Jump to content

A Geonosisi csata

Recommended Posts

A klónháború nyitó csatája. Elég érdekes, mert tkp. csak véletlen lett azzá ami, eleinte mentőakciónak indult. Szinte a legmonumentálisabb csata az SW-ben, bár pár ember számára kicsit céltalan. :) Szerintem volt céljuk... A Jediknek elfogni Dooku-t, a klón seregnek pedig legyőzni a droidsereget.

Pontokba is lehetne szedni a kedvenc jeleneteket. ;)

Edited by Ody Mandrell

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nekem ez már anno is feltűnt és itt Ody-val értek egyet, tehát így hogy a filmekben meg a sorozatokban sose látni olyat hogy egy hajónál kifogy a lézer viszont egy alig elindult csatában hirtelen amik

Az eleje gyengébb volt, bár Jango halála az egy fordulópont, több szempontból is.   Amig meg nem jött Yoda a klón sereggel, addig kb. jedi mészárszék volt, hullottak mint a legyek. Aztán ahogy me

Az egyik kedvenc csatám.

Pl tetszik benne az a rész amikor a Jedik vezette klón-csapatok rohannak a csatába.Vagy az is jó, amikor kinnt óriási csata dúl, utána vált a kép a szeparatisták bunkerébe, ahol tök csönd vann, nyugisan ülnek és elemezik a csatát.

Volt benne egy olyan kivágott jelenet(ami volt a HS-en), amikor a Jedik Ki-Adi-Mundival az élen az egyik droidvezérlőn deaktíválják a droidhadsereget.Azért jó lett volna a filmbe a jelenet, mert tudatta volna a nézőkkel hogy igenis fejlődtek ezek a droidok, és a kereskedelmi szövetség tanult a hibáikból.

Az a kivágott jelenet a HS-en fent is van, ha jól tudom.

Egyébként a amit említesz, nagyon jó jelenet! A kamera hátra mozdul, és láthatjuk az egész harcmezőt. Nagyon jó! Számomra a csata legjobb része az, amikor lelövik a ker. maghajót, majd utána a klónok a porban nyomulnak előre. Szimbolikus is a jelenet, ráadásul nagyon feelinges. ;)

Annyira nem volt céltalan, hogy majdnem minden egyes mozzanata előre le volt tervezve ;) Palpi 10 éve (?) szövögetett terve itt indul meg a lejtőn és meg sem áll a 66-os parancsig.

Edited by Bomarr

Annyira nem volt céltalan, hogy majdnem minden egyes mozzanata előre le volt tervezve :) Palpi 10 éve (?) szövögetett terve itt indul meg a lejtőn és meg sem áll a 66-os parancsig.

Azért annyira nyilván nem volt eltervezve. ;) A csata volt a lényeg, és azt megkapta Sidious.

A kitervezésen természetesen a harcoló felek felállitásán, felfegyverzésén és az abból adodó erőkülönbség miatt a végeredmény eldöntését értem.

Ebből a szempontból le volt játszva, ez egyértelmű. Ezért is kellett Dooku, hogy két oldalról lehessen kavarni.

Egyébként maga a színvilág is remek! Az egész csata narancs színekben pompázik, ami igen kifejező a fennáló rendszer jövőjére nézve. Lényegében itt kezdődik a Köztársaság alkonya.

Edited by Ody Mandrell

A kedvenc csatám. Szerintem egyáltalán nem céltalan és jól ki is van dolgozva. Éppen a héten vitázgattam erről egy sráccal az sw.hu fórumán, és sikerült meggyőznöm arról, hogy ez a csata úgy is jó, ahogy a filmben láttuk. Hál isten, vannak arrafelé is még menthető emberek ;)

Vissza a csatára, itt elevenedik meg először a Ben álltal emlegetett klón háború, amiről Luke is döbbenten nyílvánult meg. És tényleg, legalább olyan monumentális, mint amikor elképzeltem. Amit a legjobban szeretek, azok a felvonultatott gépek. A LAAT/i csatahajóknál kevés impresszívebb légi jármű van, az AT-TE lépegetők jópofa elődeik az AT-AT-knak, a SPAH-T-k muris jószágok, és írdatlan tűzerejük van. Na és ott a Szeparatista seregek is A sorozatvető (Hellfire) droid írdatlan tűzereje, az Óriás Pók droid és a Törpe Pók droid nyomulása. Mind-mind jópofa szerkenytűk. És még ot van a geonosisi vadászgép, amiknek egyes személyek szerint semmi értelme, mert Dooku végülis miért is kísértette magát vadászgépekkel egy csata kellős közepén... :)

Kicsit viszont sajnáltam a tankdroidok és a robogók kihagyását, mert azok is látványos momentumok lettek volna. Öröm az ürömben, az ep3-ban már szerepet kaptak ezek a jószágok is :D

nekem a rohamdroidok kaszabolása a geonosisi arénában nagyon tetszik!

Az meg még különösen jó, hogy két szörnyeteg, a reek és az acklay is részt vesz a csatában. Windu és Jango küzdelme nagyon jó, az a jelenet nagyon tetszik, amikor Windu menekül a reek elől, aztán levágja az egyik oldalsó szarvát, majd Windu elejti a fénykardját, Jango utánaugrik, de Windu az erő segítségével magához rántja a kardját, a reek pedig jól megtapossa, meggörgeti Jangot, majd Jango lelövi a reek-et. Eztán Windu kivéd néhány Jango stukkeréből származó lövést, majd jól lenyisszantja a fejvadász fejét.

az is tetszetős, amikor Obi-van háta mögött megjelenik az acklay, a battle droidok meg azt mondják hogy O-o! Roger, roger! Obi meg feldarabolja az acklayt.

az is nagyon jó, amikor a Coleman Trebor nevű Jedi-mester felugrik az erkélyre, hogy végezzen Dooku-val, mire Jango szétlövi a stukkerével, Trebor élettelen teste meg lezuhan az erkélyről az arénába. Jango megpörgeti stukkerét, majd visszateszi a tokjába.

Egyébként egyértelmű, hogy a geonosisi csata a legjobb felszíni csata az egész Star Wars saga-ban.

( A Kashyyyki és utapaui csata is kellően látványos, csak sajnos az előbbi túl rövid, utóbbi pedig legfőképpen az Obi-van vs. Grievous harcra koncentrál, ami nagyon jó is, de azon kívül nem mutatnak meg olyan sokat az utapaui csatából )

A geonosisi csata viszont sokkal hosszabb ezeknél, szintén nagyon látványos, jó hogy előtt sok jedi harcol az arénában a droidokkal, utána pedig a klónok megmentik a jediket, és az arénán kívül pedig egy valóban monumentális csata bontakozik ki.

De az tény, hogy ez a legmonumentálisabb mind közül...

És a leghosszabb is. :yes: Egyik nagyon jó jelenet, amikor Yoda letekint a csatába induló klón osztagokra, élükön a Jedikkel. Mintha tükrözni akarták volna Yoda nagyságát, hogy ő mindenki felett áll.

lokatelli: De biztos nem az én pontozásom miatt :yes:

Ami még nagyon tetszik a csatában, az a hirtelen zoom-olások és kamera-rángások, amikkel azt a hatást igyekeztek fokozni, mintha egy hadi-tudósitó felvételeit látnánk... többek között ez is megkülönbözteti a többi csatától, ahol föleg a szokásos nagy-totálokkal dolgoztak az összecsapások bemutatásakor.

Ez a zoomolás hatalmas! Ráadásul az egyik kedvenc jelenetemnél használják. Miután lelövik a ker.szöv. hajóját, akkor így zoomolnak rá a klónokra az egyik járműben. A parancsnok épp mutogat valamit. Az ilyen jelenetek miatt is remek ez a csata.

• 1 month later...

Lehet, hogy a szepi vezetők jobbak lettek volna a Köztársaság élén mint Sidious.Én nem itélem el őket.A korrupt Köztársaságot akarták megrefolmálni.Ők is csak áldozatok mint a többiek Sidious kezében.Padmé is azt mondja, hogy lehet, hogy a Köztársaság az ellenség.

Ők is csak áldozatok mint a többiek Sidious kezében.

Áldozatok voltak, de azért őket sem kell félteni. Nem hiszem, hogy sokat kellett volna őket rábeszélni. Szerintem őket is vonzotta a hatalom és persze gondolom, a pénz is.

Lehet, hogy én vagyok a hülye, de nekem nem ez jön le a filmből.A vezetők nagy része azért állt Dooku mellé mert beadta nekik, hogy a megreformálja a Köztársaságot, és megszünteti a korrupciót.Nem hallottam, hogy azt mondta volna nekik, hogyha melléállnak kapnak egy valag pénzt.Természetesen Gunray kapzsi volt, de többi?

Ők nem tudták, hogy Dooku Sith.

Ja és a Köztársaságra tényleg ráfért a reform.Ahol egy diktátor simán hatalomra kerülhet mert mindenki lefizethető ott nem stimmel valami.

Ezért írtam, hogy ha a szepi vezetők tudták volna írányítani a Köztársaságot akkor lehet hogy nincs Birodalom.