen rányomhatja a bélyegét a TFA-ra és a TLJ-re is.
 8. Yoda József

  Sport

  Igen, augusztus második felében, miután lementek a BL/EL-selejtezők... Ez itt a nagy különbség. Na persze nem azt mondom, hogyha később kezdődne, kijutnának a csapataink Tajtit a barcelonai sportlapok is nagy tehetségnek tartották. Követtem a pályafutását, amíg ott volt. A csapat egyik legjobbjaként tartották számon egy ideig. Ezért gondolom, hogy fejben voltak a problémák. Egyébként ki lehet az nb1-ből is törni, és komolyabb csapathoz kerülni, lásd Besic pl.
 9. Yoda József

  A tükörbarlang

  Ez így van Nekem például az elmetrükk a semmiből, kicsit meredek volt. Ok, ezt aláírom, nem jelenthető ki, hogy milyen szinten állnak egymáshoz képest. Bár amikor mindketten húzzák a fénykardot, és az egyikükhöz sem repül oda, az azt sugallja, hogy egyenrangú ellenfeleknek akarják őket beállítani. Snoke szavai szintén, miszerint majd felbukkan az egyenrangú ellenfele a világos oldalon. Sugallni akarja a film, hogy ők egyenlőek. Kylo szintje amúgy nem irreális magasság, a származásához képest nekem nem tűnik annyira tehetségesnek. Ez igaz, de ezt írtam én is, hogy Erőmentes tudásért megküzdött a Jakkun Ez is igaz, de ennek meg sok köze nincs ahhoz, hogy a vallatós jelenet óta szinte tanulás nélkül lett Erőhasználó. Luke esetében pl. láttuk, hogy a Dagobahn gürizik rendesen, hogy megszerezze a tudást.
 10. Yoda József

  A tükörbarlang

  Jó-jó... a semmiből megtanult űrhajót vezetni de tudatos Erőhasználó nem egy hét alatt vált belőle. Azért 10 év eltelt ez ep1 és ep2 között Mellesleg ő a Kiválasztott. Nekem ennyi elég. Mint mondtam, nem kell, hogy Rey valakinek a valakije legyen. Felőlem lehet valami fantasy jellegű dolog is, nem feltétlen genetikai, amitől ilyen gyorsan fejlődik.
 11. Yoda József

  A tükörbarlang

  Leginkább a fejlődésének gyorsasága miatt nem örülnék neki, ha ennyire senki lenne. Kb hasonlóan fejlődik mint Luke, de Luke esetében ez még magyarázható volt azzal, hogy a Kiválasztott fia. Rey meg majdnem azon a szinten van mint Kylo, az a Kylo akit Luke és Snoke is tanított évekig. Rey meg durván 1 hét alatt be is hozta mintha minden az ölébe hullana, már ami az Erőhasználatot illeti. Lehet senki valaki, de akkor lássam azt, hogy meg kell küzdenie a tudásért. Ezt Rey esetében csak a vívótudásán láttuk (illetve nem láttuk, csak sejthetjük, hogy a botjával maga tanult vívni sok év alatt). Ha tényleg egy senki, akkor számomra ő egy túl idealizált főszereplő marad, akivel nehéz azonosulni. Mint Luke az OT-ban, ezért is örülök annak, hogy a TLJ árnyalta a karaktert.
 12. Yoda József

  Sport

  Miért is? Más helyeken ilyenkor még nincs bajnokság, nyugodtan tudnak a csapatok a BL-selejtezőkre koncentrálni. De mi még szívatjuk is a sajátjaink... Más: a Tajti gyerek nyilatkozata "Aki itthon játszik és nagy tehetség, az megszokja, hogy ő a sztár a csapatban és mindenki odafigyel rá. Nekem is ugyanez volt, de így, hogy kimentem, a legnagyobb nulla voltam ott, és innen kellett felmászni. Meg kell tanulni, hogy hogyan lehet felmászni, hogyan lehet odaérni, hogy ott is legyél valaki" Ez felért egy beismerő vallomással, hogy nem volt hajlandó küzdeni Mára ennyit a magyar fociról
 13. Yoda József

  A tükörbarlang

  Az, hogy ne múltjával foglalkozzon, egy klasszikus klisé, ami kb minden hasonló jellegű filmben elhangzik. Számomra igenis azt alapozta meg Abrams, hogy Rey származásának lesz jelentősége. De majd visszatérünk erre jövő decemberben
 14. Yoda József

  Sport

  Ez is hungarikum... Ilyen a világon nincs, hogy nyár közepén kezdenek egy bajnokságot. Pedig a miénk 33 meccses, még rövidebb is mint az átlag. A 38 meccses bajnokságok is csak augusztusban kezdődnek, mégis be tudják májusra fejezni
 15. Yoda József

  A tükörbarlang

  Szerintem is lehet még Rey szüleivel kapcsolatban csavar, és Abramst ismerve lesz is. Túl egyszerű ez a senkizés. Rey köré fel is lett építve a misztikum, főleg a látomásával az ep7-ben, nem gondolnám, hogy teljesen kidobnák azt a kukába. Mert ha Rey tényleg senki, akkor a látomásának semmi funkciója nem marad azon kívül, hogy jól mutatott ott és akkor. Annak meg pláne nem, hogy "szólította a fénykard". Abrams jó eséllyel visszanyúl ezekhez, hiszen mégiscsak ő alapozta meg ezeket. Ezzel persze nem azt mondom, hogy Rey valakinek a valakije kell hogy legyen. Biztosan léteznek más módok arra, hogy érdekessé tegyék valakinek a származását
×

Fontos információ