Jump to content

Darth Revan9

Tag
 • Content count

  12934
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Darth Revan9

 1. A Disney adott egy szűk listát, hogy mely bizonyos kiadható Legendákat tartalmazott. A könyveknél nem szerepelt olyan, melyeket érdemes lett volna kiadni. Viszont nagy meglepetésre képregényes listát is adtak. Bár ott is tele voltak olyanokkal, melyeket felesleges lenne kiadni. Közösen, a kiadó vezetéssel mazsoláztuk ki, hogy mely Legends képregényeket lehet még érdemes jövőre kiadni. És ekkor felmerült két lehetőség. 1. Még utoljára lehet élni azzal a lehetőséggel, hogy 2020-ban jelenjen meg Legends képregény is és ezt kihasználják. Persze ezek mellett kánon képregény is megjelenik. 2. Hagyják a csudába az egészet és haladjanak a kánon képregényekkel. És erről kérdezik meg most az olvasókat a Jedi Könyvtár oldalon. Mivel most például nincs túl sok szavazat különbség a Crimson és TIE fighter között, így valószínű, hogy az egyes opció lesz a nyerő. De lesz még egy szavazás is ugyanilyen kánon és Legends képregény kategóriákkal, ami változtathat ezen. (Ha ez megnyugtat, a második szavazás kánon jelöltjeit én mindenféleképpen erőltetni fogom, mert szükség lesz rájuk. Még akkor is, ha kevesen szavaznának rájuk.) Látom nem sikerült megérteni korábban, amit írtam a Disney álláspontjáról. Nem érthető egyáltalán, hogy a Disney-t miért nem érdekli a Legends és miért nem akarják eladni a könyvek jogait, ha arra van igény, és van vállalkozó kiadó, aki kiadná. Itt nem az a lényeg, hogy a későbbi művek nem azokra épülnek. A Szukits Kiadó eredetileg Legends képregényekkel nem is akart foglalkozni, ott csak kánonnal. A könyveknél akartak foglalkozni Legendákkal. És a kánon könyveknél MINDEN felnőtt regény és Young Adult regény megjelent és meg is fog jelenni. Ezek mellé akartak Legendák regényeket kiadni, melyekre még bőven van kereslet. És ezért abszolút igazságtalan és totál ostoba a hozzáállásuk. Hiszen a kánon pártiak minden kánon felnőtt regényt és YA-t megkapnak. Akkor most ezek mellé nem tudom megérteni, miért nem férhet bele x mennyiségű Legendák regény is, ha már egyszer van rá komoly kereslet.
 2. A fogyási számokat elnézve a kiadónál egyértelmű volt az elmúlt években, hogy ha a Legendák híveinek táboráról beszélünk, akkor nem egy agresszív, hangos kisebbségről van szó. Ez más, mint a prequel-fóbiások tábora. A Legends műveket érdeklők száma, nem csak papíron jelenik meg, hanem forintokban is. Méghozzá nem is kevésben. Ha nem így lenne, akkor a kiadó nem vesződött volna azzal, hogy 2017-2018 folyamán 15 Legendák könyvet megjelentessen. És nem vesződtek volna az elmúlt egy évben sem azon, hogy 2020-tól folyamatos legyen a Legendák kiadása. (Ami most már nem lesz.) A kánon egyébként is prioritást élvezett és élvez. Én magam is ezt tanácsoltam nekik már kb. 5 éve, mikor az új rendszert bevezették és tájékoztattam őket erről. Az, hogy nem lesz hatásuk a korábbi Legendáknak a későbbi kánon művekre még nagyon korai kijelenteni. Szerintem bőven vesznek még át karaktereket és eseményeket. Én nem tapasztaltam nagy megbotránkozást nagy általánosságban a klón Luke-on, az őrült sötét Jedi klónon, vagy az ysalmiriken. Legalábbis az első generációs, idősebb olvasók körében nem Mai napig nosztalgiával gondolnak vissza rá, és sokaknak ez a trilógia jelenti az igazi folytatás trilógiát. Inkább a másod és harmad generációsok lettek nagyrészt elutasítók a Thrawn-trilógiával szemben. De ott se mindenki. A másik gondolatoddal kapcsolatban, mi szerint a Legendkra sokkal kisebb az igény már fentebb írtam. Utólag még egy gondolat hozzá: a Legends-re való igény valószínűleg előbb-utóbb csökkent volna, de ez a folyamat szerintem olyan 5-10 éven belül kezdett volna bekövetkezni.
 3. Allegiance, Jedi: Fallen Order: Dark Temple, Galaxy's Edge. Ez csak három, ami most eszembe jutott, ami fontos lenne. Ezért se értem Bomarr panaszának okát.
 4. Igen, ez egy kicsit tovább növelné az elmaradást 2020-tól. De nem annyira, mivel Legendákat kiadni elméletileg csak 2020-ban lesz esély. És eléggé széttöredezett a keménymagos rajongói tábor, ezért a kiadó szeretne minél több mindenkinek megfelelni. Legendákra is van igény. A másik dolog az, hogy a kánon képregényekből nyilván eddig is volt és valószínűleg lesz is elmaradás. A Legendáktól függetlenül is. És valószínűnek tartom, hogy a kánon képregények egy része talán meg se jelenik. Mindig lesznek újak, méghozzá jó nagy mennyiségben. De meg kell jegyezni: kánon képregényből az elmúlt években és az elkövetkező időkben sokkal több jelent meg, sokkal több meg fog jelenni, mint Legendákból. Egy idő után már nagyságrendekkel több lesz. Most egy év alatt jelenik meg annyi SW képregény, mint annak idején 4-5 év alatt. A főbb sorozatok kihagyások nélkül jönnek. Abba is bele lehet gondolni, hogy a Legendák olvasóinak tábora mennyire csalódott, hogy abból az érából egy rakás sztori kimaradt és ki is fog maradni. Sokkal több Legendák fog kimaradni, mint kánon
 5. Én úgy vélem, hogy ez nagyban köszönhető a 2014 előtti időszaknak is. A 2000-es évektől megszaporodtak a minőségi SW könyvek. Sokat merítettek stílusban, történetvezetésben a 2000-es és 2010-es évek Legendák könyveiből.
 6. Boldog szülinapot, Kenobi tábornok!
 7. Fúha, négy fősorozat egyszerre, melyek testvérszériák lesznek. Második Star Wars, hamadik Darth Vader, második Aphra, Bounty Hunters. Ez elég sok lenne egyszerre 2021-re. És akkor még a minik hol vannak. Jedi Fallen Order Dark Temple, The Rise of Kylo Ren, Allegiance, Galaxy’s Edge… stb. Nem tartom kizártnak, hogy a Jedi Könyvtáron jó sok szavazás lesz, mely alapján eldől, melyik jöjjön előbb.
 8. Cselenyák Imre: A tölgyek alatt A tölgyek alatt című regényben Cselenyák Imre befejezte az Arany János életéről szóló két kötetes regény ciklust. A tölgyek alatt ott folytatja, ahol az Áldott az a bölcső című könyv abbahagyta. Megismerjük Arany János életét a 19. század második felében. A szerző éppolyan csodálatos munkát végzett, mint az előző részben. Továbbra is magas színvonalon tárja elénk a magyar irodalomtörténet egyik legkiemelkedőbb alakjának történetét. Bepillantást nyerünk lelkének, érzelmeinek szinte minden apró részletébe és e mellett rendkívül informatív módon látjuk a korszakot, annak kulturális és politikatörténeti vonatkozásait. is. Már az előző részről is el tudtam mondani, hogy a regény közelebb hozta Arany Jánost a mai emberhez. Ez erre a könyvre szintén igaz. Számtalan érzelmes, drámai pillantanak lehetünk tanúi. Valósággal magával ragad az egész mű. Itt is jelen van a korrajz a társadalom kritika, a lelki fejlődés. A tölgyek alatt egyik központi témája a veszteségek túlélése és a tovább lépés. A küldetés tudat felvállalása fontos szerepet játszik. Arra tanít, hogy akkor is tartsunk ki, ha reménytelennek látszik a helyzet az életben. A második kötet szintén zseniális lett. A függelékekben érdekes levélrészletekbe is bepillanthatunk. Nagyszerű ötlet volt a szószedet. Nagy hatást gyakorolt rám a könyv. Igazi, érzelmes, információ gazdag életregény. Zseniális darab. Ötös.
 9. Csak az a baj, hogy mindössze négy füzet. Lehetne több is.
 10. Darth Revan9

  DC

  Kezd fogyni a türelmem. Valószínű, hogy angolul nézem tovább, pedig szinkron párti vagyok. De amúgy is kevés időm van sorozatozni. Most csak A mandalorit tudom nézni. Ami egyre jobb és jobb. Wonder Woman 1984. Nagyon érdekes lett az előzetes. Sikerült meglepni is engem. Vajon
 11. Illetve a jelenlegi állapotok alapján nem hiszem, hogy olyan sokat kéne várni rá. Sőt... éppen ellenkezőleg. Nem is tudnék talán csak ötöt megnevezni. Mester és tanítványa, Sötét tanítvány, Elveszett csillagok, Leia, az Alderaan hercegnője, Katalizátor, Tarkin, Ahsoka, Thrawn, Thrawn: Szövetségek, Sith Nagyurak.
 12. Darth Revan9

  DC

  Ráadásul több történetszál erősen merít az utóbbi években megjelent képregényekből. Pl. A Baglyok Bírósága, vagy a Nulladik év. Egyébként lehet tudni, arról, hogy mikor jön szinkronosan az ötödik évad? A Prime most nagyon elhúzza. Az első négy évadot nagyon gyorsan lenyomták, az ötödikkel nem tudom mi van.
 13. Darth Revan9

  DC

  Gotham. Ezt érdemes nézni.
 14. Szerintem volt az Anakin és Thrawn történetben is potenciál. Ha Zahnnak adtak volna lehetőséget, hogy önálló regényben fejtse ki, akkor több dolgot bele tudott volna szőni. Olyan lehetett volna a Szövetségek, mint A túlélők keresése és a Kirajzás.
 15. MilkyWay: Boldog szülinapot!
 16. Nagyszerű. A magyar megjelenés pedig egy kicsit el van maradva. A negyedik kötet még csak 2020 elején jön.
 17. A Skywalker koráról úgy beszélnek a készítők, hogy a Skywalker Saga zárása. Tehát akkor a Baljós árnyaktól kezdőtő nagy cselekményt zárja le. És akkor joggal várjuk el, hogy ne csak a klasszikusokra legyenek utalások, hanem az előzményekre is, méghozzá komolyabb mértékben, mint azt az előző kettő tette.
 18. Sokak szerint Zahn összecsapta ezt a könyvet, érződik rajta, hogy két történet egy kötetben. Jobb lett volna, ha hagyják, hogy külön kötetben írja meg Anakin és Thrawn találkozásának történetét, aztán külön regényben Thrawn és Vader közös missziójának történetét. Így jobb lett volna a minőség, lett volna hely és idő kifejteni mindent, nem kellett volna Zahn-nak meghúzni, megrövidíteni a két történet cselekményét.
 19. No, ezt szívből remélem. De van bennem egy rossz érzés, hogy az előzményekre csak nagyon kevés utalás lesz. Talán csak kakukktojás jellegűek, melyeket nagyítóval kell keresni. Remélem, hogy a rossz érzésem téves.
 20. Ezt az érvet én is sűrűn hallom és egyetértek vele. Kár, hogy a Disney-Lucasfilm erőszakoskodott és nem hagyta, hogy Zahn előbb az Anakin-Thrawn regényt írja meg. A Vader-Thrawn regény később is ráért volna. Ebben az esetben a Treason már egy negyedik rész lett volna ehhez a sorhoz.
 21. Na, egy olyan Erőszellemes, Qui-gonos témát én is szívesen olvasnék. Igazi különlegesség lenne.
 22. Gondolom már ideje volt itt is egy vaskosabbnak. A legendákból van jó pár ilyen. Színvallás, A 66-ors parancs, A jövő látomása, Az utolsó lovag, Én, a Jedi.
×
×
 • Create New...

Important Information