Jump to content

Akik eggyé váltak az Erővel

Dzséjt

Recommended Posts

Ma, 2005. augusztus 31-én elhunyt Ozzel admirális megformálója Michael Sheard.

Sajnos nem ő az első Star Wars színész, aki távozott e világról. Az idősebb Obi-Wan Kenobit életre keltő Sir Alec Guinness 2000. augusztus 5-én hunyt el.

Peter Cushing, alias Tarkin kormányzó 1994 augusztus 11-én halt meg.

Sebastian Shaw, aki a Jedi visszatérben játszotta Anakint a sisak levétele után, majd az eredeti és az SE változatban Anakin szellemét is, 1994. december 24-én hagyta el az életet.

Jan Dodonát, a Lázadók ep4 beli tábornokát alakító Alex McCrindle 1990. április 20-án hunyt el.

Shelagh Fraser, ismertebb nevén Beru néni, 2000. szetember 13-án halt meg.

• Replies 401
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Elhunyt Jeremy Bulloch... 

Lando Calrissian magyar hangja, Gesztesi Károly elhunyt.

Meghalt Peter Mayhew  https://mobile.twitter.com/TheWookieeRoars/status/1124077256240967681

Hát nem egy vidám topik.

Igazából nem jut eszembe senki, akit még nem említettünk meg.

Illetve Chewbacca hangját adó medve is meghalt már régen, Burrt-nek új maci kellett találnia, még válogatás is volt az üvöltések között.

Ma, 2005. augusztus 31-én elhunyt Ozzel admirális megformálója Michael Sheard.

:lol: Pedig Ő nem rég nálunk járt. Néhány éve Sci-fi találkozón.

...Hát nem egy vidám topik.

...

Nem vidám, de szerintem nagyon szép kezdeményezés megemlékezni azokról, akik egy olyan klasszikust hoztak létre, amiről szól ez a fórum.

Máshol ilyennel még nem találkoztam.

Kránitz Lajos, az egyik magyar Darth Vader 2005.augusztus 1.-én, hétfőn hunyt el. 62 éves volt.

Ha már a szinkronszínészeket említetted, nem hagyhatjuk ki Nagy Attilát, aki az idősebb rajongó generáció szerint a legjobb Vader.

Szatmári István, aki C-3PO-nak kölcsönözte a hangját a régi szinkronban.

Tyll Attila, aki magas hangon vinnyogó Yoda volt.

Füzessy Ottó, aki maga módján nyers Owen Lars volt a régi szinkronban.

Szuhay Balázs, aki szintén furcsa hangú Yoda volt.

Mádi Szabó Gábor, aki az örökös narrátorként vezetett be minket a sagába.

Szabó Ottó sem maradhat ki, aki olyan tökéletes Ben hang a mai napig, mintha Guiness szólalna meg magyarul.

• 2 weeks later...

Ma sajnos újab színészeket láttam, akik már nincsenek köztünk, és még nem voltak megemlítve.

Jack Purvis, a főnök Jawa volt és Teebo a Jedi visszatérben, még a birodalomban is volt szerepe, meghalt 1997 november.

Bruce Boa, Rieekan tábornok, 2004 április 17. rákban halt meg.

• 3 weeks later...

Miközben szinkrontálázatomat tökéletesítgettem, még egy nem régiben elhunyt színészünkről szereztem tudomást.

Dobránszky Zoltán Júniusban halt meg, még sem hallottam eddig semmit.

Ki-Adi-Mundi-t szólaltatta meg tökéletesen visszaadva az eredeti nyelv hangsúlyát és hangszínét.

• 4 weeks later...

Elhunyt William Hootkins, aki az ep4-ben nem mást játszott, mint Jek "Pigi" Porkinst, a Vörös 6-ost. 58 évesen hunyt el a múlt hétvégén Santa Monicában. Nyugodjon békében. :( :(

"Van egy kis bökkenő."

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Ugyan nem Star Wars-hoz kapcsolódó szomorú esetet szeretnék megosztani, mégse akartam csak a sport topikba beírni.

Meghalt Baróti Lajos!

92 éves volt. Nyugodtan nevezhetjük mindenidők legjobb magyar szövetségi kapitányának, akármikor kapitány volt jó eredményt ért el.

Nyugodjék békében.

Ugyan nem Star Wars-hoz kapcsolódó szomorú esetet szeretnék megosztani, mégse akartam csak a sport topikba beírni.

Meghalt Baróti Lajos!

92 éves volt. Nyugodtan nevezhetjük mindenidők legjobb magyar szövetségi kapitányának, akármikor kapitány volt jó eredményt ért el.

Nyugodjék békében.

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

R.I.P. :D

Ez a 2005/2006-os év nagyon rossz.Nem tudnám a két kezemen megszámolni a haláleseteket..

Ahogy látom a weboldalán, a Star Wars volt az egyik utolsó nagyobb filmje, utána már csak cameoi voltak főleg.