Jump to content

Frenkie

Gold supporter
 • Content count

  15,332
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Frenkie last won the day on January 29 2022

Frenkie had the most liked content!

About Frenkie

 • Birthday 01/28/1972

 • Weboldal címe:
  http://

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Budapest
 • Érdeklődés:
  STAR WARS, MI MÁS?

Recent Profile Visitors

13,913 profile views

Frenkie's Achievements

Council Member

Council Member (5/6)

 • Great Content
 • Great Support
 • Helpful
 • Superstar

Recent Badges

2,941

Community Reputation

 1. Frenkie

  Filmek

  Nagyon jó hogy lesz 3. rész. Ha Ryan már sw-filmeket nem fog csinálni, legalább ezeket csinálja. Hogy szükség van-e rá? Hát gondolom nagy siker volt az első két rész. Sokkal jobban tetszenek ezek a Törbe Ejtve filmek mint a mostani blockbusterek.
 2. Akkor jól értelmeztem hogy a srác nagyon rossz irányba megy. Amikor meg Anakinhoz hasonlítottam és te írtad hogy : "Hát nagyon nem", akkor úgy értetted hogy még rosszabb lesz , olyan mint Palpi. A film végét nézve nem csodálom. Termésuzetesen ez nem gond, csak az első részben meg a második rész elején jó embernek tünt. Szerintem tipikusan azt látjuk hogy milyen mikor egy jó embert megrészegít a hatalom. A könyvspilert nem olvastam el későb kifejtem miért. Hát nem tudom de a második részben azért mutattak annyi katonát a Harkonnekek(ezeket a neveket az életben nem fogom megjegyezni) részéről mint az EP2 végén klónok száma mikor az Acclamatorokra szálltak . Főleg mikor Feyd-Rautha ment rendet rakni. Ment végig a kamera és rengeteg katona volt ,rengeteg ornitopter. Nekem túlerőnek tüntek, de akkor nem. Az első részt már rég láttam majd 3 éve ott lehet tényleg mondták hogy a technika a sivatagban fabatkát sem ér, de azt elfelejtettem. A másodikban nem mondták. Így akkor érthető miért győztek. Szóval azért nem olvastam el a könyvspoilert mert tervezem már vagy két éve elolvasni. Valamikor a covid idején mikor nálam voltatok akkor töltöttem le, és azóta a Kindle-n vannak a könyvek ,de mindig volt fontosabb könyv elolvasni. Egyszer csak eljutok ide is.
 3. Lehet de most baromi unszimpatikus lett. A bosszúja érthető, ölje meg a h-val kezdődő ház embereit, sőt ez még önvédelem is hisz vadásznak rá. De az hogy ő mondja hogy fél a fanatikusoktól akik istenként néznek rá, erre odamegy a fanatikusokhoz és utána rendesen élvezi a hatalmat amit azon fanatikusoktól kap akiktől fél az nincs rendben. Nagyjából mint Adolf Hitler. Megrészegítette a hatalom, élvezi az istenséget. Sok diktátornál láttuk már ezt. Így lesz egy jó emberből rossz. Nálam az gyomorforgató volt hogy letérdeltettet a császárt hogy őt ünneplejék. Ok a császár benne volt a családja kiírtásában. No problem, van bizonyítékod öld meg vagy tartóztasd le. Válasszanaak egy másik császárt. De ő nem ezt akarja hanem császár akar lenni, uralkodni akar. Hát ez is az OT-s Anakinra utal(persze Vaderként). A végéről nekem az jött le hogy meg fogja támadni a többi házat és ő akar lenni az Uralkodó. Hát valahogy nem hinném hogy demokráciát vezetne be. Nekem a második rész végéből ez jön le. Persze lehet hogy lesz egy fordulat és nem ez lesz(amit ti tudtok én meg nem). Képzeld el úgy hogy csak ezt a két filmet láttad és nem olvastad a könyveket. Amitől még égnek állt a hajam az a szokásos. A jóval fejletebb technológiájú, sokszoros túlerőben lévő haderőt simán a homokból előugrálva legyőzik. Ez már annyira unalmas a filmekben hogy na.
 4. Amivel ugyanoda fog jutni(legalábbis szerintem a könyv ismeretének hiányában) a 3. részben mint Anakin. Csak őt nem Darth Vadernek fogják hívni. Az érdekes hogy szinte az egész második részben nem akart délre menni merthogy gáz lesz belőle, de ha meg nem megy le délre nem győznek, nem állít maga mellé annyi embert.
 5. Jelenleg semmi esélyt nem látok arra hogy valaha bemutatják. Ryan-nél is így kezdődött. Na még ezt leforgatja, majd utána még egy filmet és utána jön az sw. Hát pár év már eltelt és sosem fog jönni. Persze ne legyen igazam.
 6. Anakin is látta Padmé haldoklását és azt ő idézte elő később. Bár az igaz hogy Paul legalább belátta hogy miatta lesz és mégis megtette, Anakin meg nem tudhatta hogy őmiatt lesz halott gyermekei anyja.
 7. Boldog szülinapot @Donát és @tomcsi80.
 8. Amikor néztem a filmet Anakin jutott róla eszembe. Pont ugyanazokat a hibákat követi el Paul mint ő.
 9. Jól is tette. Meg ami még zseniális hogy Anakin átállásának is már most megágyazott. Persze anno én sem értetem miért kell a gyerek Anakin, de mára már értem. Anakint az akkori gyerekek hösének szánta, úgy mint nekünk Luke-ot.
 10. Dűne 2 A napokban megnéztem és nekem nagyon tetszett bár nem olvastam még a könyveket. Végre egy jó sci-fi elképesztő látványvilággal, és történettel. A színészgárda is nagyon jó. Aki nálam kimagaslott az Austin Butler Feyd-Rautha szerepében. Félelmetes volt az erőszakossága, kiszámithatatlansága. Butler úgy néz ki tör fel , ő volt Elvis is. Paul karakterfejlődése nem igazán tetszik, a végére eléggé unszimpatikus lett. Teljesen a fejébe szállt a hatalom. Persze lehet a könyvekben is ilyen lett. A film amúgy teljesen magába szippantott. Észre sem vettem hogy majd 3 órás. Kiváncsi leszek a 3. részre. Bárcsak több ilyen tipusú sci-fi születne a sok sablonos helyett.
 11. Ma valami rettenet rossz napom volt. Semmi nem jött össze amit akartam. Úgy jöttem haza hogy kajálok, tv-zek aztán fekszem. Erre ez a zseniális írás fogad. Mindjárt jobb a kedvem is. Tökéletes összefoglaló. Nekem aki az OT-t látta először gyerekként semmi gondom nem volt a Köztársaság bemutatásával, se látványilag, se politikailag. Sőt örültem hogy 27 évesen ért ez a film, így értettem a politikai dolgokat is. 10 évesen nem biztos hogy felfogtam volna . Ugyanez a Jedik bemutatása. Én teljesen így képzeltem el a Jedik müködését a viselkedésüket az OT idején. Mint Qui-Gon. Az meg evidens volt nálam akkor is hogy nem nézhet ki úgy a Köztársaság mint a Birodalom, Teljesen más éra. Még béke van, ne legyenek már tömegével pl hadihajók. Ráadásul brutális a kontraszt a két államforma között. Ha olyan dizájnja lett volna az EP1-nek mint az OT-nak akkor hogy hasonlitjuk össze a Birodalommal? Pont az a lényeg amit írtál is hogy a gazdag erős Köztársaságból 32 év múlva a szürke unalams terror-on alapuló Birodalom lesz. Ekkér még agyaltam sokat hogy hogyan. Bár baljósak voltak az árnyak, mégis nehéz volt még elképzelni ekkor hogyan lesz Anakinból Vader és hogy lesz a Köztársaságból Birodalom. Sőt meg merem kockáztatni hogyha nincs ez a film vagy nem így van megcsinálva ez a fórum sem létezne. Ha nekem az EP1-ben a fiatal Vadert mutogatják, ahogy csillagrombolón szolgál és épül a Halálcsillag, szerintem én ott befejeztem volna a Star Warst. Nekem pont azért jött be a film és a PT mert friss volt és mert újjítani.
 12. Nekem is nagyon tetszik ez a koncepció hogy elmagyarázzák hogyan jött vissza Palpatine. @Dzséjt, köszi hogy összefoglaltad az idővonalat. A kérdés az hogy ha megtanulta hogyan tudja átvinni a tudatát egy másik testbe akkor minek a Nekromanta-proejkt? Minek kisérletezett hisz tudja a megoldást. A másik kérdés az hogy a mestere mit tanított neki? Hogyan lehet klóntestbe átvinni a lelket? Ha ezt akkor megint értelmetlen a kisérletezés. Ha azt hogy egy leszármazottba ,akkor szintén értelmetlen a kisérletezés a klónokkal hisz tudja hogy leszármazottba sikerül. Akkor vistzont egy nőt kellet volna fognia akit vagy megerőszakol(kinézem belőle) vagy udvarol neki és a a közös gyerekbe száll majd át. Gyanítom hogy azt tanította neki hogy örökösbe kell, a késöbbiek miatt. Az előző gondolatmenetből folytatva ,ezért tartom valószinünek azt hogy Darth Plaqueis azt a módszert tanította meg Sidiousnak hogy az örökösbe vigye át a lelket. Mert már a Sith-ek árnyéka könyv olvasása közben is felmerült bennem az a gondolat hogy miért hagyta életben a gyermek Dathant? Nagyon sok hozzá hasonló lehetett a kisérletek eredményeként. Szerintem ő már tudta azt hogy a leszármazottja ha egyesül egy nővel akkor az ő gyerekük már be tudja fogadni az ő szellemét. Máskülönben semmi értelme nem lett volna Ochi bácsit felbérelnie. Ráadásul felmerül a kérdés hogy honnan tudta Palpatine hogy Dathan gyermekébe sikerül a szellemének az áttevése? Csakis a mesterétől. Persze itt is kilóg a lóláb annyira hogyha ezt az örökös módszert ismerte , mi értelme volt később klónokkal kisérleteznie?
 13. Na meg is jött a Disney+-tól az e-mail hogy június 15.-étől 30 900 ft lesz az éves előfizetés.
 14. Szrintem is nagyon jól zárták le a GOT-t.
 15. Tudom hisz jómagam is a kedvezményesre regisztráltam. Arra akartam utalni hogy az csak az első évben volt és tudtuk hogy a következő évben már a teljes ár lesz. Azaz tavaly. Idén meg megemelik. Azért nem zavar mert mindent a brutál infláció miatt megemeltek. Pl Telekom. Nem vagyok vidám tőle, de elfogadom és havi szinten még igy is olcsó, sőt a Netflix-hez képet is az.
×
×
 • Create New...

Important Information