Ugrás a kommentre

Dzséjt

Admin
 • Összes hozzászólás:

  33.985
 • Csatlakozott:

 • Utolsó látogatás:

Dzséjt összes hozzászólása

 1. Dzséjt

  Kreatúrák az SW-ben

  Kevesebb, mint 50. Szerk.: mellé.
 2. Dzséjt

  A szereplők

  Ő a Phasma című könyv "mesélője", de szerintem nem potenciálisabb karakterjelölt, mint Torra Doza. Azt nem tudtam, hogy új könyvet kap, de a Phasma elég nyitottan ért véget, szóval nem meglepő. De erősen kétlem, hogy az ep9-ben megjelenik. Legfeljebb a háttérben cameozik, és majd az enciklopédiából megtudjuk, hogy ő volt az.
 3. Dzséjt

  Star Wars Celebration 2019

  @Kenobi tábornok Igen, közvetíti. @Bence1997 Így már frankó. Engedelmeddel kitenném a Facebook oldalunkra.
 4. Dzséjt

  Star Wars Celebration 2019

  Szinte? Én a világos kék négyzetben halványsárga sávokat látok csupán. Na jó, ez költői túlzás, de tényleg csak nagyon erősen koncentrálva lehet kivenni a betűket és számokat. Nem lehetne sötétebb vagy más színű?
 5. Dzséjt

  Star Wars Celebration 2019

  Nálam most ez a sorrend: Star Wars IX trailer . . . . . . . . . . . . . . . . Star Wars Jedi: Fallen Order trailer és gameplay és minden, amit tudni kell róla The Clone Wars 7. évad trailer vagy kedvcsináló vagy valami, de leginkább trailer The Mandalorian trailer vagy valami kis komolyabb kedvcsináló (én még nem vagyok annyira biztos egy trailerben) Resistance 2. évad trailer Új film bejelentése
 6. Dzséjt

  A The Mandalorian Tv-sorozat

  Nekem is kábé ennyi az elvárásom. Igazán még azt sem mondanám, hogy várom, mert nincs kiindulási alapom se a várakozásra, se arra, hogy ne várjam. Olyan semleges, mint a Solo volt, csak itt nem azért, mert nem érdekel a szereplő, hanem mert baromira nem tudom elképzelni, hogyan fog működni a Star Wars sorozat formában. Az animációs sorozatok lehetnének kiinduló pontok, de azok megvalósítás terén annyira mások, hogy mégsem jó kiinduláshoz. Úgy értem, azért az SW-nek azért jellegzetessége a sok világ és faj, és bár manapság tényleg igényes trükköket tudnak összehozni tévén, mint a Star Trek: Discovery-ben, azért na, még az a sorozat is nagyrészt egy űrhajón játszódik jórészt ugyanazon díszletek között, és egynél több űrhajó sem sűrűn szerepel a vásznon. De ahogy magam ismerem, legkésőbb az első epizód után imádni fogom.
 7. Dzséjt

  A The Mandalorian Tv-sorozat

  Én is imádnék végre egy huttot. Mivel a Tatooine itt is szerepet kap, nem lenne egy utolsó húzás, ha kiderülne, hogy Jabba helyét átvette Rotta. Szép kapcsolódási pont lenne a TCW-vel.
 8. Dzséjt

  A The Mandalorian Tv-sorozat

  Akkor is, ha úgy szólaltatná meg, mint Filoni Choppert?
 9. Dzséjt

  Star Wars Celebration 2019

  Az bizony.
 10. Dzséjt

  Marvel

  Az a versenyesdi szerintem csak egy poén volt a részéről, nem pedig magyarázkodás. Mondjuk én nem éreztem rajta, hogy tévedhetetlennek tartaná magát, hiszen pont az a film egyik mozgatórugója, hogy Danvers oltári nagyot tévedett, ezt el is ismeri és segíteni kezd. Stark, Strange vagy Rogers szerintem ilyen téren sokkal unszimpatikusabbak, főleg az a képmutató USA-drukker. Némi felsőbbrendűség persze volt Danversben, amíg nem tudta, hogy ember, hanem azt hitte, hogy egy olyan civilizáció tagja, ami másodpercek alatt tesz meg száz fényévet. Erre jönnek vele keménykedni a Holdig is alig elvánszorgó emberek (Fury sem beszél valami hűde nagy tisztelettel vele az elején), akik még azt hiszik, hogy a Föld körül forog az univerzum és rajtuk kívül nincs élet a galaxisban. Thor sem beszél kedvesebben a Földiekkel, egyszer pont Fury képébe vágja, hogy az emberek milyen szánalmasan aprók (The Avengers). De földönkívüliként én sem beszélnék máshogy egy ilyen arrogáns, civilizálatlan, szánalmas néppel. Hm... belegondolva, földiként sem tartom túl sokra a fajomat. Amúgy szerintem Fury és Danvers között kifejezetten az old-school haverság volt inkább tetten érhető, ami a '90-es évek akciófilmjeire eléggé jellemző volt. Folyamatosan beszólogattak egymásnak, egymásra licitáltak, és látszólag baromira nem tisztelték egymást. Nekem ez kifejezetten bejött. Mondjuk azt azért hozzáteszem, hogy még angolul is látnom kell, hogy végleges képet kaphassak Danversről, mert sokszor a magyar szinkron nagyon sokat elvesz vagy teljesen megmásít egy karaktert.
 11. Dzséjt

  Vélemények és javaslatok

  Jelenleg pedig ezt használja a fórum alapértelmezettnek, nálam is ez jelent meg, és miután átváltottam a sima Titan 4.4-re, akkor jelent meg a megszokott.
 12. Dzséjt

  Filmek

  Leonardo DiCaprio legjobb filmje a Rémecskék 3, pont!
 13. Dzséjt

  EPIX spoileres topik

  Azért szerintem Abramsen kívül Kennedy is tudja még, és ha már valamit két ember tud, az nem titok. Azért elképesztő, hogy a mai napig nem szivárgott ki, hiszen, ha reálisan nézzük, mostanra egy kisebb hadseregnyi ember ismerheti. Azok, akik a traileren dolgoztak, akik a posztereket megalkották, akik azokat legyártották, játékok kiadói (hiszen a dobozokat már tuti meg kellett tervezni), különféle terjesztők. És senki nem kottyintotta el. Vagy ha mégis, jó volt az elterelő marketing (kiadnak még egy halom hamis címet is, aztán találd ki, melyik a valódi).
 14. Dzséjt

  EPIX spoileres topik

  Meg szerintem az ep9 panel bejelentése óta már mindenki biztosra veszi, hogy a Celebrationön fogják leleplezni.
 15. Dzséjt

  David Benioff és DB Weiss filmjei

  Ez jól hangzik. Nekem még az archaikusabb SW is tetszene. A KotOR-ral és a ToR-ral pont az a bajom, hogy hiába játszódik évezredekkel az ep1 előtt, minden tök olyan, mint több ezer évvel később, csak más skint húztak fel. Persze legyenek űrhajók, ugyanakkor lehetne olyan, hogy még több, Dooku hajójához hasonló napvitorlás járta az űrt, és a hiperűr utazás még nagyon lassú és kockázatos, nem lehet órák alatt átszelni a Galaxist. És persze a hiperhajtómű ekkor még csak a bazi nagy hajókba szerelhetőek be (ugye az ep1-3 idején is volt még méretkorlát, a kis, egyszemélyes hajók még gyűrűvel repültek, az A-szárnyú volt az egyik első ilyen kis hajó, ami képes volt hiperűrutazásra). Sőt mondok még vadabbat: lehetnének olyan "űrhajók", amik afféle purrgilok mögé kötött fogatok. Egy masszív űrhajó törzse rácsatolva egy purgillra, és így röpködnének a hipertérben, a bolygókra meg kompokkal járnának le. Az se lenne rossz, ha például még a lézerfegyver is ritkább lenne, több golyós és vágó fegyverrel. Akár még a Jediknél is elterjedtebb lehetne a vibrokard, és mondjuk csak a nagymesterek használnák a fénykardot, mint státuszszimbólumot. Coruscant lehetne természetes, csupán egy-két hatalmas várossal, ami már jelzi, hogy azért tart a bolygó bekebelezése. És akár még a lebegő siklók is mehetnének ritkaságszámba. Mekkora lenne már egy tatooine-i fogatversenyt látni, csak mondjuk sugárhajtóművek helyett fathierek húznák a fogatokat. A GoT-s stílus meg abban a formában jönne be, ha ilyen mértékű lenne a politikai ármánykodás. És persze Gyűrűk Ura méretű epikus csatákat is szívesen látnék.
 16. Dzséjt

  1x20 - No Escape (Part 2)

  Szerintem akár átvitt értelemben is értelmezhető a cím, vagyis nincs hová szökni már az Első Rend elől. Egészen Hux beszédéig az volt a terv, hogy elszöknek a Hosnianra, majd a Köztársaság hadseregével kirúgják az Első Rendet a Colossusról. Ez ugye nem jött össze, a Hosnian eltűnt a galaktikus térképekről és innentől kezdve sehová sem lehet elszökni az Első Rend és a háború elől, mert ott vannak az egész Galaxisban. A bolygóról elszökhettek, de a háború elől már nem. Szerintem simán, és utána nyugodt álma lett volna.
 17. Dzséjt

  Egyéb fontos

  Boldog születésnapot, Merr-Son!
 18. Dzséjt

  1x20 - No Escape (Part 2)

  De mégis csak tovább menekülhettek volna, mint így, hogy ott maradtak a valós térben céltáblának. Például akkor akár ők is mehettek volna a szövetségesekhez, vagy szétválhattak volna. Egy kis flotta mozgását könnyű követni, na de az Első Rend képes arra, hogy lekövessen négy hajót, ami négy felé megy és nem egy, hanem húsz vagy harminc helyen állnak meg, miközben össze-vissza ugrálnak a Galaxisban? Az Ellenállás sem menekülhet a végtelenségig, de az Első Rend sem fogócskázhat velük addig. Sőt, a Colossusra a nagyobb hajók akár rá is kapcsolódhattak volna, és akkor máris nem a saját üzemanyagukat égetik, miközben biztonságban lehettek volna a hatalmas hajó pajzsa alatt. Az a helyzet, hogy a Colossus jelenléte rengeteg előnyt adott volna. Hogy jobb lett volna a kimenetel, azt nehéz megjósolni, de a több üzemanyag és az erősebb pajzs több lehetőséget adott volna, mint amennyivel az Ellenállás a D'qar után gazdálkodhatott. Ezer százalék, ezért is írtam, hogy jobban bírja a strapát, mint a többi hajó. Ekkora masina már jó erős pajzzsal bírhat.
 19. Dzséjt

  Filmek

  Így neveld a sárkányodat 3 Ma úgy volt, hogy apámmal is megnézzük a Captain Marvelt, de szegény lebetegedett, úgyhogy egyedül indultam neki a mozinak, hogy másodszor is lássam Carol Danvers kalandját. De már út közben szöget ütött a fejembe, hogy ha esetleg a Captain Marvellel egy időben, hat óra magasságában adnák valamelyik teremben az Így neveld a sárkányodat 3-at, akkor inkább arra váltok jegyet. Nos, adták, így főleg @Pildi és @MissKarrde szombati dicsérő szavai és az első két film (na meg a sorozat) iránti rajongásom miatt gondolkodás nélkül erre váltottam jegyet. Pedig nem szeretek egyedül mozizni (utálom egyedül a film előtti várakozást, azt meg még inkább, hogy azt követően nincs kivel kibeszélnem a látottakat). Emellett kicsit fura érzésem is volt azzal kapcsolatban, hogy 33 éves fejjel egyedül beüljek egy animációs filmre. Hiába szeretem őket, hülyén éreztem magam a gyerekek és szülők között, amikor haverral beültünk például a Rontó Ralph 2-re vagy az Agymanókra. De hát ha nincs kivel megnézni, amit nagyon-nagyon megakarsz, akkor jobb leküzdeni a fóbiákat. És milyen jó, hogy beültem rá. Tényleg nagyon szeretem az első két részt, a kedvenc meséim. Az elsőt még letöltve láttam, persze azonnal megvettem BD-n. A másodikra a fent ecseteltek miatt nem mentem el, meg is bántam. Szerencsére tanultam belőle, és nagyon jól szórakoztam. Mondjuk hülyén sem kellett éreznem magam, mert gyerek egy sem volt, csupa korombeliből állt a közönség. A legfiatalabbak is huszonévesek voltak. A film remek lezárása egy nagyszerű trilógiának, innen tényleg kár lenne folytatni, még úgy is, hogy szívesen nézném tovább Hablaty, Astrid, Fogatlan és a többiek kalandját. De ez a mese így kerek. Gyönyörű lezárás, és hála az égnek, nagyon pozitív. Meg kell mondjam, elmorzsoltam pár könnycseppet a végén. Örültem, hogy ezúttal Hablaty csapata is több szerepet kapott, a második résszel kapcsolatban az egyik vagy talán egyetlen kifogásom az volt, hogy Kőfej, Fafej, Halvér és Takonypóc kevés szerepet kapott. Itt mindenkinek megvolt a maga helye és dolga, és még Valkának és Eret fiának, Eretnek is jutott elég szerep, sőt még Pléhpofa is beköszönt. Az új ellenfél, Grimmel nem volt valami nagy szám, de alapvetően ez a sorozat nem is a combos főellenségekről szólt sosem. Drago, Alvin, Viggo, Ryker, Johann vagy éppen Krogan sem volt egy nagy szám, inkább jelentik a következő kihívást hőseink számára. Ugyanakkor kellően érdekes volt ahhoz, hogy ne legyintsen rá az ember a játékidő alatt, sőt egy-két alkalommal még Hablatyot is sikerült megszorongatnia. Persze nem meglepő mód végül ő is pórul járt. A film vége meg na... Hát valami ilyet várok el az ep9-től és az Avengers: Engame-től is. Érzelmes búcsút egy korszaktól, szeretett hősöktől, egy imádott világtól. Persze a Star Wars és az MCU az említett két filmmel nem ér véget, de akkor is egy korszak végét fogják jelenteni, ahogy ez a film is. Hiszen az első Így neveld a sárkányodat is idén lesz kilenc éves, a filmek között meg azért csak futott egy 8 évadot megért sorozat. És ha csak annyira meghat a másik két zárás, mint ez, már örülni fogok.
 20. Dzséjt

  1x20 - No Escape (Part 2)

  Jó kis rész volt. Kicsit epikusabbra számítottam, de így is elégedettebben álltam fel előle, mint az első részek elől. Az egyetlen igazi negatívumnak azt tudnám felhozni, hogy Neeku megint nagyobb veszélyt jelentette a csapatra, mint a rohamosztagosok... Most komolyan, miért tartják azt a készítők viccesnek, hogy Neeku az ostobaságával kis híján megölte Kazt? Már többször megmutatták, hogy közveszélyes. És ez baromi bosszantó. De tetszett, hogy ezúttal Torra reagált is erre, amikor az "ötletének nagyszerűségét" ecsetelte, a lány szó szerint a fejét fogta. Jó volt a végén a nagy összefogás, ez kicsit ellentéte annak, ami pár nap múlva a Craiten történik, ahol senki nem fog össze a megmaradt Ellenállással. Tetszett, ahogy az Ászok, a kalózok és még Z néniék is benéztek - ezzel legalább azok is megkapták a válaszukat, akik azt kérdezgették, hol van Z az ep7-ből. Hát kérem, itt. De ami a legjobban bejött, hogy Tam végül nem hőseinket választotta. Ez meglehetősen újszerű megközelítés, eddig csak a filmekben láttunk olyat, hogy a hős a rossz oldalra állt. Ilyen ifjaknak szóló sorozatban azért felvethet kérdéseket, amiket a szülőnek nem árthat elmagyarázni. Külön érdekes, hogy Tam nem szembesült most a Hosnian-rendszer pusztulásával. Viszont innentől a visszakoz nehéz lesz, hiszen innentől kezdve az oroszlán barlangjában fog lakni, onnan meg nem lehet csak úgy kisétálni, ha meggondolná magát. Tetszett Doza szerepe is, milyen büszke volt már, amikor a Colossus felszállt. Van egy olyan érzésem, hogy régen is ő volt az állomás... pardon, űrhajó vezetője. És megint csak kiemelném, hogy jó látni az ex-birodalmi Dozát és az ex-lázadó Yeagert együtt harcolni a közös ellenség ellen. Hiába no, a Birodalom már a múlt, az Első Renddel meg láthatóan már nem mindenki ért egyet. Összességében tehát jó évadzárónak tartom, illett az első évad szellemiségéhez és a tény, hogy nem tudni, hová mennek, váróssá teszi a második évadot. Ugyanakkor azért remélem, hogy nem kezdenek el tévelyegni a Galaxisban. Bennem inkább az merült fel, hogy ha a Colossus még az evakuálás előtt odaért volna a D'Qarra, pont, hogy megmenthették volna az Ellenállást. A Colossus egy szuper-üzemanyagtöltő állomás, és miből volt kevés az Ellenállásnak? Hát üzemanyagból. Arról nem beszélve, hogy a Colossus látványosan jobban bírja a lövedékek találatát, mint az Ellenállás legtöbb hajója, és rengeteg ember elfért volna rajta. Így például, amíg a Colossuson mindenki menekül, addig az a másik három hajó fedezhette volna a visszavonulást. Persze a hipertér nyomkövetést akkor sem lehet kijátszani, de nem okozott volna akkora gondot az üzemanyaghiány. Nem vakon ugrott, csak nem a helyes koordinátákra. Így simán be lehet csak úgy ugrani a hiperűrbe, ilyet már láttunk Hantól (ep7), Cassiantól (RO), még a klónok háborúja idején is (az Aayla Securás részben, és az tényleg vak ugrás volt). Csak nem ajánlott, mert nagyban megnő annak a kockázata, hogy beleszáguldanak egy fekete lyukba vagy szupernóvába. Ezért vannak a hiperhajtóművekben biztosítékok, amik elviekben ezt megakadályozzák, ám ezek bármikor, pláne vészhelyzetben felülírhatóak. Amúgy a Rebelsben arra is láttunk példát, hogy akár a hiperűrben is módosíthatóak a koordináták, szóval el lehet kanyarodni.
 21. Dzséjt

  Marvel

  Csatlakozom az előttem szólóhoz. Én is több helyen olvastam, de én sem értem, mi volt rajta ellenszenves. Szerintem kifejezetten szimpatikus lett Danvers. Engem is érdekelne a dolog.
 22. Dzséjt

  Videjó játékok

  Meglepően tetszik. Még a PS4-es mellé járt, eredetileg nem is akartam vele játszani, még ki sem bontottam idáig. De aztán a Witcher 3-hoz épp nem volt kedvem, a többi PS4-es játékot meg már kétszer kijátszottam, szóval úgy döntöttem, adok neki egy esélyt. És meglepően szórakoztatónak bizonyult. Nem fogom őrült mód végigvinni, de ha épp unatkozom vagy nem vágyom komolyabbra, akkor el lehet ökörködni ezzel.
 23. Dzséjt

  Rey, az utolsó/első Jedi

  Most szeretném reprezentálni, mennyi önuralmam van, pedig csacsi részeg vagyok. És mégsem írom be, amit gondolok.
 24. Dzséjt

  EPIX spoileres topik

  Nooooo!
×
×
 • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.