Jump to content

sirszalhasogato

Tag
 • Content count

  84
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

68

About sirszalhasogato

 • Nem
  Férfi

Recent Profile Visitors

1171 profile views
 1. A sorozatcím magyarítva lesz? Néztem Wookieepedián a borítókat, és mindenhol lefordították...
 2. Azzal, hogy nem 15 évvel korábban jött?
 3. 19 kötet, és 3 évvel A túlélők keresése után kezdődik, szóval ha úgy értetted, nem kellene-e előtte mást is kiadni magyarul, akkor a válasz: nem kell, pont ez következik most. Ha viszont úgy értetted, elég-e hozzá a hat film ismerete... nos ezt nem tudom biztosan, mert nem olvastam még a sorozatot, de gondolom érdemes lehet tisztában lenni vele, hogy Hannak és Leiának SPOILER gyerekei vannak.
 4. Szerintem ettől még elolvashatod. Én se játszottam a KOTOR-ral a könyv előtt, csak wookieepediáról ismertem a történteket. Sajnos nincs igazán jó lehetőség kiváltani ezeket a játékokat, és végül kivételesen én is elkezdtem emiatt a KOTOR-t, de ha el akarod olvasni a könyvet, ez ne tartson vissza, azért élvezhető anélkül is, csak nem annyira. Esetleg tényleg nézz utána a KOTOR történéseinek előtte.
 5. Inkább három év, ha kicsit meghúzzák:
 6. Jó is, hogy említed az NJO kisregényeket; Revantól akartam kérdezni, vajon a Boba Fett: A Practical Man jöhet-e valamelyik regényhez csatoltan, vagy ez teljesen esélytelen? Most fejeztem be, és nem volt rossz! (A Vector Prime-hoz lenne célszerű, mert nagyrészt az előtt játszódik.)
 7. Vagy az X-szárnyúak: A Bactaháború, vagy A Birodalom örökösei volt az első, igazából nem tudom melyik: előbbi az első saját SW-könyvem volt, utóbbit meg apám polcáról loptam/kunyeráltam le. Kicsivel később osztálytábor alatt egy osztálytársam bátyjától kölcsönkaptam A Jedik gyermekei-t, így nekem ez az a könyv, amire – bár kétségkívül elég fura – nem tudok haragudni a nosztalgia miatt.
 8. Két éve 11 ezerért vásároltam A Birodalom árnyai-t. Akkor is szívesebben vettem volna inkább 8 ezerért, de így olvasás után még azt is meggondolnám.
 9. Jah, hát Kolibris kiadvány, ami a Libri egyik kiadója, szóval az ilyenek legkorábban a Libri kínálatában jelennek meg.
 10. Lejárt a kiadó joga. Ennél konkrétabb forrást most hirtelen nem találtam:
 11. Igen. Az elveszett Sith törzset pedig talán az Áramlatok–Hullámtörés után. Ja utóbbiak nem voltak tervben eddig?
 12. Nem tudom, lehet csak rossz hangulatban kapott el A megtévesztés leple. Ezzel szemben A gonosz útvesztője meg lehet hogy pont jókor, mert az nekem nagyon bejött, bár nem tudom, pontosan miért is. Az Old Republic-ot szerintem NE (az egyébként elég jó, csak abszolút nem tipikus) Az elveszett Sith törzzsel kezdd. Ne is a Ravannal, hacsak nem játszottál korábban a KOTOR-ral. Ha rögtön a közepébe akarsz csapni, akkor az Árulás vagy a Végzetes szövetség közül valamelyikkel, esetleg a Kóbor lovag sem lenne egy rossz választás, bár utóbbi már a korszak vége felé játszódik. Tökéletes belépési pont lehet ellenben a már ténylegesen korszakhatár-beli Darth Bane-trilógia, mert még kapsz egy jó adagot a sok-Sith koncepcióból, de emellett rengeteg a kapcsolódási pont az előzménytrilógiához is. És, megjegyzem, a Bane-kötetek a legjobbak között vannak sokunk szerint.
 13. Na itt kezd érdekessé válni, ahol polarizálódnak a vélemények. Nekem Gray-től nagyon tetszett az Elveszett csillagok, A megtévesztés leple viszont nem mozgatott meg nagyon, szóval egyelőre optimistán várom a könyvet.
 14. Én idén olvastam, és ezzel a fönti dologgal nem sikerült megbékélnem, szerintem egy lovecrafti horrorba jobban illett volna, mint a SW-ba. (És úgy rémlik, mintha a Luke–Leia–Han trió karakterábrázolásával se lettem volna megelégedve, vagy legalábbis a fordítás stílusával, de ebben már nem vagyok teljesen biztos.)
×
×
 • Create New...

Important Information