Jump to content

SimonZ

Silver supporter
 • Content count

  2,282
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

SimonZ last won the day on July 1 2023

SimonZ had the most liked content!

About SimonZ

 • Birthday 03/07/1982

 • Weboldal címe:
  http://simonz.co.hu

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Budapest

Recent Profile Visitors

5,453 profile views

SimonZ's Achievements

Jedi Knight

Jedi Knight (3/6)

 • Superstar
 • Great Support
 • Helpful

Recent Badges

377

Community Reputation

 1. Ody, Pildi, Nute, Iqvi, RacerX, Sinistra, Frenkie, Darth Revan9, Bence1997, Wilde: köszi szépen!
 2. Örülök! Egy megnyitó beszéddel kezdünk (Fábián Péter, a The Force Alliance vezetője), és utána lesz az előadásom. Szerintem 17.45-17.50-nél nem kezdem hamarabb, és kb. 75 perces lesz.
 3. Most egy meghívóval jövök: február 8-án, most csütörtökön 17.30-kor nyílik meg a poszterkiállításom a Csili Művelődési Házban, Pesterzsébeten. (Itt szokott lenni az októberi SW Családi Nap is, viszont ez a kiállítás a könyvtár épületrészében lesz, a másik oldalon.) A megnyitón előadást tartok a Star Wars vizuális és mitikus szimbólumairól - ezúttal főleg a Lucas-féle hat filmre koncentrálva, mert az ő életének egy-egy mozzanata is előkerül. A kiállítás érdekessége, hogy a 11 saját hivatalos képem mellett hat olyan poszter is látható, amiket szintén a tavalyi Celebrationre készítettek külföldi művészek. Ezek itthon még sehol nem voltak kiállítva. Az esemény FB-linkje: https://www.facebook.com/events/383246430890849
 4. Szerintem nem kell szerződniük, csak biztosítaniuk kell az MPL-es opciót: "az egyetemes postai szolgáltató által nyújtott postai szolgáltatás igénybevételének lehetőségét a kereskedelmi célú internetes honlappal rendelkező vállalkozás a honlapján biztosítja". Ez alapján az MPL lehet választható opció a rendelésnél, a másik szolgáltatóhoz képest mondjuk dupla áron, és akkor senki nem fogja az MPL-t választani. Amíg nem írják elő, hogy milyen áron kell ezt lehetővé tenni (viszlát, piacgazdaság), addig szerintem ez eleget tesz a rendeletnek. (Az MPL amúgy engem tavaly decemberben úgy meg.... , hogy nem fogok olyan webshopról rendelni többet, ahol csak MPL kiszállítás van.)
 5. Ez egy jó kérdés, Donát! Novemberben készült velem egy podcast, a HoloNet Krónikák (Varga Csongor és Váczi Krisztián) kért fel, hogy beszélgessünk a posztereimről. Annyira belemelegedtünk a témába, hogy már felvétel közben eldőlt, egy adás helyett kettő lesz belőle. Maradt viszont még pár kérdés, amit egy következő alkalommal beszéltünk át. Ekkor döntötték el, hogy kettő helyett legyen inkább háromrészes az adás. Sok témát érintettünk: a kezdeteket, a sagaposztert, a kilenc epizódposztert, a Celebration-posztereket (ezeket részletesen átbeszéljük, a képeket is kielemezve). De szó esik Hamvas Béláról, a Star Wars és a tao kapcsolatáról, a mesterséges intelligenciáról, a hős útjáról, Lucas koncepcióiról is. És megválaszolom Donát kérdését is. Külön öröm számomra, hogy John Williams-zenék mennek a beszélgetés alatt, ami sokat ad az élményhez. Ha van kb. két és fél órátok, itt találjátok a három adást egy playlisten (illusztrált műsor, ezért érdemes időnként nézni is, nem csak hallgatni):
 6. Most néztem meg az Indy 5-öt. Nagyon jól szórakoztam, szerintem jó film lett. A hangulat nagyon megvan, jó ritmusban megy végig, és az öregséget is szépen kezeli. A végét pedig bizony megkönnyeztem.
 7. Ody, Frenkie: Jól mutatnak! Frenkie: nagyon jól néz ki ez a fal!! Sam Gilbey posztere az egyik kedvencem volt idén, és nagyon örülök, hogy nála is elfogyott mind a 250. A kép is megérdemli, és a sorozat is.
 8. Most szombaton az 501-es Légió Magyarországi Helyőrsége meghívott vendégeként részt veszek az idei Star Wars-napi rendezvényen, az Egy Star Wars Nap Visszatér-en. A rendezvény ingyenes, gyertek, ha tudtok! Lesz velem egy színpadi beszélgetés és viszek posztereket is. Sőt, most először lesz látható az eddigi összes hivatalos, limitált poszterem (11 kép) egyszerre. Helyszín: TEMI Fővárosi Művelődési Háza, XI. kerület, Fehérvári út 47. Időpont: május 6., szombat 10-17
 9. Nagyon köszi a köszöntéseket!
 10. Köszi szépen a véleményeket! Ody: idővel egyre jobban tetszett a karaktere, és a CW fináléban nagy kedvenc lett. Az Ahsoka-sorozattal nem foglalkoztam, amikor kitaláltam a képet. Ahogy lement ez a jelenet, rögtön tudtam, hogy ebből posztert akarok csinálni.
 11. Nagyon köszi mindenkinek! Ody: igyekeztem megint különleges hangulatú képet készíteni.
 12. Egy ideje már várok erre... Végre bejelenthetem, hogy a Lucasfilm ismét beválogatott a Celebration hivatalos művészei közé, és a poszteremmel együtt ott leszek Londonban a Celebration Europe-on! https://www.starwars.com/news/swce-2023-art-show
 13. Kino Loy. Úszni nem tud, de egy különdíjat megérdemelne.
 14. Jó szórakozást hozzá! Igen, nem csak Berlin, hanem korhatáros Babilon is van benne. És vajon a nagy Nikoros vagy Wednesday tánca a jobb? Az Aranybullával kísérletet fogok tenni, de az előzetes alapján nagyon rossz érzésem van vele kapcsolatban. Cpt. Rex: Ha befejeztem, írok róla.
 15. A Wednesday nálam az év meglepetése. Két nap alatt daráltam le, és rögtön utána újra is néztem az egészet. Wednesday tánca fantasztikus lett, Enidet is nagyon bírom, Gwendoline Christie pedig sose volt ennyire fenséges, mint itt. Az első négy rész után érzek egy kis minőségbeli esést a sorozatban (Tim Burton csak az első felét rendezte, és ez látszik), de ezzel együtt is nagyon jó szórakozás volt. Nagyon szerettem a Stranger Things 4. évadát, szerintem az első óta a legjobb lett. Néhány szálat rövidítettem volna, de a fő szál, a múltbeli rész és Vecna fantasztikus. A House of the Dragon és a Sandman is benne van a 2022-es top5-ben (nem sorrendben). És természetesen az Andor, ami eddig a legjobb SW sorozat nálam, és SW-n kívül, az all time mezőnyben is nagyon elöl van. De ha már all time mezőny: az abszolút kedvenc sorozatom idén egy tavalyi sorozat volt, az Arcane, amit januárban láttam először, és azóta háromszor néztem újra. Mesterműnek tartom, sztoriban, dizájnban (világ és karakterek), animációban, hangban (eredeti angol hangok), zenében, mindenben. A Star Wars-rajongásom kezdete óta egyetlen film vagy sorozat sem volt rám ekkora hatással. A besúgó kellemes szórakozás volt, sajnálom, hogy áldozatul esett az HBO hülyeségének. A Babylon Berlin új évadára annyira kíváncsi vagyok, hogy újra fogom nézni előtte az előző hármat, így bőven jövőre fog csúszni.
×
×
 • Create New...

Important Information