Jump to content

Wilde

Tag
 • Content count

  2868
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

223 Nagyon kedvelt

About Wilde

 • Rank
  Jedi Knight
 • Birthday 04/27/1992

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Budapest
 • Érdeklődés:
  Filmek, sorozatok, könyvek, NFL, NBA...

Recent Profile Visitors

3508 profile views
 1. Wilde

  Game of Thrones

  Olyan Targaryen nem volt, akit a saját sárkánya ölt meg, azért sem, mert a sárkány és a lovasa közötti kötelék nagyon szoros, úgyhogy az szinte elképzelhetetlen, hogy egy már hozzákötött sárkánylovast a saját sárkánya bántson. Arra volt ugyanakkor példa, már a Hódító Aegon halálát követő zavaros évtizedekben, hogy egyik Targaryen megölt egy másikat és egyik sárkány megölt egy másikat (Kegyetlen Maegor és Balerion végzett Koronázatlan Aegonnal és Quicksilverrel), vagy a sárkányok táncában (a későbbi Targaryen polgárháború), ahol az is előfordult, hogy II. Aegon Targaryen a féltestvérét Rhaenyrát megetette a sárkányával Sunfrye-el, illetve Rhaenyra fia Joffrey Velaryon is egy sárkány által halt meg, ő az anyja sárkányát Syraxot akarta meglovagolni, de mivel Rhaenyra akkor még élt és a sárkány csak a meglévő lovasát fogadja el ezért Joffreyt lerázta magáról, aki így lezuhant róla és meghalt (szóval mondjuk itt nem közvetlenül ölte meg). Az ok, hogy a sárkányok intelligensek, de ugyanúgy idomításra szorulnak, mint a vadállatok (különben maguk körül mindent tönkretehetnek), összességében fegyverként, vagy "közlekedési eszközként" nagyon jól használhatóak, de ettől függetlenül komolyabb kognitív képességekről nem tudunk a sárkányokkal kapcsolatban. Amit Te mondasz egyébként az nem is annyira az intelligencia kérdése, sokkal inkább a moralitáshoz kapcsolódik, ami nem következik szükségszerűen az intelligenciából. Tud-e egy sárkány morális értékítéletet hozni... hát ezt meglehetősen kétlem, szóval Dany tetteinek helytelensége szerintem nem játszott szerepet ebben és azt is eléggé elrugaszkodott dolognak tartom, hogy a sárkány szimbólumokban gondolkodna és ezért megolvasztja a trónt, szóval engem ez a magyarázat nem győzött meg. Itt szerintem igazán jó magyarázat nincsen, így írták meg és kész (hasonlóan, mint a 4. részben a Vasflottáról való megfeledkezés esetében), akartak adni egy keretes szerkezetet a sorozatnak, Jont vissza kellett küldeni a Falon túlra (ugye ott indult az egész széria) és ebbe nem fért bele az, hogy ott Drogon elevenen megsüti.
 2. Tényleg nagyon jó képek érkeztek, Lando mondjuk baromi öregnek néz ki ott Poe mellett.
 3. Wilde

  Game of Thrones

  Akármennyire nem tetszett is az utolsó(2) évad azért sajnálom, hogy véget ért a sorozat, belegondolni is félelmetes, hogy most az (eddigi) MCU mellett egy másik nagyon hosszú utazás végére került pont. Nagyon sok szép emléket adott nekem ez a sorozat, próbálok azokra emlékezni, mert egy időben ez volt a kedvenc sorozatom és nem tudtam elképzelni, hogy ne szeressem. Őszintén, mindenféle élcelődés nélkül mondom, hogy irigykedek azokra, akik úgy tudtak elválni ettől a szériától, hogy tetszett nekik a vége, számomra már csak egy ilyen letudás jellegű volt a finálé, hogyha már eddig néztem, akkor most nem hagyom abba. Ezzel együtt Beniofféknak sok sikert kívánok, remélem a SW-al valami jobbat hoznak össze.... Martin meg összekapja magát és legalább a 6. könyvet befejezi!
 4. Boldog születésnapot az ünnepelteknek!
 5. Wilde

  Filmek

  DiCaprio hatalmas már ebben az előzetesben is, alig várom a filmet!
 6. Nem tudom pontosan mire gondolsz, ahhoz, hogy minden utalás meglegyen kell egy kis rálátás a szcénára (sok rímnek a csattanója elsőre nekem sem volt meg), de vannak nagyon részletes breakdownok róla, például ez:
 7. @A pécsi @Darth Sky utólag is boldog születésnapot!
 8. Mondjuk már egy ideje nem annyira követem a műfajt, de nagyon régen hallottam ilyen jól megírt rap számot ennyi különböző utalással:
 9. Wilde

  Game of Thrones

  Elnézve az utolsó évadot, egy klasszikust idézve, meglehetősen elégedetlen vagyok. Azok közé tartozom, akik nem az események irányával elégedetlenek, hanem a kivitelezéssel, a megvalósítással. Elolvastam @Bomarr összefoglalóját Daenerys karakteréről, nagyon jól felépített elemzés és tetszett is, de teljesen nem értek egyet vele, vagyis leginkább azzal, hogy ez jól lett volna megírva. Azért linkelem be ezt a videót, mert nálam sokkal összeszedettebben megfogalmazta benne a készítő, hogy miért nem elégedett az írói munkával az utolsó évadban:
 10. Boldog születésnapot!
 11. Boldog születésnapot!
×
×
 • Create New...

Important Information