Jump to content

Mától SZIGORÚAN TILOS bármilyen, a LEGO cég alá tartozó nem hivatalos anyagok - úgymint legókészletek kiszivárgott képei vagy animációs sorozatok - feltöltése az oldalra! Szintén SZIGORÚAN TILOS bármilyen LEGO animációs sorozat, legyen az Star Wars vagy sem, linkelése akár letöltő oldalakról, akár nem hivatalos Youtube-csatornákról!

Wilde

Tag
 • Content count

  3267
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Wilde last won the day on March 17 2019

Wilde had the most liked content!

Community Reputation

706 Nagyon kedvelt

About Wilde

 • Rank
  Jedi Knight
 • Birthday 04/27/1992

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Budapest
 • Érdeklődés:
  Filmek, sorozatok, könyvek, NFL, NBA...

Recent Profile Visitors

3958 profile views
 1. Riddickkel megpróbálok addig beszélni, de szerintem lesz. 19.30-19.45 körül kezdhetnénk most. SZERK: jövő vasárnap lesz mégis, bocsi!
 2. Boldog születésnapot!
 3. Wilde

  Sport

  Valahol sejteni lehetett, hogy ez be fog következni valakinél, még ha mindent meg is tesznek az elkerülése érdekében. Az mindenesetre érdekes lehet, hogy a helyére beugró Hülkenbergnek ugyan meg kell szoknia az új autót, de talán ilyen versenyképes technika sosem volt még alatta eddigi karrierje során, mint az idei Racing Point. Furcsa lenne, ha így tudná végre megszerezni azt a régen áhított első dobogós helyezést.
 4. Wilde

  Star Trek

  Itt pontosan mire gondoltál?
 5. Wilde

  Sport

  Igen, ő az.
 6. Wilde

  Star Trek

  Nagyon várom, ki vagyok már éhezve egy kis Star Trekre, a jövő héten érkező Lower Decksre is kíváncsi vagyok.
 7. Wilde

  Filmek

  Eredetileg így volt, de aztán változott, úgy van a hogy Cupsy mondja a rottenen is ezt olvastam. Az más kérdés, hogy mi van akkor, ha addig megint változás áll be a vírus kapcsán...
 8. Wilde

  Sport

  Makát én személyesen is ismerem, az NBA a kedvence, de mindegyik major sportban otthon van. Az Arena4-es NFL közvetítéseknek ő lesz az egyik arca, szerintem egyébként jót is tehet az NFL-közvetítéseknek, ha más csatornánál, egy kicsit más stílusban is kipróbálhatjuk (persze az, hogy pontosan milyen lesz, mennyiben fog eltérni a SportTV-s megszokottól még egyelőre képlékeny). Amikor anno a SportTV még 2007-ben elveszítette a Premier League közvetítési jogait nagyon sajnáltam, aztán hasonlóan éreztem, miután a Digitől átkerült a Spílerhez 2016-ban, de azt gondolom, hogy egyik váltás sem volt olyan jellegű, ami ártott volna a közvetítéseknek, sőt olyan elemek is voltak, amelyek nekem jobban tetszettek az új változatban. Hogy hasonló fog e majd lejátszódni az NFL kapcsán az még egyelőre képlékeny, de én egyelőre bizakodó vagyok. Én és így éreztem, ennek szerintem két oka van. Az egyik, hogy kamera (jelen esetben mikrofon) előtt/mögött szereplni, úgy hogy nagy nyilvánosság hallja amit mondasz egyébként sem egyszerű, olyannak, aki nincs ehhez szokva és mondjuk most csinálja először annak meg pláne. Az NFL közvetítések kapcsán Bencsics Márkon nagyon érezni lehetett a fejlődést, hogy mikor először volt 2010-2011 körül, akkor rengeteg ő-zött, megakadt, néha meg túlbeszélte a dolgokat - miközben már más érdemleges esemény zajlott a képernyőn, addig az utóbbi években szerintem az egyik legjobb color commentator a magyar közegben. A másik dolog a szabályokkal kapcsolatban, mivel a szakkomentátor maga is bíró/játékvezető, így szerintem túl "szakszerűen" próbálta magyarázni a szabályokat, ami így körmönfontabb végeredménnyel szolgált, mintha csak egyszerűbben nagy vonalakban próbálta volna átadni, ami közérthetőbb lett volna.
 9. Azt a mindenit @Darth Riddick nagyon örülök, gratulálok és sok boldogságot... az adást meg majd valamikor pótoljuk! Mindenképpen tervben van, de elképzelhető, hogy erre majd csak az ősz folyamán kerül sor...
 10. Wilde

  Sport

  Voltak ott plüssmacik is a nézőközönség között... Amúgy eléggé körülményesen magyaráznak, a Kovács Sanyiék közérthetőbbek voltak.
 11. Bocsi, de nem nagyon volt aktivitás gondoltam elmarad, vagy Riddickkel vártatok rám?
 12. Wilde

  Sport

  Van egy elég lelkes kis követőtábora a baseballnak Magyarországon, még blog és podcast is volt anno, az azóta már sajnos megszűnt playball-ra még írtam cikkeket is kb. 7-8 éve, de a bowl.hu fórumán is volt egy jó közösség. Arra kíváncsi leszek mennyire tudja majd megtalálni a közönségét, mert az NFL sem indult könnyű helyzetből Magyarországon, de mivel a játék sokkal dinamikusabb, kevésbé statikus és általánosságban véve eseménydúsabb ezért jobban be tudta húzni a közönséget. Azért szurkolok a baseballnak, még ha az utóbbi években már csak igen felületesen követem a ligát. Szerintem a SportTV-nél is mindent igyekeznek megtenni a siker érdekében és belenézve az első két meccs közvetítésébe ügyesen próbálkoznak közelebb hozni az emberekhez ezt az európai szemmel nehezen megszokható sportágat, még ha az egész mögött azért alapvetően egy kényszerűség áll. Az NFL elvesztése után kevés prémium sportjog maradt náluk, azt valahogy pótolni szerették volna, az MLB-t pedig valószínűnek tartom, hogy konkurencia nélkül szerezték meg. Egyébként ez nekik nem feltétlenül rossz üzelet, sok mérkőzés van (a csonkaszezon miatt jóval kevesebb, de így is több, mint egy NFL idényben) azokon belül sok játékmegszakítás, rengeteget lehet reklámozni (mondjuk eddig úgy néztem, hogy szemben az amerikai gyakorlattal csak az inningek vége után mennek el reklámszünetre)... csak legyen meg a nézettség. Szerintem ez a videó, röviden, egy percben eléggé jól képbe hoz az alapokkal, de a SportTV-s közvetítés egyik kommentátora (a másikuk az NFL-ből ismert Kovács Sanyi volt) is készített egy kis magyarázó videót. Ezzel együtt a közvetítések közben igyekeztek magyarázni az adott játékszituációt, nem csak azt, hogy melyek a szabályok, hanem akár taktikailag is mit látunk éppen a képernyőn (defensive shiftek, miért arrafelé száll a labda az ütőről ahogy láttuk stb.) és kérdezni is lehet tőlük közben.
 13. Igen, részemről mindenképpen mehet. Az adásmenet (némileg átfedésben a 4 évvel ezelőttivel) a következőképpen nézne ki: - Kezdésnek megnézhetnénk egy kicsit visszatekintve a múltba, hogy ki hogyan várta összességében az új trilógiát és ezt a filmet mennyire örült neki, hogy folytatás készül, vagy szkeptikus volt ezzel kapcsolatban és hogyan látja ezt most. - Itt megint relevánsan előjöhetne, hogy ki mikor/hol látta először a filmet és mi volt az első benyomása róla. - A film kapcsán beszélnénk az Ellenállás - ÚK - Első Rend háromszögről és arról, hogy pusztán az első filmből mennyit tudunk meg erről a konfliktusról. Itt felmerülhetne az is, hogy az a jelentős időintervallumot (30 év), ami eltelik a két trilógia között mennyire érezzük itt jelentősnek, akár arról is ejthetnénk néhány szót ezen a ponton, hogy a kiegészítő műveknek mennyire sikerült megtölteni élettel ezeket az évtizedeket. - A karakterek közül a trilógia során főszereplővé előlépő Rey - Ben párossal foglalkoznánk kiemeleten (a karaktereket a régi podcast adásban elég jól kitárgyaltuk), de természetesen szót ejtenénk Finn, Poe, Han, Leia és Snoke karakteréről is, akit most olyan szemmel nézhetünk, hogy ismerjük Palpatine szerepét. - A következő téma a kifejezetten az új trilógiához és a Disney érához kapcsolódó motívumok lennének (lehetnek karakterek, tárgyak, képességek), amelyek hozzáadtak ezzel a filmmel kezdődőden a Saga egészéhez, illetve itt említhetnénk meg a kohéziós elemeket is, amelyek pedig összekötik a korábbi filmekkel és egy alkotásokkal a franchiset. - Kedvenc jelenetek... - Értékelés zárná szokás szerint az adást!
 14. Wilde

  Fórumtali

  Tényleg így lesz a legjobb, a szeptemberi időpontot meg majd előtte konkretizáljuk. @Sinistra neked pedig jobbulást!
 15. Wilde

  Fórumtali

  @Pildi Úgy néz ki sokan nem tudnának jönni, szerinted tegyük át inkább későbbre? Gondolom úgy lenne jó, ha minél több ember ott tudna lenni nemcsak ketten hárman lennénk.... illetve a többiek akik még korábban jelezték, Ti mit gonodoltok?
×
×
 • Create New...

Important Information