Ugrás a kommentre

Nute Gunray

Tag
 • Összes hozzászólás:

  7.805
 • Csatlakozott:

 • Utolsó látogatás:

Közösségi hírnév

1.034 Nagyon kedvelt

Nute Gunray profilja

 • Rang
  Viceroy
 • Születésnap 1990-11-29

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Magyarország, Százhalombatta
 • Érdeklődés:
  Star Wars, Star Wars és Star Wars!!!

Legutóbbi látogatók

10.836 profil megtekintés
 1. Nute Gunray

  Star Wars Celebration 2019

  Gratulálok, Zoli! Ez életre szóló fantasztikus élmény.
 2. Nute Gunray

  Egyéb fontos

  Utólag is boldog születésnapot, Jake! Lenci, Luke, boldog születésnapot!
 3. Nute Gunray

  Star Wars Mozaik

  Ez a jelenet a film megkoronázása volt. Ámulatból ámulatba estem. Vader a materializálódott rémálom, az elnyomó és brutális Birodalom leképeződése. És mindezek ellenére a lázadók tudják, hogy mi a tét. A biztos halál tudatában csak átjuttatták azt a nyomorult disc-et.
 4. Nute Gunray

  Könyvek

  Szerb Antal stílusát imádom, A Pendragon legenda máig az egyik kedvenc olvasmányom.
 5. Nute Gunray

  Könyvek

  Jó ezt így összegezve látni.
 6. Nute Gunray

  SW könyvek

  Michael Reaves: A Jedik alkonya Nagyon régóta vártam már ennek a sorozatnak a megjelenését. Coruscant a SW egyik, ha nem a legizgalmasabb helyszíne. Egész sorozatokat el tudnék képzelni, amely során a szereplők egy pillanatra sem hagyják el ezt a gigászi városbolygót. Reaves regényében is ez történik. A Szárnyas fejvadászt és más sci-fi klasszikusokat alapul véve, a szerző oly érzékkel tölti meg élettel a Coruscant alsó fertályát, hogy az olvasó szinte érzi a számtalan lény kavalkádjának bűzös kipárolgását, a szeméthalmok és roncstemetők émelyítő szagát. A sok-sok faj említése. Ez teszi élővé a regényt. A helyszín azonban csak az egyik része a dolgoknak. Egy jó történetnek kellenek emlékezetes, mi több szerethető karakterek is. Ez maradéktalanul sikerül is. A szabadszájú részeges sullustit, Den Dhurt már korábban megismerhettük. Az egyre inkább emberré váló I-5-öt nem különben. Jax szinte kiköpött mása tragikus sorsú apjának. Aztán ott van Kaird, akinek különlegességét fajának egyedi vonásai adják. Számos utalás történik a korábbi könyvekre, amelyeknek felfedezése növeli az élvezeti faktort. Most már örülök, hogy előbb a Medstar-duológiával kezdtem, illetve jól tettem, hogy újraolvastam nem sokkal korábban A vadászó árnyékot. Persze ezen kis bónuszok nélkül is működik a történet, mégis így az igazi számomra (egyedül sajnos a Töréspont maradt ki számomra, amely Nick Rostu révén szintén több utalás tárgya, de ezt majd igyekszem a nagyon közeli jövőben pótolni). A regényen érződik, hogy valami nagyobbnak a bevezetője. A szereplők bemutatkoznak, I5 végre rátalál egykori gazdája elveszettnek hitt fiára... az igazi kalandok csak most következnek. Even Piell szerepeltetésének méltatlan hátterét sokan ismerjük... mindez azonban, 2014 óta már lényegtelen. Egyébként is talán az lenne a legjobb, ha az egész TCW-t kivennénk a Legends-ből, így lenne egy koherens klónháború kronológia a régi idővonalat illetően is. Bevezető jellege miatt 4/5. Reaves továbbra is az egyik legjobb stílusú SW-író.
 7. Nute Gunray

  Könyvek

  Ez valóban érdekes.
 8. Nute Gunray

  Könyvek

  Így van. A lemaradás behozása a hazai megjelenéseket illetően már így is illúzió, hiszen az amerikai képregénydömpinggel pl. a magyar piac nem tud versenyezni. A felnőtt regényeknél szerencsére más a helyzet. A Szukits ezt most jól menedzseli. Én a Queen's Shadow-t és a Master and Apprentice-t várom a legjobban.
 9. Nute Gunray

  Egyéb fontos

  Boldog új évet!
 10. Nute Gunray

  Star Wars Mozaik

  8 saga, 2 spin-off film és számtalan animációs epizód után is a legeslegnagyobb kedvencem az a bizonyos mintegy 20 mp-es dallam, amely felhangzik akkor, amikor Luke nekitámad Vader-nek. Számomra ezzel lesz tökéletes ez a jelenet.
 11. Nute Gunray

  FAN képek, videók, írások mindenkitől

  Valóban minőségi munka lett.
 12. Nute Gunray

  SW könyvek

  Igen, jó pár éve volt valami verseny. A Saboteur fordítása az én munkám.
 13. Nute Gunray

  Star Wars Mozaik

  Snoke halála... fantasztikus volt. Először döbbentet éreztem, majd megelégedést, hogy innentől már tényleg minden kiszámíthatatlan. És abban a pillanatban, ahogy Snoke lefordult a trónszékről, tudtam, hogy másodlagos dolog, hogy ki volt ő valójában és honnan jött.
 14. Nute Gunray

  Star Wars Mozaik

  Ez egy megindító, lelkesítő jelenet, még akkor is, ha tudjuk, hogy szinte már másnap rosszul alakultak a dolgok. Hovatovább Nute Gunray-t tíz év alatt sem sikerült elítélni egyértelmű bűneiért. Az EP4 után legalább van egy rövid periódus, ahol a lázadók ki tudják használni a Birodalomban beállt zavart, tanácstalanságot.
 15. Nute Gunray

  Star Wars Mozaik

  Na meg persze azóta tudjuk, hogy itt sem mentek olyan simán a dolgok, bár itt ünnepelnek, valójában egy helyi polgárháború alakult ki a városbolygón számos civil áldozattal (ld. Utóhatás-trilógia).
×

Fontos információ: A webhely használatával elfogadod és betartod a fórumszabályzatot.