Jump to content

sirszalhasogato

Tag
 • Content count

  108
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

101 Nagyon kedvelt

About sirszalhasogato

 • Rank
  Youngling

 • Nem
  Férfi

Recent Profile Visitors

1211 profile views
 1. Jah igen, ha a megint esztelen másolásba fog a Disney A mandalori alapján, akkor nemsokára érkezik az Obi-Wan & Baby Sarlacc Desert Show. A Cassian-sorozat amúgy engem se érdekel. :-/
 2. Hát, Obi-Wan nem arról híres, hogy a lezárásokat vonzza be, sokkal inkább a visszatéréseket – elég, ha csak Maulra vagy Qui-Gonra gondolunk. Vagy Darth Vaderre a mustafari affér után. (Lehet, Palpatine-éhoz is volt köze, csak az a jelenet is a vágóasztalon végezte.)
 3. Még nem olvastam, szóval csak látatlanban, de ez lehet attól is, ha kollektív értelme van a szónak (pl. 'emberiség'). A 'Yuuzhan Vong'-ot én így szoktam használni (a 'vongok' elég hülyén hangzik), szerintem az ebben a formában utal a faj egyedeire is, nem csak a fajra úgy általában. Mondjuk a 'chiss'-t én nem használnám így, ott a faj egyedei 'chissek'. Esetleg állhat még a Chiss Birodalom helyett... úgy se túl szerencsés.
 4. Peersze, és Palpatine hatalomra jutásáról is ő tehet... Ja igen.
 5. A Ctrl+Shift+V a legtöbb helyen szokott működni a formázás nélküli beillesztésre. Szerk.: Oké, sikerült értelmeznem, mely részeket akarod befeketíttetni, így inkább csak fun fact értéke van a hozzászólásomnak, de azért hátha valakinek pont ez az információ hiányzott...
 6. Én sem értek hozzá, de esetleg elmentheted a linkjét könyvjelzőként vagy egyéb módon: https://swsaga.hu/topic/447-sw-könyvek/?do=findComment&comment=435795
 7. Ja igen, tényleg! Őt azért nem emeltem ki, mert úgy rémlett, a TCW-ben ez már megtörtént, de az csak egy kihagyott jelenet volt.
 8. Andeddu és Tenebrous is bekerült a kánonba. Skywalker kora – Képes útmutató: „Sith rohamosztagos egységek A sith rohamosztagosok légiókba rendeződnek, ami az ősi meghatározás szerint 5000 katonát jelent. Ezeket számokkal és egy-egy ősi sith lord nevével azonosítják. Mivel a történelmük rejtve maradt a galaxis többi része elől, csak az Örök Sith kultistái ismerik ezeknek a neveknek a jelentését. Nevezetes légiók: 3.: Revan Légió 5.: Andeddu Légió 17.: Tanis Légió 26.: Tenebrous Légió 39.: Phobos Légió 44.: Desolous Légió”
 9. Rendesen a bookdepository.com-ot szoktam ajánlani, de ott már nincs belőle, szóval nézd inkább ezeket: https://www.amazon.com/gp/bookseries/B00CKCMX1U/ref=dp_st_0439139384 https://www.thriftbooks.com/series/star-wars-jedi-apprentice/37980/
 10. Csak a magam nevében nyilatkozhatok, de 1. Ha Obi-Wannal állna szemben, ellene szavaznék, de nagyon kevés ilyen karakter van... még talán Qui-Gon, és ennyi. 2. A Palpatine-rajongásom nem a SW-rajongásommal egyidős, hanem jóval később fejlődött ki, szóval el tudom képzelni, hogy mások is bejártak/bejárnak hasonló utat. Nem feltétlenül tizenegy-két évesen kezdi igazán értékelni az ember a lenyűgöző politikai machinációkat és a hozzá kapcsolódó bámulatos színészi játékot.
 11. Úgy érted, egyenlő? Amikor a hozzászólást írtam, éppen 10–10 volt az állás, de úgy látom, az újonnan véleményt nyilvánítók ellenére sem lebbent fel a jövőről a sötét oldal fátyla. Amúgy nekem tetszik a szituáció; mindkét karakter megérdemli a szavazatait. És bár valóban megkísértett, hogy a mérleg nyelve legyek, az ilyen machinációk nem az én stílusom (bármily nagyra is becsülöm Palpatine képességeit, és támogatom őt a maradék két fordulójában ), maximum hogy az utolsó pillanatban az eggyel lemaradót döntetlenre segítsem. De szerintem ettől is tartózkodni fogok. A rendszer a szavazatom nélkül is működőképes marad; ha jól emlékszem, döntetlen esetén kilátásban vannak gyorsasági fordulók.
 12. 1. Elveszett csillagok 2. Thrawn – Szövetségek 3. Thrawn 4. Sötét tanítvány Bár ezeken kívül olvastam még a Tarkint, a Katalizátort, a Zsivány Egyest és a Bizonyos szemszögbőlt is, azokat inkább nem venném fel egy "best of"-listára.
 13. Meg Az elveszett Sith törzs és az Áramlatok–Hullámtörés, amik ugyanazzal az eseménnyel indulnak... Igen, bizonyos szemszögből ezek egy külön univerzumot képeznek, vagy legalábbis egy elég összefüggő story arc-ot... ööö character arc-ot.
×
×
 • Create New...

Important Information