Jump to content

Pildi

Tag
 • Content count

  9465
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

649 Nagyon kedvelt

About Pildi

 • Rank
  Jedi Master
 • Birthday October 20

 • Weboldal címe:
  http://

 • Nem
 • Lakhely
  Budapest
 • Érdeklődés:
  Olvasás, mozi, utazás, rajzolás.

 • Ajánló
  SimonZ

Recent Profile Visitors

7774 profile views
 1. Pildi

  A prófécia

  Asszem nem várom meg magyarul ezt a könyvet, hanem elolvasom angolul. Az írónőt nagyon szeretem, ő eredetiben is jól érthetően, élvezetesen ír, a történet meg igazán érdekesnek ígérkezik. Nincs mire várni.
 2. Ezek szerint úgy tűnik, megint lesz egy csavar a végén, amiről még ő sem tudja, hogy építik bele a sztoriba. Ez nagyon ígéretesnek hangzik.
 3. Már Maz Kanata megmondta Reynek az Ébredő Erőben, hogy amit keres, az előtte van még és nem mögötte, és ezzel egyértelműen arra utalt, hogy nem az a fontos, honnan jött, kik a szülei, hanem hogy hová tart, mivé válik majd saját tettei által. Nem hiszem, hogy ezen változtatna JJ, hiszen ez az ő filmjében hangzik el, erre már csak ráerősít a TLJ. Lehet kibontani a sztorit jobban, ha adja magát, de a koncepció szerintem nem fog változni: Rey egy senkinek született, aki valakivé válik a szemünk láttára az Erő által.
 4. Az én avatarom sem szorul változtatásra.
 5. Lehet, sokaknak kellett 20 év, hogy ezt a filmet igazán értékelni tudják.
 6. Nagy öröm, hogy kapunk még egy évadot! Nagyon várom.
 7. Gratulálok itt is, Dzséjt! Megjött az e-mail is, hogy mehetek átvenni az üzletbe.
 8. Pildi

  Game of Thrones

  Én is közvetlen szerződésben vagyok, már több mint egy éve, és sosem volt problémám a lejátszással. Lehetséges, hogy itt is az történt, mint ami a mozijegyvásárlásoknál szokott premierek esetén: annyira nagy volt a roham, hogy a rendszer nem bírta. Ez persze nem mentség, csak egy magyarázat. És hogy most már az epizódról is írjak: nagyon jó évadkezdés volt. Nekem Samwell az egyik nagy kedvencem, most is öröm volt nézni minden jelenetét.
 9. Pildi

  Game of Thrones

  Mi most néztük meg itthon, probléma nélkül.
 10. Nagyon szép pillanat, és igen, abszolút benne van, hogy ők egy család, akkor is, ha nincs vérségi kötelék, sőt, pont ezért még erősebbnek hat ez a szeretet. Ezek a hősök mind elvesztették az igazi családjukat, de találtak helyette egy másik, legalább ugyanolyan, ha nem jobban összetartó és szerető közeget, ami túlmutat a vérségi kötelékeken, mert azonos elveken és értékeken alapul: a bajtársiasságon, közös eszméken, a hiten a jóságban és a rossz elutasításában. És ilyen értelemben Rey is tiszteletbeli Skywalker. Ez a gondolat tetszik. Jól írta Bomarr a másik topikban, hogy a film címe a legnagyobb talány, de talán nem kell többet belelátni, mint ami: egy jól hangzó cím, ami a Saga lezárására utal. Mert a Skywalker család története megtestesít egy olyan heroikus küzdelmet, amely örök az emberiség történelmében, a jó és rossz harcát, ami jelenleg is a jó győzelmével ér véget. Ezt abszolút alátámasztja a STAR WARS felirat kék színe, ugyanis kék a béke és megnyugvás színe.
 11. A teljes tányért nézve igazad van, de lehet, hogy csak a legbelső karéj-rész látható. Az már elég apró darab. Az tény, hogy valami kerek dolog maradványait látjuk, ami jelentős lehetett valaha. A Halálcsillagon kívül nekem nem jut eszembe semmi más. A fizikai törvények SW-beli alternatív értelmezéséről meg már volt szó. A történet koherenciája miatt ennyi tudományos baki szerintem simán belefér.
 12. Nem vitatom, ennek is meglenne a logikája, és tulajdonképpen így is tetszene. De az fontos, hogy happy end legyen, és erre most már nagyon komoly esély van, látva a kék színű STAR WARS feliratot a címben.
 13. Amikor Kennedy bejelentette, hogy a végét látva boldogok leszünk, plusz látva, ahogy Kylo földhöz teremt egy Ren lovagot (az öltözete alapján nagyon valószínű, hogy azt), én már nagyon hiszek benne, hogy Ben Solo visszatér, és abba is, hogy nem éli túl. Ez ugyan nem felhőtlen boldogság, van benne egy csipetnyi szomorúság is, de az apagyilkosság után ennél boldogabb véget vele nem tudok elképzelni.
 14. Részlet a panelből: "Star Wars friends are the greatest friends in the world." <3 Ez bizony így van. Jó volt McDiarmid a végén. Amennyire jól játszotta el a világegyetem egyik legjobb főgonoszát, annyira édes öregúr civilben.
 15. Pontosan. Még a lihegés is megvolt.
×
×
 • Create New...

Important Information