Jump to content

Darth Revan9

Tag
 • Content count

  12672
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Darth Revan9

 1. Lok utólag is boldog szülinapot!
 2. Christie Golden: A ködök vámpírja Ezt a regényt sokan a Dark Fantasy nagy klasszikusának tartják. Bevallom, és elsősorban Christie Golden neve miatt olvastam el. Az írónőhöz kötődik pár, számomra felejthetetlen alkotás, többek között a Klánok ura és a Sötét tanítvány is. Kár, hogy ilyen kevés könyv jelent meg az írónőtől, de ez inkább technikai dolgok miatt történt így. Legtöbb könyve a Warcraft, Starcraft és Star Trek univerzumokban játszódik. A Warcraft és Starcraft a jogtulaj hülyesége miatt nem jöhetnek ki nálunk, a Star Trek könyvekre pedig sajnos nem igazán mutatkozik kereslet. A ködök vámpírja az első Ravenloft regény volt. (Legalábbis tudomásom szerint.) A Ravenloft világa a Dungeons & Dragons fantasy multiverzumhoz tartozik. A D&D ugyebár az egyik legnépszerűbb szerepjáték, mely számtalan képzeletbeli univerzumot létrehozott, és ezekhez a világokhoz rengeteg regény íródott. Ezek a könyvek számtalan felejthetetlen órát okoztak nekem. A Star Wars mellett ezeket olvastam a legtöbbet annak idején. Ravenloft még nem volt a kezemben, és ezt a könyvet az írónő miatt már évek óta el akartam olvasni, úgyhogy pótoltam. Érdekes, izgalmas és olvasmányos lett, de mégsem tudom besorolni a kedvenceim közé. A történet A cselekmény nem volt annyira dinamikus, ami nem volt baj, ha éreztem volna, hogy hová fog kifutni az egész. Az eleje egy kissé csapongó, összevisszaság lett. A könyv második felére begyorsulnak a dolgok, lehullnak a leplek, fény derül a titkokra. A végső összecsapás fordulatos és izgalmas, nem mindig az történik amire számít az olvasó. Viszont a könyv első fele lassabb, illetve pár helyen feleslegesen túlrészletezettek a véres jelenetek. Egy kicsit vegyes érzés alakult ki bennem. A vége tetszett. Épp ezért megadom rá a négyest, de a könyv első felét olvasva többször úgy éreztem, hogy ez csak közepes lesz most. Mindenesetre egy szórakoztató és kellemes olvasmány lett.
 3. Igen, de ez így akkor is fura, Az utolsó Jedikben elhangzott mondata után. Abból úgy tűnik, mintha a két korábbi Erő-használó Renddel, a Jedivel és a Sith-tel lenne komoly gondja.
 4. Sejtettem, hogy jó nagy hülyeség a cikk.
 5. Darth Revan9

  DC

  Néha igen, de kilapítom őket. Beteszem két keményfedeles SW közé.
 6. Darth Revan9

  DC

  A Batman 34. számával elindul az Újjászületés érája, mely a legújabb DC korszak. Három füzetet kapunk. Egy bevezetőt, és az újra számozott Batman 1-2. számát. Az első füzetben Tom King jól bemutatkozott, de Scott Snyder is besegített. Mikel Jann-nak jók a rajzai, elégedett voltam vele. Az 1-2. számok: Én vagyok Gotham 1-2. részek. A történetszál izgalmasan és jó indul. Nagyszerű kezdés, várom a folytatást.
 7. Greg Bear: Az álmok bolygója Most, hogy újra kiadásra kerül Az álmok bolygója és úgy is át kellett néznem a kifejezés készlete miatt, újra elolvastam az egész könyvet. Eredetileg nem terveztem, de hát, ha minden jól megy, küszöbön van a Yuuzhan Vong invázió története. Annak idején nagyon tetszett a könyv, nem igazán volt összeshasonlítási alapom. Újra a könyv végére értem. Nem tetszett annyira, mint annak idején, de nem kopott annyit, sőt kifejezetten kellemes olvasmány volt. Például A Külső Űrhöz képest jobban tetszett. Greag Bear jól meg tudta ragadni a fiatal, kalandvágyó Anakint. Az egész kaland egyfajta szürreális hatást keltett, pont, mint egy álom. A Star Wars mesésebb irányába vitte a dolgokat, amit nagyon kedvelek. A cselekmény pár helyen a könyv közepén indokolatlanul lassú volt. De a többi rész ezt megfelelően ellensúlyozta. Az összeredmény most: négy és fél.
 8. Fúj, de nagy marhaságot olvastam az előbb. Az állították egy cikkben, hogy azért ölték meg Han és Luke-ot, illetve azért halnak, meg a klasszikus filmek szereplői, hogy minél kevesebbet tejelhessenek Lucasnak, ugyanis "állítólag" Lucast megilleti egy bizonyos % minden általa kitalált karakter szerepeltetéséért. A cikk címe valami olyasmi volt, hogy ezért rombolja le a Disney a Star Wars. Ki volt az a retardált hülye, aki ilyeneket ír?
 9. Köszönöm szépen. A maradékot meg majd a kiadónál kitúrják. Megadtam nekik, mely könyvekben kell lenniük. Ha egyszer nem adják ide a könyveket PDF-ben és jobb így nekik, akkor végül is miért ne?
 10. Egyelőre országosan hiánycikk.
 11. Ma jó sokat kutattam. A legtöbbre sikerült pontot tenni. A kiadónál végül abban maradtunk, hogy a problémásokat elküldöm nekik és majd ők kikutatják. De még így is maradt pár dolog. A karbon szerintem jó. Pl. karbonfagyasztó, karbonfagyasztás. A hawk-bat sólyomdenevérként jelenik meg A vadászó árnyékban. Elég sok helyen szerepelt, de eddig még sehol sem bukkantam rá. Coruscanti éjsszakák I-II. Medstar I-II. A megtévesztés leple. A Taszeken Oázis (Tusken Oasis) szerintem jó lesz, de még nem bukkantam rá A Jedik alkonyában. Az RBEB - droidvezérlésű rendőrségi bevetésiegység biztosító más néven a Police cruiser backup unit nagy fejtörést okoz, pedig ott van a Coruscanti 1. és 3. részében is. Egyébként, ahogy elnéztem a javítási jegyzéket, láttam, hogy jó sok minden kerül majd javításra.
 12. A Disney nem köti ki, hogy mit hogyan fordítsanak. Néha előfordult, azt hiszem a Millenium Falcont Ezeréves Sólyomnak kellett Az ébredő Erőben, de aztán Az utolsó Jedikre már nem volt ilyen kikötés.
 13. Az eredeti fordítást használják, tehát nem fordítják újra. Csak a kifejezés készletet javítják, hozzák összhangba a saját kiadásaik szöveganyagához. Jó, rendben. Akkor maradjon az iridoniai. Leírom majd a problémát a szerkesztőnek is. Végül is a tulajdonnevekkel elég sok probléma lesz így is. Kronológiai bakik legyenek javítva? Egy mondatban I-5 azt mondja, hogy a Sihtek több ezer éve kihaltak, holott csak ezer éve. Ezt úgy lehet orvosolni, hogy a "több" szót kivesszük a mondatból. Szabakk - vagy Sabacc szerepeljen?
 14. Igen, Krayt-nek volt fénykardja, nem is erre gondoltam, hanem a krayti Sith értelmezésre.
 15. Boldog szülinapot, Karrde!
 16. Köszönöm szépen. Ezek pont jól jöttek. Akkor így lesznek. Igen, de a bővített verzió tartalmazni fogja a Restraint novellát, amit Luceno pont azért írt meg, hogy összemossa a dolgokat,. A Restraint-ben Maul dathomiri eredetét tolja nagyon. Lehet, hogy pár olvasót zavarna, hogy ha már egyszer jön egy bővített és javított kiadás, akkor ez miért nincs javítva. Az lenne, ha nem paráznék az ilyen letöltésektől. De már beszéltem erről a kiadóval. Vagy ők küldik át, vagy megadom az adott kifejezéseket és utánanéznek a fordításaik digitális állományában. Igen, de pl. az Új remény Agavés kiadásában is módosították Palpatine Köztársaság korabeli rangját. A korábbi verzióban elnök volt a javítottban már kancellár. Ez egy ilyen dolog lenne. És ott van még a Restraint novella is, melyről fentebb írtam Nute-nak.
 17. Talán valami olyasmi lesz, mint Krayt a Hagyaték képregényekben.
 18. Az Új Jedi Rend könyvek közül az első 6 kötet van papírozás alatt. Az adathip 26, 143. oldalak, az üzenethenger a 197. oldalon, az elektromos fáklya a 189. oldalakon. A vadászó árnyékhoz is hozzá kezdtem. Hát abban is lesz bőven javítani való. A Nute által jelzettek természetesen javításra kerülnek. Maul iridoniai szármázáról szóló mondatot is korrigálom dathomiria. A csótánypók (spider-roach Coruscanti 1. A Jedik alkonya) és a páncélpatkány (armored rat Coruscanti 1. A Jedik alkonya, Coruscanti 3. Az Erő mintázatai, Republic Commando 2. Coruscant, Republic Commando 3 Színvallás) is fejtörést okoznak. Egyelőre nem találtam rájuk. Most tényleg jó lenne, ha ezek a regények PDF-ben is meglennének, akkor könnyebben tudnék kutatni.
 19. Boldog szülinapot Kolmilan!
 20. A Star Wars Vol 10 és a Kanan Vol 2 ott van az előkészületben menüben.
 21. Köszönöm szépen. Tényleg egyszerűbb lenne, ha ideadták volna az angol verziókat, de ez nem történt meg, így a nálam lévő könyvekből kell boldogulnom. Egyébként fenn van az előkészületben részben Az álmok bolygója és a Darth Maul: A vadászó árnyék. A vadászó árnyékból szerencsére a bővített jön. Még jó hogy időben szóltam újra a kiadónak, mert majdnem a 2001-es kiadással kezdtek volna dolgozni.
×
×
 • Create New...

Important Information