Jump to content

Bomarr

Moderátor
 • Content count

  15455
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  105

Everything posted by Bomarr

 1. Semmi olyan nincs a Test of Courage-ben amit a következő könyvben két-három mondattal ne lehetne helyretenni. Igazság szerint nem nagy veszteség ha nem jelenik meg. Eddig egyértelműen a leghaloványabb HR könyv.
 2. Általában a mozifilmek meg az élőszereplős sorozatok szokták aktiválni az embereket. Most kicsit pangás van. Ugyan történik egy csomó minden (HR művek, Bad Batch) de ezek a fanokon belül is inkább csak egy réteget érdekelnek.
 3. Szerintem az új köztársaság a legrosszabb választás Thrawnnak, hisz gyakorlatilag egy teljesen tehetetlen államszervezetről van szó. Kizárt hogy egy Thrawnnak bármi segitséget adjanak. Az Első Rend logikusnak tűnik viszont ott meg az a baj hogy egyelőre nem kerülhetnek előtérbe hisz még a Vérvonal idején se tud róluk a többség. Ezzel szemben van egy bizonyos hatalom ami például uralkodik Mandalore-ban és aminek van pénze a különféle új birodalmi kütyük fejlesztésére ez pedig szerintem épp a birodalmi maradvány lehet.
 4. Megölt egy csomó lázadót, teljes erőbedobással segítette a Birodalmat, Ezráék szeme láttára pedig elég kegyetlenül kivégzett egy ürgét. Nem hiszem hogy nagyon kérne a szövetségéből a Köztársaság. Emiatt szerintem teljesen reménytelen lenne a Köztársasággal szövetkeznie. Már csak azért is mert a Köztársaság rém tutyimutyi. Nem csak erőtlen de lassan mozdul tényleges látható problémákra is hát még egy olyanra amit csak az ellenségük szájából ismernek. Előbb fognak évekig tartó vitákba bonyolodni minthogy bármit segitsenek Thrawnnak. Kallus egyébként akkor állt át amikor javában ment a polgárháború, amikor még minden emberre szükségük volt. Mindenesetre Thrawnnál nekem reálisabb lenne ha egyesitené a birodalmi maradványokat és megerősitené őket.
 5. Mondjuk az Új Köztársaság egyik baja hogy nem valami erős. Még a saját házuk táján se tudnak rendet tartani, Thrawnt pedig valszeg szívesen börtönbe dugnák.
 6. Az ő szemszögükből ez tényleg logikus húzás volt. Kár, hogy nem látják be hogy egy sorozat-évadot amit kvázi bárki megnézhet akit érdekel nem sokan akarnak újraolvasni és helyette a rajongókat valszeg egy új történet jobban érdekelné.
 7. Tényleg ritka gyenge választás volt pont ezt kihozni. Még úgyis hogy gyűjtöm a Star Wars könyveket, ezt valahogy nincs nagy kedvem megvenni. Ezen is látszik hogy a Kolibrinél egyetlen igazi rajongó sincs döntéspozícióban. Fogalmuk sincs hogy mit szeretnének a fanok megvenni.
 8. Bomarr

  Filmek

  A cím: The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France A szerző: Eric Jager Nem tudok magyar megjelenésről.
 9. Bomarr

  Filmek

  Egy könyvön alapul ami feldolgozta az igaz történetet.
 10. Bomarr

  Filmek

  Ami a legtöbb embernek idén a Dűne, az nekem a Last Duel lesz. Iszonyúan várom még úgyis hogy azért a rendezőnek Ridley Scottnak mostanság volt pár mellényúlása. De mint a középkori filmek rajongója, ez a látványvilág engem teljesen levett a lábamról. A sztori igaz történeten alapul. A XIV. századi Franciaországban járunk, ahol egy háborúból hazatérő lovag azzal szembesül, hogy a feleségét állítólag megerőszakolta a legjobb barátja. Ezután párbajra hívja őt. A tét óriási: ha veszít, a hamis vád miatt a feleségét máglyán elégetik. Az egyik főszereplő maga Adam Driver (ő játssza az erőszaktevőt)!
 11. Ezaz olimpia sokkal progresszívebb mint gondoltam volna.
 12. Gyakorlatilag a jakkui csata után tehát 1 évvel az ep. 6 után.
 13. Remélem a következő fázisokba már egy videojáték és egy animációs sorozat is becsatlakozik.
 14. A filmiparban 2016-ban még nagyon messze volt a kicsúcsosodástól. Ahogy Dzséjt is irta: még simán voltak kifehéritett karakterek akkoriban.
 15. Ez gyakorlatilag kábítószer.
 16. Nem értünk egyet. Nem nagyon láttunk olyat hogy egy film pusztán azért ne tudna működni anyagilag mert túl fehér lenne. Ez tisztán politikai döntés. Ez az átlag nézőt nem érdekli. A hollywoodi döntéshozókat igen. Ők akarnak feltétlenül roppant progresszívnek látszani. Másrészt én nem tudok egyenlőségjelet tenni a kettő közé. Ha egy fehér többségű országban befehéritenek egy ázsiai karaktert, mert roppant kevés mondjuk a jó neves ázsiai szinész az szerintem teljesen jól védhető. És persze visszafelé is. Egy ázsiai filmnél se sértödök meg ha mondjuk egy fehér karakter rasszot vált pusztán azért mert a szinész állomány ezt a lépést indokolja. Annak idején például Kurosawa megcsinálta a Shakespeare-féle Lear királynak egy japán adaptációját természetesen teljesen japán gárdával és japán környezettel. Teljesen jó. Nincs vele probléma részemről. A PC 2017-ben még messze volt a tombolástól hisz a legtöbb nagyfilm egyáltalán nem volt annyira PC mint most. Ez az egész 2018-tól kezdett mainstreammé válni.
 17. A kettő azért is más, mert a lépték is más. Ma már eljutottunk oda, hogy akkor se lehet csak fehér szinészekkel forgatni ha az adott film mondjuk a történelmi Franciaországban játszódik. Nagyságrendekkel zavaróbb, ráadásul az okok is mások. Régen nem ideológiai alapon fehéritették a karaktereket, hanem azért mert az adott karaktert egy nagynevű szinészre akarták osztani és nagynevű szinészek között alig-alig voltak nem-fehérek, pláne ázsiaiak. Itt most viszont nem azért száműzik a fehéreket mert nincs elég jó, neves fehér szinész akivel el lehetne adni hanem mert politikailag nem vállalható egy túl fehér film.
 18. Ezek a kifehéritések mostmár évek óta eltüntek Amerikában. Mostmár csak az ellenkezőjére van példa.
 19. A fekete Boleyn Anna már belett mutatva csak a kutyát nem érdekelte.
 20. Én is. A 90-es évek az egyik fénykora volt a régi Köztársaságos történeteknek. Ekkor bontották ki először a régi érában a Star Wars ősi történelmét.
 21. Nem csak az ep.6 után játszódtak. Jó pár sztori született, ami a Régi Köztársaság idején játszódott, a Baljós Árnyak után pedig olyan EU sztori is volt ahol Ki-Adi-Mundi házas ember volt.
 22. Tartók tőle hogy milyen lesz de igy is nagyon várom!
 23. Meg olyan filmekre is ráhúzzák amik rosszak. Csak azért mert valamire azt mondják az emberek hogy rossz nem lesz automatikusan jó. Szerintem eleve tévút abból levonni, hogy egy film jó vagy rossz hogy a neten épp mit mondanak az emberek.
 24. Legutóbb a Carnival Row-t néztem ott (Orlando Bloom a főszereplő). Szódával elmegy. Mondjuk amik a Netflixen mennek annál jobb, mert ott a Vajákot leszámitva szinte minden élőszereplős fantasy TV-sorozat tragikus.
×
×
 • Create New...

Important Information