Jump to content

A Geonosisi csata


Recommended Posts

A klónháború nyitó csatája. Elég érdekes, mert tkp. csak véletlen lett azzá ami, eleinte mentőakciónak indult. Szinte a legmonumentálisabb csata az SW-ben, bár pár ember számára kicsit céltalan. :) Szerintem volt céljuk... A Jediknek elfogni Dooku-t, a klón seregnek pedig legyőzni a droidsereget.

 

Pontokba is lehetne szedni a kedvenc jeleneteket. ;)

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Az egyik kedvenc csatám.

Pl tetszik benne az a rész amikor a Jedik vezette klón-csapatok rohannak a csatába.Vagy az is jó, amikor kinnt óriási csata dúl, utána vált a kép a szeparatisták bunkerébe, ahol tök csönd vann, nyugisan ülnek és elemezik a csatát.

Volt benne egy olyan kivágott jelenet(ami volt a HS-en), amikor a Jedik Ki-Adi-Mundival az élen az egyik droidvezérlőn deaktíválják a droidhadsereget.Azért jó lett volna a filmbe a jelenet, mert tudatta volna a nézőkkel hogy igenis fejlődtek ezek a droidok, és a kereskedelmi szövetség tanult a hibáikból.

Link to comment
Share on other sites

Az a kivágott jelenet a HS-en fent is van, ha jól tudom.

 

Egyébként a amit említesz, nagyon jó jelenet! A kamera hátra mozdul, és láthatjuk az egész harcmezőt. Nagyon jó! Számomra a csata legjobb része az, amikor lelövik a ker. maghajót, majd utána a klónok a porban nyomulnak előre. Szimbolikus is a jelenet, ráadásul nagyon feelinges. ;)

Link to comment
Share on other sites

Annyira nem volt céltalan, hogy majdnem minden egyes mozzanata előre le volt tervezve :) Palpi 10 éve (?) szövögetett terve itt indul meg a lejtőn és meg sem áll a 66-os parancsig.

Azért annyira nyilván nem volt eltervezve. ;) A csata volt a lényeg, és azt megkapta Sidious.

Link to comment
Share on other sites

A kitervezésen természetesen a harcoló felek felállitásán, felfegyverzésén és az abból adodó erőkülönbség miatt a végeredmény eldöntését értem.

Ebből a szempontból le volt játszva, ez egyértelmű. Ezért is kellett Dooku, hogy két oldalról lehessen kavarni.

 

Egyébként maga a színvilág is remek! Az egész csata narancs színekben pompázik, ami igen kifejező a fennáló rendszer jövőjére nézve. Lényegében itt kezdődik a Köztársaság alkonya.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

A kedvenc csatám. Szerintem egyáltalán nem céltalan és jól ki is van dolgozva. Éppen a héten vitázgattam erről egy sráccal az sw.hu fórumán, és sikerült meggyőznöm arról, hogy ez a csata úgy is jó, ahogy a filmben láttuk. Hál isten, vannak arrafelé is még menthető emberek ;)

Vissza a csatára, itt elevenedik meg először a Ben álltal emlegetett klón háború, amiről Luke is döbbenten nyílvánult meg. És tényleg, legalább olyan monumentális, mint amikor elképzeltem. Amit a legjobban szeretek, azok a felvonultatott gépek. A LAAT/i csatahajóknál kevés impresszívebb légi jármű van, az AT-TE lépegetők jópofa elődeik az AT-AT-knak, a SPAH-T-k muris jószágok, és írdatlan tűzerejük van. Na és ott a Szeparatista seregek is A sorozatvető (Hellfire) droid írdatlan tűzereje, az Óriás Pók droid és a Törpe Pók droid nyomulása. Mind-mind jópofa szerkenytűk. És még ot van a geonosisi vadászgép, amiknek egyes személyek szerint semmi értelme, mert Dooku végülis miért is kísértette magát vadászgépekkel egy csata kellős közepén... :)

Kicsit viszont sajnáltam a tankdroidok és a robogók kihagyását, mert azok is látványos momentumok lettek volna. Öröm az ürömben, az ep3-ban már szerepet kaptak ezek a jószágok is :D

Link to comment
Share on other sites

nekem a rohamdroidok kaszabolása a geonosisi arénában nagyon tetszik!

Az meg még különösen jó, hogy két szörnyeteg, a reek és az acklay is részt vesz a csatában. Windu és Jango küzdelme nagyon jó, az a jelenet nagyon tetszik, amikor Windu menekül a reek elől, aztán levágja az egyik oldalsó szarvát, majd Windu elejti a fénykardját, Jango utánaugrik, de Windu az erő segítségével magához rántja a kardját, a reek pedig jól megtapossa, meggörgeti Jangot, majd Jango lelövi a reek-et. Eztán Windu kivéd néhány Jango stukkeréből származó lövést, majd jól lenyisszantja a fejvadász fejét.

az is tetszetős, amikor Obi-van háta mögött megjelenik az acklay, a battle droidok meg azt mondják hogy O-o! Roger, roger! Obi meg feldarabolja az acklayt.

 

az is nagyon jó, amikor a Coleman Trebor nevű Jedi-mester felugrik az erkélyre, hogy végezzen Dooku-val, mire Jango szétlövi a stukkerével, Trebor élettelen teste meg lezuhan az erkélyről az arénába. Jango megpörgeti stukkerét, majd visszateszi a tokjába.

Link to comment
Share on other sites

Egyébként egyértelmű, hogy a geonosisi csata a legjobb felszíni csata az egész Star Wars saga-ban.

( A Kashyyyki és utapaui csata is kellően látványos, csak sajnos az előbbi túl rövid, utóbbi pedig legfőképpen az Obi-van vs. Grievous harcra koncentrál, ami nagyon jó is, de azon kívül nem mutatnak meg olyan sokat az utapaui csatából )

 

A geonosisi csata viszont sokkal hosszabb ezeknél, szintén nagyon látványos, jó hogy előtt sok jedi harcol az arénában a droidokkal, utána pedig a klónok megmentik a jediket, és az arénán kívül pedig egy valóban monumentális csata bontakozik ki.

Link to comment
Share on other sites

De az tény, hogy ez a legmonumentálisabb mind közül...

És a leghosszabb is. :yes: Egyik nagyon jó jelenet, amikor Yoda letekint a csatába induló klón osztagokra, élükön a Jedikkel. Mintha tükrözni akarták volna Yoda nagyságát, hogy ő mindenki felett áll.

Link to comment
Share on other sites

lokatelli: De biztos nem az én pontozásom miatt :yes:

 

Ami még nagyon tetszik a csatában, az a hirtelen zoom-olások és kamera-rángások, amikkel azt a hatást igyekeztek fokozni, mintha egy hadi-tudósitó felvételeit látnánk... többek között ez is megkülönbözteti a többi csatától, ahol föleg a szokásos nagy-totálokkal dolgoztak az összecsapások bemutatásakor.

Link to comment
Share on other sites

Ez a zoomolás hatalmas! Ráadásul az egyik kedvenc jelenetemnél használják. Miután lelövik a ker.szöv. hajóját, akkor így zoomolnak rá a klónokra az egyik járműben. A parancsnok épp mutogat valamit. Az ilyen jelenetek miatt is remek ez a csata.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Lehet, hogy a szepi vezetők jobbak lettek volna a Köztársaság élén mint Sidious.Én nem itélem el őket.A korrupt Köztársaságot akarták megrefolmálni.Ők is csak áldozatok mint a többiek Sidious kezében.Padmé is azt mondja, hogy lehet, hogy a Köztársaság az ellenség.

Link to comment
Share on other sites

Ők is csak áldozatok mint a többiek Sidious kezében.

Áldozatok voltak, de azért őket sem kell félteni. Nem hiszem, hogy sokat kellett volna őket rábeszélni. Szerintem őket is vonzotta a hatalom és persze gondolom, a pénz is.

Link to comment
Share on other sites

Lehet, hogy én vagyok a hülye, de nekem nem ez jön le a filmből.A vezetők nagy része azért állt Dooku mellé mert beadta nekik, hogy a megreformálja a Köztársaságot, és megszünteti a korrupciót.Nem hallottam, hogy azt mondta volna nekik, hogyha melléállnak kapnak egy valag pénzt.Természetesen Gunray kapzsi volt, de többi?

Ők nem tudták, hogy Dooku Sith.

Ja és a Köztársaságra tényleg ráfért a reform.Ahol egy diktátor simán hatalomra kerülhet mert mindenki lefizethető ott nem stimmel valami.

Ezért írtam, hogy ha a szepi vezetők tudták volna írányítani a Köztársaságot akkor lehet hogy nincs Birodalom.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information