Jump to content

misafeco

Tag
 • Content count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

45 Semleges

About misafeco

 • Rank
  Youngling
 • Birthday September 18

 • Nem
  Férfi
 • Lakhely
  Budapest

Recent Profile Visitors

659 profile views
 1. Meg aztán senkire nem erőszakolják rá az alkoholt. Ha olyan hangulatom van (vagy vezetek), kérek egy kólát. De elmennék már barátokkal iszogatni, hiányzik az érzés.
 2. Egész lényegretörő, nincs feleslegesen cifrázva. A személy és helynevek nagyobb kihívást jelentenek elsőre, de gondolom egy idő után majd megbarátkozok velük. Ami furcsa, hogy Coruscant szerepel benne, azt nem az Ep. 1-hez találta ki Lucas? Nem emlékszem korábbi említésre. Példa a nyelvezetre:
 3. Első Star Wars könyv, amit olvasok (angolul) Meglátjuk, hogy Thrawn koma mekkora esélyekkel száll szembe Luke-kal, eddig nem tolja rosszul.
 4. Szabad, beszéltem ezzel kapcsolatban a háziorvosommal.
 5. Jelen! Hétfőn kaptam, 20 nappal később jön a második. Semmi mellékhatás nem volt azon kívül, hogy lehet érezni az oltás helyét.
 6. Ezzel nem feltétlenül értek egyet. Része a felnőtté válásnak, hogy kiszakadsz a kényelmes családi közegből, saját döntéseket hozol mindenféle külső hatás nélkül és ezekért vállalod a felelősséget. Semmihez nem hasonlítható érzés a saját lábadon állni. Na most ez az időszak már most is minimum a felsőoktatás végéig kitolódik sokaknál, onnan meg még jó messze van, hogy egy lakásra való önerő meglegyen. Már bőven a harmincas éveimben leszek, mire lesz annyi pénzem, hogy megengedhessek magamnak egy saját lakást a jelenlegi árak mellett. Én voltam már munkahelyi szállón (ingyenes), most pedig
 7. Hát a Bad Batch, mi más? Megnéztem a Resistance-ból pár részt, eddig nem az én világom. Kicsit pihentetem, aztán talán folytatom.
 8. Rebels - 4. évad Kissé meglepett, hogy nem a lázadás fősodrába kapcsolódott be a záró évad (bár utalások voltak pl. a Halálcsillagra), de összességében jó döntésnek tartom, hogy a röpke mandalore-i kitérő után visszatért oda a sorozat, ahonnan indult. Lothal elképesztő módon lepusztult, ennél szemléletesebben még soha nem jelent meg a Birodalom elnyomása. Thrawnnal tovább folyik a macska-egér játék, de nem sokkal a vége előtt még egy nála is fajsúlyosabb gonosz is megjelenik. Misztikum, hősiesség, csapatmunka - bővelkedik a jobbnál jobb pillanatokban az évad méltóképpen lezárva a G
 9. Például nem oltottaknak megmarad a kijárási korlátozás, amit szúrópróba-szerűen ellenőriznek. Moziban, színházban, koncerten, meccsen be kell mutatni az oltási kártyát, stb.
 10. Amint elkezdenek elfogyni a beoltható emberek, meg fogják oldani a többiek motiválását. Aki meg még úgy se regisztrál, az Darwinra lesz bízva. Nyitásnak azért nem nevezném, sőt a négyzetméter alapú korlátozás akár szigorításnak is vehető. Kíváncsi leszek a 300 m2 Lidlre este 7-kor. Akinek van esze (és lehetősége), az majd kevésbé konvencionális időszakokban megy majd. Részemről maximum annyi változik, hogy elmegyek valamikor fodrászhoz. Valószínűleg nem azon a pár millió vakcinán múlt, az EU kicsit más nagyságrend, de azért ez elég pofátlan.
 11. Na közben kiderült, hogy egy másik (közelebbi) helyszínre is mehetek, azzal a különbséggel, hogy ott Szputnyikot kapnék. Jól állunk, ha már válogatni is lehet.
 12. Ne haragudj, de nem értek egyet. Ha felajánlanak egy vakcinát (és nincs olyan betegséged, vagy kockázatnövelő tényező, ami kizárná), akkor el kell fogadni. Egyrészt a nyájimmunitás miatt, másrészt azért, mert pl. az Astra 100%-ban megakadályozza a súlyosabb megbetegedést/halált. Amúgy a Telex jó nagy hülyeséget írt ezzel az 59%-kal, de ezen már meg se kell lepődni. Pedig nekik is fél percbe telik ráguglizni az "astrazeneca efficiency" kulcsszavakra. Gondolom földrajzi hely függvényében változó. Nálunk a háziorvos direkt kérte, hogy ne hívja őket senki oltással kapcsolatban, begyűjtötte
 13. Hétfőn oltanak Astrával. Érdekes, mert még 30-on innen vagyok bármiféle egészségügyi probléma nélkül. Elvileg olyan sokan nem kérik / visszamondják, hogy a háziorvosunk kb. mindenkit be tudott regisztrálni, aki kéri az oltást. Illetve még az lehet benne, hogy sok 60+-os a Pfizerre vár, amiből korlátozottabb az elérhető mennyiség. Csaknem a teljes családom átesett a víruson decemberben, így őket majd csak nyáron lehet oltani. Én megúsztam, pedig két közvetlen közelemben ülő kolléga jelenleg is karanténban van. A távolságtartás + folyamatos maszkviselés ennyit számít. Eltöltök napi 2
 14. Ha csak az észak-amerikai piacot nézzük, a 80-as évek óta viszonylag stabil az éves eladott jegyek mennyisége. Viszont a kínálat folyamatos bővülése miatt egy film sokkal kevesebb ideig megy a mozikban, így sokkal kisebb részt vállal az éves bevételből. Az ET például 1982-ben 16 hétvégét töltött a box office dobogó tetején. A Titanic 1997-98-ban egymás után 15 hétvégén keresztül volt veretlen (ez máig felfoghatatlan számomra). Az Avatar 2009-10-ben 7 hétvégéig volt a csúcson. Az Ep. 7 2015-ben 4 hétvégét nyert meg Az Endgame 2019-ben 3 hétvégét tudott nyerni
×
×
 • Create New...

Important Information