Ugrás a kommentre

Dzséjt

Admin
 • Összes hozzászólás

  32.433
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Közösségi hírnév

1.165 Nagyon kedvelt

Dzséjt tevékenysége

 • Rank
  Hivatásos Véleményvezér
 • Születésnap 1985-09-13

Elérhetőség

 • MSN
  don_tomasz@msn.com
 • Weboldal címe
  http://lightspeed.blog.hu
 • Skype
  dzsejt

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Veszprém
 • Érdeklődés
  A Csillagkapu Parancsnokság CsK-13-as egységének parancsnoka vagyok, mellékállásban a USS Patna gyarmatügyi tengerészgyalogos egységének Intersecttel feltöltött hadnagya. Szabadidőmben a Jedi Tanács tagjaként védem a békét és az igazságot a Galaxisban, mint Jedi mester, valamint a civileket védelmezem Viper pilótaként a Battlestar Galactica kötelékében. Ezen felül némi bónusz fejében a Firefly osztályú Serenity teherűrhajón tevékenykedem szakácsként, vagy a Deep Space Nine és az Enterprise között ingázom a USS Voyagerrel futárszolgálatot teljesítve :D

Legutóbbi látogatók

14.826 profil megtekintés
 1. Kazuda Xiono

  Szerintem ez annyira nem nagy kérdés, tekintettel arra, hogy az Ellenállás is sejtszerűen működik. Hol volt Holdo az ep7-ben? Vagy Tali? Rose? Zay? Hová lett Wexley és a felesége, Kun az ep8-ra? Na és Pava? Na ugye. Szóval szerintem ez akkor sem lenne kérdés, ha semmi baja sem esne a filmig. Hol van az ep7-8-ban? Nem a D'Qaron. Ennyi. Engem jobban érdekel, hogy honnan jön, hogyan kerül az Ellenállásba, van-e valamilyen kapcsolata a Lázadók Szövetségével. Ez azért is érdekes, mert az Ellenállásban a legtöbb ember vagy Lázadó volt vagy a szülei voltak azok (Poe, Wexley, Korr Sella). Már ez is érdekes lenne, hogy családi okokból vagy meggyőződésből csatlakozik Leia szervezetéhez? (Az nyilvánvaló, hogy a Szövetségben nem harcolt a Birodalom ellen. ) De az is jó kérdés lehet, hogy a Köztársaság katonája volt, vagy szimplán civilként lépett be? És a legjobb kérdés: mi az oka annak, hogy pont őt választják a kémnek? Pilóta, ami nem éppen vág össze a kém szakmával. Lehet, hogy van valamilyen kötődése az Első Rend felé?
 2. Trailer

  Tippre azt mondanám, hogy may the 4 be with the trailer.
 3. Resistance

  Nekem csak a karakterek ábrázolásával van bajom. A környezet, a gépek, sőt sok esetben az idegen lények nagyon jók tudnak lenni, engem az emberek azok, amik irritálnak sokszor. Mondjuk ott is sok függ a stílustól. A Star Wars manga például szerintem jáix kategória: Persze ez egy mangából, nem animéből vett kép, de ha valami ilyen förmedvény jelenik meg, hát kösz, de kösz nem. Ugyanígy a Dragon Ball vonalát sem csípem. De ha esetleg a Ghost in the Shell vonalát hoznák, az tetszene: De ez csak az, hogy miért nem vagyok a manga/anime rajongója. Ami a Resistance egészével kapcsolatban aggaszt, az az, hogy az amerikaiaknak nem mindig sikerül jól megcsinálniuk ezt az anime vonalat. Például imádom a Voltront, gyerekkorom nagy kedvence. Na most, a Voltron: Defender of the Universe a Beast King GoLion című anime amerikai adaptációja, és bár rég láttam, anno imádtam, de azt is tudom róla, hogy szinte egy az egyben másolták az eredetit (néhány apró történeti elem más). A most futó Voltron: Legendary Defenders animációja viszont szerintem rémes, minden téren. Azért nem nézem, mert egyrészt, egyik-másik karaktert röhejessé tették az eredetihez képest (khm... Coran), másrészt mert irritál az animáció. Puritán környezet, pocsékul megrajzolt karakterek, rossz animáció. És az már echte amerikai anime, a Dreamworks és Netflix hozta tető alá. Nem tudom, milyen vonalat, milyen stílust fognak követni a Resistance-szal. Ha a Ghost in the Shell-t vagy a Bomarr által linkelt Godzilla irányát, az oké lenne, ugyanakkor ezek egyike sem gyerekeknek készült igazán. A Godzilla talán, azt nem ismerem, bár a trailer alapján az sem, legalábbis nem a Rebels célközönsége volt a célközönség. De a Ghost in the Shell biztos nem gyerekműsor. Emiatt tartok attól, hogy a Resistance inkább eme minőség felé fog hajlani: Persze nagyon remélem, hogy nem lesz igazam és kellemeset fogok csalódni. Filoniékban bízom, a TCW és a Rebels sem hozta ezt a vonalat, szóval nagy esélyt látok rá, hogy itt sem lesz ennyire gáz a helyzet - sőt szinte biztos vagyok, hogy a Rebels szintjének nem vágnak alá, ha ugyanazt a jelleget követik. Csak a Force of Destiny ne lenne a serpenyő másik tálkájában. Azt még nem sikerült megemésztenem.
 4. Nem tetszett... Annyira... Mintha kétszer ennyire tetszett volna. Pedig már így is kibeb*szott mód mocskosul tetszik. Mióta utoljára láttam moziban, azért megnéztem még a filmet, miután kijött a BD virágbolti kiadásban, de képélességben az 1080p sincs sehol. Persze tömörítetlen változatot nem néztem, kivéve most, a lemezen. Mert azt azért ott kell. Kép: 5**************** Hang: 5*************** Élmény: 5x100010000*************************************** Hatalmas film, na. És bár sok jelenetet sokszor újranéztem azonnal, még mindig rengeteg újdonságot fedeztem fel. Sőt néhány furcsaságot is megértettem végre (előnye annak, hogy nem kellett már a feliratra sem figyelnem, élveztem tisztán az angol szöveget, pár dolog máris érthetőbb lett a ferdítés nélkül). Ezekről majd folyamatában a megfelelő topikokban. Itt csak annyit, hogy ez a film így, BD-n a tökéletes. Otthon, egyedül, sötétben, hogy a hülye Nap se zavarjon be, esetleg egy üveg borral (mondjuk most szándékosan nem bontottam, hogy tiszta fejjel élvezhessem elsőre), nem sokkal az ep7 BD megtekintése után, a maga tökéletes szépségében. Imádtam, újra minden percét, és ha nem kéne lefeküdnöm, és megpróbálnom aludni (felpörögtem, szóval ez jelenleg esélytelen, de hát meg kell próbálni), újra megnézném. Holnap meg jönnek az extrák. Film extráira ennyire még nem volt kíváncsi, mint erre.
 5. Én most esek neki a filmnek. Szerintetek tetszeni fog? Úgy izgulok.
 6. Resistance

  De van, a Vérvonal és az ep7 között az Első Rend és az Ellenállás között több fegyveres összecsapás is volt. Az Első Rend milíciákat hozott létre a Peremvidékeken, fegyvereket tesztelt a Köztársaságon kívüli világokon (ezt ugye Rose is említette). Az Ellenállás meg ott szurkálja az Első Rendet, ahol csak tudja. Ezen kívül talán még ekkor is dúl a különféle bűnözők elleni árnyék háború, ami nem sokkal a jakkui csata után robbant ki (az Utóhatás-trilógiában említették, a Last Shotban bővebben is lesz róla szó). Szóval fegyveres összecsapás azért akadhat szép számmal, mint ahogy a polgárháborút megelőzően is voltak azért csaták. Az egyetlen feltétel itt az, hogy az Első Rend ne támadja nyíltan az új Köztársaságot, vagy ha mégis, akkor mutassák be annak politikai okait, miért nem vágják őket pofán -> ez utóbbi sem mondana ellent semminek, mert tudjuk, hogy a Szenátusban lévő szenátorok egy nagyon nagy része magasról tojt az Első Rendre és nem értékelte veszélyesnek. Szóval szerintem itt szabadabb a terep, mint a Rebelsben volt, ahol azért kerülni kellett az igazán nagy fegyveres összecsapásokat, meg azt, hogy a Lázadók Szövetségének hajói jelentős katonai sikert arassanak.
 7. Ha jól emlékszem akkor említik egyszer, amikor Tarkin és Palpatine megismerkedéséről van szó. Ha jól emlékszem...
 8. Egyéb fontos 10.0

  Gratula, és sok sikert az írásbelihez.
 9. Filmek 12.0

  Igen, az alanti jelenet után nekem is egy autista gyerek főszereplővé tétele tűnik a logikus lépésnek.
 10. Filmek 12.0

  Annyira tetszik, hogy nem is létező érdeklődésemet is elvesztette a film. Majd két Sarknodon epizód között megnézem, ami már csak azért is meglepő mutatvány lesz, mert a büdös életben nem fogok Sarknodont nézni. Egy részt sem, nemhogy kettőt, ami közé beférne még egy film.
 11. Resistance

  Nem lesznek, Revan, felejtsd el. Az egész sorozat csak arról fog szólni, amit a bejelentésben olvashattál. Ahogy a Rebels is csak és kizárólag arról szólt, hogyan alakult meg a Lázadók Szövetsége, és ahogy a TCW-ben sem esett szó semmi másról, csak és kizárólag a klónok háborújáról.
 12. Game of Thrones

  Én azt nem értem ezzel a csávóval kapcsolatban, hogy: 1) Miért nem foglalkozik csak egy dologgal? Értem én, hogy vannak melléktörténetekre ötlete, meg kidolgozott világa, amire történelemkönyvet alapozhat, de ezeket k*rvára ráérne megírni és kiadni a fő sztori után. Még egy novellát sem egyszerű megírni, hát még egy komplett regényt. Mennyi időt batyott el erre a Fire and Bloodra, ráadásul úgy, hogy ez sem kerek egész? Meg mennyi idő megy el a novellákra? Ha egyszerre egy dologgal foglalkozna, haladna is. 2) Ha ennyire ki akarja adni ezeket a könyveket, miért nem adja ki más íróknak a feladatot. A jegyzeteivel és az élőszóbani megbeszélésekkel simán megírhatja bármelyik tehetségesebb író. Egy ilyen történelemkönyv szerű akármit mindenképpen, de a kisebb novellákat is. Ő már megtehetné, hogy lepasszolja a melót, ő meg csak a fő sztorival foglalkozik. 3) Ha már nem érdekli, mondja ki kerek perec. De így húzni a rajongók agyát, szerintem ez inkább már szemétség.
 13. Resistance

  Érdekes a bejelentés több szempontból is. Egyrészt tetszetős a gondolat, hogy az Ellenállás korai szakaszába kapjunk betekintést (a sorozat így mondjuk legfeljebb hat évvel kezdődhet az ep7 előtt), és árnyalódhat az Első Rend és a Köztársaság közötti hidegháborús helyzet, illetve maga a két kormány is. Az anime stílusnak viszont annyira nem örülök, sosem volt a szívem csücske, plusz a leírás alapján nekem első blikkre az jött le, hogy ez még a Rebelsnél is gyerekbarátabb lesz. Ez persze csak egy megérzés, nem több. Persze, ha jó a sztori és a szereplők, akkor ezek egyike sem fog különösebben érdekelni. Csak nekem ne legyen ez is egy ilyen Forces of Destiny cucc. A másik dolog, ami érdekessé teszi ezt, hogy így elsőre úgy tűnik, ez nem a Rebels nyitva hagyott szálát viszi tovább, nem Ezra felkutatása lesz a középpontban. Sőt mivel ilyen közel kerül az ep7-hez, az sem biztos, hogy érintheti, elvégre csak nem keresik Ezrát 36-30 éven át. Már Sabine is nagymama lehet, Ahsoka meg végképp. Viszont ha nem ebben, akkor miben lesz ez a nyitva hagyott sztori kibontva? Nem ám úgy járunk, ahogy a Mandalore ostrommal, hogy belengetik, aztán semmi sincs belőle.
 14. 4x06 - Rebel Assault

  Nekem is, főleg, hogy a kevésbé ikonikus és azóta sem sűrűn látott B-szárnyú megszerzése egy komplett epizódot kapott. Persze a B-szárnyú is megérdemelte, hiszen eléggé keveset szerepelt addig és azóta is (még a Rebelsben sem jelent meg újra, pedig elvileg évekkel az ep4 előtt elkezdődött a sorozatgyártás - ezután mondjuk nagy kérdés, mi szükség volt a kivénhedt Y-szárnyúakra...), míg az X-szárnyúak már a csapból is előözönlenek, de éppen ez az, hogy míg már jövőbeli verziót is ismerünk, addig azt, hogy honnan indult el ez az ikonikus gépcsalád, azt nem mesélnék el. Bezzeg egy bányagép, aminek semmi jelentősége azon kívül, hogy rádiózhattak vele, aztán azonnal szétlőtték a következő megjelenéskor, az kapott saját történetet... Na mindegy, ezen már sajnos nem fognak változtatni.
 15. Klónok

  Igen, azt nagyon szépen betették. Viszont a rohamosztagosok hülyeségét jól jelzi, hogy a fentiek ellenére (rossz látási körülmény, rugdosó fegyver) az istenért nem használnák az E-11 kihajtható válltámaszát, hogy legalább ennyi segítségük legyen.
×

Fontos információ