Ugrás a kommentre

SimonZ

Tag
 • Összes hozzászólás

  2.186
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

Közösségi hírnév

0 Semleges

SimonZ tevékenysége

 • Születésnap 1982-03-07

Elérhetőség

 • Weboldal címe
  http://simonz.co.hu

Profil információ

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Budapest

Legutóbbi látogatók

4.079 profil megtekintés
 1. EPIX spoileres topik

  Te jó ég. Ha csak a HP alapján kéne megítélni a munkásságát (mást nem ismerek tőle, de ezek szerint fogok), akkor a katasztrófa szó jutna eszembe. Ennyire karakteridegen, lapos, ostoba történetet rég nem olvastam. Nagyon remélem, hogy ennél jobbat nyújt majd. Rian nemrég írta Twitteren, hogy nem írt treatmentet (történet-összefoglalót) az EP9-hez, tehát nem az ő írásán alapul a forgatókönyv.
 2. Filmek 12.0

  Hogy valami pozitívat mondjak a jelölésekről, Viggo Mortensen (Captain Fantastic) főszereplői jelölésének nagyon örülök. A Zsivány Egyes effektdíjában nagyon bízom. Tarkin, Leia - ez szerintem olyan átütő erejű téma volt, hogy még az effektvak akadémiai tagok ingerküszöbét is átviszi. A Kaliforniai álmot még mindig nem tudtam megnézni, de hamarosan sor kerül rá. A vörös teknős A Studio Ghibli legújabb animációs remekműve, ezúttal külföldi rendezővel (Michael Dudok de Wit). A film egy csendes csoda, egy érzésfilm, ami nem akar okos vagy magvas lenni. Gyönyörű képekkel, szép zenével, és néha egy-egy kiáltással (nincs benne semmi szöveg). Olyan vékony a szövete, hogy ha felszakítanánk, meglátnánk alatta az Életet. Nagyon tudom ajánlani. (Viszont nem gyerekfilm, a 80 perc nekik elég unalmas, és a szereplők viselkedése sem érthető egykönnyen kisgyerekként.) Egy posztert is csináltam hozzá (csak a mérete miatt van spoilerben):
 3. Hmmm, erre nem is emlékeztem. Kylo és Han eseteit viszont ezzel együtt is éreznie kellett, és szerintem Rey Erőre kapását is, még ha nem is tudta konkrét személyhez kötni.
 4. Én csalódott lennék, ha Luke nem tudná, mi történik a galaxisban. Kylo és Han dolgait minimum éreznie kell az Erőben, de szerintem ennél is többet tud és érez, elvégre elég Erős, és harminc éve volt rá, hogy elmélyítse a képességeit. És ezekkel együtt is inkább remeteségben van, ami arra utal, hogy a remeteségének az oka vagy célja fontosabb, mint minden más, ami a galaxisban történik.
 5. Poszterek

  Köszönöm! Valóban a New Hope/Rogue One párost akartam megidézni. Egyetlen apróság van csak elrejtve: a fényesebb csillagok általában vadászgépek csóváiból állnak, de a Tantive IV alatt egy mentőkabin húz el.
 6. Szerintem nagyon jó, nagyon bátor cím, szinte trilógiazáró erősségű. Meredek, de el tudnám képzelni akár, hogy Luke annyira az utolsó Jedi, hogy Rey-t már nem Jedinek képzi ki, hanem valami másnak. Ki tudja, mit talált Luke az első templomnál, ki tudja, valójában miért vonult remeteségbe, vajon miért nem akarta folytatni a Rend felélesztését... Lehet, hogy nem is akarja, legalábbis abban a formában nem, ahogy mi ismertük a Rendet (és ahogy ő is megismerhette időközben). Vagy Luke meghal, és Rey lesz az utolsó Jedi. Vagy többesszámot jelent, és ők ketten az utolsó Jedik. Mondom, nagyon jó cím...
 7. Sorozatok 7.0

  A karácsonyi Doctor Who nálam annyira csapnivaló volt, hogy nagyon sajnáltam a színészeket, mert látszik, hogy ők mindent beleadnak, de rajtuk kívül annyira szörnyű minden, hogy menthetetlen az egész. A tavalyi River Song kellemes meglepetés volt, látszik, hogy Moffat úgy írta, hogy az lesz az utolsó története. Szép búcsú lett volna. Innentől a 10. évad sem érdekel túlzottan. Hosszú ideje gyengélkedik a sorozat, a 9. évad csak egy fantasztikus beszédet és egy darab kiváló epizódot (Heaven Sent - igaz, ez 2005 óta az egyik legjobb lett) tud felmutatni néhány általában gyengécske rész mellett. Az évadnyitó meggyalázta volna a dalekos történelmet, már ha komolyan tudtam volna venni, a Gallifreynél meg voltak jó ötletek, de ez is kevés volt. Szerintem Moffat már túlcsinálja a Doktort, üres és önismétlő. Elfáradt, na - ami nem csoda, 2010 óta vezeti, 2005 óta ír bele, az eddig beleöntött kreativitását szinte emberfeletti teljesítménynek is tarthatnánk. Megalkotta az én Doktoromat, és az Amy-vel töltött két és fél évad, meg az utána jövő néhány epizód a Doctor Who legjobb időszakát jelentik nekem. És persze neki köszönhető a sorozat megnövekedett nemzetközi népszerűsége. A Sherlock új része ellenben egész jó volt, pedig féltem tőle, hogy ez is kaszaéretté válhat. A tavalyi évből amúgy a Stranger Things, a The Night Manager és a Westworld tetszett nagyon. Meg az X-akták is egész jó volt.
 8. A háromból kétszer szinkronosan néztem, mivel vidéken korlátozottak a lehetőségek. (Ideje lenne egyenlíteni már. ) Nem volt vele különösebb bajom, a legtöbb hang nagyon tetszett, kivéve Tarkin és Vader, de elfogadtam őket is. JEJ-hoz képest számomra mindenki gyenge, így eléggé mindegy, ki mondja el azt az öt mondatot.
 9. 1997-ben, 15 évesen láttam először a Star Wars-filmeket. A Zsivány Egyes most, három nézés (és végtelen sok zenehallgatás és az Art of könyv átolvasása) után olyan jó érzéssel tölt el, mint amikor kijöttem A Jedi visszatér után a moziból. Számomra a klasszikus trilógia óta ez lett a legjobb SW-film.
 10. Egyéb fontos 10.0

  Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
 11. Harry Potter

  Pildi: Nabo: ezt a nyilatkozatot nem olvastam, csak a találgatást. Viszont belefutottam egy nagyon érdekes felvetésbe:
 12. Harry Potter

  Fantastic Beasts Fantasztikusan tetszett, jó érzés volt ismét belemerülni a Rowling-féle varázsvilágba. Rowling keze nyomát nagyon éreztem a filmen, bájos, szerethető, jó karakterekkel. A cselekmény tényleg nem annyira komplex, mint egy Potter-könyv filmváltozatában, de engem megvett kilóra, örömmel várom a további négy filmet is. Az egyetlen, amit sajnálok, hogy ezt a történetet valószínűleg nem fogjuk regényben olvasni. Végzettségem szerint biológus vagyok, így külön öröm volt egy zoológust látni főszerepben - apropó, több helyen olvastam, hogy Eddie Redmayne nem igazán erős mint Göthe Salmander. Szerintem tökéletes volt. Az állatokat is nagyon szerettem, és igen, a furkász zseniális. Az amerikai és az angol varázsvilág közti különbségeket is jól megvilágították, nem vitték túlzásba, de érezhetően más világban vagyunk. (A Pottermore.com-on van egy igen hosszú írás Rowlingtól az amerikai varázslótársadalom történetéről, angolul tudóknak nagyon megéri elolvasni.) Nabo ötletét én is nagyon jónak tartom,
 13. Beszéltem a forgalmazóval (Forum Hungary) és a Cinema City-vel is. Mindkét helyen azt mondták, egyelőre nem tudni biztosat arról, hogy egyáltalán lesz-e éjféli bemutató itthon, és arról sem, hogy mikor kezdődik a jegyelővétel. Mindkét beszélgetést azzal zártuk, hogy jövőhéten várhatóan már lesz információjuk.
×

Fontos információ