Jump to content

kolmilan

Tag
 • Content count

  3553
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About kolmilan

 • Birthday 08/06/1994

Retained

 • Státusz
  Éjfúria

 • Ajánló
  SimonZ

Recent Profile Visitors

6077 profile views

kolmilan's Achievements

Jedi Knight

Jedi Knight (3/6)

263

Community Reputation

 1. Hétfőn láttam IMAX 3D-ben, és csak ajánlani tudom a mozis megtekintést (meg a filmet úgy általában) Van egy jelenet, ahol kifejezetten sokat tesz hozzá a 3D. Lehet, hogy kicsit elszoktam a mozitól (vagy csak meleg volt, és a maszk sem segített), de a végére még ki is fáradtam egy kicsit
 2. Nemrég újra elkezdtem zongorázni. Igyekszem fokozatosan haladni, de néha nem tudom megállni, hogy ne szaladjak előre és ne próbáljak ki részleteket a kedvenc zenéimből, mint például: ( @Ody Mandrell )
 3. Talán itt jó helye lesz: nemrég felkerült a YouTube-ra A birodalom visszavág és A Jedi visszatér magyar előzetese. Az előbbiben a narráción kívül nem sok magyar vonatkozás van, az utóbbiban érdekes, hogy a Sagát már ekkor is legendának fordították.
 4. A Birodalomban nem igazán kötöttek senkinek az orrára semmit, és ahogy a filmből lejön, eléggé lenézték a droidokat.
 5. Köszönöm szépen a köszöntéseket, @Ody Mandrell -nek utólag is boldog szülinapot!
 6. Nálam is ez van. Ha Chrome-ot használsz, megnyomod a bal alsó gombot (Advanced, magyarul vsz Haladó vagy Részletek), és az alul megjelenő linkre kattintva tovább tudsz menni.
 7. kolmilan

  Sport

  Szeretnék többet megtudni egy bizonyos dologról, talán @Bomarr, @Donát, @Ody Mandrell vagy ha jól emlékszem, még @Wilde esetleg tudhat valamit róla. Az érdekelne, hogy Magyarországon mikor kezdett kialakulni a futballhuliganizmus. Hogyan jutottunk el oda, hogy míg az 50-es években tízezrek jártak (akár családilag) meccsekre, manapság féltik a szülők elengeni a gyerekeiket az ultrák miatt. Sajnos nem sok forrást találtam erről online. A legtöbben a 90-es évek elejére teszik az ultrák megjelenését, de Spiró György Jönnek c. versével kapcsolatban találtam az alábbi idézetet: "Spiró azonban elmondta, itt nem kifejezetten a magyarságról írt, hanem ebben a versciklusban a leghíresebb magyar költőket imitálta, itt éppen Ady Endrét, és ezt a verset az állami antiszemita uszító kampány kapcsán írta, amikor az Újpest-meccseken Auschwitz feliratú táblák jelentek meg. Később azért megjegyezte, mentalitásról szokott beszélni, de véleményt mondani, általánosítani semmiképp." Ez az Auschwitzos esemény 1984-ben vagy azelőtt történt, mert akkor írta a verset. Tud esetleg valaki valamit erről?
 8. Akiket oltottak: az oltás után mindenképpen ellenőrizzétek, hogy felvitték-e az oltást az EESZT-be (ügyfélkapus bejelentkezés szükséges), nehogy hiába várjátok a védettségi igazolványt
 9. Engem is az atomerőmű tűzoltóságán oltottak (szüleim miatt jelentkezhettem) :D D-dimer update: ilyen enyhe emelkedésnél nem kell pánikba esni, csak ha tünetek vannak. Ma megint vettek vért tőlem, remélem, még lejjebb ment.
 10. Ha magánban is csináltatod, mindenképpen kérj mellé vérképet és fibrinogén tesztet. A Medicoverben ez 900+1500, a D-dimerrel együtt összesen 7900 Ft. Szerk: emelték a Medicoverben a D-dimer teszt árát, most már 8000-be kerül, szóval a többivel együtt 10400 Ft.
 11. Most beszéltem az (osztrák) háziorvosommal a laboreredményekről. Azt mondta, hogy holnap felhívja a bécsi általános kórház véralvadási osztályát, hogy ilyen enyhén emelkedett esetekben van-e valami plusz teendő. A magyar orvosokban sajnos kissé megrendült a bizalmam, miután a heparininjekciót javasolták (úgy, hogy közben az amerikai járványügy is kiemelte, hogy az csak ronthat a helyzeten).
 12. Azt szeretném még megjegyezni, hogy ha emiatt mentek vérvételre, mindenképpen csináljatok mellé vérképet és fibrinogén tesztet is. Ha esetleg gebasz van, az orvosnak ez segít értelmezni az adatokat, és nem sokkal dobja meg a vérvétel árát. Az Astrával összefüggésbe hozott trombózis ugyanis alacsony vérlemezke (trombocita)-számmal jár. Ha pedig esetleg magas a D-dimer, még véletlenül se kezdjetek el heparint beinjekciózni magatoknak (köznapi nyelvén: hasbaszuri), mert az csak ront rajta. A Telex-cikkben megosztott információ téves volt. Nekem végül enyhén megemelkedett volt a D-dimerem (0.98, 0.50 fölött magas), jól össze is f*stam magamat, amikor megláttam, de az orvosom azt mondta, hogy ilyenkor még nem kell semmit sem csinálni, főleg, ha nincs semmi tünet. Tegnap megint megnézettem, és már 0.80, szóval fokozatosan csökken. Egy hónap múlva ismét megnézetem, akkor remélhetőleg már határértéken belül lesz. Szerk.: Igazából most már azt mondanám, hogy ne csináltassatok ilyen tesztet, mert csak fölöslegesen izgultok miatta. Ha valami komoly baj van, az amúgy is akut panaszokkal (fejfájás, homályos látás, alhasi fájdalom) jár majd.
 13. Ne szedd, többet árt, mint használ.
 14. Gondoltam, leírom az AstraZenecás tapasztalataimat… Hétfőn 10 órakor kaptam meg az oltást. Estére már lett egy kis hőemelkedésem, ami lefekvés előtt felment 38.9-re. Kedden már csak 37.5 volt, mára pedig egyáltalán nincs lázam. Csak a karom fáj az oltás helyén még mindig, ha megemelem. Ma voltam vérvételen, D-dimer tesztet csináltattam a biztonság kedvéért, ami kimutatja a kezdődő vérrögöt. 6400 Ft volt magánban.
 15. Remekül működik a rendszer... A 20 éves húgomat ma felhívták a városi oltópontról, hogy nem jelent meg az időpontján (Szputnyikot kapott volna). Egyáltalán nem kaptunk semmi értesítést erről, azért is fura, mert az 53 éves anyukám se került még sorra.
×
×
 • Create New...

Important Information