Ugrás a kommentre

Darth Revan9

Tag
 • Összes hozzászólás:

  12.095
 • Csatlakozott:

 • Utolsó látogatás:

Közösségi hírnév

730 Nagyon kedvelt

1 követő

Darth Revan9 profilja

 • Rang
  Tanácstag
 • Születésnap 1987-11-09

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Magyarország Szeged
 • Érdeklődés:
  Star Wars, fantasy-k.

Legutóbbi látogatók

8.985 profil megtekintés
 1. Darth Revan9

  Sorozatok

  Na, van előrelépés Az Idő Kereke fantasy sorozatnál. A forgatás idén kezdődik, méghozzá Prágában és környékén.
 2. Darth Revan9

  Rest In Peace

  Szegény. Újabb óriás távozott közülünk.
 3. Darth Revan9

  EPIX spoileres topik

  Ma futottam bele. Már nem emlékszem hol volt.
 4. Az egyik kedvenc párbeszédem az, amikor Leia és Amilyn a boldogságról beszélnek. Jogunk van-e hozzá még nehéz körülmények között is. Amilyn ezeket mondja: "Az értelmes lényeknek ugyanúgy szükségük van spirituális üzemanyagra, mint ennivalóra, vízre és levegőre. Boldogság, szerelem, öröm, remény - ezek adnak erőt, hogy megtegyük azt, amit meg kell tennünk."
 5. A Vérvonal is jó volt, de nem a legjobb, amit olvastam.
 6. Darth Revan9

  EPIX spoileres topik

  Csak pletyka, nincs megerősítve. Meg pluszba volt hozzá egy elméleti fejtegetés.
 7. Claudia Gray: Leia, az Alderaan hercegnője Claudia Gray egy újabb mesés és nagyszerű regényt tett le az asztalra. Ez már jobb lett, mint a Vérvonal, és eléri ez Elveszett csillagok kitűnő szintjét. Végig a fiatal, 16 éves Leia szemszögéből látjuk az eseményeket. A történet 16 évvel A Sithek bosszúja után és 3 évvel az Új remény előtt játszódik. Kapunk egy 16 éves fiatal hercegnőt, aki még nem tagja a felkelésnek, sőt a lázadó mozgalom még csak most formálódik. Annak idején A. C. Crispin is akart írni egy ilyen regényt, miután befejezte a Han Solo trilógiáját, de sajnos nem engedték meg neki. Claudia Gray pótolta ezt a hiányosságot, méghozzá egy nem is akármilyen történettel. Az olvasmány elejétől végéig lekötött, minden oldalát élveztem. A helyzet önmagában nagyon jó, láthatjuk, hogy a filmek egyik legfontosabb hőse hogyan lép kapcsolatba a lázadással, hogyan ér véget boldog gyerekkora és hogyan lesz azzá lázadó hercegnővé, akinek megismertük. Rengeteg utalást kapunk az előzmény-trilógiára, a Zsivány Egyesre, A Klónok Háborúja és Lázadók animációs szériákra. A legtöbb utalás elég rejtett, úgyhogy figyelni kell. A könyv Az utolsó Jedik hajnala projekt részeként jelent meg. Egy szereplő és egy helyszín jelent kapcsolódási pontot a VIII. epizódhoz. Leia fejlődése jól tetten érhető. Claudia Gray kiválóan ábrázolta a felnőtté válást és az érettséget. Leia nagyszerű figura, méltó a Jedikhez és eszméikhez, még akkor is, ha ő maga sosem vált teljesen Jedivé. A Leia, az Alderaan hercegnője az egyik legjobb Star Wars regény, mely megvan a kellő dráma, karakterfejlődés és izgalom is egy kiváló történethez. Ötös. Remélem a Qui-gon és Obi-van regénye is ilyen jó lesz.
 8. Darth Revan9

  EPIX spoileres topik

  Ha igaz, akkor az jutott eszembe, hogy talán így akarják bevonni Lucas korábbi folytatás trilógiára vonatkozó koncepcióját, mi szerint egy háttrében húzódó misztikus hatalom járult hozzá az eddigi eseményekhez. Talán az Anya börtönben volt és miközben próbált kiszabadulni, feszítette a "rácsait", kinyúlt a galaxis felé, így megnőtt a sötét oldal hatalma, felemelkedtek a Sithek, Anakinból Vader lett, jött a Birodalom, de aztán Anakin egyensúlyra való cselekedete még egy ideig ott tartotta Abelothot, viszont később jött Ben és a cselekedeteivel megnőtt úja a sötét oldal, méghozzá annyira, hogy az Anya most már kiszabadulhat és tombolhat. Aztán eszembe jutott, hogy Sidious is érzékelt valami ősi erőt az Ismeretlen Régiókból, ami hívta őt. Talán mégse Snoke volt? Persze ezek csak spekulációk. Én se számítok arra, hogy bekövetkezik.
 9. Darth Revan9

  EPIX spoileres topik

  De hát Snoke se volt megemlítve az első hat epizódban.
 10. Darth Revan9

  EPIX spoileres topik

  Pedig e szerint ő is a mortisiak közé tartozna. Ezzel egy nagyszerű keretet adnának a teljes Sagának.
 11. Darth Revan9

  EPIX spoileres topik

  Olvastam egy érdekes pletykát arról, hogy Abelothot behozzák a kánonba, méghozzá úgy, hogy benne lenne a IX-ben. A rövid fejtegetés szerint Abeloth, vagyis az Anya - a mortisi Atya párja, a Fiú és a Leány anyja, a sötét oldal élő istenszerű megtestesülése - valójában a trilógia igazi főgonosza, Snoke is csak az ő bábja volt. Az Anya célja a totális káosz és a sötét oldal elmélyítése, a Jedik totális megsemmisítése. Bár igaz lenne, csak van egy olyan érzésem, hogy kamu.
 12. Darth Revan9

  Star Wars Celebration 2019

  Ez fantasztikus hír. Én is gratulálok, Zoli!
 13. Darth Revan9

  DC

  Bomarr, azzal amit mondasz, egyetértek. Tudom, hogy anyagilag kevésbé sikeresek a DC, mint a Marvel filmek, és az logikus, hogy a stúdió változtat, lépéseket tesz. De persze ez nem változtathat azon, hogy az Acélember óta eltelt vonal nekem tetszik. Remélem az új vonal is jó lesz és kifejezem a reményemet, hogy a későbbiekben még összehozzák a hősöket a távoli jövőben. A Wonderwoman és az Aquaman nagyon tetszettek. Szívesen látnék új önálló Batman és Superman filmeket is. Vagy akár a többi hős önálló filmjét is.
 14. Darth Revan9

  DC

  Mint fentebb említettem, vagy ahogy korábban is előkerült már: A kritika konklúziója csak és kizárólag szubjektív lehet, a milyenség kérdése nem lehet objektív igazság. Tehát nincs objektív minőség, nem volt és soha nem is lesz. A minőség csak szubjektív lehet. Donát a) pontja természetesen egyéni szemszög kérdése, mindenki magában eldönti, hogy jól vagy rosszul építkeznek egy univerzumban és hogy az mennyire tetszik, vagy nem tetszik. A b) ponttal kapcsolatban lásd a fentebbi a minőség, milyenség csak szubjektív lehet állításomat. A Marvel filmeknek és a DC filmeknek is csak szubjektív minősége van. A bölcsészettudományban elterjedt az úgynevezett posztmodern irányzat. A történettudományból indult el, ahol több kutató is azt állította, hogy a történelem nem ismerhető meg objektíven teljes mértékben, mert a forrásokat emberek, egyének írták, a saját szemszögük van benne, ami szubjektív kategória. Ez a posztmodern dolog átgyűrűzött az irodalomtudományba és a filmművészetbe is - erről hallgattam annak idején előadást, melyre kitértek -. Tehát a filmeknél, a könyveknél, műalkotásoknál, zenénél, stb egyaránt a posztmordern azt hangoztatja, hogy a milyenség, minőség, érték kérdése csak és kizárólag szubjektív lehet. Az ezekkel kapcsolatos elemzések, kritikák tartalmazhatnak természetesen objektív elemeket is, de a konklúzió, mely a minőséget vizsgálja nem tartalmazhat objektív igazságot csak szubjektív lehet.
 15. Darth Revan9

  A The Mandalorian Tv-sorozat

  Mondjuk egy ilyen sorozattól el is várható, hogy ismerjük meg jobban a mandalori kultúrát.
×

Fontos információ: A webhely használatával elfogadod és betartod a fórumszabályzatot.