Ugrás a kommentre

1x14 - War-Mantle


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Delta osztag!!! :o Ez Scorch gondolom, a sárga színből ítélve. 10 év után viszontlátjuk a Republic Commandot. :yeah:

Ot8Nbeb0KXKsuCHObco5OezzJQbQIk8aG-Nosv7q

 

Fantasztikus rész volt, később részletesebben is írok róla. És Gregor is beköszönt. Na akkor már csak Wolffe hiányzik. Volt itt kaminoi történet, Ralph Mcquarrie conceptek alapján kinéző rohamosztagosok, V-wingek akcióban(yeahhhh :rock:), és még sok más. :D

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ráfordultunk a fináléra, a rész remekül érzékeltette ezt. Drámai utolsó részekre számítok, a kaminoiak körül szorul a hurok, továbbá a Birodalom is egyre inkább megmutatja azt az énjét, amit majd később fogunk megtapasztalni, nevezetesen a rohamosztagosok. Na de nézzük meg az epizódot, mert bőven volt meglepetés és érdekes dolog.

 

Kezdjük az egyikkel, ami nem más, mint Gregor visszatérése. Már a rész elején érdekes volt látni, ahogy vadásszák Gregort, rögtön Howzer jutott eszembe, de a sérója láttán elhessegettem a gondolatot. A vadászoknál már a páncélból arra asszociáltam, hogy ezek rohamosztagosok lesznek, vagy annak egy korábbi fajtái. És végül is bejött. Visszatérve Gregorra. A híresztelés megint csak igaz volt, tehát innen nézve Wolffe se lehet messze. De jó lenne, ha Rex a következő részben felbukkanna Wolffe pedig mellette lenne. Az biztos, hogy Gregornak betett egy kicsit a robbanás, de még nincs annyira megzakkanva, mint a Rebelsben. De már a nevetése kezd hasonlítani. Lehet látjuk majd, miképpen éri el azt az állapotot.

 

A pre-rohamosztagosokról: a Daro bolygón lévő állomás alapján nem tudom miért, de elsőként azt hittem, hogy ide küldi Nala Se a klónokat, de aztán ez is kiment gyorsan a fejemből, mert a rész eleje beugrott, továbbá megpillantottuk ezeket a TK katonákat. És ez nagyszerű evolúció. Továbbá ezeket a katonákat olyan klónok képzik, akik a Delta osztag ruházatát viselik. Itt térnék ki egy rövid pillanatra Scorch feltűnésére: Aztaleborultszivarvégitneki! 10 év után újra látjuk az egyik tagot. Kíváncsi vagyok, hogy a többiek vajon hol lehetnek. Eltudom képzelni, hogy máshol is lehet ilyen birodalmi bázis, ahol Boss, Fixer és a többiek is részt vesznek az újoncok kiképzésében. Nagyon örülök a felbukkanásának és ha jól láttam, akkor túlélte, nem őt lőtték le a rohamoszik. De jó lenne, ha a csapat többi tagja feltűnne a következő évadban és a Bad Batch után mennének.

Itt egy kép a Ralph féle rohamosztagosokról. :)

Star Wars Concept Artist Series – Ralph McQuarrie Stormtrooper Statue |  Sideshow Collectibles

 

Még egy utolsó gondolat Gregorról: vajon hogyan jutott ki az Abafarról? Itt azt mondta, hogy ide hozták őt. Eltudom képzelni, hogy Gasconék a Köztársasággal visszatértek az Abafarra és megtalálták Gregort. Talán innen ismerik egymást Rex és Gregor.

 

A Kaminon is folyik a játék, a Birodalom már nagyon készül valamire, a Kaminoiak pedig megtudták: megszűnt a szerződés a Birodalommal, utóbbi azt tehet mostmár, amit akar. A kaminoi játszma szerintem a jövőhéten kezdetét veszi és durva dolgok fognak majd történni. Az is durva, hogy Lama Su minisztert ilyen könnyen félreállítja Rampart. Most is hozza a formáját az admirális. Pláne, hogy Nala Set, mint tudóst megtartják későbbi célokra – vajon mire? – de a minisztert putty, kiiktatják.

Hunter képessége újból megmutatkozott, kicsit hiányoltam is az elmúlt részek után, örülök, hogy elővették. Echo is kapott egy jó jelenetet. A bázison való akció döfi volt, továbbá a zene is erősen merített a klasszikus trilógiából.

 

A V-winges akció nagyon adta, végre láthatjuk akcióban is ezeket a gépeket. Remélem még egy picit velünk lesz ez a gyártmány, mondjuk a 2. évadban is ezzel mehetne a Birodalom, utána felőlem jöhet az első Tie.

 

Hunter pedig elkapva. Nem számítottam erre, de a vége remek kis beszélgetést vetít előre Hunter és Crosshair között.

 

Minden bizonnyal az utolsó két részben Hunter megmentése és a Kaminon történtek lesznek előhúzva, ezzel is egy – remélhetőleg – pokolian erős zárást produkálva.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Gondolkoztam rajta egy ideig, hogy miért a nácik jutottak mindig eszembe akárhányszor TK -sat láttam, aztán eszembe jutott, az Iron Sky. Szűrő nélkül nekem hajaz rá:

 

movie-wallpaper-ironsky-futuristic-sky-f

 

Szomorú volt látni, hogy gyerekkori hőseimet, a Delta Squad-ot is elérte a 66-os és agyatlan barmokká váltak :( 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 perccel korábban, Whill írta:

Fantasztikus rész volt, a múlt heti gyengébb után. Tökéletesen megvolt benne minden, ami kellett, mást nem is igazán tudok hozzáfűzni. A zene is rengetegez dobott a hangulatán.

Az Ep. 4 Halálcsillagos dallamok jól passzoltak a helyszínhez és az első adag stormtrooperhez. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A múltheti semmilyen epizód után ezúttal egy remek résszel gazdagodtunk. Mindenek előtt - menetrendszerűen - a látványt szeretném méltatni. Ilyen szép erdőt animációs sorozatban szerintem még nem láttunk. Amikor a Marauder leszállt, az a momentum akár egy élőszereplős mozifilmben is elmehetett volna, olyan élethű volt. Szintén a látványhoz tartozik, hogy az új (milyen vicces őket ezzel a szóval illetni egy olyan katonai alakulatot, amit az SW születése óta ismerünk) stormtrooperek, azaz a jó öreg rohamosztagosok páncélzata még nem a megszokott, hanem egy korai változat, ami az eredeti filmhez készült koncepciórajzon alapszik. Imádom, amikor ilyen dolgokat valósítanak meg.

 

Nagyszerű, hogy megjelent az, amit korábban több mű is említett már, vagyis, hogy néhány klón a korai rohamosztagosok kiképzésében is részt vett. Ami eddig nem volt specifikusan megemlítve, hogy erre a szerepre a klón kommandósokat jeleölték ki, amiben van ráció, hiszen ők a klónok legjobbjai. Legalább ezen nem spórol a Birodalom... még. Külön taps, hogy megjelent a Delta osztagból Scorch. Illetve az is jópofa apróság, hogy TK-knak hívják a rohamosztagosokat - ha visszaemlékeztek az ep4-ben, ott is TK-val kezdődött a katonák sorszáma, de a Rebels-ben is használták ezt a betűkombót.

 

Érdekes, hogy Tech, Echo és Hunter továbbra is a kábítólövést preferálja, ezúttal a sorozott katonákkal szemben is. Oké, nyilván nem szerencsés tűzharc közben váltogatni, szóval érthető, hogy egy beállításnál maradtak. Ami viszont tényleg még mindig csak találgatható, hogy miért kábítanak - szerintem tényleg a chip léte és a testvéreikért érzett sajnálat lehet az oka. Ugyanakkor láthatóan Wreckert ez már nem izgatja, simán letarolt mindenkit, pedig ő nem is tudta, hogy már csak a kommandós a klón.

 

Ami még izgalmasabb volt a kiképzősbázison történteknél, az a Kaminón folyt. Azt hiszem, Lama Su miniszterelnökre keresztet lehet vetni. Majd biztos bejelentik, hogy Kamino szeretet miniszterelnökét rebellis defektes klónok merényelték meg álmában, vagy öngyilkos lett - azt persze senki sem fogja vitatni, hogy miért lett hatszor hátba lőve.. De a három Venator alapján azt mondom, Typoca sem fogja szárazon megúszni ezt... Még pontosabban, hamarosan úszni fog, aztán süllyedni, mindezt darabokban. Nala Se-t viszont befogták. Lehet, hogy megrendelést kap egy bizonyos uralkodó klónjának az elkészítésére még egy utolsó megbízás formájában?

 

És akkor még itt van Gregor is. Először azt hittem, Howzer menekül - a számát nem ismertem fel -, de kellemes meglepetésként ért, hogy Gregor az. Újabb kapcsolódási pont a Rebelsszel. Ugyanakkor még mindig nyitva van a kérdés, hogy Howzer, a mellé állt klónok és most már Gregor is miért nincs a chip hatása alatt. Nem hatott rájuk vagy csak valamiért hozzájuk nem jutott el a parancs? Ezt jó lenne tisztázni azért, mert fontos kérdés. De kíváncsi vagyok, hogy Wolffe mikor jelenik meg.

 

És akkor még két rész. Hunter Crosshair kezébe került... Vajon mi jön ezután? Újabb mentőakció? Nyilván, de vajon hogy fog az elsülni. Izgalmas lesz az utolsó két rész.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon komoly rész volt. 

Majdnem összef*stam magam, Kamino légkörében állomásozó Venátorok láttán.  :D  

 

Pár szót ejtek a részről.  

Az világossá vált hogy Kamino-nak befellegzett. Nem vagyok abban biztos, hogy lesz itt Kamino Uprising, inkább a totális elnyomás/megsemmisités látszódik körvonalazódni.  Lama Su-nak szerintem annyi, bár nem hallottuk hogy lelőtték, de szerintem halott. Végül is, valamilyen szinten megérdemelte. 

Nala Se-t pedig "tudományos" célokra akarják felhasználni.  Palpi klónozás, vagy titkos klónozások, mint például amit a The Force Unlished játékokban láttunk.

Igazából nem számit, mert nem a jószándék vezérli a Birodalmat, szóval.....

 

Gregor hatalmas forma, egy picit már látszik rajta hogy az agyrázkódások, amit elszenvedett 2x is, agyilag kicsit megtörte, de a józan itélőképessége azért megmaradt.. :)   

Érdekes volt hallani Gregor-tól, hogy kiképző tiszt volt, amig be nem sokalt, és megpróbált dezertálni. 

Akkor viszont a többi kommandós is amolyan kiképző féleség lehetett? 

Echo mondja is, hogy 50 kommandós és kb. 1000 TK osztagos állomásozott ezen a titkos bázison.  Ez a bázis, akkor egy titkos kiképző létesitmény lenne? Ahol sorkatonákat és akár birodalmi kommandósokat is képeznek, nem egy elveszett ötlet. 

Viszont ami mókás volt, az ahogy ezek a bircsik harcoltak. Egyből a régi trilógia ugrott be...  :D 

A klón kommandósok jól küzdöttek, de a bircsik.....  Ahogy Gregor mondja, nem a kiképzésük minőségében hanem a létszámukban rejlik az erejük. 

Na és akkor ahogy repültek, hát nem Han Solo volt a kiképző tisztjük, ez látszott... :D  

 

A végére Hunter elfogását hagytam. Nem tudom mi lesz vele, de ismerve a birodalmat, szerintem ki akarják szedni belőle hol van a búvóhelyük. 

És akkor pedig mindent bevetnek, ez azt is takarja, hogy esetlegesen egy erőhasználót is. Talán itt jön majd a képbe Darth Vader?? 

Emlékeztek még gondolom, a TCW 7. évad végére, ahol Maul betört Jesse elméjébe és végül kiszedte a klónból ki is ez az Ahsoka Tano.

Na itt most talán ugyanez lesz, de persze ez még ködös. 

 

És akkor Crosshair szavai Hunter felé a rész legvégén..  "Reméltem hogy itt lesz a teljes Squad, de veled is beérem!"  

Mire célozhatott Crosshair ezzel?  Saját kezűleg akarja megölni Huntert, vagy valami más terve van Hunterrel? Talán jövő héten megtudjuk.  :P  

 

És akkor vajon mi van Cpt Howzer-el?  Talán Rex pont őt próbálja kimenteni, vagy esetleg Wolfe-t?  

Kérdések, és kérdések.....  

 

 

Akit esetleg érdekel, és valamennyire megérti az angolt, akkor 2 óra múlva kibeszélő live az SW Explained csatornán. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=fWAOL2NgrfI

Szerkesztve: - Cpt. Rex
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez egy nagyon jó rész volt, mindig is jobban bejönnek az olyan bolygók amik dús flórával rendelkeznek és az animációs megvalósítása is gyönyörű volt. De a látvány mellett tartalmilag is sokat kaptunk. Megtudtuk, hogy mi a helyzet Gregorral, a Kaminó-birodalmi viszonyról is frissítették az infóinkat, jó lett volna ha miután rázárult Lama Suékra az ajtó, még hallottunk volna egy lövés hangot, az még kihangsúlyozta volna a pillanatot. :) A katonák átszereléséről is megtudhattuk, hogy javában folyik már, illetve megadták kerek-perec az egyik érvet a sorozás mellett, amiről pár hónapja még csak vélekedés szinten tudtunk beszélni. Wreckert megmosolyogtam, mikor mindenkinek helyeselt: Echonak igaza van... Technek igaza van... a kölyöknek is igaza van :D . Jó volt ismét reg. kommandósokat látni. A Gregor szöktetésénél felcsendülő klasszikus dallamok is nagyon ott voltak. Hunter eddig is kiköpött Rambo volt, de most, hogy átesett egy komplett fenyőfán pláne. :D Kár, hogy maga az akció kudarc volt és csak kicseréltek egy foglyot egy másikra.

Egyébként vajon miért hagyták Gregort életben az első szökés után? :hmm: Nem hinném, hogy annyira nélkülözhetetlen lenne.

 

 

5 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

most már Gregor is miért nincs a chip hatása alatt.

 

Szerintem nála biztos a robbanás és/vagy az előtte lévő amnéziát okozó sérülés iktatta ki a chipet.

Szerkesztve: - Darth Cupsy
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon tetszett az epizód. A látvány hihetetlenül gyönyörű volt, nem is tudom, hogy a Daro-nál láttunk-e már szebb bolygót egy SW animációs sorozatban. A készítők részről-részre túltesznek magukon e tekintetben. Feszes és pörgő léptékű epizód volt, nem kevés fejleménnyel, egyértelműen befordultunk az utolsó kanyarba a végkimenetelt illetően. Jó volt viszontlátni Gregort, a rész közepéig tippelgettem, hogy vajon melyik klón lehet a dezertőr. Az őrülete már kezdeti stádiumban van (a védjegyévé vált nevetés már némileg kihallható), valószínűleg az abafari incidenst nem úszta meg komolyabb maradandó sérülés nélkül. Ugyanígy visszatért a Republic Commando oszlopos tagja Scorch is. A Kotor 1 után az RC volt a kedvenc SW videojátékom, így különösen szívszorító volt látni, hogy az ő agyát is kimosták és zokszó nélkül beállt a sorba. És megmutatta, hogy az RC nem véletlenül volt egyik leghatékonyabb osztag a Klónháborúban.

 

Kíváncsi vagyok, hogy a Birodalom kikiáltása után mennyi idővel vagyunk. Talán félév? Valami ilyesmi a tippem. Odafent meghozták a döntést. A klónoknak mennie kell, a minőség helyett a mennyiség lesz a fő szempont. Ezt láttuk is, az újoncok nem sokat értek hőseink ellen a Darón, még akkor is, ha egyelőre klón kommandósok képzik őket. Persze jöttment peremvidéki párafarmerekből és más nyomorból menekült, a fegyelemhez nem szokott ifjoncokból nehéz egyelőre ütőképes hadsereget szervezni. Hunterék egyelőre nem is használtak ellenük éles fegyvert, amelyre magyarázat, hogy kezdetben azt hitték, nyers klónokról van szó. Tetszett ez a furcsa átmeneti páncélzat, tök jó, hogy Ralph McQuarrie összes fiókban maradt kezdeti látványtervét felhasználják előbb-utóbb (kár, hogy ő sajnos ezt már nem érhette meg). Kíváncsi leszek, hogy mi lesz az oka, hogy e rövid kitérő után áttérnek a majd mindenki által jól ismert és rettegett páncélzathoz. Az tény, hogy most sokkal inkább helytállóbb a vödörfej gúnynév. Látványos és izgalmas akciójelenetekben volt részünk, hangulatos, az original trilogy-t idéző zenei aláfestéssel. 

 

Mit fognak csinálni a megmaradt klónokkal vajon? Összeszorult a szívem, amikor a még gyerek klón aggódva kérdezte, hogy de ugye továbbra is katonát nevelnek belőlük? Egész létezésének értelme ment a levesbe, egy leselejtezett és elavulttá vált termék, amely pedig épphogy elhagyta a gyártósort. Nagyon jó volt Lama Su és Nala Se beszélgetése a Birodalom természetéről. Itt már nem pusztán arról van szó, hogy utóbbi felmondott egy üzleti szerződést. A tudóssal ellentétben a miniszterelnök jól látja, hogy a Birodalom nem fogja engedni, hogy új kliensek után nézzenek. A klónozási technológiájuk potenciális veszélyforrás lett. Ez a kaminóiak tragédiája és - más szemszögből - sorsszerű, megérdemelt büntetése, hogy határtalan kapzsiságuk okozza a vesztüket, megteremtették saját ítéletvégrehajtóikat. Ha nem a gátlástalan Birodalomról lenne szó, még elégtételt éreznék is, de valahogy sajnáltam a kaminóiakat. Biztos, hogy a bolygónak annyi, az a néhány Venator nem véletlenül állomásozik az orbitális pályán. Magának a fajnak sem adok esélyt, túlélésük elvarratlan szál lenne. Azt kapják sorsul, mint a geonosisiak, hiába voltak papíron a háború különböző oldalán (persze ilyenről nem beszélhetünk). A mór megtette kötelességét, a mór mehet. Lama Su már most félre lett állítva, Rampart nem is leplezi, hogy a birodalmi jelenlétet immár megszállásként kell értelmezni Tipocavárosban. Azt nem hiszem, hogy a miniszterelnökkel végeztek volna: azért ő van annyira fontos karakter, hogy ezt direktebben mutassák, legalább egy lövéshangot akkor hallottunk volna a becsukódó ajtó után. Szerintem egyébként is van még valami végső aduász Su tarsolyában, az Order 66 mellett más parancssorok is beleférnek, amelyről Palpatine-nak és sleppjének nem volt tudomása. A klónok fellázítását gyanítom a következő epizódokra, nagyon örülnék, ha így alakulna. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

Szerintem nála biztos a robbanás és/vagy az előtte lévő amnéziát okozó sérülés iktatta ki a chipet.

Én is így gondoltam korábban, az elmélet még Wolffe-nál is megállná a helyét, hiszen neki is van fejsérülése - és végső soron, ez még mindig igaz lehet. Csakhogy Howzer és társai most alternatívát is adtak a képlethez, és nem tudni, hogy Gregor (és Wolffe) esetében erről vagy valami másról van szó. Akárhogy is, a Birodalomnak valószínűleg nem tetszik, hogy a dezertőr, áruló, parancsmegtagadó klónok sora egyre nő. Lassan már egy szakaszra való, a Birodalom ellen fordult klónt ismerünk mi, akik "csak" a Bad Batch sorsát követjük nyomon. Mi lehet a tágabb Galaxisban?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Typoca city-nek annyi lesz, nem a semmiért zajlott a teljes kiürités, ami itt annyit takar, hogy minden életképes klónt elszállitanak máshová.

Gondolom a felszerelésekkel, gyógyszerekkel, fegyverekkel együtt. 

Valszeg lehet látjuk majd azt is, ahogy Orbitális csapás keretén belül, megsemmisitik a várost. Vagy a már szétbombázott város romjait esetlegesen...

Kaminónak befellegzett.....

 

A heti rész után, én személy szerint kevesebb esélyt látok egy esetleges 2. évadhoz....

Van egy ilyen gyanúm, hogy nagyon drámai évadzáró lesz. 

Szerkesztve: - Cpt. Rex
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: 1x14 - War-Mantle

Hát elkezdődött... :( 

 

Most kezdtem igazán megsajnálni a klónokat és a Kaminoiakat. A sok klón deportálása (vajon hova küldték őket?), Lama Su "halála" (bár nem láttuk és nem is hallottuk a lövéseket, mégis, kevésbé hihető, hogy valami csoda folytán túlélhette volna) mind-mind nagyon szomorú események. Rampartnak megvan a terve, de ami külön érdekes, hogy ebbe Crosshair is be van avatva. 

Végre láthattuk a Véres-Karom kiképző központját, ahol, ahogy Rex később is mesélte, kiképzőtisztekként dolgoztak a klónok. Így kerül képbe Gregor, aki már itt is kicsit hibbant a légnyomástól. :) Az ő feltünése is egy szép kapocs a Rebelshez. Maga a bolygó, Daro, iszonyat jól nézett ki és hangulatos is volt. Kicsit engem az Endorra vagy Sorganra emlékeztetett. A hegybe épített bázis fenyegető és nyomasztó is egyben, igazi Birodalmi érzést árasztott, amire a Halálcsillagról ismert zenei témák és látványelemek csak ráerősítettek. Az akcióra se lehetett panasz, plusz még a végén is akadt meglepetés, méghozzá Hunter fogságba esésének képében. Crosshair-nek vajon mi lehet a célja? Nem lehet annyira hülye, hogy vakon szolgálja a Birodalmat. Nem lennék meglepve ha rendelkezne egy saját titkos tervvel. 

 

Egyébként a végén éreztem azt először, hogy ezt az egészet a BB tagjai nem fogják túlélni. Talán kivéve Omegát. :( 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kíváncsi lennék egyébként én is a gyerek klónokkal mi a terv, hova vitték őket. A másik helyre viszik őket nevelni (vagy valami hasonló volt a duma), az nem sok jót ígér szerintem, a náci hasonlatnál maradva kb. a "Menjetek fürödni" párja. Ha már viszonylag nagy számban vannak TK-sok akkor a klónok ideje tényleg hamar lejár, velük mi lenne? Kivégzik mindet? Lehet a chipbe van ilyen funkció is, ki tudja? De valószínűleg ezt a problémát a kaminoiak, vagy a BB lefogja venni a Birodalom válláról.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

21 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Illetve az is jópofa apróság, hogy TK-knak hívják a rohamosztagosokat - ha visszaemlékeztek az ep4-ben, ott is TK-val kezdődött a katonák sorszáma, de a Rebels-ben is használták ezt a betűkombót.

Plusz a Mandaloriban is, Valen Hess. :) 

 

21 órával ezelőtt, Cpt. Rex írta:

Ez a bázis, akkor egy titkos kiképző létesitmény lenne?

Ez biztos, a Véres-Karom égisze alatt működő kiképzőbázis.

 

21 órával ezelőtt, Cpt. Rex írta:

És akkor Crosshair szavai Hunter felé a rész legvégén..  "Reméltem hogy itt lesz a teljes Squad, de veled is beérem!"  

Mire célozhatott Crosshair ezzel?  Saját kezűleg akarja megölni Huntert, vagy valami más terve van Hunterrel?

Igen, ez nekem is gyanús volt. Mintha célja lenne velük. De az is lehet, hogy csupán meg akarja ölni őket. Erre jelen pillanatban Hunter is megfelelő. :D 

 

7 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Order 66 mellett más parancssorok is beleférnek

Volt ilyenről szó korábban, talán Order 67?

 

1 órával ezelőtt, Cpt. Rex írta:

Typoca city-nek annyi lesz, nem a semmiért zajlott a teljes kiürités, ami itt annyit takar, hogy minden életképes klónt elszállitanak máshová.

Gondolom a felszerelésekkel, gyógyszerekkel, fegyverekkel együtt. 

Valszeg lehet látjuk majd azt is, ahogy Orbitális csapás keretén belül, megsemmisitik a várost. Vagy a már szétbombázott város romjait esetlegesen...

Kaminónak befellegzett.....

Nem lenne célszerűbb a klónokkal együtt megsemmisíteni? Csak akkor van értelme szállítgatni a klónokat, ha még van velük célja a Birodalomnak.

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

41 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Kíváncsi lennék egyébként én is a gyerek klónokkal mi a terv, hova vitték őket. A másik helyre viszik őket nevelni (vagy valami hasonló volt a duma), az nem sok jót ígér szerintem, a náci hasonlatnál maradva kb. a "Menjetek fürödni" párja. Ha már viszonylag nagy számban vannak TK-sok akkor a klónok ideje tényleg hamar lejár, velük mi lenne? Kivégzik mindet? Lehet a chipbe van ilyen funkció is, ki tudja? De valószínűleg ezt a problémát a kaminoiak, vagy a BB lefogja venni a Birodalom válláról.

Talán felhasználják őket, ha már ki vannak fizetve. Igazából a fejlődésgyorsításnak hála pár éven belül bevethetőek, az sem sokkal több, mint amennyit egy rohamosztagosra áldoznak. Aztán szépen kikopnak. Azt nem hiszem, hogy kivégeznék a klónokat. A Rebelsben nem úgy reagáltak Rex és a többi klónra, mintha élniük sem kéne. Szerintem a nagyját továbbra is használja a Birodalom, azért a leváltásuk nem két perc. Évekbe telhet, mire mindenhová rohamosztagos kerül. Közben az akítv állomnyban lévők egy része úgyis meghal, hiszen a Birodalom agresszíven terjeszkedik (lásd Mimban), a maradék meg a gyors fejlődés miatt épül le. Azokat el lehet súvasztani és szét lehet szórni távoli világok helyőrségeire.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A Birodalomnak még be is tenne több millió klón kivégzése pár ezer, vagy tízezer, TK katona nem tudja még megtartani nekik a galaxist. Szerintem csak szétszórják őket más helyszínekre, a gyerekeket meg tuti kiképzik. Aztán ahogy Dzséjt is mondta, majd kikopnak. De talán a problémásokat már csak kivégezni fogják, és nem bíbelődnek a chippel mint ahogy azt tették még Crosshair-rel.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Igen, ez nekem is gyanús volt. Mintha célja lenne velük. De az is lehet, hogy csupán meg akarja ölni őket. Erre jelen pillanatban Hunter is megfelelő. :D 

 

Volt ilyenről szó korábban, talán Order 67?

 

Nem lenne célszerűbb a klónokkal együtt megsemmisíteni? Csak akkor van értelme szállítgatni a klónokat, ha még van velük célja a Birodalomnak.

 

 

Szerintem Crosshair nem lenne képes kinozni Huntert, inkább akkor megölné, csak hogy ne szenvedjen. A 12. rész végén az arca elárult mindent. Borzalmasan vivódik benne a jó és a rossz, mint a ying és yang. 

14. rész végén meg az a mondat:  "Reméltem hogy itt lesz a teljes Squad, de veled is beérem!" 

Talán át akarná állitani őket a birodalom oldalára? De ez halott ügy, akkor. Egy esetben állna át Hunter, ha kapna egy működő chip-et, viszont akkor ha Hunter elszabadulna, az ő ösztöneivel, gyilkológépezetté válna, Crosshair oldalán. 

 

Order 67? Diplomáciai kapcsolat a Jedi rend és a sith rend között? 

 

Figyelj, eleve úgy mondja Rampart, hogy minden életképes klón, na ez az ő esetében azt takarhatja, hogy minden életképes, háborúra alkalmas klón elszállitása, egy másik kiképző állomásra. Vagy akár a Daro-ra, ahol még folyik a TK osztagosok kiképzése, és akkor lennének velük harcra képes klónok is. Szerintem az a célja Rampart-nak, hogy a TK-sok tanuljanak a felnőtt klónoktól, fegyelmet, vagy harci taktikákat, stb.. 

És akkor azok akik még nem nőttek fel, klónok, szépen cseperednének egy másik titkos kiképző bázison, training, stb..

Az a baj, hogy a teljes kiürités nem sejtett semmi jót. A csecsemő klónokat szerintem otthagyják, meghalni. Nagyon az van bennem, hogy Tipoca  City-nek annyi.  A kaminoiakkal együtt lebombázzák az egész várost, szerintem...  

Szerkesztve: - Cpt. Rex
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Volt ilyenről szó korábban, talán Order 67?

Én egy 65 -ös parancsról tudok, amely a főkancellár ellen irányult. Hogy ez esetleg át lett-e mentve a kánonba, az jó kérdés. Eltudnám képzelni, hogy Lama Su - ha persze életben van - végszükség esetén kiadja ezt a parancsot, amelynek következtében az összes klón a Birodalom ellen fordulna.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 perccel korábban, Bence1997 írta:

Én egy 65 -ös parancsról tudok, amely a főkancellár ellen irányult. Hogy ez esetleg át lett-e mentve a kánonba, az jó kérdés. Eltudnám képzelni, hogy Lama Su - ha persze életben van - végszükség esetén kiadja ezt a parancsot, amelynek következtében az összes klón a Birodalom ellen fordulna.

 

Wookie szerint még legends a 65-ös. Mondjuk az nagy blama lenne, ha Lama Su-ék húznának egy UNO Reverse kártyát, és ellene fordítanák a klónokat :D 

 

Kérdés tudtak e kaminóiak magáról a 66-os parancsról, gondolom nem.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Éppen most , NorbiLordi írta:

Kérdés tudtak e kaminóiak magáról a 66-os parancsról, gondolom nem.

Tudtak róla, a TCW 6x02 Conspiracy című részében Lama Su és Nala Se beszélgetnek a Protokol 66-ról Tyranusszal, és Dooku meg is említi nekik, hogy a renegát Jedik miatt van szükség a 66-os parancsnra.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 perccel korábban, Dzséjt írta:

Tudtak róla, a TCW 6x02 Conspiracy című részében Lama Su és Nala Se beszélgetnek a Protokol 66-ról Tyranusszal, és Dooku meg is említi nekik, hogy a renegát Jedik miatt van szükség a 66-os parancsnra.

 

 

Milyen jó, hogy neked legalább lexikális a tudásod, nekem csomó dolog kimegy a fejemből egy idő után :lol: Akkor visszaszívtam :oops:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem is tetszett a rész. Úgy érzem, (a kezdeti Kananes malőrt leszámítva) eddig hoz egy konstans pozitív színvonalat a sorozat. Még az úgymond "gyengébb" részekre sem tudom azt mondani, hogy nem tetszettek. Remek megismerni az újszülött Birodalom első lépteit, és a néhai, bukott Köztársaság metamorfózisát. Az első birodalmi (TK-szériás) rohamosztagosok az átmenet egy újabb lépcsőfokát képviselik. Kíváncsi vagyok, hogy a V-szárnyúakat mikor váltják fel az első TIE-egységek. Az 1 évvel az Ep3 után játszódó Darth Vader: A Sith Sötét Nagyura képregény sorozatban már jelen vannak. A toborzott katonák klón kommandósok általi kiképzésének behozásával a kirakós egy újabb darabja került helyre, ami a köztársasági hadsereg birodalmivá transzferálását illeti. A kaminói gyártás megszűnésével a klónok valószínűleg szép lassan kikopnak a birodalmi seregből, míg helyüket átveszik a toborzott egyedek. A klóngyerekeket szerintem inkább felhasználják majd, mintsem náci mintára kivégzik, bár a Birodalom könyörtelenségéből kiindulva ez utóbbi forgatókönyv sem kizárt. Viszont a chip felerősítésével (lásd: Crosshair) inkább tűnhetnek hatékony eszközöknek, mint potenciális árulóknak/ellenségeknek, így inkább erre voksolok. Lama Su sorsa körvonalazódni látszik (a kaminói klónozókkal egyetemben), de én még nem mernék fogadni rá, hogy meghalt ebben a részben. Azt egyértelműbben mutatták volna. Akár néhány sugárnyaláb hangja által. Az nekem is megfordult a fejemben, hogy Nala Se-t, mint klónozási szakterülettel rendelkező tudóst esetleg a későbbi Palpatine-klón, vagy Snoke kreálása miatt hagyták életben. Jó kapocs lenne a folytatás trilógiával.

 

A Daro bolygóról nekem először a Waylanden lévő Tantiss-hegy ugortt be (Legends - Thrawn-trilógia) az erdős/fenyős térséggel, és a hegy belsejébe épített titkos birodalmi létesítménnyel. Kíváncsi vagyok, mennyi idő alatt építették fel a birodalmiak ezt a (Halálcsillagra felettébb emlékeztető struktúrával és látványelemekkel bíró) kiképző központot. Sok idő érzésem szerint nem telt még el az Ep3 óta, legfeljebb néhány hónap. Nem tétlenkedtek sokat Sheev talpnyalói. 

 

A látvány mellett nehéz elmenni szó nélkül. Látszik, milyen sokat fejlődött az animációs csapat a TCW kezdete óta, és hogyan kamatoztatják az ott megszerzett tudásukat. Korábban, a Braccán a víz élethűsége, valamint ebben a részben a fenyőké már-már határokat feszegetően élethűen lettek leanimálva.

 

Gregor feltűnésén meglepődtem. Az első gondolatom az volt, hogy a klón menekülése az erdőben csak a War-Mantle kiképzés része. Gondolom, az Abafaron történt robbanás nem csak a chipjét iktatta ki, de egy kissé a személyiségén is csiszolt a Rebelsben látott "őrültebb" énje irányába. Ami újabb jó átmenet. Némi magyarázat azért érdekelt volna, hogy jutott ki élve onnan, de gondolom, a készítők ránk bízzák ennek megválaszolását.

 

Crosshairrel kapcsolatban nem vagyok biztos a gondolataimban... nem egyszer utaltak már rá, hogy elhagyta azt a pontot, ahonnan vissza lehet térni, ilyetén megerősítve "menthetetlen" mivoltát. De Darth Vader és Kylo Ren (gyerekgyilkosság, apagyilkosság) megváltása után nem érzem kevésbé lehetetlennek az esetét. Főleg a vívódását is vigyelembe véve - ami pedig arra utal, hogy nincs még minden veszve számára. Azaz sosem késő helyesen cselekedni. Azt nem tudom, van-e valami komolyabb célja, eddig úgy gondoltam, hogy pusztán eliminálni akarja egykori osztagát, Birodalom-ellenes, parancsmegtagadó,  "áruló" viselkedésük miatt. Nagy kérdés, mit akarnak kihozni belőle.

 

Érdeklődve várom a végkifejletet az utolsó 2 részben, remélem, tartogatnak meglepetéseket. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

22 perccel korábban, Nute Gunray írta:

A darói titkos létesítmény akár már a Klónháború ideje alatt is működhetett, amikor a Halálcsillag építését megkezdték, még tartott a háború (lásd Katalizátor).

Plusz az ehhez hasonló bázisokon könnyebben túlélhette a Birodalom a Lázadóktól elszenvedett veresége utáni éveket. A nevarroi bázis jó példa erre, bár azt ugye Mandoék szépen leamortizálták.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Gregor feltűnésén meglepődtem. Az első gondolatom az volt, hogy a klón menekülése az erdőben csak a War-Mantle kiképzés része. Gondolom, az Abafaron történt robbanás nem csak a chipjét iktatta ki, de egy kissé a személyiségén is csiszolt a Rebelsben látott "őrültebb" énje irányába. Ami újabb jó átmenet. Némi magyarázat azért érdekelt volna, hogy jutott ki élve onnan, de gondolom, a készítők ránk bízzák ennek megválaszolását.

Gregornál az is felmerül, hogy miként lehetett kiképző? Első ránézésre se százas, ráadásul a chipje se működik. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ahhh! Micsoda rész! Nagyon jó látvány, de kaptunk Gregor háttérsztorit, amire a Rebels óta annyira kíváncsi vagyok. Aztán Kamino sorsa..gyűlnek a fellegek. Sorozott rohamosztagosok a klasszikus páncél előtti fázisban! ezt is vártam, illetve megfejelték az elvárásaimat, mert azonnal a klasszikust vártam, de így még jobb. Régi koncept artokon láttam ilyesmiket. És izgalmak. Full izgalmas volt a rész. Leia hercegnő kiszabadítása érzetű volt az epizód jó része, nyilván szánt szándékkal, mely zeneileg is nagyon meg volt támogatva ep IV-es dallamokkal. Nagyon meg vagyok elégedve a sorozattal, mert egyszerűen jobb, mint amit korábban vártam tőle. Ott mozgolódik a BB a fő sodor környékén és nagyon jól teszi. Olyan dolgokról ad betekintést, amiken eddig csak elmélkedtünk, hogy hogyan is lehetett, így létjogosultsága nem is kérdéses!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Remek rész volt! :) Csodálatos volt a képi világ (Daro gyönyörű!), sok minden történt, és a két párhuzamos szál egyaránt izgalmas, láthattuk, hogy fordul Kamino sorsa bizonyosan tragikussá (megbízásuk nem lesz, erről a Birodalom gondoskodik, és Lama Su esete is mutatja, hogy nincs kegyelem annak, akire már nincs szükségük), és azt is, hogyan veszik hasznát a maradék klónnak, akik mint kiképzők dolgoznak. Világos, hogy Rex miért akarta Gregort kimenteni ebből a helyzetből- ahogy Echoért is elment - , mivel valamiért a chip nála sem működik (különben nem akart volna megszökni), s így amúgy sem sok jövője lett volna a birodalmi katonaságban. Jó hogy kimondták, miért preferálják a toborzott rohamosztagosokat (lojalitás, korlátlan rendelkezésre állás és gyors kiképzés). Arra, amire a Birodalomnak első körben kell a hadsereg (a túlerőt prezentálni a megszáll és elnyomott világokon), arra tökéletesek. 

Sajnálom Huntert, de valamiért van egy olyan érzésem, hogy Crosshair nem a halálát akarja, hanem mintha bizonyítani akarna neki valamit. S végül is mindegy, hogy most csak őt sikerült elkapni, mert csalinak jó lesz, a többiek biztos visszajönnek majd érte. Nagyon kemény végjátékra számíthatunk ezek után! És remélem, hogy a BB tagjai közül senki sem fog meghalni...

 

 

 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.