Ugrás a kommentre

gafz

Arany támogató
  • Összes hozzászólás:

    406
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

gafz profilja

  • Születésnap: 1970-01-21

Profil információ

  • Nem
    Férfi

Legutóbbi látogatók

926 profil megtekintés

gafz eredményei

Ifjonc

Ifjonc (1/6)

  • Arany fokozatú támogató
  • Ezüst fokozatú támogató
  • Támogató
  • Bronz fokozatú támogató

Jelvények

209

Közösségi hírnév

  1. gafz

    1x08 - The Acolyte

    Gondolkodom én meg agyalok (a rendezéshez meg íráshoz viszont nem értek), csak más a kiindulási ismeretanyagom. Az audiovizuális anyagokat ismerem valamennyire, az EU-t (ami most megy át így-úgy kánonba) az nem igazán. Nekem hiányzik az, hogy a sorozatból megismerjem az ide vonatkozó részeket. Ennyi.
  2. gafz

    1x08 - The Acolyte

    Ok, csak azt nem tudom, nektek miért ennyire nyilvánvaló a dolog, hogy Quimir már Dart akármi (Sidious? ).
  3. gafz

    1x08 - The Acolyte

    Oké, tehát ha valamit megnézek a "TV"ben vagy moziban, utána több órás/napos/hetes háttérkutatás után megtudom, mit is láttam Ez valahogy eddig nem volt nála a mozgókép-műélvezet része. A filmnek/sorozatnak át kell adnia a megfelelő információt magában is. Szerintem. Kis túlzással benne kéne lenni a sorozatban, hogy én vagyok Plaqueis és nézem, hogy szerez a tanítványom akolitust. Vagy nézem, hogy jó tanítványom lenne ez a Quimir. Egyébként nem tudhatom, mi is a tényállás.
  4. gafz

    1x08 - The Acolyte

    Oké, én egy egyszerű ember vagyok, nem vágom az EU összes szereplőjének az életrajzát oda-vissza, honnan kéne tudnom, hogy akkor most mit látok? Csak abból következtethetek, ami a sorozatban van, az meg nem ismerteti velem a háttértörténetet, azt valaki 30-35 éve írta meg, én (mint egyszerű ember) azt nem ismerem. Ez is lehet az egyik oka annak, hogy az SW mondjuk elég megosztóvá vált mostanra. Nálunk mondjuk 100 emberből van 3-4, aki szereti (beleszámolva magam), a többit nem érdekli. Szerintem a Mandaloriannak ez volt az előnye, aki látta a filmeket, az tudta miről szól. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy eddig nem tudtam, hogy Sidious tanítványa Maul volt, majd Tirannus annak meg Ventress, utána meg Vader. De azt nem tudom, miért nyilvánvaló, hogy Quimir mestere Plaqueis.
  5. gafz

    1x08 - The Acolyte

    Nem vitatkozni akarok, de nekem kb. az jött le, hogy 2 boszorkánypalánta egyedül maradt, az egyiket a jedik vitték el, a mások meg valahogy belefutott Quimir-be és az segített a bosszúvágyát beteljesíteni és egy darabig ő volt az Akolitusa. Quimir meg egy kiugrott sötét oldalát is szabadon engedő jedi. Eddig nem volt róla szó, hogy felvették volna a 2személyes sith rendbe. Mondjuk nem vagyok egy SW szakértő, de nekem már lassan kell egy akolitus, hogy elmagyarázza mit látok De mint átlagembernek kezd ez az egész nehezen felfoghatóvá válni. Vagy öregszem. Mondjuk a jedi rend degradálása nem tetszik. 2 tanítványa a rossz oldalra áll, a másik meg öngyilkos lesz. Rohadt rossz arány. Pedig amit pl. Sol mutat, az nem gyenge.
  6. gafz

    1x08 - The Acolyte

    Szerintem Aniseya volt a gyújtópont.
  7. gafz

    A The Acolyte sorozat

    C3PO emlékezete azért nem volt egy olyan probléma, ami miatt valaki nem tudott aludni. A prequel vége adott volt, még az is el volt spoilerzve az első SW könyv előszavában, hogy ki a főgonosz. Az eredeti trilógiában meg az első rész kerek egész volt, csak a másodiknál volt egy szép nagy clifhanger. A sequelnél meg legfeljebb az volt a kérdés, ki a fenék a főszereplők, honnan jöttek (Snoke, Rey). Szerintem. Itt meg az egész sztori kezdete a levegőben lóg, nem csak a vége. De hát ízlések és pofonok...
  8. gafz

    1x06 - Teach / Corrupt

    Igen, ezt a 6 részt ma még le is daráltam egyben, mert olyan dolgokat láttam említeni, amire nem is emlékeztem... Bár ha kevéssé lenne rétestészta vagy egyben jött volna a 8 rész jobban csípném.
  9. gafz

    1x06 - Teach / Corrupt

    A túl erős sötét oldalú Jedi-k "kezelésére". Ott ugye Luke-nak eszébe jutott, hogy véglegesen pontot tesz Ben sötét oldalának végére. Itt meg Sol-t próbálják a világos oldalon tartani, lehet, sikertelenül. Quimir-nél szinte biztosan sikertelenül.
  10. gafz

    1x06 - Teach / Corrupt

    Quimir lehet egy sötét Jedi, mely szabadjára engedte a sötét oldalát, így "autodidakta" sith lesz főnök nélkül. És Sol-ban is óriási a sötét oldal, melyet többnyire tud uralni. De ugye Vernestra mondja, hogy kezd benne felülkerekedni a sötétség. És a Brendokon is felborult az egyensúly átmenetileg. És lehet ez hívta fel Quikir figyelmét. És a többi Jedi kiiktatása akár a tanuk elnémítása is lehet. Lehetőségek vannak egy érdekes és ütős végkifejletre, ami feledteti a sorozat minden hibáját. Bár nem kedvelem az Utolsó Jedi-t, de még akár az ott történteknrk is lehet ez a megalapozása.
  11. gafz

    1x06 - Teach / Corrupt

    Szerintem Sol sötét oldala lesz a megoldás (meg ő lesz a sorozat névadója) és a lányok csak eszközöl voltak. És lehet, hogy Quimir-nek nincs mestere.
  12. gafz

    Sol jedi mester

    Vagy Sol a Sith mester...
  13. gafz

    A The Acolyte sorozat

    Akkor megvilágosodtam: ma kedd van....
  14. gafz

    A The Acolyte sorozat

    Lesz ezen a héten új rész?
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.