Ugrás a kommentre

Darth Krande

Tag
 • Összes hozzászólás:

  7.234
 • Csatlakozott:

 • Utolsó látogatás:

Közösségi hírnév

108 Nagyon kedvelt

Darth Krande tevékenysége

 • Születésnap 1985-06-22

Elérhetőség

 • MSN
  vaderke@freemail.hu
 • Skype
  darth.krande

Profil információ

 • Nem
 • Lakhely
  Pécs

Legutóbbi látogatók

6.041 profil megtekintés
 1. Darth Krande

  Egyéb fontos

  Boldog szülinapot mindenkinek, és nagyon köszönöm!
 2. Darth Krande

  Értékeld a filmet

  Sorban ez volt a harmadik SW film, aminek a feliratai úgy kezdődtek, "In loving memory of". Attól tartok, most már megmarad ez az új, szép, szomorú hagyomány.
 3. Darth Krande

  A nagy visszatérő (SPOILERES!!!!)

  Most az a szomorú helyzet van, hogy csak bólogatni tudok.
 4. Darth Krande

  Értékeld a filmet

  Ez nagyon szép és logikus addig amíg Palpatine meg nem tudja, hogy ki áll a Hajnal, meg a pyke-ok, meg sok más mögött Hú de kéne ehhez egy folytatás. Most.
 5. Darth Krande

  Értékeld a filmet

  Ez másodszorra nézve még jobban tetszett,mint elsőre Ami még feltűnt: Lando mondja, hogy "minden amit rólam beszélnek, az igaz" és utána tele van a szövege régi EU / Legends utalással. Csak nekem tűnik úgy, hogy az egész régi történetét visszaveszi kánonba ezzel a szép mondattal? Aurra Sing. Beckett azt mondja, nem ölte meg, csak lelökte. ("A becsapódás ölte meg " ) A film legvégét elnézve: biztos, hogy a hölgy halott? Maul fénykardlengetése: in story tényleg csak egy üres fenyegetőzésnek tűnik, de Qi'ra ugye itt választja végleg a Crimson Dawn-t Han helyett, megnyitva a lehetőséget, hogy majd egyszer Leia, és majd egyszer Kylo Ren, és visszajutottunk a sokpengés piros fénykardokhoz. Na erre mondja valaki, hogy nem hátborsóztató. A kicsit fura részletek: Lando véletlenül pont a vasutas bolygón kártyázik, amikor a szereplők ott járnak. Első nézésnél azt hittem, mentünk közben valahova, de bizony a bejáratnál ott a Vandor hava, hegyei. Később is, amikor eljönnek onnan. Fura. Még mindig Vandor: a vonaton ugye nem csak a középső vagonban volt finomított üzemanyag? Mert amikor Val fölrobbantja a hidat és a vonat eleje lezuhan, ott elég nagyot pottyan a rakomány, mégsem robban fel. Viszont egy darab kocsit nekireptetnek a hegynek (mennyire volt nagyobb a sebesség becsapódáskor, mint egy sokszáz méteres zuhanás után? )és láttuk hogy elég nagyot szólt. (És veszettül látványos, szóval tudnak még újat mutatni robbanás témában. Is. ) Fura, hogy abban a bányában ahol nyers hiperüzemanyagot tartanak, a fűszer a fő bányászati profil, de legalábbis a bánya névadó terméke. Persze nyilván az is jó pénzért eladható (és mint láttuk: nyilván biztonságosabb szállítani) de a fűszerről a Dűne utaláson kívül semmit nem tudtunk meg. Hogyha csak luxuscikk, akkor NAGYON drágának ÉS magas élvezeti értékűnek kell lennie ahhoz, hogy elhomályosítsa a koaxiumot. Ha már koaxium: miért nincs a Kesselnek saját feldolgozója? De ezzel együtt is, második nézésnél is, az a filmről a véleményem hogy MAUUUUUUUL!!!!!
 6. Csak nekem tűnik úgy, hogy Lobot is egy ilyen alak, csak megmaradt fejfelsővel? Aki nélkül Lando igencsak pechben maradt volna a Bespinen. ....most szeretnék egy Lobot spinoffot. (Róla van egyáltalán bármi a jelenlegi kánonban? )
 7. Darth Krande

  Értékeld a filmet

  Úgy, hogy itt még nem is Solo hajója volt És nagyon tetszik, hogy INNENTŐL utalnak a hajóra "she"-ként, addig csak hajó. Egyébként nem rémlik, hogy más járművet így említenének az egész szériában. Nekem végig volt egy visszafogott tejbetök hangulatom hozzá, de Maul váltotta ki az abszolút IGEEEEN-t. Utána, ö, történt még valami a filmben? (Na ezért jó, hogy a végére hagyták. ) Utólag belegondolva, az milyen meredek már, hogy a Birodalom toborzóirodájáig eljutni csak annak lehet, aki első lépésként kijut a helyi maffia területéről? Mert ugye hiába, hogy a Birodalom őrzi a " belső" határait, de az a gyártóknak / maffiózóknak az érdeke, hogy a munkaerő ne meneküljön nyílegyenesen a Birodalom kötelékébe. És a Birodalom ebbe láthatóan beleegyezett! Különben Han is, Qira is, meg sok mindenki más is rég az Akadémiára távozott volna, és ha kirúgják, akkor sem a Koréliára megy vissza. Az nagyon is a Birodalom (mint hajó-megrendelő és mint az alvilág félhivatalos szövetségese) érdeke, hogy a munkaerő maradjon a helyén. Gondolom / remélem, hogy a folytatásban Maul ebbe a szimbiózisba fog belerondítani. Amikor az első alkalommal "szörnyet" emlegetnek, ott csak nekem volt egyértelmű, hogy vukiról lesz szó?
 8. Darth Krande

  Értékeld a filmet

  Az időrendbe segítsetek be kicsit A RO ugye "3,9" mert annyira a 4 közelében játszódik. Mondanám, hogy ez 3,8. De így hogy (jól mondta IAS, marvelesen) beígérik a folytatást, nem vagyok biztos, hogy a Solo lenne a 3,8. Sőt ha lesz külön Fett és külön Kenobi film, akkor ez csak 3,6 a kronológiai sorrendben Hogy Maul hogyan kerül egy jónevű bűnbanda éléről a katakombába, azt megnézném, gondolom valaki nagyon le fogja gyalulni a Crimson Dawn-t. Gyanítom, hogy Nest kisasszony keze benne lesz.
 9. Darth Krande

  Értékeld a filmet

  Szerintem hogy átengedi a zsákmányt az pont kihangsúlyozza, hogy itt még nincs vérdíj a fején. Beckett mondja is az eleje táján úgy már nehezebb jótékonykodni, hogy Jabba hűvösen akarja látni... Azért annyit hadd negatívoljak, bár ez nyilván műfaji sajátosság, hogy amikor Dryden egyedül marad a főszereplőkkel, az elég erőltetett. Értem hogy a zsoldosai épp lent vannak a lázadóknál (szerintem igenis egyazon lázadás magjáról beszélünk, csak itt még ők sem tudnak róla) de hogy egy tartályban éneklő fejnek mi keresnivalója lenne ott, az már nem jött le a filmből.
 10. Darth Krande

  Értékeld a filmet

  Face-n olvastam és egyetértek vele: a sequel filmek többé-kevésbé a prequel rajongóit célozzák, a stories-oknak meg az ősrajongók a célközönsége. Igen, hangulatilag ez nagyon igaz.
 11. Darth Krande

  Értékeld a filmet

  10/10 Kezdjük ott, hogy ebben a kategóriában még csak egy "hasonló" film készült, ami különbözőbb nem is lehetne. A RO egy háborús hősfilm, ebnek megfelelő alapos felépítéssel. Ez meg küldetéses akciófilm, ahol egyenlwtesen van eloszlatva az akció és a végén mindenki elárul mindenkit. És: pontosan ezt is hozta. Szabályos küldetésfilm, miközben annyi utalás volt benne hogy az Ep7 sem volt különb: D Ritmus rendben, hangok pláne. Látvány nagyon rendben volt, bár valahogy végig az az érzésem volt hogy túl közelről nézek egy régibb műsort a TV-ben. (12 soros terem utolsó sor hátulközép, szóval nem a helyemmel volt a hiba. ) Karakterek rendben, főler Rio és L3 tetszettek nagyon. Zenét egy kicsit gyengének éreztem, a Maestro zenei témái megvoltak, de inkább hatottak audiokommentárnak mint hangulatteremtésnek. A csillagrombolós jelenetet emelem ki, ott tényleg átjött a többlet. Maga a film egyértelműen az Ep8 ikertestvére (de a kronológia ugye kapott egy pofont, ezentúl még nehezebb a szomszédnak elmagyarázni hogy melyik film hányadik) a kockáknál felnyögtem, hogy ez ANNYIRA várható volt. (Igazából Cannady-t idéztem: "Úgy tudtam....! " ) A fanservice szép egyensúlyban van a történettel. Han és Lando színészei rendben vannak, bár a többlet amit Harrison Ford adott a karakteréhez, az nekem hiányzott. Érdekesmód Chewbacca teljesen rendben volt. És hát.... Ő. Akinek a felbukkanására hirtelen azt mondtam, hogy na most értelmet kapott a TCW és aki miatt rövidesen egy évadnyi (? ) Rebelst kell újranéznem. És igen, Ray Park játszotta. Nagyon bátor dolog volt, mert ezzel rétegfilm lett a Solo. Mert mégiscsak több ember nézi "csak " moziban, mint sorozattal kiegészülve, és ők nyilván csak pislognak, hogy ez itt hogy került elő. De szerepe van, viszi előre a hangulatot és hangsúlyozza az alaptörténetet. Őnélküle 9/10 lenne. Ő néhány másodperccel följavította a végeredményt, legalábbis nálam. 10/10. (11 akkor lett volna, ha Fett is szerepel. Bocs. )
 12. Darth Krande

  George Lucas

  Tudom, hogy tegnap volt, de boldog szülinapot neki
 13. Darth Krande

  Marvel

  nem tudtak egy hordható sisakot építeni neki? Ami meg a szíven ütést illeti.... Csoda, hogy egyáltalán Igazából egyetlen fordulat volt, ahol tényleg összeszorult a szívem,
 14. Darth Krande

  Marvel

  Csak Strange karakterénél éreztem a látás hiányát Fekete Párduc előbb debütált bele a Marvel film-univerzumba, és csak utána kapott saját filmet. Nyilván a szövetségesei, testőrei, húga stb. nem tudom, hogyan kerültek mellé, (dehogynem, utánaolvastam) de itt nem is volt erre az infóra szükség. Vannak, kész. Ugyanis (és nekem ez nagyon fájt) éppen úgy csak látványos csata-kellékek, mint az összes többi szuperhős karakter. A Titánon játszódó jeleneteket meg a retrós csapatot kivéve egyébként szinte mindenki teljesen felcserélhető volt. (Tudom, Dzséjt, ebbe mindjárt bele fogsz kötni, mondván Vízió - de sajnos ő meg egy két lábon járó MacGuffin lett.) Egyébként az első Amerika kapitányt sem láttam (pontosabban: de, az első húsz percét) mégis az első Avengers olyan profin kezelte a karakterét, hogy nagyon könnyen meg lehetett szeretni. És utána megszeretve is maradt. Na ez tette nagyon magasra a mércét. Kíváncsi vagyok, a többi kőnek is lesz-e valami hasonló új tulajdonsága. Eddig, ha jól tudom, ugyanazt "tudták" mint a képregényes kövek. A "Knowhere"-t magyarul hogy fordították? Angolul volt egy dialóg amiben a szereplők először "Nowhere"-nek értik. A "semmi" meg a "Tudástér" annyira nem hasonlítanak...
 15. Darth Krande

  Marvel

  (Aranyos ez a kép. ) Hát.. én nem vagyok elájulva tőle. Persze, újítottak, mertek eltérni a sablontól, de úgy érzem most már nagyon nem sikerült összefogni a karaktereket egy történetté. Az egyetlen érzelmi téma (jó ötlet-e a világ megmentéséért megölni azt, akit szeretsz) a film felénél csontig van rágva, de semmi gond, rágják tovább egész a legvégéig. Ráadásul az egyetlen helyen ahol tényleg ez viszi előbbre a cselekményt, ott nekem nagyon fals volt az egész. A feliratoknál jó volt a zene, még úgy is érdemes volt megvárni a végét, hogy a legutolsó jelenetből semmit nem értettem. (Azon túl, hogy régi tradíció szerint, a következő Marvel film első előtti jelenetét láttuk. ) Amúgy a szuperhősök mintha egybehangzóan megegyeztek volna, hogy hirtelen tartják magukat a fair play-hez. Komolyan mondom, a Civil war repülőtéri jelenetében jobban megerőltették magukat, mint itt. Loki - most komolyan higgyem el, hogy...? Á, inkább nem, köszi. Hulk és Banner vitája viszont jó volt. Wakanda nagyszerűen néz ki, még a végén megnézem a Párducot. Egyetértek az előttem szólókkal, Fura doki tényleg megalapozta a következő folytatást. Az ő filmjét is meg kéne néznem egyszer.....
×

Fontos információ