Jump to content

Filmek


Bomarr

Recommended Posts

Bár legtöbbünknek az SW jelenti az alfát és az omegát, azért szivesen nézünk más filmeket is. Ha láttál valami jót (vagy éppen valami rosszat) és szeretnéd megosztani a többiekkel vagy csak szeretnél elbeszélgetni egy régi nagy kedvencről, hát tessék. Ezért született ez a topic :wink:

Link to comment
Share on other sites

Sok kedvencem van, de inkább sci-fi vonalon mozgok :) Apropó kicsit ledöbbentem, amikor megnéztem az imdb-n a világok harca adatlapját. Pontosabban az osztályzata érdekes. 7.1-en áll, ami azért nem a legjobb... Bár tudom, helyén kell kezelni az ilyen szavazásokat, de akkor is furcsa. Főleg annak fényében, hogy a Batman új része meg 8.6-ot ért el eddig...

Link to comment
Share on other sites

A Batman Begins kiemelkedően magas pontszámot szerzett... a maga 8.6-jával már az örökranlista 68. helyén áll. Persze nem kell nagy jóstehetség ahhoz se, hogy megmondjuk, hogy azért majd fog még ennél sokkal lejjeb is csúszni.

 

A War of the Worlds premierje még odébb van. Ilyenkor gyülnek az okostojások és a "fake-review"-ok. Egyelőre 520-an szavaztak rá, ami még messze van a reprezentativtól (A Batman-re 12,649-en). Én még reménykedem benne, hogy jó lesz. Nagyon birom Spielberg munkáit és az elözetesek nagyon hatásosak.

Link to comment
Share on other sites

Bomarr: a Brothers Grimm-re én is nagyon kiváncsi vagyok. Régóta várom, hogy egyik nagy kedvencem, Gilliam mester valami újjal jöjjön elő... Nagyon el voltam keseredve, amikor megtudtam, hogy pár éve a Don Quijote projectje valamiért befuccsolt. Remélem ez tényleg eljut a mozikba.

 

Mindjárt meg is nézem az előzetest :)

Link to comment
Share on other sites

Ez valami fantasy film?

 

Gilliamet ismerve képtelenség lesz egyetlen műfajba besuvasztani a filmjét, de többek között fantasy elemeket is fog tartalmazni, már amennyiben a klasszikus mese/ gótikus mese elemek annak számitanak :wink:

Link to comment
Share on other sites

A Tim Burton-féle Batman filmek mondjuk nagy kedvencek nálam, és Christopher Nolan jól láthatóan inkább ebbe az irányvonalba probálja terelgetni a filmet. Az ürge ráadásul már maga mögött tud egy remek Mementot (no és egy elég halovány Álmatlanságot :D )szoval én is kiváncsiskodva várom, de az tény, hogy a War of the Worlds-öt sokkal jobban várom én is.

Az is bejövős, hogy akár a Jurassic Park elözeteseinél, ugy itt is inkább csak sejtetnek a filmből, a földönkivülieket nem is nagyon látjuk bennük... na majd a filmen :)

Link to comment
Share on other sites

Persze ehhez hozzá kell tenni azt is, hogy a Duel kivételével egyik Spielberg film sem a szivem csücske...

 

Igy már érthető :wink: Engem mindig lenyügöz, hogy Spielbergben mekkora kreativitás feszül. Filmjei tele vannak remek rendezői megoldásokkal. A Különvéleménynél maradva, milyen jó már az ahogy egyetlen hosszú snitt mutatja, ahogy a kis robotpókok leellenőriznek mindenkit. Vagy ott van a 'Ryan' Normandiai partraszállása, ami mellett a többi háborús film eksönje egyszerü homokozós verekedésnek tünik :)

Az ilyen Spielberg-i pillanatokért csipem nagyon a filmjeit. Persze van egy nagy gyengéje is a manusnak, hogy imádja a karaktereit és ezért nem igazán szeret elbánni velük, igy a film végén mindig biztosak lehetünk benne, hogy felmagasztosulva hadják majd el a terepet. Annyi baj legyen... :D

Link to comment
Share on other sites

Spielberg tudását nem kérdőjelezem meg, csak nekem annyira nem tetszik a kissé (talán nem túlzás) hollywoodi stílusa. Talán az utóbbi időben a Catch Me If You Can jött be nekem tőle (és itt kezdtem respektálni Di Capriót :)).

 

Háborús filmeknél maradva: nálam örök etalon Coppola Apocalypse Now-ja (a régi, nem a bővített)... Az tényleg egy eredeti, nem szokványos megközelítése a témának. És ott láthatjuk minden idők egyik legállatabb filmkezdését is (ahogyan a Doors - The End című dalára lassításban látjuk a helikopterek pusztítását, óriási :D).

Link to comment
Share on other sites

Háborús filmeknél maradva: nálam örök etalon Coppola Apocalypse Now-ja (a régi, nem a bővített)...

 

Persze, tartalmát tekintve a Ryan tényleg nincs túlbonyolitva és nem éppen arra törekedik, hogy új dimenziókba helyezze a már ismert eseményeket (bár akárcsak Ody-t engem is eléggé sokkolt néhol az akció).

Ilyen szempontból én nagyon birom a 22-es csapdáját. Ki gondolná, hogy a második világháborún még röhögni is lehet :wink:

Link to comment
Share on other sites

Asszem Inglorious Bastards lesz a címe.

 

:):D

 

Egyébként erről jut eszembe, hogy állítólag Lucas következő munkája is WWII-es témát dolgoz fel. Néger elit pilótákról fog szólni, akik egy gépet sem vesztettek a háború alatt. Valahogy nem hoz lázba :D

Link to comment
Share on other sites

Egyébként erről jut eszembe, hogy állítólag Lucas következő munkája is WWII-es témát dolgoz fel. Néger elit pilótákról fog szólni, akik egy gépet sem vesztettek a háború alatt. Valahogy nem hoz lázba :)

 

Az nem az ő filmje lesz, hanem csak producerkedni fog benne (a tartalma alapján egyébként meglehetősen elvetélt ügynek tünik... :D)

 

yodamester: Hát meglennék lepődve, ha Tarantino, olyan fanyar szatirával probálkozna, mint a 22-es csapdája :D Egyébként én birom a fazont, bár eléggé túlértékelik.

Link to comment
Share on other sites

Azért kiváncsi vagyok, hogy a Star Wars után mivel tud kirukkolni Lucas papa... Meg kell nézni 1x :)

 

valahol mintha azt mondta volna, a következő film, amiben dolgozik, már nem ilyen nagy költségvetésű produkció lesz. szóval Howard a kacsa 2 :D:D

Link to comment
Share on other sites

"Egyébként én birom a fazont, bár eléggé túlértékelik"

 

Én is így gondolom. Addig isten volt nálam Quentin, amíg nem hívták fel pár helyen a figyelmemet a "hatásaira". És pár ázsiai remekmű megtekintése után a stílusa sem annyira saját.. De azért nagyon ügyes, kivétel nélkül kedvenc mind a négy saját rendezése nálam :)

Link to comment
Share on other sites

Film fog készülni gyermekkorom kedvenc sci-fi regényéből a "Mars hercegnőjéből"! Számomra ez nagyon jó hir, ráadásul a rendező az a Kerry Conran, aki a "Sky captain..."-t is rendezte (amit nálunk csak ez év augusztusban mutatnak be, pedig lassan egy éves a film). A forgatókönyvet pedig a 'Sejt" irója jegyzi.

A Mars hercegnőjét 2006-ban mutatják majd be...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information