Ugrás a kommentre

Dzséjt

Admin
 • Összes hozzászólás:

  33.402
 • Csatlakozott:

 • Utolsó látogatás:

Közösségi hírnév

2.064 Nagyon kedvelt

Dzséjt tevékenysége

 • Rang
  Hivatásos Véleményvezér
 • Születésnap 1985-09-13

Elérhetőség

 • MSN
  don_tomasz@msn.com
 • Weboldal címe:
  http://lightspeed.blog.hu
 • Skype
  dzsejt

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Veszprém
 • Érdeklődés:
  A Csillagkapu Parancsnokság CsK-13-as egységének parancsnoka vagyok, mellékállásban a USS Patna gyarmatügyi tengerészgyalogos egységének Intersecttel feltöltött hadnagya. Szabadidőmben a Jedi Tanács tagjaként védem a békét és az igazságot a Galaxisban, mint Jedi mester, valamint a civileket védelmezem Viper pilótaként a Battlestar Galactica kötelékében. Ezen felül némi bónusz fejében a Firefly osztályú Serenity teherűrhajón tevékenykedem szakácsként, vagy a Deep Space Nine és az Enterprise között ingázom a USS Voyagerrel futárszolgálatot teljesítve :D

Legutóbbi látogatók

15.477 profil megtekintés
 1. Dzséjt

  1x07 - Synara's Score

  Nem kért segítséget, legalábbis erről nem volt szó a sorozatban, de tudhatja, amit mi is a Vérvonalból: a Köztársaság senkinek sem segít, ami nem tagja. Szóval lehet, hogy off-screen már kért segítséget, csak hiába. Az Ellenállástól kérhetne segítséget, valóban, de az Ellenállás meg nem humanitárius szervezet, vagy legalábbis nem teljesen. És nem valószínű, hogy komplett egységük lenne fölösben, amit a Colossuson állomásoztathatnának. Plusz talán Doza sejti, hogy ha az Ellenállás nyilvánosan feltűnik a Colossuson, azt az Első Rend nem fogja tétlenül nézni. Felőlem s*ggest is ugorhat.
 2. Dzséjt

  1x07 - Synara's Score

  Meglepően hamar sor került arra az eseményre, amire az előző rész végén már számítani lehetett. Sinara leadta a drótot a kalózoknak, amint kedvezővé vált az alkalom a támadásra. Az ágyúk leállítva, az Ászok máshol, jött is a had el had. És ezúttal már elég kárt okoztak ahhoz, hogy Doza beadja a derekát az Első Rendnek, vagyis kifizetődővé vállt a kalózok használata. Doza amúgy szerintem távolról sem az az ember, aki miatt Kazt ideküldték, ő ugyanis nem dolgozik az Első Rendnek, éppen ellenkezőleg, láthatóan a lehető legtovább próbálta elkerülni azt, hogy segítséget kéne kérniük tőlük. Ő nem rossz ember, de amikor a Colossus túlélése a tét, a Köztársaság meg a kisujját sem mozdítja, míg az Első Rend nyíltan segítséget ajánl, mit tehetne? Lepaktál az ördöggel - nyilván nem tenne így, ha tudná, hogy a kalózok mögött az Első Rend áll, de hát erről fogalma sincs. Ezúttal Yeager is nagyobb szerepet kapott, sőt kiderült, hogy az állomás szerelői közül valószínűleg ő áll a rangsor tetején, hiszen kétlem, hogy Doza akárkinek odaadta volna a célzószámítógép megbütykölésének feladatát. Pech, hogy pont az ő szerelői állnak kapcsolatban a kalózok kémével. Külön tetszett, hogy ezúttal Neekut kussra intették, bár ahogy Kaz is megjegyezte, így is hihetetlenül idegesítő. De örülök, hogy Neeku hülyeségeire a szereplők is negatívan reflektálnak. Csak kár, hogy ennek ellenére megtűrik. Szintén tetszetős, hogy Tam újra nagy szerepet kapott, sőt most fontosabb szereplő volt, mint Kaz. Szerintem sokkal jobb karakter, mint a főhős, inkább őt szervezzék be kémnek. Összességében tehát tetszett a rész, negatívumnak továbbra is csak azt tudom felróni, hogy Neeku borzasztóan idegesít. Illetve Kaz sipítozásai is néha cidriznek az idegeimen, de az továbbra is tetszik, hogy ennek ellenére tökös. Tudja kezelni a nehéz helyzeteket és remek ötletei vannak, amiket ügyesen kivitelez. Ha több élettapasztalata lesz, az Ellenállás egy remek katonát üdvözölhet majd a sorai között. Apropó, vajon a trandót kinyírta? Nem tűnt egészségesnek az a sok villám.
 3. Dzséjt

  EPIX spoilermentes topik

  Ühüm. Az ep8 után nehezemre esik pozitív végkifejletet jósolni, plusz az ep7-8 miatt azt is nehezemre esik elképzelni, hogy ezt az egészet lezárják úgy, hogy abból nem nő ki újabb trilógia. Maga a konfliktus két rész alatt nem mozdult el, csak kialakult és megállt ebben a nyitó szakaszban. Szerintem a karakterek sorsát lezárják, de maga a galaktikus eseményre most úgy gondolok, hogy ott a gonosz oldal fog nyerni, amit aztán elrendezhetnek egy ep10-11-12-ben. Persze, ezt ma gondolom, azután, hogy tegnap egymás után megnéztem az ep7-8-at. Aztán majd meglátjuk.
 4. Dzséjt

  EPIX spoileres topik

  Igen, de nem egy olyan parkot képzelj el, amiben végigmegy egy kisvasút egy épületen, ami tele van kiállított Star Wars dolgokkal. Itt konkrét sztorit vagy sztorikat játszatnak el színészekkel, ezeknek lehet részese a látogató. Például, a fenti kép alapján, lesz egy birodalmi bázis, amit megtámad a Köztársaság, akkor ott szaladgálni fognak a birodalmi kiskatonák, meg rázkódni a díszlet, meg szikrázni, meg ilyenek. Persze most csak hasra ütöttem, nem ez a konkrét szkennárió lesz, csak ilyesmi.
 5. Dzséjt

  EPIX spoilermentes topik

  És miért kéne neutrálisnak lenni? A Star Wars címek közül talán csak a The Force Awakenst lehetne annak nevezni, ha nem tudnánk, hogy Rey-re vonatkozik, így az sem az. Pláne a trilógiák záróepizódjai nem semlegesek: Revenge of the Sith, Return of the Jedi. Ennél konkrétabbak már nem is lehetnének.
 6. Dzséjt

  EPIX spoilermentes topik

  Szerintem az nem lenne túl szerencsés. Egyrészt, nagyon könnyen összekeverhető a First Orderrel, másrészt Palpatine rezsimjének is ez az egyik neve. Az EU-ban rendszeresen használták, de a kánonban is előkerült több ízben. Ezért is pedzegették már az ep3-nál is, hogy ez lesz a cím. Az én tippem (mivel nem hiszem, hogy a Balance of the Force beválna, mert szerintem is túl konkrét): Dawn of the Hope Szerintem az, hogy egy szó már szerepelt korábban, nem kizáró tényező.
 7. Dzséjt

  Marvel

  Meglepett volna, ha azt írod, hogy láttad a 6. évadot. Azért nem semmi, hogy miközben a 6. évad az utolsónak lett elkönyvelve, több mint fél évvel annak premierje előtt mégis berendelték a 7. évadot. Kíváncsi lennék, mi lehet ennek a hátterében.
 8. Dzséjt

  Aliens és Predator

  Én is külön kezelem a kettőt, de tetszik vagy sem, ez a két franchise nagyjából 20 éve összenőtt.
 9. Dzséjt

  1x05 - The Children from Tehar

  Szerintem az Ismeretlen Régiókat, vagy legalábbis egy részét úgy kell elképzelni, mint egy hatalmas labirintust, amiben fekete lyukak, pulzárok, kvazárok, csillagködök, meg a többi anyámkínyja alkotják a falakat és rengeteg bejárata van. Mindegyik szerteágazó, és a legtöbb út a halálba vezet, de néhány adott helyekre, ahonnan akár újabb labirintusok is elindulhatnak - vagy éppen onnantól szabad a menet. A Jedik biztosan ismertek egy ilyen utat, ami az Ilumra vezetett. Ezt a Birodalom meg is találta, az Ilumot szét is cincálta, ezt biztos tudjuk. A térképek alapján gyanúsan közel épült hozzá a Csillagpusztító, sőt az sem kizárt, hogy a Csillagpusztító valaha az Ilum volt. Hogy onnan hová lehetett tovább menni, egyáltalán lehetett-e, mennyit ismertek a Jedik, az jó kérdés. Egy biztos, az Ilum mellett még ott volt az Ahch-To is, szintén az Ismeretlen Régiókban. Vagyis a Jedik eleve onnan származtak. Ami viszont a Jedik tudását illeti, az biztos, hogy nem került minden Palpatine kezére. Vader képregényekből következik spoiler:
 10. Dzséjt

  Filmek

  Tetszik maga a videó, de felhozni a mai Hollywood ellen elég nagy mellényúlás, mert van benne távolról sem minőségi alkotás (komolyan, Resident Evil?), és ami a legszebb: tévésorozat. Köztük brit tévésorozat!
 11. Dzséjt

  1x05 - The Children from Tehar

  A Jedik is ki-be tudtak járkálni, hiszen Ilum az Ismeretlen Régiókban volt. Ezt az információt végül a Köztársaság megszerezhette a Császári Palotából. Azt sem szabad elfeledni, hogy az obszervatórium a Jakkun, ami segített Palpatine-nak utat találni, szintén a Köztársaság kezére jutott. Meg hát ugye Thrawn és a chissek is ismernek utakat. Bejutni nehéz, de ha egyszer megvan az út, akkor már könnyű rajta járni-kelni.
 12. Dzséjt

  A The Mandalorian Tv-sorozat

  Viszont leszerződtethetsz egy színészt úgy, hogy elhíreszteled, X embert játszik, közben ő Y-t alakítja. Hasonló húzás most volt a Star Trek: Discovery-ben. Az egyik karakternek egy nem is létező színészt adtak meg, csakhogy elrejtsék, ki is valójában az a karakter.
 13. Dzséjt

  Aliens és Predator

  Szenzációs hír, de tényleg. Miről szólt volna a film? Arról, hogy David landolt egy bolygón, ahol tervezők vannak. Király. Ez nem a film története, ez még jegyzetnek is gyenge. Bírom ezeket a hangzatos, clickbait címeket. Az egészben az a legcifrább, hogy valószínűleg a forgatókönyv, ami elvileg elkészült, vagy hatszor át lett volna még írva, ahogy a Prometheus és a Covenant is át lett. Az átírás száma attól függ, Scott éppen melyik reggel milyen lábbal ébred. Bánni én annyiból bánom, hogy bár nem a kedvenc vonalam, de ez így akkor ott marad félkészen. David megy az Oreagi VI-re, egy Tervező űrhajó van az LV-426-on, az LV-223-ra meg még mindig nincs igazán magyarázat (miért az élhetetlen 426 lett terraformálva, amikor a szomszéd holdról 80 évvel korábban tudták, hogy majdnem lakható és teli lehet idegen cuccokkal?). Persze tartok attól, hogy Scott ezt sosem tudta volna rendesen elvarrni. De hátha kap egy tehetséges rendezőt a Disney megbízásából, aki rendesen összefésüli a szálakat idővel. Csak a reboot szelét meg ne érezzük...
 14. Dzséjt

  A The Mandalorian Tv-sorozat

  És az tartott is vagy két percig. Ebbe bőven beleférne az, ha teszem azt az első évad végén veszi le a sisakot a mandi, aztán onnantól kezdve már többször is tenne ilyet. Értelemszerűen ugyanúgy meg kell indokolni történetileg, hogy miért ragaszkodik úgy a kalpagjához, mint Vader esetében. Paródia lenne, ha az indok és a színész béna, de ha nem, ugyanúgy működne, mint hat órán át nézni Darth Vadert, hogy aztán két percig lássunk egy felismerhetetlenségig elsminkelt fickót, aki felmond egy rém egyszerű szöveget. És mégis, Vader a hangjával és testbeszédével képes volt átadni olyan érzelmes jeleneteket, mint az "én vagyok az apád" és Palpatine lehajítása, ami harminc éven át ráadásul úgy működött, hogy Vader még csak meg sem szólalt.
 15. Dzséjt

  1x05 - The Children from Tehar

  Dehogy nem, még tábornokká és képviselőkké is kinevezik őket. De Kaz nem béna, jól csinálta a dolgát, megérdemelte a dicséretet.
×

Fontos információ