Bomarr Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 Bár legtöbbünknek az SW jelenti az alfát és az omegát, azért szivesen nézünk más filmeket is. Ha láttál valami jót (vagy éppen valami rosszat) és szeretnéd megosztani a többiekkel vagy csak szeretnél elbeszélgetni egy régi nagy kedvencről, hát tessék. Ezért született ez a topic :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 Sok kedvencem van, de inkább sci-fi vonalon mozgok Apropó kicsit ledöbbentem, amikor megnéztem az imdb-n a világok harca adatlapját. Pontosabban az osztályzata érdekes. 7.1-en áll, ami azért nem a legjobb... Bár tudom, helyén kell kezelni az ilyen szavazásokat, de akkor is furcsa. Főleg annak fényében, hogy a Batman új része meg 8.6-ot ért el eddig... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted June 19, 2005 Author Share Posted June 19, 2005 A Batman Begins kiemelkedően magas pontszámot szerzett... a maga 8.6-jával már az örökranlista 68. helyén áll. Persze nem kell nagy jóstehetség ahhoz se, hogy megmondjuk, hogy azért majd fog még ennél sokkal lejjeb is csúszni. A War of the Worlds premierje még odébb van. Ilyenkor gyülnek az okostojások és a "fake-review"-ok. Egyelőre 520-an szavaztak rá, ami még messze van a reprezentativtól (A Batman-re 12,649-en). Én még reménykedem benne, hogy jó lesz. Nagyon birom Spielberg munkáit és az elözetesek nagyon hatásosak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 Valahogy nem tudom elképzelni a WotW-ról, hogy rossz legyen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted June 19, 2005 Author Share Posted June 19, 2005 Valahogy nem tudom elképzelni a WotW-ról, hogy rossz legyen Jaja, én se... a másik amit idén nagyon várok az Terry Gilliam (12 majom, Brazil stb.) legújabb filmje a Grimm testvérek. Az elözetes alapján lenyügöző lesz a látványvilága. Itt lelehet csekkolni: Grimm testvérek trailer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 Ez valami fantasy film? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodamester Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 Bomarr: a Brothers Grimm-re én is nagyon kiváncsi vagyok. Régóta várom, hogy egyik nagy kedvencem, Gilliam mester valami újjal jöjjön elő... Nagyon el voltam keseredve, amikor megtudtam, hogy pár éve a Don Quijote projectje valamiért befuccsolt. Remélem ez tényleg eljut a mozikba. Mindjárt meg is nézem az előzetest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted June 19, 2005 Author Share Posted June 19, 2005 Ez valami fantasy film? Gilliamet ismerve képtelenség lesz egyetlen műfajba besuvasztani a filmjét, de többek között fantasy elemeket is fog tartalmazni, már amennyiben a klasszikus mese/ gótikus mese elemek annak számitanak :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodamester Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 Egyébként úgy tűnik, hogy az idei év végig nagyon jó filmeket hoz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 Egyébként úgy tűnik, hogy az idei év végig nagyon jó filmeket hoz... Mennyire érdekel az új Batman film? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodamester Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 Ody: érdekel, mindenképpen meg fogom nézni valamikor moziban. De előbb a Sin City-t kellene beiktatnom valahogy Egyébként csupa jót hallani az új Batmanről. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 Engem valahogy nem hoz lázba. Inkább a Világok harca érdekel majd....dehát kit nem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodamester Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 Én pont fordítva vagyok, engem meg Spielberg nem tud már egy ideje lázba hozni (legutóbb a Minority Report-ra rá voltam indulva, aztán nagyot csalódtam benne)... Ellenben az új Batman rendezője ugyanaz, aki a Mementót rendezte, és az nálam jó ajánlólevél Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted June 19, 2005 Author Share Posted June 19, 2005 A Tim Burton-féle Batman filmek mondjuk nagy kedvencek nálam, és Christopher Nolan jól láthatóan inkább ebbe az irányvonalba probálja terelgetni a filmet. Az ürge ráadásul már maga mögött tud egy remek Mementot (no és egy elég halovány Álmatlanságot )szoval én is kiváncsiskodva várom, de az tény, hogy a War of the Worlds-öt sokkal jobban várom én is. Az is bejövős, hogy akár a Jurassic Park elözeteseinél, ugy itt is inkább csak sejtetnek a filmből, a földönkivülieket nem is nagyon látjuk bennük... na majd a filmen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted June 19, 2005 Author Share Posted June 19, 2005 (legutóbb a Minority Report-ra rá voltam indulva, aztán nagyot csalódtam benne)... Érdekes... nálam nagy kedvenc. Miért nem jött be? Szirupos befejezés? Vagy valami más miatt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodamester Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 Az alapkoncepciója tetszett, az ábrázolt világ is, csak a sztori nem annyira. Szerintem egy komoly megvalósítású film lett a Minority Report, de elég középszerű akciófilm jellegű sztorival... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodamester Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 Persze ehhez hozzá kell tenni azt is, hogy a Duel kivételével egyik Spielberg film sem a szivem csücske... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted June 19, 2005 Author Share Posted June 19, 2005 Persze ehhez hozzá kell tenni azt is, hogy a Duel kivételével egyik Spielberg film sem a szivem csücske... Igy már érthető :wink: Engem mindig lenyügöz, hogy Spielbergben mekkora kreativitás feszül. Filmjei tele vannak remek rendezői megoldásokkal. A Különvéleménynél maradva, milyen jó már az ahogy egyetlen hosszú snitt mutatja, ahogy a kis robotpókok leellenőriznek mindenkit. Vagy ott van a 'Ryan' Normandiai partraszállása, ami mellett a többi háborús film eksönje egyszerü homokozós verekedésnek tünik Az ilyen Spielberg-i pillanatokért csipem nagyon a filmjeit. Persze van egy nagy gyengéje is a manusnak, hogy imádja a karaktereit és ezért nem igazán szeret elbánni velük, igy a film végén mindig biztosak lehetünk benne, hogy felmagasztosulva hadják majd el a terepet. Annyi baj legyen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodamester Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 Spielberg tudását nem kérdőjelezem meg, csak nekem annyira nem tetszik a kissé (talán nem túlzás) hollywoodi stílusa. Talán az utóbbi időben a Catch Me If You Can jött be nekem tőle (és itt kezdtem respektálni Di Capriót ). Háborús filmeknél maradva: nálam örök etalon Coppola Apocalypse Now-ja (a régi, nem a bővített)... Az tényleg egy eredeti, nem szokványos megközelítése a témának. És ott láthatjuk minden idők egyik legállatabb filmkezdését is (ahogyan a Doors - The End című dalára lassításban látjuk a helikopterek pusztítását, óriási ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 No azért a Ryan közlegényben hullottak a főszereplők. Még most is borsódzik a hátam, ha arra a nácira gondolok, aki lassan beleszúrja a szuronyt a srácba, és még közben beszél is Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted June 19, 2005 Author Share Posted June 19, 2005 Háborús filmeknél maradva: nálam örök etalon Coppola Apocalypse Now-ja (a régi, nem a bővített)... Persze, tartalmát tekintve a Ryan tényleg nincs túlbonyolitva és nem éppen arra törekedik, hogy új dimenziókba helyezze a már ismert eseményeket (bár akárcsak Ody-t engem is eléggé sokkolt néhol az akció). Ilyen szempontból én nagyon birom a 22-es csapdáját. Ki gondolná, hogy a második világháborún még röhögni is lehet :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodamester Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 Hát, akkor Taratino új filmje biztos tetszeni fog neked is, ha jól tudom, valami VH2-ős, piszkos12 szerű témát fog átdolgozni, persze a saját hülye stílusában Asszem Inglorious Bastards lesz a címe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 Asszem Inglorious Bastards lesz a címe. Egyébként erről jut eszembe, hogy állítólag Lucas következő munkája is WWII-es témát dolgoz fel. Néger elit pilótákról fog szólni, akik egy gépet sem vesztettek a háború alatt. Valahogy nem hoz lázba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted June 19, 2005 Author Share Posted June 19, 2005 Egyébként erről jut eszembe, hogy állítólag Lucas következő munkája is WWII-es témát dolgoz fel. Néger elit pilótákról fog szólni, akik egy gépet sem vesztettek a háború alatt. Valahogy nem hoz lázba Az nem az ő filmje lesz, hanem csak producerkedni fog benne (a tartalma alapján egyébként meglehetősen elvetélt ügynek tünik... ) yodamester: Hát meglennék lepődve, ha Tarantino, olyan fanyar szatirával probálkozna, mint a 22-es csapdája Egyébként én birom a fazont, bár eléggé túlértékelik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodamester Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 Azért kiváncsi vagyok, hogy a Star Wars után mivel tud kirukkolni Lucas papa... Meg kell nézni 1x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reaper Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 Azért kiváncsi vagyok, hogy a Star Wars után mivel tud kirukkolni Lucas papa... Meg kell nézni 1x valahol mintha azt mondta volna, a következő film, amiben dolgozik, már nem ilyen nagy költségvetésű produkció lesz. szóval Howard a kacsa 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodamester Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 "Egyébként én birom a fazont, bár eléggé túlértékelik" Én is így gondolom. Addig isten volt nálam Quentin, amíg nem hívták fel pár helyen a figyelmemet a "hatásaira". És pár ázsiai remekmű megtekintése után a stílusa sem annyira saját.. De azért nagyon ügyes, kivétel nélkül kedvenc mind a négy saját rendezése nálam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 valahol mintha azt mondta volna, a következő film, amiben dolgozik, már nem ilyen nagy költségvetésű produkció lesz. szóval Howard a kacsa 2 [Vader] NOOOOOOOOOOO!!!! [Vader] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted June 20, 2005 Author Share Posted June 20, 2005 Film fog készülni gyermekkorom kedvenc sci-fi regényéből a "Mars hercegnőjéből"! Számomra ez nagyon jó hir, ráadásul a rendező az a Kerry Conran, aki a "Sky captain..."-t is rendezte (amit nálunk csak ez év augusztusban mutatnak be, pedig lassan egy éves a film). A forgatókönyvet pedig a 'Sejt" irója jegyzi. A Mars hercegnőjét 2006-ban mutatják majd be... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted June 20, 2005 Share Posted June 20, 2005 Sokatmondó cím Mi a sztori egyébként? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts