Jump to content

Box Office

Mennyi lesz a film mozis bevétele világszerte?  

13 members have voted

1. 1. Mennyi lesz a film mozis bevétele világszerte?

• 0-600 millió
      0
    • 601-900 millió
    • 901-1.1 milliárd
    • 1.1-1.4 milliárd
    • 1.4-1.8 milliárd

Recommended Posts

Szerintem az egyik legizgalmasabb kérdés, hogy mennyit fog termelni a pénztáraknál? Elvileg népszerű a sorozat, szóval buktára semmiképp nem számítok. Szavazzatok mennyire tippeltek! Persze írhattok is pár gondolatot miért lesz annyi az annyi. :) 

Edited by Ody Mandrell

Sok faktor játszik, emiatt nagyon nehéz ezt megtippelni:

- mire megjelenik, már 7 éve lesz annak, SW film volt moziban utoljára

- A The Mandalorian kétségkívül a legmainstreamebb SW sorozat jelenleg

- Ugyanakkor kérdéses, van-e annyira mainstream, mint a Saga filmes vonal

- Sok múlik majd a marketingen is. Ez is egy olyan film, amiben akár a nagy trió is szerepelhet. Luke, Leia vagy Han szerepeltetése egy trailerben dobhat az általános érdeklődésen

- Kérdés mennyire kell majd hozzá ismerni az eddig 3 évadot, vagy akár más sorozatokat, hogy azok a nézők is be tudják fogadni, akik amúgy nem követik annyira ezeket.

• Like 1
  • Tetszik 3

Jókat írtok! Én annyit tennék hozzá, hogy a covid óta elég nagyot estek a mozis bevételek. Minden évben kicsit több, de még most se érte el a korábbi szintet. Az adatokat elnézve és egy optimista forgatókönyvet figyelembe véve olyan 1.2 milliárdra lövöm be első körben. Egyébként ez hatalmas siker lenne.

Szerintem az már óriási siker lenne ha 1 milliárdot hozna. Első körben azon hardcore-rajongókat érdekli ez a film akik követték az első 3 évadot. Aztán azon felületes rajongók

jönnek akik látták a fő filmeket, de csak nagyjából érdekli őket az sw és szintén látták a sorozatot. Aki gyerekorában sw-rajongó volt de mára kiábrándult belőle(ezek a fő ST-utálók)

mert a Disney és Kennedy az ősellenség azok nem igazán fognak beülni egy Disney sw-filmre, főleg ha még nem is látták a sorozatot.

Ugyanakkor be is hozhat emebreket mondjuk a trailer. Ne feledjük ott a cukiság, lehet valaki elsiklott eddig a Mando felett, meglátja a trailert, megtetszik neki

és kiváncsiságból ledarálja a sorozatot.

• 1 month later...
11 perccel korábban, Bomarr írta:

Döbbenet mekkorát esett a mozi ipar a forgalom terén. Ezek a bevételi adatok pár éve még a COVID előtt egészen gyengék lettek volna, pláne egy ilyen drága filmhez. Ma már simán jónak számít. Még úgy is hogy Amerikában is volt az utóbbi években egy érzékelhető infláció.

A Rise of Skywalker ami azért nem úgy vonult be a mozi történelembe mint ami szénné kereste magát csak úgymond simán remekül ment, az első napján Amerikában 89 milliót hozott. A második Dűne három nap alatt nem tudott ennyit hozni ugyanitt. A pénte-szombat-vasárnap jött össze 81 millió.

Ennek fényélben különösen érdekes lesz, hogy egy új SW film mit tud majd hozni a mozipénztáraknál. 

Én azért nem vagyok ennyire optimista. Alapból nem tudjuk, hogy 2 év múlva mi lesz a helyzet a mozikkal, valamint, hogy milyen lesz majd a film marketingje, miket fognak mutatni az előzetesben Grogu cukiságfaktorán kívül. Abban biztos vagyok, hogy a kis szerzet fogni hoz majd a konyhára, kérdés, hogy mennyit. A gyermekes családok lehetnek a célközönség (Grogu miatt), de vajon ez a varázs ennyi év után is élni fog sokaknál?

Én egyelőre azt gondolom, hogy ha megközelíti a RO/TROS BO számait (ami ugye 1 milliárd volt), akkor már szuper minden. Ha picivel alatta hoz, az se szégyen. Én nem feltétlenül ettől a filmtől várom az újabb nagy áttörést BO szinten.

Igen, ez a film nagyon különleges lesz ebből a szempontból.

Meg ugye én arra is kíváncsi vagyok, hogy milyen konkurencia ellen fog menni a film. Ezt idővel megtudjuk, amikor minden letisztul és konkrét dátumokat kapunk. Jelenleg ugye május a premier, ami megint csak érdekes helyzetet szül, mert azért a május merőben más, mint az ünnepi időszak.

Posted (edited )
57 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Szerintem meglesz a varázs. 1,5-2 milliárdra tippelem jobb esetben a bevételt. Rosszabb esetben 1-1,5 milliárdot tippelek.

Ez túlzottan optimista becslés szerintem.

Igazából, ha nyereséges a film, az már siker :)

Edited by Yoda József

3 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Szerintem simán lesz ennek a filmnek legalább 1,5 milliárdos bevétele világszerte.

KIzártnak tartom. Aki erre beül az az sw-rajongók azon halmaza akik nézték a Mando- sorozatot. Ez ugye egy szűk kör. Az átlag aki csak az sw-filmeket látta azt sem tudja ki a két főszereplő, tehát nem ül be rá.

Ody jól írta ,már az 1 milliárd is nagy szó. de szerintem az sem lesz meg. 1 milliárdot vagy afölött Saga-filmek szoktak hozni.

Posted (edited )

Ezzel viszont nem értek egyet! Erre való a marketing. Aki szereti az SW-t, márpedig a nagyközönség szereti, annak minden bizonnyal nem lesz nehéz felkelteni az érdeklődését a film iránt. A Mando ráadásul borzasztó ismert és eléggé népszerű is. Lesz hype rendesen! Példaként talán jó lesz az IMDB, ahol a Mandi sorozatra 591 ezer szavazat jött, míg pl. a TROS-ra 490 ezer....

Edited by Ody Mandrell

8 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ezzel viszont nem értek egyet! Erre való a marketing. Aki szereti az SW-t, márpedig a nagyközönség szereti, annak minden bizonnyal nem lesz nehéz felkelteni az érdeklődését a film iránt. A Mando ráadásul borzasztó ismert és eléggé népszerű is. Lesz hype rendesen! Példaként talán jó lesz az IMDB, ahol a Mandi sorozatra 591 ezer szavazat jött, míg pl. a TROS-ra 490 ezer....

És mi van, ha sokan úgy lesznek vele, hogy ennek megértéséhez még végig kell szenvedni magukat 3 sorozat évadon, meg esetlegesen még a Book of Boba Fett-en és az Ahsokán is? És ez ki is ölheti az érdeklődést. Akik nézték a sorozatot, ők el fognak rá menni, a kérdés az, hogy akik nem nézték, azokat hogy viszik majd be a moziba

Amúgy könnyen elintézhetik az egészet azzal, hogy felvázolják a helyzetet a nyitószövegben. Kennedy tavaly azt mondta, hogy az érkező filmekben újra fogják használni, így ezzel a szükséges információkat át tudják adni az átlagembereknek. Elég, ha megemlítik a Birodalmi Maradványokat, a Mandalóri kultúráról elég annyi információ, hogy "a dicső mandalóri harcosok nagy árat fizetve de sikeresen visszafoglalták a szülőbolygójukat és jelenleg az újraépítés időszakában vannak. A harcosok között szerepelt Din Djarin és fogadott fia, Grogu, akik megérdemelt pihenésüket töltik Nevarron, mit sem sejtve, hogy a Birodalmi Maradványok bosszúra szomjaznak..." vagy valami ilyesmi. Ez kb. olyan, mint a 4. részben megemlítik a Halálcsillag tervrajzainak az ellopását. Akkor in medias res kezdéssel kezdtünk. Most is valami hasonlót tudnék elképzelni.

23 perccel korábban, Yoda József írta:

És mi van, ha sokan úgy lesznek vele, hogy ennek megértéséhez még végig kell szenvedni magukat 3 sorozat évadon, meg esetlegesen még a Book of Boba Fett-en és az Ahsokán is? És ez ki is ölheti az érdeklődést. Akik nézték a sorozatot, ők el fognak rá menni, a kérdés az, hogy akik nem nézték, azokat hogy viszik majd be a moziba

Pontosan. Ez a film egy sorozat lezárása lesz. Ezt a sorozatot rajtunk kivül az instant st-gyűlölők nézték aki azt mondták végre igazi sw. De egy átlagember aki csak a 9 filmet látta meg maximum a Roque One-t és a Solot biztos hogy nem nézte meg a Mando-sorozatot. Ez az átlagember vitte el az EP7-et majd 2 milliárd dollárig, nem mi.

Persze egy jó marketinggel ahogy Ody is írja megoldható hogy a premier elött az átlagember is megnézze a sorozatot. De ehhez ügyesnek kell lenni.

1 órával korábban, Frenkie írta:

Ez a film egy sorozat lezárása lesz.

Ez nem egy sorozat lezárása lesz, ilyenről senki sem beszélt még. Jelenlegi állás szerint vagy a sorozat folytatása, vagy még az sem, csak egy stand-alone mozi, ami a sorozatban lezajlott eseményektől független lesz. Lehet, hogy ez a film fogja majd feltérképezni Grogu életét az ep3 és a The Mandalorian közötti időszakban, és akkor csak nagyon minimális információra lesz szükség a sorozatból, amit párbeszédekben, flashbackekben vagy akár egy nyitószövegben is átadhatnak.

A sorozat lezárása majd több mint valószínű, hogy a Mandoverzum-szériát lezáró Filoni-film lesz.

1 órával korábban, Frenkie írta:

De egy átlagember aki csak a 9 filmet látta meg maximum a Roque One-t és a Solot biztos hogy nem nézte meg a Mando-sorozatot.

Nekem az összes ismerősöm, aki megnézte a filmeket, megnézte a The Mandaloriant is. És ők teljesen átlag nézők, nem rajongók. Sőt van olyan is köztük, aki a filmek nagyját nem szereti, de a Mandit nagyon. Olyan is akad, aki csak a Mandit nézte eddig meg a sorozatok közül, a többit egyáltalán nem, mert nem érdekli. Nyilván ez csak az én szűk baráti köröm, globálisan nem mérvadó, de azt azért megmutatja, hogy az átlagemberek között is akad olyan, akit érdekelt a Mandi, nem csak a mozifilmek. És ezt a sorozat sikere is jól mutatja, sok átlagember nézte meg. Sőt szinte biztos olyan is akad, aki ezzel lett rajongó.

Egy jó marketinggel bármi megoldható. Ha jól rágyúrnak, még a Disney+-nak is szerezhetnek új előfizetőket. Amúgy ott egy remek példa, a Doctor Strange in the Multiverse of Madness, 955,7 milliót kapart össze, pedig a WandaVision sorozat nélkül baromira sok dolog érthetetlen benne (lényegében a főgonosz egész karaktere egy nagy kérdőjellé válik úgy). Ráadásul az nem egy sima űr-western egy cuki szerzettel megfejelve, hanem egy misztikus-horror-sci-fi, szóval nem éppen könnyen emészthető darab, és a WandaVision sem feltétlen olyan sorozat, ami tömeges megmozdulást okoz. Ha bepromózzák "Baby Yodát" és Mandót, már komplett családokat megnyerhetnek, mert a gyerekek tuti el akarnak rá menni. A kislányok azért, mert Grogu olyan cukiiiiiiiiiiii, a kisfiúk meg azért, mert Mando olyan kiiiiiiiiiiiirály. :) 

9 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Szerintem önmagában is meg fogja állni a helyét. Mint az Star Trek filmek.

Ez boritékolható. Az ilyen filmeket mindig igy csinálják. A Star Trek pedig arra is jó példa hogy attól még hogy valami egy sorozaton alapul még nem fogja eltántoritani az átlag nézőt. Én jóval azelőtt néztem meg a Star Trek mozikat hogy valaha akár egyetlen sorozat-részt is láttam volna belőle.

Ráadásul most a Star Warsról beszélünk. Nincs semmi olyan atom komplex dolog a háttérben amit ha nem tud az ember akkor azt se fogja tudni hogy ki kivel van. Van a menő fejvadász a cuki kis zöld lény és a gonosz Birodalom akit valagba kell rúgni. Nem atomfizika. 

A mandalori ráadásul bombasztikus nagy siker volt. Úgy se tegyünk mintha itt valami réteg-sorozatról lenne szó. "Baby Yoda" már a popkultúra része.

• Like 2
  • Tetszik 2

1 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Én jóval azelőtt néztem meg a Star Trek mozikat hogy valaha akár egyetlen sorozat-részt is láttam volna belőle.

Én is így voltam vele. Főleg a nyolcvanas években nem volt itthon sorozat, csak egy-két akkori filmmel találkoztam. Azoktól kaptam kedvet a sorozathoz később. A Mandi még ebben a tekintetben is óriási előnyben van. Nem véletlen ez lesz az első SW mozi a TROS óta és nem a Rey film.