Ugrás a kommentre

Dzséjt

Admin
 • Összes hozzászólás:

  33.085
 • Csatlakozott:

 • Utolsó látogatás:

Közösségi hírnév

1.844 Nagyon kedvelt

Dzséjt tevékenysége

 • Rang
  Hivatásos Véleményvezér
 • Születésnap 1985-09-13

Elérhetőség

 • MSN
  don_tomasz@msn.com
 • Weboldal címe:
  http://lightspeed.blog.hu
 • Skype
  dzsejt

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Veszprém
 • Érdeklődés:
  A Csillagkapu Parancsnokság CsK-13-as egységének parancsnoka vagyok, mellékállásban a USS Patna gyarmatügyi tengerészgyalogos egységének Intersecttel feltöltött hadnagya. Szabadidőmben a Jedi Tanács tagjaként védem a békét és az igazságot a Galaxisban, mint Jedi mester, valamint a civileket védelmezem Viper pilótaként a Battlestar Galactica kötelékében. Ezen felül némi bónusz fejében a Firefly osztályú Serenity teherűrhajón tevékenykedem szakácsként, vagy a Deep Space Nine és az Enterprise között ingázom a USS Voyagerrel futárszolgálatot teljesítve :D

Legutóbbi látogatók

15.293 profil megtekintés
 1. Dzséjt

  Aliens és Predator

  The Predator Nem vagyok Predator-rajongó, nem is értem, mit esznek rajta az emberek, ez a film sem érdekelt, de mivel egy Predator-rajongó haverom elhívott rá, végül csak moziban láttam. Különösen az első trailer alapján semmi jót nem vártam a filmtől, az első kritikák sem voltak éppen meggyőzőek, bár ziher, hogy ezek fele a széria túlértékeltségéből fakad. Akárhogy is, szerintem simán van olyan jó, mint az előző három rész, a két AVP-t meg kenterbe veri. Igen, sok a humor benne, de ezt szerintem mindenki előre sejtheti, aki látott már Shane Black filmet. A stílusa minden jelenetben tetten érhető, épp csak karácsony nincsen. Ennek ellenére szerintem kifejezetten jól áll a filmnek a humor, bár itt-ott én is kicsit túltoltnak éreztem, főleg a szuperlazára vett, Sterling K. Brown által megformált főtetű esetében. Ott is inkább azért, mert nem volt oka, hogy ekkora szája legyen. Apropó, a karakterek nekem nagyon tetszettek, meglehetősen eredetiek nem csak a Predator-sorozaton, de úgy filmes szempontból is. Egy igazi öngyilkos osztag, egy halom idióta egy rakáson, mégis jól tudnak együtt működni. Ahogy Taarzan is írta, nincsenek túlságosan mélyen megírva, de hát na, Blain és Hawkins (akit ugye e film rendezője játszott anno) sem volt, ugyanakkor ennél a filmnél nem is kell különösebben megértenünk, ki miért teszi, amit. Főleg mert nem véletlen, hogy ahogy a trailerben láthattuk, egy zárkajáratra teszik fel hőseinket. A film sztorija is bejött, kellően új, miközben szépen beépítettek szinte minden korábbi filmet, ugyanakkor némi értelmet is adtak a ragadozók földi ténykedésének. Direkt utalás van a Predatorra és a Predator 2-re, mi több, az emberi szál tulajdonképpen a Predator 2-ből ered, annak laza folytatása. Még Peter Keyes fia is szerepel a filmben. A ragadozó szál viszont a Predatorsból van, szóval ehhez is kapcsolódik, még ha a szereplők arról nem is tudnak, mi történt azon a bolygón (nem is tudhatnak). Ragadozó eszközök és fegyverek terén pedig megidézik az Alien vs. Predatort és az Aliens vs. Predator - Requiemet, vagyis az űrhajók inkább az ott látottakra emlékeztetnek, és néhány predi fegyver is visszaköszön azokból a filmekből. Emellett a film kellően véres, a vége felé eléggé feszült is, ott az ember már érezte a Predator-feelinget. A látvány is tetszett, bár itt-ott kilógott a CGI lóláb, de nem volt vészes. És persze külön emeli a film fényét, hogy szerepel benne Yvonne Strahovski. Logikai bukfencek persze akadnak szép számmal, különösen azt nem értem, hogy Olivia Munn karaktere biológus létére miért olyan kemény faszalány, mint az összes többi katona. Komolyan, kommandósokat megszégyenítően használja a lőfegyvereket, és... Szóval, ha tetszettek a korábbi Predator-filmek (AVP-ket nem számolom), fogékony vagy az újításra és a humorra, meg a helyzetekhez nem illő, de jó karakterekre, akkor ajánlom a filmet. Nem moziban, egy mozijegy árát nem éri meg, de (virágbolti) BD-n már nézhető darab.
 2. Dzséjt

  Marvel

  Nekem tetszik.
 3. Dzséjt

  Star Wars: Poe Dameron

  Poe és Wexley biztos. Pava miatt izgulok. Ha Talit ilyen gyorsan bedarálták (Kylo már csak ezért is pusztuljon meg), legalább Pava ússza meg.
 4. Dzséjt

  Star Wars Tv-sorozat

  Érdekes elmélkedés arról, hogy a sorozat foglalkozhatna Luke Jedi akadémiájával, és nem is lenne rossz, de én egyelőre nem hiszem, hogy a sorozat Luke akadémiájával fog foglalkozni. És nem csak a jelenlegi mandalore-os pletyka miatt, hanem mert egyrészt a kánon szerint Luke az első években mindenfelé kutatott a Galaxisban, az akadémiát csak jóval az endori csata után nyitotta. Másrészt Mark Hamill tuti nem alkalmazható a szerepre, hiszen túl öreg, visszafiatalítani pedig minden epizódban durva mutatvány lenne. Az meg furán venné ki magát, ha az ep6 és ep7 között más alakítaná - még ha a sorozatokban nem is új, hogy adott karaktert más alakít. Ugyanakkor az SW-ben eddig igyekeztek figyelni az ilyenekre.
 5. Dzséjt

  EPIX spoileres topik

  Vajon ki lehetett a rejtélyes Palpatine? Amúgy ez az infó összecseng azzal a rajongói elképzeléssel, hogy Hux tábornok Kylo ellen játszhat. Valahol adja magát, főleg az ep8 tükrében. És ez jó is lenne, mert ezzel is elütnének az ep6-tól. Az egyetlen probléma, ami felütheti a fejét, hogy Hux túl kézenfekvő. Mondjuk, ha egy új figura lenne, az is kézenfekvő lenne, szóval tök mindegy. Meg talán az, hogy nem tudom az ep7-es beszéde után azt elképzelni, hogy Hux az Ellenállásnak segítene... Ha csak rá nem jött, hogy Kylo Ren ölte meg Snoke-ot. Amúgy itt van inglisül is a report, hogy ne csak a méltán megbízható magyar IGN legyen a hírforrás: https://movieweb.com/star-wars-9-rumors-traitor-twist/
 6. Azért piszkosul örülök, hogy a rajongói vágyálmokat az Erő nem veszi figyelembe, mert akkor egyik filmmel sem járnánk túl jól.
 7. Dzséjt

  DC

  No, a "DC" és a "DC és egyéb képregények" topik össze lett vonva egyetlen DC topik alá, főleg mert az "egyéb képregények" topik is DC-vel volt tele. Mostantól, akárcsak a Marvel topik esetében, itt is lehet mindenről dumálni, ami DC: képregényekről, filmekről, sorozatokról, játékokról, törülközőkről, bögrékről, pulcsikról, stb. Egyéb képregények topikot egyelőre nem nyitunk, de ha többen is úgy érzik, hogy szeretnének többet beszélni más képregényekről (az eddigiek alapján nincs erre nagy igény, hiszen alig termelt ki valamit az "egyéb képregény" topik, az is DC volt), akkor lehet róla szó. De két post kedvéért felesleges.
 8. Pedig elég kevés esélye lenne, hiszen csak Rose és Finn ismeri futólag, valószínűleg a nap végére el is felejtették, és ők sem tudják, hogy Erőhasználó, Rey meg még csak nem is hallott róla (és még róla sem tudták, hogy Erőhasználó a film végéig). Semmi értelme nem lenne, ha az a gyerek feltűnne Rey mellett, mert túl sok kérdést vetne fel. A jelenet pedig nem lóg a levegőben, pont azt vetíti előre, hogy van még remény, mint anno Anakin, Luke és Rey, most is vannak még olyanok, akikkel ott az Erő és a csillagok közé vágynak, és az Erő valóban nem kizárólagosan a Jediké. Nem maga a gyerek a jelenet lényege, hanem, hogy léteznek még ilyen lények a Galaxisban.
 9. Dzséjt

  Fénykardok

  A botja miatt nagyon adná magát a kétpengés kard. És szerintem pöpec is lenne egy kétpengés a hárompengés ellen. És persze naná, hogy zöldben. Amúgy a Rebels alapján úgy tűnik, hogy a hárompengés változat volt régen a standard kard, legalábbis Malachoron Ezra rögvest egy olyat kapott fel és az enciklopédiák is azt írják, hogy ez az ősi dizájn. Szóval lehet, hogy Rey is egy ilyet csinál, hiszen meglehetősen régi könyvekre tett szert, és felteszem, valamelyikben ott lapul a fénykardépítés mikéntje. Muszáj, hiszen valahonnét építenie kell egy új kardot. Nem hiszem, hogy a Skywalker kard még javítható, a szigszallag kevés lenne hozzá.
 10. Dzséjt

  A sorozat járművei

  Griff gépe szerintem a csúcs, de mindegyik nagyon pöpec.
 11. Dzséjt

  Marvel

  A PG-13-as Venom máris egy baklövés. Engem kábé eddig érdekelt a film.
 12. Dzséjt

  DC

  Hogy te nem látod át, az a kisebbik baj. Hogy láthatóan a Warner sem tudja, na az nagy baj. Szerintem most már végre átálltak az AHS szabványra. AHogy Sikerülnek a filmek, úgy lesz.
 13. Dzséjt

  Aliens és Predator

  Testvérem! Adoptált...
 14. Dzséjt

  Egyéb fontos

  @JakeSully, @Yoda József, @Bence1997, @MissKarrde, @Darth Revan9, @tomcsi80 nektek is nagyon szépen köszönöm. Az elmúlt időszak eseményeit tekintve azt mondom, hogy k*rva jó. Nem csíptem a tini korom, se a '20-as éveimet, nem illettem bele és több okból sem volt jó. Lehetett volna rosszabb is, de lehetett volna sokkal jobb is. Ám a '30-as éveim első éveit iszonyúra élvezem. Olyan dolgokat teszek meg vagy érek el, amikről korábban csak álmodtam. Ha valaki nekem csak öt évvel ezelőtt azt mondja, hogy a születésnapom előtt öt nappal az Attack of the Clones (ami a TLJ-ig a kedvenc Star Wars filmem volt) egyik forgatási helyszínén fogok állni és gyönyörködni fogok a tájban, kiröhögöm. Ma elmondhatom, hogy öt nappal ezelőtt ott álltam, ahol Anakin és Padmé összeházasodtak. És ez csak egy élmény a sok közül, bár ez egy életre szóló volt. Persze 30-on túl sem fenékig tejfel az élet, nekem is megvannak a mindennapi bajaim, de sokkal jobban élvezem most az életet, mint ifjabb koromban. Szóval, ha a 33 csak annyira lesz rossz, mint mondjuk a 32 volt, akkor fene mód jó évnek nézek elébe.
 15. Dzséjt

  Egyéb fontos

  @Kenobi tábornok, @Darth Sky, nektek is köszönöm.
×

Fontos információ