Ugrás a kommentre

Darth Krande

Tag
 • Összes hozzászólás:

  7.261
 • Csatlakozott:

 • Utolsó látogatás:

Közösségi hírnév

138 Nagyon kedvelt

Darth Krande profilja

Elérhetőség

 • MSN
  vaderke@freemail.hu
 • Skype
  darth.krande

Profil információ

 • Nem
 • Lakhely
  Pécs

Legutóbbi látogatók

6.229 profil megtekintés
 1. Darth Krande

  Egyéb fontos

  Boldog új évet mindenkinek! Ati, neked ráadásul boldog szülinapodat!
 2. Darth Krande

  Egyéb fontos

  Boldog szülinapodar, Reaper! Dzséjt, boldog névnapodat! (Van még máy Tamásunk, Jánosunk,...?)
 3. Darth Krande

  Egyéb fontos

  Boldog karácsonyt mindenkinek!
 4. Darth Krande

  Egyéb fontos

  Boldog szülinapodat, Kenobi!
 5. Darth Krande

  Harry Potter

  Hát ebben a filmben néha valóban erőltetett volt a rengeteg állat, bár a főszereplő erősen állatmániás. (De a chupacabra szereplése az elején baromira mellőzhető lett volna. A matagotok meg elképesztően néznek ki, főleg amikor a területükről kiérve átalakulnak kiscicává. A főnixet meg már vártam, bár nagyon nem erre számítottam.)
 6. Darth Krande

  Filmek

  Csak egy kérdés: ez most élőszereplős? :S A Szépség és a Szörnyeteget megértem, hogy az. A Dzsungel könyvében legalább a főszereplő élő. Ez??? Töményen animáció, csak fotorealisztikus megjelenítéssel. Nincsenek benne valódi színészek, még csak valódi állatszereplők sem. Esetleg bevágnak pár, természetben fölvett képet, esetleg egy-egy pózhoz gyűjtenek állatkerti állatról képeket viszonyításnak. Ugyanakkor baromi gyenge a határ a természetfilm meg a számítógépes látványfilm között. Múltkor anycimnál néztem (NatGeo? Spectrum? valami ilyesmin) hogy a bölényborjú elszakad a csordától, észreveszi egy farkas, de hopp, az utolsó pillanatban anyubölény észreveszi, odarohan és miután három méterre (!) elkergette a farkast még meg is szoptatja a picit. Azon túl hogy enyhén valószínűtlen volt, a farkasnak végig más volt az árnyéka, mintha ő egy felhősebb napon járt volna ugyanott. Csak ott senki nem próbálta a felvételt hollywoodi filmként eladni, hanem mint megtörtént esetet tálalták.... Egyelőre nem tudom, győz-e bennem annyira a nosztalgiafaktor, hogy meg akarjam nézni.
 7. Darth Krande

  Egyéb fontos

  Ok azt elismerem, egy izmos férfitest az szerencsére nem egy ritka látvány És ha ettől a néző egészségesebb életmódra vált, az sem rossz. Művészet: Mona Lisa fel van öltözve, ez igaz, de a Szabadság pl elég lengén öltözve vezeti Delacrois népét
 8. Darth Krande

  Egyéb fontos

  Akkor most egy női vélemény : engem meg az zavar, és igazán volt lehetőségem hozzászokni, ha egy hölgynemű karaktert bármi fiktív alkotásban egyből úgy tesznek elém, hogy "hú de szexiiiii minden pasi álmaaaa". Igen, jól néz ki, és? Nagyon nem érdekli az alkozókat, hogy engem nem érdekel a saját nemem érzéki / erotikus bemutatása. Márpedig ez a norma. Azt teszi elém pl. a fantasy a Xena óta (az első ilyesmi sorozat amire emlékszem, a főszereplő összes sebezhető részét a kirakwtba tette a " páncélja") hogy ott a női karakter, annak a testéről kell álmodozni. Bocsi, nekem ez nem megy, mert nem az a beállítottságom. Ehhez képest, hogy valaki más a saját neméhez vonzódik, és ebbe a kapcsolatba engem mint nézőt senki nem akar belekeverni, sokkal barátságosabb megközelítés, és sokkal - bocs!- megnyugtatóbb. Persze elképzelem ugyanezt férfi szemszögből. Ti nem ahhoz szoktatok hozzá, hogy a férfi karakterek egy szál szuszpenzorban mennek megmenteni a világot, a freemail kilépője sem azt tolja elétek, hogy XY férfi fotómodell " villantott" vagy "ledobja a textilt" és "nem hinnéd micsoda idomai vannak". Tisztelt férfinemű fórumosok, nektek egész egyszerűen nem vitte még le a média az ingerküszöbötöket. ;)
 9. Darth Krande

  Harry Potter

  Eddigi reakciók. Hímnemű nézők: Fuúúúj! Nőnemű nézők: Én is én is!
 10. Darth Krande

  Harry Potter

  Elvileg megkérdezte, lehet-e hétfelé darabolni a lelkét (első kép) aztán elkezdte az önaprítást, és konzerválta magának egy részét az első horkrux pillanatában. Nem lehetett sok idő.
 11. Darth Krande

  Harry Potter

  Akkor most nézzük a 16 éves és a 16 éves Tom Denemet.
 12. Darth Krande

  Harry Potter

  Már bocsánat, de Dumbledore valamilyen jellegű kapcsolata Grindelwalddal (még akkor is, ha az csak barátság és nem több) már fontos téma volt a HP7ben is. Lily hiányzó felű levele is pont ennél a kérdésnél maradt félbe, hogy nem hiszi el, hogy mindenki hőse Albus egykor haverságban volt a mindenki réme Grindelwalddal. Meg ugye közben kijön Rita Vitrol lejáratókönyve is Ddoreról. Az, hogy Dumbledore megbízható ember volt-e vagy sem, az meg kifejezetten BAROMI fontos annak, aki megtudja, hogy kvázi öngyilkosságra nevelte a tulajdon igazgatója. És ennek a bizalmi dilemmának / törésnek a lezárása a King's Cross jelenet a könyvben! A filmben kevésbé. Ja, és ott is esik szó Grindelwaldról, ha már épp mindhárman halottak. Szóval az emberi kapocs baromi fontos a cselekményben AD és GG között. Ami "most" (évekkel ezelőtt ) kiderült, annyi, hogy még sebezhetőbbé teszi Albus karakterét. A történet legerősebb varázslójának a sebezhetősége meg nem olyasmi, amit ki lehet hagyni csak azért, mert egyeseket undorít egy nem is olyan ritka szituáció. Bocs, ha ezzel megsértettem bárkinek a világnézetét. Azok kedvéért akik nem látták a filmet: egy pár másodperces, művészien ábrázolt jelenetről van szó amiben egy kézfogáson kívül semmi komoly nem történik.
 13. Darth Krande

  Harry Potter

  Nagyon nem gyerekmese, abban egyetértünk. De ha nem tűnt volna fel, a legelső könyv legeslegeleje úgy indít, hogy bemutatja, milyen a teljesen normális és társadalmilag teljesen elfogadott állapot - hogy aztán pillanatok alatt azzal folytassa, hogy ezek az emberek mennyire homokba dugott fejjel élik az életüket, és mennyi varázslatos (jó, rossz) dolog van ami eltér a normálistól.
 14. Darth Krande

  Harry Potter

  Az előző részben (1926 ) Credence asszem tizenhét éves, valami ilyet mondanak, tehát a flashback idején a "csecsemő" három éves - ez lehet. Viszont van egy hivatalos forrás hogy 1901-ben született, az örökbeadási papíron állítólag 1904 van, mindkettő elég durva eltérés attól, amit egy obskurussal túl lehet élni. A színész korából nem indulhatunk ki, a Tekergők és az évfolyamtársuk Piton is dupla olyan idős színészekkel kerültek vászonra.
 15. Darth Krande

  Harry Potter

  Azért az meredek, hogy világháborús utalások használatát spoiler mögött kelljen megbeszélni. Ne most kezdjük már felróni a HP-nek, hogy Ddore VALAMIÉRT pont 1945-ben győzte le GG-t. Benne volt a hetedik kötetben, bocs. Akkor mire legyenek itt előreutalások, mégis? Sztálinra? A kőolaj-és gyémántereskedelem következményeire? (Mert ugye ezekért folynak háborúk mind a mai napig, csak sajtóval kevésbé ellátott területeken. ) Ami Dumbledore egyéb tulajdonságait illeti, szerintem gyönyörűen van ábrázolva. Az is, ahogy ebből Grindelwald fegyvert csinál, na ezt viszont spoiler mögött fejtem ki. És szerintem ez a megközelítés új, és mindkettőjükre in-character. Az nagyon igaz, hogy egy 12-karikás filmre 6-10 éveseket bevinni nem egy átgondolt ötlet.... Ja és még egy. Egy szintén sokat átrágott mugli történelmi téma, amit nem olyan egyértelműen tett le a film elénk. Viszont fontos helyszín a történetben. Szerintetek az volt, vagy nem az volt? A srác születési idejébe Rowling már most belezavarodott, de ő eddig sem hangoztatta, hogy jó lett volna matekból. Plusz mínusz néhány év...
×
×
 • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.