Ugrás a kommentre

misafeco

Támogató
  • Összes hozzászólás:

    126
  • Csatlakozott:

  • Utolsó látogatás:

misafeco összes hozzászólása

  1. Csak később tudom visszaolvasni, addig is itt vannak a tippjeim:
  2. Szombatok sajnos nem jók, de ha a többségnek megfelel, legfeljebb visszaolvasom.
  3. misafeco

    Filmek

    +1, szuper moziélmény volt. Én úgy mentem el rá, hogy semmit nem tudtam róla előre (pedig ez nálam nagyon ritka), és nagyon kellemesen meglepődtem rajta. Semmi világmegváltó sztori, csak kétórányi igényes és könnyed szórakoztatás.
  4. misafeco

    1x15 - Return to Kamino

    Omegának nem piszkáltak bele a DNS-ébe, így nem nőhet fel se gyorsabban, se lassabban, mint Boba. Pont annyival néz ki fiatalabbnak, mint a "tesója", mint amennyi reálisan lehet köztük. Én továbbra sem tartom valószínűnek ezt az elméletet. A sima klónok kb. 2 és 10 éves koruk között kapnak egy 8 éves kiképzést, mielőtt csatába indulnának. A TCW valamelyik részében volt arról szó, hogy a nagy veszteségek miatt még ezen is próbáltak spórolni, és még hamarabb bevetették őket, ez viszont azt jelentette, hogy nem tudták befejezni a (valószínűleg már addig is rendkívül feszített tempójú) kiképzést. Ennél jobban meggyorsítani az öregedést teljesen értelmetlen, mert csak azt érik el, hogy (valós korban számolva) később indulhatnak akciózni, ezzel lerövidül a szolgálati idő mindkét irányba.
  5. misafeco

    Sport

    Nem gondoltam volna, hogy a tavalyi Celtic-Dinamo Zágráb kombó elleni eredményt felül lehet múlni, de ha a következő ellenfelet is megcsapják, az igen impresszív menetelés lenne a főtáblára.
  6. misafeco

    A The Bad Batch animációs sorozat

    Viszont akkor a nagy durranás a 15. rész végén elmarad. Így pedig mindenki tűkön ülve várja a záró epizódot. Ki van ez találva.
  7. misafeco

    1x15 - Return to Kamino

    A gyorsabb öregedés nem mutáció, hanem a genetikai kód megbütykölésének az eredménye. Lásd Ep. 2 Obi-Wan és Lama Su beszélgetése. A BB tagjai is sima klónokként indultak, a mutációik miatt lettek kiválasztva speciális feladatkörre (és ezeket a képességeket turbózták). Nincs semmi bizonyíték arra, hogy gyorsabban öregednének, mint a többiek és nem is lenne értelme jobban siettetni a felnövést. Nem, mert egy csecsemőnél még nem lehet felfedezni, hogy milyen extra képességeik vannak. Maximum annyit láthattak rajtuk, hogy valami nem stimmel a kinézetükkel, de a szuperintelligencia, a pontos célzás, vagy Hunter érzékelési képessége nem derülhet ki az első években.
  8. misafeco

    1x15 - Return to Kamino

    Nem jön ki a matek, biztos, hogy nem látta őket embrióként. A Bad Batch a háború végére már túlvolt számtalan sikeres bevetésen, jó eséllyel a Geonosis óta harcolnak. Mivel a sima klónoknak 10 évig tart, míg harcképesek lesznek, ezért a minimum koruk a 12-13, ami hasonló, vagy több, mint Omega kora (aki 1-2 évesen amúgy se emlékezhetne ilyen eseményekre).
  9. misafeco

    1x15 - Return to Kamino

    Ez egyáltalán nem biztos. Omega azt mondja, hogy ott volt, amikor felturbózták a Bad Batch mutációit, nem azt, hogy ott volt, amikor születtek. Szerk: Ha Omega kb. 10 éves, akkor a Bad Batchnek <20-nak kell lennie, hogy a lány legyen az idősebb (feltéve, hogy neki nincs felgyorsítva a növekedése). Szerintem a Clone Force 99 minden tagja minimum 30-nak néz ki, ha nem többnek.
  10. misafeco

    1x15 - Return to Kamino

    Két lehetőség van: 1, Hazudik és benne van még a chip 2, Igazat mond. Amikor "felerősítették", akkor még biztos benne volt, és valószínűleg nem is tudott róla. A következő konfrontálódásakor a Bad Batchcsel (Braccán) mondja el neki Hunter, hogy az inhibitor chippel kontrollálják. Az égési sérülés okozhatott változást a chip működésében, vagy annak gyógyítása közben került eltávolításra? Ebben a részben a "long time ago" kifejezést használja, kérdés, hogy mit takar a "long".
  11. misafeco

    1x15 - Return to Kamino

    Ahogy @NorbiLordi is írja, a jellegzetes zenei témával búcsúzunk a pusztulásra ítélt Tipoca Citytől. Bár se az Attack of the Clones, se a Clone Wars sorozat, se a Bad Batch nem tette szimpatikussá a klónozókat, azért mégis szomorú volt látni az elhagyatott folyosókat, amelyek az epizód végén már a tenger fenekén pihennek. Számomra mindez a dráma mégis eltörpül Crosshairé mellett, aki nem volt képes szembenézni a chip hatásának megszűnése utáni bűntudattal, ezért nem is hitte el, hogy a társai képesek lehetnek neki megbocsátani. Legalábbis valahogy így jött le nekem, vádolja a társait is, hogy nem jöttek vissza érte, de leginkább magát, mert tisztában van a saját morális gyengeségével. Nem tudom, hogy jöhet-e még számára megváltás, van egy olyan gyanúm, hogy igen. Érdekes volt megtudni, hogy a Clone Force 99 mutációit Nala Se laborjában turbózták fel, mielőtt csatába küldték őket és Omega is itt született (vajon ő normálisan öregszik?). A klónozási projekt most már elköltözött Coruscantra, hogy ott folytatódjanak a kísérletek (melyeknek a Mandalorianban lesz még jelentősége). A Bad Batch tagjai még Kaminón, a következő részben az ő sorsuk is eldől vagy így, vagy úgy. Alig várom. Szerk: Az animációt én is kiemelném, Omega vizes haja, a tenger, az esős környezet, a robbanások mind szuperül sikerültek, miközben a jellegzetes animációs stílus egy cseppet se csorbult. Bravó!
  12. misafeco

    Sport

    + Griezmann Messi se a régi már, nem biztos, hogy a Barca olyan rettenetesen visszaesik nélküle, csak meg kellene találni a megfelelő taktikát a megfelelő emberekkel. BL-re vele sem volt esély az utóbbi 2 szezonban, lehet építkezni nyomás nélkül.
  13. misafeco

    A The Bad Batch animációs sorozat

    Ő nem olyan jóképű, mint Gregor.
  14. misafeco

    1x14 - War-Mantle

    Plusz az ehhez hasonló bázisokon könnyebben túlélhette a Birodalom a Lázadóktól elszenvedett veresége utáni éveket. A nevarroi bázis jó példa erre, bár azt ugye Mandoék szépen leamortizálták.
  15. misafeco

    1x13 - Infested

    Aki még eszembe jutott, az Thrawn, lehet tudni, hogy mikor és hogyan csatlakozott a Birodalomhoz? Szerepel a Rebelsen kívül másik kánon műben?
  16. misafeco

    1x14 - War-Mantle

    Az Ep. 4 Halálcsillagos dallamok jól passzoltak a helyszínhez és az első adag stormtrooperhez.
  17. misafeco

    Chapter 15: The Believer

    Nem, már ismétlek.
  18. misafeco

    Chapter 15: The Believer

    Hess karjáról már csak a horogkeresztes karszalag hiányzott, annyira megidézte a filmtörténelem náci tisztjeit a karakter, hogy csak lestem. Hátborzongató a monológja. Az egész Mandalorian utazik a fanservice-re, de itt még ahhoz képest is szintet lép, persze nagyon intelligensen belesimítva a sztoriba. Din Djarin karakterfejlődése figyelemre méltó, de még rajta is túltesz a rész sztárja, Mayfeld. A szeizmikus töltet hangját órákig hallgatnám, Boba Fett pedig nagyobb badass, mint valaha, pedig totál mellékszereplő.
  19. misafeco

    Az Ahsoka sorozat

    Thrawn nagyon jól beleilleszthető a Mandalorian világába, ahol a szétzúzott birodalmi erők maradéka küzd az életben maradásért. Moff Gideon kiesésével ő lehet az, aki elkezdi összekovácsolni a kisebb helyőrségeket egy nagyobb, ütőképes hadsereggé, miközben megágyazza a terepet az Első Rendnek. A Heir to the Empire sorozatból elég sok mindent át lehet venni, ami sokak számára lenne örömteli fejlemény. A Jedi visszatér és Az ébredő Erő közötti időszak egy nagyon izgalmas korszak lehet, ha szépen felépítik, és sok fehér foltot ki lehet tölteni, aminek a kifejtésére az új trilógiában nem volt idő. Itt leginkább a New Republicra gondolok, amit szinte 0-ról lehet elkezdeni építgetni, mert mozgóképen szinte semmi nem derült még ki róla.
  20. misafeco

    1x13 - Infested

    Kíváncsi leszek, hogy ki bukkan még fel az utolsó részekben. Gyanítom, hogy legalább egy fontos lázadó, Bail Organa (baby Leiával ), Mon Mothma, vagy Ahsoka (Filoni nem hagyna ki egy ilyen ziccert). Rex visszatérésére is megvan az esély, de ő már egy részben ott volt. Gonosz oldalról Maulra látok esélyt (ha már a Pyke szindikátus bejött), de leginkább Vader, őt már az első rész előtt tippeltem.
  21. misafeco

    Sport

    Imperial March nagyon adja a kardvívás döntő bevonulásánál. Hajrá Darth Szilágyi! Szerk: Ott az első magyar arany!
  22. misafeco

    1x13 - Infested

    Hát ja, ez finoman szólva is filler volt és már csak 3 rész van hátra. A bányás rész hangulatos volt. Róóólandról azt hittem, hogy kapcsolódási pont valamelyik másik Star Wars sztorihoz, csak kiment a fejemből, hogy láttam már. De nem, csak ugyanaz a faj, mint Vizago. Amúgy ez a "spice" többször előjött már, utoljára a TCW S7-ben, de mitől is értékes ennyire?
  23. Kicsit szájbarágósan adagolja a mondanivalót az ezredes úr (és kis csapata), de ezt leszámítva egy kreatív, elgondolkoztató, tömény sci-fi, ami filozófiai és lélektani kérdéseken mereng el rendkívül stílusosan. Teljes mértékben egyetértek @Wilde hozzászólásával, itt a belső utazás sokkal fontosabb és izgalmasabb, mint a külső.
  24. misafeco

    Egyéb fontos

    Nem. Amíg nyílt sebed van (= szivárog a vér), addig ne fogyassz semmi tejeset, se alkoholt, illetve kerüld az apró magvas cuccokat, amik beleragadhatnak a sebbe. Ez az időszak lehet 1 nap, de akár egy hétig is eltarthat adott esetben. "Trükkök", amik gyorsítják a sebgyógyulást: -Fogmosásnál ne köpj, csak óvatosan engedd ki a szádból a fogkrémet -Ne használj szívószálat, mert könnyen kiszedi a dugót a sebből -Ne fújd ki az orrod, vagy csak nagyon óvatosan -Csak az ellenkező oldalon rágj, ne erőltesd az állkapcsod kemény ételekkel -Ne sportolj, ne erőltesd magad az első napokban -Egyél tejmentes fagyit, vagy egyéb hideg kaját, mirelit cuccal hűtsd kívülről az arcod (ezek a duzzanat eltüntetésében is segítenek)
  25. misafeco

    Vélemények és javaslatok

    Szerintem rövid hozzászólásoknál túlságosan széthúzza az oldalt függőleges irányban a nagyobb helyigény miatt. Nekem az eddigi jobban bejött.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.