Jump to content

Wilde

Tag
 • Content count

  3201
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Wilde last won the day on March 17 2019

Wilde had the most liked content!

Community Reputation

641 Nagyon kedvelt

About Wilde

 • Rank
  Jedi Knight
 • Birthday 04/27/1992

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Budapest
 • Érdeklődés:
  Filmek, sorozatok, könyvek, NFL, NBA...

Recent Profile Visitors

3884 profile views
 1. Akkor ma 19.30-tól lenne a Rogue One kibeszélő, ha mindenkinek jó...
 2. @Fulcrum Boldog születésnapot, így kissé megkésve!
 3. Megbeszéltük a résztvevőkkel és inkább elhalasztjuk, úgyhogy jövő héten ugyanebben az időpontban, a fentebb ismertetett tematika szerint fog zajlani az adás, a csúszásért elnézést, de ami jó hír, hogy ismét teljes létszámmal 4-en leszünk majd és előreláthatólag egy nagyon részletes adással jövünk!
 4. Update: Az a helyzet, hogy most beszéltem Riddick-el, nem fog tudni jönni, ami többek között amiatt is baj, hogy ő csinálja a felvételeket, úgyhogy lehet, hogy el kellene halasztanunk a RO kibeszélőt egy héttel... @Darth Cupsy vagy @Donát ti meg tudnátok oldani a felvételt? Mert akkor nyomhatjuk most is, Riddick azt mondta mehet nélküle is, csak én megmondom őszintén nem csináltam még és nem tudom hogy kellene megoldani...
 5. Ebből a perspektívából akár ő is lehet...
 6. Holnap este lezárjuk a spin-off filmeket és egyber ráfordulunk majd a klasszikus trilógiára. A Rogue One kibeszélője a szokásos időpontban kezdődne, tehát olyan 19.30-19.45 körül. A témák tekintetében kissé az Ep. II-es kibeszélőhöz hasonló felépítésre gondoltam, hogy kevesebb nagy téma lenne, de azokon belül beszélnénk még kissebb dolgokról, illetve az adott blokkhoz köthető karakterekről: - A Birodalom felemelkedése és csúcsa: itt megnéznék, hogy milyen képet mutat a Birodalomról ez a film, kronológiai sorrendben haladva ez mennyiben másabb, mint a korábbi képek, amit kaptunk erről a rendszerről. Itt szóbakerülne a film egyik főszereplője, a Halálcsillag és, hogy ez mennyiben alakította át a Birodalmat, illetve milyen új távlatokat nyitott a galaxisban. A karakterek közül itt kerülne szóba Krennic, Tarkin és Vader is, valamint a korábbi birodalmi idők kapcsán szót ejtenénk Galen Erso ténykedéséről is. - A második nagy topic értelemszerűen a Lázadás lenne. Itt végigvennénk, hogy milyen helyzetből kell indulnia a lázadóknak, milyen az a kép, amit erről a frakcióról láthatunk és esetleg mennyire árnyalta ez a film azt a képet, amit eddig a Lázadásról gondoltunk. A Lázadás és a Birodalom kapcsolatáról is beszélnénk, hogy hogyan jöhetett létre és hol hibázhatott, vagy hol cselekedhetett volna másként a Birodalom, hogy elejét vegye ennek. A karakterek között itt kerülne szóba, Jyn, Cassian, K-2SO. - A harmadik nagyobb téma pedig az lenne, hogy hogyan bővítette az univerzumot ez a film (ide mindenki összeszedheti azt is akár, hogy mi volt a kohéziós elem a filmben a Saga-val kapcsolatban, de ide jönne ugyanakkor az is, hogy milyen új dolgokat tudtunk meg a RO-ból). Beszélnénk Saw Gerreraról és a hozzá köthető erőkről, az ő szerepükről az ellenállásban, de itt kerülne szóba Chirrut Imwe is és a Whillek őrzői, és hogy miként viszonyul ez a film a Saga egyik nagy misztériumához az Erőhöz, valamint Baze-t és Bodhit is ebben a topicban elmítenénk meg. - Kedvenc jelenetek... - A szokásos értékelés zárná az adást. Ennyi lenne, próbálom majd tartani az idő keretet, remélem mindenkinek jó a holnap esti időpont és aki szeretne becsatlakozni, akár hallgatóként is, azt szívesen látjuk!
 7. Igen, holnap majd jövök a részletekkel, de olyan 19.30-20.00 körül kezdenénk, ha mindenkinek megfelelő.
 8. Boldog születésnapot az ünnepelteknek!
 9. Az első rész nagyon élénken él bennem, másolt cd-n járt kézről kézre az általános iskolás osztályomban. Régen nagyon nehéznek tűnt (főleg az autóversenyes rész), de néhány éve mikor valamikor újra a kezem ügyébe akadt, akkor tök könnyen végigvittem. Ami nagyon tetszett az első részben az a játéknak a hangulata, az a zene, ami Chinatownban szólt... azt még most is vissza tudnám idézni, meg a játék elején volt az a kis autó, ami alig bírt felmenni a híd emelkedőjén, az éttermi lövöldözés és az orgyilkosos küldetés is remek volt, összességébn jó kis játék volt, de nálam a GTA számított az etalonnak és ahhoz képest ez jóval szegényesebb lehetőségeket kínált. A második részt emlékszem nagyon vártam, amikor kb. 9 éve új gépem lett az egyik első játék, amit végigvittem rajta ez volt, de kissé csalódásként éltem meg. Talán pont a hangulat hiányzott, vagy csak nekem voltak nagyok az elvárásaim, de amúgy én elvoltam ezzel a játékkal is, a karakterek egyébként jobban is tetszettek itt és az is remek volt, ahogy összefűzték a játék egy pontját az első rész végével. Ebből a leginkább az utolsó pálya maradt meg, amit nagyon szerettem, a börtönös részeket annyira nem, meg az is kissé fárasztó volt, hogy sokat kellett autózni két pont között (ez lehet így volt az első részben is csak már nem emlékszem annyira arra) és ez önmagában nem volt annyira élvezetes, mint a GTA-ban, ahol sokkal életteltelibbnek érződik az egész város. A harmadikkal játszottam egy kicsit aztán félbehagytam, mert annyira nem ragadott meg, utána meg valami mással kezdtem el játszani és ezt azóta sem fejeztem be, nagyon nem akarom lehúzni, mert nem is vittem végig, így nem is tudnék érdemi véleményt megfogalmazni róla, de az alapján, amennyit toltam az volt az érzésem, hogy a környezet hasonlóan szürkének tűnik, a sztori meg elvált ettől a klasszikus olasz maffia - nagyváros stílustól, amit annyira szerettem, amúgy a néhány évvel korábbi GTA V szerintem köröket ver rá minden szinten, de lehet, hogy egyszer ha nem lesz más, akkor végigjátszom a harmadik részt és még tetszeni is fog, mert amúgy a második résszel is egész jól elvoltam, ahhoz képest, hogy nem lett életem játéka.
 10. Wilde

  Sport

  Azt, hogy rommá verte nem igazán értem pontosan itt mit is jelenet. 2013 és 2016 között négy évig voltak csapattársak, ez alatt az időszak alatt Hamilton több futamot nyert, többször állt dobogón, több pole pozíciót és több pontot szerzett, mint Rosberg... a négy bajnokságból háromszor a csapattársa előtt végzett, abban az egy évben, mikor Rosberg megelőzte, Hamilton akkor is több futamot nyert nála, szóval ha Vettel így verné őt rommá azt bármikor elfogadná szerintem. Egyébként Vettelt úgy gondolom sokan alulértékelik, az a narratíva vele kapcsolatban, hogy csak Adrian Newey meg a Red Bull miatt nyert (amit anno Alonso kezdett el sulykolni és az tény, hogy a spanyol erőn felül teljesített egy jóval kevésbé versenyképes Ferrarival, de ez nem von le semmit Vettel érdemeiből), miközben azt elfelejtik, hogy Vettel éppen csak 21 évesen már nyerni tudott a Toro Rosso-val is esőben (amikor kifejezetten kijönnek a versenyzői skillek). A kb. 8-10 évvel ezelőtti Vettel nagyon hiányzik a Forma 1-ből, nem csak az egykörös tempón volt nagyon jó, de forgalomban is nagyon agresszíven tudott menni (a 2011-es monzai előzése Alonso ellen az egyik legkeményebb volt, amit az F1-ben láttam) és még tavaly a német nagydíjon is megmutatta, hogy valahol ott van még benne ez a tűz. Ugyanakkor az tény, hogy 2018-ban (amikor hosszú évek óta a legnagyobb esélye volt a végső győzelemre) Hockenheimben eltörött benne valami, azóta nincs teljesen rendben ez a tavalyi évben is látszott, de egy 100%-os Vettel simán legyőzte volna a tavalyi Leclercet... de a fiatal Vettel agresszivitásban, keménységben még Verstappennel is felvenné a versenyt. Szerintem most jót tenne neki, ha 1-2 évet kiülne (annyira nem öreg még, egy éves kihagyás simán beleférne a pályafutásába), a közben eltelt idő alatt pedig sok változás történhet még az F1-ben, csapatszinten is... nem csak a koronavírus, de az új szabályok miatt is lehetnek átrendeződések még a jövőben és Vettelben a tehetség még mindig ott van - ezt bizonyított a tavaly is - csak össze kell szednie magát. Egyébként nemrég került fel az F1 youtube csatornájára a 2012-es szezon (szerintem ez volt az egyik legjobb idény ever) Európa nagydíja - Schumacher utolsó dobogója, de nem csak emiatt volt emlékeztes, érdemes végignézni, nagyon látványos verseny volt (itt még úgy nézett ki, hogy Grosjeanból nagy versenyző lehet, aztán most meg ott tartunk, hogy a mezőny bohóca kb.).
 11. Megemlíthetjük ezt is... olyan 19.15 körül már elkezdhetünk majd gyülekezni amúgy.
 12. Wilde

  Sport

  Ricciardo érdekesebb lett volna a Ferrarinál, azt nem hiszem, hogy Sainz egyszerűen megoldható ellenfél lenne Leclerc számára, de Ricciardoval nehezebb dolga lett volna. Ami kérdéses, hogy mi lesz így Vettelel, azért nem olyan öreg még, remélem nem tűnik el teljesen az F1-ből és kap még lehetőséget versenyképes csapatban.
 13. Mault az alvilág kapcsán mindenképpen fogjuk érinteni, de mint karakter éppen csak feltűnik, ezért külön nem soroltam fel.
 14. Amennyiben készül valamikor folytatása az animációs sorozatoknak, akkor az elkerülhetetlen, hogy Ezra, Thrawn (akiknek a sorsa nagyon a levegőben lóg), Ahsoka és Sabine benne legyen. Ez már önmagában is olyan erős alap, amire a TCW minőségét fenntartva egy nagyszerű új szériát lehetne megalkotni. Teljesen felesleges lenne boldog boldogtalant behozni a képbe, meg mindenféle túlzásokba esni, biztos vagyok benne, hogy ha lesz új sorozat, akkor Filoni szerepet vállal benne, nála meg jó kezekben volt, mind a TCW, mind a Rebels és van jövője az animációnak a franchiseban.
 15. Ennek nagyon örülök, egyrészt érdekes karakter és azután, hogy a színésznő szinkronizálta, most élőben is láthatjuk, amit korábban nem is gondoltam volna, mikor először feltűnt a TCW-ben. Másrészt pont a darksaber miatt ő még egy kifejezetten adekvát mellékszereplő lenne, szemben azokkal, akiket korábban belengettek, hogy valamilyen szerepben, de feltűnhetnek a sorozat második évadában. A lore szempontjából is jó szolgálatot tehetne, hogy mi történt a mandaloriakkal az első évad előtti időkben és egy olyan szereplőtől kaphatnánk válaszokat, akihez nem csak arcot, nevet, egy komplett karaktert tudunk már kötni, hanem mellette rengeteg történetet a régi mandalorral kapcsolatban, ami a sorozatban már pusztán a távoli múltat jelenti.
×
×
 • Create New...

Important Information