Dzséjt Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Ma, 2005. augusztus 31-én elhunyt Ozzel admirális megformálója Michael Sheard. Sajnos nem ő az első Star Wars színész, aki távozott e világról. Az idősebb Obi-Wan Kenobit életre keltő Sir Alec Guinness 2000. augusztus 5-én hunyt el. Peter Cushing, alias Tarkin kormányzó 1994 augusztus 11-én halt meg. Sebastian Shaw, aki a Jedi visszatérben játszotta Anakint a sisak levétele után, majd az eredeti és az SE változatban Anakin szellemét is, 1994. december 24-én hagyta el az életet. Jan Dodonát, a Lázadók ep4 beli tábornokát alakító Alex McCrindle 1990. április 20-án hunyt el. Shelagh Fraser, ismertebb nevén Beru néni, 2000. szetember 13-án halt meg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Leigh Brackett a Birodalom visszavág írása alatt hunyt el. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted August 31, 2005 Author Share Posted August 31, 2005 Leigh Brackett a Birodalom visszavág írása alatt hunyt el. Egész pontosan 1978. március 18-án. Richard Marquand 1984. szeptember 4-én hunyt el. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SimonZ Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Emlékezzünk meg Herbert W. Spencerről is, aki John Williams hangszerelője volt, és 1992-ben halt meg. Igen sokat köszönhetünk neki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lokatelli Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Hát nem egy vidám topik. Igazából nem jut eszembe senki, akit még nem említettünk meg. Illetve Chewbacca hangját adó medve is meghalt már régen, Burrt-nek új maci kellett találnia, még válogatás is volt az üvöltések között. Ma, 2005. augusztus 31-én elhunyt Ozzel admirális megformálója Michael Sheard. Pedig Ő nem rég nálunk járt. Néhány éve Sci-fi találkozón. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Pedig Ő nem rég nálunk járt. Néhány éve Sci-fi találkozón. Pontosabban tavaly. Az sw.hu-n egy riport is olvasható vele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dstar Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 ...Hát nem egy vidám topik.... Nem vidám, de szerintem nagyon szép kezdeményezés megemlékezni azokról, akik egy olyan klasszikust hoztak létre, amiről szól ez a fórum. Máshol ilyennel még nem találkoztam. Kránitz Lajos, az egyik magyar Darth Vader 2005.augusztus 1.-én, hétfőn hunyt el. 62 éves volt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lokatelli Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Ha már a szinkronszínészeket említetted, nem hagyhatjuk ki Nagy Attilát, aki az idősebb rajongó generáció szerint a legjobb Vader. Szatmári István, aki C-3PO-nak kölcsönözte a hangját a régi szinkronban. Tyll Attila, aki magas hangon vinnyogó Yoda volt. Füzessy Ottó, aki maga módján nyers Owen Lars volt a régi szinkronban. Szuhay Balázs, aki szintén furcsa hangú Yoda volt. Mádi Szabó Gábor, aki az örökös narrátorként vezetett be minket a sagába. Szabó Ottó sem maradhat ki, aki olyan tökéletes Ben hang a mai napig, mintha Guiness szólalna meg magyarul. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Micsoda színészek! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obi1 Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Igen, Szabó Ottó tényleg fantasztikus volt.De azért Guiness hangjával nem vetekedhet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lokatelli Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 Ma sajnos újab színészeket láttam, akik már nincsenek köztünk, és még nem voltak megemlítve. Jack Purvis, a főnök Jawa volt és Teebo a Jedi visszatérben, még a birodalomban is volt szerepe, meghalt 1997 november. Bruce Boa, Rieekan tábornok, 2004 április 17. rákban halt meg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lokatelli Posted October 1, 2005 Share Posted October 1, 2005 Miközben szinkrontálázatomat tökéletesítgettem, még egy nem régiben elhunyt színészünkről szereztem tudomást. Dobránszky Zoltán Júniusban halt meg, még sem hallottam eddig semmit. Ki-Adi-Mundi-t szólaltatta meg tökéletesen visszaadva az eredeti nyelv hangsúlyát és hangszínét. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted October 2, 2005 Author Share Posted October 2, 2005 Ezt én is felfedeztem, ahogy tegnap éjjel olvasgattam. Le is esett az állam Szvsz ő volt az egyik legjobb szinkronhang az ep1-2-3-ban. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted October 27, 2005 Author Share Posted October 27, 2005 Elhunyt William Hootkins, aki az ep4-ben nem mást játszott, mint Jek "Pigi" Porkinst, a Vörös 6-ost. 58 évesen hunyt el a múlt hétvégén Santa Monicában. Nyugodjon békében. :( "Van egy kis bökkenő." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lokatelli Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 "Van egy kis bökkenő." Most már semmi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenci Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 "Van egy kis bökkenő." Most már semmi. "Mi baj?" "Mondom most már semmi!!!" BUMM... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 Lassan kevesebben lesznek az élők... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenci Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 Lassan kevesebben lesznek az élők... Azért az még odébb van. A "főkolomposok" még élnek... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted November 5, 2005 Share Posted November 5, 2005 Ahogy azt az sw.hu-n is olvashattátok a hirekben egy újabb SW szinésszel lettünk szegényebbek. John Hollis 'Lobotot', a Bespini androidot játszotta. Egy újabb "karakteres" háttérszereplőtől kellett megválnunk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted November 5, 2005 Share Posted November 5, 2005 Éppen ma délután néztem meg az EPV-öt! Isten nyugasztalja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obi1 Posted November 5, 2005 Share Posted November 5, 2005 Mindig remegő kézzel kattintok erre a topicra. Most már egy másik felhővárosban lakik. Az erő legyen vele továbbra is! :60: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted November 6, 2005 Author Share Posted November 6, 2005 Nyugodjon békében Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 Nyugalom, nem egy újabb halálhírrel rémisztgetnék mindenkit, csupán szeretném én is kifejezni a hálámat a lent említett magyar és külföldi színészeknek. Az Erő velük van! Donát. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lokatelli Posted December 23, 2005 Share Posted December 23, 2005 Ugyan nem Star Wars-hoz kapcsolódó szomorú esetet szeretnék megosztani, mégse akartam csak a sport topikba beírni. Meghalt Baróti Lajos! 92 éves volt. Nyugodtan nevezhetjük mindenidők legjobb magyar szövetségi kapitányának, akármikor kapitány volt jó eredményt ért el. Nyugodjék békében. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lokatelli Posted December 23, 2005 Share Posted December 23, 2005 Ugyan nem Star Wars-hoz kapcsolódó szomorú esetet szeretnék megosztani, mégse akartam csak a sport topikba beírni. Meghalt Baróti Lajos! 92 éves volt. Nyugodtan nevezhetjük mindenidők legjobb magyar szövetségi kapitányának, akármikor kapitány volt jó eredményt ért el. Nyugodjék békében. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted December 23, 2005 Share Posted December 23, 2005 Én is most olvastam Donát. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lokatelli Posted January 18, 2006 Share Posted January 18, 2006 Tegnap jutott tudomásomra, hogy már régebben meghalt Vizy György, Tarpals kapitány magyar hangja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted January 18, 2006 Share Posted January 18, 2006 (edited ) Tegnap jutott tudomásomra, hogy már régebben meghalt Vizy György, Tarpals kapitány magyar hangja. R.I.P. Tarpals kapitány rulezzzz. Edited February 11, 2006 by Ody Mandrell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted February 11, 2006 Author Share Posted February 11, 2006 89 évesen elhunyt Phil Brown, azaz Owen bácsi megformálója Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obi1 Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 R.I.P. Ez a 2005/2006-os év nagyon rossz.Nem tudnám a két kezemen megszámolni a haláleseteket.. Ahogy látom a weboldalán, a Star Wars volt az egyik utolsó nagyobb filmje, utána már csak cameoi voltak főleg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts