Jump to content

Értékeld a filmet


Milyen osztályzatot adnál az első epizódnak?  

41 members have voted

  1. 1. Milyen osztályzatot adnál az első epizódnak?Recommended Posts

Dzséjt: Yoda tényleg lehetne jobb is, de ha ilyen maximalistán itélnénk meg a többi részt is, akkor például az ep.4 valoszinüleg minusz 100 pontban részesülne mivel mondjuk a kantinában egy kezemen meg tudom számolni azoknak a maszkoknak a számát, amik surolják a hihetőség szintjét :)

 

Érdekes, hogy engem Jar Jar film végi produkciója már egyáltalán nem zavar (régen zavart). A másik öt film sorsdöntő ütközeteihez képest ez csak egy parányi konfliktus, épp ezért nem is fontos, hogy komoly legyen. A lényeg az, hogy érezzük, hogy a jedik és a sithek ütközete a legfontosabb és a legsorsdöntőbb... ilyen szempontból sokkal nagyobb érvágásnak érzem 3PO mutatványát az ep.2 végén, ahol a Klón-hábórú nyitócsatájának heroikusságát igencsak visszahuzza az idétlenkedésével...

Link to comment
Share on other sites

Hello Bomarr!

 

Különben érdekes, de valahogy az EP1-el sokkal jobban ki vagyok békülve, mint a 2-vel... A ROTS után sokkal jobban látszik, hogy Lucas milyen ívet szeretett volna az előtrilógiának, és így vizsgálva a Baljós Árnyak már nem tűnik annyira gyengének - tényleg, csak egyensúly problémáim vannak már vele (pl. a már említett film végi ökörködés).

Link to comment
Share on other sites

Amúgy remélem beválik ez a fórum, a másik már kezdett nagyon idegen lenni nekem.

 

Pont ezért hoztam létre :) Írtam pár embernek, akiket érdekelhet. Nagyon nyíltá sem szeretném tenni, mert akkor oda jutnánk ahova a másik fórum :) Itt van moderálás is, így biztosan nem lesznek a korábbihoz hasonló incidensek. Persze ehhez nekem is változnom kell, mert néha én voltam a kirobbantó :)

 

Boss Nass-t is ide kellene csábítani :)

 

Egyszerűen lehetetlen elérni! Bomarr már próbálkozott nála, nem is egyszer.

Link to comment
Share on other sites

yodamester: Nálam is most, ha nem is sokkal, de a Baljós a Klónok elött van. Az egyetlen bajom a Baljóssal az első fél óra túlzott gyorsasága. Mi minden történik? Jedik megérkezése és megtámdása, Naboo inváziója, Jedik Otoh Gunga-i látogatása és átkelés a bolygó-magon néhány szörnnyel megspékelve, királynő kiszabaditása, áttőrés a blokádon... mindez fél órában! Itt még kicsit nehéz átérzni a feelinget, de onnantól, hogy megérkeznek a Tatooine-ra számomra végig tartani tudja a magas szinvonalat.

Link to comment
Share on other sites

Ody: azt hiszem, mindannyian sokat tanultunk a másik fórumon történt esetekből :)

 

Kár, hogy Boss-t nem lehet elérni. Hiányoznak a hozzászólásai.

 

Bomarr: szerintem Lucas nem kezdhette volna olyan tempóban a filmet, ahogy a Tatooine-on látjuk. Ez volt az ő nagy visszatérése, meggyőző, energikus filmkezdést akart, ez szerintem érthedittő :)

Link to comment
Share on other sites

Végülis magával az energikus kezdéssel nincs baj, csak egy kicsit a túlzsufoltsággal. Például Otoh Gunga hiába szép egyszerüen képtelenség átérezni a hely varázsát, mert amilyen gyorsan "odaérünk" olyan gyorsan "távozunk".

 

Egyébként én is nagyon sajnálom, hogy Boss Nass-t nem lehet elérni. Már küldtem neki több mail-t is a régi cimére, de sajnos nem tudtam elérni.

Link to comment
Share on other sites

Például Otoh Gunga hiába szép egyszerüen képtelenség átérezni a hely varázsát, mert amilyen gyorsan "odaérünk" olyan gyorsan "távozunk".

 

Ez valahol jellemző is az új filmekre. Annyira telített a kép látványelemekben, hogy még a sokadik nézés után is találsz valami újat a háttérben. Talán ebből fakad az az érzés is, hogy néhol talán gyors a tempó.

Link to comment
Share on other sites

Helósztok! :)

 

B'ommar: >mert amilyen gyorsan "odaérünk" olyan gyorsan "távozunk".<

 

No igen, kicsit hasonló az EpIII-as űrcsatához, ahol annyi minden van, de semmit sem tudunk megfigyelni. Kár érte! :) Viszont osztom azt a nézetet is, hogy muszáj volt bekezdeni, hiszen Lucas itt tért vissza, egy pörgős film pedig jobb ajánló levél, mint egy lassú, sok beszédes rész. Ezzel együtt az EpIV is elég lassan indult be a végén viszont már úgy lüktetett, hogy ejha! Én négyessel szavaztam Yoda miatt és azért, mert Qui-Gon szerintem nincs kellőképpen megbecsülve, legalábbis nekem mindig egy kicsit több volt, mint egy sima Jedi, és itt nem csak a viselkedésére gondolok. Jar-Jarral nincs bajom, én szeretem, viszont a második részben Threepio és R2 bohóckodásai erőltetettek, főleg egy olyan csatában, ahol a galaxis sorsa a tét...

 

OFF

 

Hol lehet szerezni olyan kis képet, amit be lehetne tallózni a nevem mellé??? :):

 

ON

Link to comment
Share on other sites

No igen, kicsit hasonló az EpIII-as űrcsatához, ahol annyi minden van, de semmit sem tudunk megfigyelni. Kár érte! :)

 

De az ep.3-as űrcsatának ez kifejezetten jót tesz. Éreztetni kellett, hogy egy háborúba csöppenünk bele, mely már rég óta tart. Épp ezért óriási szerintem a kaotikus és egyben gigászi kezdőképsor. Az ep.1 azonban a felvezető... olyasmi mint anno ep.4 volt, ez is egy trilógiát vezet fel, de annál egy kicsit több is, mert az egész Sagat fel kell vezetnie. És ehhez képest meglepően gyors... nekem.

 

De hogy a negativumok mellett egy kis pozitivumról is szót ejtsünk: szerintem a pod-race még igy 6 év távlatából is lenyügöző. Hihetetlen, hogy mindezt '99-ben ilyen fotorealisztikusan meg tudták csinálni. Valahol mondta valaki, hogy talán a legdinamikusabb képsor, amit filmen láthattunk. Van benne valami.

Link to comment
Share on other sites

"De az ep.3-as űrcsatának ez kifejezetten jót tesz. Éreztetni kellett, hogy egy háborúba csöppenünk bele, mely már rég óta tart. Épp ezért óriási szerintem a kaotikus és egyben gigászi kezdőképsor."

 

Egyetértek! Az EP3 űrcsatája nagyon mellbevágó és monumentális. Szerintem is ilyennek kellett lennie. Elvégre egy galaxis háborúzik :)

 

"szerintem a pod-race még igy 6 év távlatából is lenyügöző. Hihetetlen, hogy mindezt '99-ben ilyen fotorealisztikusan meg tudták csinálni. Valahol mondta valaki, hogy talán a legdinamikusabb képsor, amit filmen láthattunk. Van benne valami."

 

Nem véletlen, hogy John Knoll is erre a legbüszkébb. Legalábbis a "chat" alkalmával ezt a jelenetsort emelte ki.

Link to comment
Share on other sites

Az Ep3 űrcsata első percei egyébként valami hihetetlen jó atmoszférával vannak ellátva... Biztos a szokatlan színek teszik, de más a feelingje, mint az eddigi csatáknak. Coruscant közelsége adja a jó színeket szerintem :)

 

Nem SW fan ismerőseim is kész voltak a film nyitásától. Az ILM megint megmutatta...

Link to comment
Share on other sites

Halihó!

 

Na, énis regeltem. :)

 

Én nagyon szeretem a TPMet.Ezzel lettem IGAZI rajongó.De már évekkel a Baljós elött a kedvencem lett a trilogia.

 

Nagyon sokan utálják...Főleg JarJar miatt.Én se szeretem őt, de emiatt nem fogom a filmet megutálni.A hangulata nagyonjó a filmnek.A szinkronja jóra sikerült.De persze ezt is csak feliratosan nézném.De JarJar magyarhangja nagyonjó például.

 

A kedvenc jelenetem a film végi fénykardcsata.Azonbelülis dinamikus Obi és Maul harc(QuiGon halála után).

 

Kár hogy Ewan nem úgy teljesített mint a ROTSban.Ott nagyonjól játszik.

Link to comment
Share on other sites

Dzséjt: Yoda tényleg lehetne jobb is, de ha ilyen maximalistán itélnénk meg a többi részt is, akkor például az ep.4 valoszinüleg minusz 100 pontban részesülne mivel mondjuk a kantinában egy kezemen meg tudom számolni azoknak a maszkoknak a számát, amik surolják a hihetőség szintjét  :)

Az Ep1-es Yodával nem a hihetőség a baj, hanem az, hogy arról a bábról nekem még sose Yoda jutott eszembe. Ha ránézek csak egy ugyanolyan fajú lényt látok, mint Yaddle, csak ez Yoda hangján szólal meg. Túlzottan is meg lett sajnos fiatalítva az ep5-höz képest, és túlzottan is idegen még a mozgása is. Az ep2-3-as Yodák nagyon jók, de ez nem. Remélem is, hogy kicserélik valamelyik CGI modellre.

 

Az ep3 kezdő űrcsatája nekem először csalódás volt, aztán túl rövidnek véltem, most meg már imádom, mert olyan fantasztikus üteme és feelingje van, amit egyénivé teszi. Nem előzte le az ep4 űrcsatáját, de mellé került.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem a hatrészes kiadásra, már az EPI-ben is a digitális Yoda lesz.

 

A hat részes is novemberben jön, mint a sima ROTS DVD, ugye?

 

Ez egyelőre csak pletyka... ráadásul abból is a hihetetlenebb fajtából. Ha jön is hat részes kiadás akkor az maximum olyan lesz, mint az ep.1-2 egybe-doboz. Vagyis semmi ujitás/ változtatás... szerintem.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information