Ugrás a kommentre

Donát

Moderátor
 • Összes hozzászólás:

  20.404
 • Csatlakozott:

 • Utolsó látogatás:

Donát összes hozzászólása

 1. Donát

  DC

  Nem mosok össze semmit, mert egyáltalán nem arról beszélek, hogy XY-nak egyénként tetszik-e a film vagy sem. Itt most a DC-ben lévő potenciálról (lásd ugyanitt: Batman TDK trilógia) és erről a papírmassé univerzum építésről, mint általánosan megítélendő irányról beszélek. Az EpVIII kapcsán azt szoktuk mondani, hogy egy hangos kisebbség kritizálja, és pl. elég csak ránézni a Boxoffice adatokra, láthatjuk, mennyire zabálták a nézők. Vagy nézzük meg mondjuk a Rottentomatoes értékét. Akkor ne legyünk szégyenlősek, tegyük ugyanezt a DC filmjeivel is. Íme 3 "zászlóshajó": Batman v. Superman (Domestic: 330, Totál: 873) https://www.boxofficemojo.com/movies/?id=superman2015.htm Rotten: 27% Justice league (Domestic: 229, Totál: 657) https://www.boxofficemojo.com/movies/?id=dcfilm1117.htm Rotten: 40% Suicide Squad (Domestic: 325, Totál: 746) https://www.boxofficemojo.com/movies/?id=dc2016.htm Rotten: 27% Az agyon fikázott EpI pl. Rottenen 54%-ot kapott és tudjuk mennyi pénzt hozott, az EpVIII meg 91%. De mondhatnám őket sorban is: 54%, 66%, 79%, 93%, 95%, 81%, 93%, 91%. Szóval az SW-vel nem igazán keverném a dolgot, mert a 3 a nép által agyonkritizált DC filmek max álmodozhatnak a leggyengébbnek mondott SW film besorolásáról is. És akkor hol vannak mondjuk az EpVIII-hoz képest. Mivel minden embert külön nem lehet megkérdezni, így a legjobb általános fokmérőként azt hiszem ezekkel lehet közelíteni egy irányvonal megítélésekor. Ez alapján pedig sem szakmailag, sem anyagilag nem túl kifizetődő ez az irány. Ettől még lehetnek olyanok, akiknek ez tetszik, senki sem állította az ellenkezőjét. De ne mondjuk már azt, hogy a filmet a csúnya trollok szapulják, mert a számok nem épp ezt mutatják.
 2. Donát

  DC

  Abból indult a dolog, hogy egyetértettem, hogy a DC-nek új irányt kell vennie, és alátámasztottam érvekkel. Ezzel szemben Revan és Sky szerint ez az irány jó. Szerintem meg nem. Azt nem értem, miért kell trollkodással vádolni a világot, amiért nem borult le ezen filmek előtt. Én pl. már a Man of steeltől is kiakadtam, pedig az még csak az első szög volt ennek az egésznek a koporsójában.
 3. Donát

  DC

  Van a saját szubjektív ízlés, meg van az objektív értékelés egy film kapcsán. Nem azt vitatom, hogy Revannak nem tetszhet a film. Hanem azt, hogy a) a DC a megfelelő utat választotta az ilyen "fast food" univerzum építéssel és hogy b) ezek az univerzumépítésre felfűzött filmek objektíven megközelítik a Marvel filmek minőségi szintjét.
 4. Donát

  Star Wars Celebration 2019

  A nap híre! Gratulálok én is, Zoli!
 5. Donát

  Rey, az utolsó/első Jedi

  Pontosan erre gondoltam én is. Rey karaktere szempontjából lehetne ez érdekes.
 6. Donát

  DC

  Pontosan. Én a Batman trilógiát imádtam. Érdemes megnézni milyen pénzeket hozott, meg milyen kritikai fogadtatásra lelt. Ennyit a "DC-s trollokról", kedves Revan. Nem az imádott univerzumod ellen vannak hangolódva az emberek, hanem a silány, gagyi Marvel kopizásra épülő DC üzletiterv ellen. Nálam Nolan Batmanje messze veri pl. az összes Marveles szuperhőst, na de amit itt az új érában művelnek vele, meg az összes többi beleszuszakolt képregényhőssel - hát minden, csak nem jól eltervezett. Ideje lenne valami kidolgozott koncepciót mögé rakni, és ha ehhez az kell, hogy külön álló módon foglalkozzanak a karakterekkel és a crossover csak kis mértékben jelenjen meg, akkor legyen az. De ami az elmúlt években folyt az szerintem univerzumépítésben kb. úgy viszonyul a Marvelhez mint egy bukott diák az évfolyamelsőhöz.
 7. Donát

  Sport

  Egyetértek és egyetértek. De atyaég, a Chiefs meccs mekkora meccs volt... A rams se volt semmi, na de ez a pisztolypárbaj a Patriots és a Chiefs között... és Brady + Bellichick hát komolyan mondom, hihetetlen, amit ezek ketten 2001 óta leművelnek. Ilyen a világon nincs. Még Schumacher és a Ferrari is eltörpülhet mellettük. A hosszabbításban most is 3/3 3. és hosszút oldanak meg és nem engedik fel Mahomes-t a pályára. Elképesztő.
 8. Donát

  Rey, az utolsó/első Jedi

  Azt a fordulatot most már én sem tartom valószínűnek, hogy Rey valakinek az eltitkolt gyermeke, vagy bármilyen titkos rokonság kerül a IX-ben felfedésre vele kapcsolatban. Azt viszont nagyon is el tudom képzelni, hogy kap egy csavart a szüleihez fűződő viszonya, és valamilyen szinten tisztázódik, hogy mégsem azok az alkoholista köcsögök, akiknek a VIII-ban Kylo lefesti őket. Mondjuk tény, hogy elég nehéz lenne megmagyarázni Unkar Platt gyámságát, de szerintem nem lehetetlen.
 9. Donát

  Filmek

  Még nem néztem meg, de megfogom otthon. Viszont amilyen tudásod van a filmek terén, ha rákapsz a videókészítés ízére, simán indíthatnál egy youtube csatornát, amiben bemutatsz olyan nem mainstream filmeket, amiket érdemes megnézni. A videóvágás mellé kellene persze narrálás is hozzá, de szerintem simán alkalmas erre a hangod.
 10. Donát

  DC

  Mikor látták, hogy a Marvelnek mennyire bejött ez a filmes univerzum építés és a hősök közös filmes összeeresztése, akkor a DC is ugyanerre pályázott, csak sokkal kevesebb tudatossággal és sokkal gyorsabban. Ehhez képest üdvözítőnek tűnik az a konklúzió, amire most jutottak.
 11. Donát

  Marvel

  Hulu-lujah.
 12. Donát

  DC

  Pedig jól teszik, ha letesznek róla. A korábbi oktalan Marvel majmolásnál szerintem ez egy sokkal egészségesebb irány lenne.
 13. Donát

  Star Wars Mozaik

  A Star Wars világa az elmúlt több mint négy évtized alatt elképesztő mód kitárult. A jakkui roncstelepektől a coruscanti luxusnegyeden át, a takodanai kalózlebujtól a rideg és morózus Hoth jégvilágáig számos helyszínét ismerhettük meg a távoli galaxisnak. Az ezeken a helyszíneken játszódó események alapjaiban változtatták meg a galaxis élőlényeinek mindennapjait, átalakítva a Galaktikus Köztársaságot először Birodalommá, később Új Köztársasággá, amit már-már felemészt az Első Rend zsarnoki terjeszkedése. Ebben a topikban a megannyi helyszín és esemény közül naponta egy képkockát válogatva, egyfajta mozaikszerű betekintést kaphatunk a távoli galaxis történéseibe és változatos világába. A kollázs összeállítása a fórumlakók kiváltsága. A szabályok: - Minden nap egy képkocka posztolható valamelyik számozott Star Wars epizódból vagy antológia filmből. - A képet posztoló fórumozó röviden indokolja meg, hogy miért az adott képre esett a választása. - Két egymást követő nap ugyanaz a fórumozó nem posztolhat képet. A cél, hogy a mozaik a fórum közös ízlését tükrözze, ne pedig egy emberét. - Ha egy adott napon senki sem posztolt mozaik darabot, a következő nap már bárki posztolhat, akár az is, aki a legutolsó képet helyezte be a kollázsba. - Egy kép többször is szerepelhet a mozaikban, de az utolsó három beillesztett mozaik kép sosem egyezhet meg. - Az adott napi képet posztoló fórumozó a képet nyugodtan közvetlenül is feltöltheti az SWSAGA szerverére, így később sem fognak a képek elveszni. A feltöltött kép mérete lehetőleg ne haladja meg az 1 MB-ot (a szerverünk tárhely kapacitása véges). - A topik az Episode IX. premierjének a napján lezárul. Igény esetén később új mozaik topik nyílik, ahol már a IX. epizódból is lehet majd képeket posztolni. Remélem sokaknak elnyeri a tetszését az ötlet, és beszálltok játszani.
 14. Donát

  Star Wars Mozaik

  Ha ez a kompozíció nem is, de a felvezető beszélgetés baljósabb már nem is lehetne. “Az életünkön, félek, már nincs mit tönkretenni.” Nem túl reménykeltő szavak. Ráadásul jó nagyot tévedett Padmé.
 15. Donát

  Értékeld a filmet

  Úgy tudom nem, ami nem meglepő, hiszen csak a keresztnevük egyezik. (No meg mindketten alderaaniak.)
 16. Donát

  Marvel

  Most HBO GO-n rávettem magam, és megnéztem a Fekete Párducot. Gyerekek, ez a film k*rva jó lett! Most már bánom, hogy nem moziban néztem. Fantasztikus a hangulata, a zene, a látvány és a színészek is. Emelem kalapom!
 17. Donát

  Star Wars Mozaik

  Igen, ugyanakkor jegyezzük meg, hogy Dookura mindenképpen halál várt volna. Sithként a Jediknek kötelességük elpusztítani, más kérdés, hogy talán elmondhatott volna ezt-azt, ha ki tudják hallgatni. Bár vélhetően ha Palpatine nem mondja, hogy "Öld meg!", akkor Dooku sem tálalt volna ki később. Ha viszont Anakin az "Öld meg" és a "Csináld!" felszólítások után is életben hagyta volna, akkor lehet Palpatine-nak lett volna egy "kisebb" gondja később...
 18. Donát

  Tippek, fogadások

  Csak 5 pontban tippeltünk mást, Riddick.
 19. Donát

  Tippek, fogadások

  Nem csalódtam, Yoda.
 20. Donát

  Tippek, fogadások

  1. Rey meg fog halni: Nem 2. Finn meg fog halni: Nem 3. Kylo Ren meg fog halni: Igen 4. Poe Dameron meg fog halni: Igen 5. Anakin/Vader meg fog jelenni erő szelemként: Igen 6. Luke meg fog jelenni erő szelemként: Igen 7. Yoda meg fog jelenni erő szelemként: Nem 8. Obi-Wan meg fog jelenni erő szellemként: Nem 9. Snoke benne lesz a filmben (pl. flashback): Igen 10. Háborút Első Rend/Ellenállás/Egyik se nyeri: Ellenállás 11. Rey valamelyik szülője egy ismert karakter: Nem 12. Kylo Ren el fogja árulni az Első Rendet: Nem 13. Újra láthatunk egy a I.-VI. epizód filmekből ismert bolygót: Igen 14. Valamelyik animációs sorozatból ismert karakter, űrhajó vagy helyszín benne lesz a filmben vagy utalnak rá: Igen 15. Cliffhanger-el zárul a film: Nem 16. Megemlítik a Whilleket: Nem 17. Lesz a filmben flashback: Igen 18. Lesz a filmben látomás: Igen 19. Ezeréves Sólyom megsemmisül: Nem 20. Rey-en kívül egy eddig nem ismert világos oldali erőhasználó is harcolni fog az Ellenállás mellett: Nem 21. Megalakul egy új Jedi rend: Igen 22. Megalakul egy új szervezet vagy államforma a galaxisban: Nem 23. A film címében benne lesz a "of" elöljáró: Igen 24. Lesz a filmben a PT eseményeire (YE32-YE19) utalás: Igen 25. Lesz időugrás a filmben: Igen 26. Ez lesz a leghosszabb Star Wars film (jelenleg a The Last Jedi 152 perccel): Nem 27. Leia-nak offscreen halála lesz: Nem 28: Poe lesz az Ellenállás vezetője: Igen 29: Rey új fénykardja kétpengés lesz: Nem 30: Ren lovagok harcolni fognak a filmben: Igen 31: Skywalker vérvonal ki fog halni: Igen
 21. Donát

  Egyéb fontos

  Luke és Lenci, boldog születésnapot!
 22. Donát

  Egyéb fontos

  Utólag is sok boldog születésnapot!
 23. Donát

  Fénykardok

  Az nekem már too much, de a fénykard aktiválós az rendben van.
 24. Donát

  Fénykardok

  Hát ez rohadt jó.
 25. Donát

  A Star Wars Saga jövője

  Ezzel együtt 2021-2022-re igazán bejelenthetnek egy Kenobi filmet.
×

Fontos információ: A webhely használatával elfogadod és betartod a fórumszabályzatot.