Jump to content

Darth Revan9

Tag
 • Content count

  14980
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  30

Everything posted by Darth Revan9

 1. Említést tesznek a könyvben a killikekről. Ez vajon ugyanaz a faj, mint a legendákban Alderaan rovarszerű őslakói?
 2. Egyszer olvastam arról, hogy a Gotham-nek nagyon rosszul jött ki, hogy a negyedik évadnál elmozdították az eredeti premier napjáról. Ezek alapján számíthat a premier napja is. Szerinem a Disney-nél is így gondolják.
 3. Szerintem mindenéleképpen azt a gyűjteményes kötete kell először kihozni, amiben benne van az Alpha füzet.
 4. Ez nálunk szerintem a ráér kategória lesz.
 5. Remélem hatásos. Bezzeg az ilyeneket alapesetben nem nagyon pénzelik.
 6. Nos, most a héten kiderült, hogy jó ha óvatos vagyok és keresem az apróbetűs részeket is. A héten ugyanis egyértelművé vált számomra, hogy ők mit akarnak. Elsősorban azt, hogy maradjon minden így, tehát a közfogis állásom mellett dolgozzak, de sokkal többet ennél. Három olyan ajánlatot is tettek, mely a jelenlegi helyzetet konzerválná. Mindhárom ajánlatban volt olyan dolog, melyet a jelenlegi törvényi keretek nem engednek. És mind a hármat el is utasítottam. Én főállást akarok, optimális munkaelosztással. Jelenleg ezért is zajlanak időmérések és munkanaplóvezetés. Eddig nem volt ilyen. Már van ötletem, hogy milyen két utat fogok ajánlani a kiadónak. Amit én kidolgoztam azzal szerintem ők is jól járnak, a kérdés már csak az, hogy ők is így gondolják e? Sajnos csak kb. egy hónap múlva derül ki, mivel legalább addig kell csinálnom az időméréseket.
 7. Nos, a helyzet az, hogy a jelenlegi számításaim szerint egy hét alatt, 40 órában egy regény anyaga még a legeslegjobb esetben sem fog összejönni. Már látok annyit legalább, hogy a minimum mennyiséget nagyjából látom, annál csak jobb lehet. A kérdés az, hogy ez nekik jó lesz-e. Ez a közeljövőben kiderül.
 8. Most az az igazság, hogy az utóbbi időben elkezdtem hasonló módon csinálni. És elkezdett beválni. Bár én azért beleszámítom a munkaidőbe azt is, hogy ha egy néven agyalok, hisz a megbízott munkával foglalkozom mondjuk wc-zés, vagy bevásárlás közben. Eddig durva ez a glosszárium, eddig 9 könyv alapján 1150 kifejezés gyűlt össze.
 9. Egyébként számolgattam, hogy most jelenlegi körülmények között mennyi regény anyagot tudnék nekik átnézni és azt is megbecsültem, hogy fő munkaidőben mennyi lenne náluk. Nos, közel meg tudnám duplázni az éves teljesítményt.
 10. Igen, minden munkára kötünk egyéni megbízási szerződést. Eddig a közfogi mellett - bizonyos összeghatárig - lehet ilyenet csinálni.
 11. Jelenleg időmérés zajlik, ezt csinálom pár napja és csinálni is fogom. Most hétvégén is megnézem, hogy kipihenten mennyi karaktert tudok átnézni és ezt vezetem. Ez alapján fognak dönteni. Még júliusban is ez fog menni, akkor képregényekkel kell ezt csinálnom. Tehát kvázi bő egy, vagy másfél hónap múlva döntenek ennek fényében. Most azt vettem észre, hogy még maguk se tudják, melyik kiadvány hogyan és mikor jöjjön ki, a tervezés is még most zajlik és még menet közben is módosítanak. Annyit tudok, hogy viszonylag rövid idő alatt akarnak sok Warcraft kiadványt kihozni, pont olyan szintre akarják pörgetni, mint a Star Wars-t. Legalábbis ív és karakterszám alapján. És ők emiatt nagyon szeretnék, ha minden hónapban beleférne min. 2 regény + mellé még valamennyi képregény kötet - talán 2-3 kötet. Ezt viszont a jelenlegi mérési adatok alapján nem tudom nekik garantálni minden esetben. Reálisabb, amit írtam, Nagyrészt majdnem minden hónapban másfél regény + 2 képregény kötet, esetleg néha egy hónapban belfér 2 regény + 1-2 képregény kötet. Az én becsléseimet, amit most leírtam, csak az elmúlt pár nap tapasztalata alapján számítottam ki, még megvárom a hétvégét és a jövő hét elejét. Meg jönnek az új Warcraft képregények és azoknál is ugyanígy mérem, aztán meglátom, hogy a becslésem helytálló-e. Egyébként engem is meglepett, hogy csak a héten jött elő ez a karakterszám és ív alapján való mérés. Kérdezték korábban, hogy mennyit foglalkozok velük és hogy haladok, de mivel össze-vissza tudtam csak csinálni és fogalmam sem volt erről az ív és karakterszám mérésről, így pontos adatokat nem tudtam mondani.
 12. Nem erről van szó. Inkább azt érzem, hogy a kiadó nem hiszi el, hogy egy idő után fel tud pörögni a dolog. Biztos vagyok benne, hogy lesz olyan időszak, amikor simán menni fog 2 regény + még mellé valamennyi képregény, de ez nem lesz általános még a legjobb esetben sem. Viszont ők azt szeretnék, ha ez lenne az általános. Most olyan körülmények között akarják tesztleni a sebességemet, melyek mellett nem lehet normálisan lemérni, hisz benne van az esti fáradtság, vagy az, ha hétvégén el kell intéznem valamit. Én azt vettem észre, hog nem tetszik nekik a lassúságom, de ezzel a jelenlegi keretek között nem tudok mit kezdeni.
 13. Képzeljétek, most mi a helyzet. Végre lefixáláom szóban a kiadóval, hogy mennyi legyen a bér, plusz egyéb körülményeket is megbeszélünk. Végre rászántam magam arra, hogy meglegyen a váltás. Erre probléma van a sebességgel. A kiadó nagyon fel akarja pörgetni a Warcraftot. Ennek egyébként, mint olvasó, nagyon örülök. Az egyértelmű, hogy a jelenlegi keretek között - közfogi után plusz munkában - már nem tudnék annyit átnézni olyan gyorsan, ahogy elvárnák. Egyébként többször is olyan ajánlatot tettek, mely erre irányulna inkább. Szerintem egyértelmű, hogy csak normális főállásban lenne ez lehetséges, heti 40 órában, 5x8 órában. És akkor a kiadó nagyon szeretné tudni, hogy x idő alatt mennyit tudok átnézni. Azt tudni kell, hogy a Warcraft iszonyatosan pepecselős munka, és az elmúlt egy év tapasztalata azt mutatta, hogy össze-vissza megy a haladás. Van úgy, hogy viszonylag prombémamentes több fejezet is megvan rövid idő alatt, van úgy, hogy egy tulajonnévél leállok és gondolkodok akár 20-30 percet, de akár majdnem egy órát is, mire találok megfelelő változatot. Volt rá példa, hogy egy térképpel elment kb. egy munkanapnyni idő vasárnapon, mert kb. 50 olyan új név volt, amit először kellett lefixálni. Szóval, ez egy nagyon hullámzó dolog, hogyan tudnék haladni. Megbeszéltük, hogy számolom az időt és azt, hogy adott idő alatt hány karaktert tudok átnézni. Az elmúlt pár nap tapasztalata azt mutatja, hogy ez nagyon változatos. Most még hétvégén is számolni fogom, kíváncsi leszek az eredményre. Az én becsléseim szerint egy hónapban nagyjából másfél regény és két képregény kötet lenne meg. Ez szerintem a legrosszabb eset, ebből indulok ki inkább, mert a Warcraft nagyon nagy univerzum és a jelenlegi fordítási rendszer alapján nem lehet eredetiben hagyni több nevet. Viszont a kiadónál inkább havi kettő regényt és legalább 3-4 képregénykötetet várnak alsó hangon, legrosszabb esetben. Kíváncsi vagyok mi lesz ebből az egészből. Én úgy gondolom, hogy a havi másfél regény + két képregény kötet, vagy havi két regény + 0 vagy 1 képregény kötet mellett is fel tudják pörgetni a Warcraftot. Félek tőle, hogy ők viszont sokkal többet akarnak és e miatt nem lesz meg az állás.
 14. Charles Soule: A Jedik fénye Nos, ez a könyv valami fenomenális élményt jelentetett számomra. Több, mint 120 Star Wars regényen vagyok túl, vagy ha a képregényköteteket is beleszámítom, akkor valahol 150 és 200 között lehetek. Ez a regény a legjobbak élbolyában van. Az elmúlt években már egyre többet csalódtam a SW regényekben és jó párszor osztottam hármas, három és fél csillagokat is, de ez nagyszerű felüdülés volt a közepes, gyengébb könyvekhez képest. Valami hatalmas élmény volt. Lehet, hogy ilyen élmény volt sokaknak A Birodalom örökösei 1991-ben, vagy később 2010-ben a Darth Bane: A pusztítás útja, vagy 2007-ben A gonosz útvesztője és a Sötét nagyúr. Szándékosan olyan könyveket emeltem ki, melyek valamiben az elsők voltak. A Jedik fénye is pont ilyen. Új korszakot nyit meg. 200 évvel vagyunk a Baljós árnyak előtt, tehát Yavin előtt 232-ben. Ez a béke kora, közel 800 éve legyőzték a Sitheket és a Köztársaság virágzik. Felmerül az olvasóban a kérdés, hogy akkor milyen izgalmas események történhetnek. Nyilván olyan óriási és pusztító háború, mely lángba borítja az egész galaxist nem fog történni. Viszont nem is kell. A könyv nagyon jól bizonyítja, hogy kisebb válságok köré is remek sztorikat lehet keríteni. A Jedik fénye abban is más, hogy az elmúlt években a regények nagy része Jedi, Sith, illetve Erőhasználó hiányos volt. Most rengeteg új Jedi karaktert kapunk. Ráadásul nagyon sok egyéni, különleges vonásokkal is rendelkezik. Én már két új kedvencet is avattam. Avar Krisst, és Loden Greatstormot. A többiek is nagyon szimpatikusak, őket is bírom, de e két Jedi kiemelkedett. A Jedik hihetetlen tetteket hajtanak végre. A hetzali katasztrófa idején lenyűgözött, ahogy Avar kezébe vette az irányítást és a Jedi-társaival együtt eltérítette a tibannagázzal töltött tartályt. Vagy az, ahogy Loden és Bell együtt felvették a harcot a martalócokkal. Szintén élvezetes volt, ahogy Loden és csapata az Elphronán igyekezett megmenteni a Blythe családot. Loden fogságba esése hihetetlen fordulat volt, mely kellőképpen feszültségben fog tartani a következő hullám regényei miatt. Örültem, hogy Bell-nek sikerült megmentenie a kis Bailent, vagyis Bee-t. És bár hihetetlen dolgokra képesek a Jedik, mégsem mindenhatóak. Áldozataik rendkívül drámaiak lettek. A Köztársaság itt tényleg virágzik. A „Mi vagyunk a Köztársaság” tényleg nemcsak pusztába kiáltott szó, a hétköznapi teremtények többsége hisz benne, és így is cselekszik. Ez rendkívül jól megmutatkozik a katasztrófa idejében játszódó eseményeknél. Pilóták, földművesek, műszerészek…stb képesek összefogni, ha nagy baj van. Egyébként a könyv eleje nagyon sok fejezetet szentel a hetzali katasztrófának és a mentésnek, de legalább nagyon cselekménydús. Lina Soh terve is nagyon érdekes. Látszik rajta, hogy karizmatikus és idealista politikus is. Ha kell, felveszi a harcot a Nihil ellen. Az új ellenség nagyszerű és egyedi. Legalábbis a Star Wars univerzumhoz képest. Nagyon jól megismerjük a Nihil működését és felépítését. Nem hittem volna, hogy egy regényben ilyen jól be lehet ezt mutatni. Kassav Milliko hataloméhes és a pénzt mindennél fontosabbnak tartó hadúr. Próbál erősnek és hatalmasnak tűnni, de elbaltázza a dolgokat, ami előbb a kezébe, majd az életébe kerül. Lourna Dee kissé egocentrikus és nárcisztikus figura. Pan Eyta nem kapott olyan nagy szerepet. Az igazán nagy sztár gonosz Marchion Ro, aki cselszövéseivel nagyon meg tudott lepni. Egy Sith is megirigyelheti a fortélyosságát. Ahogy mozgásba hozta a szálakat, az valami zseniális volt, pedig a könyv elején nem tűnt túl nagy számnak, aztán a könyv végére teljesen a kezébe ragadta a hatalmat. A Nihilt megreformálta. Még nem tudunk mindent róla, de biztos vagyok benne, hogy később minden kiderül, és micsoda titkok lesznek azok. A könyv végén a kuri csata hatalmas és epikus. Rendkívül élvezetes lett. Az összkép zseniális. Az elmúlt 10 év egyik legjobb megjelenése, felveszi a versenyt a nálam csúcstartó Darth Plagueis-szel és egyéb kedvencekkel. Sőt, tovább megyek. Azon kevés Star Wars regények közé tartozik, mely simán felveszi a versenyt akármelyik SW filmmel, sőt szerintem sokan fogják úgy gondolni, hogy több SW filmet is simán leköröz. Egy jól felépített, korábban részletesen kidolgozott történet elejét kaptam meg. Nem lehet vitás, hogy a Köztársaság fénykora regényeit sokkal jobban fogom várni, mint az összes többi SW regényt, vagy akár az eddig bejelentett filmeket sorozatokat. Ötös. Bekerült a kedvenceim közé. Ajánlom mindenkinek, aki Star Wars téren valami újra, egyedire, epikusra és kidolgozott történetre vágyik.
 15. Akkor ezt majd megnézem. Köszi. Nem tudtam, hogy Word segítsgégével is lehet PDF-ből Word-öt csinálni.
 16. Van arra technikai lehetőség, hogy PDF fájlt Word-be konvertáljak?
 17. Előjegyezhető a Chiss Birodalom második része. Szerintem ősszel jön. https://www.szukits.hu/elokeszuletben/11532-star-wars-thrawn-chiss-birodalom-allamerdek-011520.html
 18. World 16-ban hol van a karakterszámláló?
 19. Előrelépés történt az ügyben. A kiadó vezető javaslatára július végéig marad minden úgy, ahogy eddig, viszont közben le kell mérnem, hogy mivel, mennyit haladtam. Eddig nem mértem és össze-vissza haladt a munka. Ebből képet kapnak, hogy kb. hogy haladok. Ez egyfajta próba időszak lesz. Ha minden rendben megy, akkor augusztusban jön a váltás. Nem pont így képzeltem, de nekem így is jó lesz.
 20. Igen, így van. A fő történetszálat érdemes mindenféleképpen elolvasni, utána mindegy merre lépked az ember. A fentebb felsoroltak mellett még Chris Pierson Papkirály-trilógiáját is tudom ajánlani a fő történetszál utáni olvasásokra.
 21. Ez egyszerűen nem igaz. Ma mentem a szájsebészetre, hogy kihúzzák a hátsó bölcsességfogam. Felküldtek röntgenre, aztán megállapították, hogy a bölcsességfogam előtti két foggal is gond van. Az egyiket tömni kell, a másikat újból gyökérkezelni. Visszairányítottak a körzeti fogászatra, oda július 6-ra kaptam időpontot - és még ki tudja hány kezelés lesz, mivel az egyik foggyökérkezelés lenne - a bölcsességfogam kihúzására meg július 16-ra kaptam időpontot. És akkor így váltsak most új munkahelyet, új életmódot. Már most két nyugtatókapszulát bevettem.
 22. Ezt nagyszerű olvasni. A Sárkánydárda könyvek nekem is óriási élményt nyújtottak. A Tavaszi hajnal sárkányai után majd a Legendák trilógiával érdemes folytatni. Az ikrek ideje, Az ikrek háborúja, Az ikrek próbája. Csak ezután érdemes visszatérni Az Új nemzedékre (vagy más kiadásban Raistlin lánya címmel) és A nyári tűz sárkányaira.
 23. Szerintem arra még várni kell. Először a Disney-nek el kéne döntenie, hogy akar-e ezzel filmben foglalkozni, vagy sem? Addig marad a Köztársaság Fénykora.
 24. Mármint utalást, vagy visszaemlékezést?
×
×
 • Create New...

Important Information