Ugrás a kommentre

Dzséjt

Admin
 • Összes hozzászólás:

  33.701
 • Csatlakozott:

 • Utolsó látogatás:

Közösségi hírnév

2.295 Nagyon kedvelt

Dzséjt profilja

 • Rang
  Hivatásos Véleményvezér
 • Születésnap 1985-09-13

Elérhetőség

 • MSN
  don_tomasz@msn.com
 • Weboldal címe:
  http://lightspeed.blog.hu
 • Skype
  dzsejt

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Veszprém
 • Érdeklődés:
  A Csillagkapu Parancsnokság CsK-13-as egységének parancsnoka vagyok, mellékállásban a USS Patna gyarmatügyi tengerészgyalogos egységének Intersecttel feltöltött hadnagya. Szabadidőmben a Jedi Tanács tagjaként védem a békét és az igazságot a Galaxisban, mint Jedi mester, valamint a civileket védelmezem Viper pilótaként a Battlestar Galactica kötelékében. Ezen felül némi bónusz fejében a Firefly osztályú Serenity teherűrhajón tevékenykedem szakácsként, vagy a Deep Space Nine és az Enterprise között ingázom a USS Voyagerrel futárszolgálatot teljesítve :D

Legutóbbi látogatók

15.652 profil megtekintés
 1. Dzséjt

  Star Trek

  Igen, az aszteroidás üldözésnél letettem az állam a padlóra. Az simán mozifilm minőség. Ha ezt hozzák a Star Wars sorozatok is, nem lesz rá panasz látványban, az fix. Amúgy jó kis nyitórész volt, különösen tetszett, hogy már most elindultak egy lazább irányba. Az első évad komorsága nekem kicsit sok volt a darkból.
 2. Dzséjt

  EPIX spoileres topik

  Na, ez azért nem tipikus kihalt bolygós leírás. Örülünk, Ody?
 3. Dzséjt

  Sorozatok

  Stanger Things Kezdek rájönni, hogy velem a legkönnyebb úgy elkezdetni egy sorozatot, ha megnézettnek velem egy-két részt. Ha a húgom nem nézte volna a tévén a Chuckot, a Modern Family-t vagy a The Big Bang Theory-t, ma egyiket sem nézném, de valószínűleg még a Game of Thronest sem kezdtem volna el, ha Bomarr nem mutat meg belőle egy látványos részletet. A Stranger Thingsszel is ez a helyzet, most Rics haverom (néhányan innen ismerik őt is) döntött úgy, hogy elég abból, hogy mondogatják nekem, mennyire jó ez a sorozat, én meg csak nem nézem, miközben a környezetemben mindenki szentül meg van győződve, hogy imádnám. Elvégre kocka vagyok, szeretem a sci-fit, a horrort, a szörnyeket, és nagyjából mindent, amiből a Stranger Things alkotói merítettek. Elvégre én is a ’80-as években születtem, vagy mi. Így, amikor a hétvégén beugrottam hozzá, és megkérdezte, befejeztem-e már a sorozatot, én meg rávágtam, hogy még el sem kezdtem, a következőket mondta: „innen addig el nem mész, amíg meg nem néztél legalább egy részt.” Ja, megnéztem egyet. Meg még másik hármat, de indult a vonatom, szóval az ötödik epizódot és a hatodik felét már hazafelé zötyögve néztem, a második felét és a többi részt meg még az este. Aztán úgy hétfő hajnali háromig eljutottam a második évad hatodik részéig (az ötödiknél abba akartam hagyni, de hát na… ti is láttátok a 2x05-öt), és aztán némi alvás és munka beiktatása után gyorsan a hátralévő epizódokat is letudtam hétfő délután. Végül a zenére térnék ki, ami nagy kedvencem lett. Mindig is imádtam a szinti zenét, a Stranger Things pedig végig ezzel van feltöltve, ráadásul remek dallamokat írtak a sorozathoz, ami csak tovább erősíti a ’80-as évek feelingjét és a félelmetes hangulatot. Na, azt hiszem, ennyi. Biztos nem írtam le mindent, amit akartam, de most más nem jut eszembe. Röviden és tömören: megszerettem a Stranger Thingset, jöhet a harmadik évad. És ilyenkor jó, hogy későn kezdtem el, mert nekem kevesebbet kell várnom rá.
 4. Dzséjt

  EPIX spoileres topik

  Inkább maradjon Kylo Ren, Darth Vader unokája a főgonosz. Ez az Anya dolog egy rettenetes ötlet.
 5. Dzséjt

  Rey, az utolsó/első Jedi

  Erre mindre van már magyarázat. Az ep5 és az ep7 is magyarázatot ad arra, miért ismerős a helyszín a lánynak. Yoda mondja az ep5-ben, hogy az Erő segítségével távoli világokat is lehet látni, amiken sosem járt. Az ep7-ben pedig, amikor Rey gondolatait szondázza Kylo, kiderül, hogy a lány álmában látja a szigetet, nyilván az Erő által. Pontosan azért ismerős neki Ahch-To, amiért Luke-nak ismerős volt a Dagobah az ep5-ben, holott egyik sem járt soha azelőtt a látott bolygón. A Falcon vezetése is meg lett magyarázva: Plutt tulajdonában van, akárcsak Rey, nyilvánvalóan sokszor fellóghatott rá és mint roncsvadász, kiismerte az évek alatt. A quadjumperrel meg rengetegszer repült, hiszen eleve azon tanult repülni. Ezután nem lehet nehéz elvezetni a Falcont. (Megjegyzem, ez azért logikusabb, mint az, hogy egy kilenc éves gyerek röpköd minden előzetes tanulás nélkül fogatokkal és vadászgépekkel.) Az Erőképességeket is csak gyorsan megtanulta, a legalapvetőbb Erőképességeket, amiket már a gyerek Jedik is tudnak használni. Az Erőköteléket meg Snoke hozta létre, ezt maga mondja. És persze, Kylónak egyáltalán mi oka lett volna letenni a Jakkun egy ismeretlen lányt, amikor minden ismert Erőérzékenyt vagy megölt, vagy átállított a Sötét Oldalra. Az előrelátás meg amúgy sem az erőssége.
 6. Dzséjt

  Bolygók

  A nagyközönség véleménye, pláne a totálisan téves véleménye ne legyen érv amellett, hogy mi legyen benne a filmben és mi nem. Hiszen még azt sem tudják, hogy az PT-ben nem minden CGI. Ha a sztoriban van helye a Coruscantnak, tegyék bele. Ha nincs, ne tegyék. Ha lenne, de Abrams azért mellőzi, mert tévesen PT világnak tartja, akkor meg húzzon a francba a Star Wars mellől. Szerencsére, bízok annyira Abramsben, hogy a szakmaiságot előrébb tartja, mint a saját személyes érzéseit. Nem csak bolygók esetében, hanem minden téren. Nagyon remélem, hogy az ep9 látvány terén is merít majd az egész Sagából. Ezt a legkönnyebben úgy lehetne elérni, ha ama két bolygó valamelyikét, ami mindkét érában szerepelt több filmben, beemelik a harmadikba is. Ez pedig a Tatooine és a Coruscant. A Skywalkerek miatt mondjuk a Tatooine a kézenfekvőbb, de a Corsucant epikusabb lenne. Pláne, ha megvalósítanák azt a csatát, amit Lucas eredetileg tervezett az ep6 végére.
 7. Dzséjt

  Bolygók

  A Coruscant OT bolygó, hiszen az ep6-hoz tervezték meg (bár más néven), és először a Return of the Jedi 1997-es SE változatban jelent meg a filmsorozatban, szóval Abramsnek kifogása ez ellen nem lehet, ha véletlen kerülni akarná a PT világokat. Plusz, mire '97-ben debütált a vásznon, Coruscant már rég (nagyjából hat éve) beivódott a rajongók fejébe, hála Zahn könyveinek, az abból készült képregényeknek, meg még több más könyvnek és képregénynek is. Eleve Zahn találta ki a Coruscant nevet. Szóval a Coruscant semmilyen értelemben nem PT világ. Az egy ep6-os koncepcióból kinőtt EU világ, ami először az ep6-ban jelent meg a filmvásznon. Plusz, csak ne kerülgesse a PT témát, ha egy egész Sagát összefogó zárófilmet akar. Nem azt mondom, hogy egy PT-s bolygóban kell ennek manifesztálódni, de aki ilyet tervez, az semmilyen formában nem ignorálhatja azt az érát. Az ep9-nél a személyes érzéseit a fiókba kell dugnia (mondjuk már az ep7-nél azt kellett volna).
 8. Dzséjt

  Bolygók

  Szerintem sokáig az Eclipse volt a főhadiszállás, mert már az Executor osztályú szuper csillagrombolók is megfeleltek egy kisebb városnak. Aztán valamikor felépülhetett a Supremacy, és az vette át a helyét, ráadásul ezt kifejezetten mozgó központnak építették, hiszen komplett gyárak is vannak benne. Amúgy szerintem a Csillagpusztító átvette volna valamilyen szinten a szerepét, és az lett volna a fővilág (Snoke holoterme nagyon úgy fest, mint valami tanácsterem). Érdekes amúgy, hogy az Első Rend alapvetően az űrbéli életre rendezkedett be, a katonák kiképzése sem egy bolygón, hanem a Resurgenteken (és a Supremacy-n) zajlott. Ott is éltek a katonák, ott töltötték el mindennapjaikat.
 9. Dzséjt

  Marvel

  Azért az Ant-Man and the Wasp nem annyira pipálja le. Az Infinity War meg egy jókora szeglete pont a Black Panther látványvilágában játszódik, és utóbbinak szerintem jóval erősebb a látványa, mint az IW-nek. Egyedibb, hangulatosabb (ugyanezt igaznak érzem az Aquamanre is). Az IW egy combos része korábbi filmekből lett átemelve: Thor: Ragnarok, Black Panther, Doctor Strange, Captain America: Civil War, Guardians of the Galaxy. Nem igazán érzem fairnek jelölni látványterv díjra, miközben a film jelentős része más filmek látványából építkezik.
 10. Dzséjt

  Marvel

  Miért, ha a Black Panthert nem jelölik, akkor 100%, hogy a First Mant jelölték volna? Ugye, hogy nem. Éppen azért nem lehet kijelenteni, hogy a BP vette el egyik vagy másik film elől a jelölést, mert vicc az egész. A filmek milyensége nagyon nem szempont.
 11. Dzséjt

  Marvel

  A jelölést egye fene, a díjat semmiképpen sem.
 12. Dzséjt

  EPIX spoilermentes topik

  Ha tényleg ezt rebezsgetik, akkor az masszívan hülyeség, mert a Fallen Ordert senki sem lőtte le, ősszel fog megjelenni ezen a címen. Egész pontosan: Star Wars: Jedi - The Fallen Order. Egy még cím nélküli Star Wars játékot lőtt le az EA.
 13. Dzséjt

  Star Wars Celebration 2019

  Gratulálok, Zoli!
 14. Dzséjt

  Járművek

  Szerintem reálisnak is nevezhetjük. Azért azt a hajót mégis csak fénysebességgel vágta ketté egy 3,5 kilométeres hadihajó. Ilyen után szerintem mind a pusztulása/végzetes sérülése, mind az újjáépítése belefér. Coruscantot én is csípném, sőt nagyon-nagyon remélem, hogy megjelenik az utolsó epizódban. Még mindig az lenne a legjobb szerintem, ha Kylo Ren a Jedi Tempomban/Császári Palotában rendezkedne be.
 15. Dzséjt

  Cikkek a Star Wars-ról

  Ilyen filmek mellett valóban a vesztesek magabiztosságával indulhat harcba. A Black Panther győzelmére tippelek, de még az Infinity War és a Ready Player One is sokkal esélyesebb. Én mondjuk a Ready Player One-nak adnám. A Solo remek effektekkel bír, de szerintem még a Star Wars filmek sorában sem kiemelkedő.
×

Fontos információ: A webhely használatával elfogadod és betartod a fórumszabályzatot.