Jump to content

Darth Revan9

Tag
 • Content count

  15413
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33

Everything posted by Darth Revan9

 1. Batman: Kísértetlovag A gyűjteményes kötet most a Legends of The Dark Knight halloweeni különszámaiból válogat az 1993 és 1995 közötti füzetekből. Eleinte azt hittem, hogy gyenge lesz a felhozatal, de kiderült, hogy nagyon is jók ezek a történetek. Jeph Loeb írása nagyszerű. Tim Sale rajzai pedig továbbra is kissé szürreálisak. A Hosszú Halloweennál meg megszoktam. Az első történet, a Félelmek Madárijesztőt teszi meg főgonosznak és megmutatja Bruce Wayne emberi, sérülékeny voltát is. Őrület. Ezúttal az Őrült Kalapos lesz az ellenfél. Szellemek. A három sztori közül ez lett a legszürreálisabb. Dickens klasszikus meséje Batman világában. Mindhárom sztori nagyon tetszett. Mindegyik mély lelki, pszichológiai mondanivalóval bír. Egyedül a harmadik sztoriban nem tetszett annyira Pingvin megvalósítása. Ezt leszámítva nagyon élveztem ezeket a történeteket. Négy és fél.
 2. Nem, mert nem publikus a dolog, de a forrás hivatalos.
 3. Nagyszerű, akik elsők között tudtam meg, hogy lesz második évad.
 4. Bizonyos szemszögből nézhetjük úgy is, hogy a fénykardkészítés hívhatjuk speciálisan "kovácsolásnak" is. Egyébként csak nekem új, hogy lesz második évad a Visions-ből?
 5. Ezek szerint Blomkamp kitért volna a Mérnökökre is?
 6. Szerintem is a markolatot simán kovácsolhatják.
 7. Igen, ebben van igazság. De csak akkor, ha lesz szinkronos változat a sorozatokhoz. Személy szerint én biztos nem fizetek elő rá, erre két nyomós okom is van.
 8. Hú, hát ez össze-vissza van náluk is. Áramlatok, Hullámtörés, Kóbor lovag, Tomboló Erő II. Gazfickók, A gonosz útvesztője, Sötét Nagyúr, A túlélők keresése, a Kirajzás, Darth Bane könyvek (?), az első, régi Thrawn-trilógia, Jedi Akadémia trilógia. Most így elsőre ezek jutottak eszembe, amik Legendák csíkkal és nélküle is kijöttek.
 9. Batman: Joker Brian Azzarello Joker képregénye egy újabb, külön utas DC képregény, ami nem igazán része az épp aktuális Batman kontinuitásnak. Kb. olyan kategória, mint A Sötét Lovag visszatér. Ez alaposan érződik a sztorin is. Az univerzumot azt hiszem Batman Damned-nek hívják. Azzarello igyekezett egy keményvonalas bűnügyi sztorit összehozni. A realizmus abszolút érzékelhető a képregényen. Joker kinézete külön érdekes, nem lehet nem észrevenni a tökéletes hasonlóságot Heath Ledger Jokerével. Azt hiszem ez nem véletlen, hisz a képregény eredetileg 2008-ban jelent meg. Nem is tudom, olyan fura sztori volt ez. Az eseményeket végig egy Jonny Frost nevű piti kis bűnöző szemszögéből látjuk, aki csatlakozott Jokerhez. Nem volt szimpatikus a figurája, nem is tudtam átérezni sem gondolatait, sem motivációit. Gyenge figura lett. Őszintén nem volt nagy durranás az egész sztori szem. Joker kijött Arkham-ből és megpróbálta visszaszerezni a hatalmát. Sorban jöttek a történetben Batman ellenségei is, akik Jokerrel különféle interakcióba kerültek. Őszintén, több helyen unalmas volt a sztori. Érdekes volt a gothami alvilág ilyen szemszögű bemutatása. Viszont összességében nem lesz a kedvencem. Valamiféle dinamizmus hiányzott ebből a történetből, ami izgalmassá és megfoghatóbbá tette volna ezt az egészet. Azzarello nagyon erőltetett módon próbálta utánozni a nolani realizmust. Nos, ami bejött Christopher Nolan-nek a mozivásznon, az itt, ebben a képregényben nem jött össze olyan jól. Nem éreztem sem a feszültséget, sem a drámai izgalmat. A jó rajzok és az érdekes ábrázolás mentette meg a sztorit. Hármas. Nem tudom ajánlani.
 10. Akiknek erre lesz pénze, azoknak biztos jó lesz.
 11. @misafeco, boldog szülinapot!
 12. És miért is lesz jó? Igen, ez is benne van.
 13. Sajnos nem. Ez nem Szukits kiadvány, nincs rálátásom.
 14. Igen, sajnos. Még ha bele is kezdenek, akkor is ez szerintem már bőven 2022 végén, vagy csak 2023-ban jönne tőlük.
 15. Így lesz, aztán ha erre nem mondanak, akkor bedobom a 300.000-es Dellt.
 16. @HeirToGrievous, nagyon köszönöm szépen. 2022-ben is folytatódik a The Essential Legends Collection, vagyis a régi Legendák regények újra kiadása új borítóval. (Természetesen egyelőre még csak Amerikában.) 2022. áprilisában jönnek: Darth Bane 3. rész: A gonosz dinasztia, https://www.edelweiss.plus/#sku=059349704X&page=1 X-szárnyúak, 2. rész: Wedge játszmája, https://www.edelweiss.plus/#sku=0593497074&page=1 Darth Plagueis https://www.edelweiss.plus/#sku=0593358805&page=1 Kenobi https://www.edelweiss.plus/#sku=0593497023&page=1 Egyelőre a jelek szerencsére arra utalnak, hogy nem áll le ez az újra kiadási hullám új borítóval. Reménykedjünk benne, hogy 2022. júliusától már lehet szerződni ezekre a kiadványokra ebben a formában.
 17. A Marvel képregényekből egy ideje már nincs éves különszám.
 18. Ez nagyon csodásan néz k. Csak az íróval vannak fenntartásaim.
 19. Akkor marad a másik Del. Az is 15,6 colos.
 20. Értem, köszönöm. https://www.notebook.hu/dell-g5-5500-g5500fi5wa1-285465 Akkor ehhez a géphez szükséges UTP, vagy Lan kábel, amit csatlakoztatni tudok a fehér router dobozhoz, amennyiben a vezetékes netet szeretném a laptophoz használni? Két ismerősömmel is beszéltem erről, és szerintük a wifi lassabb és kevésbé stabil, mint a vezetékes neté. Legalábbis a Diginél.
×
×
 • Create New...

Important Information