Jump to content

sirszalhasogato

Tag
 • Content count

  130
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

115 Nagyon kedvelt

About sirszalhasogato

 • Rank
  Youngling

 • Nem
  Férfi

Recent Profile Visitors

1266 profile views
 1. Szerintem ez pusztán presztízs-kérdés (de én is pesszimista vagyok inkább). Persze, lehet azt mondani, hogy a Kánon hoz nagyobb bevételt, meg ott vannak az új filmek, meg nemtommi. De ha kicsit hátrább lépünk az átfogóbb képért, semmivel sem jelentene kisebb bevételt, ha két párhuzamos univerzumot tartanának fönn, mindegyikhez új (disney-lucasfilm) tartalmakat gyártva. Akár filmeket is. Két egyértelműen elkülöníthető brand (Kánon, Legendák), megfelelően fölépített viszonnyal és azonos lelkesedéssel végzett marketinggel kb. ugyanannyi pénzt hozna. Lehet hogy porgos műanyagtányért valamivel kevesebben vennének, de nagyjából ennyivel többen költenének Darth Nihilus-plüssre... viszont a választék nagyobb lenne, így akár több ember találhatna számára megfelelő terméket. Ehhez két dologra lenne szükség: leszállni a magas lóról, hogy feltétlenül a mi* Kánon-univerzumunk a királyabb minden téren, és az elején befektetni valamennyit a szélesebb körű Legendák-marketingbe. Én most nem nagyon látok ezekre hajlandóságot, bár pár valószínűtlenül befuccsoló kánon-projekt még változtathat ezen, vagy egy legendákért (is) rajongó lucasfilmes megfelelő pozícióba kerülése. Szóval, szerintem bőven van olyan életerős a Star Wars, hogy elbírjon két párhuzamos univerzumot, egyszerűen dönteni kéne emellett a stratégia mellett. *Amúgy mindkét univerzum az övék, szóval igazán bánhatnának kevésbé mostohán az elsőszülöttel.
 2. Kijött erről nemrég egy videó is:
 3. Ez olyan lehangoló, hogy egy Jedi is belekontárkodott...
 4. A pusztítás útjában benne is van, ahogy Revan holokronjából merít ihletet Bane a kettő szabályához.
 5. @1valaki kérlek tedd spoiler mögé a hozzászólásod, de legalább a 3. mondatát. Köszi!
 6. legyenigazlegyenigaz nerontsákel
 7. A válasz olyan szempontból bonyolult, hogy amíg csak a Legendák univerzum létezett, a kanonizáltságnak ezek a szintjei voltak: G: a 6 film, és minden Lucastól származó információ (amit később nem cáfolt meg ) T: a The Clone Wars (és az el nem készült Underworld) sorozat C: a kanonikus egyéb anyagok nagy része S: fura korai művek, amik nem teljesen illettek a C-szinthez, ezeket kb. úgy kezelték, mint ma a Legendákat, hogy az írók meríthettek belőlük, ha akartak N: nem kanonikus darabok. Az egész értelme, hogy ha két információ ellentmond egymásnak, a magasabb szintű forrásból származó számít érvényesnek. A kérdés az N-szintre vonatkozik, de igazából szerintem (sajnos) nem foglalkoztak a Legendák univerzummal annyit az illetékesek, hogy hivatalos nyilatkozatot tegyenek a jelenlegi belső tagolásáról. Azt tartom valószínűnek (vagy legalábbis a legpraktikusabb felfogásnak), hogy a Kánon univerzum mellett, ami hivatalosan tagolásmentes és minden egyenrangú benne, létezik a Legendák univerzum, G-T-C-S felosztással, és ezeken kívül harmadikként a korábbi N-szint (talán az S egy részével).
 8. Lehetne Az Erő fénye, ha a könyv tartalmának nem mond ellent... esetleg A Jedik vezérfénye, attól függően, mire utal a cím. Vagy: A Jediknek mindig k****ra igazuk van, ha egy bizonyos C'baoth mester is szerepel
 9. Így igaz, a Sötétkardnak annyi köze van a másik kettőhöz, hogy Luke kicsit depis Callista miatt. Nekem amúgy a Sötétkard egyáltalán nem tetszett, klisés ötlet volt gyerekes tálalással. Az Alkonybolygót se szerettem, de ott legalább az ötlet jó volt.
 10. Én a nosztalgiafaktor miatt nem tudok haragudni a Jedik gyermekei-re (az egyik első SW-könyvem volt), de amúgy tényleg elég meredek dolgok vannak benne
 11. Elég félrevezető volt a fülszöveg meg a borító szerintem, Palpatine-ból (spoiler) szinte semmit nem kapunk a műben. Nekem viszont ettől függetlenül nagyon tetszett. Szoktam olvasni az értékeléseidet, és tényleg nem tudom, mi az ami miatt nem tetszik, Revan. Na majd meglátjuk, hátha a második fele.
 12. Szerintem nem akartak ilyen óceáni asszociációkat kelteni, azért fordították félre.
 13. Rosszkor nézted Tegnap még az volt kiírva, hogy megjelenés: március 25. Ezért kérdeztem.
 14. @Darth Revan9, új kiadása jön a Darth Plagueis-nek? Gondolom, max a borító kap Legendák-csíkot, más változás nem lesz; de ezek szerint nagyjából elfogyott az előző, és kaptak engedélyt a további értékesítésre.
 15. Letérve kicsit az évezredeken át kitartó formatervezési hagyomány témájáról, a Star Wars univerzummal kapcsolatban szokták emlegetni a "technológiai plató" (technological plateau) kifejezést. Ez annyit tesz, hogy a társadalom elért egy olyan technológiai fejlettségi szintet, amiről továbblépni csak a korábbiaknál jóval nagyobb (energetikai/pénzügyi/tudományos/stb.) befektetéssel tud, ami hosszú ideig nem áll rendelkezésre. A mi történelmünkben sem volt mindig ilyen gyors fejlődés; ha a járműveket tekintjük csak, a kerék feltalálásától és ló mögé kötésétől nagyon sok idő telt el a gőzmozdonyok és automobilok elterjedéséig.
×
×
 • Create New...

Important Information