Jump to content

Dzséjt

Admin
 • Content count

  34362
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3201 Nagyon kedvelt

About Dzséjt

 • MSN
  don_tomasz@msn.com
 • Weboldal címe:
  http://lightspeed.blog.hu
 • Skype
  dzsejt

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Veszprém
 • Érdeklődés:
  A Csillagkapu Parancsnokság CsK-13-as egységének parancsnoka vagyok, mellékállásban a USS Patna gyarmatügyi tengerészgyalogos egységének Intersecttel feltöltött hadnagya. Szabadidőmben a Jedi Tanács tagjaként védem a békét és az igazságot a Galaxisban, mint Jedi mester, valamint a civileket védelmezem Viper pilótaként a Battlestar Galactica kötelékében. Ezen felül némi bónusz fejében a Firefly osztályú Serenity teherűrhajón tevékenykedem szakácsként, vagy a Deep Space Nine és az Enterprise között ingázom a USS Voyagerrel futárszolgálatot teljesítve :D

Recent Profile Visitors

16047 profile views
 1. Dzséjt

  Filmek

  Hát ez a Termitrailer nem töltött el reménnyel. Van egy újabb Terminatorunk, aki embernek hiszi magát, a la Terminator: Salvation. És van egy gonosz terminatorunk, aminek fém vázára folyékony fémet tettek fel, a la Terminator 3. Csak a TX-hez képest ez visszafejlődés, mert innét nézve nincsenek beépített fegyverei. De tudja magát másolni. Hűűűű! Ja és persze még mindig a jelenben nyüzsögnek a terminatorok. Komolyan, a gépek háborúját már kár kitörni, lassan minden gép átjön a jövőből a jelenbe. Azt nem értem, hogy Skynet miért nem csempészte még át magát ide? Vagy mondjuk későbbre? Ki akarja irtani az emberiséget és van időgépe. Töltse fel magát egy T-akármibe, küldje át magát a középkorba, és nyert ügye van.
 2. Szerintem inkább legyen néhány óra, ne percek. Még tíz perc is chat jellegű, fél óra alatt az három poszt, ami lehetett volna egy is. Még egy óra is. A 8-10 óra szerintem ideálisabb, abban benne van egy normális munkaidő vagy éppen egy rendes alvás. Ha este beteszel valamit, de tíz óra múlva reggel eszedbe jut valami, akkor jöhet a sajátod alá az új poszt. Vagy reggel teszel be valamit, de este is eszedbe jutott valami, akkor is jöhet az új poszt, hiába nincs más által feltett poszt. A lényeg, hogy ne legyen chat jellege a fórumnak, ugyanakkor annak sincs értelme, ha folyton az előző posztba szerkeszted bele a hozzászólást, mert sokan elolvashatták addigra, és a szerkesztést nem jelzi semmi látványos, így, akik már olvasták a topikot, nem fogják észrevenni az új gondolatokat.
 3. Én is úgy emlékszem, hogy régen is így volt. Pár perc, max. 1-2 óra, de egy napos különbség már nem számított, sőt már 10 órás sem. Ilyenekkel én soha nem is törődtem, csak amikor néhány perces különbséggel jöttek a posztok, mert az lényegében chatelés.
 4. Jake, ezen sajnos csak a gyorsabb sávszélesség segíthet. De pont ezért szoktam az idézetekből kiszerkeszteni a képeket és videókat (a legjobb az lenne, ha eleve nem is lenne videó vagy kép az idézetekben, ha a kép vagy a videó egyszer már megtalálható azon az oldalon), hogy a lassabb nettel bíróknak könnyebb legyen betölteni az oldalt.
 5. Ugyan engem nem ez rántott be (ekkorra már mélyen benne voltam), de ez a jelenetsor is nagyon nagy részben benne van abban, hogy az ep8 letaszította a trónjáról nálam az ep2-t. Mindkét filmben azt szeretem nagyon, hogy képes rendkívül hétköznapi lenni, és nem csak ideig-óráig, hanem elég sokáig. Képesek több ízben is megidézni az ep4 vacsorázós jelenetét. Imádom, amikor teljesen hétköznapi dolgokat starwarsosítanak, mint egy étterem, egy könyvtár vagy éppen a halászat és a "tehénfejés". Hogy groteszk? Valamilyen szinten az, hiszen egy "szörnyet" fej meg Luke, de ez a Star Wars kérem szépen, mégsem fejhet tehenet vagy kecskét. Másrészt miért megy ez a groteszkség egyesek szemében a film minőségének rovására, miközben az teljesen elfogadott (vagy legalábbis negatívan sosem felhozott) dolog, hogy egy bazi nagy, nyáladzó féreg, aki ráadásul maffiavezér láncra verve ráncigálja és öleli magához a kis híján félpucér Leiát? Nem ezért vagy azért, de szerintem az utóbbi több aspektusból is nem csak groteszkebb, de undorítóbb is.
 6. A kéztartása ugyanaz, de minden más teljesen más. Szerintem valószínűbb, hogy Hamill kétszer állt be hasonló "Jedi állásba", mint az, hogy a Vanity Fair összephotoshoppolt egy képet régiekből, és eladta újként. Azért ez eléggé rontana a hitelükön. Az ep8 után szerintem nagyjából ez a minimum. Ennek a filmnek, mint saga-zárófilmnek különlegesnek kell lennie.
 7. Ez igaz. Az Uncharted-film konkrétan a játékok előzménye lesz, a 20-as éveinek elején járó Nathan Drake sztoriját meséli el. Mondjuk az Uncharteddel azért óvatosan példáznék a Sony helyében, mert az a film már 2007 óta készül, és az elmúlt 12 évben volt már párszor előrehaladott állapotban több rendező és forgatókönyvíró keze alatt.
 8. Bizony, és van benne egy kis Zam Wesell is. A ruházata nagyon őt idézi, ami nagyon jó.
 9. Egyrészt pártolom az ötletet, másrészt kicsit feleslegesnek érzem. A mai játékok, különösen a PS-játékok már-már film minőségűek, hiszen az átvezetők moziszerűek, neves színészek adják a hangjukat és az arcukat is a játékhoz, stb. A Detroit: Become Human szerintem konkrétan egy interaktív film. Ebből bármilyen moziadaptáció csak elvenni tud. Egy Horizon: Zero Dawnt vagy egy The Last of Us-t csak úgy tudnék elképzelni, ha csak az univerzumot használnák fel, nem a játékok sztoriját, és a szereplők is legfeljebb cameoznak. Mondjuk ennél a két műnél az előzmények elmesélése még bele is passzolna egy filmbe.
 10. Boldog születésnapot, @Donát, és neked is, @tomcsi80!
 11. Hány és hány farmer/gazda lehet a világon, aki ezek szerint baromira gusztustalan ember. Még én is, anno nagymamám testvérénél az alföldi tanyán, ahol olyan sűrű volt a populáció, hogy ahhoz képest Luke szigete zsúfolt volt, simán szürcsöltem a frissen fejt tehénketejből (állítólag ez nem túl egészséges dolog, de valahogy mégsem fordultam fel). Különben is, Luke eredeti foglalkozását tekintve farmer, lehet odahaza simán így itta a bantha tejet. Másrészt, a halászat és fejés egyértelműen azoknak a szól, akik az ep7 után azon kattogtak, hogy hát mit iszik és eszik Luke egy lakatlan szigeten (mintha ez kardinális kérdés lenne és józan paraszti ésszel megválaszolhatatlan). Emlékszem, még cikk is született anno a témában, persze nem pozitív értelemben. Rian Johnson ezeknek adott választ ezzel a két jelenettel. A poén szerintem az, hogy azok, akik erre választ akartak kapni, most a válasz miatt hisztiznek, és tuti, hogy nem egy állítja, hogy ő ezt sosem akarta megtudni.
 12. Se a Birodalom, se az Első Rend nem gyárt hajókat, fegyvereket, stb. Ezek kormányok, amik szerződésben állnak vállalatokkal, akik megtervezik és legyártják ezeket. A Birodalomnak a TIE vadászokat a Sienar Fleet Systems, az Imperial-osztályú csillagrombolókat a Kuat Drive Yards, az E-11 sugárvetőt meg a BlasTech Industries gyártotta. Az Első Rendnek a TIE-okat már a Sienar-Jaemus Fleet Systems, a Resurgenteket a Kuat-Entralla Engineering, az F-11D-t pedig a Sonn-Blas Corporation gyártja. Amire DJ rávilágít, az ez: A BlasTech Industries gyártotta a klónok által használt DC-15 és DC-19 sugárvetőket, a Birodalomban használt E-11-est, E-10-est és E-22-t, és ez a cég gyártja a Lázadók Szövetségében és/vagy az Ellenállásban és/vagy az új Köztársaságban is használt A-280-ast, A-300-ast, EL-16HFE-t, EL-16-ost, DH-17-est, stb. És mivel a Sonn-Blas Corporation a BlasTech Industries leányvállalata, ők gyártják a fegyvert az Első Rendnek is, mint az F-11D, a FWMB-10 és az SE-44C. Vagy, a Kuat-Entralla Engineering a Kuat Drive Yards-ból jött létre, és így a Kuat egyszerre gyárthat az Első Rendnek és a Köztársaságnak/Ellenállásnak is. A Supremacy vagy a Resurgentek a Kuat-Entralla Engineering gyártmánya, az Ellenállás által használt menekülőhajók egyike, a Nebulon-C kórházhajó meg a Kuat Drive Yards-é. Még mókásabb a polgárháború idején a helyzet, hiszen a Kuat Drive Yards gyártotta a csillagrombolókat a Birodalomnak, de ők építették a Lázadók Szövetsége által használt EF76 Nebulon-B-ket is. A Supremacy-n van gyár, de az a Kuat-Entralla Engineering gyára. És mivel az Első Rend és az Ellenállás is törvénytelen haderő, így mindkettő kerülőúton, fegyverkereskedők segedelmével rendezik az ilyen jellegű üzleti ügyeiket. A DJ által ellopott Libertine például a Sienar-Jaemus Fleet Systems egyik igazgatójának tulajdonában állt, aki azzal szerzett mellékest magának, hogy titokban kiszuperált hajókat adott el olyan világoknak, amik fel akartak készülni a közelgő háborúra.
 13. Én VHS-en láttam ugyanazt a változatot, szintén nyáron. Emlékszem, a mamámnál voltunk, és apám felhívott, hogy megvan az új Star Wars. Húde vártam, hogy hazamehessek.
 14. Dzséjt

  Game of Thrones

  OFF Ami azt illeti, elkezdtem, csak sosem fejeztem be, legalábbis nem megírva, mert fejben az egész megvan. Mivel úgyis csak én olvasnám, elég nekem fejben (a fan-ficekkel már egy ideje így vagyok, mivel senki sem fogja olvasni, elég fejben "megírnom". De ha gondolod, a saját topikjában vázolhatom, hogy az én verziómban mi hogy van. Viszont az AVP-ből van egy teljesen megírt saját változatom. Szerény 167 oldal. ON De alapvetően itt nem is azt várnám el, hogy írjon jobbat vagy sajátot, hanem legalább vázolja fel, hogy mi lenne a logikusabb, kidolgozottabb megoldás. És ne olyan maszlagokkal jöjjenek, minthogy "ha kivesszük a szálat semmi sem változik" vagy "az az elem nem is a sorozatban, hanem az előtt lett kitalálva". Szerintem a felvázolása annak, mitől lenne szerinte jobb a sorozat, nem lehetetlen kérés. Kritizálni baromi könnyű, akár jogos, akár nem.
×
×
 • Create New...

Important Information