Jump to content

Nute Gunray

Tag
 • Content count

  7942
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1184 Nagyon kedvelt

About Nute Gunray

 • Rank
  Viceroy
 • Birthday 11/29/1990

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Magyarország, Százhalombatta
 • Érdeklődés:
  Star Wars, Star Wars és Star Wars!!!

Recent Profile Visitors

11045 profile views
 1. Ez a könyv nekem is tetszett anno. Jó a stílus meg az alaptörténet is (persze a fordítás kicsit ront az összképen).
 2. Évekig kerülgettem, a sok kötet mindig eltérített, de a mai nappal elkezdtem olvasni a Térség-sorozatot, ha már annyi jót olvastam róla.
 3. Nekem a 8. évad jobban tetszett, mint az előző évad, ott tényleg nagyon kapkodtak. Mióta véget ért a GoT, olyan ürességet érzek. A Lost után ez volt a legmeghatározóbb sorozat eddig az életemben. Mai hír, hogy Martin 2020 közepére ígéri a 6. kötetet. No majd meglátjuk.
 4. Boldog születésnapot Donát és Tomcsi
 5. Csak még egy érdekesség
 6. Egy pár gondolat a fináléról, ami éppen eszembe jut:
 7. Mur Lafferty: Solo Nem éppen a kedvenc műfajom a SW filmekből készülő könyvadaptációk. Vannak persze üdítő kivételként jól sikerült alkotások (Stover-féle EPIII, de talán ide sorolható még a Terry Brooks által írt EP1 is), de a legtöbbjük meglehetősen átlagos, sőt, akadnak egészen borzasztó példák is (Az Ébredő Erőre gondolok, szerintem ez nem meglepő). Jelen könyv a semmilyen, teljességgel felejthető alkotások közé tartozik. Se nem rossz, se nem jó, tisztes iparos munka, amely azonban a filmhez nem sokat tesz hozzá. A beharangozott "bővített" változat valójában egy-két törölt jelenetet tartalmaz, amelyek nagy része azonban okkal maradt ki a film végső változatából. A regény cselekménye pörög, karakterábrázolásokra és mélyebb leírásokra nem sok hely marad, pedig talán itt az író szabadjára engedhette volna a tehetségét. De néhol a leírások is meglehetősen egyhangúak. A Kessel Futamot például egyáltalán nem sikerült érzékletesen visszaadnia Lafferty-nek. Nyilván a sztorira nem lehet panasz, mivel a könyv hűen követi a film cselekményét. Erős közepes.
 8. Persze, de sokan ezt kifogásolták, hogy a tűz "nem így" működik (mintha nem egy in-universe mágiáról lenne szó). Harrenhal tökéletes példa, hogy mire képes egy sárkány.
 9. Jó volt olvasni ezt a higgadt, logikusan felépített véleményt.
×
×
 • Create New...

Important Information