Jump to content

Szisz

Tag
 • Content count

  1666
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Semleges

About Szisz

 • Rank
  Jedi Knight
 • Birthday 03/22/1978

 • Nem
 • Lakhely
  Budapest
 • Érdeklődés:
  zöld dolgok

 • Ajánló
  Bomarr

Recent Profile Visitors

2389 profile views
 1. Az is egy szempont, hogy néznek ki a színészek. Ez egy lázadó film https://www.puliwood.hu/hirek/kina-kritizalja-utolso-jediket-242820.html
 2. Ez ugyan nem komoly és nem is én találtam ki, hanem a Jó a rossz és nézhetetlenből vettem: "Az lenne az über befejezés, ha mindenki meghalna és az utolsó erejükkel teremtetnének egy Ádámot és egy Évát egy Föld nevű bolygóra és akkor értelmet nyerne a réges régen egy messzi messzi galaxisban..."
 3. Bár nem kis korkülönbség van köztünk, hasonlóan vélekedem.
 4. Lukenak volt bűntudata Ben miatt, ami a sötét oldalra vihet. Luke ehelyett inkább elvágta magát az erőtől. Ő így tartotta a kontrollt, erőböjt. Nem bízott magában, mint tanító. Én valamiért azt érzem Kylo kötődik Reyhez. Lehet, hogy csak ezt akarom látni bele. Ami nekem azért érdekes, mert Anakin kötődött Lukehoz és ez hozta vissza. A kötődés gyengeség sötét oldalról nézve. Ha a kötődés ragaszkodásba csap át az már a sötét oldal felé billent, és a mesterhez való ragaszkodás a sötét oldalon kell is. Anakin Padméhoz való ragaszkodása többek közt és mert nem bíztak benne a Jedik sötétséget borított rá. Szóval ugyanazokon az érzéseken egyensúlyozva lehet egyensúlyt tartani. Van egy rezgésszintje az érzéseknek. A pártatlanság a semleges szint.
 5. Nem volt komoly. Igazából lehet tudni miért vannak ott a többiek. Díszlet Kylonak
 6. Nem vagyok Szirmai Gergely fan, de az ő videója nekem nagyon bejött, ezekkel a mindig volt, aki fikázta az SW-t, sőt az emberek már csak ilyenek. Fikázni joga van mindenkinek. A hisztizés meg azért jó, mert ez jelenti, hogy az embereknek nem mindegy mi van az SW-ben. Fontos az SW. Szóval örüljünk a fikázásnak és a hisztinek is. Az én első reakcióm a film végén az volt: "Ez ge*i jó". Az előző részt szimplán untam. Volt pár "ezt minek kellett" pillanatom közben vagy amikor furán éreztem magam, de az is kellett. Ez a film abszolút kilép a komfortzónából és pont ez a jó benne. Mintha a sok rajongói találgatásra is egy fricska lenne. Egy odavágós történet, ám azzal én is egyet értek, hogy Kylo karakterén kívül szinte egy karakter sincs jól felépítve, vagy egyáltalán minek van ott. Talán a következő rész lekerekíti vagy nem. Aki meg érdekel az meghal, hát így jártam :D.
 7. Ott húznám meg a határt, hogy mi kit vagy ki mit irányít. A Sitheket a sötét oldal irányította, elmerültek benne, mint egy csapda magába szippantva őket. Nem mindegyiken látszott ez, mert Palpi úgy tűnt fel, mint tudatos Sith. Lehet a sötét oldalt felhasználva ám azt uralva is, vagyis amikor pl. nem az érzelmek irányítanak. Na Kylo perpill nem ilyen. A Jedi rend meg kicsit a tagadás felé vette az irányt, amiből lett ami lett. A sötét oldalt nem lehet eltüntetni, legyőzni, csak uralni. Erre példa kicsit Windu, aki használta sötét erőket küzdelem közben, erre utal a lila színű kard is melyben ötvöződik a kék a piros színnel, ám valamit ő is benézett. Nem oda szeretnék kilukadni, hogy a cél szentesíti az eszközt. A béke és az egyensúly úgy nem jöhet el, hogy elnyomunk, tagadunk, ellenállunk és harcolunk valami ellen, mert attól az erősebb lesz. A figyelem fókusza a lényeg. Pl. a félelem a sötét oldal felé visz, de ez nem jelenti, hogy félni bűn, ugye. Amikor megjelenik egy negatív érzés, azzal szembe nézve és megértve, elfogadva azt, el lehet engedni.
 8. A nosztalgia faktorról egy cikk:) A STAR WARS-EFFEKTUS, AVAGY A NOSZTALGIA HATÁSA AZ OBJEKTÍV MEGÍTÉLÉSRE
 9. A jin-jang elvre van utalás is a filmben. A Jedi templom padlóján, igaz csak oldalról látjuk a szimbólumot, nekem egyből a jin-jang jel ugrott be. Ez egy Jedit ábrázol, aki meditál és egyensúlyban van az erővel és annak világos és sötét oldalával.
 10. Luke oké, hogy a Jediket képviselte, bár ugye ő maga mondta, hogy a Jedi rendnek vége kell, hogy legyen, tehát már nem is. Arra mi a bizonyíték, hogy Snoke Sith? A sötét oldalt képviseli, az nyilvánvaló és van egy tanítványa is, de nem az látszik a filmek alapján, hogy Sith lenne. Nem is Darth Kylo, hanem Kylo Ren. Vagyis itt már valami megújult, ami másik oldalon is újítást hoz. Én úgy vettem észre inkább olyan jinjang módon kellene megvalósulnia az egyensúlynak. Reyben ott a sötét is és Kyloban is a világos magja. Snoke talán ezért nem látja mire készül Kylo, mert nem egyértelműen a sötét oldal irányítja akkor Kylot és arra nincs rálátása. Nem olyan tiszta hatalomvágy van itt, hanem, mint aki érzi, hogy Rey sokkal jobban kiegészíti őt, mint Snoke. Tanulhatnak egymástól. Talán nem is egymás legyőzése a cél, hanem az integrálás. Ezért is láthatják egymást átállni. Mindkettő benne van. Snoke az ellenség itt, mert ő áll a fejlődés útjában. Persze, ha megszűnik a szembenállás az erőben, akkor béke van.
 11. A helyzet az, hogy én rögtön tudtam, hogy kivetítés, mert fiatalabb volt, olyan mint a visszaemlékezős jelenetekben. Amikor a kockákat tette Leila kezébe elbizonytalanodtam. Egyébként olyanok jutottak eszembe, hogy bilokáció, testkilépés...Olvastam egy történetet a mi világunkból, ahol egy férfi meditációban találkozott a haldokló anyjával, aki több ezer kilométerre volt tőle és ő is napok alatt megfiatalította a kinézetét, és a végén már kislányként jelent meg előtte. Nekem teljesen természetes volt az egész. Luke végül szintet lépett ezzel, nincs már szüksége a testére többet. Átlépett egy másik dimenzióba, nekem nem olyan mintha meghalt volna, belépett a halhatatlanok és nem a hallhatatlanok sorába.
 12. Nem vártam tőle semmit, mert régóta bevált recept „üresen” beülni a moziba.
 13. Bezony. Apró örömök. Néha felnézek. Most épp a zene hozott ide. 2006-ban voltam DM koncerten, ott hallottam élőben Placebo-t és valahogy újra előkerült és lám pár hozzászólással alább ott is van egy Placebo. Persze azért DM-et is hallgatok, „Broken” pl.
 14. Nemrég keresgéltem neten Placebo számokat, mire a 15 éves unokaöcsém megkérdezte: „Mi ez?”, megmondtam neki és mikor mentem be hozzá hallom, hogy végtelenítve az "Every You Every Me"-t hallgatja .
×
×
 • Create New...

Important Information