Ugrás a kommentre

Frenkie

Tag
 • Összes hozzászólás:

  13.330
 • Csatlakozott:

 • Utolsó látogatás:

Közösségi hírnév

315 Nagyon kedvelt

Frenkie tevékenysége

 • Rang
  Tanácstag
 • Születésnap 1972-01-28

Elérhetőség

 • Weboldal címe:
  http://

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Budapest
 • Érdeklődés:
  STAR WARS, MI MÁS?

Legutóbbi látogatók

11.169 profil megtekintés
 1. Frenkie

  EPIX spoileres topik

  Van egy elméletem, de meredek lesz. Az EP8-ban történtek miatt szerintem elfogadta hogy a szülei piás nullák voltak. Nem hinném hogy kutat még utánuk. Fentebb írtam hogy van egy elméletem. Kicsit meredek lesz elismerem. Mi van ha az Ellenállás a Jakkui obszervatórium segítségével kapcsolatba lép a chissekkel és onnan kapnak katonai segítséget? Akár Thrawn is előkerülhet.
 2. Frenkie

  Videjó játékok

  Ebben azért nem értek veled egyet, de az írásod többi részével igen. Ahogy szoktam mondani és maga az erkölcsi alapelvem is az hogy nem mindegy miért ölsz. Joel kannibál vallatása teljesen normális hisz egy emberi mivoltából kivetkőzött állatot vallatott hogy megmentsen egy jó embert aki még talán hasznára is van a társadalomnak és nem az önző nyomorult élete miatt őlne másokat. Aki egy olyan társaság tagja akinek a vezetője simán megölne egy kislányt azért hogy megegye és semmi szánalmat, gyengédséget nem érez eme gyerek iránt az nálam megszünt ember lenni. Fizikailag az, de lelkileg halott. Azaz egy ilyen semmit kinozni, megölni nekem olyan mint mikor reggel fogat mosok. Semmit nem jelent. Természetesen a posztapokaliptikus világ sem mentség az ilyen tettre, attól mert nincs rendőrség még nem kell állatba lemenni. Az USAban rengeteg plaza van , bolt stb ahol találni konzervet. Ehetne. Az ilyenek a civilizációban is hajlamosak ölni. Normális ember vad körülmények között sem öl, hanem segít a másiknak, összefogást javasol ami mindenkinek jó(még az állati embernekl is hisz ehet), A lényeg hogyha azért ölsz mert lusta vagy termelni és elveszed a másét akkor megszüntél ember lenni. Ha viszont azért mert védekezel, mert te jó emberként meg akarod tudni hova vitték a szerettetedet és ezért a primitiv östulok közül egynek kivájod a szemét akkor azzal semmi gond erkölcsileg. Legalábbis nálam. A játék nálam is number one. Még annyit tennék hozzá a mondandódhoz hogy ez tényleg a szigorúan vett felnőttjáték. Tizenévesként ezt szerintem nem lehet teljes mértékben átélni. Sőt ,szerintem ha valakinek van gyermeke az még jobban átéli Joel vesszőfutását. Nekem nincs de minden pillanatában borzongtam. Még az is eszembe jutott hogy Ellinek milyen sors jutott. A kortársai ebben a békés világban szórakozni járnak, hazamennek a meleg házba, van kaja, biztonságban vannak. Ellinek gyakorlatilag "20 perc" alatt kellett felnőnie. Olyan döntéseket , olyan tetteket kellet megtennie mindössze 14 évesen hogy abba egy mai ember is belerokkana majd 50 évesen(én), nem egy 14 éves lány. Ez a játékból iszonyúan átjön. Ezért is gondolom azt hogy ennek a játéknak a története, drámája mérföldekkel veri a blockbusterek(film) világát. Nekem is tetszett amit Bomarr írt hogy tényleg mindent át kellett kutatni mert plussz egy töltény is olyan öröm volt mintha most a lottót nyermném meg. Nem ám lövök ész nélkül mint bármely CODban mert úgyis van 600 lőszeerm, hanem megfontoltan. Jó példa a clickerek. Őket ugye késsel lehet elintézni. A könyvtárban volt azt hiszem 3. Nekem egy késem. És nem tudtam craftolni még egyet. Kemény volt átjutni így, de legközelebb figyíeltem hogy legyen nálam legalább 3 kés. Már ezért az egy játékért érdemes volt megvenni a gépet.
 3. Frenkie

  Egyéb fontos

  Boldog szülinapot Nute.
 4. Frenkie

  Star Wars: Galaxy of Adventures

  Jól megfogalmaztad. Erről van szó. Egy mai fiatal, illetve gyerek nem fog megnézni egy 41 éves filmet. Belegondolva abba hogy mikor én tizenéves voltam és az apám fiatalkorában(hatvanas évek) nagynak számító filmekbe belefutottam a halálunalom fogott el. Ősöregnek és unalmasnak találtam mindet(ma már persze nem így gondolom). Semmivel nem tudtak volna rávenni hogy megnézzem őket. Ezt azért csinálták hogy a mai fiatalság igényeinek megfelelően( nekik már a mai felgyorsult világ a természetes, nem érnek rá hetekig előzményeket nézni) megismertessék és megszerettessék velük az univerzumot. Hisz ők a jövő. Mi első generációsok(és már a másodgenerációsok is) lassan kihalunk(remélem minél később), vagy sokan kiábrándulnak(A Disney tönkretette a gyerekkoromat-típus). Szerintem ragyogó ötlet és ezzel valamilyen szinten biztosítva van az sw-t szerető emberek utánpótlása.
 5. Frenkie

  A szereplők

  Akkor hajazna az EP 6-ra. Ott is a főhösök a Tatuinra térnek vissza a trilógia zárórészében ahol a kezdőrészben minden elkezdődött. Szép párhuzam lenne. Ráadásul szerintem Kylo ezerrel keresi Reyt az EP 8 eseményei után. A Jakku alkalmas lenne a megmaradt Ellenállás tagoknak újrarendeződni(isten hááta mögött van stb), de Kylo vajon nem itt keresné Reyt?
 6. Frenkie

  A Star Wars pilótái

  A Bomarr, Dzséjt, Ody és pb tengelylel értek egyet. Kenobi itt elképesztően tudott. Dzséjt már leírta miért. Különben tök érdekes hogy 16 évvel a film után előjön megint egy jó vitára alkalmat adó téma. Mennyit vitáztunk anno azon is hogy vajon Anakin geonosisi bogáraprítása jogos volt-e vagy sem.
 7. Frenkie

  1x05 - The Children from Tehar

  Jókor jut eszembe nekem is megnézni a választ. Totál kiment a fejemből egy ideig, ma jutott eszembe hogy valahova én ezt beírtam. Úgyhogy bocsi. Így már én is el tudom képzelni. Számomra az Ismeretlen Régiók mindig azt jelentették hogy a Galaxis feltérképezetlen területei. Azaz nagyon sok ezer ével korábban feltalálták az űrutazást, majd a hiperhajtóművet és ezen technológiákkal felvértezve elkezdték kutatni az űrt és mindig új bolygót találtak, új rendszereket. Így nőttön nött az ismert Galaxis területe az évezredek során. Aztán az általad említett csúnyaságokba(fekete lyukak tömkelege, pulzárok stb..) ütköztek és nem tudtak tovább menni. Ezért inkább hagyták a francba az egészet és elnevezték a mögötte lévő területet Ismeretlen Régióknak. Persze páran(pl Palpatine) próbálkoztak továbbra is átjutni. Namost énezt az akadályt egy hosszú "falnak" képzeltem el ahol bonyolult számításokkal valahogy át lehet jutni, de csak egy úton. Ezért volt nekem furcsa hogy a Jedik átjártak. De így ahogy írod így már rendben van és el is tudom képzelni. Arra kiváncsi lennék hogy Thrawn el-e árulta Sidiousnak az általa ismert átjárást. A kékbőrü admirális tarthatott attól hogy Palpatine megtámadhatja a Chisseket az út ismeretében.
 8. Frenkie

  1x07 - Synara's Score

  Az bolygó ahova Casterfo és Leia először ment mert bűzlött valami. Pont azon ment a vita hogy az UK nem megy segíteni. De akár említhetném a vukik bolygólyát is. Az Utóhatásban benne volt hogy ott is Han szervezte meg a felszabadítást.
 9. Frenkie

  1x07 - Synara's Score

  De cvolt az a bolygó ahol körül kellett nézni mert a szenátorok nem szavazták meg a segítséget de az nem a Ryloth volt. Ott kezdődött az egész nyomozósdi.
 10. Frenkie

  A Star Wars pilótái

  Én Poe-ra szavaztam. Légi csatában nagyon jó.
 11. Frenkie

  1x07 - Synara's Score

  Hát a Vérvonalban nem úgy tünt.
 12. Frenkie

  1x07 - Synara's Score

  Jó hamar eljött Synara "bemutatkozása". Egyből kihasználta az alkalmat hogy nincs védelem. Az is nagyon bejött hogy nem lehet minden sarki boltban katonai turbólézerekhez panelt kapni, úgy kell roncsióokból kieszedni. Viszont maga a célzóberendezés miért van külön? Hogy megossza a támadók tüzét? De igazából azoknak elég lenne az ágyút magát lőni, a célzóberendezés ágyú nélkül semmit nem ér. Ami még érdekes volt hogy a turbólézer csak azt próbálja megakadályozni hogy közel kerüljenek a támadók az állomáshoz és landoljanak. Ha a kalózok leszállnak már semmi értelme hisz nincs mire célozni és lőni(ezeket ugye hajók ellen vetik be nem emberek ellen). Magyarán mire Kazék megcsinálták hogy működjön már sok értelme nem volt ha nem repked még pár kalóz. Bár leeht a repkedő pár kalózhajónak az volt a funkciója hogy sakkban tartsa az ellenáló lényeket. Ha szorult helyzetbe kerülnek a kalózok lent a hajóból lehet tüzelni. A Vérvonalból is de ebből a részből is kitünik milyen tehetetlen és rosszul müködő az UK. Persze ok hogy az ER írányította a kalózokat hogy Doza beadja a derekát, de biztos vannak olyan világok ahol valóban bünözők vegzálják a lakosságot. Tényleg szomorú hogy Doza kénytelen az ER-hez fordulni. Az ER ezért szerintem komoly kéréseket(illetve parancsokat) fog foganosítani. Mert ez olyan mikor a maffia bemegy az étterembe és védelmet ajánl. Lehet megvéd a többiektől, dehogy te mint védett nagyon ráfaragsz(pl ingyen evés-ivás) az is biztos. Kiváncsi leszek a folytatásra. Itt már nem kistilü figurák lesznek Kaz ellenfelei hanem profi katonák akiket nem biztos hogy annyira könnyü hülyére venni.
 13. Frenkie

  Videjó játékok

  Dzséjt válaszát azzal kiegészíteném hogy pl a Horizon Zero Dawn(Életem legnagyobb hatású és legjobb drámát felvonultató játéka)-ban is a touchpaddal mész a térképhez, meg a craftoláshoz stb. Ha jól emlékszem még a The Last of Us-ban is volt fukciója, azt hiszem ezzel jött elő a főhős hátizsákja. Amikor kiírja a trapézalakú jelet akkor ezt kell megnyomni. Először én is filóztam mi lehet az a trapézalakú jel, de aztán réájöttem hogy a touchpad.
 14. Frenkie

  1x07 - Synara's Score

  1. Szerintem itt az van hogy kapnak egy valag pénzt az ER-ől hogy segítettek bejuttani őket az állomásra. A kalózoknak sem érdekük ezt világra kürtölni. Az ER részéről meg hátha szükségük lesz még rájuk. Szóval szerintem nem fogják őket kinyírni. 2. Nem rossz ötlet. Még tetszene is.
 15. Frenkie

  Videjó játékok

  Vajon mi lehet? Sose fogok rájönni.
×

Fontos információ