Ugrás a kommentre

Wilde

Tag
 • Összes hozzászólás:

  2.743
 • Csatlakozott:

 • Utolsó látogatás:

Közösségi hírnév

106 Nagyon kedvelt

Wilde tevékenysége

 • Születésnap 1992-04-27

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Budapest
 • Érdeklődés:
  Filmek, sorozatok, könyvek, NFL, NBA...

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokkja le van tiltva, és nem jelenik meg más felhasználóknak.

 1. Wilde

  Sport

  Felemás érzéseim vannak a vb-ről, egyfelől örömteli volt látni, hogy nem csak a szokásos nagycsapatok tudtak érvényesülni és az egész kieséses szakasz nem tűnt olyan előre lefutottnak, mint sokszor, hanem akadtak komoly meglepetések is. Másfelől viszont azért nem feltétlenül ez volt a legjobb vb, amit láttam és sokan csalódást okoztak (pl. a németek, spanyolok), de azzal végképp nem értek egyet, hogy ez lett volna a legrosszabb (2002!!!). A franciák a teljes tornát nézve szerintem a legszervezettebb csapat voltak, az argentínok ellen kerültek egyedül hátrányba, bár ott sem éreztem úgy, hogy zavarba jöttek volna és itt a döntőben is azt láthattuk, amire előztesen számítani lehetett. Engedték jönni a horvátokat és a jobb oldalon megpróbálták őket megkontrázni. Játékosként is olyan igazi szürke eminenciás volt Deschamps, aki mindig ott helyezkedett, ahol kellett, remek szervezőkészsége volt (itt a döntő legjobb húzása az volt, hogy a meglehetősen indiszponált Kanté helyére behozta Nzonzit, aki Pogba szerepét átvette, így a manchesteri kötetlenebb pozícióban mozoghatott, többet tudott fellépni a támadásokhoz és összességében is felszabadultabb volt), de egyáltalán nem volt egy zseni. Itt edzőként szintén hasonló kvalitásokat mutatott, semmi zseniális nem volt ebben a francia válogatottban, de mindenki pontosan végrehajtotta a feladatát. Egyedül azt sajnáltam, hogy egyik személyes kedvencem Benjamin Mendy nem kapott lehetőséget, de végülis ő is világbajnoknak mondhatja magát. Mbappé pedig ezek után úgy vághat neki a továbbiaknak, hogy nincs ott rajta a nyomás, hogy nyert-e vb-t, mert azt már megtette rögtön a karrierje elején, remélem igazi világklasszis lesz belőle. Gratula Ody-nak és Nute-nak, meg persze a szervezőnek Donátnak is, hogy egy kis pluszt vihettünk a világbajnokságba!
 2. Wilde

  Sport

  Van előrelépés a magyar futballban, csak meg kell látni a pozitívumokat. A magyar válogatott kikapott 2-1-re a luxemburgi válogatottól még ősszel, most nyárra már annyit előreléptünk, hogy a Videoton legalább egy x-et ki tudott hozni a luxemburgi bajnok ellen. Klasszikust idézve "az előrelépés megkérdőjelezhetetlen"... csak az örök gáncsoskodók nem tudnak örülni az ilyen részsikereknek, amiből majd aztán szépen összeáll egy komolyabb eredmény is. A további meccsekre: Belgium 2 - 1 Anglia Franciaország 2 - 0 Horvátország
 3. Wilde

  Filmek

  Már csak homályosan emlékszem a filmre, mert nem mostanában láttam, de úgy rémlik a vége is elég béna. Egyszerűen annyira rosszul öregedett a film, hogy azok az effektek, a "durvulás" is abszolút gagyi. Volt valami olyasmi a végén, hogy az egyik kívégzési jelenetben, az adott szereplőnek egy késsel kinyomják a szemét és az is annyira gagyin nézett ki, hogy már inkább szánalmas, mint félelmetes volt. Bizonyára a 70-es években más volt az embereknek az ingerküszöbe, de azt így mai fejjel nagyon nehéz megérteni, hogy ez a film anno olyan szélsőséges indulatokat váltott ki, hogy ezért halálosan megfenyegették a rendezőt, egyesek szerint ezért is ölték meg. Mindenesetre a vájtfülűek szerint ez a film egy művészi kiállás a fogyasztói társadalom és a fasizmus ellen, én nem vagyok filmesztéta, úgyhogy ezt nem tudtam belelátni.
 4. Wilde

  Sport

  Ezzel nagyon egyetértek, főleg a DRS-re vonatkozó résszel. Nem akarok nagy szavakat használni, meg előállni azzal a közhellyel, hogy régen minden jobb volt, de ezzel kvázi kiherélték a Forma-1-et. Az sokkal jobban felerősödik, hogy ez egyben egy showműsor és ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy szórakozatóbb legyen, még ha ez a dolog sport részének a leegyszerűsödésével is jár. Most már nem előzések vannak, hanem leginkább kikerülések, persze régen is előfordulhatott egy két ilyen, de nekem hiányoznak azok a pozíciócsaták, ami a védekezéssel volt elérhető (pl. Schumacher - Alonso 2005 Imola). Donát, beírom már most előre a tippjeimet: Franciaország 2 - 1 Belgium Horvátország 1 - 2 Anglia
 5. Wilde

  Filmek

  Ez nálunk is megvolt, emellett egyszer a Passiót is megnéztük az osztállyal, számomra az maradandóbb volt, bár egyik sem olyan, amit szívesen megnéznék újra. Ezzel együtt egy időben direkt megnéztem néhány olyan kutlikusnak mondott filmet, amiről az a hír járta, hogy nagyon durva és senkinek sem ajánlják. A Cannibal Holocaust nálam kimaradt, de egy másik olasz botrányfilmet, a Salót ekkor láttam. Úgy emlékszem inkább vontatott és unalmas, mintsem megrázó lett volna, viszont volt amiben kellemesen csalódtam, mert az Irréversible például, amellett, hogy tartalmaz két kifejezetten erőszakos jelenetet, egy nagyon szépen felépített film és egyáltalán nem a brutatlitásról szól.
 6. Wilde

  Mennyire egységes a tíz film együtt?

  Az én listám így nézne ki, bár az első három után nagyon nehezen tudok különbséget tenni közöttük: 1. ROTS 2. TLJ 3. TESB 4. AOTC 5. TPM 6. TFA 7. Solo 8. RO 9. ROTJ 10. ANH
 7. Wilde

  Sport

  Svédország 0 - 1 Anglia Oroszország 0 - 1 Horvátország
 8. Wilde

  Sport

  Uruguay 0 - 0 Franciaország (továbbjut: Franciaország) Brazília 2 - 1 Belgium
 9. Nem feltétlenül az igazságtartalmát vitatnám ennek a kijelentésnek, de eszembe ötlött az a jelenet a TLJ-ből, ami azért árnyalja Kylo hozzáállását. Mikor nem lövi ki Leiát ott érezni rajta a vívódást és végül viszakozik is, más kérdés, hogy a többi pilóta leadja a lövést, így a döntése a végeredmény szempontjából nem lényeges, de abból a szempontból, hogy neki érzelmileg mit jelentett ez nem feltétlenül mellékes, ez mégis a régi dolgokhoz való ragaszkodás volt, bár az igaz, hogy nem volt muszály megölnie Leiát. Egyébként ez még ugye az előtt volt, hogy végrehajtotta volna a nagy tettét és megölte volna Snoke-ot, mindesetre abban, hogy akkor olyan elszánt volt lehet az is szerepet játszott, hogy itt korábban gyengeséget mutatott. A tróntermi jelenet után a film végén már sokkal keményebb és rendíthetetlenebb Kylo, mint korábban, szóval az biztos, hogy ez egy olyan jól dokumentálható fontos lépcsőfok volt a sötét oldal felé tett útján, mint a növendékek lemészárlása, vagy az apja megölése.
 10. Wilde

  Sport

  IT'S COMING HOME!!! Az egész mérkőzés képe alapján úgy tűnt, hogy jobban akarják az angolok a győzelmet, de mind a mutatott játék, mind a durvaság és a színészi teljesítmények után... hát nem ez volt az a meccs, ami után valaki beleszeret ebbe a sportágba. Azért az angolok megérdemelték már, hogy végre egyszer ők nyerjenek egy 11-es párbajt, annál is inkább, hogy ezt tippeltem.
 11. Wilde

  Sport

  Svédország 1 - 1 Svájc (továbbjut: Svájc) Kolumbia 1 - 1 Anglia (továbbjut: Anglia)
 12. Wilde

  Box Office

  Nem feltétlenül lenne amúgy lehetetlen hasonló gyakorisággal dolgozni, mint eddig, csak akkor valahogy át kellene ültetni a Marveles koncepciót. Tehát nem trilógiákban gondolkozni, ami tökéletesen alkalmas arra, hogy egy adott történetet elmeséljenek, de az univerzumépítéshez nem ideális. Legyen egy nagyívű legalább 8-10 filmből álló univerzum, amit néhol lazábban, néhol szorosabban összekötnek az adott filmek és egy nagy fináléhoz vezetnek és nem lenne az, mint egy esetleges spin-off-nál, hogy valami nagyon kívül esik a fősodor eseményein, nincs hatással a végjátékra, így a nézőben felmerül, hogy ezt akár ki is lehet hagyni.
 13. Wilde

  Rey, az utolsó/első Jedi

  Én azt úgy képzelném el, hogy az új Jedik szerethetnek, ragaszkodhatnak és megkérdőjelezhetnek dogmákat, tehát egy kicsit szabadabb közegben mozoghatnak, mint a régi Jedik. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lennének tiltottnak számított dolgok, mondjuk a gyilkosság, vagy más erőszakos cselekmények. A félelmet a sötét oldal kapujának tartották a régiek, pedig bennük is sok félelem volt saját gyenegeségeiktől és az új Jediktől valahogy ennek a belátását és elfogadását várom, de nem azt, hogy teljesen elmossa a határt jó és rossz között és valami posztmodern módon azt mondják, hogy minden csak nézőpont kérdése. Reyt egyébként egyfajta mentorszerepben én elképzelhetőnek tartom, bár úgy, hogy JJ viszi tovább a trilógiát nem tudom, hogy mennyi szerepet szánnak azoknak a gyerekeknek, akiket a TLJ végén láthattunk. Persze ott az eredeti Rian féle koncepció sem teljesen egyértelmű számomra, hogy a kissrác csak, mint szimbólum kap jelentést, vagy mint önálló karakter, esetleg leendő növendékként is viszontlátjuk még. Reynek azért a Jedi tanok továbbélése és továbbadás valamikor (lehet, hogy majd csak IX. rész végén, egyfajta boldog befejezésként) biztos szerepe lehet, ezért is vihette el a Jedi könyveket.
 14. Wilde

  Sport

  A japánok állva haltak meg, de itt szerintem a kezükben volt a továbbjutás. 2-0 után olyan volt ez a belga csapat, mint az a bokszoló, aki meg van ütve és már csak úgy dülöngél egyik lábáról a másikra. Jöttek is még japán helyzetek és Belgium csak kereste önmagát ott perceken keresztül, ezen ponton pedig Japán elhitte, hogy be lehet még vinni azt a döntő ütést és ki lehet ütni a nagy ellenfelet - az ökölvívó párhuzamnál maradva - de szerintem ez hiba volt. Az első félidőben szépen zártak, nem nagyon hagytak területet a kombinatív játékra (ott mondjuk nem is született gól) és ugyan már akkor is voltak támadásaik, de ennyire nem szaladtak fel. Az első gólt mondjuk nem emiatt és elég szerencsétlen helyzetből kapták (azt a kapus elnézte szerintem), de a második gólnál nagyon szembetűnő volt, hogy ott egy belga megindulásnál nem tudtak visszarendeződni a védők és még faultolni sem sikerült, pedig mindent bevetettek (hogy az hogy nem lett sárga mostanáig sem értem, lehet a bírónak nem mondták, de előnyszabály után utólagosan is adhatott volna még lapot), de úgy lerohanták őket, hogy tényleg még szabálytalankodni sem volt idejük. Nagyon rosszul menedzselte a japán edző az egész meccset - 2-0 után, ha nem is kellett volna beparkolni a buszt a 16-osra, de a saját térfélre szépen, fegyelmezetten berendezkedni és csak néha támadni, hasonlóan az első félidei teljesítményhez - viszont a végjáték az nagyon félre ment. Itt a japánok mintha tényleg elhitték volna, hogy ezt akár meg is nyerhetik, ami valahol pozitív, meg hősies, meg minden, de a 94. percben mikor ott az esély a hosszabbításra, esetleg a 11-esekre, akkor így előlragadni és nem gondolni arra, hogyha itt lekontráznak minket, akkor vége van az nagyon súlyos hiba. Ráadásul a fizikailag mélyen a belga játékosok szintje alatt mozgó japánoknak pont nem a rögzített játékhelyzetek, beívelések azok, amik az erősségeik, úgyhogy duplán nem értem annál a szögletnél mire gondoltak és miért mentek ennyire rá arra, ahelyett, hogy szépen kivárták volna a hosszabbítást. Mindesetre ami Japán drámája az nekünk nézőknek abszolút bejött, mert tényleg az egész vb legjobb félidejét hozták össze 5 góllal és egy 0-2-ről való fordítással. Amiatt különösen örülök a belgák továbbjutásának, hogy az a belga-brazil negyeddöntő tényleg előrehozott döntőnek néz ki és aki ott nyer az ugyan még nem nyerte meg a tornát, de jó esélye lesz rá. Az elhangzott a közvetítés végén, hogy a belgáknak most nagyon nagy lelkierejük lehet, amit nem vitatnék, de ez a belga védelem elég sebezhetőnek tűnik és olyan tűzerővel szemben még nem is láttuk őket, mint amivel a brazilok rendelkeznek. Továbbá nem hiszem, hogy olyan butaságokat elkövetnének a rutinosabb brazilok, mint amit itt Japán a végén csinált és egyébként fizikailag is jobban fel tudják majd venni a belgákkal a versenyt, de egy nagyon jó meccsre számítok és Belgiumot ezek után tényleg nem lehet leírni.
 15. Wilde

  Avatarok, smiley-k

  Azt az avatart, vagy legalábbis ahhoz hasonlót M.Laci használja. Most betettem egyet az öregről.
×

Fontos információ