Jump to content

kdani20

Tag
 • Content count

  75
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Veszprém
 • Érdeklődés:
  Minden, ami kánon. Számomra ez szent.

Recent Profile Visitors

160 profile views

kdani20's Achievements

Youngling

Youngling (1/6)

88

Community Reputation

 1. Hogy egy bölcs (hmm... azért az eddigi THR után azért ez megkérdőjelezhető ) Jedit idézzek: "Remélem úgy lesz, ahogy mondod". De a SW szerintem még mindig komoly húzónév, emiatt én látok rá esélyt. Főleg, hogy a Marvel sor fut. A mellé miért hoznának be még egy Marvelt (akár Pókember, akár X-men)? A DC-sor mellett futtatni egy Batman-sort se volt túl okos ötlet. Lehet, hogy tanultak ebből. Így meg több lábon állhatnának.
 2. Ne má'! Ne! Ne! Ugye nem? Nem akarom. Pedig amilyen piszok szerencsénk van, tuti ezt hozzák be...
 3. Nem, még nem álltam neki. Előbb befejezek egy már elkezdett Myths novellát, és utána ezek jönnek.
 4. Kár, hogy már nincs meg a levél, most be tudnám idézni. De ő azt írta, hogy a TFA-s könyvek nem térültek meg, mert 1500 darabnak kellene fogynia, hogy visszahozzák az előállítási költségüket, és ez néhány év alatt sem sikerült nekik. Nyilván részletekbe nem bocsátkozott, de azért ezt nehezen hittem el. Mindenesetre erre hivatkozva nem adták ki a többit sem. Csak így meg nem látom értelmét a jogokon ülni.
 5. Alaphangon 25 könyvet nem adtak ki, és ezek közt azért volt olyan, ami azért megérte volna. Mert azt aláírom, hogy a tényleg gyerekeket megcélzó Adventures in Wild Space sorozatot nem adták ki. Elfogadom, hogy az nem mozgatott volna meg tömegeket. Ahogy a hasonló cipőben járó Join the Resistance sem. Kelletlenül elfogadom, hogy a TLJ-hoz és a TRoS-hez kiadott kiegészítő regényeket (Cobalt Squadron és Spark of the Resistance) nem adták ki, mert a filmek fogadtatása miatt megcsappant volna ezekre a kereslet. De a Guardians of the Whills? Vagy a Rebels könyvek? Vagy a Flight of the Falcon duológia? Vagy az utóbbi két antológia kötet (Myths & Fables és Dark Legends)? Nem is beszélve most a THR-ről. De a beharangozott regényeknél ott volt a TCW-s novelláskötet is... az pl hol van? Néhány éve, még a Skywalker kora premierje előtt írtam a Kolibri SW részlegének vezetőjének (vele készült a ziros interjú), de a válaszából az jött le, hogy (bár ő úgy írta, hogy a rajongók) ő maga csalódott az új filmekben, és mintha elvesztette volna a lelkesedését. Csak akkor meg nem kéne ennyire ragaszkodni valamihez, ami nem megy. Tartsák meg a színezőket, meg az egyéb ilyen bullshit dolgokat, de a juniorok kiadási jogairól már rég le kellett volna mondaniuk. Szerintem legalábbis.
 6. Ahogy minden évben beígértek valamit, amiből semmi sem lett. Hát még a tavalyra ígért Secrets of the Jedi képeskönyvből se lett semmi, pedig az aztán tényleg nem kellett volna gondot okozzon. De mondhatnám a Myths & Fables antológiát is, amiből szintén semmi sem lett. Abban az egyben voltam biztos a ziro cikk után, hogy a Mando képes útmutató érkezni fog, mert azokat tényleg kihozták eddig mindig. Erre nem törölte a kiadó?
 7. Ez a könyv is megvan. Sajnos nem tudtam magyarul olvasni, mert a Kolibri töketlen. Ugyanakkor jobb is lenne, ha a Szukits adná ki, egységesebb lenne a fordítás is. A könyv maga nekem nagyon tetszett, nem olyan nagyszabású, epic kaland, mint A Jedik fénye, de nem is az a célja. Ez inkább a karakterekre és a saját vívódásaikra fókuszál. Vernestra az egyik kedvencem eddig a THR-ből, nem tudom miért, de ő nagyon megfogott. Imri még semmi komoly, de látom benne a potenciált (főleg a regény történetének ismeretében). Honesty egy átlagos srác a galaxisból, Avon pedig az ügyeletes szaki, aki a többiekkel ellentétben... bocsánat a szóhasználatért: k...va idegesítő. A helyszín újnak hatott, a könyv olvastatja magát, de semmi komoly, világmegváltó nincs benne. Olyan, mint az eddigi kánon regények, amik felvezettek vagy folytattak egy mozgóképes alkotást, csak ezúttal egy könyvet egészít ki. Jól illeszkedik A Jedik fényéhez, illetve jól építi fel a későbbi történeteket is. Az mondjuk meglepett, hogy helyenként azért elég mély és elég komoly érzéseket feszeget. Nem biztos, hogy előzetesen tippeltem volna ilyenekre, persze ez pozitívumként lepett meg. Összességében szerintem ez is egy közel tökéletes alkotás, remélem egy nap magyarul is olvashatom a Szukits jóvoltából.
 8. Nálam nr. 1 a Star Wars könyvek sorában, és jelenleg az év(tized) legjobb könyvének tartom. Azon gondolkodom, hogy a Fenyegető Sötétségig még el kéne olvasnom 1x
 9. Zsír, és Marvel-es, ami meg külön öröm.
 10. Az összes (THR kívüli) Insiderben megjelent kánon novellát. A Squadrons játékhoz kiadott 2 novellát. A Rise of the Empire gyűjteményes kötetben publikált novellákat (3 db) A Cobalt Squadron regényt. A Tales from a Galaxy far, far Away: Aliens antológiakötet novelláit. A The Perfect Weapon rövid történetet. Valamint már elkészültem a Dark Legends novelláival (az egyiknek van THR vonatkozása), és épp a Myths & Fables novelláit fordítom, mikor van időm/kedvem/időm és időm.
 11. Én is nekiálltam a hosszú hétvégén. 24 óra alatt egybe ledaráltam a felét. Lehet korai, de nekem ez a kedvenc SW könyvem.
 12. Lesz, lesz, csak én most olvasom A Jedik fényét (direkt megvártam a magyar kiadást), az Együtt 2. részét már a regény után javasolták olvasni és nem akartam magamnak spoilerezni, ha már januártól mostanáig sikerült mindent elkerülni. Sajnos arról az oldalról le kellett szedni minden fordításunkat, úgyhogy majd kell keresnem valami alternatív feltöltési lehetőséget legalább a THR novelláknak.
 13. De akkor ne az legyen a marketing, hogy minden egységes, szintezés nélkül, mert ennyi erővel nem kell több regényt/képregényt venni. Ha később bármikor áthúzhatja egy mozgókép. Mert ez a lépés a mindent megvevőkkel szemben árulás.
 14. Minden ilyet a PTSD-vel próbálunk magyarázni alapvetően még hajlanék is rá, lévén a képregény sokkal drámaibb, ami jól szemléltethetné mekkora árulásnak érezte Kanan ezt az egészet. De ő is és Ahsoka is Jedi. Nehogy már csak erre ne emlékezzenek jól, mikor mindkettő későbbi életét ez határozza meg. Én szimplán eltüntettem a kánon képregényeim közül ezt a két kötetet. Ahogy az Ahsoka könyvben lévő visszaemlékezéseket sem olvasom újra többé. Semmit. Leginkább. Most ő ott Lucas szellemi örököse. És tudjuk a mester hogy viszonyult az EU-hoz. Filoni sajnos ezt viszi tovább.
×
×
 • Create New...

Important Information