Ugrás a kommentre

Wilde

Tag
 • Összes hozzászólás:

  2.772
 • Csatlakozott:

 • Utolsó látogatás:

Közösségi hírnév

137 Nagyon kedvelt

Wilde profilja

 • Rang
  Jedi lovag
 • Születésnap 1992-04-27

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Budapest
 • Érdeklődés:
  Filmek, sorozatok, könyvek, NFL, NBA...

Legutóbbi látogatók

A legutóbbi látogatók blokkja le van tiltva, és nem jelenik meg más felhasználóknak.

 1. Wilde

  Aliens és Predator

  Ahogy elkezdtem olvasni a kommented, úgy húzódott folyamatosan mosolyra a szám... aztán a mondat végére értem.
 2. Wilde

  Egyéb fontos

  Kissé megkésve - de még időben - én is boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
 3. Wilde

  Sport

  Megjelent a héten Mourinho kirúgása után egy nagyon érdekes cikk vele kapcsolatban. Nem annyira sportszakmai, inkább pszichológiai-filozófiai aspektusból megvizsgálva a Mourinho jelenséget. Mindenesetre ezt az elméletet tekintetbe véve helyére kerül sok minden a közelmúltbeli - sokszor érthetetlen - viselkedésével kapcsolatban, meg úgy általánosságban a karrierjét tekintve is. Szóval mi a hasonlóság Mourinhóban és Napóleonban(?): https://www.irishtimes.com/sport/soccer/english-soccer/ken-early-like-napoleon-mourinho-is-the-outsider-always-trying-to-prove-himself-1.3736207
 4. Wilde

  Videjó játékok

  Ez megvan, csak így olyan, mintha kvázi egy plusz gomb lenne rajta (a Horizonban is ezzel lehet felhozni leggyorsabban a mapot), de a touchpad funkcióját még a játékokon belül nem tapasztaltam, hogy lehetne használni (Uncharted 4, Horizon Zero Dawn, ezzekben legalábbis nem). Sajnos nincs annyi időm játsszani, mint ahány játékot vettem, a Horizonnal is elég lassan haladok, de nagyon tetszik a játék. A hangok, a zene, a látványvilág mind fantasztikus. A színek, a fények elképesztőek. Amikor a naplementénél minden vörösbe borul, vagy éjszaka azok a sejtelmes zöld színek az égbolton, meg a "szentjánosbogár szerű világító fénypontok a fűben" úgy magukkal tudnak ragadni, hogy van, amikor csak úgy elkezdek barangolni valamerre és nem is foglalkozok semmilyen küldetéssel, csak úgy gyönyörködök a játékban (talán ezért is haladok még pluszba lassan a sztorival). Mondom egyébként mindezt úgy, hogy egylőre még nem 4k-ban játsszom. Van egy rész még a játék elején, ahol az a feladat, hogy ilyen vadászati próbákat kell időre teljesíteni... itt én mindegyiknél elnyertem a blazing sunt, de a küldetést jelző fehér pötty még mindig ott van a térképen. Most ez azért van, mert itt mindig újra és újra lehet próbálkozni, hogy még tovább javítsam az időmet, vagy ez valami glitch és hasonlóan a többi teljesített küldetéshez ennek is el kellett volna tűnnie a térképről?
 5. Wilde

  SW videojátékok

  Még lehet, hogy elkaszálják majd menet közben, de ha jól vettem ki a videóból, akkor mintha az lenne az előnyük a KotOR-ral szemben, hogy ez itt nem egy már megjelent játék újradolgozása lenne, hanem saját ötletek, egy eleve el sem készült játék alapján. Mindenesetre én nagyon örülnék neki, ha megvalósulna!
 6. Félévadzáró epizódnak remek volt. Több szereplőt is felvillantott a sequel trilógiából (Leia, Poe, Phasma egyidejüleg volt jelen), emellett azért mégis csak Kaz volt a főszerepben, aki szerintem nagyon jól volt kiegyensúlyozva ebben az epizódban. Egyrészt nem voltak túlzásba vive a képességei (gondolok itt arra, hogy nem egy szuperkém és a lövöldözés sem megy neki tökéletesen), de azért megmutatták, hogy van benne potenciál, nem csak lelkes, tehetséges is és képes feltalálni magát szorult helyzetekben (erre egyébként az egész évad során volt példa, de itt a végjátékban nagyon jól megmutatkozott). Ami miatt szintén jó volt így félig meddig befejezőnek ez az epizód, hogy jobban behozta az Első Rendet a képbe. Eddig az ER-el kapcsolatos optika leginkább a Kolosszus fókuszában volt hangsúlyos, most azonban jobban nyitottak a nagypolitika felé is és bepillantást nyerhettünk abba kényes hatalmi-pozíciós helyzetbe, ami az ÚK-ER-Ellenállás háromszögében zajlik. Azáltal, hogy korábban inkább egy lokális ügy mentén ismerhettük meg ezt a konfliktust nem volt unalmas, de ezáltal hogy nyitottak más irányba is jobban képes ellátni azt a szerepet a sorozat, hogy felvezesse akár a VII. rész eseményeit. Remélem még több betekintést engednek majd hasonló módon az évad második felében is ebbe a hatalmi hármas játékba. Az epizódban sok kis apró részlet volt, ami elnyerte a tetszésemet, kezdve a két droid aranyos találkozásától tovább menve Phasma szerepeltetéséig. Ő nem csak ebben az epizódban, de úgy általánosságban a sorozatban sokkal félelmetesebbnek tűnik, mint a filmekben. Tetszett a Poe és Kaz közötti viszony, amelyben Poe egyfajta mentorszerepet látott el Kaz mellett, aki láthatóan felnéz rá és nagyon támaszkodik a tanácsaire. Ezzel együtt, ahogy Ti is leírtátok Poe nem minden tekintetben testesíti meg a bölcs mentor archetípusát, ő maga is sokszor felelőtlen, forrúfejű döntéseket hoz. Kaz a harcejelenetknél is sokszor hagyatkozott a találékonyságára, mikor elbújt a rohamosztagosok elől, vagy hát a végén is ő zúzza le azt a folyosót, amivel elvágja az üldözők útját, de az űrcsatában éreztem azt, hogy szintet lépett. Meglepte Poet és szerintem az elismerését is elnyerte ezzel a manőverrel. Azért örülök annak, ha Kaz nem csak amiatt kap fontos szerepet az Ellenállásban, mert nincs elég emberük, hanem ő maga is bizonyítja, hogy igazán hasznossá tud válni idővel!
 7. Wilde

  Videjó játékok

  Én is most váltam konzoltulajdonossá (egy PS4 Pro-t vettem). Beszereztem a PS Store-ból a Horizon Zero Dawn Complete Editiont (ez volt az a játék nálam, ami miatt már tavaly is elgondolkoztam a konzolvásárláson), a God of Wart, meg a Witcher 3-ból a GOTY változatot (ezzel PC-n is játszottam, csak nem full-on és nem is toltam végig), valamint egy ismerőstől kaptam pár lemezes játékot is, hogy azokkal is kipróbáljam (így jutottam hozzá az Uncharted 4-hez). Még csak ismerkedem a technikával, de nagyon tetszik. Van néhány dolog ami nem teljesen világos, például a controlleren lévő touchpad mi célt szolgál, egyáltalán hogy lehet működésre bírni?
 8. Wilde

  A Resistance animációs sorozat

  Köszi a feltöltéseket, az utóbbi időben mindig a Te indavideós linkjeidről néztem a sorozatot.
 9. Wilde

  1x07 - Synara's Score

  Mostanra értem utól magam az elmúlt hetekben kihagyott részekkel. Tetszett ez is, azt emelném ki, hogy Tamet jobban megismerhettük és most egy kicsit közelebb is került hozzám (igazából eddig Kaz-en kívól nem sok szereplő volt, akihez kötődni tudtam volna). A "barátsága" Synaraval is érdekes volt, kíváncsi leszek ebből mit hoznak ki, Synaratól ez csak elterelés volt a végén egy későbbi nagyobb támadás miatt, így megőrizve az álcáját még értékes lehet (bár ennek ellentmond, hogy úgy néz ki Doza mégis szövetkezhet az Első Renddel, akkor meg a kalózok lehúzhatnák a rolót), vagy tényleg Tam felé mutatott őszinte érzései után megváltozott és feladja a kalózéletet. Mindesetre az tetszett, hogy itt Tam majdnem fontosabb szereplő volt, mint Kaz, mivel akárhogy is alakul Synara sorsa Tam kulcsszereplő lesz. A másik dolog ami tetszett az a kalóztámadás, valahogy ezek a fazonok inkább "kalózosnak" tűntek, mint Hondo kompániája, legalábbis ez alapján a néhány fosztogatós képkocka alapján nekem ez az érzésem támadt. Jópofák azok a dizájn elemek is, hogy visszaköszönnek a régik korok egyes részletei egy-egy hajón, vagy páncélon, esetleg fegyverzeten, de vagy nagyon leharcolt állapotban, vagy átértelmezve azt, ezzel nagyon érződik, hogy ez itt egy új éra és ez már a sequel-hez kötődik.
 10. Wilde

  Sport

  Egy olasz edzőtől ilyen botrányos védekezést én még nem nagyon láttam. Az is lehet persze egy kérdés, hogy a mindenkori magyar válogatott Észtország ellen kaphat e három gólt (legyen bárki is az edző), de konkrétan az a harmadik gól, amit összehozott Kádár meg Gulácsi (két egyébként nemzetközi szinten is rutinos játékos), az még a Megye III-ban is gáz lenne!!!
 11. Wilde

  Egyéb fontos

  Kitöltöttem, bár nem nagyon fogyasztok ilyesmit. Egyébként ennek a felmérésnek mi a célja? A legtöbb kérdés, mintha a cukorral lett volna kapcsolatban, erről eszembe jutott egy Hamvas Béla idézet: "a cukor a hazugság szubsztanciája".
 12. Wilde

  1x02 - The Triple Dark

  Ez a rész is tetszett. A kalózok behozatala a történetbe nagyon jó ötlet volt. Az elején egyetértek Ody-val, hogy Kaz nagyon gyerekesen viselkedett, de azért volt néhány kifejezetten jól sikerült helyzetkomikum is közte és Grevel között. Kaz beilleszkedési nehézségeit jól mutatta be az a pár jelenet, ahol azt látjuk, hogy az előző részben való helytállásának ellenére sem találta még meg tökéletesen a helyét itt az állomáson és érzelmileg nagyon kötődik azokhoz a megszokott dolgokhoz, amelyek a múltjához kötik (az első trófe a kitüntetett jelentősége, amit aztán egy poénos szerepet is kapott, mint ajtókitámasztó, tetszett ez az ironikus megoldás). Az akciójelenetek és hajók még mindig baromi jól néznek ki. Ezek a kalózhajó dizájnok is remekül sikerültek, az egész támadás nagyon jól nézett ki, főleg úgy a háttérben azokkal a sötét fellegekkel, nagyon eltalálták azt jelenetetet, amikor berepülnek. A lakosok óvóhelyre menekülésével, pedig jól érzékeltették, hogy itt komoly dologról van szó és megadták a feszültséget a kalózok érkezésének. A csatában egyedül az nem tetszett, amikor szerintem teljesen feleslegesen volt egy olyan jelenet, amikor Kaz és Grevel felkenődik az egyik kalóz szélvédőjére, majd vissza is pottyannak ugyanoda, ahonnan indultak. Azért viszont külön piros pont, hogy az epizód végi feloldást nem Kaz hősiességével érték el, hogy bepattan egy vadászgépbe és ő is segíti visszaverni az ellent, hanem inkább az eszére támaszkodott és megoldotta ott helyben a problémát. Phasma megjelenésének a sztoriban pedig külön örülök, mert egyrészt már beteaselték az előző részben, másrészt egy újabb filmes karakterről tudhatunk meg többet és nem utolsó sorban itt Phasma igazán badassnek tűnik.
 13. Wilde

  A The Mandalorian Tv-sorozat

  Minél többet tudok meg erről a sorozatról, egyre jobban érdekel. Ezt az alvilági vonalat, ha tényleg olyan költségvetésből csinálják meg, mint az HBO és a Netflix zászlóshajóit, akkor ez a legkirályabb dolog lehet a Disney éra alatt.
 14. Wilde

  1x01 - The Recruit

  Eleinte nem igazán hozott lázba ez a sorozat, de aztán csak úgy döntöttem, hogy megnézem és összességében pozitívan csalódtam. Mondjuk rögtön a kezdés nem volt valami erőteljes, de ahogy egyre jobban megismerhettük a karaktereket, már lehetett hozzájuk kapcsolódni. Kaz engem elsőre a fiatal útkereső Ezrára emlékeztetett, de ezzel együtt azért más élethelyzetből indul, így az ő útja is érdekes lehet. Mondjuk ez a nagyzolás és magabiztosság inkább csak egy álcának tűnik, amivel a sebezhetőséget próbálja elfedni. Az apjával való kapcsolata körül lehetnek majd érdekes konfliktusok, főleg úgy, hogy itt Yeager is egyfajta apaszerepben tűnt fel sokszor. Az elején mondjuk furcsálltam, hogy Kaz ilyen gyorsan elkötelezte magát a küldetés mellett, de az jó volt, hogy a régi, már bejáratott szereplők is feltűntek, így az elején is voltak már ismerős arcok, akiket el lehetett helyezni a történetben. BB-8 szereplésének különösképpen örülök az új trilógia szinfoltja volt ő és úgy néz ki itt a sorozatban is sokat találkozhatunk majd vele, így, hogy Kaz társául szegődött. A Colossus nagyon jó kis helyszínnek ígérkezik, tényleg mindenféle fajba tartozó lény megtalálható itt és az egész helynek a hangulat nagyon illeszkedik a SW-hoz. Igazából mikor megérkeztünk ide, itt éreztem azt, hogy ez igazán egy SW sorozat (még, ha mondjuk már Leia is feltűnt korábban). A háttérben meghúzódó főszáll annyira még nem keltette fel az érdeklődésemet, de mindenképpen örülök annak, hogy minél többet megtudhatunk erről a korszakról. A verseny része engem annyira nem nyűgözött le, elég kiszámítható volt, hogy miként fog végződni, de az animációk, a stílus és az egész megalkotása egyrészt baromi jól nézett ki, másrészt egyáltalán nem volt zavaró az az éles váltás, ami a TCW, vagy a Rebelshez képest látható a képeken. A hajók is nagyon jól néztek és az egész koncepció abszolút rendben volt. A hangvételt tekintve sokkal könnyedebbre volt véve, mint az elődök, de ez összességében jól állt neki. Neeku nagyon jó comic relief karakter volt, néha fárasztó volt, de sosem volt kifejezetten zavaró, vagy erőltetett. A Yeager - Poe viszonyról remélem majd többet is megtudhatunk, kíváncsi lennék, mi volt az a tartozás konkrétan, amit Poe irányában emlegetett. Doza kapitányt nagyon jól felvezették, itt még a homályban tartva, hogy pontosan ki is ő és milyen karakterre számítsunk, de majd kíváncsi leszek rá is. Mindenesetre a lánya esetében tartok tőle (semmilyen előzetes infóim nincsenek a sorozatról, nem követtem a híreket), hogy itt valami szerelmi szál is kilátásba van helyezve, vagy legalábbis számomra furcsa odaadással viszonyult Kaz felé. Nem volt rossz kezdés, azt mindenképpen elérte, hogy előzetes ellenérzéseimet félretéve elkezdjen érdekelni a sorozat és várom a folytatást, van benne potenciál!
 15. Még időben, én is szavaztam. A zenéknél különösen jól jött a kis segítség, hogy bele lehetett hallgatni.
×

Fontos információ: A webhely használatával elfogadod és betartod a fórumszabályzatot.