Ugrás a kommentre

Nute Gunray

Tag
 • Összes hozzászólás:

  7.772
 • Csatlakozott:

 • Utolsó látogatás:

Közösségi hírnév

974 Nagyon kedvelt

Nute Gunray tevékenysége

 • Rang
  Viceroy
 • Születésnap 1990-11-29

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Magyarország, Százhalombatta
 • Érdeklődés:
  Star Wars, Star Wars és Star Wars!!!

Legutóbbi látogatók

10.715 profil megtekintés
 1. Nute Gunray

  John Williams

  A szívbajt hoztad rám. Már azt hittem, meghalt a Mester.
 2. Nute Gunray

  Harry Potter

  Donáttal értek egyet. A varázsvilág nem a levegőben lóg, hanem folyamatos szimbiózis áll fenn. Ha az egyik világban tragikus események mennek végbe, az kihatással van a másikra. Én már a legelső könyv olvasásakor is összekötöttem valamiképp Grindelwald bukását a II. vh. történéseivel. Egyébként, csak mintegy mellékesen megjegyezve, én valamikor 2005-06 körül, tehát még az EP7 megjelenése előtt, amikor egyáltalán nem lehetett tudni, hogy Grindelwald-nak lesz szerepe, írtam egy novellát, amely Dumbledore párbaját mutatja be a fekete mágussal a szétbombázott Berlin közepén, sok-sok utalással a nácikra, az Imperius-átok alatt álló Hitlerre és más szörnyűségekre. Ez az 1945-ös dátum annyira egyértelmű szándék volt Rowling részéről, hogy nem is értem a felhördülést és kifakadást.
 3. Nute Gunray

  Harry Potter

  Sajnos én sem hallottam eddig fényes pozitív visszajelzéseket az ismerőseimtől, Nabo erre csak ráerősített. Persze azért mindenképp moziban nézős, mert mégiscsak HP.
 4. Nute Gunray

  Vélemények és javaslatok

  Én maradtam Viceroy.
 5. Nute Gunray

  Harry Potter

  Én év elején megejtettem ugyanezt. Még mindig nagy kedvenc.
 6. Nute Gunray

  Könyvek

  Szerintem tetszeni fog neked az első kettő. A Thrawn: Szövetségek-et én most vettem meg, mindjárt neki is kezdek.
 7. Nute Gunray

  Marvel

  Egy legenda távozott. Isten nyugosztalja.
 8. Nute Gunray

  Cassian Andor Tv-sorozat

  Tekintve, hogy egyre növekszik a polcomon az olvasatlan SW könyvek és képregények száma, én is hasonlóan érzek, mint Pildi. De ezzel meg kell birkózni, előbb-utóbb minden sorra kerül, vagy ha nem, akkor az ember szelektál. Ennek ellenére, jöjjenek csak a sorozatok, filmek, könyvek stb. egyszer élünk, és az is olyan rövid. Sok más dolog mellett a SW nélkül is szürke és értelmetlen lenne az életem.
 9. Nute Gunray

  Egyéb fontos

  Boldog születésnapot, Revan! 30, szép kerek szám.
 10. Nute Gunray

  Cassian Andor Tv-sorozat

  Hát ez most meglepett. Rengeteg potenciál van ebben a sorozatban, így elsőre még jobban is érdekel, mint a The Mandalorian.
 11. Nute Gunray

  1x05 - The Children from Tehar

  Bejövős rész volt, ahogy Pildinek, eddig nekem is ez tetszett a legjobban. Kiegyensúlyozott epizódot kaptunk, minden a helyén volt: a két kis szökevény drámája, az Első Rend fenyegető jelenléte, miközben megismerhettük a Colossus alsó, műszaki szintjének egyik szegmensét is. Emellett végre Neeku is a szerethető oldalát mutatta, egy remek barát, aki ráadásul Kaz számára is hasznos tudott lenni. Ez a rész (is) megmutatta, hogy a korosztályi célközönséget illetően azért annyira nem kell félnünk. Kendőzetlenül beszéltek egy falu kiirtásáról, miközben emellett Doza kényes helyzetét is igyekeztek bemutatni, aki a békés viszony megtartása érdekében időnként egy-egy kisebb szívességet kénytelen tenni az Első Rendnek. Phasma most még inkább fenyegetőbb volt, mint eddig, és debütált a már korábban emlegetett Pyre parancsnok is (nagyon kíváncsi vagyok, hogy a páncélzatok különböző színeinek van-e valamilyen jelentéstartalma, akár valami hierarchiát is feltételezve). Kaz az elején naiv, de aztán hamar be kell látnia, hogy nem két elveszett gyermekről van szó. Most azonban, tovább folytatva fejlődését kémkedés-ügyben, teljesen hasznosnak bizonyul az Ellenállás számára, bizonyítva Poe helyes megérzését a sráccal kapcsolatban. Nagyon örültem Ello felbukkanásának. Szegénynek csak pár hónap van hátra az életéből. Yeager most kicsit háttérbe szorult, de lesz ez még másképp, abban bizonyos vagyok. Az új faj, a chelidae-k (ez egy létező teknős-féle család latin elnevezése) nagyon szimpatikusak voltak. Imádtam ezt a részt, nem tudok rosszat mondani róla. Talán csak azt, hogy nagyon gyorsan eltelt a 20 perc.
 12. Nute Gunray

  Könyvek

  Ez örvendetes hír, már nagyon várom.
 13. Nute Gunray

  Harry Potter

  Igen, bár ez nem regény, hanem forgatókönyv. Azért ettől függetlenül minőségibb és olvasmányosabb, mint az elátkozott gyermek.
 14. Nute Gunray

  A fórum közössége

  A szavazást jó ötletnek tartom. Én még negatív smiley-t soha nem adtam senkinek, mert kontraproduktív. Ha valakinek a hozzászólása nem tetszik, azt leírom (és így nincs félreértés, hogy nem a személyével van baj), vagy pedig egyáltalán nem foglalkozok vele.
 15. Nute Gunray

  1x04 - The High Tower

  Most nagyon meglátszott, hogy mennyire kettős érzéseket vált ki bennem ez a sorozat. A háttérsztori érdekes volt, végre komolyabb mértékben előkerült a kémkedős szál, láthattuk az Első Rend befolyásolási kísérleteit, és hogy az alapvetően jó szándékú Doza kapitány a politikai játszmában két tűz közé szorult. Ezek nagyon erős jelenetei voltak az epizódnak, miközben mélyítették Tam karakterét (most volt a legszimpatikusabb), és bemutatkozott az elsőre irritáló Hype (szerintetek nem volt Jar Jar-szerű a hangtónusa?), akinek jellemét később árnyalták. Láthatóan bántja, hogy ilyen szinten megromlott kapcsolata egykori társával, miközben határozott véleménye van az Első Renddel kapcsolatban. Elképzelhető, hogy a későbbiekben Kaz komoly szövetségese lehet. Ami még nagyon tetszett: Torra leszerelte Kaz-t (pedig az elején azt hittem, nyomulni fog), a csaj láthatóan az apja szeme fénye. Nagyon vicces volt Kaz menekülése is a rohamosztagosok elől, főleg azok a sikító hangok, amiket kiad, miközben Z néni és vendégserege fogadásokat köt, hogy vajon túléli-e. Zseniális volt, ezen a képsoron nagyon nevettem. Másrészről ott van Neeku, aki engem már rohadtul fáraszt, és egyáltalán nem vicces. Szerintem egy tízévesnek sem az, de ki tudja, egyáltalán nem értek a gyerekekhez. A garázdálkodása nálam teljesen elrontotta az epizód elejét (első 5-6 perc), először a kommunikátorral, később azzal, hogy odaállt az Első Rend képviselői elé. Annyira jelentéktelen és ártalmatlan figura, hogy még a rohamosztagosok sem törődtek vele. Szerencsére később a szerepe mérséklődött, de eddig ahány mondatot kapott, csak fogtam a fejem és a szekunder szégyen fogott el. Úgy látszik, ez a fajta gyerekesség tényleg a sorozat sajátja lesz, amit vagy megszokok, vagy nem. Nálam most nagyon rontott az élvezeti faktorból, de ha később valamelyest visszafogják Neeku karakterét, akkor rendben leszünk.
×

Fontos információ