Ugrás a kommentre

Dzséjt

Admin
 • Összes hozzászólás

  32.804
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Közösségi hírnév

1.584 Nagyon kedvelt

Dzséjt tevékenysége

 • Rang
  Hivatásos Véleményvezér
 • Születésnap 1985-09-13

Elérhetőség

 • MSN
  don_tomasz@msn.com
 • Weboldal címe
  http://lightspeed.blog.hu
 • Skype
  dzsejt

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Veszprém
 • Érdeklődés
  A Csillagkapu Parancsnokság CsK-13-as egységének parancsnoka vagyok, mellékállásban a USS Patna gyarmatügyi tengerészgyalogos egységének Intersecttel feltöltött hadnagya. Szabadidőmben a Jedi Tanács tagjaként védem a békét és az igazságot a Galaxisban, mint Jedi mester, valamint a civileket védelmezem Viper pilótaként a Battlestar Galactica kötelékében. Ezen felül némi bónusz fejében a Firefly osztályú Serenity teherűrhajón tevékenykedem szakácsként, vagy a Deep Space Nine és az Enterprise között ingázom a USS Voyagerrel futárszolgálatot teljesítve :D

Legutóbbi látogatók

15.119 profil megtekintés
 1. Dzséjt

  Kantin

  Egyelőre nem mondok biztosat. Ha itthon leszek, természetesen részt veszek.
 2. Dzséjt

  Sorozatok

  The Expanse 3. évad - Továbbra is azt mondom, hogy aki szereti a jó űrhajós sci-fiket, az vágjon bele. Ugyan egy időre a sorozat jövője kérdésessé vált, de szerencsére az Amazon megmentette. Mondjuk ez érezhető is a 3. évadon, Karrdéval éppen beszélgettünk is arról a hétvégén, hogy talán azért lett a harmadik könyv egy fél évadba belezsúfolva (miközben az első kettőt két és fél évadon át bontották ki), mert érezték a végüket, így meg úgy-ahogy lezárták a sztorit. Szerencsére az, hogy a harmadik évadban másfél könyv van belezsúfolva, annyira nem tetten érhető, csak ha ismered a könyveket. Akkor azért feltűnik, hogy olyan szereplő, aki az ötödik könyvben jelenik meg nagyjából egy fejezetre (később kap fontosabb szerepet), itt három másik szereplőt gyúrtak egybe belé. Az évad jól hozta könyvben történteket. Néhány dolog meg is lepett, néhány dolog nagyot változott, de tetszett a változás. Meg még talán néhány elhanyagolható következetlenségben tetten érhető a kapkodás. De ezek tényleg nem fontos elemek, inkább esztétikaiak, illetve a könyvek ismeretében bukhat ki. Összességében tehát a The Expanse harmadik évada nagyon tetszett, bár szerintem most ütközött ki igazán, hogy két könyve nem egy-egy, hanem másfél évadot áldoztak, mert így, a majdnem kasza küszöbén a harmadikra (ami amúgy könyvben az egyik legjobb rész) csak fél évad maradt. Nem mondom, hogy rossz lett, még mindig nagyon élvezetes és nagyon ajánlott sorozat, csak ha ismered a könyveket, érzed, hol kapkodták el a dolgokat. De most még kíváncsibban várom a folytatást. Egyrészt, most először a könyv végével ért véget az évad is. Másrészt az Amazon fogja adni. Harmadrészt: a negyedik könyv kevés egy évadhoz. Szerintem össze fogják mosni az ötödikkel.
 3. Dzséjt

  Filmek

  Ready Player One - mér jó pár hete, hogy megnéztem, csak tegnap, kiheverve a vasárnapi karambolt, úgy döntöttem, lazulásképpen újra megnézem, immár rendes BD formátumban. Hát, ez a film egy kockacsoda. Tényleg egyszer végig fogom nézni kikockázva, mert annyi filmes, sorozatos, videojátékos, képregényes utalás van benne. És emellett piszok látványos mozi, szerethetőek a főszereplők, és a sztori is tetszetős. Külön tetszik, hogy a főgonosz Ben Mendelsohn játssza, ugyanolyan nagyszerűen, mint ahogy Krennicet hozta. És amúgy is tele van Star Wars utalásokkal, de persze ez csak a jéghegy csúcsa. Overwatch, Mass Effect, Halo, Batman (film, játék, képergény, sorozat, minden érából - a '60-as évekbeli tévésorozatból megjelenő autótól az Arkham Knightig minden feltűnik), Star Trek, Aliens, Gremlins, Dűne... Hetekig lehetne sorolni. Steven Spielbergnek ilyen filmeket kéne folyamatosan rendeznie. Nem mondom, hogy rosszak a drámái, de őszintén szólva, ez megy igazán neki. Most már csak a könyvet kell elolvasnom, de azt még megelőzi Perszepolisz felemelkedése. Kong: Skull Island - rühelem King Kongot. Komolyan. Mi érdekes van egy óriási majomban? Semmi! Egy kicsiben sem sok, ha nem Clint Eastwood oldalán játszik. Szóval hiába tetszett a Godzilla, a vele egy univerzumban játszódó Skull Islandot csak tegnap pótoltam be, pont azért, mert érdekli a frászt Kong. Talán éppen ezért csalódtam kellemesen a filmben, vagy azért, mert éreztem rajta, hogy egy nagyobb univerzum része - bár azért még itt is lehetne mit tanulni az MCU-tól vagy a Star Warstól. Úgy értem, szép, hogy a Kong már utal előre, de a Godzilla viszont nem utalt visszafelé. Szóval sorrendben talán ütősebb lett volna, ha a Skull Islandot mutatják be elsőként. Persze azért nem egy kiemelkedő alkotás, és a Godzilla jobban tetszett, de szépen megalapozta a 2020-as Godzilla vs. Kongot, Samuel L. Jacksont, Tom Tom Hiddlestont, Brie Larsont és John Goodmant pedig még egy szakács műsorban is szívesen megnézném. Egyetlen dolog volt, amitől a frász kitört:
 4. Dzséjt

  Box Office

  OFF Az a nem semmi, amikor az amcsi anyaoldalról vesznek át rosszul anyagot.
 5. Dzséjt

  Vélemények és javaslatok

  Én sem, értelme sincs, úgy is fogalmazhatok, hogy abszolút kizárt. A könyv topic jól megy, ha abba belesúvasztjuk a képregényest (aminek köze sincs hozzá, ezért nincs értelme), örökre elveszik, mert még annyian sem fognak hozzászólni. El van az ott magában. Ha eltűnik a süllyesztőben, hát eltűnik.
 6. Dzséjt

  Box Office

  Ezt a "letarolta az USA-t" dolgot speciel a magyar média költötte, legalábbis külföldi portálon még nem olvastam. Mondjuk nagyon nem is néztem utána, mert nem nagyon izgat.
 7. Befoltozzák azt a kis lyukat, aztán a fele még mindig használható űrállomásként.
 8. Fúj, ocsmány, hű de utálja a világ.
 9. És ez annyira szép momentum. Mert mutatja, Obi-Wan milyen szépen gyűjti a tapasztalatokat és hasznosítja azokat. Vadert úgy győzte le, hogy kivédett egy trükköt, amit ő alkalmazott korábban Maullal szemben. Aztán Mault úgy gyűri le másodszor is, hogy kivéd egy trükköt, amivel a Sith legyőzte Qui-Gont a szeme láttára. Obi-Wan két alkalommal is úgy győzött le egy Sith-et, hogy egy korábbi Sith elleni párbajban szerzet tapasztalatot fordított győztes szituációvá.
 10. Megalol! Tényleg futottál bele olyanba, aki azt nehezményezte, hogy Obi-Wan lenyomta Vadert? Hát mit vártak ezek? Bár tény, nagy meglepetés lett volna, ha nem így történik.
 11. Szerintem te csinálod jól. Én is így tennék - más oldalak kommentjeit nem is olvasom, se kritikákat -, csak a munkám miatt nem tehetem, sajnos monitoroznom kell a weblap és a Facebook-oldal hozzászólásait - utóbbi a rémálom, ami a Frászbúkon megy, az eszméletlen. De öröm az ürümben, hogy a Star Warsszal kapcsolatos filmhírek az én felügyeletem alá kerültek, szóval a PC Guru Online-on legalábbis a cikkekben nem lesz köpködés. Amúgy szerintem idővel az ep8 megítélése is meg fog változni, csak még nem volt rá idő. Eleve biztató jel, hogy a film BD bevétele hatalmas, ami sok-sok eladott lemezt jelent. Márpedig BD-t szerintem csak az vesz, akinek azért tetszett. Olyan idióta nem lehet sok, aki csak azért veszi meg, hogy meg legyen a gyűjteményében ez is, de közben baromira nem tetszik neki (ha mégis sok ilyen van, innen is köszönöm neki a film támogatását). A fikázók meg találnak maguknak mást, feltehetően a következő SW filmet. Mondjuk szerintem a Solo nem kapott annyi pofont, mint az ep8. De ebből is látszik, hogy Johnson filmjében mennyi erő van. Csípem a Solót, de az ep8 sokkal jobban hatott rám, és valószínűleg mindenki másra is, akár pozitívan, akár negatívan.
 12. Ez így van, a neten tömegek vannak, akiknek ez a nagy öröm, hogy mindenről rosszat mondhatnak. A PGO-n napi egyszer szoktam átnézni a hozzászólásokat, aztán el kell kezdenem valami vidám dolgot csinálni (filmet vagy sorozatepizódot nézni, vagy valami vidámabb zenét nézni) vagy elindítani valami öldöklős játékot, csakhogy visszaálljon a lelki békém. Miért? Mert 90%-ban csak a fika megy. Mindenre. Vannak olyan felhasználóink, akik konkrétan akármihez szól hozzá, az fikázás. De ugyanez a helyzet a Gamestaron is. Írhatsz bármiről bármit, ezek az emberek akkor is fikázni fognak. Ha magában a cikkben nem találnak fogást, akkor célba veszik az írót. Sajnálatos, hogy teli a net ilyen szánalmas emberekkel, akiknek vagy ez a szórakozás, vagy tényleg ilyen borúsan látják a világot. Nem tudom, melyik a rosszabb. Egyikkel sem cserélnék, az fix. Én emlékszek ep3 fikákra szép számmal. Konkrétan emlékszem, hogy mennyit szidták Anakin "hiteltelen és gyors" átállását a Sötét Oldalra, de rémlik az is, hogy sok fika érte Padmé halálának értelmetlenségét, de érte kritika a coruscanti csatát is a "látványos összevisszaság" miatt és mert semmilyen hajó nem jelent meg az EU-ból (nem voltak sehol a Victory csillagrombolók és a Z-95-ösök), meg, hogy a párbaj nem lett 12 perces vágatlanul, ahogy Lucas ígérte. És persze jó sokat szidták Vader talpra állását is, meg azt, hogy Anakin szembefordult Padméval is. Most így kapásból ezek jutottak eszembe abból az időből.
 13. Dzséjt

  Filmek

  Túl korán látott film? Szerintem gyerekkorom majdnem mindegyik filmje. Az biztos, hogy az Alienst 7 évesen láttam, meghatározó volt a film elejei álomjelenet. Azon nagyon féltem, az első alkalmakkor mindig a fotel mögül sasolva néztem végig. A poén az, hogy egy évvel később az Alien születési jelenete már meg sem hatott, még tetszett is, hogy végre nem sötétben láthatok kikelni egy alient. A másik megrázó filmes élményem az 8-9 éves koromban volt a Hullajó (Peter Jackson egyik első filmje, amikor még tudott bánni az ollóval és a trükkökkel ), amikor a vénasszony kitapossa a patkánymajom agyát, az annyira megütött, hogy le kellett kapcsolnom a filmet. Egész tíz percre, aztán megembereltem magamat és folytattam. Azóta többször is láttam, és most látom a Youtube-on, hogy fenn van a teljes film. LOL! És már fut is a háttérben. Jó lesz munka közben aláfestésnek. Ezt a kettőt leszámítva nem tudom, hogy hatott-e rám valami még úgy igazán megrendítően. Pedig azért 10 éves koromig túl voltam pár olyasmin, amit 18 éves koromig aligha szabadott volna látnom. A rózsa neve, Keresztapa-trilógia, 976 - A sátán hívószáma, a komplett Alien franchise (akkor még trilógia), Őrült Stone, avagy 2008 a patkány éve, a két Predator-film, Evil Dead filmek, Romero zombifilmjei, 2001 Space Odyssey, Blade Runner, Elemi ösztön, stb. Ezek persze nem mindegyike félelmetes, de nem is olyanok, amiket kisgyerek fejének szántak. A poén az amúgy, hogy a 2001 és a Blade Runner gyerekkoromban tetszett, felnőtt fejjel utáltam meg őket, miután már értettem. Persze azért rajzfilmeket is néztem, Hercegnő és a koboldok, Őslények országa, stb. Meg az erőszakos és semmitmondó Tom & Jerry.
 14. Már tudom, mit kérek születésnapomra.
 15. Ez az égés, nem az erdőtűz. Akkor nem szóltam. Azok valóban párhuzamok. Kivéve talán Rey és Palpatine kardmozdulatát. Az szerintem abból ered, amit korábban írtam. Az ep3-nál Sidious, az ep7-8-nál pedig mindenki stílusa az ep4-5-öt követi.
×

Fontos információ